Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

UEFA’nın Kuzey ülkeleri için yeni turnuva planı


tm_haberci

Önerilen İletiler

rssImage-e97cd2f08ad7f08f287cc03f14b17340.jpeg

UEFA’nın Kuzey ülkeleri için yeni turnuva planı kapak_155607.jpg figure >

UEFA’nın Avrupa’nın kuzeyinde yer alan ülkelerin takımlarının katılacağı yeni bir turnuva oluşturmayı planladığı belirtildi.

UEFA’nın Avrupa’nın kuzeyinde yer alan ülkelerin takımlarının katılacağı yeni bir turnuva oluşturmayı planladığı belirtildi.

Daily Record’da yer alan haberde, UEFA’nın 20 takımdan oluşan ve Atlantic League adı verilen turnuvayla UEFA organizasyonlarına kuzey liglerinden katılacak takımları seçmeyi hedeflediği belirtildi. 20 takımlı ligde İsveç, Danimarka, Norveç, İrlanda Cumhuriyeti ve İskoçya’dan takımların yer alacağı ifade edilirken ligin Amerikalı yatırım bankası JP Morgan tarafından finanse edileceği kaydedildi. Ligin oluşturulması halinde 350 milyon Euro’ya yakın bir gelir beklendiği, Avrupa’nın kuzeyinde yer alan takımların finansal açıdan daha çok desteklenmesinin amaçlandığı belirtildi. Haberde UEFA’nın yerel organizasyonlarla görüşme yaptığı bilgisi verilirken UEFA’nın bu lige katılacak takımların ligde alacağı sıralamaya göre Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Ligi’ne gidecek takımları belirlemek istediği kaydedildi. Haberde ayrıca UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in şu demeçlerine yer verildi, ‘’ Yerel ligleri önemsiyoruz ve federasyon başkanlarıyla görüşmeler yapıyoruz. Gün geçtikçe birçok ülke bölgesel lig ihtimalini daha fazla düşünüyor. Çünkü böyle bir organizasyonda kulüplerin değeri, sponsorlukları ve elde ettikleri televizyon gelirleri artacak. UEFA’nın prensip olarak yerel liglerle alakalı bir sorunu yok. Asıl sorun bu liglerden takımların Avrupa’daki organizasyonlara nasıl katılacağı. UEFA bunu çözmek zorunda. Ulusal şampiyonaları yok edecek bölgesel ligler oluşturmak istemiyoruz. Bölgesel ligler ciddi düşünmemiz gereken projeler ve henüz somut bir karar almadık ancak bunu düşünüyoruz.

cumhuriyet.com.tr
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.