Φ cecile Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Her hafta birşeye saldırıyorsunuz.Anlayamadım yani yapmaya calıstığınız sey nedir? İnsanların inanclarına saygı duyun biraz!Bir arayıs içinde de değilsiniz ancak dinimize kitabımıza hakaret ediyor peygamber efendimiz hakkında olmadık seyler yazıyorsunuz.Çok mu mutlu oluyor sunuz? Bunları yazınca.Açıkcası siz bunları yazdıkca ben dinime daha çok bağlanıyorum. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Her hafta birşeye saldırıyorsunuz.Anlayamadım yani yapmaya calıstığınız sey nedir? İnsanların inanclarına saygı duyun biraz!Bir arayıs içinde de değilsiniz ancak dinimize kitabımıza hakaret ediyor peygamber efendimiz hakkında olmadık seyler yazıyorsunuz.Çok mu mutlu oluyor sunuz? Bunları yazınca.Açıkcası siz bunları yazdıkca ben dinime daha çok bağlanıyorum. Evet aynen sana katılıyorum sevgili arkadaşım bunlar inançlarımıza saldırıp hakaret ettikçe biz bir o kadar daha sahip çıkıp daha bir gönülden bağlanıyoruz dinimize hani bir olay rivayet edilir ya belkide bilirsin ama genede anlatayım. Büyük İslam alimlerinden biri bir gece uyurken bir fısıltı duymuş "namaza kalk namaz vakti"nerden geldiği anlamak için yatağından doğrulup bakmış ki şeytan kapı arkasına çömelmiş onu namaza uyandırıyor duruma şaşıran evliya şeytana "beni neden namaza uyandırmaya geldin"demiş şeytan"ben secde etmedim ve lanetlendim çok pişmanım bari sen benim yerime secde et"demiş,evliya "sen benden böyle birşey istemezsin niyetini doğru anlatta bileyim"şeytan"bir sabah sahabelerden biri uykuya yenik düşüp sabah namazını kaçırmıştı o kadar ağladı ve o kadar üzüldü ki Allah ona senin bu gözyaşların hürmetine bin müminin tüm geçmiş günahlarını af ettim demiş bende aynı şey tekrar olur korkusuyla seni namaza uyandırmaya geldim"demiş. sevgilerimle Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Her hafta birşeye saldırıyorsunuz.Anlayamadım yani yapmaya calıstığınız sey nedir? İnsanların inanclarına saygı duyun biraz!Bir arayıs içinde de değilsiniz ancak dinimize kitabımıza hakaret ediyor peygamber efendimiz hakkında olmadık seyler yazıyorsunuz.Çok mu mutlu oluyor sunuz? Bunları yazınca.Açıkcası siz bunları yazdıkca ben dinime daha çok bağlanıyorum. Yanılıyorsunuz sayın cecile.Siz saldırı görmemişsiniz. Nahl 105 Allah'ın ayetlerine inanmayanlar, ancak yalan uydurur. İşte onlar, yalancıların kendileridir. Neml 81 Sen körleri sapıklıklarından çevirip doğru yola getiremezsin. Ancak ayetlerimize inanıp da teslim olanlara duyurabilirsin Zuhruf 40 Sağırlara sen mi işittireceksin; yahut körleri ve apaçık sapıklıkta olanları doğru yola sen mi ileteceksin? Araf 166 Kibirlenip de kendilerine yasak edilen şeylerden vazgeçmeyince onlara: Aşağılık maymunlar olun! dedik Araf 176 Dileseydik elbette onu bu ayetler sayesinde yükseltirdik. Fakat o, dünyaya saplandı ve hevesinin peşine düştü. Onun durumu tıpkı köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan da dilini çıkarıp solur, bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte ayetlerimizi yalanlayan kavmin durumu böyledir. Kıssayı anlat; belki düşünürler. Müddesir 49- Şimdi o Kur'ân'dan yüz çevirirlerken ne mazeretleri var? 50- Sanki ürkmüş yaban eşekleri A'RÂF (179) : Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir. MUHAMMED (12) : Şüphesiz Allah, inanıp salih ameller işleyenleri, içinden ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. İnkâr edenler ise (dünya zevklerinden) yararlanırlar ve hayvanların yediği gibi yerler. Onların kalacakları yer ateştir. ÂL-İ İMRÂN (90) : Şüphesiz iman ettikten sonra inkar eden, sonra da inkarda ileri gidenlerin tövbeleri asla kabul edilmeyecektir. İşte onlar sapıkların ta kendileridir. (164) Andolsun, Allah, mü’minlere kendi içlerinden; onlara âyetlerini okuyan, onları arıtıp tertemiz yapan, onlara kitab ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler. Bizim yaptığımız ise sadece eleştirmekten ibaretttir. Alıntı
Φ omerhayyam1 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Büyük İslam alimlerinden biri bir gece uyurken bir fısıltı duymuş "namaza kalk namaz vakti"nerden geldiği anlamak için yatağından doğrulup bakmış ki şeytan kapı arkasına çömelmiş onu namaza uyandırıyor duruma şaşıran evliya şeytana "beni neden namaza uyandırmaya geldin"demiş şeytan"ben secde etmedim ve lanetlendim çok pişmanım bari sen benim yerime secde et"demiş,evliya "sen benden böyle birşey istemezsin niyetini doğru anlatta bileyim"şeytan"bir sabah sahabelerden biri uykuya yenik düşüp sabah namazını kaçırmıştı o kadar ağladı ve o kadar üzüldü ki Allah ona senin bu gözyaşların hürmetine bin müminin tüm geçmiş günahlarını af ettim demiş bende aynı şey tekrar olur korkusuyla seni namaza uyandırmaya geldim"demiş. İşte sevgili şüheda efsun,dogmalar,masallar okadar kanımıza işlemişki eller aya giderken biz bu hikayelerle kendimizi avutup beynimizi köreltiriz.Devir ilim devri bilim devri , ilimle de islam bağdaşmaz nedenine gelince herşeyi allah dan beklersen araştıracak bişey bulamazsın dahası herşeyide allahtan beklersin ama gerçek bu değil. Alıntı
Φ cecile Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 İlim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir.Sen kendin bilmezsen bu ne bicim okumaktır! Aklıma bir de su geldi: Günün birinde bir doktor cami imamına der ki: -siz daha cami de dombalak aşın millet aya çıkıyor! Bizim imam da zeki,hazırcevap birisi: -eee, sen dombalak aşmıyosun hadi yürü aya çık! bilimle ilgili herseyde Allah var.Bunu göremeyen gözler ne kadar kör! ilk emri oku olan bir dine nasıl böyle bir ithamda bulunursunuz anlamıyorum Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Saldırı kelimesi çok abartılı. Böyle bir niyetimizin olmadığını defalarca söyledik. İnsanlar yanlış gördükleri bilgileri, eylemleri eleştirirler. Bunun adı saldırı değildir. Adı eleştiridir/sorgulamadır. Bu güne kadar oluşa gelen genel doğrular, sorgulamalardan çıkmamışmıdır ? Sorgulamadan kim doğruları bulabilmiş, bu mümkün mü ? Dinler, mezhepler de birbirlerine uymayan görüşleri sorgularlar. Bunun adı saldırı değildir. Adı sorgulamadır, tartışmadır, tahlildir. Özgür düşünceden neden korkuluyor ? Üfleyince yıkılacak bir inancınız mı var ? İnancınız sağlamsa neden telaşa kapılıyorsunuz ? Varsın insanlar özgürce eleştirsin, sorgulasın, tahlil etsin, kıyaslasın. Eleştiri, sorgulama, özgür iradenin olmadığı yerde doğrular olurmu ? Varsın insanlar özgür seçimini yapsınlar. Burnunun doğrusuna gitmek kimin işine yarar. Bir tarafta onlarca inanç bir tarafta bilimsel görüşler, istediklerini seçsinler. Dinci kesim evrim gerçeğine inanmadığını saçma olduğunu söylüyor. Bizler neden saldırıyorlar diye dert yanmıyoruz ? İstedikleri kadar sorgulasınlar, sağlam delilleri etkileyebilirlerimi ? Bizler telaşa düşmüyoruz. İnsanlar , anlamadığı bir olay yada düşünce karşısında, İki tür davranışta bulunur. Hazırcı insanlar; Pek öyle kafa yormadan, inceleyip araştırmadan, derine ve ileriye gitmeden, onu anlaşılmaz akıl ermez, saygı değer bir sır sayar… Bakarsınız; “Anlamasam da onun doğruluğuna inanıyorum” “Saçmada görülse de inanıyorum” “Doğru olmadığı kanıtlansa bile inanıyorum.” Hatta kendisine o kadar güvensiz/zayıftır ki, Eleştirildiğinde zayıflığını ifadeleri ile gösterir. “Saçma olduğu iddia edildiğinden dolayı inanıyorum". Artık, kendine güvensizliğe, anlama, kavrama ümitsizliğine kapılmıştır. Bu, gizemli (mistik) ve inanışçı bir davranıştır. Yanlış ve tehlikeli bir davranıştır. Araştırmacı insanlar; Olay yada fikri enine boyuna düşünür. Anlamaya çalışır, inceler, tartışır, düşünür, sorular sorar, Denemeler ve gözlemler yapar, ancak onu çözemeyeceğini anladıktan sonra durur. Ama sorunun yada problemin peşini bırakmaz. Çözümlemek için yeni verilerin oluşumunu bekler. İşte bilimsel akılcılığın davranış şekli budur. Bundan dolayı bilimsel düşünür. Karanlık, saçma ve dogmalardan hoşlanmaz. Denemeye ve gözleme aykırı bir düşüncenin, doğru ve insana yararı olduğuna inanmaz, karşı çıkar. Bu yolda yapacağı araştırmaların, özgür bir ortamda olmasını ister. Özgür ortamda çalışması engellenirse, karşı çıkar. Yasaklamalardan, doğal yada doğa üstü hiçbir otorite önünde eğilmez. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 İşte sevgili şüheda efsun,dogmalar,masallar okadar kanımıza işlemişki eller aya giderken biz bu hikayelerle kendimizi avutup beynimizi köreltiriz.Devir ilim devri bilim devri , ilimle de islam bağdaşmaz nedenine gelince herşeyi allah dan beklersen araştıracak bişey bulamazsın dahası herşeyide allahtan beklersin ama gerçek bu değil. omerhayyam eğer bilim benim dinimi efsun,masal v.s olarak görüyorsa ben o ilimi elimin tersi ile iter yine dinime sarılıp herşeyi yüce yaradandan bekleyerek yani bizim tabirimizle tevekkul ederek yaşamayı seçerim. Oysaki bir konuda çok yanılıyorsunuz diğer tüm ateistler gibi,İslam dini bilime karşı bir din değildir okumuyorsunuz galiba yazılanları biz burda sürekli bunun tartışmasını yapıyoruz gerçi iletinize bakınca ilk iletiniz galiba okudukça göreceksiniz inanmayan herkeste sürekli bir din karalama yarışı var akılları sıra insanları aydınlatmaya çalışan bu zihniyetlerin asıl gerçek ve tek amaçları dine saldırmak başka hiç bir niyetleri yok yazılan her yazıya gönderilen yanıtlara bakın her yazılarında ama her yazılarında bir kötüleme karalama kampanyası başlatmış gibiler halbuki okusalar araştırsalar yanıldıklarını anlayacaklar ama işlerine gelmiyor bugün Peygamber Efendimizin sunnetlerini ele alıp incelemek bile bize öyle güzel bilimsel öğretiler olduğunu görürüz İslam dini insan sağlığına karşı olan herşeyi yasak haram kılmıştır bunun henüz aksini idda eden bir tıp bilimi duymadım ben siz duydunuzmu?Gerçi kastınız hangi bilim dalı bilmiyorum ama emin olun İslam dini bir ilim dinidir...Onuda şurdan daha iyi anlarız Hz.Muhammed (s.a.s) en önemli sunneti ilimdir. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 İlim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir.Sen kendin bilmezsen bu ne bicim okumaktır! Aklıma bir de su geldi: Günün birinde bir doktor cami imamına der ki: -siz daha cami de dombalak aşın millet aya çıkıyor! Bizim imam da zeki,hazırcevap birisi: -eee, sen dombalak aşmıyosun hadi yürü aya çık! bilimle ilgili herseyde Allah var.Bunu göremeyen gözler ne kadar kör! ilk emri oku olan bir dine nasıl böyle bir ithamda bulunursunuz anlamıyorum "ilk emri oku olan bir dine nasıl böyle bir ithamda bulunursunuz anlamıyorum " Keşke "oku", geneli kastetse imiş. Ne yazık ki sadece gelen vahiyler için söylenilmiş. Geneli oku denildiğinde sorgulamacılık başlar. İnançlar buna cesaret edemez. Özlerine ters düşerler. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Saldırı kelimesi çok abartılı. Böyle bir niyetimizin olmadığını defalarca söyledik. İnsanlar yanlış gördükleri bilgileri, eylemleri eleştirirler. Bunun adı saldırı değildir. Adı eleştiridir/sorgulamadır. Bu güne kadar oluşa gelen genel doğrular, sorgulamalardan çıkmamışmıdır ? Sorgulamadan kim doğruları bulabilmiş, bu mümkün mü ? Oooff bari sen yapma bilimselci; Ateistlerin açtığı başlıkları görmüyormusun?neyi tartışıyorsunuz sürekli bir karalamaya çalışma yokmu din felsefesi bölümünde bile açılan tüm başlıklar bu yönde değilmi?yada herhangi bir siyasi tartışmaya bile dini karıştırmıyormusunuz?nerdeyse her başlığa bu çerceve içerisinde cevap verilmiyormu?benim gözlerimmi yanlış görüp okuyor forumdaki kaç ateistin başka konularda güzel paylaşımlarına şahit oldun ben olmadım varsa lütfen söylede bende göreyim sırf dini konular başlığına yazıp duruyorsunuz başka hiçmi ilgi alanınız yok?Nedir yani tek amacınız haşa Allah'ın olmadığını ispat etmekmi?Bunlar boş şeyler geçiniz bunları siz ne derseniz deyin kimseyi inancından vazgeçiremeyeğiniz bir gerçek üstelik tam tersi etki yapıyor farkında bile değilsiniz. Alıntı
Φ odessa Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 bilimselci arkadaş.. bu saldırıdır.. adı saldırı.. sen burda hristiyanlığı eleştirici bi topic gördünmü....??? ya da başka dinleri.. ee atalarımız ne demiş meyveli ağacı taşlarlar.... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Oooff bari sen yapma bilimselci; Ateistlerin açtığı başlıkları görmüyormusun?neyi tartışıyorsunuz sürekli bir karalamaya çalışma yokmu din felsefesi bölümünde bile açılan tüm başlıklar bu yönde değilmi?yada herhangi bir siyasi tartışmaya bile dini karıştırmıyormusunuz?nerdeyse her başlığa bu çerceve içerisinde cevap verilmiyormu?benim gözlerimmi yanlış görüp okuyor forumdaki kaç ateistin başka konularda güzel paylaşımlarına şahit oldun ben olmadım varsa lütfen söylede bende göreyim sırf dini konular başlığına yazıp duruyorsunuz başka hiçmi ilgi alanınız yok?Nedir yani tek amacınız haşa Allah'ın olmadığını ispat etmekmi?Bunlar boş şeyler geçiniz bunları siz ne derseniz deyin kimseyi inancından vazgeçiremeyeğiniz bir gerçek üstelik tam tersi etki yapıyor farkında bile değilsiniz. Siz yapılan eleştirileri "karalama" olarak nitelendiriyorsanız yapılabilecek bir şey yok. Ateistlerin başka paylaşımlarına şahit olmamışsınız (ki benim bazı paylaşımlarım var) ama, en azından fikirlerini dürüstlükle açıklayan ateistler var karşınızda. Unutmayın ki, bu forumun yarısından fazlası zamanını forum oyunlarında birer kelimelik iletilerle geçiriyor. İsteriz ki, onlar da herhangi bir konuda görüşlerini samimi olarak ortaya koyabilsinler. Bu konuyla ilgili pek çok ileti yazdım (çoğunu da size karşı) sayın suheda...Ancak görüyorum ki hala bir tahammülsüzlük içerisindesiniz. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 bilimselci arkadaş.. bu saldırıdır.. adı saldırı.. sen burda hristiyanlığı eleştirici bi topic gördünmü....??? ya da başka dinleri.. ee atalarımız ne demiş meyveli ağacı taşlarlar.... Evet bu ülkede İslam meyve (!) veriyor, İslam'ı taşlıyoruz... Hristiyanlık meyve verseydi onu taşlayacaktık... Alıntı
Φ omerhayyam1 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Oooff bari sen yapma bilimselci;Ateistlerin açtığı başlıkları görmüyormusun?neyi tartışıyorsunuz sürekli bir karalamaya çalışma yokmu din felsefesi bölümünde bile açılan tüm başlıklar bu yönde değilmi?yada herhangi bir siyasi tartışmaya bile dini karıştırmıyormusunuz?nerdeyse her başlığa bu çerceve içerisinde cevap verilmiyormu?benim gözlerimmi yanlış görüp okuyor forumdaki kaç ateistin başka konularda güzel paylaşımlarına şahit oldun ben olmadım varsa lütfen söylede bende göreyim sırf dini konular başlığına yazıp duruyorsunuz başka hiçmi ilgi alanınız yok?Nedir yani tek amacınız haşa Allah'ın olmadığını ispat etmekmi?Bunlar boş şeyler geçiniz bunları siz ne derseniz deyin kimseyi inancından vazgeçiremeyeğiniz bir gerçek üstelik tam tersi etki yapıyor farkında bile değilsiniz. Güzel kardeşim karalama diye bişey yok tabiki inancınızda serbestsiniz kimseninde size bişey söyleme hakkı yok O sizin kendi tercihiniz ancak bunu civara enjekte etmeye çalışmamak kaydı ile,okullarda okuyan çocuklara sizi ve herşeyi allah yarattı ol deyince olur,kaderinde varsa okursun,bak bunlar allahın imtihan şekli vs.vs lerle körpecik beyinlerin düşünmesini dumura uğratmadan,Sorgulamayan,sorgulaması istenmeyen İnsan toplulukları oluşturup bu insanların din adı altında boyunduruğu vurulmaya başlandığı an bizler gibi insanlar da birtakım görüp bildiklerini anlatma ihtiyacı duyar.Belki siz araştırmadan teslim olmayı yeğlemişsinizdir o sizin probleminiz ben ve benim gibilerin amacı Kutsal kitaplarda dahil olmak üzere çelişkileri göstermek.Bunu sadece bu insanlar islamı saldırıyor diye lütfen değerlendirmeyin.Amaç tüm dinler tüm dogmaya bağlı olaylar.Tabi sizin gibi temiz insanları etki altına almak isteyen (dini kullanarak) mihraklar mevcut bu mihrakların çoğuda kilise destekli mesela HY namı değer adnan hoca ve fetullah gülen bu gruptadırlar.Amaç menfeattir.Ne çabuk adnan oktarın sağlık bakanı osman durmuş döneminde oktar babuna için onbin ünitenin üzerinde kanı yurt dışına gönderttiği unutuldu.Aynı oktar babuna şu an bile koç gibi ortada din adına oynanan bu oyunları ne olur biraz irdeleyin.Saygılarımla Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Nedir yani tek amacınız haşa Allah'ın olmadığını ispat etmekmi?Bunlar boş şeyler geçiniz bunları siz ne derseniz deyin kimseyi inancından vazgeçiremeyeğiniz bir gerçek üstelik tam tersi etki yapıyor farkında bile değilsiniz. Sevgili arkadaşım suheda... Sevgili bilimselci arkadaşımız çok güzel ifade etmiş... Kimseninin dinine ve inancına kimsenin saldırdığı yok.. Tam aksine laiklere büyük ve topyekün bir saldırı var ve bunu neden görmezden geliyorsunuz... Yıllardar hangi dinci inancı yüzünden öldürüldü, yakıldı ve faili meçhule kurban gitti söylermisiniz.. Fakat bu ülke kubilay, madımak gibi olaylarla birlikte, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Turan Dursun vb. gibi değerli yazar ve aydınları kimler katletti dersiniz... Ya son yaşanan danıştan olayı... Sinsi sinsi bir kaplumbağa gibi ilerleyen ve her geçen gün bu ülkeyi bir kanser gibi tehlikesini kendi inancında dahi olmayan demokrasi hoşgörüsü arkasına sığınarak bir bir emellerini gerçekleştiren bu gibi yobazlar karşısında birakın müslüman olduklarını bir insan olduklarından bile şüphe duyulurken.. Siz kalkın dine saldırı var deyin... Olacak şey değil... Evet bu ülkede inancını insanlar tabiki yaşayacak... Ama hiçbir dinde olmayan devleti ele geçirmeyi planlayan, Rejimi kökten değiştirmeye kalkan, dini tahrikatlarla dinini sade ve huzur içinde yaşayan insanların dinini sömüren sahtekarlarların emellerine geçit vermeyecek, Veremezde.. Siz buna dine saldırı diyorsunuz.. Biz ise; Türkiye'de din özgürlüğüne karşı çıkan kimse olmadığını ve bu özgürlük de anayasanın güvencesi altında olduğunu anlatırkan ağzımızda tüy bitti... Fakat gel gör ki, amaç bu özgürlüğü elde etmek değil, bunu kullanarak, siyaset alanını işgal etmekte olan sinsileri görmezlikten gelemez ve sessiz kalamayız.. Tekrar belirtiyorum.. Dine saldırı falan yok.. Tam aksine LAİKLERE ALABİLDİĞİNE BİR SALDIRI VAR... Bizler bu bilinçle laik, bilimden yana, aydınlanmacı, doğmadan uzak, aklın ve mantığın kabul ettiği bir inanç oluşturulmasında kararlı bir duruş sergilemekteyiz ve bun ne pahasına olursa olsun sonuna kadar sürdürmeye de kararlıyız... Çünkü bu ülkede sadece sunnierin değil, Alevilerin hiç değil, hırıstiyanların ise asla... Ne yazıkkı insan kendini görmüş ve kendine inanmış olmakta... Diğer düşünce ve dinlere ne yazıkki saygı gösterememektedir.. Çünkü değerli bilimsencinin bahsettiği gibi... Sorgu nedir bilmeye, Araştırmanın A'sından haberi yok, Bilimin B'sine bile karşı, İlerleme ve gelişmenin çok gerisinde kalmış, Gencecik Cumhuriyete bile sahip çıkmaktan aciz... Yaşadığı yüzyılı doğma ile çözmeye çalışana ve ondan medet uman, Çaresiz ve bitirilmişlerden fazlasını beklemek tabiki akıllıca olmaz.. Ama buna da dur demenin bir insan olma bilinci ve insan olma gereğini unutmamak gerekir... Dinini bilgili, insansever, devletinin yanında, ülke ve çağın bilincinde olan ve yönünü dahima ileriye ve aydınlanmaya çevirmiş, felsefesi akıl ve bilim olan inançlı insanlara kimsenin sözü olamaz... Söyletmeyizde... Artık bunu anlayın lütfen... Alıntı
Φ cecile Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Allah aşkına ne araştırıyorsunuz ayetlere,peygamberimize ve dinimize hakaret edecek bir seyler bulmaya çalışmak dışında.NASA da mısınız bilimsel neler yapıyorsunuz makaleleriniz var mı bilimsel anlamda tüm dünyanın kabullendiği okuduğu seyler mi yazıyorsunuz ne yapıyorsunuz ki bu kadar büyükleniyorsunuz iki kitap okuyup kemalistim demekle mi bilimsel insan olunuyor biz de atamızı severiz ama sizin gibi herseye alet etmeyiz.Ayrıca ateist olmakla bilimadamı olmak aynı sey değildir.Şunu da eklemek isterim ki bilim insanları Allah a götürüyor.Nice inançlı proflar var.Siz daha uyumaya devam edin! Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 hristiyanlar islama ağıza alınmadık kelimeler kullanıyorlar ya biz ..içimizdekiler nie düşmanca davranıyor .... Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 hristiyanlar islama ağıza alınmadık kelimeler kullanıyorlar ya biz ..içimizdekiler nie düşmanca davranıyor .... Sn Kaan umarım ne dediğinizin ve olayın boyutunun farkındasınızdır.Yukarda arkadaşlar gayet güzel açıklamış kimsenin düşmanlık falan ettiği yok.Önce İyice okuyup araştırın insanlar ne demek istiyor diye ,Ondan sonra hükmü verin. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Selamlar, Kimse "Din Allahla kul arasındadır" diyemez. "Din Allahla Kullar arasındadır". Yani din bireysel bir olay değildir. Bireysel olsaydı kimse dinlere karşı çıkmazdı, üstelik laiklik denen bir şey bile olmazdı. Laikliğin var olması dinlerin bireysel olmadığının ispatıdır. Din bireysel olduğundan hariç, toplumsal kurallarıda dayatır. Eğer din sadece kişiyi bağlamıyorsa, benimde o zaman dine karşı çıkma hakkım dogar. Çünkü bu toplumda bende yaşıyorum. Ülkemin aydınlarını öldüren din, gayet tabiki eleştirilmeye layiktir. Çıkarın o zaman Kurandan toplumsal kuralları bende dini eleştirmeyeyim. Susturun o zaman gözü dönmüş dinci canileri, bende dini eleştirmeyeyim. Durdurun öyleyse bu ülkedeki, alevinin, hristiyanın, yahudinin dinsizin verdiği vergilerle cami, imam hatip okulu yapan adamları. Susturun Atama küfür eden dincileri. Engelleyin oruç tutmuyor diye insanlara dayak atanları. Durdurun eteği kısa diye küçücük kıza dayak atan polisi. Durdurun denize mayoyla giriyor diye kızlarımızın memelerine saldıran tacizci dincileri. Kaldırın zorunlu din derslerini. Daha bunlar gibi neler neler var. Kaldırın bunları, bende sizlerle beraber din savunayım. Herkeze en derin sevgilerimle. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Siz yapılan eleştirileri "karalama" olarak nitelendiriyorsanız yapılabilecek bir şey yok. Ateistlerin başka paylaşımlarına şahit olmamışsınız (ki benim bazı paylaşımlarım var) ama, en azından fikirlerini dürüstlükle açıklayan ateistler var karşınızda. Unutmayın ki, bu forumun yarısından fazlası zamanını forum oyunlarında birer kelimelik iletilerle geçiriyor. İsteriz ki, onlar da herhangi bir konuda görüşlerini samimi olarak ortaya koyabilsinler. Bu konuyla ilgili pek çok ileti yazdım (çoğunu da size karşı) sayın suheda...Ancak görüyorum ki hala bir tahammülsüzlük içerisindesiniz. Tahammülsüz kelimesi benim zaman zaman bazı iletileri yazanlara karşı hissettiğim duyguları tarif etmek için çok hafif kalır yamyam. Bana bir tane ılımlı ateist yazısı gösterebilirmisin?bak yukarda şahıs ne demiş "siz var dedikçe ben yok diyeceğim"yani inatlaşacağım yani sırf sizi tahrik etmek için çabalıyorum.Asıl söylenmesi gereken şu olmalı değilmi herkesin görüşü kendine saygı duyarım ama demez illa aksini savunacak yaaa... Türbanlıları zebani gibi görüyorum demişti biri sonra bir diğeri metrelerce sayfa alıntı yapıp peygamberimizin şehvetini ve cinselliğini irdelemeye kalkmış buda yetmemiş işi ***** demeye kadar vardıranlar bile var sonra biri çıkıp Allah yemez içmez hatta *....* diye bir tabir kullanmış aklı sıra espiri yapmış bizi düşünüp eğlendirmek istemiş ne ince düşünce ama değilmi bir diğeri kalkmış Allah'ın ayetlerini kendince yorumlayıp bakın bakın nasılda saçma çelişki dolu diye ispata kalkmış bunlar sadece yazılanların bir kaç örneği. Şimdi size soruyorum kendinizi benim ve benim gibi düşünen insanların yerine koyun ve lütfen samimi cevaplayın bunlar hoş görülürmü?Üzgünüm ama ben hoş göremiyorum bilmem belki çok katıyım belkide İslamın emrettiği o sonsuz hoşgörüye sahip değilim ama birşeyi iyi biliyorum Rabbim bana kafirleri dost edinme demişse edinmem helede yaranacağım diye inançlarımla dalga geçenleri şak şaklayamam kimse kusura bakmasın. Şöyle düşünün kendinizin değer verdiği herşeyin üstünde tuttuğunuz birşeyi birileri size ısrarla kötüleme ve yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyor sizde öyle olmadığını anlatmak için çabalıyorsunuz şimdi karşınızdakiler öyle düşünüyor diye vazgeçermisiniz?Biz aklımızla benliğimizle ve mantığımızla dinimize sahip insanlarız öyle iki üç kişinin tuhaf yazıları ile etkilenip dinimiz yıkılır korkusu taşımıyoruz istediğimiz şey sadece saygı çok şeymi istiyoruz? Herşeye rağmen sevgilerimle...... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Selamlar, Kimse "Din Allahla kul arasındadır" diyemez. "Din Allahla Kullar arasındadır". Yani din bireysel bir olay değildir. Bireysel olsaydı kimse dinlere karşı çıkmazdı, üstelik laiklik denen bir şey bile olmazdı. Laikliğin var olması dinlerin bireysel olmadığının ispatıdır. Din bireysel olduğundan hariç, toplumsal kurallarıda dayatır. Eğer din sadece kişiyi bağlamıyorsa, benimde o zaman dine karşı çıkma hakkım dogar. Çünkü bu toplumda bende yaşıyorum. Ülkemin aydınlarını öldüren din, gayet tabiki eleştirilmeye layiktir. Çıkarın o zaman Kurandan toplumsal kuralları bende dini eleştirmeyeyim. Susturun o zaman gözü dönmüş dinci canileri, bende dini eleştirmeyeyim. Durdurun öyleyse bu ülkedeki, alevinin, hristiyanın, yahudinin dinsizin verdiği vergilerle cami, imam hatip okulu yapan adamları. Susturun Atama küfür eden dincileri. Engelleyin oruç tutmuyor diye insanlara dayak atanları. Durdurun eteği kısa diye küçücük kıza dayak atan polisi. Durdurun denize mayoyla giriyor diye kızlarımızın memelerine saldıran tacizci dincileri. Kaldırın zorunlu din derslerini. Daha bunlar gibi neler neler var. Kaldırın bunları, bende sizlerle beraber din savunayım. Herkeze en derin sevgilerimle. İslam dini bireyin toplumla olan ilişkilerinede değinir ve bir takım kısıtlamalar yada teşfiklerle, adaleti, barış, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü emreder.. Bir müslüman'ın çevresine zarar vermesi haramdır.. Bir müslüman'ın aç kardeşlerini görmesi onlara yardı metmesi emredilir.. Bir müslüman kendisine zararı olmayan diğer dine mensup olanlara yada hiç bir dine mensup olmayanlara zarar vermez.. Buna benzer şeyleri yazmakla bitmez.. Fakat şuna dikkat çekmeliyim.. Defalarca söylememmize rağmen.. İslamın aslı budur dememize rağmen.. Hala islamı kötü emellerine alet edenleri yazarak islamı eleştirmenize bir anlam veremiyorum.. Ben diyorum islam bu, siz diyorsunuz islam bu..!! Sanırım bu durum hiç bir zaman değişmeyecek.. Saygılar-sevgiler.. Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 İslam dini bireyin toplumla olan ilişkilerinede değinir ve bir takım kısıtlamalar yada teşfiklerle, adaleti, barış, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü emreder.. Bir müslüman'ın çevresine zarar vermesi haramdır.. Bir müslüman'ın aç kardeşlerini görmesi onlara yardı metmesi emredilir.. Bir müslüman kendisine zararı olmayan diğer dine mensup olanlara yada hiç bir dine mensup olmayanlara zarar vermez.. Buna benzer şeyleri yazmakla bitmez.. Fakat şuna dikkat çekmeliyim.. Defalarca söylememmize rağmen.. İslamın aslı budur dememize rağmen.. Hala islamı kötü emellerine alet edenleri yazarak islamı eleştirmenize bir anlam veremiyorum.. Ben diyorum islam bu, siz diyorsunuz islam bu..!! Sanırım bu durum hiç bir zaman değişmeyecek.. Saygılar-sevgiler.. Sayın kıral, lütfen insanları ne okuduğunu anlamaz ***** yerine koymayın.İslamın ne olduğu kuran ve hadislerde apaçık ortada. Eğer islamdaki bir çok insanlık dışı şeyleri hazmedemiyorsanız o sizlerin sorunu ? Peki ama islamı vicdanınıza uydurmanın çabası nedir ?En azından kendi dininize bari saygılı olun. Yukarıda saydıklarınızın tamamı sizin kendi vicdanınız ürünü olan şeyler ve islamla hiç bir ilgisi yok.Bizlerde bunu defalarca ayet ve hadislerle kanıtlamamıza rağmen olmadık medotlalrla konuyu başka taraflara çektiniz. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 İşte sevgili şüheda efsun,dogmalar,masallar okadar kanımıza işlemişki eller aya giderken biz bu hikayelerle kendimizi avutup beynimizi köreltiriz.Devir ilim devri bilim devri , ilimle de islam bağdaşmaz nedenine gelince herşeyi allah dan beklersen araştıracak bişey bulamazsın dahası herşeyide allahtan beklersin ama gerçek bu değil. ALINTIDIR.. İslam dünyasında yetişen bilim adamlarından * Cabir Bin Hayyan, “'Kimyasal maddeleri, uçucu maddeler, uçucu olmayan maddeler, yanmayan maddeler ve madenler'” olarak dört grupta toplar. Cabir Bin Hayyan'ın bu çalışması, modern kimyanın kurucusu olarak bilinen Lavoisier'e öncülük eder. * El-Kindi, Einstein'dan 1100 yıl önce 800 yılında, izafiyet teorisi ile uğraşır. El-Kindi, “'Zaman cismin var olma süresidir, zamanla bilinebilen ve ölçülebilen hız ve yavaşlık da hareketin sonucudur. Zaman, mekan ve hareket birbirinden bağımsız değildir, göğe doğru çıkan bir insan ağacı küçük görür, inen insan ise büyük görür' der. 9. yüzyılda yaşamış olan * Sabit bin Kurra, astronomi alanındaki ilk büyük yeniliği gerçekleştirmiş Diferansiyel hesabı, Newton’dan önce belirlemiş, Geometriyi aritmetiğe ilk uygulayan kişi olmuştur. Bunlar, gerçekten zamanlarının çok ilerisinde çalışmalardır. Söz konusu çalışmaları ile bilim tarihine adlarını yazdıran Müslüman bilim adamları, çoğunlukla devlet tarafından maddi-manevi destek görmüş, teşvik edilmiş, halk arasında itibar kazanmışlardır. * Ahmet Fergani,fen bilimlerinde, deneyle sabit olmayan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini söylemiş, enlemler arasındaki mesafeyi hesapladığı gibi, Dünya'nın eksenindeki ekliptik eğimi 23° 27' ilk defa en doğru şekilde hesapladı. * El-Battani, Trigonometrik bağlantıları bugünkü kullanılan şekliyle formülleştirmiş, 877 yılından 929 yılına kadar sürekli astronomik gözlemler yapar; Tanjant ve Kotanjant'ın tanımını yaparak Sinüs, Tanjant ve Kotanjant'ın sıfırdan doksan dereceye kadar tablosunu hazırlar. J.Risler: “Trigonometrinin gerçek manada mucidi Battani’dir.” * Ebubekir er-Razi, cerrahide dikiş malzemesi olarak ilk kez hayvan bağırsağını kullanır; tıp biliminde deney ve gözlemin çok önemli olduğundan bahseder. * Ebü'l-Vefa trigonometriye "Sekant –Kosekant- tanjant-cotanjant" kavramlarını kazandırır. Gözün görülebilir cisimler doğrultusunda ışınlar yaydığını söyleyen Öklid ve Batlamyus'a karşı; “'Görülecek cismin şekli, ışık vasıtasıyla gözden girer ve orada mercekler vasıtası ile nakledilir' diyerek, yaptığı sayısız denemelerle 'göze gelen uyarıların görme sinirleri ile beyne iletildiğini' belirtmiştir. * İbnü-l-Heysem ise optik biliminin öncüsüdür. Roger Bacon ve Kepler onun eserlerinden faydalanmışlar, Galileo onun eserlerinden faydalanarak teleskopu bulmuştur. * el-Beyruni; Çeşitli maddelerin birbirinden ayırt edilme yollarından birinin, maddelerin özgül ağırlıkları olduğunu söyleyerek, sıcak su ile soğuk su arasındaki özgül ağırlık farkını tespit etmiştir. Galilei'den 600 yıl önce dünyanın döndüğünü kanıtlamış, Newton'dan 700 sene önce dünyanın çapını hesaplamıştır. Bu konuda ortaya attığı kanun, Avrupa’da “Beyruni Kuralı” diye bilinir. El-Beyruni, 973 yılında 'Bilimsel çalışmaların, deneylerle ispat edilmesi gerektiğini ve belgelere dayanmasının zorunlu olduğunu' söylemiştir. * İbnu'n-Nefis, 1200'lü yıllarda, Avrupalılardan 300 sene önceden küçük kan dolaşımını keşfeder. ve dahası İbn-i Sina, Razi, ibn-i Haldun, İdrisi, Taberi, İbn-i Heysem Bu bilim adamlarının hepsi birer ateistti hiçbiri allaha inanmıyordu. Allaha inansalardı herşeyi allahtan bekleselerdi birçok bilim dalında nasıl bu kadar bilgi sahibi olabilirlerdi ya da nasıl bu kadar ün kazanabilirlerdi. öyle değil mi? ya islam hakkında kuran hakkında eleştri yapan arkadaşlar lütfen artık şu islam ile bilim bağdaşmaz sözünü bi kenara bırakın o kadar basit ve o kadar yanlış bir varsayım ki bu lütfen artık ya İşte sevgili şüheda efsun,dogmalar,masallar okadar kanımıza işlemişki eller aya giderken biz bu hikayelerle kendimizi avutup beynimizi köreltiriz.Devir ilim devri bilim devri , ilimle de islam bağdaşmaz nedenine gelince herşeyi allah dan beklersen araştıracak bişey bulamazsın dahası herşeyide allahtan beklersin ama gerçek bu değil. Müslüman Bilim Adamları 1. Akşemseddin: Pasteur ’dan 400 sene önce mikrobu bulmuştur 2. Ali Kuşçu: Büyük astronomi bilgini. İlk defa ayın şekillerini anlatan kitabı yazmıştır. 3. Ebul-Vefa: Trigonometri’de tanjant,cotanjant,sekant,kosekant ’ı bulan büyük alimdir 4.Biruni: İlk defa dünyanın döndüğünü ispat etmiştir. 5. Ebu Kamil Şü’ca: Avrupaya matematiği öğretmiştir. 6. Ebu Ma’şer: Med-Cezir (Gel-Git) olayını ilk o bulmuştur. 7. Battani: Dünyanın en büyük kaşifidir. Trigonometrinin kaşifidir 8. Cabir Bin Hayyan: Atom bombası fikrinin babası ve kimya biliminin atası büyük alim 9. Cezeri: 8 asır önce otomatik sistemin kurucusu ve bilgisayarın babasıdır 10. Demiri: Avrupalılardan 400 sene önce zooloji ansiklopedisini yazmıştır. 11. Farabi: Ses olayını ilk defa fiziki yönden açıklamıştır.Sesin fiziki izahını ilk defa o yapmıştır 12. Gıyasüddin Cemşid: Matematikte ondalık kesir sistemini ilk o bulmuştur. 13. İbn Cessar: Cüzzamın sebebini ve tedavisini 900 sene önce açıklamıştır 14. İbn Hatip: Vebanın bulaşıcı bir hastalık olduğunu ilmi yoldan açıklamıştır 15. İbn Firnas: Wright kardeşlerden bin sene önce ilk uçağı yapıp uçmayı gerçekleştirdi. 16. İbn Karaka: 900 sene önce harika bir torna tezgahı yapmıştır 17. İbni türk: Cebirin temelini atan bilginlerdendir 18. İdrisi: Yedi asır önce bugünkü ne çok benzeyen dünya haritası çizmiştir 19. İbni Sina: Eserleri Avrupa üniversitesinde 600 sene ders kitabı olarak okutmuştur. Tıbbın babasıdır. AVRUPA ya göre adı AVICENNA’dır. 20. Kadızade Rumi: yaşadığı asrın en büyük matematik ve astronomi bilginidir. Fizik kurallarını astronomiye uyarlamıştır 21. Kambur Vesim: verem mikrobunu R.Koch’tan 150 sene önce keşfetmiştir 22. İbnünnefis: avrupalılardan üç asır önce küçük kan dolaşımını keşfetmiştir 23. Piri Reis: 400 sene önce bugünküne en yakın dünya haritasını çizmiştir. 22.Ömer hayyam: Cebiri oluşturandır. İlk defa o bulmuştur bunlarda dinsiz... İşte sevgili şüheda efsun,dogmalar,masallar okadar kanımıza işlemişki eller aya giderken biz bu hikayelerle kendimizi avutup beynimizi köreltiriz.Devir ilim devri bilim devri , ilimle de islam bağdaşmaz nedenine gelince herşeyi allah dan beklersen araştıracak bişey bulamazsın dahası herşeyide allahtan beklersin ama gerçek bu değil. İlk kağıt fabrikasını kuran alim İbni Fazıl Kızamık ve çiçek hastalığını keşfeden; alim Razi Mikrobu ilk tanımlayan alim Akşemseddin Cüzzamı bulan alim ... İbni Cessar Vebanın bulaşıcı olduğunu bulan alim İbni Hatip Verem mikrobunu bulan alim Kambur Vesîm Retina tabakasını bulan alim İbni • Rüşd İlk göz ameliyatını yapan alim Ammar İlk kanser ameliyatını yapan alim Ali bin Abbas Küçük kan dolaşımını bulan alim İbnünnefis İlk Tabipler odası başkanı Ali bin Rıdvan Sıfırı ilk kullanan alim Harizmi Trigonometriyi ilk bulan alim Battani Tanjant, kotanjant ve kosekantı ilk kullanan alim Ebul Vefa Trigonometri kitabını yazan alim Nasiruddin Tusi İlk trigonometrik dönüşüm formülünü bulan alim İbni Yunus Binom formülünü ilk bulan alim Ömer Hayyam İlk difransiyel kitabını yazan alim. Sabit bin Kurra Ondalık kesiri ilk bulan alim Gıyaseddin Cemşid İlk usturlabı yapan alim Zerkali Dünyanın döndüğünü keşfeden ilk alim Biruni Dünyanın çevresini ilk ölçen alim Musa kardeşler Güneşin yüzündeki lekeleri ilk bulan alim Fergani Yıldızların yer ve açıklıklarını ölçen ve ilk cetveli geliştiren alim Cabir bin Eflah İlk otomatik kontrol sistemleri tasarlayan alim Ahmet bin Musa Sibernetiği ilk kuran alim. İsmail-El Gezeri İlk optik temellerini koyan alim İbni Heysem Sesin .fiziki açıklamasını ilk yapan alim Farabi İlk torna tezgahını yapan alim İbni Karara Kanatlarla uçan ilk alim Hazerfen Ahmed Çelebi İlk uçağı yapan alim Ebu Firnas Yer çekimini ilk bulan alim Razi Sarkaçlı saati ilk yapan alim İbni Yunus Maddelerin özgül ağırlığını ilk hesaplayan alim Hazini Atomun parçalanabileceğim ilk bulan alim Cabir bin Hayyan Gök kuşağını ilk açıklayan alim Kutbettin Şirazi İlk kimya laboratuarını kuran alim. Cabir Saf alkolü ilk elde eden alim Razi Fosforu ilk bulan alim Beşir Havan topunu ilk bulan alim Fatih Sultan Mehmed İlk kıta seyahatnamesini yazan alim İbni Battuta İlk dünya haritasını çizen alim Mürsiyeli İbrahim İlk ecza kitabını yazan alim İbni Baytar tabi bunlarda... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Bunlar sozdemi yoksa hayata gecmismi???? Bunlar hayata geçirilmesi gereken ve emredilen şeyler.. Yani islamda bir problem yok.. O yazdıklarım islamın emri... Fakat yanlış uygulayanlardan yola çıkarak bu yanlışları islama mal etmeniz pek tutarlı değil.. İslamda vahşete, haksızlığa zulme ve hasılı hiçbir kötülüğe yer yoktur.. Aslında herhangi bir islami kaynağı açsanız bunların böyle olduğunu göreceksiniz.. Saygılar.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2006 Bu saydiklariniza karsi gelen kavimler allah tarafindan cezalandirilirdi, bagzi kavimler bu cezayi haketmedimi daha. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 yani su anda yazilanlarin yapilmadigi bir gercek degil mi??? o yazdıklarını herkes yapacak ya da yapmayacak diye bir kaide yok sonuçta yazılı ve sözlü emredilen bir takım kurallar var ve bunlara hangi ölçüde uyduğu insanın kendi vicdanına kalmış ama biz müslümanlar olarak bu kurallara emirlere ne kadar uyuyorsak ona göre karşılığını alacağımıza iman ediyoruz yapılmadığı gibi birşey söz konusu değil. ben buna katılmıyorum Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.