Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kanada da Bir Grup Polisin Yaptığı Konuşma Ortaya Çıkınca Ortalık Karıştı: 'Beyaz Adamın İktidarı Bitti'


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kanada da Bir Grup Polisin Yaptığı Konuşma Ortaya Çıkınca Ortalık Karıştı: 'Beyaz Adamın İktidarı Bitti'

Bir grup beyaz Kanadalı polis memuru, güvenlik görüntülerinin onları "beyaz adamın günlerinin bittiğini" söyleyerek yakalaması üzerine uluslararası incelemeye alındı.

BB1frpeb.img?h=686&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kimliği belirsiz Ottawa görevlilerinin görüntüleri Salı günü TikTok'a @ttvbigdiscoenergy tarafından çevrimiçi olarak giden Andrew Younis tarafından gönderildi. "Irkçı polis, siyahi arkadaşımın evine onu bezdirmek için yanaştı," yazılı üç beyaz memur, adamın ev güvenlik sisteminde filme alındığından habersizdi.

Video, evin garajında duruyormuş gibi görünen polisler arasındaki sohbetin ortasında başlıyor ve biri cesurca "Günlerimiz bitti, beyaz adamın günü bitti" diye cesurca ilan ediyor. Diğer iki memur "muhtemelen haklı ... bir şeylerin peşinde."

Birinci subay, "Kuzey Amerika'nın nüfusu, sanırım bu noktada bile azınlığız [beyaz adamlar]," diyor. Bir başkası, "tüm farklı grupları bir araya getirirseniz, Kuzey Amerika çoğunluk beyaz olmayacaktır" iddiasıyla hareket ediyor.

İlk polis, "Toronto'ya gidiyorsunuz ve yanından geçerken gördüğünüz her çift karışık bir çifttir," diyor. "Beyaz ve beyaz insanları bir arada görmüyorsunuz. Beyaz [ve] Asyalı, beyaz [ve] Doğu Hindistanlı."

Hatta bir memur, oğlunu "karışıkta kalmak istiyorsa Çinli veya Asyalı bir kız bulmaya" teşvik ettiğini söylüyor.

Perşembe günü yayınlanan ek güvenlik görüntülerinde, ev sahibiyle çıktığı söylenen, memurlarla konuştuktan sonra eve gelip eve giren ve adamı dışarı çıkarmasını söyleyen beyaz bir kadın görülüyor.

"Bize o kısmı söylemedi, buraya daha hızlı gelirdik!" yardımcı memur eve girdikten sonra diyor. Üçü daha sonra kadının bir "dansçı" olduğunu varsayar.

"Bunu bir koz olarak kullanacağım, dışarı çıkmazsa arabasını alacağım," dedi bir memur, görünüşe göre çiftin evden çıkıp onlarla konuşmasını sağlamaktan bahsediyor. Başka bir polis, evdeki adamın muhtemelen "fıçıya son bir kez vurduğunu" söylüyor.

Younis, Ottawa Citizen'a yaptığı açıklamada, kendisinin ve arkadaşının "bunun Ottawa'da olduğu konusunda farkındalık yaratmak için" videoyu çevrimiçi olarak yayınlamayı kabul ettiğini açıkladı.

"Tek bildiğim, onun yerinde polislerin uygunsuz konuşmalar yaptığı" diye ekledi.

Orijinal video 57 binin üzerinde görüntülemeyle viral hale geldiğinden, Ottawa Polis Servisi dahili bir soruşturma başlattı. Bir sözcü CBC News'e yaptığı açıklamada, "bu tür ifadelerin Ottawa Polis Teşkilatı değerleriyle tutarlı olmadığını ve polislik mesleğinde yeri olmadığını" söyledi.

Temsilci, "Amaç ne olursa olsun, videoda ifade edilen yorumlar topluluk üyelerini ve hizmet üyelerini olumsuz etkiledi" diye ekledi. "Yorumlar saldırgan ve kamuoyunun güvenini ve iç morali daha da aşındırdı."

Younis, Ottawa Citizen'e, sorunun ele alınması gerektiğinde, memurların ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğine inanmadığını söyledi. "Reformlara inanıyorum: Ottawa polisinin toplumda inanılmaz bir iş çıkardığına inanıyorum" dedi. "Bunun yanlış bilgilendirilmiş, rehberliğe ve yardıma ihtiyacı olan bir kişi olduğuna inanıyorum."

İzleyiciler, memurların yaptığı yorumlar konusunda bölünmüş durumda. Bazıları dehşete kapılıp sohbeti "korkutucu" bulurken, diğerleri savunmalarında yanıt verdi, biri şu kadar ileri gitti: "Yanlış bir şey duymadım ve tek bir olumsuz görüş duymadım."

Geçen ay, eski bir California polis memuru, bir araba kazası sırasında çekilen bir videoda ırkçı hakaretler kullandığı için eleştirildi. Eski dedektif hakkında disiplin işlemi yapılamazken, Los Angeles Polis Departmanı ve Los Angeles Bölge Savcılığı, baktığı 370 davayı inceliyor.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.