Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gerçekten ne kadar internet hızına ihtiyacınız var?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Gerçekten ne kadar internet hızına ihtiyacınız var?

İster yeni bir yere taşınıyor olun, ister sadece yeni seçenekler için alışveriş yapıyor olun, bir internet planı bulmaya çalışmak sandığınızdan daha karmaşık olabilir. Planların çoğunda internet hızınız ve kapasiteniz için ödeme yapıyorsunuz, bu da şu soruyu akla getiriyor: Gerçekten ne kadar internet hızına ihtiyacınız var?

BB1dSjlc.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Çoğu internet servis sağlayıcısının genellikle web sitelerinde bir rehberi vardır, ancak bunlar gibi rehberler bazen gerçekten ihtiyaç duymadığınız daha yüksek hızların faydaları konusunda size daha fazla satış yapmaya çalışacaktır. İyi haber şu ki, ne kadar internet için ödeme yapmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olmak için buradayız.

Çoğu hizmet gibi, amacınız benzersiz kullanım ihtiyaçlarınızın gerektirdiği kadar ödeme yapmaktır. Örneğin, zaman zaman bir şeyleri aramak ve torunlarına ayak uydurmak için sadece internete ihtiyaç duyan yaşlı bir çift, muhtemelen hevesli bir oyuncu veya yayıncı kadar ihtiyaç duymaz. Öyleyse, işleri biraz parçalayalım ve gerçekten ne kadar evde internet hızına ihtiyacınız olduğunu görelim.

Ne kadar hız, yeterli hızdır?

Federal İletişim Komisyonu, 25 Mbps'den daha hızlı olan her şeyi "gelişmiş hizmet" olarak tanımlar. Bununla birlikte, çoğu için bu muhtemelen minimuma daha yakındır.

İnterneti günlük olarak kullanırsanız, yapabiliyorsanız biraz daha yüksek bir şeyi hedeflemek isteyeceksiniz. Akıllı ev cihazlarının yaygınlığı artarken ve medya tüketimimiz giderek artan bir şekilde akışla yönlendirilirken, bölgenizde bu tür planlar varsa (ve sinir bozucu bir şekilde, hala bulunmayan birçok yerde) 100 Mbps'ye yakın bir şeyi tercih etmek mantıklıdır ).

Hızlı bir internet paketine sahip olmanın hızlı interneti garanti etmediğini de unutmamak gerekir. Ağ tıkanıklığı, zayıf yönlendirici yerleşimi, yakındaki ağlardan kaynaklanan parazit ve diğer faktörlerin tümü işleri yavaşlatabilir. İnternet hızınızın gerçekten suçlanıp suçlanmadığını öğrenmek için, bağlantınızı nasıl test edeceğinize dair kılavuzumuza bakın.

Ne kadar internet kullanıyorsun?

Bugünlerde, evden çalışan pek çok insanla, çoğumuz alıştığımızdan daha fazla internet kullanıyoruz. Ancak, bir internet planı için alışveriş yaparken aklınızda bulundurmanız gereken herkes için durum böyle değildir.

Evden çalışıyorsanız, çok sayıda yüksek çözünürlüklü video izliyorsanız veya düzenli olarak çevrimiçi oyun oynuyorsanız, sosyal medya platformlarına rasgele giden ve televizyonunu bir kablo sağlayıcısından alan birinden daha fazla internet hızına ihtiyacınız olacaktır. Farklı aktiviteler, farklı internet yetenekleri gerektirir - işte size bir fikir vermenize yardımcı olacak küçük bir şema:

Ağınızı kaç kişi veya cihaz kullanıyor?

İdeal internet hızı arayışınızda göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer önemli faktör, belirli bir günde ağınızda kaç kullanıcı ve cihaz olduğudur. Eviniz yalnızca bir veya iki kişiden oluşabilir, ancak 10-15 cihaz barındırıyor olabilir (dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları, oyun konsolları, akıllı TV'ler, akıllı ev aletleri, adını siz koyun). Bu cihazları tutarlı bir şekilde kullanıyorsanız, internet hızınızın hepsini kapsayacak bant genişliğine sahip olduğundan emin olmak istersiniz.

Video genellikle en büyük bant genişliğidir, bu nedenle izleme alışkanlıklarınızı karşılayabilecek bir internet planı hedefleyin. Mümkünse, Netflix'i izlediğiniz veya Annenizden bir video araması yaptığınız zamanları düşünün, ardından ağınızda aynı anda olabilecek diğer her şeyi hayal edin ve yukarıdaki tabloyu kaba bir kılavuz olarak kullanın. Örneğin, kendi başınıza yaşıyorsanız ve TV'nizde 4K olarak yayınlarken en sevdiğiniz şov hakkında tweet atmayı seviyorsanız, akıcı oynatma için en az 35 Mbps ve Twitter'da ayak uydurmak için 10 Mbps daha istersiniz. . Görünüşe göre 50 Mbps'lik bir internet planı, en iyi yerinize yakın olabilir.

Yükleme hızı ile indirme hızı karşılaştırması

Hızları düşünürken, yükleme ve indirme hızları arasındaki farkı anlamak da önemlidir. Aradaki fark basit - yükleme hızları veriyi internete ne kadar hızlı gönderebileceğinizi söylerken, indirme hızları internetten ne kadar hızlı veri çekebileceğinizi söyler.

Çoğu durumda, indirme bant genişliğini yüklemeden daha sık kullanacaksınız, ancak her ikisini de dikkate almak önemlidir. Video görüşmesi yapmaya veya büyük bir eki e-postayla göndermeye çalışırken yükleme hızları önemli olduğundan, bu özellikle şu anda evden çalışıyorsanız geçerlidir.

Birçok internet sağlayıcısı, indirme hızından daha düşük yükleme hızına sahip planlar sunar. Bunun gibi planlarda, oran, her 10 Mbps indirme bant genişliği için genellikle 1 Mbps yükleme bant genişliğidir. Örneğin, daha önce bahsedilen FCC standardına uygun olarak 25 Mbps indirme hızına ve 3 Mbps yükleme hızına sahip çok sayıda internet planı göreceksiniz. Bu muhtemelen videoyu normal HD'de rahatça yayınlamak için yeterli olacaktır, ancak yalnızca birkaç Mbps yükleme hızıyla video görüşmeleriniz istediğinizden daha kesintili olabilir.

Veri sınırları hakkında bilmeniz gereken her şey

Evinizin ideal internet hızını ararken dikkat etmeniz gereken başka bir şey de veri sınırlarıdır. İnternet veri sınırları, ISP tarafından zorunlu kılınan veri kullanım sınırlarıdır - özellikle internetinizi Netflix izlemek veya sosyal medyada gezinmek gibi yüksek kullanımlı etkinlikler için kullanıyorsanız, alışveriş yaparken bunları dikkate almanız önemlidir. Bunun gibi video ağırlıklı kullanım durumları çok fazla veriyi tüketir ve veri sınırına ulaşırsanız, ek bir ödenek için fazladan ödeme yapmanız gerekir.

Düşük hızlı internet planları - örneğin bir 10 Mbps DSL bağlantısı - tipik olarak hafif internet kullanımı için tasarlanmıştır, bu nedenle bazen onlarla birlikte gelen veri sınırları acı verici derecede sıkı olabilir. Bu arada, bazı sağlayıcılar hiç veri sınırı olmayan planlar sunar.

Daha yüksek bir veri sınırı için ödeme yapmaya değip değmeyeceğinden emin değilseniz veya bunları kullanmayan bir sağlayıcıya geçmeye değip değmeyeceğinden emin değilseniz, ISS'nize danışarak hanenizin veri kullanımını izlemenize yardımcı olacak herhangi bir araç olup olmadığını kontrol edin (çoğu uygulamaları aracılığıyla). Bu size ne kadar ihtiyacınız olduğuna ve bir değişiklik yapmanız gerekip gerekmediğine dair daha iyi bir fikir verecektir.

Artık aramaya başlamaya hazırsın

Artık internet planlarına giren her şey ve birini seçerken göz önünde bulundurmanız gereken hususlar hakkında genel bir fikriniz olduğuna göre, aramanızın başlamasına hazırsınız. İnternet paketiniz hakkında daha fazla sorunuz varsa, geniş bant kapsamımızın geri kalanına da göz atmayı unutmayın. Diğer yararlı kılavuzların yanı sıra, internet hızınızın gerçekte ne kadar hızlı olduğunu, Wi-Fi'nizin evden çalışmak için ideal olduğundan nasıl emin olacağınızı ve akış kalitesini nasıl iyileştirebileceğinizi anlatmanıza yardımcı olabiliriz.

Kaynak: CNet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.