Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2021'in en iyi dizüstü bilgisayarları


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

2021'in en iyi dizüstü bilgisayarları

Yeni bir dizüstü bilgisayar satın almak hem heyecan verici hem de potansiyel olarak sinir bozucu bir deneyimdir. Elbette heyecan verici, çünkü iletişim kurmanıza ve verimli bir şekilde çalışmanıza ve kendinizi eğlendirmenize olanak tanıyan güçlü bir bilgisayar paha biçilmezdir.

BB1bIixy.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bununla birlikte, düzinelerce farklı model, konfigürasyon, tasarım ve markaya göz atarken kendinizi anlaşılır şekilde hayal kırıklığına uğratabilirsiniz. Teknolojideki en son trendleri takip etmek bizim işimiz ve tüm seçeneklerden kendimizi hiç bunalmış hissetmediğimizi söyleseydik yalan söylemiş oluruz.

Ama bu bizim işimiz ve bunu ciddiye alıyoruz. Bu nedenle, son birkaç aydır, Apple'dan Dell'e ve Lenovo'ya kadar elimize geçen en yeni ve en iyi dizüstü bilgisayarları test ediyoruz ve bazı çarpıcı makineler bulduk:

En iyi Apple dizüstü bilgisayar: Apple MacBook Air

En iyi Windows dizüstü bilgisayar: Dell XPS 13

En iyi video düzenleme dizüstü bilgisayarı: Apple 13-Inch MacBook Pro

En iyi iş dizüstü bilgisayarı: Lenovo Thinkpad X1 Carbon

En iyi seçimlerimizi beyan etmeye gelince, işleri ekosisteme göre ayırdık: Apple ve Windows. Yine de hata yapmayın, bunlardan herhangi biri ile gerektiğinde yoğun görevler için ölçeklendirilebilen ve günlük iş yüklerinin üstesinden güç sağlayan güvenilir bir dizüstü bilgisayar elde edersiniz.

İçinde M1 çip bulunan MacBook Air, Apple'ın giriş seviyesi makinesini güçlendiriyor. Web taramasından 4K video dışa aktarmaya kadar neredeyse her görevi tamamlarken sorun yaşamayacaksınız - aradaki her şeye yer var. Daha da iyisi, M1 yongası daha fazla güç sağlarken daha az ısı üretir - öyle ki Apple, fanı MacBook Air'den çıkardı. Bu en yeni nesil Air, zorlu görevler sırasında da önemli ölçüde ısınmayacaktır. Deneyimi büyük bir izleme paneli ve etkili bir klavye ile kontrol edeceksiniz. Ve Apple ekosistemindeyseniz, onlarla senkronize kalırken iPhone'lar ve AirPod'lar gibi diğer cihazlarla mükemmel bir şekilde çalışacaktır.

Dell XPS 13, şaşırtıcı derecede ince tasarımı, hızlı 11. nesil Intel gücü ve bir dizüstü bilgisayarda bulunan en net ve etkileyici ekranlardan biri sayesinde, en iyi Windows dizüstü bilgisayar seçimimizdir. Performans testlerimizde diğer popüler Windows 10 makinelerinin çoğunu geride bıraktı ve en son MacBook Air'e karşı kendi konumunu korudu. Yeni XPS 13'ün klavyesi, bol seyahat sayesinde her seferinde saatlerce yazmak için bir zevktir ve güvenilir pil ömrü sizi bir iş gününden geçirmenizi sağlar. Ancak belki de en büyük satış noktası, önemli çalışma belgelerinin veya en sevdiğiniz şovların ve filmlerin önüne geçmek için neredeyse hiç çerçeveye sahip olmayan dört taraflı InfinityEdge ekranıdır.

İster MacBook Air ister XPS 13 seçin, sıradan ve yoğun kullanıma uygun bir dizüstü bilgisayar elde edersiniz. Her ikisi de sadece 999 $ 'dan başlıyor ve doyurucu malzemelerle taşınabilir yapılara, en yeni nesil işlemcilerden güçlü performansa ve uygulamalar için sağlam desteğe sahip. Sadece macOS veya Windows'a karar vermeniz gerekecek.

Daha önce 16 inç MacBook Pro'yu video düzenleme için en iyisi olarak ilan ederken, bir geçiş yapıyoruz. Ve potansiyel olarak gelecek vadeden film yapımcılarını ve profesyonelleri biraz kurtarabilecek bir şey. 13 inç MacBook Pro (16 inç'in 2.399 ABD dolarından başlayan fiyatlarla 1.299 ABD Doları) şimdi video düzenleme için bizim seçimimiz - ve hepsi içindeki M1 çipi sayesinde. Neredeyse tüm yoğun yaratıcı görevlerin üstesinden gelebilecek ve rekor sürede bitirebilecek uzun bir pist sağlar. Siz bir son teslim tarihine yetişmek için acele ederken 4K ve 8K video dışa aktarmalarından bahsediyoruz. 13 inç MacBook Pro'nun dönen bir fırıldak göstermesini sağlamak için zorlanacaksınız. En havalı şey? Pil günlerce dayanır ve her dışa aktarımdan sonra çok büyük yüzde düşüşleri görmezsiniz.

Kurumsal kullanıcılar, iş dizüstü bilgisayarları için en iyi seçimimiz olan Lenovo Thinkpad X1 Carbon ile kendilerini evlerinde hissedecekler. Şaşırtıcı derecede hafiftir, klavye sayı hesaplayıcılara güven verir ve istediğiniz her şeyi bağlamak için yeterli bağlantı noktasına sahiptir. X1 Carbon'un performansı paketin tam ortasındaydı, ancak pil ömrü test ettiğimiz hiçbir dizüstü bilgisayarla eşsizdi. Tam bir çalışma günü ve daha sonra bir süre dayanacağı kesin. Bununla birlikte, standart bir HD ekrana sahip ve yanlarına yerleştirildiğinde MacBook veya Surface Laptop kadar canlı görünmüyor. Uzun pil ömrü ve kurumsal başarı geçmişiyle, son derece taşınabilir bir muhafazada, onu en iyi iş dizüstü bilgisayarımız olarak kabul ettik.

En iyi Apple dizüstü bilgisayar: Apple MacBook Air (999 $ 'dan başlayan fiyatlarla; amazon.com)
Apple Silicon hakkındaki heyecan dalgasını takip ediyorsanız, bir dizüstü bilgisayar için en iyi seçimimiz o kadar da şaşırtıcı değil: giriş seviyesi, M1 destekli MacBook Air (999 $). Yazmak için gerçekten bir zevk olan Magic Keyboard da dahil olmak üzere önceki Air ile aynı yapıyı koruyor. Ancak bu yeni model, fanı çıkarır ve Intel yongasını Apple yapımı bir yongayla değiştirir.

Apple'ın M1 çipi, herhangi bir yavaşlamaya veya bir fanın yaprak üfleyicisine yol açmayan çarpıcı performansıyla yeni bir standart belirliyor. Bu, daha önce bir Mac'te karşılaşmadığımız bir şey. Karşılaştırmamızda, M1 Air, önceki Air ve Intel destekli 13 inç MacBook Pro'nun ötesine geçiyor ve 16 inç MacBook Pro ile bir bağda buluşuyor. Bu 999 $ için 2.399 $ performans demektir.

Peki ya günlük kullanımda? Yazma, e-posta gönderme, mesajlaşma, web'de gezinme, akış ve hatta yaratıcı görevler gibi üretkenlik ve kişisel görevler için hala harika. 1080p HD ve 4K videoları yavaşlama olmadan tam çözünürlükte kolayca dışa aktarabildik. Aynı uygulamanın birden çok örneğini (Safari veya Chrome'da birden çok sekme açık olan birkaç pencere) işleyebilir ve Photoshop'u arka planda açık bırakabilirsiniz.

Apple'ın macOS'u, birkaç ana uygulama gibi M1 çipi için de optimize edilmiştir. Apple'ın tüm uygulama paketi optimize edildi ve Chrome'un zaten yeni bir sürümü var. Ancak korkmayın, çünkü Intel uygulamaları burada da çalışacak. Bu, Rosetta adlı bir emülatör sayesinde ve kullanıcı olarak parmağınızı kaldırmanız gerekmiyor. Sadece uygulamayı açın ve hemen dalın - ilk açılış biraz uzun olabilir, ancak zamanla hızlanır. Ayrıca, bu yaratıcı görevler için bile standart 8GB RAM'in bol olduğunu göreceksiniz.

Intel tabanlı bir Mac'te görmediğiniz bir MacBook Air'in hızını fark edeceksiniz ve bir fan duymayacaksınız. İkincisi tartışmasız büyük fark yaratan ve Air adını daha iyi yansıtıyor, çünkü bu dizüstü bilgisayar nihayet patlamıyor.

Yeni MacBook Air, Intel sürümüyle aynı bataryaya sahip, ancak M1 daha fazla güç sağlarken çok daha az enerji kullanıyor. Bu dizüstü bilgisayar, 12 saatten fazla çalışan gülünç pil ömrü sunar. Günlük kullanımda, pili öldürmek için zorlanacaksınız. Bu, onu evin içinde uzaktan çalışma için mükemmel hale getirir ve öğrencilere sınıfları geçmeleri için yeterli bant genişliği sağlar ve ardından bir makale yazmak için kütüphaneye girer.

13 inç Retina ekran inç başına 2560 x 1600 ve 227 piksel çözünürlüğe sahiptir ve renk sıcaklığının bulunduğunuz alana göre ayarlanmasını sağlayan True Tone özelliğine sahiptir. 400 nit parlaklık ve geniş renk desteği. Kontroller harika. Magic Keyboard, kelebek klavyenin önceki tüm sorunlarını gidermekle kalmaz, aynı zamanda odağı yeniden çekici bir yazma deneyimine getirir. Bol miktarda seyahat odası (diğer bir deyişle uygun bir tuşa basmak için gereken derinlik) ile güçlüdür ve eşit ağırlıklı bir geri tepme etkisi vardır. Bu, bir önceki basıştan sonra anahtarın hemen kullanıma hazır olmasıyla sonuçlanır. Tuşlar, her basışta bir kez daha neşeli bir klik ve klik sesi çıkarır. Sağ, sol ve çift tıklamalar için kaputun altındaki haptikler ile dokunması yumuşak olan geniş bir izleme paneli ile eşleştirilmiştir.

M1'li MacBook Air durduğu için, bu kadar çok şeyin üstesinden gelebilecek daha iyi bir genel makine bulmak zor. Performans eskisinden çok daha güçlüdür ve Air'i yepyeni bir kategoriye sokar. Evet, üretkenlik ve kişisel ihtiyaçlar için iyidir, ancak yaratıcı ve güçlü kullanıcıların taleplerini de karşılayabilir. En iyi Apple dizüstü bilgisayar için bizim seçimimiz.

En iyi Windows dizüstü bilgisayar: Dell XPS 13 (989,99 ABD dolarından başlayan fiyatlarla; dell.com)
Dell XPS 13 uzun zamandır mükemmele yakın bir Windows dizüstü bilgisayardır ve en son modeli, şimdiye kadar gördüğümüz en sürükleyici ve çarpıcı PC ekranıyla onu daha da iyi hale getiriyor. Dört taraflı InfinityEdge ekrana sahiptir, yani muhteşem 13,4 inç panelinde açtığınız hiçbir filmin, şovun veya çalışma belgesinin önüne geçecek neredeyse hiç çerçeve yoktur.

Dell'in dizüstü bilgisayarı, başlamak için net bir tam HD (1920 x 1200) ekranla birlikte gelir, ancak ödeyecek olursanız bir 4K (3840 x 2400) ekranla yapılandırabilirsiniz. Tam HD modelimiz, Henry Cavill'in yontulmuş yüzüne ve The Witcher'ı izlerken parlak gri saçlarına baktığımızda iş belgelerini ve bol miktarda renk ve detayı gözden geçirmeyi kolaylaştıran kalın, mürekkep rengi siyahlarla günlük kullanımda güzel görünüyordu.

Ve isteğe bağlı dokunmatik işlevselliği ile XPS 13, genel kullanıma yönelik dizüstü bilgisayarlarda olduğu kadar çok yönlüdür. XPS 13'ün dokunmatik ekranı, ister web sayfalarını yakınlaştırmak için sıkıştırsak da ister tek bir dokunuşla sekmeler ve uygulamalar arasında gidip gelsek testimizde hızlı ve sorumlu olduğunu kanıtladı. Gerçek bir dönüştürülebilir tablet deneyimi istiyorsanız Dell XPS 13 2'si 1 arada ürününe göz atmalısınız, ancak standart XPS 13'ün dokunmatik ekranı temel görevler için işi yapmaya devam eder.

Dell XPS 13'ün göz alıcı ekranı, yaklaşık 3 pound ağırlığında ve yalnızca 0,5 inç inceliğinde aynı derecede şık bir tasarıma sahiptir. Taşınabilirlik bir öncelikse, bu dizüstü bilgisayar listenizin en üstünde olmalıdır. Dell'in dizüstü bilgisayarı varsayılan olarak gümüş ve siyah renkte gelir, ancak muhteşem Arctic White varyasyonu için ekstra 50 $ 'ı almanızı öneririz. Çarpıcı görünüyor.

Ve ince boyutuna rağmen, XPS 13 kaputun altında bir canavar. Intel'in en yeni 11. nesil Tiger Lake işlemcilerinden güç alan en yeni XPS 13, günlük görevlerin üstesinden gelebilir. Dell'in dizüstü bilgisayarını günlük çoklu görev sırasında sık sık zorladık ve düzinelerce tarayıcı sekmesi ve Discord, Spotify ve Slack gibi aynı anda çalışan uygulamalar arasında gidip geldiğimizde bile herhangi bir yavaşlama fark etmedik. XPS 13 ayrıca karşılaştırma testlerimizde birçok üst düzey Windows dizüstü bilgisayarı geride bıraktı.

XPS 13'ün klavyesi harika bir his veriyor ve hem tuşlarda hem de bilek dayamasında rahat bir yumuşak dokunuşlu kaplama ile tamamlanmış bol seyahat sunuyor. İşle ilgili belgeleri incelemek için saatler harcadık ve tuşların yumuşak ve hızlı geri bildirimleri sayesinde hiç rahatsızlık hissetmedik.

Yalnızca iki USB-C bağlantı noktası, bir microSD kart yuvası ve bir kulaklık jakı aldığınız için, Dell'in şaşırtıcı derecede ince tasarımı aynı derecede ince bir bağlantı noktası seçimi pahasına gelir. Bir microSD bağlantı noktasının eklenmesi, MacBook Air'e göre biraz daha avantajlı hale geliyor ve Dell, eski aksesuarlarınız için bir USB-C - USB-A adaptörü dahil ettiği için övgüyü hak ediyor. Ancak aynı anda çeşitli çevre birimlerini ve monitörleri kullanan uzman bir kullanıcıysanız, muhtemelen bir dongle veya USB-C yuvası için yay yapmanız gerekecektir.

Dell XPS 13 999 ABD dolarından başlar ve bu size 11. nesil Intel Core i3 işlemci, 8 GB RAM, 256 GB katı hal sürücü (SSD) depolama ve 13,4 inç, 1920 x 1200 dokunmatik olmayan ekran sağlar. Daha hızlı bir Core i7 işlemci, daha büyük bir 512GB SSD ve bir dokunmatik ekran içeren biraz daha yüksek kaliteli 1.322 $ 'lık bir modeli inceledik. Güvenilir bir Core i5 işlemci alacağınız için 1.099 $ veya daha yüksek bir yapılandırmayı seçmenizi öneririz.

Bununla birlikte, nasıl yapılandırırsanız yapılandırın, XPS 13'ün güzel ve zarif tasarımı, hızlı performansı ve şaşırtıcı derecede sürükleyici ekranı, onu satın alabileceğiniz en iyi Windows dizüstü bilgisayarı yapar.

En iyi video düzenleme dizüstü bilgisayarı: 13 inç MacBook Pro (1.299 $ 'dan başlayan fiyatlarla; amazon.com)
13 inç MacBook Pro, testlerimizde video düzenleme için gerekli güce sahip olduğunu çabucak gösterdi. Öyle ki, video düzenleme için en iyi dizüstü bilgisayarımız olan 16 inç MacBook Pro'nun yerini alıyor.

Ve bir şeyi netleştirelim: Büyük, geniş bir ekrana ve çok sayıda bağlantı noktasına sahip bir beygir makinesi istiyorsanız, yine de 16 inç MacBook Pro'ya bakmak isteyebilirsiniz. Ancak harici bir ekranı ve bir dizi donanım kilidi veya hub'ı tercih etmekten hoşlanıyorsanız, 13 inç MacBook Pro ilk bakışınız olmalıdır.

Yukarıdaki MacBook Air'e benzer şekilde, içinde Intel yongasının karşılayamayacağı kadar hızlı performans sunan Apple yapımı bir yonga var. Ve fazladan bir grafik işlem birimi (GPU) çekirdeğine sahip neredeyse aynı M1 çipi. 13 inç MacBook Pro, 8 çekirdekli bir CPU ve 8 Çekirdekli GPU'ya sahiptir. Apple ayrıca 13 inç MacBook Pro'da bir fan (veya markanın dediği gibi "aktif soğutma sistemi") bıraktı. Teorik olarak, M1 çipinin daha sıkı çalışmasına izin vermek için oradadır ve daha fazla ısı üretirse, fan işleri serin tutabilir.

Yeni MacBook Pro, yoğun görevler ve MacBook Air'in üzerinde tekrarlayan iş akışları için daha uzun bir piste sahip. Profesyonel düzeydeki masaüstü uygulama kurulumlarıyla aynı düzeydedir ve bu görevler için mobil bir iş gücüne sahip olmanızı sağlar. Ve testlerimizde, Air ve 13 inç Pro büyük ölçüde boyun ve boyun halindeydi. Her biri, Photoshop veya Lightroom'da toplu dışa aktarma, Pixelmator'da işleme ve Final Cut Pro'da HD ve 4K düzenlemeler dahil olmak üzere yaratıcı ve yoğun görevleri yerine getirirken basit uygulamaları ve iş akışlarını gerçekleştirebildi. Ancak video tarafı, Pro'nun öne çıktığını gördüğümüz yerdir. Tam dosyaları saniyeler daha hızlı ve bazı durumlarda 8K çekimle dakikalar daha hızlı işledi. Kaydedilen bu dakikalar, bir proje için son tarihte veya sahada çalışırken fark yaratabilir.

Yeni dizüstü bilgisayar, Intel içinde bulunan önceki 13 inç MacBook Pro'dan biraz daha sessiz. 8K görüntülemeler için fanı etkinleştirmeyi ve birbiri ardına çift haneli 4K video dışa aktarmayı başardık. Daha hızlı dışa aktarma hızları gördüğümüzde, bunun ekstra tek GPU çekirdeğinden kaynaklandığını biliyorduk, ama daha çok fan sayesinde. Ve bu yoğun iş akışları için daha profesyonel düzeydeki uygulamaların fandan yararlanmasını bekliyoruz. Adobe, Lightroom'u yıl sonuna kadar optimize ediyor ve Photoshop önümüzdeki yılın başlarında olacak. En yeni Mac'lerde kullanılmak üzere optimize edilmemiş uygulamaları otomatik olarak taklit eden Rosetta sayesinde Intel uygulamalarını herhangi bir Silikon makinesinde de çalıştırabileceğinizi unutmayın.

13 inç MacBook Pro'nun içinde 58,2 watt saatlik bir pil var ve bu, MacBook Air'inkinden daha büyük. Bu nedenle daha uzun pil ömrü sağlıyor ve biz onu 14 saatlik uzun günler boyunca uzatabildik. HD, 4K ve 8K videoların hızlı dışa aktarımı pili yalnızca yüzde birkaç düşürdü. Bu gerçekten etkileyici ve Chrome (Silikon için optimize edilmiş) pilin depolanmasına da neden olmuyor. Pil testimizi hala 13 inç MacBook Pro'da çalıştırıyoruz, ancak 18 saate yaklaşmasını bekliyoruz. Bu, sadece 10 saat 30 dakika kadar süren 16 inç MacBook Pro'yu geride bırakıyor.

İşlemci yükseltmelerinin yanı sıra, 13 inç MacBook Pro, önceki modele göre değişmedi. Hala mükemmel seyahat ve geri tepme sağlayan ve Apple'ın eski kelebek klavyelerine göre büyük bir gelişme sağlayan Magic Keyboard'a sahipsiniz. Apple'ın Dokunmatik Çubuğu, fiziksel işlev tuşları sırasının yerini alır ve uygulamaların deneyimi özelleştirmesine olanak tanır. Touch ID, kimlik doğrulama ve kolay kilit açma için Intel makinelerinde olduğu kadar hızlıdır.

Karmaşık zaman çizelgelerinde çalışırken veya hatta büyük elektronik tablolarda gezinirken, büyük izleme paneli çok kullanışlı hale gelir. Ayrıca yeterli alan vardır, bu nedenle harici bir ekrana bağlıysanız, pencereleri veya dosyaları kolaylıkla sürükleyip bırakabilirsiniz.

True Tone özelliğine sahip 13,3 inç Retina ekran değişmeden kalır ve yaratıcı görevler için 500 nit parlaklığa ulaşabilir. Yine de P3 Geniş Renk desteğiyle inç başına 227 pikselde 2560 x 1600 çözünürlük sunar.

Bir bütün olarak, 13 inç MacBook Pro, Apple Silicon tarafından desteklenen bir Pro makine için etkileyici ve yüksek bir standart belirliyor. Neyse ki fiyatlar sadece 1.299 $ 'dan başlayan 13 inç ile aynı kalıyor. 16 inç MacBook Pro'dan çok daha ucuzdur ve ihtiyaç duymayacağınız daha az gürültülü bir fan ile daha iyi bir deneyim sağlar.

En iyi iş dizüstü bilgisayarı: Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2.190 $ 'dan başlayan fiyatlarla; lenovo.com)
Lenovo'nun ThinkPad X1 Carbon'ı oldukça mütevazı bir dizüstü bilgisayar. İnce kırmızı vurgulara sahip siyah tasarımı, sıradan bir dizüstü bilgisayar gibi görünmesini sağlar. Ve birçok yönden öyle. Ancak, X1'i kullanmaya başladığınızda, tek amacının işi halletmek olduğunu anlarsınız.

X1, 12,72'ye 8,54'e 0,59 inç boyutlarında ve 2,4 pound ağırlığında, ancak bundan çok daha küçük ve daha hafif hissediyor; Bu dizüstü bilgisayarı bize verip bütün gün kampüste taşımak zorunda olduğumuzu söyleseydik hiç şikayet etmezdik.

14 inçlik ekran 1920 x 1080 çözünürlüğe sahiptir ve aşağı yukarı temel yüksek çözünürlüklü ekranınızdır. Bu, herhangi bir şekilde yetersiz kaldığı anlamına gelmez, ancak rengi veya netliği hakkında kayda değer bir şey yoktur. Bununla ilgili herhangi bir hata bulamadık ve sizin de bulamayacağınızdan eminiz.

Klavye bizim için gerçekten anlaşmayı imzaladı. Tuşlar standart kare şekil değildir, bunun yerine alt kenarlarında onu yuvarlayan hafif bir eğri vardır. Tipik bir klavye tuşundan yapılan bu küçük değişiklik, tuşlar arasındaki boşlukla birlikte X1'de yazmayı oldukça keyifli bir deneyim haline getiriyor. En az hatayla tam hızda yazmadan önce, kurduktan sonra uzun sürmedi.

Klavyenin ortasında, fare imlecini kontrol etmeyi tam anlamıyla parmaklarınızın ucuna getiren küçük bir kırmızı çıkıntı veya TrackPoint bulunur. Elinizi klavyenin altındaki dokunmatik yüzeye taşımak zorunda kalmadan, küçük kırmızı noktaya bir parmağınızı yerleştirebilir ve fareyi hareket ettirebilir, ardından dokunmatik yüzeyin üst kısmındaki sol ve sağ tıklama düğmelerini kullanarak bir öğe. Eski dizüstü bilgisayarlarda büyüdüğümüz şey budur, bu yüzden fareyi yazmak ve hareket ettirmek arasında geçiş yaparken kendimizi evimizde gibi hissederiz. Sadece TrackPoint'e dokunmayın ve bir şey yapmasını beklemeyin; kesinlikle fareyi hareket ettirmek için kullanılır.

Dokunmatik yüzeyin yanında, dizüstü bilgisayarın kilidini açmak için kullanabileceğiniz bir parmak izi sensörü var ve biraz yerinde görünmese de, Apple'ın uygulaması kadar basit ve verimli.

ThinkPad, test ettiğimiz diğer dizüstü bilgisayarların bazıları gibi Intel'in ileri teknoloji i7 işlemcisini kullanmıyor. Bunun yerine, 256 GB depolama ve 8 GB bellek (RAM) içeren mütevazı bir Intel Core i5 işlemci kullanır. En azından, test ettiğimiz 1.613.50 $ 'lık yapılandırmanın sahip olduğu şey buydu. Tüm bu sayılar, sayıları sıkıştıracak ve sayısız toplantı isteğini karşılayacak kadar hızlı bir dizüstü bilgisayara indirgenebilir, ancak daha hızlı bir işlemci veya özel bir GPU olmadan, yoğun oyun veya video düzenleme ile onu zorlamak istemeyeceksiniz.

Pil ömrü, ThinkPad X1 Carbon'un gerçekten parladığı yerdir, Lenovo'nun 19,5 saat olan tahmini 10 saat 35 dakika sürmesine rağmen, test ettiğimiz tüm dizüstü bilgisayarlar arasında en uzunu - böylece tüm gün çalışabilirsiniz. yakındaki bir fişi avlamadan üzerinde.

Bağlantı noktalarına gelince, ThinkPad'inizi ofise yerleştirmek için iki USB-A bağlantı noktası, iki USB-C bağlantı noktası, bir HDMI bağlantı noktası ve bir ağ uzatma bağlantı noktası vardır.

1.249 $ 'lık başlangıç fiyatı ile ThinkPad X1 Carbon uygun fiyatlı, yetenekli ve iş ortamı için üretildi. İster bir anlaşma yazmanız, bir NDA'yı işaretlemeniz veya bir hesap çizelgesini sıkıştırmanız gerekse, ThinkPad X1 Carbon zorluğa hazırdır. En önemlisi, gizli yapısı ve uzun pil ömrü ile sizi ağırlamaz.

Nasıl test ettik
Yeni modelleri taradıktan, doğru konfigürasyonları sıraladıktan ve önceki favorilerimize geri döndükten sonra, 10 dizüstü bilgisayardan oluşan bir havuza yerleştik. Tüm modelleri elimize aldıktan sonra, kutudan çıkarma sürecine başladık ve bunları% 100'e kadar şarj ettik. (Birçok dizüstü bilgisayar, kutudan biraz güçle gelir, ancak çok nadiren doldurulmuş olarak gönderilir.)

Her CNN Underscored incelemesinde olduğu gibi, cihazları hem niceliksel hem de niteliksel olarak titizlikle test ediyoruz. Dizüstü bilgisayarlar için, kantitatif performans için bir standart elde etmek için önce kıyaslama yapmaya karar verdik. Bağımsız dizüstü bilgisayar, tablet veya cep telefonu incelemelerimizi okuduysanız, bu testler size aşina olacaktır.

Windows dizüstü bilgisayarlarda GeekBench 5 ve PCMark 10 testleri gerçekleştirdik. Bunlar, dizüstü bilgisayarları, birçoğunu günlük olarak tamamlarken bulacağınız (ve kendimizi bulduk) bir dizi iş akışı ve uygulama süreci boyunca çalıştırır. Mac dizüstü bilgisayarlar için PCMark 10 mevcut değildir, bu nedenle GeekBench 5 gerçekleştirilmiştir.

İşletim sisteminden bağımsız olarak, her bir dizüstü bilgisayarı, dizüstü bilgisayarı% 100'e şarj etmeyi, parlaklığı% 50'ye ayarlamayı ve bağlantının kapalı olduğundan emin olmak için uçak modunu etkinleştirmeyi içeren standart pil testimize tabi tutuyoruz. Ardından, pil bitene ve makine kapanıncaya kadar ses% 15'e ayarlanmış bir 4K video dosyasını döngüye alıyoruz. Bu testler, doğruluğu sağlamak için şahsen ve iki kamera aracılığıyla izlenir.

Pil ve kıyaslama testinin kombinasyonu, bize cihazlar için niceliksel bir his ve karşılaştırmalar için kullanılabilecek her biri için kesin bir sayı verir. Daha sonra her bir dizüstü bilgisayarı iş, oyun ve eğlence görevleri için günlük sürücümüz olarak kullandık, pili test ederek tüm gün görevler boyunca dayanıp dayanmayacağını test ettik, ekranı hissetmek için bir film izledik ve tabii ki bir sürü farklı uygulama.

Test kategorilerimiz aşağıdaki gibiydi:

Tasarım (değiştir | kaynağı değiştir)

Yapı kalitesi: Dizüstü bilgisayarın fiziksel olarak neyden yapıldığına ve elimizde, masanın üzerinde ve kucağımızda nasıl hissettiğine baktık.
Taşınabilirlik: Her bir dizüstü bilgisayarın kalınlığı ve ağırlığı, genel boyut ve çerçevelerle birlikte burada en önemli konulardı. Ayrıca çeşitli çantalara sığıp sığamayacağını da test ettik.
Görünüşe göre: Şık veya gizli olsaydı, genel tasarıma dikkat ettik.
Pil ömrü

Toplam pil ömrü: Yukarıda açıklanan CNN Underscored pil testi, nicel bir pil ömrü sayısını belirlemek için kullanıldı.
Stres testi: Yoğun fotoğraf veya video düzenlemenin pil ömrünü düşürüp düşürmediğini ve dizüstü bilgisayarın oyun oynarken nasıl performans gösterdiğini not ettik.
Donanım

Kıyaslama: Yukarıda açıklanan GeekBench 5 ve PCMark 10'u kullanarak performans için bir temel oluşturduk.
İşlemciler ve GPU: Dahili donanımın nasıl performans gösterdiğini ve benzer fiyat noktalarındaki çoğu modelin aynı özelliklere sahip olup olmadığını gözlemledik. Bunlar tam bir verimlilik yükünün üstesinden gelebilir mi? Dizüstü bilgisayarı darboğaza sokabilir miyiz?
RAM: Ne kadar RAM veya belleğin standart olduğunu ve temel görevler için yeterli olup olmadığını düşündük.
Depolama: Dizüstü bilgisayarın bir katı hal sürücüsü (SSD) veya geleneksel bir sabit sürücü (HD) tercih edip etmediğini belirledik.
Bağlantı Noktaları: Dizüstü bilgisayarın kaç bağlantı noktasına sahip olduğuna, mevcut herhangi bir eski seçeneğe ve kutuda bir dongle gelip gelmediğine baktık.
Hoparlörler

Genel: Hoparlörlerin filmler, müzik ve sistem sesleri dahil olmak üzere temel kullanım durumlarında nasıl performans gösterdiğini gözlemledik.
Sıkıştırma: Dizüstü bilgisayar hoparlörlerinin çekirdek seslere veya parçalara fazladan sıkıştırma ekleyip eklemediğini not ettik.
Bas: Dizüstü bilgisayar bas mı üretiyordu yoksa çoğunlukla kayıp mıydı?
Görüntüle

Genel: Ekranı çeşitli test görüntüleri, uygulamalar (pikselleştirme için kelime işleme dahil), videolar, VoIP, fotoğraf düzenleme, oyun oynama ve hatta video düzenleme ile test ettik.
Ayrıca canlılığa, çerçevelere, netliğe ve çözünürlüğe daha yakından baktık.
Tuş takımı

Genel olarak: Bir klavye hissini yaşamak için, gerçekten bir ton yazmanız gerekiyor - ve biz de aynen öyle yaptık.
Tuşların dokunaklılığı ve keskinliği gibi belirli kategorilere çok dikkat ettik.
Yazılım

Kutudan çıktığı gibi bir deneyim: Gerçek kullanıcı avantajları sağlayan önceden yüklenmiş olarak gelen hangi uygulamalar? Bir ton bloatware var mı?
Kullanım kolaylığı: İlgili temel yazılımda ve herhangi bir temel uygulamada gezinmek ne kadar kolaydı?
Kullanılabilirlik

Genel olarak: Günlük sürücü olarak kullanmanın nasıl bir şey olduğunu ve çok sayıda uygulama ve iş akışıyla nasıl performans gösterdiğini not ettik.
Garanti

Genel olarak: Dahil olan garantinin uzunluğunu ve neleri kapsadığını not ettik.
Nasıl değerlendirdik
Her dizüstü bilgisayara yukarıda açıklanan her alt kategoride bir puan verdik ve bunları birleştirerek genel kategori için bir puan belirledik. En fazla ağırlığı donanıma verdik, diğer kategoriler geride kaldı.

Donanımın maksimum 60 puanı vardı: işlemciler ve GPU (25 puan), kıyaslama (10 puan), depolama (10 puan), bağlantı noktaları (10 puan) ve RAM (5 puan).
Tasarımın maksimum 25 puanı vardı: yapı kalitesi (10 puan), taşınabilirlik (10 puan) ve görünüm (5 puan).
Pil ömrü maksimum 20 puana sahipti: toplam pil ömrü (15 puan) ve stres testi (5 puan).
Ekranın maksimum 20 noktası vardı: genel (10 puan), canlılık (3 puan), netlik (3 puan), çerçeveler (2 puan) ve çözünürlük (2 puan).
Yazılımın maksimum 15 puanı vardı: kutudan çıktığı deneyim (5 puan), kullanım kolaylığı (5 puan) ve önceden yüklenmiş uygulamalar (5 puan).
Hoparlörler maksimum 10 puana sahipti: toplam (5 puan), sıkıştırma (3 puan) ve bas (2 puan).
Klavye maksimum 10 puana sahipti: toplam (5 puan), dokunsallık (3 puan) ve keskinlik (2 puan).
Kullanılabilirlik maksimum 10 puana sahipti: toplam (10 puan).
Garanti maksimum 5 puana sahipti: toplam (5 puan).
Test ettiğimiz diğer dizüstü bilgisayarlar
Apple MacBook Pro 13 inç (1.299 dolardan başlayan fiyatlarla; amazon.com)

Apple'ın 13 inç MacBook Pro'su şüphesiz iyi bir makine. İyi tasarlanmış, Touch ID'ye sahip, Apple'ın ekosistemiyle bütünleşiyor ve diğer dizüstü bilgisayarları kıskandıran bir ekrana sahip. Ancak bizim için sekizinci nesil Intel işlemcinin (test ettiğimiz diğer tüm modellerde 10. nesil işlemcilere kıyasla) fiyat etiketi ile birlikte kullanılması, bunun genel olarak en iyi dizüstü bilgisayar olarak taçlandırılmasını engelledi. Performans açısından, iki işlemci arasındaki farkı fark etme olasılığınız düşüktür, ancak zamanla eski donanım daha erken yavaşlama belirtileri gösterecektir. MacBook Air'den daha güçlü bir şey istiyorsanız ve bütçenizde yer varsa, 13 inç MacBook Pro değerli bir seçimdir.

Acer Aspire 5 (709,57 ABD doları; amazon.com)

Acer'ın Aspire 5'i performansıyla, özellikle de düşük fiyatını hesaba kattığınızda bizi şaşırttı. Bununla birlikte, genel olarak, yapı kalitesi, ekran ve pil ömrü onu geride tuttu. Test ettiğimiz tüm dizüstü bilgisayarlar arasında en kötü pil ömrüne sahip olan Aspire 5, karşılaştırmamızda beş saat 30 dakika ile çalışıyor. Plastik muhafaza, genel ağırlığa yardımcı olur, ancak ucuz hissetme pahasına. Performans hakkında: Aspire 5, test ettiğimiz Dell XPS modellerine ve hatta bazı MacBook'lara ayak uydurdu, bu nedenle bu modelin işi bitirebileceğine güveniyoruz. Şarj cihazınızı elinizin altında tutun.

Dell XPS 13 (783,99 ABD Dolarından başlayan fiyatlarla; dell.com)

Dell'in XPS serisi yıllar boyunca rekabetçi ve etkileyici kalmıştır ve XPS 13 testlerimizde güçlü bir performans sergilerken, herhangi bir üst düzey ödülün gerisinde kalmıştır. Performans açısından, XPS 13 9300, attığımız rutin görevlere ayak uydurmayı başardı. Ancak önceden yüklenmiş çok sayıda kısayol, uygulama ve hatta virüsten koruma yazılımı bizi duraklatmak için yeterliydi. Bloatware, özellikle de yakında sona erecek antivirüs denememizle ilgili sürekli pasif-agresif istemler ve hatırlatıcılar söz konusu olduğunda geçmişte kalmalıdır. Bloatware'e ek olarak, XPS 13'teki klavyenin kör ve ucuz olduğu hissine kapıldı. Dezavantajlarına rağmen Dell, XPS serisinde çarpıcı ekranlar kullanmaya devam ediyor.

w (881,99 ABD dolarından başlayan fiyatlarla; dell.com)

XPS 13 2'si 1 Arada için de standart 2'si 1 arada modelde yaptığımız birçok benzer şikayet ve övgü var. Performans yine saygın bir şeydi ve her gün üzerinde çalışırken sorun yaşamayacağımız bir şeydi. Dokunmatik ekran ve görüntü kalitesi, özellikle ekranı tamamen arkaya katladığınızda ve bir dizüstü bilgisayardan çok tablet olarak kullandığınızda bunun bir kısmını oluşturur. Ancak günün sonunda, bloatware ve sadece eğlenceli bir deneyim olmayan bir klavye kombinasyonu onu podyumdan uzak tuttu.

Microsoft Surface Laptop 3 15 (999,99 $ 'dan başlayan fiyatlarla; microsoft.com)

Belirttiğimiz gibi, iki Surface Laptop 3 modelinden daha küçük olanı gerçekten beğendik, ancak 15 inçlik model testlerimizde performans söz konusu olduğunda düz düştü. Özellikle, AMD sürümünü test ettik ve hem normal performans hem de pil ömrü beklentileri karşılamadı - Microsoft ve bizimki. Örneğin, pil kıyaslamamızda düşük beş saat 36 dakikalık bir pil ömrü gördük. Bu, bütün bir iş günü bir yana, birkaç filmden geçmek için neredeyse yeterli değil. Genel tasarım ve çekicilik daha büyük olan Laptop 3 ile oradadır, ancak biz ondan daha fazlasını istedik.

Samsung Galaxy Book S (949,99 $ 'dan başlayan fiyatlarla; samsung.com)

Samsung Galaxy Book S kesinlikle çarpıcı görünüyor. Kompakt ve hafiftir ve derslerle geçen bir günün ardından geceye iyi uyum sağlamak için yeterli pil ömrüne sahiptir. Bununla birlikte, telefonunuzun kullandığı aynı tür işlemciyi kullanır, bu da uygulamaların özellikle platform için oluşturulması gerektiği anlamına gelir. Bu nedenle, bir uygulamanın çalışıp çalışmadığı veya iyi çalışıp çalışmadığı başlı başına bir öğrenme deneyimi olacaktır. Galaxy Book S'nin arkasındaki teknoloji şüphesiz gelecek, ancak çoğu için tam olarak hazır değil.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.