Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Nihayet Oppo’nun döndürülebilir çılgın telefonunun nasıl çalıştığını öğrendik


Önerilen İletiler

  • Admin

Nihayet Oppo’nun döndürülebilir çılgın telefonunun nasıl çalıştığını öğrendik

BB1dXu6y.img?h=454&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Oppo X 2021, Oppo'nun ilk olarak Kasım ayında tanıttığı, döndürülebilir bir telefon konseptidir.

Çinli akıllı telefon satıcısı, yeni uzun mesafeli kablosuz şarj teknolojisini MWC 2021 Şangay'da tanıtmak için bir Oppo X konsept cihaz kullanarak açıkladı.

Oppo ayrıca, döndürülebilir bir telefonun çalışması için gerekli olan çeşitli teknolojileri de açıkladı.

LG Rollable telefon, LG'nin cihazın gerçek olduğunu ve bu yıl çıkacağını doğruladığı Ocak ayı başlarında CES 2021'de ses getirdi. Bu yılın başlarında çıkan raporlar, LG'nin mobil işini satmayı düşündüğü için Rollable ile ilerlemeyeceğini iddia ediyordu. LG bu söylentileri hemen reddetti. Ancak LG’nin Rollable, döndürülebilir tek telefon değil.

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, Kasım ayında Oppo X 2021'in geri alınabileceğini gösterdi. Bu hafta Oppo, bir mobil cihazı şarj cihazından 10 cm uzakta şarj edebilen Kablosuz Hava Şarj teknolojisini açıkladı. Oppo, teknolojiyi göstermek için yuvarlanabilir konsepti kullandı. Ve akıllı telefon satıcısı, Oppo X 2021'i mümkün kılan çeşitli yenilikleri de ortaya çıkardı.

Oppo X 2021, kullanıcının ekranın boyutunu seçmesine olanak tanır. Ekran içeri döndürüldüğünde, telefon neredeyse tüm ön paneli kaplayan 6,7 inçlik bir ekran sunuyor. Ekran ayrıca 7,4 inç'e kadar genişletilebilir. Tuhaf bir şekilde, görünürde hiçbir yerde selfie kamerası yok. Tüm ekranın ileri geri hareket etmesi gerektiği düşünüldüğünde, öne bakan bir kameranın nereye yerleştirileceği belirsizdir. Arkada da ikincil ekran yok.

Telefonun yan tarafındaki bir düğme, kullanıcının telefonu açıp kapatmasına izin verir. Düğmeyi yukarı ve aşağı kaydırmak ekranın dönmesini başlatır. OLED ekran 6,8 mm'lik bir eksen etrafında bükülüyor ve Oppo X 2021 6,7 inç modunda kullanıldığında OLED ekranın neredeyse yarısı telefonun içinde saklanıyor. Oppo, ekranın kolaylıkla hareket etmesini sağlamak için ekranın altına çelikten yapılmış tırtıl izleri (Warp Track olarak adlandırılır) yerleştirdi.

Bu eksen boyutu telefonun kalınlığını artırabilir, ancak ekranın yuvarlanıp geri çekildikten sonra kırışmamasını sağlar. Telefonun içindeki iki ayrı motor, ekranın dönmesine ve açılmasına izin veriyor. Oppo, her iki motorun da birlikte çalıştığını ve böylece ekran hareket ettikçe hasarı önlemek için stresin eşit olarak dağıtıldığını açıklıyor.

Oppo X 2021, ekranın altında ekranı destekleyen 2'si 1 arada bir Plaka özelliğine sahiptir. Plaka, ekranın her iki yan yarısını tutan iki tarak benzeri yapıdan yapılmıştır. Ekran geri çekildiğinde, iki plaka ekranı desteklemeye devam eden tek bir yüzey oluşturur.

Oppo, Oppo X 2021 web sitesinde, döndürülebilir telefonun “kameralar, piller, hoparlörler ve hatta antenler için düzeni optimize ederek mobil cihazların iç dinamiklerini yeniden tanımladığını, gelecekteki akıllı telefon form faktörleri ve telefonlarımızı kullanma şeklimiz için yeni olasılıkların kilidini açtığını söylüyor. " Ancak bu cihazın ne zaman veya başlatılacağı konusunda bir bilgi yok.

Oppo'nun açıklamak için katlanabilir telefonun en az iki unsuru daha var. Özçekimlerin yanı sıra, ekranın ne kadar dayanıklı olduğunu da bilmemiz gerekiyor. Oppo, OLED panel için kullandığı ekran türünden bahsetmiyor. Cam bu şekilde bükülmediği için cam olamaz. Bu yüzden plastik olması gerekiyor ve bu da hasara daha yatkın olabilir.

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.