Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

' Zeus Sunağı öz vatanı Bergama’ya dönmelidir'


tm_haberci

Önerilen İletiler

rssImage-3f2339902138770b61bb9de188fbb782.jpeg

' Zeus Sunağı öz vatanı Bergama’ya dönmelidir' kapak_120507.jpg figure >

184 yıldır Almanya'da bulunan Zeus Sunağı'nın Türkiye'ye geri getirilmesi yönünde çalışmalar sürerken, İzmir’de bir toplantı gerçekleştirildi. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Zeus Sunağı Bergama’nındır. Geri alabilmek için çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz” dedi.

Bergama eski Belediye Başkanlarından Sefa Taşkın, Mehmet Gönenç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güven Eken, Meclis Üyeleri, İl Kültür Müdürlüğü ve Büyükşehir Turizm Şube Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının ardından bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Antik çağdan Roma ve Bizans’a, Selçuklu Devletinden Osmanlı İmparatorluğu’na kadar 5 ayrı medeniyete ev sahipliği yapan kadim kent Bergama'dan kaçırılan Zeus Sunağı’nın kendi öz yurduna olan hasretinin artık sona ermesi gerektiğine dikkat çekti.

Zeus Sunağı’nın Almanya’dan geri getirilmesi ile ilgili olarak Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir görüşme gerçekleştirdiğini de açıklayan Başkan Koştu, “Zeus Sunağı ile ilgili tüm isteklerimizi, kaygılarımızı ve taleplerimizi ilettim. Bakanımız, uluslararası diplomasinin başlatılması ve Zeus Sunağı’nın ilçemize geri getirilmesi ile ilgili çalışmanın bakanlık nezdinde yürütüleceğini ve destek vereceğini ifade etti. Talebimizin güçlü bir şekilde tüm dünyaya duyurulmasını sağlayacağımıza inanıyorum” dedi. İZMİR / Cumhuriyet

cumhuriyet.com.tr
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.