Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Merhaba sevgili Kral,

Ben ay yarılmasına kat'i şartla inanmıyorum demekten uzağım..

Burada kat-i şartla kelimelerini neden kullandınız?

İnanmakla inanamamak arasında şüphelerinizmi var?

Siz Ay'ın yarılmış olduğuna 100% inanıyormusunuz?

Ay'ın yarılmış olduğuna eminmisiniz?

Yada başka bir ifadeyle ayın yarıldığına inanıyorum..

Ayın yarılmış olduğuna 100% eminmisiniz?

Ha.. bilimsel olarak belki mümkün değildir..

Belki mi?

Bilimsel araştırmaları takip ederim okumaktan zevk alırım ve kendime ait bilimsel araştırmalarım yada küçük buluşlarımda vardır..

Bütün bunları forumdan bazı arkadaşlarımla paylaştım..

Bana göre, sizin bilimsel buluşlar yapmanız imkansız.

Ancak bilimsel araştırmaları okumakla yetinebilirsiniz.

Okuduklarınız içinde bile sadece dinle çelişmeyenleri anlayabilirsiniz.

Sizin küçük bile olsa buluşlarınız olamaz.

Nedenlerini söyleyeyim:

Bilim sadece düşünce ile yapılmaz. Deneylerde yapmak gerekir.

1- Sizin deneyler yapmanız son derece zor.

Çünkü siz Konya/Meram'da yaşıyorsunuz. Orada deney için gerekli malzemeleri bulmanız zor.

Bazı deneysel malzemelerin, pratikte nasıl kullanıldığını, kullanılan sektörlerde, yerlerinde incelemeniz gerekebilir, siz yine Konya/Meram'da yaşadığınız için bu imkanınızda yok denecek kadar az.

En azından kısıtlısınız.

Diğer engelinizi de aşağıda yazacağım ama daha önce şunu belirtmek isterimki, sizin forumda paylaştığınız her hangi bir buluşunuza rastlayamadım.

Sadece bir tane "Mucitlerin yeri" adı altında topic açmışsınız.

Oradada herhangi bir buluş filan açıklamamışsınız.

Orda yaptığınız sadece bir fikrinizi öne sürmek olmuş.

Zaten dedim ya, sizin ufakda olsa herhangi bir bilimsel buluşunuz olamaz.

Alt satırlarımda bunu daha iyi anlayacaksınız.

İşte ikinci engeliniz:

Aramızdaki tek fark ne biliyormusunuz..

Ben hem dine, hem bilme inanıyorum..

Sen sadece bilme inanıyorsun..

Hiçde önemli bir fark değilmiş hani.

Bu en önemli farktır sevgili kral,

Belki din konularına fazla önem vermeyen sıradan bir teist bilimle yakınlaşabilir ama, siz yakınlaşamazsınız.

Çünkü, sizin iki rehberiniz var, birisi Kuran, diğeri ise bilimsel kitaplar.

kuran ise, dinine bağlı bir müslüman olarak, sizin birinci rehberinizdir.

Birinci rehberinize ters düşen herhangi diğer rehberleriniz sizin için geçersizdir.

Yani bilimde yaptığınız herşey Kurana uygun olmalıdır.

Bilim yapabilecek insanların tek rehberi bilim olur. Yanında ikinci bir rehber daha aranmaz.

Kitap lazımsa, sadece bilimsel kitaplar rehber alınır.

Bilim dışında herhangi bir rehber daha ararsanız, doğru yoldan saparsınız, gaflete düşersiniz.

Doğru yoldan saptığınız zaman da, hiçbir bilimsel buluşunuz olamaz.

Bakınız başkalarıda aynı fikirde:

Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en hakiki rehber ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında rehber aramak gaflettir, (vurdumduymaz) cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır. M.Kemal ATATÜRK

Ama biz hem bilime ve hemde dine inananları sizinde gönlünüz olsun diye yinede idare ederiz.

Fakat din ve bilimi aynı anda ele ele almadığınız sürece.

Saygı ve sevgilerimle.

• Cevaplar 59
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Güzel.. :)

Benim buluş yapamayacağıma tamamen önyargınızla eminsiniz..

Mucitler adı altında bir topic açtım ilgi görmedi..

Orada gerekli bilgiler vermiştim..

Size e-posta adresimi vereyim tamamen kendime ait olan üç buluşu size aktarayım..

Bu kadar açık ve net..

Bu konulardaki bilginizi çok kısıtlı gördüm..

Bir buluş için illaki labaratuvar gerekmez..

Buluşların yüzde 70 i düşünce ve ilhamladır..

Kağıt yada pc üzerinde projelendirirsiniz..

İşin onayı patenti ve eğer otomasyonluk bir işse otomasyonunu gerekli yerlerle anlaşarak halledersiniz...

Ama siz buluştan suyun kaldırma kuvvetini falan anlıyorsanız o başka..

Gerçi arşimet suyun kaldırma kuvvetini hamamda bulmuştu..

Her neyse çok fazla detaya girmek istemiyorum..

Diğer yazılarınıza ise bin kere cevap vermeme rağmen tek cümleyle cevap vereceğim..

Hem dine hemde bilme inanan bilim adamaların ezici çoğunlukta olduklarını bilmemiz bizler için yeterlidir, ama siz yinede idare edin bizleri nolur.. :)

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Bence bilim değil din çaresiz sevgli xlark..

Öyle mesnetsiz,

Duygusal...

Takım tutar gibi birşeylere inanılmaz..

İnsanlara da mücize gibi gösterilmez..

Bakın ay yarılması konusundada atıp tuttunuz

Ama nedense araştırmadan, inecelemeden, sorgulamadan öylece kabul ediveriyorsunuz. Maalesef herşey sizin için yeterki dinen yazılmış olsun ...

Bu nedenle düşünce doğma temellere dayalı olması konusunda hiçbirzaman inandırıcı ve doyurucu kimliğini yakalayamayacaktır...

Ay yarılması ile ilgili bilimsel gerçekler..

Galaksimizde, 1.300 ışık yolu ötede yani 12.300 yıll öncesinde, Vela Takımyıldızı´nda bir süpernova patlaması oldu. Patlama, 11.000 yıl önce 10 magnitute derece parlaklıkta dünyadan görüldü; bu parlaklık dolunayın 7 gün sürmesi kadardı. Şu anda ise bizler patlamanın artıklarını 1.000 ışık yılı uzaklıktan görüyoruz. Patlama özellikle Akdeniz ufkunda görüldü yani Ay kadar parlaktı. Çıplak gözün görme yeteneğine göre, süpernovanın ışınlarının yaygınlığı Ay´ın çapını dahi aşıyordu. Bu muhteşem bir uzay dansıydı, akıl ötesi bir bir ateş kütlesi tüm renklere dönüşerek bir gayzer gibi fışkırıyordu. O zamanın gözlemcileri patlamayı nabız gibi atarken görüyorlardı. Büyük olasılıkla ormanlarda ve yerleşim merkezlerinde yaşayanlar gölge oyunları da gördüler.

Vela sözcüğü İspanyolca ve gözlemek anlamında. Akadlar Sümer ülkesine Sümer Toprağı anlamında, Gözlemcilerin Toprakları diyorlardı. Süpernova, Michanowsky´in araştırmalarına göre Sümerliler tarafından görüldü ve kaydedildi; 4.000 yıllık bir yazıtta "Yaradılış Tarihi" başlığı altında; "Tanrı Ea´nın Vela´daki dev yıldızı" deniyordu. Timothy Ferris´e göre Mısır´ın Ankh´ı ve Tanrı Toth süpernovayı simgelemektedir. Böylesine büyük bir patlamayı bizlerin hayal etmesi dahi mümkün değil, gördüğünüz fotoğraflarda bir diğer süpernova patlaması yer alıyor; galaksinin 1940 yılındaki fotoğrafında olmayan patlama, bir yıl sonraki fotoğrafta açıkça görülüyor. Kimbilir oralarda neler oldu? Ve acaba şimdiki görüntü nasıl ama bunun için beklememiz gerekiyor...

Kaynaklar:

* Science Digest.

* Tony Smith, "13 March 1941"

* Sümerce-‹ngilizce Sözlük: Adapa (Dan Sullivan)

* History of the Bronze Age in Mesopotamia

Sevgi ve saygılarımızla...

12,300 sene olmuş olan ya da olduğu iddia edilen bir olaya inanıyorsunuz 1.400 sene önceki olmuş olan ya da olduğu iddia edilen birşeye yok o zamanda şu var mıydı bu var mıydı nasıl olur böyle olur nasıl olur şöyle olur diyebiliyorsunuz.

peki ya 12.300 sene önce ne vardı allah aşkına ?

yani nasıl oluyor da 12.300 sene önce şu olmuş şunlar da görmüş denilene inanabiliyorsunuz

Gönderi tarihi:

Arkadaşım az kaldı artık bizleri bilme düşman ilan edeceksiniz..

Bilim yanlış diyen yok..

Senin bahsettiğin kouların senden fazla hastasıyım meraklısıyım..

Artık şunu anlamanızı istiyorum..

Bilim dinleri reddetmiyor..

Bilim melekleri reddetmiyor, cinleri reddetmiyor..

Sadece masaya yatıramıyor..

Yoktur demekle inceleyememek yada bu benim konum değil demek çok farklı şeyler..

Bilimsel değil diyebilirsiniz, beni bağlamaz..

Her gerçek bilimle gerçektir diye bir tezi reddediyorum..

Örneğin bilim ruhun mahiyetini yapısını keşfedebilmiş değildir fakat ruh vardır..

Masaya yatırmıyorsa gözleme tabi tutamıyorsa o benim sorunum değil..

Bana göre varlığı hissedilebilen olan şeyler mutlak vardır..

Saygılar..

sevgili xlark tades e katılıyorum.

yukarıda bende rüya örneğini verdim. ama sağolsun bi arkadaşımız konumuz rüya değil yazmış.

konumuzun rüya olmadığını bende gayet iyi biliyorum ama bazı şeylerin açıklığa kavuşabilmesi için konunun gidişatından ara sıra saparak fayda sağlanabilecek örneklerle savları kuvvetlendirmek her zaman konuya katkı sağlayacaktır.

bende bilimi inkâr eden bir insan değilim. aksine bilimin her zaman hızlı bir şekilde ilerlemesini hayranlıkla izlemişimdir ve hep daha iyiye gitmesi taraftarıyımdır.

ama yukarıdaki yazımda da söylediğim gibi bilim eğer fizik kanunlarına aykırı olan şeyleri reddediyorsa rüya ruh gibi kavramları da var olduğu halde reddetmesi gerekir.

sevgili evrensel Allahın (en azından islam dinindeki gibi) olmayacağını belli çerçeveler doğrultusunda bulduğu olgularla dile getirmiş. ben de diyorum ki sevgili xlark tades gibi bu kavramlar var ve bunu bilim nasıl açıklıyor ya da açıklayamıyorsa hangi kefeye koyuyor?

Gönderi tarihi:

a. “Resûlullâh (s.a.s.) devrinde ay iki parçaya ayrıldı; bir parçası dağın üstünde, diğer parçası da öbür tarafında idi. Resûlullâh (s.a.s.), “Şâhid olun” buyurdu”.2

12,300 sene olmuş olan ya da olduğu iddia edilen bir olaya inanıyorsunuz 1.400 sene önceki olmuş olan ya da olduğu iddia edilen birşeye yok o zamanda şu var mıydı bu var mıydı nasıl olur böyle olur nasıl olur şöyle olur diyebiliyorsunuz.

peki ya 12.300 sene önce ne vardı allah aşkına ?

yani nasıl oluyor da 12.300 sene önce şu olmuş şunlar da görmüş denilene inanabiliyorsunuz

Sevgili Shatin...

Binlerce yıl önce olmuş bir doğa olayını peygamber döneminde olmuş olduğunu ifşa etmeniz doğru değil... :)

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:

Bizansin arsifi istanbulda bakilabilinir durumda diyer abartilmis yazilar gecersizdir, benim burdaki katkim din kitaplarina aksetmis olaylari arkiyolojik bulgularla dogrulugunu kanitlamak.

Bu bilgilerin verildiyi yerler mevkiler belli zaten, her dindeki anlatimlar hayali ürünler deyil olmus yasanmis olaylari sebebi ne olursa olsun insanlarin bilmesi istenilmis.

Gönderi tarihi:
Sevgili Shatin...

Binlerce yıl önce olmuş bir doğa olayını peygamber döneminde olmuş olduğunu ifşa etmeniz doğru değil...

Sevgiyle kalın...

O olayın ay yarılmasıyla uzaktan yakından alakası yoktur sayın Dipnot..

Bu durumda biz o olayı sahiplenmiyoruz yani ay yarılması işte bu olaydır demiyoruz..

1300 ışıkyılı neredee ay nerede..

Ayın dünyaya en yakın olduğu nokta 360409 km dir...

Kıyaslanamayacak kadar büyük km farkı vardır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Sevgili Kralx,

Bu topici açmamdaki amaç..

Sadece insanlık hizmeti baz alınarak patent ve üretim hakkı gibi tasası bulunmayan üretken arkadaşların çalışmalarını yada fikirlerini burada yayınlamak yada fikirleri burada tartışmaktır..

Fakat hayır benim projem ve çalışmam bende kalsın diyen arkadaşlarımız yazmayabilirler..

Şahsıma ait üç çalışma, sırf projelendirme ve işin prosüdür saf'a sının zorluğu yüzünden beklemeye alınmıştır..

Bu çalışmaları ilerde ciddi bir ortam oluştuğunda sizlerle paylaşmayı düşünüyorum..

Önce paylaşmayı düşünüyorum demişsiniz.

Hatta forumda bu buluşlarınızı paylaşmak için özellikle "mucitlerin yeri" başlıklı topic açmışsınız.

kendime ait bilimsel araştırmalarım yada küçük buluşlarımda vardır..

Bütün bunları forumdan bazı arkadaşlarımla paylaştım..

Ardından da paylaştığınızı söylemişsiniz.

(Özelden paylaştım demeyin, yukardaki alıntıya ters düşersiniz)

Size e-posta adresimi vereyim tamamen kendime ait olan üç buluşu size aktarayım..

Bu kadar açık ve net..

Ve size "siz bilimsel buluş yapamazsınız" dediğimde de "e-posta adresimi vereyim, size aktarayım" demişsiniz.

Mademki bilimsel buluşlarınız varsa; vede paylaşmakda istiyorsanız, e-posta adresine ne gerek var, yazın buraya veya başka topice de forumu okuyan diğerleride inansın.

"Patent endişelerim var" da demeyin, çünkü yukarıda patent endişelerinizin olmadığınıda yazmışsınız.

Tekrar ediyorum sevgili kralx, "sizin asla ve asla bilimsel bir buluşunuz olamaz".

Ama zekanızdan dolayı değil, eksiklikleriniz ve engelleriniz yüzünden olamaz.

Eğer eksikliklerinizi ve engellerinizi kaldırırsanız, tabiki olabilir ama şimdi olmaz.

Bakın eksiklikleriniz ve engellerinizi size daha detaylı yazayım:

Eksiklikleriniz:

1- Konya/Meram'da yaşıyor olmanız.

Büyük şehirlerden birine, özellikle Istanbula yerleşirseniz şansınız artar.

Mesela mucitlerin yeri başlığında "havadan hafif bir maddeyle yerçekimine karşı gelinebilirmi?" şeklinde bir soru sormuşsunuz.

Evet, yapılabilir. Havadan hafif maddeler zaten var, örneğin zeplin yapımında da kullanılan, azot ve hidrojen gazları havadan hafiftir.

Dolayısıyla bunlarla zaten yerçekimine karşı uçuş sağlanıyor.

Fakat siz diyelimki zeplinden daha farklı bir uçuş mekanizması kuracaksınız ve bu gazlara ihtiyacınız var.

Siz bu gazları Konya/Meramda bulamazsınız.

Ama Istanbulda olsanız, bırakın bu gazları temin etmeyi, zeplin üretilen yerlerde bu gazların nasıl kullanıldığınıda görerek fikir bile edinebilirsiniz.

Ayrıca büyük şehirlerde (Özellikle İstanbulda) size ışık tutabilecek birçok bilimsel kitap bulabilirsiniz.

Bu kitapların hemen hemen hiçbirini Meram'da veya internette bulamazsınız.

2- İngilizce öğrenmeniz gerekir.

Bilimsel araştırmalar için ingilizce kaynaklar, Türkçe kaynaklardan yüzlerce kez daha fazladır.

Fakat bilgisayar terimleri bilmek ingilizce bilmek demek değildir, tam ingilizce gerekir.

Yada tama yakın bir ingilizce şart gibidir.

Veya kendinize iyi bir tercuman tutmalısınız.

Engeliniz:

Kuran'ı mantığınızla tekrar okuyup bilim hayatınıza bir yön vermeniz gerekir.

Kuranı baştan sona okuyupda ona inanan birisinin bilim adamı olmasına asla ve asla imkan yoktur.

Tekrar sağduyuyla, mantıkla, bilim yoluyla, korkmadan, baştan sona okuduktan sonra eminimki bu engelinizde kalkacaktır.

Bu söylediklerimi yaptıktan sonra her türlü buluşu yapabileceğinize inanabilirim.

Saygı ve sevgilerimle.

Gönderi tarihi:
'Evrensel'Kuran'ı mantığınızla tekrar okuyup bilim hayatınıza bir yön vermeniz gerekir.

Kuranı baştan sona okuyupda ona inanan birisinin bilim adamı olmasına asla ve asla imkan yoktur.

Bilgiden bahseden siz sevgili arkadaşımın, en az big beng hadisesi kadar ''sarsıcı ve dehşet verici'' derecede , Müslüman bilim adamlarından bihaber olmanız beni şaşrtmadı doğrusu.

Cidden bu konudaki ilminize hayran kaldım :)

Gönderi tarihi:

Bilgiden bahseden siz sevgili arkadaşımın, en az big beng hadisesi kadar ''sarsıcı ve dehşet verici'' derecede , Müslüman bilim adamlarından bihaber olmanız beni şaşrtmadı doğrusu.

Cidden bu konudaki ilminize hayran kaldım :)

Merhaba,

Kimmiş o big-bang olayının kuran okuyan, müslüman, mucidi?

Başka hangi buluşu varmış bu mucidin?

Teşekkürler.

Gönderi tarihi:

Merhaba,

Kimmiş o big-bang olayının kuran okuyan, müslüman, mucidi?

Başka hangi buluşu varmış bu mucidin?

Teşekkürler.

Kusura kalma ama , sen daha benim yazdığımı anlamak için bile ''müfessire ihtiyaç duyuyorsun''.

Yazımda big beng hadisesi kadar ''dehşet'' verici olanın , sizin bir şeyden haberdar olmadığınızdır.Bunu söylüyorum.

Uykunuz geldi galiba, yazılanları bile anlamıyorsunuz. :)

Gönderi tarihi:

Sayın GıLgaMeŞ,

Verdiğiniz link bir islam sitesinin linki.

Ben islam sitelerine asla güvenmem.

Bilimden bahsediyorsanız, bana dini yöne kaymamış olan bilim sitelerinden kaynak gösteriniz.

Benim oralardaki çarpıtmalara, yalanlara karnım tok.

Bana Kuran okumuş ve ona inanmış, ibadetini tam yapan, akademik ünvanı ve kariyeri olan tek bir bilimadamı gösterin yeter.

Link vermenizede gerek yok.

Sadece 1 tane istiyorum.

Saygılarımla.

Gönderi tarihi:
müslüman olupta ilim adamı olmanın engel olmadığını ve dahası sizin söyleminize göre ''islam olunca ilim erbabı olmak mümkün değil''

Elbette cümle bu haliyle doğrudur. Müslüman olmak bilimadamı olmaya, bilime hizmet etmeye engel değildir. Bilimadamları ister müslüman olsun iste deist, ister ateist her zaman saygıyı hakeder. Müslüman bilimadamlarına örnek vermem gerekirse:

Mesela İbni Heysem yani Ebu Ali ül Hasan optik mercekleri keşfederek optik biliminin başlamasına sebep olmuştur. Mesela Hezarifen Ahmed Çelebi.

Ama evrenselin anlatmak istediği farklı zannedersem. Günümüzde "İslamcı kimliği" altındaki bilimadamlarından örnekler istiyor. Kendi halindeki müslümanlardan değil.

Gönderi tarihi:

Elbette cümle bu haliyle doğrudur. Müslüman olmak bilimadamı olmaya, bilime hizmet etmeye engel değildir. Bilimadamları ister müslüman olsun iste deist, ister ateist her zaman saygıyı hakeder. Müslüman bilimadamlarına örnek vermem gerekirse:

Mesela İbni Heysem yani Ebu Ali ül Hasan optik mercekleri keşfederek optik biliminin başlamasına sebep olmuştur. Mesela Hezarifen Ahmed Çelebi.

Ama evrenselin anlatmak istediği farklı zannedersem. Günümüzde "İslamcı kimliği" altındaki bilimadamlarından örnekler istiyor. Kendi halindeki müslümanlardan değil.

Bakın ne kadar güzel söylemişsiniz...

Sayın evrensel , neyi nasıl ifade edeceğini bilmiyorsa, veya sayın evrenselin sözleri, birilerinin '' böyle söylemek istedi'' diye tercüme edilmesine ihtiyaç arz ediyorsa, bu takdirde evvela anlatmak istediği her ne ise, bunu ifade etmeye yönelik '' anlatım kabiliyeti'' edinmelidir , diye düşünüyorum.

Saygılar

Sayın GıLgaMeŞ,

Verdiğiniz link bir islam sitesinin linki.

Ben islam sitelerine asla güvenmem.

Bilimden bahsediyorsanız, bana dini yöne kaymamış olan bilim sitelerinden kaynak gösteriniz.

Benim oralardaki çarpıtmalara, yalanlara karnım tok.

Bana Kuran okumuş ve ona inanmış, ibadetini tam yapan, akademik ünvanı ve kariyeri olan tek bir bilimadamı gösterin yeter.

Link vermenizede gerek yok.

Sadece 1 tane istiyorum.

Saygılarımla.

:) Size ne denir bilmiyorum.

Bu gün dünyanın kabul ettiği müslüman nice bilim-ilim adamı vardır.

İslamcı adreslere güvenmiyorum demeniz, sizin İslama bakış zaviyenizi '' mükemmel'' tanımlıyor.

Kaldı ki bu isimler sadece ''islami '' bir adreste değil, bakarsanız göreceksizinizki dünyaca bilinen isimlerdir.

isim istemişsin :

bazıları

1) İbnü'n-Nefis

2) Sabit bin Kurra

3) İbn-i Sina

4) el-Kindi

5) Ebu'l Kasım Zehravi

6) Muhammed Ebu Bekir Zekeriya Razi

7) Ali Kuşçu

8) Battani

Gönderi tarihi:

Sevgili evrensel..

Buluşlarımı paylaştığım arkadaşlarım forumdan ama forumda paylaşmadık..

Messenger yoluyla paylaştık..

O topic rabet görmedi eğer görseydi oradada paylaşacaktım..

Fakat yine paylaşayım önemli değil..

Bende önyargı yok arkadaşım..

Bırakın Konya-Meram'ı köy yerinde bile bir buluşun çıkabileceğine inanıyorum, çünkü bilinmeyen keşfedilmeyen ne beyinler var..

Siz istediğiniz kadar önyargılı olun ve benim buluş yapamayacağıma dair deliller getirin (nasıl işse bu iş) ..:)

Hadi bir kere yazdınız o yazıyı cevap verdim geçti, aynı şekilde buluş yapamayacağıma dair yazdıklarınız ne kadar emin olabiliyorsanız artık bilmiyorum ama beni çok üzdü..

Gerçekten objektif düşünce felç oldu burada..

Bu kadar önyargıyada pes artık..

Benim mucitler tobicinde bahsettiğim olay farklı..

Olay azot hidrojen ve diğer hafif gazlar değil..

Bu gazlardan daha hafif gazların yapay yoldan elde edlimesi..

Belki yüz kat daha hafif..

Yani öz kütleye müdahale edilebilirmi olayıydı..

Herneyse..

Herşey aynı hiç bir şey değişmedi..

Ve sanırım hiç değişmeyecek..

Önyargılar aşılmadıkça..!!!

Ve....

FASH..........FLASH..........FLASH

Evrenselden yeni bildirgeler..

Bakınız iyi okuyunuz ve bilimselliğe bakınız....

1- Buluş yapmak için illa ingilizce bilmelisiniz..

2- Kur'an'ı baştan sona okuyan bir insan bilim adamı olmaz buluş yapamaz..

3- Konya yada Meram kesmez illa İstanbulda olmalısınızki zeplincilerle görüşesiniz yada buluşlar yapasınız..

Bu maddeler sayın Evrensel'in yazısının özetidir yaznın orjinali üç-dört ileti yukardadır..:)

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Yahu arkadaşlar krallarla başetmek ne kadar zormuş yahu! :)

Bir taraftan kralların kralı Gılgameş, diğer taraftan forumun kralı Kralx.

kralx, "alem buysa kral benim" diyor, ötekide "kes hızını, ağlatma el kızını" diyor.

Bende bari, "hoop, birader, emeğe saygı. şşşşş, çaktın köfteyi?" diyeyim de, olsun bitsin. :)

Neyse, şaka bir yana; benim size laf anlatmam zor.

Ama forumu okuyan başkalarıda olduğu için, bu konuda son bir defa daha yazayım dedim.

Sayın evrensel , neyi nasıl ifade edeceğini bilmiyorsa, veya sayın evrenselin sözleri, birilerinin '' böyle söylemek istedi'' diye tercüme edilmesine ihtiyaç arz ediyorsa, bu takdirde evvela anlatmak istediği her ne ise, bunu ifade etmeye yönelik '' anlatım kabiliyeti'' edinmelidir

Yanılıyorsunuz,

Sevgili Rastlantı, sanırım sizin zor anladığınızı tahmin ederek, size yardımcı olmaya çalışmış, hepsi bu.

Yazdıklarımı anlayanlar olduğuna göre; beni bu şekilde itham etmeniz yanlıştır.

Bir deneme daha yapalım:

O çember sakallılardan veya alttan kesik bıyıklılardan neden hiç bilimadamı çıkmaz?

Çünkü onlar Kuranı baştan sona okumuş oldukları halde, ona hala inanabilmiş insanlardır.

Hadi o çember sakallıları bir kenara bırakalım, zira bırakın onların bilimsel buluş yapmalarını, en basit teknolojik alet olan jet ski'nin üstünde bile durmaları komik gözüküyor.

Yani bilimsel buluş bir yana, bilimsel buluşlarla birlikte pozlarına bile bütün Türkiye güldü bunların.

Peki biraz daha az dinci dediğimiz alttan kesik bıyıklılara ne demeli?

Onlardan da en ufak bir bilimadamı çıkamıyor.

Örneği, numunesi bile yok.

Olsaydı zaten, forumda koştura koştura ilk onun adını yazardınız, vede bana başka şeyler yazmak zorunda kalmazdınız.

Öyle biri olsaydı onu benim yüzüme vurup, kişiliğimle veya akıl seviyemle uğraşmak zorunda kalmazdınız.

Yok öyle biri ve asla olamazda.

Kuranı okuyupda ona inanan biri, asla bilimadamı olacak seviyede biri olamaz.

İslamcı adreslere güvenmiyorum demeniz, sizin İslama bakış zaviyenizi '' mükemmel'' tanımlıyor.

Neden güveneyimki?

İslamcı/dindar bilimadamı bulma sıkıntısıyla, hayatında hiç müslüman olmamış insanlara, "müslüman oldu" diye iftiralar atan.

Gavur icadı dedikleri bilgisayarlarla, resimlere havada duran taşlar montajlayan.

Hayatında bir kere bile namaz kılmamış olan bazı eski bilimadamlarını, sırf müslüman bir ülkede doğdu diye islamcı bilimadamı diye gösteren.

Hatta hayatında hiçbir buluş yapmamış insanları bile; müslüman bilim adamı diye yutturmaya çalışan.

Ve hatta hiç dünyaya gelmemiş uydurma isimleri bile islamdan yana gösteren.

Onuda bırakın, sitesine google reklamları koyup ve o reklamlarla alakalı binbir türlü sahtekarlık yaparak, google'dan ve dolayısıyla tüm insanlardan para çalan.

Bu siteleremi güveneyim?

O sitelerde kendi bildiğim doğru birşeyi bile okusam, kendi bildiğimden bile şüpheye düşüp, başka sitelerde bildiğim şeyi tekrar araştırırım.

O dediğiniz sitelerde doğru yazan şeyler, ancak yanlışlıkla yazılan şeylerdir.

bazıları

1) İbnü'n-Nefis

2) Sabit bin Kurra

3) İbn-i Sina

4) el-Kindi

5) Ebu'l Kasım Zehravi

6) Muhammed Ebu Bekir Zekeriya Razi

7) Ali Kuşçu

8) Battani

1- Ben size islami sitelere güvenmem diyorum, siz yinede ısrarla islami sitelerden kopyaladığınız isimleri yapıştırıyorsunuz.

2- Bu yukarıdaki isimlerin hiçbirinin din hakkındaki görüşleri belli değildir. içlerinden bazıları ateist bile olabilir.

Eğer bana "bu isimler islamcıydı" derseniz, islamcı olmayan kaynaklardan kanıt isterim.

3- Bu yazdığınız isimler için "dünyaca bilinen" demişsiniz. Buda yine islamcı sitelerin uydurmalarından ibarettir.

Bırakın dünyada tanınmalarını, sokağa çıkıp insanlar tek tek sorun bakalım Muhammed Ebu Bekir Zekeriya Razi'yi kaç kişi tanıyormuş.

Ama Einstein,Edison dediğiniz zaman tanımayan çıkmaz herhalde.

Onların birkaçını bende biliyorum ve takdir ediyorum, ama hiçde sizin abarttığınız kadar değiller vede bence onların hiçbirisi islamcı değil.

Üstelik hasamet yapmaya gerek yok, ben sizden günümüzden bir isim istedim; bir tane bile isim bulamayıp, maziye ve hatta çarpıtılmış maziye sarıldınız.

Size bu topicte artık cevap yazmaya gerek görmüyorum.

Katkınız için teşekkürler.

Saygılarımla.

Sevgili Kral,

Haddim olmayarak söylediklerimi daha önce söylediklerime uygun olarak düzeltmek istiyorum.

1- Buluş yapmak için illa ingilizce bilmelisiniz..

Şart demedim, ingilizce bilmemek büyük bir dezavantajdır dedim.

2- Kur'an'ı baştan sona okuyan bir insan bilim adamı olmaz buluş yapamaz..

Baştan sona okuyan demedim, baştan sona okuyupda hala ona inanan dedim.

3- Konya yada Meram kesmez illa İstanbulda olmalısınızki zeplincilerle görüşesiniz yada buluşlar yapasınız..

Böyle bir iddiada bulunmadım.

Istanbulda olmak avantajdır, Konya/Meramda olmak dezavantajdır dedim.

E hadi ama, mucit kral,

Buluşlarınızı paylaşacaktınız, bir türlü paylaşamıyorsunuz.

Çıkmaz diyorum size, kuranı baştan sona okuyupda ona inanıyorum diyenden bilimadamı filan çıkmaz.

Saygılarımla.

Gönderi tarihi:

Sevgili Evrensel bu üslubu size yakıştıramadım.

Alycı ve çok önyargılı bir üslubunuz var..

Kur'an-ı KErime inananlardan mucit çıkmazsa, benden ne paylaşımı istiyorsunuz..

eğer sizinle paylaşırsam tezinizin çürük olduğunu foruma ilan edecekmisiniz..

Ve ben mucitler topicinde açık açık paylaşacağım..

Kabul mü..?

Sizden özür dilemenizi beklemiyorum..

Sadece Kur'an'a inanlardan mucit çıkmaz sözünüzün çürük olduğunu itiraf edeceksiniz..

İşte somut söylemler için bu an'ı bekliyordum..

Kelime oyunlarıyla herşeyin içinden çıkmak mümkündür..

Şimdi somut adım atacağız..

Vereceğin cevaba göre mucitler tobicinde Kur'an-ı Kerim'e inanan biri olarak sana ve foruma üç buluşumu yazacağım..

Ama bir şartla..

Foruma yukarda söylediklerinin xlark tades tarafından çürütüldüğünü yazacaksın..

Cevabını bekliyorum hodri meydan..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Tamam sevgili Kral, söz.

Siz oraya bilimsel icadlarınızı yazın.

Bende dilediğiniz yerde, "kralx benim bu tezimi çürüttü" yazacağım.

Yanlız benimde şartlarım var.

1- Daha önce başka insanlar tarafından bulunmuş şeyler olmamalı.

2- Gerçektende buluş niteliği taşımalı. Mesela başkalarının buluşu olan aletleri birbirine montajlayarak farklı bir alet meydana getirmeye buluş denmez.

Yada lüzumsuz bir alet ortaya çıkarmışsanız, onada buluş denmez.

Her neyse oraya yazacaklarınızı sadece ben değil forumdaki diğer arkadaşlarda takdir edecek.

Tamam hodri meydan.

Tekrarlıyorum.

Kuranı tamamen okuyupda ona inanıyorum diyen hiçkimse bilimadamı olamaz.

Gerçi ben sizin kurana gerçekten inandığınızı da sanmıyorum.

Eğer kurana gerçekten inansaydınız, 5 vakit namazıda ihmal etmeye cesaret edemezdiniz.

Ama ben yinede bu kadarını da kabul ediyorum.

Evet, sizinde bilimsel bir buluşunuz olamaz.

İspatlayın, buraya söylediklerinizi yazacağım.

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

Evrensel ardakadaşım, siz henüz hangi kelime ne anlama gelir bunu bilmiyorsunuz.

Mesela krala demişsiniz ki:

Kurana inandığınızdan emin değilim , namaz kılmıyorsunuz vs...

Yahu! Namaz kılmayan ''kafir'' olmaz ki veya başka bir günahla iştigal eden kimsede kafir değildir!

Kafir Allah'ın buyruklarını reddedendir, mesela sizin gibi.

Ayrıca islami sitelerde adı geçenlere inanmam sözünüzde boştur, hiç kusura kalmayın yani.

Ne kadar ''yanlış''olsada her insanın bir doğru yönü vardır.Mesela ben tüm ateistleri '' yalancı''diye itham etmem, edemem! Ama heyhat! sizin ön yargı bulutlarınız, önünüzü görmenize bile mani olmuş tüm müslümanları yalancı addettiriyor size.

Geçmiş olsun!

Gönderi tarihi:

Yok böyle birşey ya..

Arkadaşım ben sizin hakkınızda herhangi birşeye emin olabiliyormuyumki, sen benim hakkımda bir şeye emin olabiliyorsun...

Bu nerede görülmüş birşey..

Ne demek siz buluş yapamazsınız..

Yani şurada bu yazınıza cevap versemmi vermesemmi diye çok düşündüm..

İnanın gerçeklikle mantıkla akılla hiçbir alakası yok..

Bu ne önyargı böyle..

Sen beni gördünmü reelde..

Çalışmalarıma şahit oldunmu..

Neler yaptığımı nerelerde öğrenim gördüğümü biliyormusun..

Çalışma şartlarımı nereden biliyorsun...

Sırf yazdıklarından geri adım atmamak için idda ediyorsun..

Okuyucu bundan ne anlar bilmiyorum ama..

Ben açık açık sana şunu söylüyorum..

Tartışma kalitesi sıfıra düştü..

Ve artık senin yazılarına cevap vermeyeceğim...

Mucitler topicinde buluşlarımı yazacağım..

Oku ama inkar edeceğindende eminim..

Birde şunu belirteyim keşif başkadır icat başkadır..

Artık ben yazayımda sen nasıl değerlendirirsen değerlendir..

Gönderi tarihi:

Yahu! Namaz kılmayan ''kafir'' olmaz ki veya başka bir günahla iştigal eden kimsede kafir değildir!

Kafir Allah'ın buyruklarını reddedendir, mesela sizin gibi.

Sayın GıLgaMeŞ,

Sanırım benim değil sizin okuduklarınızı anlama zorluğunuz var.

Üstelik diğer arkadaşlarda ne söylediğimi anlamanıza yardımcı olmaya çalışıyor ama siz yinede anlamıyorsunuz.

Ben kime kafir demişimki? arayın bulun, gösterin lütfen.

Ben ne dedim; kuranı okuyupda ona gerçekten inanan bir kişi 5 vakit namaz kılmamaya cesaret edemez.

Bunun kafir olmakla ne alakası var?

Mesela ben tüm ateistleri '' yalancı''diye itham etmem, edemem! Ama heyhat! sizin ön yargı bulutlarınız, önünüzü görmenize bile mani olmuş tüm müslümanları yalancı addettiriyor size.

Hala iddia ediyorum.

Ben islami site olarak sadece biraz diyanetin sitesine güvenirim.

Diğerlerinin arasında ise dürüst ve çarpıtmasız tek bir siteye rastlamadım şimdiye kadar.

Ben ateist değilim ama ateistlerin sitelerine güvenirim, çünkü onların sitelerinde hiçbir çarpıtma yada sahtekarlık görmedim şimdiye kadar. varsada bana rastlamadı.

Geçmiş olsun!

Hasta değilim ama yinede teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Gönderi tarihi:

Sayın GıLgaMeŞ,

Sanırım benim değil sizin okuduklarınızı anlama zorluğunuz var.

Üstelik diğer arkadaşlarda ne söylediğimi anlamanıza yardımcı olmaya çalışıyor ama siz yinede anlamıyorsunuz.

Ben kime kafir demişimki? arayın bulun, gösterin lütfen.

Ben ne dedim; kuranı okuyupda ona gerçekten inanan bir kişi 5 vakit namaz kılmamaya cesaret edemez.

Bunun kafir olmakla ne alakası var?

Hala iddia ediyorum.

Ben islami site olarak sadece biraz diyanetin sitesine güvenirim.

Diğerlerinin arasında ise dürüst ve çarpıtmasız tek bir siteye rastlamadım şimdiye kadar.

Ben ateist değilim ama ateistlerin sitelerine güvenirim, çünkü onların sitelerinde hiçbir çarpıtma yada sahtekarlık görmedim şimdiye kadar. varsada bana rastlamadı.

Hasta değilim ama yinede teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Sayın evrensel şu cümle sizin değil mi arkadaşım:

Eğer kurana gerçekten inansaydınız, 5 vakit namazıda ihmal etmeye cesaret edemezdiniz

gerçekten inansaydınız demek, gerçekten inanmıyorsunuz demekle aynıdır!

gerçekten inanmayanada ''kafir'' denir.

Mesela :

bu insanların yarısı aptaldır, demekle

bu insanların yarısı aptal değildir, demek arasında bir fark var mıdır?YOKTUR !

Umarım anlamışsınızdır.

Saygılar

Gönderi tarihi:

Birde şunu belirteyim keşif başkadır icat başkadır..

Sevgili kral,

Önce icat diyordunuz, şimdide keşifemi çevirdiniz?

Bilimsel buluşlarım var diyen siz değilmiydiniz?

Ayrıca ben önyargılı biri filanda değilim.

Birşeyleri görebiliyor olmak, anlayabiliyor olmak önyargılılık değildir.

Tabiki sizi şahsen görmedim, ama bu sizin hakkınızda hiçbirşey tahmin edemem anlamına gelmez.

Mesela size ingilizce öğrenmenizi tavsiye ederken, ingilizce bilmediğinizi nasıl anladıysam, diğer bazı durumlarınızıda anlayabilirim.

Mademki ben önyargılıyım, 2 kişi bana bu kadar lakırtı yazacağınıza bir tane alttan kesik bıyıklılardan bilimadamı gösterseydiniz.

Ben yinede ısrar ediyorum: kralx de dahil olmak üzere, ne alttan kesik bıyıklılardan, ne çember sakallılardan, ne 5 vakit namaz kılan birinden ve nede "ben kuranı baştan sona okudum ve ona inanıyorum" diyenden asla ve asla bir tane bile bilimadamı çıkmaz.

Önyargılıysam, kırın önyargılarımı.

Saygılarımla.

Gönderi tarihi:

Sevgili Shatin...

Binlerce yıl önce olmuş bir doğa olayını peygamber döneminde olmuş olduğunu ifşa etmeniz doğru değil... :)

Sevgiyle kalın...

yazdıklarımı okumadan mı yorum yapıyorsunuz ?

Gönderi tarihi:

Konu rüya deyil ayin yarilmasi, Bilimselci ciddi kanitlar istiyen arkadas tarih kanitlari siliyor, ayni evrimin bilimsel kaniti olmadigi gibi.

Rüya konusuna da kisaca cevap vereyim, evrenin atomlarindan olusan bizler rüyada bir cok atomlarla irtibat kursakda frakanslarin dilini anlamadigimiz icin yorum yapilamaz.

birçok atomla irtibat kuruyoruzdan kastın nedir biraz daha açabilir misin?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.