Φ yam_yam Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Sayın BrainSlapper, daha güzel bir şekilde izah edilemezdi herhalde. Kutluyorum..... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Yani xlark tades kardeş, zaman ve şartlara göre değişecek bir din, evrensellik ve bütün zamanları kapsayıcılık iddiasında bulunamaz. Böyle bir din, zamandan, mekandan, şartlardan münezzeh bir Tanrı'dan gelmişlik iddiasında bulunamaz. Saygılar. Yukarda bahsettiğim bütün meselere tek tek cevap verildi sayın BrainSalapper.. Ama yinede özetleyeyim.. Allah Rasülünün ayrıcalıklı olması en tabi bir olaydır çünkü gelmiş geçmiş bütün insanlığın en değerli olanıdır.. "sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" ayet'i kerimesi zaten ona ayrıcalık katıyor.. Onun eşleri bir başkasıyla evlenecekte değillerdir ve bir başkasıda onun eşlerini alacak değillerdir.. Bu söylediklerimi inanmadıktan sonra, Peygamber efendimize olan o sevgiyi saygıyı tatmadıktan sonra anlayamazsınız.. Örneğin onun eşleriyle evlenmek benim haddim değildir, haddimi bilirim.. Onun eşleride onunla yaşadıktan sonra ondan başkasına bakmak istemezler, çünkü ömürlerinin şereflendiren oydu.. Dediğim gibi iman etmedikten sonra bu duyguları yaşayamazsınız.. 9 yaş meselesinide defalarca açıkladık hatta en çok o konuda tartıştık.. Tekrar girmek istemiyorum gerekli linkler hala yerinde duruyor.. İslam herşeyiyle ortada sayın BrainSlapper, isteyen buradan buyursun isteyen oradan kimseye zorlama yok.. Saygılar.. Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Yukarda bahsettiğim bütün meselere tek tek cevap verildi sayın BrainSalapper.. Ama yinede özetleyeyim.. Allah Rasülünün ayrıcalıklı olması en tabi bir olaydır çünkü gelmiş geçmiş bütün insanlığın en değerli olanıdır.. "sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" ayet'i kerimesi zaten ona ayrıcalık katıyor.. Onun eşleri bir başkasıyla evlenecekte değillerdir ve bir başkasıda onun eşlerini alacak değillerdir.. Bu söylediklerimi inanmadıktan sonra, Peygamber efendimize olan o sevgiyi saygıyı tatmadıktan sonra anlayamazsınız.. Örneğin onun eşleriyle evlenmek benim haddim değildir, haddimi bilirim.. Onun eşleride onunla yaşadıktan sonra ondan başkasına bakmak istemezler, çünkü ömürlerinin şereflendiren oydu.. Dediğim gibi iman etmedikten sonra bu duyguları yaşayamazsınız.. 9 yaş meselesinide defalarca açıkladık hatta en çok o konuda tartıştık.. Tekrar girmek istemiyorum gerekli linkler hala yerinde duruyor.. İslam herşeyiyle ortada sayın BrainSlapper, isteyen buradan buyursun isteyen oradan kimseye zorlama yok.. Saygılar.. Sayın kıral, herhalde sanırım heyecandan ayetle,hadisleri karıştırmaya başladınız.Kaldı ki sözünü ettiğiniz hadis mevzuat/uydurma hadisleri arasında geçer.Yani hadis alimleri bile bunu uydurma kabul eder. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Evet haklısın ama yinede haklı değilsin.. Mevzu hadis değil Kutsi hadistir.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Onun eşleri bir başkasıyla evlenecekte değillerdir ve bir başkasıda onun eşlerini alacak değillerdir.. Bu söylediklerimi inanmadıktan sonra, Peygamber efendimize olan o sevgiyi saygıyı tatmadıktan sonra anlayamazsınız.. Örneğin onun eşleriyle evlenmek benim haddim değildir, haddimi bilirim.. Onun eşleride onunla yaşadıktan sonra ondan başkasına bakmak istemezler, çünkü ömürlerinin şereflendiren oydu.. Dediğim gibi iman etmedikten sonra bu duyguları yaşayamazsınız.. Saygı ve sevgi "kanun zoruyla" hatta "Allah tarafından yapıldığı söylelen bir kanun zoruyla" mı olur sevgili xlark tades? Allah Rasülünün ayrıcalıklı olması en tabi bir olaydır çünkü gelmiş geçmiş bütün insanlığın en değerli olanıdır.. "sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" ayet'i kerimesi zaten ona ayrıcalık katıyor.. Size ilk söyleyeceğim: Tanrı'ya torpilcilik, adam kayırıcılık suçlamasında bulunmak, günahtır. Diğer söyleyeceğim şey: "Naber dekor kral? Figüran kardeş nasılsın?" desem alınır mısın, bunu hakaret sayar mısın? Tanrı'nın tutup bir ölümlüye "Sen olmasam alemleri yaratmazdım" dediğini iddia etmek, "evet, ben, sen, herkes, herşey dekordur" demektir. Peygamberin ayrıcalıklı sayılmasını -kendinden makul bir gerekçe ile- rasyonelleştirmeyi başarıyorsunuz. Bir insanın kendini ayrıcalıklı hale getirmesi Tanrının emri mi, yoksa kendinin yutturması mı, bu konuda ilginç bir çalışma yapıyorum. Bekleyiniz. Beklerken, zaman boşa geçmesin, ayrıcalıklı olmaları konusunda ayet varsa, kızlarına, damatlarına sağlanmış olan ayrıcalıklar hakkındaki ayetleri de buraya yazarak, bize sorun görünen şeylerin nasıl rasyonelleştirildiğini bize de gösterirseniz, biz de vakıf oluruz, anlayamadığımız şeylere. Kendi kızlarını da 9 yaşında kocaya vermişmidir? Hz. Ali, Hz. Fatma'nın üstüne kadın almaya cesaret edebilmiş midir? Iraklı olsan, kızının Bush ile evlenmesine nasıl bakardın? "O evlilik benim sevgimi, dostluğumu kazanmak, beni şereflendirmek için yapıllıyor" mu derdin? Hz. Muhammed'in kızları, yaşlı eş, tercih edilmeyen eş, dördüncü eş falan gibi konumlara düşürülmüş müdür, yoksa bunu yapmaya kimsesin cesareti olamamışmıdır? Veya aşağıda tekrara sorduğum hususları rasyonelleştirecek ayetler ekleyebilirsiniz foruma: .... Eğer Kz. Muhammed'in yaşamı ile insanlığa örnek olduğu iddia ediliyorsa, bu konuda da örnek olmalıdır, ayrıcalıklı değil. Her konuda örnek olduğu iddia ediliyor. Her konuda örnek olmuş da bunda mı olamamış?Kabe'deki 300 küsür ilahı tedavülden kaldırmak kadar radikal bir adım atabilen bir adam, bu konuda da örnek olabilecek kadar kendini sıkamamış mı? Neden Hz. Muhammed istediği kadar kadın alabiliyor da, diğer müslümanlar "iyilik için" istedikleri kadar alamıyorlar ? Mantığı, açıklaması var mı? Madem maksat iyilik yapmaktı, neden diğer müslümanların bu iyiliği yapmaları yasaklanmış? Saygılarınmla. Alıntı
Φ GıLgaMeŞ Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Evet haklısın ama yinede haklı değilsin..Mevzu hadis değil Kutsi hadistir.. Saygılar.. Alıntı
Φ azadi Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Yukarıdaki yazımı oku. Her toplum kendi kültürüyle değerlendirilirse, bu kendi kültürüyle değerlendireceğimiz toplumdan çıkan bir din, evrensellik ve tüm zamanları kapsayıcılık iddiasında bulunamaz. Saygılar. Yani şimdi tarihi bir sözmü söyledinizi sanıyorsunuz Ben Kurandaki ayetleri sormadım ! Peygamber hakkında evlilikleriyle ilgili bir konuya cevap verdim. Sizin mantığınızla Peygamber ata bindi , hadi müslümanlarda ata binsin artık, çıkıyor. Anlayışınız çok sığ, bireyin yaşamıyla ilgili bir konuyu alıp nereye sürüklemişsiniz... Olmadı..! Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Sayın BrainSlapper.. Peygamberimizin çok evliliği ne amaçla yaptığı konusunda sayfalarca yazdık.. Eğer nefsani amaçlı yapsaydı 53-63 yaşları arasında değil cinsel istek ve cinsel gücün normda olduğu 15-45 yaşlarında yapardı.. Ve 53 yaşından sonra evlendiği eşleride genelde dul ve yaşça kendi yaşı ve kendi yaşından büyük olanlardı.. Peygamber efendimizin aşağıdaki cevabı konuyu dahada aydınlatacaktır.. Müşrikler ebu Talip'e gelip, "yeğenin eğer başımıza reis olmak istiyorsa onu reis yapalım veya en güzel kız ve kadınlarımızı ona verelim. Ta ki, bu davadan vazgeçsin." dediler.. Amcası bu teklifi ilettiğinde Efendimiz (a.s.a) şu karşılığı verdi: "Ey amca! Eğer sağ elime güneşi, sol elime de ayı koysalar 'vallahi ben bu davadan yine vazgeçmem" Saygılar.. Alıntı
Φ azadi Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 'BrainSlapper'Neden Hz. Muhammed istediği kadar kadın alabiliyor da, diğer müslümanlar "iyilik için" istedikleri kadar alamıyorlar ? Mantığı, açıklaması var mı? Madem maksat iyilik yapmaktı, neden diğer müslümanların bu iyiliği yapmaları yasaklanmış? Size bir soru: Peygambere farz olduğu halde ümmetine farz olmayan ''teheccüd'' namazı(gece namazı) , ümmet miras bırakabilirken peygamberin miras bırakması haram...Yine Peygambere ve soyuna zekat sadaka malı almak HARAM , Ama diğer müslümanlara helal... Sizin iddianız şu: Peygambere torpil geçilmiş, neden diğer müslümanlar bu haklardan yararlanamıyor? Evet sizden bu soruların cevabını bekliyorum.Yukarda renkli yazdığım konularda Peygamberin çektiği külfetleri açıklayın bekliyorum.Zira bunlar sadece Peygamberi bağlayan sorumuluklarken ümmetine farz değildi! Bekliyorum.O ki objektiv iddialarla çıktınız ortaya bunlarıda tarafsızca izah edin ! Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Size bir soru: Peygambere farz olduğu halde ümmetine farz olmayan ''teheccüd'' namazı(gece namazı) , ümmet miras bırakabilirken peygamberin miras bırakması haram...Yine Peygambere ve soyuna zekat sadaka malı almak HARAM , Ama diğer müslümanlara helal... Sizin iddianız şu: Peygambere torpil geçilmiş, neden diğer müslümanlar bu haklardan yararlanamıyor? Evet sizden bu soruların cevabını bekliyorum.Yukarda renkli yazdığım konularda Peygamberin çektiği külfetleri açıklayın bekliyorum.Zira bunlar sadece Peygamberi bağlayan sorumuluklarken ümmetine farz değildi! Bekliyorum.O ki objektiv iddialarla çıktınız ortaya bunlarıda tarafsızca izah edin ! Yukarıda yazdığınız konuların hiç birinde peygambere külfet yok, o sizin çıkarımlarınız. Ayrıca bunlara ilişkin ayetleride verirmisiniz ? Alıntı
Φ azadi Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Yukarıda yazdığınız konuların hiç birinde peygambere külfet yok, o sizin çıkarımlarınız. Ayrıca bunlara ilişkin ayetleride verirmisiniz ? Yok hayır ayet falan vermeyecem size! Neden mi? Başka zaman kıyıdan köşeden bulup getirdiğiniz hadislerin yerine sayın! Mesela Peygamberimin eşleri hakkında yazılan uzuuuun liste, acaba hangi ayette vardı? Veya nereden bulundu bu isimler. Bu listelere inanıyorsanız,kaynağı en fazla 3. dereceden kaynaklar iken! Yazdıklarım hakkındaki hadisleride kabul etmek zorundasınız. Ayrıca külfet yok demekle kaçmayın cevap verin(size sormamıştım ama olsun) Bir insanı düşünün,vefatında zırhı bir yahudide rehin,yine bir insan düşünün ; geceleri sadece kendisine farz olan namazlara kalksın,bir insan düşünün; soyu ve kendi zekat malını alamasın... Bu konularda hiç bir tolerans tanınmayan bu kişide ''devlet başkanı '' olsun ! Vay anam vaaayyy... Alıntı
Φ azadi Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 'BrainSlapper'Neden Hz. Muhammed istediği kadar kadın alabiliyor da, diğer müslümanlar "iyilik için" istedikleri kadar alamıyorlar ? Mantığı, açıklaması var mı? Madem maksat iyilik yapmaktı, neden diğer müslümanların bu iyiliği yapmaları yasaklanmış? Size bir soru: Peygambere farz olduğu halde ümmetine farz olmayan ''teheccüd'' namazı(gece namazı) , ümmet miras bırakabilirken peygamberin miras bırakması haram...Yine Peygambere ve soyuna zekat sadaka malı almak HARAM , Ama diğer müslümanlara helal... Sizin iddianız şu: Peygambere torpil geçilmiş, neden diğer müslümanlar bu haklardan yararlanamıyor? Evet sizden bu soruların cevabını bekliyorum.Yukarda renkli yazdığım konularda Peygamberin çektiği külfetleri açıklayın bekliyorum.Zira bunlar sadece Peygamberi bağlayan sorumuluklarken ümmetine farz değildi! Bekliyorum.O ki objektiv iddialarla çıktınız ortaya bunlarıda tarafsızca izah edin ! yineledim zira cevabınızı ısrarla bekliyorum. Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Yok hayır ayet falan vermeyecem size! Neden mi? Başka zaman kıyıdan köşeden bulup getirdiğiniz hadislerin yerine sayın! Mesela Peygamberimin eşleri hakkında yazılan uzuuuun liste, acaba hangi ayette vardı? Veya nereden bulundu bu isimler. Bu listelere inanıyorsanız,kaynağı en fazla 3. dereceden kaynaklar iken! Yazdıklarım hakkındaki hadisleride kabul etmek zorundasınız. Ayrıca külfet yok demekle kaçmayın cevap verin(size sormamıştım ama olsun) Bir insanı düşünün,vefatında zırhı bir yahudide rehin,yine bir insan düşünün ; geceleri sadece kendisine farz olan namazlara kalksın,bir insan düşünün; soyu ve kendi zekat malını alamasın... Bu konularda hiç bir tolerans tanınmayan bu kişide ''devlet başkanı '' olsun ! Vay anam vaaayyy... Sayın azadi.Eğer gerçekten sorlarınıza cevap istiyorsanız ilk önce muhataplarınızn sorularına cevap vermeniz gerekir. Tek taraflı soru sormak kör döğüşü olur. İlk önce benim sorum ALINTI(azadi @ Nov 15 2006, 02:38 AM) Saklı gerçek siz bana değil 11tane 111111111 tane hanım ismi hazırlasanızda bu bir şey ifade etmiyor. Zira sizin ve sizden evvel bu yazıları yazanların ihmal ettiği bir konu var: Her toplum kendi kültürüyle değerlendirilir. Bitmiştir....siz yazmaya devam edin Sayın azadi, Heyecandan kime itiraz ettiğiniz bile okumamışsınız.İtiraz ettiğiniz kişi ben,im ama saklı gerçek yazmışsınız. Neyse önemli değil geçelim. Şunu mu demek istiyorsunuz.Kuran, arap toplumunun kültürü ile ilgilidir, sadece onları bağlar.Evrensellik gibi bir iddası yoktur. Eğer öyle ise,neden hala bu kitaba inanma ve bu kitaba göre yaşama gereği duyuyorsunuz? Sonrada BrainSlapper nikli arkadaşın soruları İslam evrensellik iddiasında bulunuyorsa, kurallar da evrensel olmalıdır, Ahmet'a ayrı, Mehmet'e ayrı değil. Eğer Kz. Muhammed'in yaşamı ile insanlığa örnek olduğu iddia ediliyorsa, bu konuda da örnek olmalıdır, ayrıcalıklı değil. Her konuda örnek olduğu iddia ediliyor. Her konuda örnek olmuş da bunda mı olamamış?Kabe'deki 300 küsür ilahı tedavülden kaldırmak kadar radikal bir adım atabilen bir adam, bu konuda da örnek olabilecek kadar kendini sıkamamış mı? Neden Hz. Muhammed istediği kadar kadın alabiliyor da, diğer müslümanlar "iyilik için" istedikleri kadar alamıyorlar ? Mantığı, açıklaması var mı? Madem maksat iyilik yapmaktı, neden diğer müslümanların bu iyiliği yapmaları yasaklanmış? (ayrımcılık konusunda, istanbul/fatih'deki cübbeli hoca'nın cemaate vaazettiği şeylerle, kendi yaşamı arasındaki uyumsuzluk da güncel örnek olarak değerlenndirilebilir.) 2. Yakın çevresine ilişkin ayrıcalıklar: Mesela, Hz. Muhammed'in en çok tanıdığımız çocuğu hz. Fatma'dır. Hz. Fatma, Hz. Alinin kaçıncı karısıdır? Veya Hz. Ali, Hz. Fatma'nın üstüne kadın almaya cesaret edebilmiş midir? Hz. Muhammed'in kızları ayrıcalıklı evlilikler mi yapmışlardır? Hz. Muhammed'in kızlarının kocaları birkaç tane daha kadın alabilmişler midir? Hz. Muhammed'in kızları, yaşlı eş, tercih edilmeyen eş, dördüncü eş falan gibi konumlara düşürülmüş müdür, yoksa bunu yapmaya kimsesin cesareti olamamışmıdır? Hz. Muhamme elalemin kızını 9 yaşında eş edinmiştir. Peki kendi kızlarını da 9 yaşında kocaya vermişmidir? (Bu konuda bilgim yok, suçlamıyorum yani, sadece soruyorum) (Burada birşey daha söylenebilir: Hz. Ayşe'nin çocuğu oldu mu olmadı mı bilmiyorum. Ama, çocuğu olmadıysa, Tanrı'nın/Doğa'nın bir kadına verdiği en büyük özelliklerden/duygulardan biri olan analık duygusunu yaşaması da, sırf ağanın b.kunun üstüne b.k olmaz mantığıyla evlenmesi yasaklanarak engellenmiştir.) 3. Sübyancılık: Sübyancılıkta sorun nedir anlayabiliyor musun xlark dates kardeş? İklim dolayısıyla vücudu gelişmiş olabilir, fakat bu demek değildir ki, vücudu gelişmiş kız evlenme çağındadır. Buradaki kıstas: Evlendirilen kız, evlenme kararını kendi mi vermiştir. Bu kız kendi iradesini kullanabilecek yaşta mıdır? Neler olup bittiğini anlayabilecek yaşta mıdır? Evlilik çift taraflıdır. Her iki tarafın da neler olup bittiğini anlaması gerekir. hangi iklimde olursa olsun, 9 yaşında olup da evliliğin ne demek olduğunu kavrayabilecek çocuk yoktur. Bu yaştaki çocuklar, salıncakta oynarlar, bebeklerle oynarlar, onların gözünde herşey oyundur. Herşeyi oyun gören bir çocukla, oyunla alakası olmayan evlilik gibi ciddi bir sosyal müesses kurmak akla, mantığa, vicdana sığar mı?? Sen 9 yaşındaki, daha salıncakta oynayan kızını, verirmiydin 50 küsür yaşındaki bir adama? 9 yaşındaki çocuğu, 11 yaşına kadar gerdeğe bile giremeyecek kadar küçük bir çocuğu, 9 yaşında beşik kertmesine tabi tutmak doğru mu?? (Evlilik yapan taraflar akli olgunluğa ermişlerse, evlilik mutabakatına nişan denir, taraflardan ikisi veya biri, akli olgunluğa ermemişse, evlilik mutabakatı, evlenecek insanlar tarafından değil, evlenecek kişilerin velilerince yapılır ki, buna da beşik kertmesi denir. .) Hatta Dogu/Güneydoğu Anadolumuzda peygamberin sünnetinden yola çıkan veya çıktığını iddia eden binlerce insan da, çocuklarının hayatını zehir eder. Bugün kültürümüzde töre sorunu olarak önümüze çıkar. Beşik kertmesini savunabilirmisin bana? 4. Esirlerle zoraki evlilik: Birsürü insanın hayatını kaybettiği bir savaş sonucu esir olan insanlarda ortaya çıkan en önemli güdü hayatta kalma güdüsüdür. Bu insani bir güdüdür. Bununla bağlantılı güdü de, kurtulma ve mümkünse diğer esirleri de kurtarma arzusudur. İntikam duygusu başka bir duygudur. Düşmanın eline esir düşmüş bir kadının eşini, babasını, oğlunu öldürmüş olan düşman ile evliliği kabul etmesinin 3 nedeni olabilir: 1. Yaşamak. Diğer seçenek ölüm olduğu için. 2. Başkalarını kurtarmak. Ben evliliğe razı olayım, kendimi feda edeyim, bari ailemdeki, kabilemdeki diğer esir kadınlar kurtulsunlar. Belki onların kurtulması için ricada bulunabileceğim bir fırsat doğar. 3. İntikam. Evleneyim, belki intikam alabileceğim bir fırsat oğar. 4. Tecavüzden kaçamıyorsan bari zevk al felsefesine boyun eğmiştir. Bu seçenekler arasında ben hiç, kendi iradesi ve arzusu ile evlendiğine ilişkin bir seçenek göremiyorum. Hepsi zorlanmışlıktan kaynaklanan, özgür irade ile tercih edilmeyecek seçenekler. Başka bir başlıkta başka bir formdaşa sordum, sana da sorayım, Iraklı olsan, kızının Bush ile evlenmesine nasıl bakardın? "O evlilik benim sevgimi, dostluğumu kazanmak, beni şereflendirmek için yapıllıyor" mu derdin? Buyurun bunların tek tek cevabını verin,sonra sizin sorunuza gelelim Alıntı
Φ azadi Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 'BrainSlapper'Neden Hz. Muhammed istediği kadar kadın alabiliyor da, diğer müslümanlar "iyilik için" istedikleri kadar alamıyorlar ? Mantığı, açıklaması var mı? Madem maksat iyilik yapmaktı, neden diğer müslümanların bu iyiliği yapmaları yasaklanmış? Size bir soru: Peygambere farz olduğu halde ümmetine farz olmayan ''teheccüd'' namazı(gece namazı) , ümmet miras bırakabilirken peygamberin miras bırakması haram...Yine Peygambere ve soyuna zekat sadaka malı almak HARAM , Ama diğer müslümanlara helal... Sizin iddianız şu: Peygambere torpil geçilmiş, neden diğer müslümanlar bu haklardan yararlanamıyor? Evet sizden bu soruların cevabını bekliyorum.Yukarda renkli yazdığım konularda Peygamberin çektiği külfetleri açıklayın bekliyorum.Zira bunlar sadece Peygamberi bağlayan sorumuluklarken ümmetine farz değildi! Bekliyorum.O ki objektiv iddialarla çıktınız ortaya bunlarıda tarafsızca izah edin ! yineledim zira cevabınızı ısrarla bekliyorum. SAYIN HAKSÖZ ! O soruların tümüne cevap vereceğim hiç canınızı sıkmayın. Ama böyle bir teklifide ilk defa duyuyorum: Evvela muhatbınızın sorularını cevaplayın(haksöz) Güldürmeyin beni lütfen Siz desenize biz tek taraflı inceliyoruz, işimize geleni alıp gerisini bırakıyoruz diye Hayır kardeşim sorularımın cevabını bekliyorum! Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Sayın azadi, Tartışmayı istediği yöne manipule etmek isteyen yüzlerce insan ile karşılaştım, siz ik değilsiniz. Unutmayı ki burası imamların vaaz verdiği cami değil tartışma platforumu. Ayrıca siz kendi bindiğiniz dalı kendiniz kestiniz ALINTI(azadi @ Nov 15 2006, 02:38 AM) Saklı gerçek siz bana değil 11tane 111111111 tane hanım ismi hazırlasanızda bu bir şey ifade etmiyor. Zira sizin ve sizden evvel bu yazıları yazanların ihmal ettiği bir konu var: Her toplum kendi kültürüyle değerlendirilir. Bitmiştir....siz yazmaya devam edin diyerek ve olayı kendiniz için bitirdiniz.Size göre islam 1450 sen öncesine ait arap kültürüne ait bir dindir ve bitmiştir.Dolayısıyla sizin, evrensel olmayan bir din hakkında soru sorma hakkınız da kalmamıştır.Böyle bir soruyu islamı ancak evrensel kabul eden müslüman arkadaşlar sorabilir. İnsan bir şey söylemeden önce çok iyi düşünür acaba bu aleyhime olabilir mi diye.Ama maksat muhatabını köşeye sıkıştırmak gayesi olursa, işte böyle kendi açtığı kuyuya kendi düşebiliyor. Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Sayın BrainSlapper.. Peygamberimizin çok evliliği ne amaçla yaptığı konusunda sayfalarca yazdık.. Eğer nefsani amaçlı yapsaydı 53-63 yaşları arasında değil cinsel istek ve cinsel gücün normda olduğu 15-45 yaşlarında yapardı.. Ve 53 yaşından sonra evlendiği eşleride genelde dul ve yaşça kendi yaşı ve kendi yaşından büyük olanlardı.. Peygamber efendimizin aşağıdaki cevabı konuyu dahada aydınlatacaktır.. Müşrikler ebu Talip'e gelip, "yeğenin eğer başımıza reis olmak istiyorsa onu reis yapalım veya en güzel kız ve kadınlarımızı ona verelim. Ta ki, bu davadan vazgeçsin." dediler.. Amcası bu teklifi ilettiğinde Efendimiz (a.s.a) şu karşılığı verdi: "Ey amca! Eğer sağ elime güneşi, sol elime de ayı koysalar 'vallahi ben bu davadan yine vazgeçmem" Saygılar.. Sn Kral Hatice gibi zengin ekonomik özgürlüğü olan size nüfuz sağlayan yazdığınız kitaba yardımcı olan çevresi geniş bir yahudi kadın sağken çapkınlık yapmak biraz yürek ister.Oyüzden o yazdıklarınız işin masal kısmı ahzap elli gibi kapı gibi ayet varken bunu değerlendirmemek ne derece doğru tartışılır.Üstelikte Allah tan özel izinlisiniz. Alıntı
Φ azadi Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Sn Kral Hatice gibi zengin ekonomik özgürlüğü olan size nüfuz sağlayan yazdığınız kitaba yardımcı olan çevresi geniş bir yahudi kadın sağken çapkınlık yapmak biraz yürek ister.Oyüzden o yazdıklarınız işin masal kısmı ahzap elli gibi kapı gibi ayet varken bunu değerlendirmemek ne derece doğru tartışılır.Üstelikte Allah tan özel izinlisiniz. Sayın saklı gerçek, Şuraya yazar mısınız, Hazreti Muhammed'in yahudilerden bilgi aldığına dair bir belge..! Lütfen beni merakta koymayın.Bekliyorum. O ki ilim adına çıkmışsınız meydana,buyurun belgelendirin. Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Sayın saklı gerçek, Şuraya yazar mısınız, Hazreti Muhammed'in yahudilerden bilgi aldığına dair bir belge..! Lütfen beni merakta koymayın.Bekliyorum. O ki ilim adına çıkmışsınız meydana,buyurun belgelendirin. Sağlıklı büyüyebilmesi için Muhammed’i çölde göçebe bir bedevi aşiretinin yanına vereceklerdi. Onların yanında zor bir yaşamı paylaşacak ve muhtemelen aynı nedenle savaşçı bir ruha sahibolarak yetişecekti. Babasını hiç tanımayan, anasını altı yaşında, koruyucusu olan dedesini ise sekiz yaşında yitiren bir çocuk, diğerlerinden daha farklı, daha dikkatli, daha düşünceli, daha akıllı ve daha güçlü olmak zorundaydı herhalde. Şüphesiz böyle bir çocuğun diğerlerinden daha farklı ruhsal sorunları da olurdu. Ya toplumda ezilip en alta düşmek, ya da tüm zaaflarını güce dönüştürerek diğerlerinden çok daha yukarılara çıkmak ikilemi ile karşı karşıya idi bir anlama. Diğer yandan birçok önemli ünlü kişide rastlanan sara (epilepsie) hastalığının pençesindeydi. Merkezi sinir sisteminde, beyninde elektrik dengeleri bozulmakta, aniden aşırı elektrik boşalmaları ile nöbetler geçirmekteydi. Zaman zaman gelen ve O’nu dış dünyadan kopartarak yere çarpan bu nöbetleri, aynızamanda O’nun üstün yeteneklere sahibolduğu, ilahlarla iletişime geçebildiği biçiminde de yorumlanabilirdi rahatça... Muhammed’i koruyan amcası Abu Talip aynızamanda Haşimi ailesinin de reisi durumundaydı. Umayya ve Haşimi aileleri Kureyşan aşiretinin iki farklı ana kolunu oluşturmaktaydılar... Amcası ile birlikte Muhammed, ticari amaçlarla en az 595 kez Suriye’ye yolculuk yapacaktı. Bu yolculukların birinde Asad ailesinden varlıklı bir tüccar olan Hatice ile tanışıp evlenecekti. Evlendikleri sırada (595) Muhammed’den epeyce yaşlı olan Hatice, Arap anlatımlarıyla 40 yaş civarındaydı. Muhammed ise tam 25 yaşındaydı. Muhammed’den en az 15 yaş büyük olan Hatice O’na iki oğul ve dört kız çocuğu verecekti. Oğullardan ilki olan Kasım ibn Muhammad iki yaşında iken ölecekti. Abdullah adlı ikinci oğlu da genç yaşta ölecekti. Kızlarından Ruqayya, ileride üçüncü Halife olacak olan Umayya ailesinden Osman ibn Affan ile evlenecektir. Bazı kaynaklar, Muhammed’in diğer kızı Umm Gulsüm’ü de Osman ile evli göstermektedirler ve bu da doğrudur. Kızlar farklı zamanlarda Osman ile evlenmişlerdir. Diğer yandan bazı tarihçiler Hatice’nin dört kızından birkısmının önceki kocalarından olduğu iddiasındadırlar ve konu tartışmalıdır. Aslında Hatice’nin yaşı da tartışmalıdır. Çünkü, kırk yaşından sonra bir kadının altı çocuk doğurabilmesi tıbbi olarak olanaksız gözükmektedir ve sonuçta Hatice’nin Muhammed ile evlendiği zaman daha genç olma olasılığı da mevcuttur. Muhammed'in ilk eşi Hatice, daha önce, ilk kez, Hala al-Tamina adlı bir adamla ve bu kişi öldükten sonra da Otayyik adlı bir başka adamla evlenmişti. Otayyik’in ölümünün ardından Muhammed ile evlenecekti ve bu evlilik Muhammed’in yaşamında dönüm noktası olacaktı... Muhammed ile evlenen Hatice Yahudi dinindendi ve muhtemelen çok bilgili ve akıllı bir kadındı. Muhammed’i her konuda desteklemekle kalmıyacak, peygamberliğini ilanetmesi için O’na cesaret verecekti. Muhtemelen momoteist din kültürünün çok önemli birkısmını Muhammed’e ileten kişi de Hatice idi ama, o yıllarda kadın olarak gölgede, perde arkasında kalmak zorundaydı. Tüm bunların ötesinde Hatice’nin kuzenlerinden biri, Varak (Waraqah) ibn Nawfal rahipti ve Nesturi Hıristiyanlığa (Eski Doğu Kilisesi, İran Kilisesi) geçecekti. Muhammed’in “peygamber kimliğini” ilk keşfeden kişi Varak olacaktı. Anlaşılan o yıllarda böyle güçlü bir beklenti vardır. Ayrıca bu olay, Muhammed’in monoteist din kültürü ile bağlarının sadece Hatice aracılığıyla olmadığını, muhtemelen Varak’tan da çok şey öğrenmiş olabileceğini göstermektedir. Eğer gerçekten okuma- yazması yoksa, çok dikkatli ve güçlü hafızası olan iyi bir dinleyiciydi Muhammed... Alıntı
Φ azadi Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Sayın saklıgerçek,belge dedim BEL-GE...! Buradan belge yazınca ,ordan nasıl okunuyor bilmiyorum Masal-kurgu,değil...belge istiyorum. Siz ne yazmışsınız yahu. Bana sizmi yazacaksınız yoksa devamlı bu copy pasteye devammı edeceksiniz. Şimdi bana masal yazıp durmayın. Copy yaptığınız yerin kaynakları: http://www.sinbad.nu/islam%20kaynaklar.htm Siz okuyun bunları. Ok. Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Sayın saklıgerçek,belge dedim BEL-GE...! Buradan belge yazınca ,ordan nasıl okunuyor bilmiyorum Masal-kurgu,değil...belge istiyorum. Siz ne yazmışsınız yahu. Bana sizmi yazacaksınız yoksa devamlı bu copy pasteye devammı edeceksiniz. Şimdi bana masal yazıp durmayın. Copy yaptığınız yerin kaynakları: http://www.sinbad.nu/islam%20kaynaklar.htm Siz okuyun bunları. Ok. Sn.Azadi orda yazılı isimlerden varak ı hadislerde araştırın,Rahip nasturayı bahirayı,salman farisiyi hepsini araştırın senin amacın belge falan değil safsata ve boşlaf hikaye tıpkı islam gibi.Avrupa isa ve musanın yaşamadığını tartışıyor nuh gılgamış destanında.Aslı olmayan bir kitap vs.vs bunlar masal değil asıl masal din kitapları o sitenin altında kaynakları var zaten hala daha çıkmışsın ortaya kaynak.Söyle bana kuranın allahtan geldiğine dair kaynağın ne muhammedin peygamberliğine dair kaynağın ne? Hadi buyur açıkla Alıntı
Φ azadi Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Sn.Azadi orda yazılı isimlerden varak ı hadislerde araştırın,Rahip nasturayı bahirayı,salman farisiyi hepsini araştırın senin amacın belge falan değil safsata ve boşlaf hikaye tıpkı islam gibi.Avrupa isa ve musanın yaşamadığını tartışıyor nuh gılgamış destanında.Aslı olmayan bir kitap vs.vs bunlar masal değil asıl masal din kitapları o sitenin altında kaynakları var zaten hala daha çıkmışsın ortaya kaynak.Söyle bana kuranın allahtan geldiğine dair kaynağın ne muhammedin peygamberliğine dair kaynağın ne? Hadi buyur açıkla Allah'a inandığınızı ve ateist olmadığınızı söyleyin sonra bunu tartışırım. Yoksa Yaratıcıya inanma , gel peygamberi konuş.. Olacak işmi? Mesela, varaka bin nefvel,geçiyorum bahira,geçiyorum,selmanı farisi...ohooo Yahu şimdi size hangisini yazayım Selmanı Farisinin yahudi ailmleri arasında hatırı sayılır bir bilgin olduğunu ve İslam'a girince Yahudilerce kavminin en kötüsü ilan edildiğinimi yazayım..! Mantığınız işte budur. Eğer sizdense '' 1 '' numara..değilse at çöpe gitsin Sayın azadi, Tartışmayı istediği yöne manipule etmek isteyen yüzlerce insan ile karşılaştım, siz ik değilsiniz. Unutmayı ki burası imamların vaaz verdiği cami değil tartışma platforumu. İnsan bir şey söylemeden önce çok iyi düşünür acaba bu aleyhime olabilir mi diye.Ama maksat muhatabını köşeye sıkıştırmak gayesi olursa, işte böyle kendi açtığı kuyuya kendi düşebiliyor. Birader bakınız,camiymiş dergahmış edebiyatını bırakınız bence,ona bakarsak burası KIZIL MEYDAN vaaz kürsüsüde değil.Ama siz gayet güzelce dinsizliğinizi anlatabiliyorsunuz. Şimdi diyelimki ben muhatabımı yani sizi diyelim, sizin tabirinizle ''köşeye sıkıştırmaya'' çalışıyorsam, bu takdirde köşeye sıkışmadığınızı gösterin değil mi ama..! Yada diyinizki: Kusura kalmayın,biz iftira edip duruyoruz,malesef birinide fark ettiniz,yakaladınız. Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Selmanı Farisinin yahudi ailmleri arasında hatırı sayılır bir bilgin olduğunu ve İslam'a girince Yahudilerce kavminin en kötüsü ilan edildiğinimi yazayım..! Mantığınız işte budur. Sn.Azadli Hiçbirşey bilmiyorsunuz sadece laf üretiyorsunuz.Araştırma yapmaya niyetinizde yok cevap verme telaşesinden arasıra hatlar karışıyor herhalde. İranlı olan, Isfahan yakınlarından gelen ve günümüzde İran’ın ulusal kahramanları arasında yeralan ilk Müslümanlardan Salman Farisi, Muhammed’i tanıyanlardan, Sahabe (=Sahip olan) sayılanların en üst düzeyinde bulunanlardandır. O, Muhammed ile omuz omuza mücadele edenlerdendir... Salman Farisi, daha çocukken Hıristiyan olup inanç arayışı içinde evini terketmiş; önce Suriye’ye ve oradan da duyduğu Muhammed’in yanına ulaşmak için merkezi Arabistan’a doğru yola çıkmıştır. Yolu üzerinde yakalanıp köle olarak Medine’de satılmıştır. Orada Muhammed’e rastlamış ve Muhammed’in yardımı ile kölelikten kurtulmuştur. Hendek savaşında (627) çok önemli rol oynamıştır... Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Kuran 1450 sene öncesine ait bir arap kültürü idi ve bittiiii. Bitirdiniz kardeşim bitirdiniz.Sonrada kalkmış bu bitmiş arap kültüründe demirin gökten indiği filan yazıyormuşta eeeeee bilimde bunu doğruluyormuşta eeeeee o dönemde kimse bunu bilmediğine göree eeeeeeeeee demekki kuran mucize imiş.. Arap kültürüden ne bilim olur nede mucize.Olay bundan ibarettir Alıntı
Φ azadi Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Sn.Azadli Hiçbirşey bilmiyorsunuz sadece laf üretiyorsunuz.Araştırma yapmaya niyetinizde yok cevap verme telaşesinden arasıra hatlar karışıyor herhalde. İranlı olan, Isfahan yakınlarından gelen ve günümüzde İran’ın ulusal kahramanları arasında yeralan ilk Müslümanlardan Salman Farisi, Muhammed’i tanıyanlardan, Sahabe (=Sahip olan) sayılanların en üst düzeyinde bulunanlardandır. O, Muhammed ile omuz omuza mücadele edenlerdendir... Salman Farisi, daha çocukken Hıristiyan olup inanç arayışı içinde evini terketmiş; önce Suriye’ye ve oradan da duyduğu Muhammed’in yanına ulaşmak için merkezi Arabistan’a doğru yola çıkmıştır. Yolu üzerinde yakalanıp köle olarak Medine’de satılmıştır. Orada Muhammed’e rastlamış ve Muhammed’in yardımı ile kölelikten kurtulmuştur. Hendek savaşında (627) çok önemli rol oynamıştır... Benim hayatını anlattığım şahıs selmanı farisi değil, Abdullah bin Selamdır . Henüz farkettim selman diye yazmışım. Yazım yanlışım sizi çok mu mesut etti Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Size bir soru: Peygambere farz olduğu halde ümmetine farz olmayan ''teheccüd'' namazı(gece namazı) , ümmet miras bırakabilirken peygamberin miras bırakması haram...Yine Peygambere ve soyuna zekat sadaka malı almak HARAM , Ama diğer müslümanlara helal... Sizin iddianız şu: Peygambere torpil geçilmiş, neden diğer müslümanlar bu haklardan yararlanamıyor? Evet sizden bu soruların cevabını bekliyorum.Yukarda renkli yazdığım konularda Peygamberin çektiği külfetleri açıklayın bekliyorum.Zira bunlar sadece Peygamberi bağlayan sorumuluklarken ümmetine farz değildi! Bekliyorum.O ki objektiv iddialarla çıktınız ortaya bunlarıda tarafsızca izah edin ! yineledim zira cevabınızı ısrarla bekliyorum. Bana sorulan hiçbirşey cevapsız kalmaz, merak etme. Tek atışlık hezeyanla gelmedik buraya, birilerinin dolduruşuyla da gelmedik. Hz. Muhammded'e yüklenen bu külfetlerin kaynağını (Kuran/hadis) da buraya kopyalayabilirsen, cevap alman hızlanır. Ama böyle bir teklifide ilk defa duyuyorum: Evvela muhatbınızın sorularını cevaplayın(haksöz) Güldürmeyin beni lütfen Siz desenize biz tek taraflı inceliyoruz, işimize geleni alıp gerisini bırakıyoruz diye Hayır kardeşim sorularımın cevabını bekliyorum! Tartışmanın da bir adabı var değil mi azadi kardeş? Size sorulan sorulara cevap vermeden, sorularıma cevap bekliyorum diye bağırmak ne oluyor? Sen polis, biz tutuklumuyuz ki "soru sorma, benim sorularıma cevap ver " diye bağırıyorsun? Sen polis, ben tutuklu olmadığıma göre, bu davranışınız da bana, aynı hakkı vermez mi? Karşılıklı bağrışalım mı sorularıma cevap bekliyorum diye? O soruların tümüne cevap vereceğim hiç canınızı sıkmayın. Beklemedeyiz... Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.