Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Sanat ve Dans Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin bu başlık sabitledi
  • Admin

Sualtı tangosu: İspanyol dansçı serbest dalışla su altında 3 dakika tango yapıyor

İspanyol serbest dalıcı ve dansçı / koreograf Ariadna Hafez, Fransız Bastien Soleil'in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği üç dakikalık Tang'O için 10 metre su altında nefes kesici bir tango seslendirdi.

Kaynak: AFP

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 3 ay sonra...
  • Admin

Kate Beckinsale, Annesinin ve Kızının Onuruna Dövme Yaptı: 'Uğrudan Öldüreceğim ve Öleceğim İki Kişi'

AA10MdnV.img?w=768&h=512&m=6&x=654&y=161

Kate Beckinsale'nin annesine ve kızına olan sevgisi kalıcıdır - kelimenin tam anlamıyla!

49 yaşındaki Suçlu Parti oyuncusu Çarşamba günü, kolunda bulunan ve her ikisi de "anne" kelimesi olan iki dövmenin fotoğrafını paylaştı.

Görünüşe göre yeni mürekkebi, annesi İngiliz aktris Judy Loe, 75'e bir övgü. Ayrıca Beckinsale'nin eski Michael Sheen ile paylaştığı 23 yaşındaki kızı Lily Sheen'i onurlandırmak için.

Aslında, kelimenin her iki versiyonu da farklı el yazısıyla yazılmış gibi görünüyor, bu da onları anne ve kızının yazmış olabileceğini düşündürüyor.

Beckinsale, kolunun alt tarafına büyük ve küçük harflerin bir görüntüsünün yanına "Öleceğim ve uğruna öleceğim iki kişi" yazdı.

Beckinsale'nin gönderisindeki ikinci fotoğrafta Loe, torununu kucaklıyor.

Lily, annesinin, babasının ve büyükannesinin ayak izlerini takip ederek kendi oyunculuk kariyerini sürdürüyor.

Genç yıldızın ilk büyük film rolü, Mart ayında South by Southwest festivalinde (SXSW) prömiyeri yapılan The Unbearable Weight of Massive Talent'te Nicolas Cage ile birlikteydi.

Beckinsale, Lily'nin kırmızı halıda poz verdiği bir fotoğraf da dahil olmak üzere Instagram'daki galadan fotoğraflar ve videolar yayınladı. "Seninle gurur duyuyorum @lily_sheen" yazısıyla paylaştı. "Güzel, parlak bebeğim bu FANTASTİK, elektrik, canlı, eğlenceli filmde. ... Film çılgın ve harika ve herkes harika ama açıkçası o benim favorim. Uçtuğunu görmek çok heyecanlı, küçük kuş."

"Teşekkürler kraliçe wowza!!!!!!!!" Lily yanıt olarak yazdı. "Sen plansın."

AA10MaOk.img?w=768&h=432&m=6&x=334&y=128

Kaynak: People

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 7 ay sonra...
  • Admin

Bilim insanları Mona Lisa'dan Leonardo'nun bu şaheseri nasıl boyadığına dair bir sır ortaya çıkardı

PARIS (AP) — “Mona Lisa” bir sırrını daha açıkladı.

mona-lisa-2704271.jpg

Ünlü sanat eserinin küçük bir zerresinin kimyasal yapısına bakmak için X ışınlarını kullanan bilim insanları, Leonardo da Vinci'nin zarif esrarengiz gülümsemeye sahip kadının çığır açan portresini çizmek için kullandığı teknikler hakkında yeni bilgiler elde etti.

Çarşamba günü Amerikan Kimya Derneği Dergisi'nde yayınlanan araştırma, ünlü meraklı, bilgili ve yaratıcı İtalyan Rönesans ustasının 16. yüzyılın başlarında "Mona Lisa" üzerinde çalışmaya başladığında özellikle deneysel bir ruh halinde olabileceğini öne sürüyor. .

Fransa ve Britanya'daki bilim adamları ve sanat tarihçilerinden oluşan bir ekip, Leonardo'nun kavak ağacından paneli hazırlamak için temel katman olarak kullandığı yağlıboya tarifinin, kendine özgü kimyasal imzasıyla "Mona Lisa" için farklı göründüğünü keşfetti. .

Araştırmanın başyazarı ve Fransa'nın en büyük araştırma kurumu CNRS'de kimyager olan Victor Gonzalez, "Deney yapmayı seven biriydi ve resimlerinin her biri teknik olarak tamamen farklı" dedi. Gonzalez, Leonardo, Rembrandt ve diğer sanatçıların düzinelerce eserinin kimyasal bileşimlerini inceledi.

The Associated Press ile yaptığı röportajda "Bu durumda, 'Mona Lisa'nın zemin katmanı için gerçekten de özel bir tekniğin olduğunu görmek ilginç" dedi.

Spesifik olarak araştırmacılar, Leonardo'nun ilk boya katmanında nadir bir bileşik olan plumbonacrite'i buldular. Gonzalez, bu keşfin, sanat tarihçilerinin daha önce yalnızca hipotez olarak öne sürdükleri bir şeyi ilk kez doğruladığını söyledi: Leonardo, koruyucu camın arkasından bakan portre üzerinde çalışmaya başlarken büyük olasılıkla boyasını kalınlaştırmak ve kurumasına yardımcı olmak için kurşun oksit tozu kullanmıştı. Paris'teki Louvre Müzesi.

Çalışmada yer almayan, İtalyan sanatı uzmanı ve New York Metropolitan Sanat Müzesi'nin küratörü Carmen Bambach, araştırmayı "çok heyecan verici" olarak nitelendirdi ve Leonardo'nun resim tekniklerine ilişkin bilimsel olarak kanıtlanmış yeni görüşlerin "son derece önemli bir haber" olduğunu söyledi. sanat dünyası ve daha geniş küresel toplumumuz.”

Bambach, e-postasında "Mona Lisa"da plumbonacrite bulunmasının "Leonardo'nun bir ressam olarak tutkulu ve sürekli deney yapma ruhunun kanıtı olduğunu, onu zamansız ve modern kılan şeyin bu olduğunu" söyledi.

Analiz edilen "Mona Lisa"nın taban katmanındaki boya parçası, çıplak gözle zar zor görülebilen, insan saçı çapından daha büyük olmayan ve tablonun sağ üst köşesinden gelmişti.

Bilim insanları, parçacıkları neredeyse ışık hızına kadar hızlandıran büyük bir makine olan sinkrotrondaki X ışınlarını kullanarak atomik yapısını incelediler. Bu onların zerrenin kimyasal yapısını çözmelerine olanak sağladı. Plumbonacrite, kurşun oksidin bir yan ürünüdür ve araştırmacıların, Leonardo'nun muhtemelen boya tarifinde bu tozu kullandığını daha kesin olarak söylemesine olanak tanır.

Gonzalez, "Plumbonacrite gerçekten de tarifinin parmak izi" dedi. "Bunu ilk kez kimyasal olarak doğrulayabiliyoruz."

Leonardo'dan sonra Hollandalı usta Rembrandt da 17. yüzyılda resim yaparken benzer bir tarif kullanmış olabilir; Gonzalez ve diğer araştırmacılar daha önce onun çalışmasında da plumbonacrite bulmuşlardı.

Gonzalez, "Bu aynı zamanda bize bu tariflerin yüzyıllar boyunca aktarıldığını da gösteriyor" dedi. "Çok iyi bir tarifti."

Leonardo'nun, turuncu renkli kurşun oksit tozunu keten tohumu veya ceviz yağında, karışımı ısıtarak daha kalın, daha hızlı kuruyan bir macun haline getirerek çözdüğü düşünülüyor.

Gonzalez, "Elde edeceğiniz şey çok güzel bir altın rengine sahip bir yağdır" dedi. "Daha çok bal gibi akıyor."

Ancak Louvre tarafından Floransalı bir ipek tüccarının karısı Lisa Gherardini'nin portresi olduğu söylenen "Mona Lisa"nın ve Leonardo'nun diğer eserlerinin hâlâ anlatacak başka sırları var.

"Elbette keşfedilecek daha pek çok şey var. Gonzalez, "Yüzeyde sadece bir adım atıyoruz" dedi. "Söylediklerimiz sadece biraz daha bilgi sahibi olmak."

Kaynak: AP Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.