Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Tehlikeli Yalan...


BrainSlapper

Önerilen İletiler

Bu yaklaşım tamamen önyargılı ve tarihi gerçeklerle de uyuşmaz.

 

Tarih öğren.

 

İsrailogulları ve diger kavimlerin Kur'an'da anlatılan mesellerini,insanlıgın genel bir serencamı olarak görmek daha tutarlı olsa gerek.

 

Yanılıyorsun. Oradaki tek problem, semitik dinlerin Allah'ının bir kabile totemi olması. Mesela yakından tanıdığın Türk tarihine bak, Çin tarihine bak, Rus tarihine bak, İngiliz tarihine bak, Fransız tarihine bak, Alman tarihine bak, peygamberden bahsetmezler, Allahla uğraşmazlar, bu nedenle Yahudilerin tarihi insanlığın genel secamı değildir. Allah/Yehova Yahudilerin kabile totemidir.

 

Kur'an insanlıga hizmeti ( insanlıga hizmet muglak bir söz) tabi ki ister ama insanın yaratılması öncelikle ibadetle ilgilidir.Dedigim gibi insanlıga hizmeten ne anlıyoruz bu önemli.

 

Asıl gayenin İbadet olduğu semitik dinlerin iddiası. Şu sürekli verdiğiniz örneği hatırlayın. Hani hiçbir ürün, üreticisiz olmaz misalini. Hiçbir ana-baba, hiçbir üretici, hiçbir sanayici, ürünü "beni sevsin" diye üretmez. Eğer Allah varsa, onun insanları yaratmaktaki amacının "bana ibadet etsinler" olduğu iddia edilemez.

 

İnsanlığa hizmetten kasıt, kendin dışındakiler için birşey yapabilmek. İbadet kişiseldir. Kendine faydası vardır/olabilir. Annene-babana, tanıdıklarına akrabalık bağından dolayısıyla yardım/hgizmet edebeilirsin. Hiç tanımadığın insanlar için birşey yapabildin mi? Mesela sen ve ben dünyanın başka köşelerinde iken aynı ortamda tartışabiliyorsak, bu imkanı sağlayan insanlar, insanlığa hizmet etmişlermidir?

 

İnterneti, bilgisayarı, uçağı, otomobili, çamaşır makinesini, çaydanlığı icat eden ve geliştien insanlar mı daha makbuldür, beş vakit namazını geçirmeyen, orucunda niyazında, dini bütün Hacı amca mı?

 

Semitik dinlerin inancında yeralan Ahiret gününden bir sahne:

 

Graham Bell: Tanrım ben insanların binlerce kilometre uzaktan birbirleri ile konuşmasını sağlayan cihazı yaptım, böylece insanlar sadece konuşabilmek için yüzlerce binlerce kilometre yürümediler, at/deve sırtında seyahat etmediler, ama hiç seni seviyorum demedim hiç.

Bill Gates: Tanrım, ben bilgisayar denen cihaza bir program yazdım, bu cihazla insanlar, yine başka bir kafirin icat ettiği internet adlı şeye bağlanıyorlar ve birbirleri ile yazışıyorlar, görüşüyorlar, bilgileri paylaşıyorlar. Buradan elde ettiğim parayla da bir vakıf kurdum, bu parayı şanslı doğmayan insanlar için harcıyorum, ama seni seviyorum demedim hiç.

Ford: Tanrım ben bir araç yaptım, insanlar yürümeye gerek kalmadan, daha hızlı birbirlerine kavuştular.Bu aracı başkaları geliştirdi, tek kişiye hizmet edeninden tutun, birsürü insanın birlikte seyahat etmesini sağlayan araçlar yaptılar. Ama ben seni sevdiğimi söylemedim hiç.

Alva Fisher: Ben elektrikli ilk çamaşır makinesini icat ettim. Kadınlarımızın belleri ve elleri çamaşır yıkamaktan sızlıyordu, milyonlarca kadını yorulmaktan kurtardım, onların çamaşır yıkamak için harcadıkları zamanı tasarruf etmelerini sağladım. Ama seni sevdiğimi hiç söylemedim.

Toyota: Ben birşey icat etmedim, ama Ford'un icadını geliştirdim, daha ucuz araba yapılabileceğini gösterdim ve binlerce insan için araba ürettim.

Ankara-İstanbul arasında sefer yapan Falanca Seyahat Şirketinin Şoförü: Ben de birşey cat etmedim, ama bayram demeden, seyran demeden, insanları birbirlerine kavuşturdum. Seni seviyorum demedim.

Falanca Belediyenin temizlik işçisi: Ben her gün pis şehirlerde gezmesinler, kötü kokuları soluklamasınlar diye hergün temizledim kentin falanca sokağını. Seni seviyorum demedim.

Muhammed: Allah'ım ben seni sevmenin herşeyden önemli olduğunu söyledim. Hatta seni sevmek için bir fan-club bile kurdum. Bak şimdi o fan-club'ın birsürü yesi var hepsi seni seviyor. Bunu ben başardım.

Gazali: Allah'ım ben sürekli seni sevdiğimi söyledim. Hatta insanlara senin nasıl sevilmen gerektiğini öğrettim.

Said Nursi: TAllah'ım ben senin nasıl sevilmen gerektiği konusunda, insanların kafa karışıklığını girmek için birsürü kitap yazdım. Bir Allah nasıl sevilir külliyatı oluşturdum.

 

Tanrı ne yapmalı şimdi?

 

Bir tarafta sürekli seni seviyorum diyen insanlar, diğer tarafta Tanrı'ya olan sevgisini, Tanrı'nın yarattıklarına hizmet ederek gösteren, ama bunu söylemeyen insanlar.

 

Bir tarafta, anne seni seviyorum, seviyorum diye söylenip duran evlat.

Öbür tarafta, sürekli anne seni seviyorum demek yerine, annesi yorulmasın diye, evin temizliğine, yemeklerin hazırlanmasına yardım eden bir evlat.

 

Bir tarafta seni seviyorum aşkım demekten başka birşey yapmayan bir aşık.

Öbür tarafta, seni seviyorum sözünü söylemeyip, sevdiği insan için çırpınan, çiçekler alan, hastalandığında yanıbaşında duran, sevdiği için her türlü fedakarlığı yapan bir aşık.

 

Var kararını sen ver...

 

Allah insanları önce niyetlerine göre sonra da eylemlerine göre yargılar.Kimliklerden neyi kast ediyorsunuz.

 

Kimliklerden kastım ne?

İnanmışlık-inanmamışlık.

Erkeklik-Kadınlık.

Kölelik-özgürlük.

Cariyelik-özgürlük.

 

Önüne akli sorumluluk yaşına, yani kendi eylemlerinin doğuracağı sonuçların farkında olabilecek çağa erişmiş iki kişi geliyor, ikisi de aynı suçu işlemişler, adam öldürmüşler. Onlara aynı cezayı verirmiydin?. Birinin müslüman olduğunu ve bir kafir öldürdüğünü öğreniyorsun, diğerinin de bir kafir olduğunu ve bir müslüman olduğunu öğreniyorsun, yani suçluların kimliğini öğrendin, kurbanların kimliğini de öğrendin, bu durumda da aynı cezayı verirmiydin?

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 97
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Tarih öğren.

Yanılıyorsun. Oradaki tek problem, semitik dinlerin Allah'ının bir kabile totemi olması. Mesela yakından tanıdığın Türk tarihine bak, Çin tarihine bak, Rus tarihine bak, İngiliz tarihine bak, Fransız tarihine bak, Alman tarihine bak, peygamberden bahsetmezler, Allahla uğraşmazlar, bu nedenle Yahudilerin tarihi insanlığın genel secamı değildir. Allah/Yehova Yahudilerin kabile totemidir.

.

.

.

Önüne akli sorumluluk yaşına, yani kendi eylemlerinin doğuracağı sonuçların farkında olabilecek çağa erişmiş iki kişi geliyor, ikisi de aynı suçu işlemişler, adam öldürmüşler. Onlara aynı cezayı verirmiydin?. Birinin müslüman olduğunu ve bir kafir öldürdüğünü öğreniyorsun, diğerinin de bir kafir olduğunu ve bir müslüman olduğunu öğreniyorsun, yani suçluların kimliğini öğrendin, kurbanların kimliğini de öğrendin, bu durumda da aynı cezayı verirmiydin?

 

Saygılar.

Tarih için ögret demekden başka bir şey diyemem.Biz bir Alman yada Türk veya Çin tarihinden bahsetmiyoruz ,biz tevhid tarihinden bahsediyoruz. Yahudiler ve diger kavimlerin Kur'an'daki tarihini bu çerçevede ele alıyoruz.İnsanlıgın serencamı derken , insanın dogasından kaynaklanan yapıp etmelerini kast ediyoruz.Bir Alman tarihi başka, lakin bir Alman herşeyden önce insandır..........İbadet hususun da ise ; tabi ki biz İslam dinini ele alarak cevap veriyoruz.İslam insan yaratılışını temelde İbadet eksenli ele alır.Allah'a bir kişi de ibadet eder, kişilerde Allah'a ibadet ederler.İbadeti bir kaç şekli hareket olarak düşünmek İslamı anlayamamak demektir.İbadet hayatın bütünüdür.Tevhidi anlayış bütün yapıp etmelerini önce Allah adına yapar.Bu demek degil ki insanlıga hizmet yapmaz.Bu çok saçma kaçar.Allah katın da neyin degerli oldugunu bilip ona göre yaşamak tevhidi anlayışın karasterik özelligidir.....Saydıgınız örnekler de Alllah karar verecektir. Bunu bana niye soruyorsunuz ki.Otomobili, televizyonu, bilgisayarı herneyse bulan insanlar ahiretde karşılıgı varsa alırlar.Bunu benim isteyip istememem hiç de önemli degildir.Allah'a yaraşır bir kul olmak için ( İslam açısından ) Allah'ın sevdigini sevmek ve sevmedigini de sevmemek gerekir.İslamın temel görüşlerinden biridir bu kıstas.Allah insanları bu temeller açısından degerlendirir.Ama dedigimiz gibi bu degerlendirmeler ahiret için geçerlidir........Verdigin örnek ( bir müslüman ve kafir ) temelde aynı ise yani ikiside masum bir insanı öldürmüş ise aynı cezaya tabi olurlar.Burda müslüman yada kafir olması degil masumların insan olması önceliktir.......Acaba kafirler bu örnek karşısın da ne yaparlardı .........

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarih için ögret demekden başka bir şey diyemem.Biz bir Alman yada Türk veya Çin tarihinden bahsetmiyoruz ,biz tevhid tarihinden bahsediyoruz. Yahudiler ve diger kavimlerin Kur'an'daki tarihini bu çerçevede ele alıyoruz.

Tevhid tarihi dediğin şey, bir kabile ilahının, nasıl evrensel ilah haline dönüştüğünü anlatan tarihtir. Allah/Yehova kabile ilahı olması nedeniye, semitik din kitaplarında sadece Yahudiler yeralır.

 

Allah katın da neyin degerli oldugunu bilip ona göre yaşamak tevhidi anlayışın karasterik özelligidir....

.Allah'a yaraşır bir kul olmak için ( İslam açısından ) Allah'ın sevdigini sevmek ve sevmedigini de sevmemek gerekir.İslamın temel görüşlerinden biridir bu kıstas.Allah insanları bu temeller açısından degerlendirir.

 

Allah'ın neyi sevip neyi sevmediğini Muhammed mi biliyor? Bu da kuran'daki çelişkilerden biri. Gayb'ı kimse bilemez ama Muhammed biliyor. Hatta kimleri cennette gördüğünü bile söylüyor, birilerini cennetle müjdeliyor, birilerini cehennemle.

Bak sen bile Allah insanları bu temeller açısından değeğerlendirir diyorsun, sen bile gaybı biliyorsun, anlaşılan.

 

Saydıgınız örnekler de Alllah karar verecektir. Bunu bana niye soruyorsunuz ki.Otomobili, televizyonu, bilgisayarı herneyse bulan insanlar ahiretde karşılıgı varsa alırlar.

 

Bak sen! Allah'ın nelerden hoşlandığını müslümanlar biliyor ya, bunu neden bilmiyorlar? İnsanlığa hizmet edenlerin hizmetlerinin beyhude mi, esaslı mı olduğu neden burada belli değil?

 

 

Acaba kafirler bu örnek karşısın da ne yaparlardı .........

 

Kafirlerin ne yaptığını, kanunlarına, uygulamalarına bakarak anlayabilirsin.

 

Mesela Amnesty International'ın ABD'nin Guantanamo mahkumlarına davranışı, Rusya'nın Çeçenistan'daki eylemleri, ABD'nin Irak'daki eylemleri hakkında ne söylediğine bakabilirsin.

 

Irak savaşından önce Avrupa'da insanların savaş karşıtı, ABD karşıtı yaptığı gösterilere bakabilirsin.

 

Mesela, ABD'nin "dinsiz" bir yönetici varken, Sırpların tepesine binip, Kosovalı müslümanları nasıl kurtardığına bakabilirsin.

 

Mesela aynı ABD'nin "inançlı" bir yönetici varken "Ben Allah'tan vahy aldım. Allah bana "George, git Irak'ı o depottan kurtar" dedi, ben de o nedenle Iraktayım" diyerek Irak'a, Afganistan'a savaş açan zihniyete bakabilirsin.

 

Mesela japon kafirlerinin hükümetininn yurtdışında bile olsa ergenlik yaşına varmayan kişilerle yatan japonları cezalandırdığını, buna karşın, evlerinde köle gibi çalıştırdıkları Filipinli kızlara dayak atan ve cinsel arzularını tatmin eden Suudi Arabistanlı ve Kuveytli müslüman kardeşlerine bakabilirsin.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tevhid tarihi dediğin şey, bir kabile ilahının, nasıl evrensel ilah haline dönüştüğünü anlatan tarihtir. Allah/Yehova kabile ilahı olması nedeniye, semitik din kitaplarında sadece Yahudiler yeralır

Allah'ın neyi sevip neyi sevmediğini Muhammed mi biliyor? Bu da kuran'daki çelişkilerden biri. Gayb'ı kimse bilemez ama Muhammed biliyor. Hatta kimleri cennette gördüğünü bile söylüyor, birilerini cennetle müjdeliyor, birilerini cehennemle.

Bak sen bile Allah insanları bu temeller açısından değeğerlendirir diyorsun, sen bile gaybı biliyorsun, anlaşılan.

Bak sen! Allah'ın nelerden hoşlandığını müslümanlar biliyor ya, bunu neden bilmiyorlar? İnsanlığa hizmet edenlerin hizmetlerinin beyhude mi, esaslı mı olduğu neden burada belli değilKafirlerin ne yaptığını, kanunlarına, uygulamalarına bakarak anlayabilirsin...

Mesela Amnesty International'ın ABD'nin Guantanamo mahkumlarına davranışı, Rusya'nın Çeçenistan'daki eylemleri, ABD'nin Irak'daki eylemleri hakkında ne söylediğine bakabilirsin.

 

Irak savaşından önce Avrupa'da insanların savaş karşıtı, ABD karşıtı yaptığı gösterilere bakabilirsin.

 

Mesela, ABD'nin "dinsiz" bir yönetici varken, Sırpların tepesine binip, Kosovalı müslümanları nasıl kurtardığına bakabilirsin.

 

Mesela aynı ABD'nin "inançlı" bir yönetici varken "Ben Allah'tan vahy aldım. Allah bana "George, git Irak'ı o depottan kurtar" dedi, ben de o nedenle Iraktayım" diyerek Irak'a, Afganistan'a savaş açan zihniyete bakabilirsin.

 

Mesela japon kafirlerinin hükümetininn yurtdışında bile olsa ergenlik yaşına varmayan kişilerle yatan japonları cezalandırdığını, buna karşın, evlerinde köle gibi çalıştırdıkları Filipinli kızlara dayak atan ve cinsel arzularını tatmin eden Suudi Arabistanlı ve Kuveytli müslüman kardeşlerine bakabilirsin.

 

Saygılar.

Tevhid tarihinden neyi kast ettigi mi anladıgınızı sanmıyorum...Gayb konusunda da aynı, ne gaybdır ne gayb degildir.Kur'an'da yazılanları yada sünnette yazılanları bildirilenleri sorumlulukarı biz gayb başlıgında degerlendirmeyiz.Şimdi siz falanca insanların sabah akşam insanlıga hizmet aşkıyla yanıp tutuştugunu nerden çıkarıyorsunuz bu da belli degil. Her icad yada hizmet sırf insanlıga hizmet adıyla mı çıkarılıyor ortaya demek istiyorsunuz. yapmayın ne alakası var.........................Siz yapılan savaş karşıtı gösterilerin faydasını gördünüz mü ??. ''inaçlı bir yönetici '' derken saddam ı mı ? kast ediyorsunuz...siz bu genellemeci mantıkla degil İslamı hiç bir görüşü saglıklı analiz edemezsiniz.Kelime ve kavramları nerede kim için kullandıgınız belli bile degil...konuyla hiç alakasız yerlere kayıyorsunuz.bende sizin kafanızda gidip sizin gibi örnekler verecek olursam konu iyice saçmalıyacak.Kim kafir, kim dinsiz, kim inançlı yada kim müslüman kardeşim. ilkeleri mi tartışıcaz yoksa ilkellikleri mi?? konuşucaz.Eger İslamın görüşlerini çürütmek istersen onun kavram ve metodolojisine biraz olsun baglı kal ...saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tevhid tarihinden neyi kast ettigi mi anladıgınızı sanmıyorum...Gayb konusunda da aynı, ne gaybdır ne gayb degildir.Kur'an'da yazılanları yada sünnette yazılanları bildirilenleri sorumlulukarı biz gayb başlıgında degerlendirmeyiz.Şimdi siz falanca insanların sabah akşam insanlıga hizmet aşkıyla yanıp tutuştugunu nerden çıkarıyorsunuz bu da belli degil. Her icad yada hizmet sırf insanlıga hizmet adıyla mı çıkarılıyor ortaya demek istiyorsunuz. yapmayın ne alakası var.........................Siz yapılan savaş karşıtı gösterilerin faydasını gördünüz mü ??. ''inaçlı bir yönetici '' derken saddam ı mı ? kast ediyorsunuz...siz bu genellemeci mantıkla degil İslamı hiç bir görüşü saglıklı analiz edemezsiniz.Kelime ve kavramları nerede kim için kullandıgınız belli bile degil...konuyla hiç alakasız yerlere kayıyorsunuz.bende sizin kafanızda gidip sizin gibi örnekler verecek olursam konu iyice saçmalıyacak.Kim kafir, kim dinsiz, kim inançlı yada kim müslüman kardeşim. ilkeleri mi tartışıcaz yoksa ilkellikleri mi?? konuşucaz.Eger İslamın görüşlerini çürütmek istersen onun kavram ve metodolojisine biraz olsun baglı kal ...saygılar...

 

Konuyu hiçbir yerde dağıttığımı iddia edemezsin. Tek tek alıntılayarak cevap verdim.

 

Anlamadığın yeri açıklayayım: Kafirler için örnek istemişsin, örnek verdim.

 

Kimleri kastettiğimi sen dışında erkes anlamıştır heralde.

 

Mesela, ABD'nin "dinsiz" bir yönetici varken, Sırpların tepesine binip, Kosovalı müslümanları nasıl kurtardığına bakabilirsin.

 

Burada kastedilen şahıs dinsiz Clinton. ABD yine ABD ama imam farklı.

 

 

Mesela aynı ABD'nin "inançlı" bir yönetici varken "Ben Allah'tan vahy aldım. Allah bana "George, git Irak'ı o depottan kurtar" dedi, ben de o nedenle Iraktayım" diyerek Irak'a, Afganistan'a savaş açan zihniyete bakabilirsin.

 

Burada bahsedilen de "Allah'tan vahy aldığını söyleyen" ve bu nedenle savaş açtığını iddia eden, dindar George Bush. ABD yine ABD ama imam farklı.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mesela, ABD'nin "dinsiz" bir yönetici varken, Sırpların tepesine binip, Kosovalı müslümanları nasıl kurtardığına bakabilirsin......diyorsunuz da, burda ABD ne yapmış oluyor, insanlıga hizmet öyle mi ' bunlar tamamen siyasi/çıkarcı hareketler.En azından ABD gibi insanlıgın başına bela olmuşları örnek vermeyin, çok zorlama kaçıyor..........Amerikan siyasetin de inaçlı olmak yada olmamak onların temel politikalarına etki yapmaz heleki dış siyasetlerine hiç etki yapmaz.Afaki yorumlar sizinkiler.Kimse kalmadı da ABD ve yöneticileri insanlıgın hizmetine koşacak...saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mesela, ABD'nin "dinsiz" bir yönetici varken, Sırpların tepesine binip, Kosovalı müslümanları nasıl kurtardığına bakabilirsin......diyorsunuz da, burda ABD ne yapmış oluyor, insanlıga hizmet öyle mi ' bunlar tamamen siyasi/çıkarcı hareketler.

Bir de Kosovalılara soralım bakalım. Orada bir ABD üsünü mü tercih ederler, yoksa Miloseviçi mi.

İnsanların, devletlerin bir çıkar için hareket etmeleri doğaldır.

İbadet edenlere bak, onlar da cennet beklentisi, cehennem korkusu ile hareket ediyorlar.

 

En azından ABD gibi insanlıgın başına bela olmuşları örnek vermeyin, çok zorlama kaçıyor..........Amerikan siyasetin de inaçlı olmak yada olmamak onların temel politikalarına etki yapmaz heleki dış siyasetlerine hiç etki yapmaz.Afaki yorumlar sizinkiler.Kimse kalmadı da ABD ve yöneticileri insanlıgın hizmetine koşacak...saygılar

 

Zorlama yok. İmama göre, bugün bela olarak gördüğün devletler, halklar da iyi şeyler yapar. Baştaki imam iyi olursa, o devlet de iyi şeyler yapar.

 

SSCB Türkiye'den toprak istedi 1945'de, Türkiye güçsüzdü. Türkiye toprağını korumak için ABD'ye yanaşmak zorunda kaldı. ABD'de SSCB'yi durdurmak istiyordu, Türkiye ile çıkarları örtüştü. Bunda bir sakınca, kusur yok. Türkiye'de çıkarına göre hareket etti, ABD de.

 

Kosovalı müslümanlar ülkelerinden kovulmak istemiyordu, amam Miloseviç'i durduramıyorlardı. ABD Balkanlarda bir üs istiyordu. Çıkarları uyuştu. Ama ABD, başındaki imam mesela Bush gibi bir adam olsaydı, üssü Sırplardan alır, Kosovalıların ezilmişliğine de ses çıkarmazdı.

 

Neyse, konu dağılıyor, bu örnek üzerine başka yazmayacağım.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

sen ve senin gibilere kızamz olduk ...

acınıcak haldesiniz...senin yüce ALLHI cc inkarın peygamberleri inkarın ....

inamayaşın onları ne zerre kadar yüceltiyor nede zerre kadar alçaltıyor...

sende var olduğunu idda ediyorsun ....varmısın...yoksa var edilmişler arasında bir hiç misin....

inkar etmen inanan insanları bağlamaz tutumunda saygılı ol...

ayetlerle oynama zira cennet diye yaşadığın ve var olduğunu sandığın tek mekan olan arz sana dar edilebilir...

ama muhakak ki yüce tanrı zamn tanıyıp daha nekadr dolancağını bilir....

hak dinler ve muhtelif dinleri birbirne bulamışsın yazında...

yanlışşş...

zira hak dinler özde bütünlük içinde dir...ve hepsi insana insan olmayı öğretir...ilahi eğitim yanii...insanı ve alemi yaratan sen anlamasanda kabul etmesende onu başı boş bırakmamıştır...

firavun kendine tapan ve kendinin olan mülkle ilahlık ilan edendir...

hz musa onun ilahlığını sonlandırıp birolan tanrıya insanları yönelten...

hz musa mücadelsini iktidar için vermemiştir tarihinde surur içinde yaşadığı bir dönemi yok çünkü dediğin gibi kimse tanrıyı karşısına almak istemez...

hz isa haytını insanlara var olan bir olan yüce tanrıyı anlatmakla geçirmiştir...dediğin gibi uçamamıştır zira uçurulmuştur damgasını ve varlığını hala tüm dünyada görüyorsun...

hz muhammet doğuya insan olmayı insanca yaşamayı öğrtetti diyemi böyle haince iktidar peeşinde olmakla suçlanıyor????

 

eğer o yüceden gelen doğrularla hareket etmemiş olsaydı sencee???kapkaranlık olan o çağ aydınlanır mıydı???

yüce tanrı insanlardan seçtiklerine peygamberliği yani ilahi eğitimi vermiştir...

bu da yartmış olduğu insanın sosyal ekonomik tüm yaşamını düzenlemek ...insanın içinde bulunan canvrı eğitmek...onu şerefiyle insan kılmak içindir...

bu şahsiyetler arza getirdikleri devrimlerle hala saygıyla anılan ve yaptıkları işle inanan ve inamayanlarca kabul görmüştür...

 

şimdi seni ne endişelendiriyor...yarına bırakacağın bir ismin olacak mı...inanışın işin bir eylemin...

bu ise endişen ilmin peşinde koş ...bilmin peşinde koşş...darvin gibi bile olsa anılırsın...

hee şuda olabilirdii...ozamn kimse özgür iradesini kullanamz dı lakin...

tüm insanlar var edildikleri gibi inancıyla doğar yaşar ve ölür dü...

toprak olurdu tabii...başka bişey olamzdı...

zira iradesizce yapılan iş karşılığında şimdi ispat edemdiğin cehennmle karşılaşman söz konusu olamzdı...

bişey daha siz ölülerinizi ne yapıyosunuz ???yakıyormusunuz gömüyormusunuz denize mi atıyorsuuz???

bunların hiç birini yapma çünkü bunlar inanların yaptığı şey...

onlara öğretilmiş olan ...

bunları yapmış olman seni taklide götürür....

 

 

şimdi bende sana diyorum yalanla...bunları daa...

senin tarzınla...

caddede giderken başına düşen nesne yüzünden öleceğini inkar mı ediyorsun...

ve ölürken tanrım dediğini kimse duymayacak....

elbetteki son seni yakaldığında iniltiler içinde pişman olacağını inkar mı ediyorsun...

ve %3 nü çalıştıramdığın beynin tastama çalışır halde sen senle başabaşa bırakıldığında...

yazıklar olsun bana bunca yalan peşinde koştumda bir doğru bulamdım...

dediğini inkar mı ediyorsuuun...

....

inanmak zorunda değilsin sana verilmiş özgür bir irade var..ama saygı duymak zorundasın...bundan başka seçeneğin yokk...

..............

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sen ve senin gibilere kızamz olduk ...

acınıcak haldesiniz...senin yüce ALLHI cc inkarın peygamberleri inkarın ....

inamayaşın onları ne zerre kadar yüceltiyor nede zerre kadar alçaltıyor...

 

Buradaki amaç alçaltmak yada yüceltmek değilki. Gerçekleri ortaya koymak. İnsanlığın en asil görevi yapılıyor.

 

inkar etmen inanan insanları bağlamaz tutumunda saygılı ol...

ayetlerle oynama zira cennet diye yaşadığın ve var olduğunu sandığın tek mekan olan arz sana dar edilebilir...

 

Tehditle bir yere varılamaz. Bilimsel olarak ispatlıdırki; en fazla hiddet gösteren insan konuya vakıf olmayan insanlardır.

 

hak dinler ve muhtelif dinleri birbirne bulamışsın yazında...yanlışşş...

 

Dünyada tüm dinlerin tarafları kendi dinlerinin "hak" olduğunu iddia eder. Tamamen soyut ve sadece düşünce ürünü oldukları halde. İspata gelince de top bilinmezliğe atılır.

 

zira hak dinler özde bütünlük içinde dir...ve hepsi insana insan olmayı öğretir...ilahi eğitim yanii...

 

Yanılgı; öğretilen sadece ve sadece o zamanın ve bölgenin töreleridir. Başka hiç bir şey değildir.

 

 

hz isa haytını insanlara var olan bir olan yüce tanrıyı anlatmakla geçirmiştir...dediğin gibi uçamamıştır zira uçurulmuştur damgasını ve varlığını hala tüm dünyada görüyorsun...

hz muhammet doğuya insan olmayı insanca yaşamayı öğrtetti diyemi böyle haince iktidar peeşinde olmakla suçlanıyor????

eğer o yüceden gelen doğrularla hareket etmemiş olsaydı sencee???kapkaranlık olan o çağ aydınlanır mıydı???

 

Yine bir yanılgı. Tarihte bütün kavgalar, ahlaki ve dini gurupsal dayatmalardan oluşmuştur. Bu farklılıklar günümüzde bile dünyayı ateş çemberine çevirdi. Ne aydınlanması, şakamı?

 

yüce tanrı insanlardan seçtiklerine peygamberliği yani ilahi eğitimi vermiştir...

bu da yartmış olduğu insanın sosyal ekonomik tüm yaşamını düzenlemek ...insanın içinde bulunan canvrı eğitmek...onu şerefiyle insan kılmak içindir.

 

Keşke söylenilenler tam olarak bilinse. O çağın törelerinin getirdiği sadece insan ve toplum eşitsizliği. Köle, fakir, kadın eşitsizliği. Yukardaki gibi bir savunu, gerçekten inancını ve inancının ne söylediğini bilmemek.

 

bu şahsiyetler arza getirdikleri devrimlerle hala saygıyla anılan ve yaptıkları işle inanan ve inamayanlarca kabul görmüştür...

 

Evet geriye gidişte bir sosyal değişim. Siz buna devrim diyorsunuz. Devrimlerde insan hakları ön plandadır. Dinler ise insan haklarını sınırlar, yok eder.

 

şimdi seni ne endişelendiriyor...yarına bırakacağın bir ismin olacak mı...inanışın işin bir eylemin...

bu ise endişen ilmin peşinde koş ...bilmin peşinde koşş...darvin gibi bile olsa anılırsın...

 

Gerçeği savunan insanlar 10. köyde hep anılırlar merak edilmesin.

 

şimdi bende sana diyorum yalanla...bunları daa...

senin tarzınla...

caddede giderken başına düşen nesne yüzünden öleceğini inkar mı ediyorsun...

ve ölürken tanrım dediğini kimse duymayacak....

elbetteki son seni yakaldığında iniltiler içinde pişman olacağını inkar mı ediyorsun...

 

Bu söylenilenler bir guruba ait töreleri dayatmak amacıyla bilinmeyenle insanları korkutmak. Töre dayatmaları tarihte hep kaba güçle yada din korkusuyla yapılmıştır. Ama tüm herkes böyle yapmıştır.

 

inanmak zorunda değilsin sana verilmiş özgür bir irade var..ama saygı duymak zorundasın...bundan başka seçeneğin yokk...

 

Özgür irade ile insanlar özgür yaşamını sağlamaya çalışıyor. Bu mücadelenin amacı, tüm değişik gurupların töresel yaptırımına karşılık, evrensel insan hakları ve evrensel hukuktur. Tüm insanlığın barışı ve kardeşliği.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sen ve senin gibilere kızamz olduk ...

.

acınıcak haldesiniz...senin yüce ALLHI cc inkarın peygamberleri inkarın ....

.

sende var olduğunu idda ediyorsun ....varmısın...yoksa var edilmişler arasında bir hiç misin....

.

ayetlerle oynama zira cennet diye yaşadığın ve var olduğunu sandığın tek mekan olan arz sana dar edilebilir...

.

ama muhakak ki yüce tanrı zamn tanıyıp daha nekadr dolancağını bilir....

.

şimdi seni ne endişelendiriyor...yarına bırakacağın bir ismin olacak mı...inanışın işin bir eylemin...

.

zira iradesizce yapılan iş karşılığında şimdi ispat edemdiğin cehennmle karşılaşman söz konusu olamzdı...

.

bişey daha siz ölülerinizi ne yapıyosunuz ???yakıyormusunuz gömüyormusunuz denize mi atıyorsuuz???

.

bunların hiç birini yapma çünkü bunlar inanların yaptığı şey...

onlara öğretilmiş olan ...

bunları yapmış olman seni taklide götürür....

.

şimdi bende sana diyorum yalanla...bunları daa...

.

caddede giderken başına düşen nesne yüzünden öleceğini inkar mı ediyorsun....,

.

ve ölürken tanrım dediğini kimse duymayacak....

.

elbetteki son seni yakaldığında iniltiler içinde pişman olacağını inkar mı ediyorsun...

.

ve %3 nü çalıştıramdığın beynin tastama çalışır halde sen senle başabaşa bırakıldığında...

.

yazıklar olsun bana bunca yalan peşinde koştumda bir doğru bulamdım...

.

dediğini inkar mı ediyorsuuun...

 

Sizin bu yazdıklarınız Kuran'da dile getirilen tehdit ve hakaretlerin yanında hiç kalır. Kuran'da yazılan tehdit ve hakaretlere erişebilmeniz için Kuran'ı alıcı gözüyle bir daha, bir daha... okumanız gerekir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konuyu hiçbir yerde dağıttığımı iddia edemezsin. Tek tek alıntılayarak cevap verdim.

 

Anlamadığın yeri açıklayayım: Kafirler için örnek istemişsin, örnek verdim.

 

Kimleri kastettiğimi sen dışında erkes anlamıştır heralde.

 

Burada kastedilen şahıs dinsiz Clinton. ABD yine ABD ama imam farklı.

 

Burada bahsedilen de "Allah'tan vahy aldığını söyleyen" ve bu nedenle savaş açtığını iddia eden, dindar George Bush. ABD yine ABD ama imam farklı.

 

Saygılar.

 

burda soyledıklerınız abd dıs polıtıkasının degısen baskanları ıle bırlıkte degıstını soylemek oluyorkı sanıyorum buna sızde ınanmıyorsunuzdur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hak dinler ve muhtelif dinleri birbirne bulamışsın yazında...yanlışşş..

 

merhaba muhterem

 

hak din nedir sizce?

 

sizin dininizin hak olmasının kriterleri nedir sebebi nedir?

 

hak olmayan dinin hak olmamasının sebebleri nedir?

 

mesela ben size bir tebliğde bulundum

 

dedimki

 

ey insanlar ben yüce yaratıcı rabb HİSPORATAMUSUN elçisiyim

 

yüce hisporatamus benden önce musa ile isa ile muhammed ile konuştu

 

şimdide beni seçti

 

dedim ve tebliğ ettim

 

şimdi sizden ricam şu

 

tebliğimi kabul ediyormusunuz

 

beni hakk dinle gönderen hisporatamusun yüce edına yemin ederimki hisporatamus tektir

 

eşi benzeri yoktur

 

ezeli ve ebedidir

 

öldürür diriltir

 

önce so tebliğime cevab verin sonra devam edelim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Buradaki amaç alçaltmak yada yüceltmek değilki. Gerçekleri ortaya koymak. İnsanlığın en asil görevi yapılıyor.

....

insanlığın en asil görevi insan olmaktır...ve aramak araştırmak sonuna kadar gitmek tüm insanlara verilmiş bir görevdir...asalet insanların inandıklarına ve kalplerinde bildiklerine saygı duymaktır...gerğince fikirlerini savunmak anlatmaktır....

.....

yazılanı tehdit olarak değerlendirmek sizn göreceniz... tehdit etme gereğimiz yok...son herkezde aynıdır...

....

 

Keşke söylenilenler tam olarak bilinse. O çağın törelerinin getirdiği sadece insan ve toplum eşitsizliği. Köle, fakir, kadın eşitsizliği. Yukardaki gibi bir savunu, gerçekten inancını ve inancının ne söylediğini bilmemek.

.....

tarih araştırılırken önemli kurallar vardır

iliki objektif olmak ikincisi dönemin şartlarını kültürnün yaşam yapısını iyi bilmek...

bir devlet teşkil etmeyen birlik olmayan bir toplumdan söz ediyoruz ...

o dönem insanlara verilen değer ne idi??hayvandan daha aşağı görülen köleler ve kadınlar ...

sizce bunları bu topluma sizin kabul etmediğiniz hz muhammet mi getirdi ???yoksa öncesinden var olan bir zulm muydu...

bu dinde köle azad eden cennet vaa edilirken ...nasıl tezat bir düşünce bu???

tarihi araştırıken benim gözlemim şuydu .:

toplumlara hitap eden liderler arsında önemli bir fark olarak meydana çıkan sentez...gerçek:

siyasi liderler toplumlara kitlelere hitap ederler...ve yaptıkları iş genelde siyasi yapılandırmayı bağlar...

ön görü ve işaretleri buna binaendir....

yüce ALLAHIN elçileri dediğimiz peygemberler seyri böyl deildir...onlar kişilere ve insan ahlakına hitap ederler...

ve sizin karaladığınız peygamberler insanalra güzel ahlaktan başka bişey önermemiştir...

onların şu veya bu işlerini dillendirip düşünürken ...yaptıkları doğru işleri de düşünmeye davet edrim sizleri...

ayrıca bize göre en önemli olan şey...

akılla anlaşılıp kabul edilir...kalple tasdik edilir...inanılır...inan insanların yapısına bakın düşünce tarzına...sizce neden bu kadar teslimler???

akıl ve kalp aynı iş için yaratılmamıştır...yada yoktur...

kalbimizle nefret ederiz beynizmile değil...

siz aramaya devam edin ...bizler göre arayan bulur...mutlaka...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnanan insanları inandıklarının yanlışlığı hususunda aydınlatmayı kendine şiar edinenler takındıkları üslubun yanlışlığı hususunda karanlıkta olduklarını maalesef bilmemekteler.Bir yerde birilerinde kendilerince yanlış görenler gördükleri yanlışı yanlışın içinde olanlara anlatabilmeleri için ilk önce gönül dilini, edep yolunu tercih etmenin insani ve mantıklıca olduğunu bilmeleri gerekir.Birini birilerini etkilemek önce samimiyetten sonra karşındakine samimice değer vermekten geçer.İslam kendinin tebliği hususunda zorlamayınız,güzel öğütle davet ediniz düsturunu güder.Bunu bu şekilde yapmayanların suçu da İslam'a ait değildir.İnançlı insanın inancının yanlışlığını göstermeye çalışanlar inançsızlığı tebliğ etmenin çabası içinde olanlar ise önce karşılarındakini kendinden değersiz görür, inancıyla alay eder, alaycı bir üslupla doğruyu göstereceğine, karşısındakini etkileyebileceğine inanır ya da böyle inanmaktadır görünen odur.Bundan dolayıdır ki Kuran'ın inanmayanlar hakkında söyledikleri inananlar için bir kez daha teyit edilir.

 

MUHABBETLE...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yüce ALLAHIN elçileri dediğimiz peygemberler seyri böyl deildir...onlar kişilere ve insan ahlakına hitap ederler...
ve sizin karaladığınız peygamberler insanalra güzel ahlaktan başka bişey önermemiştir...
onların şu veya bu işlerini dillendirip düşünürken ...yaptıkları doğru işleri de düşünmeye davet edrim sizleri[quote][/quote]

 

 

merhaba sus

 

peygamberler hangi memlekete geldi ise o memlekette babalr oğlullar analar birbirlerini öldürmüişlerdir

 

birde beni kureyzada yapılan kesim işi ve tecavüz işi var

 

bunu peygamberiniz emretti yapıldı

 

bir açıklasanız bu hangi şefkat duygusu ile hangi ahlak duygusu ile yapıldı

 

evlatlığının hanımına göz koyup hakkında ayet yazdıran elçimi ahlaklı

 

9 yaşındaki kıza tecavüz eden elçimi ahlaklı

 

bir yazsanız

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yüce ALLAHIN elçileri dediğimiz peygemberler seyri böyl deildir...onlar kişilere ve insan ahlakına hitap ederler...
ve sizin karaladığınız peygamberler insanalra güzel ahlaktan başka bişey önermemiştir...
onların şu veya bu işlerini dillendirip düşünürken ...yaptıkları doğru işleri de düşünmeye davet edrim sizleri[quote][/quote]

 

 

merhaba sus

 

peygamberler hangi memlekete geldi ise o memlekette babalr oğlullar analar birbirlerini öldürmüişlerdir

 

birde beni kureyzada yapılan kesim işi ve tecavüz işi var

 

bunu peygamberiniz emretti yapıldı

 

bir açıklasanız bu hangi şefkat duygusu ile hangi ahlak duygusu ile yapıldı

 

evlatlığının hanımına göz koyup hakkında ayet yazdıran elçimi ahlaklı

 

9 yaşındaki kıza tecavüz eden elçimi ahlaklı

 

bir yazsanız

 

bu ayeti okuyan peygambermi tecavuz edin dedi insanlara.?

 

[004.075] [DI] Size ne oluyor da: «Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, katından bize bir sahip çıkan gönder, katından bize bir yardımcı lutfet» diyen zavallı çocuklar, erkekler ve kadınlar uğrunda ve Allah yolunda savaşmıyorsunuz?

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu ayeti okuyan peygambermi tecavuz edin dedi insanlara.?

 

[004.075] [DI] Size ne oluyor da: «Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, katından bize bir sahip çıkan gönder, katından bize bir yardımcı lutfet» diyen zavallı çocuklar, erkekler ve kadınlar uğrunda ve Allah yolunda savaşmıyorsunuz?

saygilar

 

1. Sözlere bakıyoruz. Eylemlere de bakıyoruz.

Eylemlerden gördüğümüz şu: Müslümanlar, katlettikleri erkelerin karıları cve kızlarını cariye ve köle olarak almışlardır. Başta Muhammed olmak üzere, katliamın yapıldığı aynı gün içinde de, katlettikleri insanların karılarına ve kızlarına almışlardır.

 

2. Yukarıdaki ayetten anladığımız kadarıyla, insanlar Muhammed gibi ***** taraftarı değil. Savaşmak istemiyorlar. Zira savaşacakları insanlar kendi akrabaları, kendi arkadaşları. Muhammed'in akla ve ahlaka mugayir kışkırtmasına daynarak savaşmak istemiyorlar. Muhammed ise, o insanları korkutarak savaşmaya zorluyor.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1. Sözlere bakıyoruz. Eylemlere de bakıyoruz.

Zira savaşacakları insanlar kendi akrabaları, kendi arkadaşları. Muhammed'in akla ve ******* kışkırtmasına daynarak savaşmak istemiyorlar. Muhammed ise, o insanları korkutarak savaşmaya zorluyor.

 

Saygılar.

 

ınkarınıza bır dayanak bulmak zorunlulugunuzu anlaysla karsılıyorum.

 

net bı sorum olacak ızın verırsenız.

 

bır kısının, tek bır ınsanın o kadar ınsanı sırf korkutarak kendı akrabalarıyla savastırması mumkunmu. varsayalım artı ganımet artı carıye butun bunlara yetermı.

 

munferıden dusunecek olursak bazı ınsanlar ıcın yetse bıle, bu kadar genıs bır topluma yetermı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bır kısının, tek bır ınsanın o kadar ınsanı sırf korkutarak kendı akrabalarıyla savastırması mumkunmu. varsayalım artı ganımet artı carıye butun bunlara yetermı.

 

munferıden dusunecek olursak bazı ınsanlar ıcın yetse bıle, bu kadar genıs bır topluma yetermı.

 

Yanıt basit: Yeter de artar bile. İslam kendi deyimiyle "müstazaf"lar üzerine kurulu bir dindir. "Müstazaf"lar da hayatında doğru dürüst ne para, ne kadın görmüştür. Ha bir de her zaman olduğu gibi varlıktan şımarıp, lüks hayattan bunalan heyecan avcıları da katılmıştır elbette. Bunlar genel içinde kuralı bozmaz. Bugün de çocuk kendisine kalacak serveti tepip Afganistan'a gidip savaşıyor. "Kutsal Yürek" filmini tavsiye edebilirim. Zengin ve güzel işkadını, geçirdiği bunalım sonucu tüm varlığını terk ediyordu. Böyle olaylar az da olsa oluyor.

 

İslam'ın ganimet kültürü, bugün bile sürdürülüyor, terör örgütleri tarafından. Osmanlı'nın ünlü deniz paşalarının hepsi, Akdeniz korsanları idi. "Kefere" gemilerini yağmalar, mal ve köle, cariye ele geçirirlerdi.

 

Ha, Avrupalılar yunmuş yıkanmış mıydı, hayır. Sorunumuz geçmişte ne olduğu ile değil. Sorunumuz, geçmişte belli bir dönemin nedensellikleri içinde oluşmuş bir metni, kutsal, tüm insanlığa gönderilmiş ilahi mesaj diye algılamakta! Bunu yaptığınız anda o geçmişte kalan geçmişi günümüze taşıyorsunuz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yanıt basit: Yeter de artar bile. İslam kendi deyimiyle "müstazaf"lar üzerine kurulu bir dindir. "Müstazaf"lar da hayatında doğru dürüst ne para, ne kadın görmüştür. Ha bir de her zaman olduğu gibi varlıktan şımarıp, lüks hayattan bunalan heyecan avcıları da katılmıştır elbette. Bunlar genel içinde kuralı bozmaz. Bugün de çocuk kendisine kalacak serveti tepip Afganistan'a gidip savaşıyor. "Kutsal Yürek" filmini tavsiye edebilirim. Zengin ve güzel işkadını, geçirdiği bunalım sonucu tüm varlığını terk ediyordu. Böyle olaylar az da olsa oluyor.

 

Yeter de artar bile. İslam kendi deyimiyle "müstazaf"lar üzerine kurulu bir dindir. "Müstazaf"lar da hayatında doğru dürüst ne para, ne kadın görmüştür. Ha bir de her zaman olduğu gibi varlıktan şımarıp, lüks hayattan bunalan heyecan avcıları da katılmıştır elbette. Bunlar genel içinde kuralı bozmaz. Bugün de çocuk kendisine kalacak serveti tepip Afganistan'a gidip savaşıyor. "Kutsal Yürek" filmini tavsiye edebilirim. Zengin ve güzel işkadını, geçirdiği bunalım sonucu tüm varlığını terk ediyordu. Böyle olaylar az da olsa oluyor.

 

haklısınız yanıt gercektende cok basıt. hatta kendı acıklamanızın ıcınde.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.