Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

yumote adamın babası ölmüş söleyecez işte :) bu arada dilsiz olmasaydı bize kendi dediklerini anlatabilirdi örneğin ne oldu kim var orda,ne diyosunuz annemmi öldü , babammı öldü diyebilirdi bizde onu dokunma tarzlarıyla anlatabilirdik gerçi yine anlamazdı ya :) :) neyse bulun işte

ŞAMPİYONLUK ASLANIN AĞZINDA

Gönderi tarihi:

kör,sağır ve dilsiz bir adama babasının öldüğünü nasıl söyleriz ???

Olay şu yukarda büyük harflerle gösterdiğim noktada bitiyor aslında... Yani sen "Nasıl anlatırız" dememişsin ki.. "Nasıl söyleriz" demişsin. Yani amaç anlatmak değil söylemektir.Sen söyle de adam ister anlasın ister anlamasın çok da önemli degil mantığı aslında... Bu durumda madem olay sadece kör, sağır, dilsiz bir adama babasının öldüğünü söylemek, o halde alırım adamı karşıma, ya da ben onun karşısına geçeyim bu daha kolay olur, her neyse geçerim adamın karşısına ve babasının öldüğünü söylerim.

Söyledim mi? Evet söyledim :):w00t:

Ee hadi söyemedin de bakimmm :w00t:

Gönderi tarihi:

Olay şu yukarda büyük harflerle gösterdiğim noktada bitiyor aslında... Yani sen "Nasıl anlatırız" dememişsin ki.. "Nasıl söyleriz" demişsin. Yani amaç anlatmak değil söylemektir.Sen söyle de adam ister anlasın ister anlamasın çok da önemli degil mantığı aslında... Bu durumda madem olay sadece kör, sağır, dilsiz bir adama babasının öldüğünü söylemek, o halde alırım adamı karşıma, ya da ben onun karşısına geçeyim bu daha kolay olur, her neyse geçerim adamın karşısına ve babasının öldüğünü söylerim.

evet yaa..hadime düşmese de yazıcam tebrikler gloria :clover:

Gönderi tarihi:

gloria bu adama kör ve sağır bir adam misafir gelse adam ne yapar? :lol::lol:(bu pasla güzel bi gol atmanı istiyorum) :lol:

Gönderi tarihi:

Güzel bir mantık..:clover: Ama Braille Alfabesi de gözardı edilmemeli..;)

Gönderi tarihi:

Adamı babasının yanına gönderirim orda babasını görünce zaten olanı anlar :devil: Adamın okuma yazması da mı yok yahu :blink:

Gönderi tarihi:

kör,sağır ve dilsiz bir adama babasının öldüğünü nasıl söyleriz ???

bir insan hem kör hem sağır hemde dilsizse bitkisel hayat yaşıyor demektir. bu durumdaki bir insan babasını merak edemez.etti diyelim ozaman merakını bize nasıl yansıtır.yansıttı diyelim.biz de ona yansıttığı şekliyle cevap verebiliriz. yani hareketine hareket,tarzına tarz :lol::lol:

göze göz,dişe diş :w00t::w00t:

Gönderi tarihi:

bir insan hem kör hem sağır hemde dilsizse bitkisel hayat yaşıyor demektir. bu durumdaki bir insan babasını merak edemez.etti diyelim ozaman merakını bize nasıl yansıtır.yansıttı diyelim.biz de ona yansıttığı şekliyle cevap verebiliriz. yani hareketine hareket,tarzına tarz :lol::lol:

göze göz,dişe diş :w00t::w00t:

bitkisel hayat bundan çok farklıdır.

Sorunun düzeltmesinde doğuştan kör, sağır, dilsiz ve kör alfabesini bilmeyen birinden söz edildiğine göre bu kişiye önce bir babası olduğunu söylemeliyiz çünkü bu kişi bir babasının olduğundan da habersizdir, bunu söyleyebilirseniz öldüğünü de aynı şekilde söyleyebilirsiniz.

Gönderi tarihi:

Hatta bu kişinin babası aynı zamanda dayısı,amcası veya başka bi yakınıdır.Akraba evliliği sonucu çıkar böyle biri ancak :sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

babasının vücudunda onu tanıyaabileceği bi ben veya bıyık veya ne bilim saç tipi gibi şeyler vardır. ölü babayı çocuğun yanına getiririz. çocuk önce adama dokunarak (bıyıklarına mı dokunuyo artık neyse) onun babası olduğunu anlar sonra babasının teninin soğuk olmasıyla veya kulağını babasının kalbinin üstüne getirip atmadığını anlamasıyla veyaaa babasını bikaç gün onun yanında bırakıp kokudan anlamasıyla çocuk babasının öldüğünü anlar. bi tabak da helva verdikmi çocuğa işte ozaman anlamasın da görim :P

Gönderi tarihi:

evet arkadaşlar hepinize ayrı ayrı tebrik ediyorum hepinizin ilgisi için tşk ler hepinizinde yaklaşımı güzel

tamam güzel de; biz de cevabı merak ettik ama. Söylede biz de kurtulalım bu dertten.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.