Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Nefes Kesen Gökyüzü Havuzu İnsanların Binalar Arasında Yerden 10 Kat Yukarıda Yüzmesine İzin Veriyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Nefes Kesen Gökyüzü Havuzu İnsanların Binalar Arasında Yerden 10 Kat Yukarıda Yüzmesine İzin Veriyor

Yükseklere çıkmak isteyenler için tasarlanan göz alıcı bir yüzme havuzu, Londra'daki seçkin bir kompleksin sakinleri için önümüzdeki ay hizmete girecek.

BB1fYNmm.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yüzücüler, dünyada bir ilk olduğuna inanılan akvaryum tarzı havuzu, altında 10 kat veya 114 fitten fazla uzanan caddeyi görmelerini sağlayan akvaryum tarzı havuzu kullanabilecekler.

Akrilik havuz 82 fit uzunluğunda ve Nine Elms'teki yeni Embassy Gardens Legacy Buildings gelişiminin 10. hikayesini birbirine bağlayacak.

Geliştirme, ABD Büyükelçiliği'nin hemen yanında ve Londra'nın güneybatısındaki Battersea Güç İstasyonu yenileme bölgesinin bir parçası.

Bölge, Nisan 2018'de eski Başkan Donald Trump'ın Grosvenor Meydanı'ndan oraya Amerikan büyükelçiliğinin taşınmasını eleştirdiği zaman uluslararası manşetlere taşındı.

Dalış yapanlar, Büyükelçiliğin yanı sıra Parlamento Binası, London Eye ve şehir silüeti de dahil olmak üzere Britanya başkentindeki yakındaki simge yapıların geniş manzaralarını görebilecekler.

My London News'e göre Sky Pool mühendislerinden Brian Eckersley, "Yüzdüğünüzde aşağıya bakabilirsiniz. Uçmak gibi olacak" dedi.

BB1fYKuD.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Havuz, HAL Architects tarafından Colorado'da inşa edildi ve Atlantik üzerinden Hollanda'ya gönderilmeden önce Teksas'a taşındı ve burada daha sonra Londra'ya transfer edildi.

Dünyada bir ilk olduğuna inanılan havuz ve kurulumu önemli mühendislik başarılarıdır. Su tek başına 375 ton ağırlığındadır.

Böyle bir konsepti İngiliz başkentine getirmek, kompleksin emlak geliştiricisi Sean Mulryan'ın fikriydi. Akşam Standardına "inşaat ve mühendislik kabiliyetinde sınırları zorlamak" istediğini söyledi.

Gazete, havuzun kurulumunun arkasındaki ekibin mimarlar Arup Associates, mühendisler Eckersley O'Callaghan ve akvaryum tasarımcıları Reynolds olduğunu söyledi.

BB1fYKuK.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Embassy Gardens havuzunun kullanımı, EcoWorld Ballymore tarafından inşa edilen 2.000 evden oluşan 1 milyar sterlinlik (1,4 milyar dolarlık) sitenin sakinleri için ücretsizdir. Standardın bildirdiğine göre, kompleksteki daireler için başlangıç fiyatları 897.500 £ (1.24 milyon $).

Mulryan, "Havuz deneyimi gerçekten eşsiz olacak, Londra'nın merkezinde havada süzülüyormuş gibi hissedecek," diye ekledi.

Havuzun yanında paralel bir yaya köprüsü bulunacak ve yakınlarda bir salon, istiridye barı ve limonluk olacak. Havuz, koronavirüs salgını nedeniyle geçen yazdan itibaren ertelenen bir lansmanla 19 Mayıs'ta resmi olarak açılacak.

BB1fYI9r.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.