Φ nationalist_turkey28 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Bence büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vasıflarının bazılarını taşımalıdır. 1)Cumhuriyet ilkelerine baglı olmalıdır 2)Milli degerlere sahip çıkmalıdır. 3)Hayatını bu vatanınhep daha iyi olması yoluna adamalıdır. 4)Dogru,dürüst,ahlaklı olmalıdır. Bu 4 özellikte Bizim önderimizde Mevcuttur. ANCAK günümüz siyasetçilerinde bunlar ne kadar vardır? İŞTE ONLARDAN BEKLENTİLERİMİZ: 1)Vardan yok etmeli olanıda kendi cebine ve akrabalarına aktarmamalıdır. 2)Dürüst olmalı aile degerlerine üklemizin aile yapısına uygun olmalı 3)Tüm halkın nezlinde sevilen ve fikirleri saygı gören biri olmalı 4)Ülkemizi herşeyin ve herkesin üstünde tutmalı 5)Ya göründügün gibi ol yada oldugun gibi görün felsefesini ilke edinmelidir. SAYIN Ecevit Büyük bir Devlet Adamımıdır Tartışılır ANCAK bu ülkeye iyi yada kötü hizmetler yapmış olabilir AMA ben siyasi görüş olarak onu desteklemesemde kişiligi karakteri bu ülkeyi sevmesi ve hep halkının yanında olması Büyük bir devlet adamı olmasına vesile olabilir diyorum. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2006 İlginç bir yaklaşım... Devamını diliyoruz dostum... Sevgiler... _____________________ Hayrıca ilk iletin sanıyorum ve hoşgeldin diyorum... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 23 Türkmen’e işkenceli infaz Gelecek yıl yapılması planlanan referandum öncesi Türkmenler’e yönelik baskı ve şiddet artarak sürüyor. ABD’nin desteğiyle azgınlaşan peşmergeler, Telafer’de baskın yaptıkları evlerden silah zoruyla gözaltına aldıkları 23 Türkmen’i, hapsettikleri zindanlarda işkenceyle katletti. Telafer’de vahşet ABD güçleri baskın düzenlediği bin Türkmen evini boşaltarak buraları kontrol noktası yaptı. Tutuklanarak gizli hapishanelere götürülen Türkmenler ise ağır işkencelerden geçiriliyor. Önümüzdeki yıl yapılması öngörülen referandum öncesi Türkmenler’e yönelik baskı ve şiddet artarak sürüyor. Türkmen kenti Telafer’de peşmergelerin de desteğini alan ABD güçlerinin Türkmenleri tutuklayarak bilinmeyen hapishanelere götürdüğü bildirildi. Telafer kaynaklarının verdiği bilgilere göre, gizli hapishanelere götürülen Türkmenler işkencelerden geçiriliyor. Tutuklanarak götürülen Türkmenlerden 23’ünün işkenceden öldüğü kaydedilirken, birçok Türkmenin ise akıbetinin ne olduğu konusunda bilgi alınamıyor. Kent hendeklerle çevrildi Kentte bulunan dört giriş kapısını da kontrol alan ABD güçleri, kente giriş ve çıkışları kontrol altına alırken aynı zamanda kenti, etrafına kazdıkları hendeklerle kontrol altında tuttukları bildiriliyor. Bu arada, ABD güçlerinin ve Peşmergelerin birlikte düzenledikleri operasyonlarla bine yakın Türkmen’in evine girildiği belirtildi. Buradaki Türkmenler, tutuklanarak hapishanelere götürülürken, evlerin kontrol karakolları olarak kullanıldığı kaydedildi. ABD güçlerinin ayrıca kentin bir çok kesiminde kontrol noktaları kurarak kent içindeki geçişleri de sıkı kontrol altında tuttuğu kaydediliyor. Öte yandan Kerkük’te de Türkmenler’e yönelik saldırılar sürüyor. ABD destekli peşmergelerin, referandum öncesi Türkmenleri sindirmek için evlerini kurşun yağmuruna tuttuğu bildirildi. Telafer’de olduğu gibi Kerkük’te de birçok Türkmen’in sebepsiz yere tutuklanarak peşmerge kontrolündeki hapishanelere götürüldüğü kaydediliyor. büyük bir devlet adamı sanırım yanıbaşında olan bu katliyamlara duyarsız kalamaz. kendi ülkesinide yakından ilgilendiren sınır ötesi olayları durdurmak adına somut gayret dösteremeyenler iyi bir devlet adamı olabilirler mi? Alıntı
Φ tekturk Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Şeyh Edebali'nin Osmanlı Devleti'nin kurucusu ve damadı Osman Gazi'ye vasiyeti Ey oğul, artık Beysin! Bundan sonra öfke bize, uysallık sana. Güceniklik bize, gönül almak sana. Suçlamak bize, katlanmak sana. Acizlik bize, hoş görmek sana. Anlaşmazlıklar bize, adalet sana. Haksızlık bize, bağışlamak sana... Ey oğul, Sabretmesini bil, Vaktinden önce çiçek açmaz. Şunu da unutma; İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın. Ey oğul, İşin ağır, işin çetin, gücün kula bağlı. Allah yardımcın olsun... Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelamlısın! Ama; bunları nerede, nasıl kullanacağını bilmezsen Sabah rüzgarında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın! Dünya, senin gözlerinin gördüğü gibi değildir. Bütün bilinmeyenler, feth edilmeyenler,görünmeyenler, Ancak sen faziletli ve ahlaklı olursan gün ışığına çıkacaktır. Ey oğul! Ananı , atanı say! Bereket büyüklerle beraberdir. İnancını kaybedersen, yeşilken çöllere dönersin. Açık sözlü ol! Her sözü üstüne alma! Gördüğünü görme! Bildiğini bilme! Sevildiğin yere sık gidip gelme! Ey oğul! Üç kişiye acı: Cahil arasındaki alime , Zenginken fakir düşene ve Hatırlı iken itibarını kaybedene. Ey oğul! Unutma ki, yüksekte yer tutanlar, Aşağıdakiler kadar emniyette değildir. Haklıysan mücadeleden korkma!... Tektürk' ün notu: Şeyh Edebali Türk'tür, Osman Bey' de Türk'tür. Bey hatunları da Türk'dür. Bu vasiyetin yazıldığı dönemde Türk halkı sadece Türk kültürünün etkisi altındadır. Henüz Bizanslı ve haçlı hatunları haremleri doldurmamıştır. Yani Türk beyleri safkan Türk'dür. Emevi Abbasi kültürü de ithal edilmemiştir. Yani Türk'ler henüz, sadece yüce Allahımıza tapmakta, peygaberimizin hadisleri ile islamı yaşamaktadırlar. Ve Şeyh Edebali bu vasiyeti Osman Bey'in şahsında, daha sonra gelecek tüm Türk devlet adamları ve idarecileri için yapmıştır. Bu vasiyet uyanlar Türk toplumunun başında lider olmuşlar, adlarını tarihe kazıttırmışlar, soyadı olarak Atatürk'ü almışlar, diğerleri ise sadece kırmızı plaka ve Çankaya daki koltuk peşinde koşmuşlardır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.