Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çok zor değil..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

adszvby0.jpg

bu bildiğimiz ve veya anlamındaki V ve ^ mı? bilsek şunu yazarkenki ruh halini çözcez deeee :)

Gönderi tarihi:

Cevap Kare :w00t::P

hayır X bak bu resimdeki gibi aynen :)

07f91ac2fc915a838149d3ceba0c6b36_l.jpg

Gönderi tarihi:

7-8 hasan paşa

Osmanlılar döneminde Paris Sefir-i Azamlığı (Büyükelçilik) da yapmış olan paşalardan biridir bu Hasan Paşa... İmzasını o dönemin alfabesine göre V ve ^ olarak atarmış çünkü ismi yazılırken Osmanlıcaya göre yanlış hatırlamıyorsam eğer s ve n harflerinin yazılışına mukabil olarak.. s harfi V (aynı zamanda arap harflerine göre 7 demek), n harfi de ^ (aynı zamanda 8 harfine karşılık geldiği için )şeklinde yazıldığı için... Bu nedenle ona 7, 8 hasan paşa derlermiş :) Osmanlıca hocamız anlatmıştı şimdi aklıma geldi valla...

Bu sorunun cevabı 15 mi? 7 + 8 : 15

Gönderi tarihi:

Ya senin yüzünden V hastası oldum çıktım :P:D

:):w00t:

Gönderi tarihi:

7-8 hasan paşa

Osmanlılar döneminde Paris Sefir-i Azamlığı (Büyükelçilik) da yapmış olan paşalardan biridir bu Hasan Paşa... İmzasını o dönemin alfabesine göre V ve ^ olarak atarmış çünkü ismi yazılırken Osmanlıcaya göre yanlış hatırlamıyorsam eğer s ve n harflerinin yazılışına mukabil olarak.. s harfi V (aynı zamanda arap harflerine göre 7 demek), n harfi de ^ (aynı zamanda 8 harfine karşılık geldiği için )şeklinde yazıldığı için... Bu nedenle ona 7, 8 hasan paşa derlermiş :) Osmanlıca hocamız anlatmıştı şimdi aklıma geldi valla...

Bu sorunun cevabı 15 mi? 7 + 8 : 15

Bu sorudan bu cevabı çıkarabilecek tek kişi sensin sanırım :clover::)

Gönderi tarihi:

Bu sorudan bu cevabı çıkarabilecek tek kişi sensin sanırım :clover::)

ama doğruluğundan emin değiliz dahaa... hayır eger dogruysa ben de cok sasırcam kendime deee yani :):w00t:

Gönderi tarihi:

Yanlış arkadaşlar,uğraş bakalım Gloria daha neler bulabileceksin.Taurus gibi düşünmeye çalış bence..;)

Gönderi tarihi:

Yanlış arkadaşlar,uğraş bakalım Gloria daha neler bulabileceksin.Taurus gibi düşünmeye çalış bence..;)

Taurus gibi nasıl düşünim ben şimdi yawwww zaten Gloria gibi düşündük enteresan bişi çıkardık ortaya daha enteresanını cıkaramam ki bu aksam artık :) ama deniycem valla söz

Gönderi tarihi:

Cevap sıfır olabilir mi?

Bu soru bana tanıdık geliyor ama hatırlayamadım :getlost:

Gönderi tarihi:

Cevap sıfır olabilir mi?

Bu soru bana tanıdık geliyor ama hatırlayamadım :getlost:

ama bu soru özgün soru... Taurus kendi uydurmuş yani anlıycann :) o yuzden tanıdık gelemez var bunda bi bit yenigi ama du bakalımmm

Gönderi tarihi:

O zaman buna çok benzer bi soru gördüm demektir :huh:

Cevap sorunun kendisi olabilir mi hani elmalar armutlar toplanmaz ya onun gibi

Gönderi tarihi:

ya valla bilmiyorum aslında şu anda... Taurus bu soruyu yazarken ne düşünmüş olabilir ki, Taurusca düşünmek lazım... Yani aklıma bir sürü bişey geliyor ama bunlar basit cevaplar yani... Vnin ve ^nin anlamları üzerinde düşünüyorum mesela... Ya Taurus var ya aklıma gelenleri yazmıyorum buraya ama umarım cevap onlardan biri degildir yoksa gerçekten de basit olur :( Komplike bi cevapsa peki ugrasim yani benim aradıgım oyle bi cevap zaten ayrıca da :)

Gönderi tarihi:

Levi;Özgün soru,yani benim sorum.Cevabı çıktığında benzetebilecek misin bakalım..;)

Bu arada hala doğru yanıt yok..

Gönderi tarihi:

aklıma bişi daha geliyo amaaaa :)

Da Vinci'ye göre: Kutsal kase'yi dişiyi simgeler ve V harfiyle gösterilir. ters V harfi ise erkeği (pagan döneminde de orjinal erkek sembolü ters V'dir) simgeler.

bu durumda da

kadın + erkek = burada cevap ne olur bilmiyorum ama neyse en azından fikrimi yazdım... :)

Gönderi tarihi:

Levi;Özgün soru,yani benim sorum.Cevabı çıktığında benzetebilecek misin bakalım..;)

Bu arada hala doğru yanıt yok..

güzel soru da...

dur yavv

bayramdan yeni çıktımm.foruma alışamadım...

bakıyom hele..ama inat ettim gloriadan sönce cevaplıcam

Gönderi tarihi:

Da Vinci'ye göre: Kutsal kase'yi dişiyi simgeler ve V harfiyle gösterilir. ters V harfi ise erkeği (pagan döneminde de orjinal erkek sembolü ters V'dir) simgeler.

bu durumda da

kadın + erkek = burada cevap ne olur bilmiyorum ama neyse en azından fikrimi yazdım... :)

Helal olsun arkadaşıma,az daha gayretle bulucan.Doğru yoldasın.. :clover:

Gönderi tarihi:

bu durumda da

çocuk/bebek

Gönderi tarihi:

güzel soru da...

dur yavv

bayramdan yeni çıktımm.foruma alışamadım...

bakıyom hele..ama inat ettim gloriadan sönce cevaplıcam

inat benle mi? yine geç kaldın sanırım :):w00t:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.