Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Grup Mavibeyaz Söz Verdim şarkısı hkknda


djmete

Önerilen İletiler

Grup Mavibeyaz

 

Arkadaşlar son günlerde internet üzerinden yayılan Söz Verdim isimli şarkıyı bir çoğunuz dinlemişsinizdir. Netteki ve iş yerindeki arkadaşlarım, bu şarkı ve Grup Mavibeyaz hakkında kendilerini biraz bilgilendirmemi istediler. Alın size bilgi: :)

 

Kimdir bu Mavibeyaz?

 

Grup iki yakışıklı erkek vokalden oluşuyor; Umut Küçükdurmaz (24, klasik gitar çalıyor) ve Bülent Mehmet Yalçın (26, klavye çalıyor). Ben Bülent'i tanıma şerefine nail oldum. :D Umut ve Bülent 2004te tanışmışlar, müziğe olan ilgileri sayesinde kısa sürede yakın arkadaş olmuşlar ve birlikte müzik yapmaya karar vermişler. Şarkıları birlikte yazıyorlar ve aranjelerini yapıyorlar. Çalışmaya başladıktan bir kaç ay sonra profosyonel demolar hazırlamaya başlamışlar. Söz Verdim'de fark edeceğiniz gibi her ikisi de vokalde yer alıyor. En az bu şarkı kadar güzel onlarca şarkıları daha var.

 

Mavibeyaz nedir?

 

Yola çıkarken iç dünyalarını yansıtabilecekleri ve insanların sıkılmadan tekrar tekrar dinleyecekleri şarkılar yazma isteğiyle yola çıkmışlar. Genelde duygusal bir profil izleyen şarkılarını mavinin enginliği ve beyazın saflığıyla özdeşleştirmişler, bu nedenle gruplarına "Mavibeyaz" demişler.

 

Amca

 

Hikayenin ilginçleştiği nokta 2005te İlhan Şeşen'le tanışmaları ve "Amca"nın desteğini arkalarına almaları. İlhan Şeşen'in kısa süre önce tamamlanan ve yakında çıkacak olan yeni albumünde her ikisi de vokal yapmışlar. İzlediğim kadarıyla sırası gelince Grup Mavibeyaz'ın albumünü de müzik marketlerde İlhan Şeşen destekli bir çalışmayla görüp alabileceğiz. Ne yazık ki çalışma start alana kadar şimdilik yerel radyolar, forumlar ve emailleri üzerinden şarkılarını dinleyebileceğiz ama yeni bir iki şarkının daha postalanması için söz aldım. :D

 

Söz Verdim

 

Gelelim Söz Verdim şarkısına... İnternet üzerinde yayılan çoğu kopyasının ses kalitesi biraz düşük ama sıkı bir araştırma sonunda daha yüksek ses kaliteli bir kopyasını bulabilirsiniz. Şarkı, uzun süredir mutsuz olan ama artık mutluluğu yakalamış ve bunun için teşekkür eden romantik bir aşığın hikayesini anlatıyor. Şarkıda "Söz verdim, yüzünü görmeden günler akmayacak. ... Söz, canım feda uğruna, ölümüne varım bu yolda. ... Hoşgeldin hayatıma, hoşgeldin kaderime." diyor.

 

Şimdilik toplayabildiğim bilgiler bunlar. Devamı gelecek. :devil:

 

Görüşmek üzere,

 

Mete.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.