Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amazon elektrikli dağıtım minibüslerinin üreticisi Rivian'a 2.5 milyar dolarlık finansman yardımı yapacağını açıkladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amazon elektrikli dağıtım minibüslerinin üreticisi Rivian'a 2.5 milyar dolarlık finansman yardımı yapacağını açıkladı

Elektrikli araç üreticisi Cuma günü, teknoloji devinin 2.5 milyar dolarlık bir finansman turunda lider yatırımcılar arasında olduğunu açıkladığı için Amazon, Rivian'a daha fazla para akıtıyor.

AAMuEOv.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Amazon, yatırımı, Amazon'un 2040 yılına kadar işletmelerinde net sıfır karbon olma taahhüdünü hızlandıran şirketleri desteklemeyi amaçlayan İklim Taahhüdü Fonu aracılığıyla yaptı. Şirket daha önce 2019'da Rivian'ı 700 milyon dolar ve 1,3 milyar dolar olarak destekledi ve planlıyor. teslimat filosu için otomobil üreticisinden 100.000 elektrikli kamyonet satın almak.

Amazon, geçen Ekim ayında, 2022 gibi erken bir tarihte yollarda 10.000 özel elektrikli dağıtım aracına ve 2030 yılına kadar 100.000'in tamamına sahip olacağını söyledi.

Rivian CEO'su RJ Scaringe bir haber bülteninde, en son fonların Rivian'ın yeni araç programlarını ölçeklendirmesine, yerel tesis ayak izini genişletmesine ve uluslararası ürün sunumunu hızlandırmasına izin vereceğini söyledi.

CNBC, Illinois'de bir fabrika işleten Rivian'ın ABD'de ikinci bir üretim tesisi açmayı planladığını bildirdi.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve Blue Origin uzay girişimi, mürettebat üyelerini fırlatma rampasına taşımak ve bu hafta Teksas'taki yörünge altı uzay görevi sırasında indikten sonra onları almak için Rivian elektrikli kamyonlarını kullandı.

2009 yılında kurulan Rivian, bugüne kadar yaklaşık 10.5 milyar dolar topladı. Son tura ayrıca D1 Capital Partners, Ford Motor Co. öncülük etti ve T. Rowe Price Associates, Inc. tarafından tavsiye edilen fonlar ve hesaplar da katıldı. Third Point, Fidelity Management and Research Co., Dragoneer Investment Group ve Coatue de katıldı.

Kaynak: GreekWire

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.