Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

bugün ülkede 15 milyona yakın kürt yaşamaktadır ve bunların çoğu dehapa oy vermektedir.öyleyse bir kürt sorunu vardır.

ne mutlu türküm diyene, türkiye türklerindir, türküm doğruyum çalışkanım mesajlarıyla bu konu çözülemez.

aynı zamanda türkiyede bir alevi sorunu da vardır.diyanet ve trt tarafından temsil edilmemektedirler.ibadetlerini özgürce yerine getirememektedirler.bu konuyu sonraya bırakalım.

ben tunceliliyim.ama sakın yanlış anlaşılmasın.kürtçü de değilim alevici de değilim.sadece demokratım.

kürtler,lazlar gibi türkleşmeyi kabul eden bir toplum değildir.sadık değillerdir diyebiliriz.anadilde eğitim ve diğer kültürel haklar talep etmektedirler.

bu kürt sorunu bence kansız savaşsız çözülmeli.yani diyalogla.

analar ağlamasın yürekler dağlanmasın diyorum.benim gibi barışçı düşünen cesur insanlar olduğunu biliyorum.

kürdistan diye bir ülke olsa sen o ülkede 1500 sene yaşasan ve hakların kısıtlansa sorarım sana ey türk hakkını aramaz mısın.

pkk yı lanetliyorum.sorunun barışçıl yollarla çözülmesinden yanayım.

1-sınırsız kültürel haklar 2-eyalet sistemi(türkiyeye bağlı bir eyalet, federasyon) ile bu sorunun dış güçlere ihtiyaç duymaksızın tarafımızdan çözüleceğine inanıyorum.

saygılar...

• Cevaplar 68
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Bilerek mi yaziyorsunuz yoksa öylesine is olsun diyemi???

H..erseyden önce Kürdistan devleti kavramini biraz daha genisletin bakalim ki bu devlet tarihin hangi döneminde yasamistir,Dünyanin hicbir tarihinde Kürdistan devletinden bahsedilmedigine göre sizce dünya devletleridemi Kürt sorununu kulak arkasina atmislardir,yoksa Türkiye'i kirmamak icin bu devletten hic bahsetmemislerdir,gercekten merakimi uyandirdi,ve eger beni Kürdistan devleti konusunda aydinlatirsaniz memnun olacagim.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Fransizlari Kürtler icin atmadik o bölgeden,kansiz dediginiz cözüm Türkiye'nin Sevr'e geri dönmesidir,dün basarilamiyan bugün asla basarilamiyacktir,özgürlük insanca yasam herkesin hakkidir,herkesin keyfi icin Federasyon getirilemez,Üniter devlet sinirlari degistirilmedende insanca yasanabilir.neden oturup kalkip hep Federasyon sakizini cignersiniz bilinmez.

saygilarla

Gönderi tarihi:

1-sınırsız kültürel haklar 2-eyalet sistemi(türkiyeye bağlı bir eyalet, federasyon) ile bu sorunun dış güçlere ihtiyaç duymaksızın tarafımızdan çözüleceğine inanıyorum.

saygılar...

Nedense söylediklerin dış güçlerin başımıza kaktığı suni söylemleri hatırlattı bana. Söylemek istediğin "dış güçlerin söylediğini dış güçler zorlamadan uslu uslu yapalım" mı?

Gönderi tarihi:

kurt sorunu ulke topraklarından parcalar kopararak degıl,dın ve mezhep ayrımını sılahlı catısmalarla koruklemekle degıl,abd ve cıa desteklı kurtculukle degıl,edırneden ardahana,agrıdan ızmıre dıyarbakırdan antalyaya kadar her yerde ınsan haklarına saygıyla bıter.

turku kurte, kurtu turke alevıyı sunnıye,sunnıye alevıye dusman eden bu emperyalıst sıyasetın turkıyeye neler getırecegını gormemek ıcın kor ve sagır olmak gerekır.yada gaflet,dalalet ve hatta ***** ıcınde bulunmak.

ugur mumcu

Gönderi tarihi:

bugün ülkede 15 milyona yakın kürt yaşamaktadır ve bunların çoğu dehapa oy vermektedir.öyleyse bir kürt sorunu vardır.

ne mutlu türküm diyene, türkiye türklerindir, türküm doğruyum çalışkanım mesajlarıyla bu konu çözülemez.

aynı zamanda türkiyede bir alevi sorunu da vardır.diyanet ve trt tarafından temsil edilmemektedirler.ibadetlerini özgürce yerine getirememektedirler.bu konuyu sonraya bırakalım.

ben tunceliliyim.ama sakın yanlış anlaşılmasın.kürtçü de değilim alevici de değilim.sadece demokratım.

kürtler,lazlar gibi türkleşmeyi kabul eden bir toplum değildir.sadık değillerdir diyebiliriz.anadilde eğitim ve diğer kültürel haklar talep etmektedirler.

analar ağlamasın yürekler dağlanmasın diyorum.benim gibi barışçı düşünen cesur insanlar olduğunu biliyorum.

kürdistan diye bir ülke olsa sen o ülkede 1500 sene yaşasan ve hakların kısıtlansa sorarım sana ey türk hakkını aramaz mısın.

saygılar...

Ben sana şöyle bir örnek vereyim... Yıl 2001... Marmara bölgesinde Devletin bir üniversitesin ve Devlet Yurdunda iki öğrenci... Birisi Türk Dili ve Edebiyatı öğrensi, Muş'lu... Diğeri de yine kürt... Bu ikisi, benim alamadığım Devlet burslarını almakta ve Devletün üniversitesinde okumakta, devlet yurdunda kalmakta... konuşmaları özetçe şöyle:

Edebiyat öğrc.: Ya bu Kürtçe Eğitimi kabul etmeselerdi

Diğeri: Niye?

Edebiyat öğrc.: Ya bi sürü Kürtçe lehçe var. Daha zamanı değil bu kararın... şimdi böyle bi karar alırsan, herkes kendi lehçesini tercih eder. Herkes Kırmaçiyi istemez... tutmaz... daha çok böler bizi... Millet olamazsın. Onlar(PKK) daha da etkisiz olur, çünkü hangi Kürtü temsil etcekler, Zazaları mı, Kırmaçileri mi? hangi Kürtçeyi savuncaklar?

Diğeri: Haklısın...

Kim olduğunu hatırlamıyorum, ancak yazısını tam olarak bulursam buraya kesinlikle taşıyacağım... Emre Kongar olmalıydı sanırım... şöyle düşünüyordu "Zaten bu Kürtler, tarih boyunca hiç millet olamamışlar ve hep birisi bi devlet kursa'da bizde ondan nemalansak demişlerdir..."

Türkler tarihin hiç bir döneminde Eyalet sistemiyle yaşamamış ve Üniter devlet olmuşlardır hep... 10.000 yıldır bu gelenek böyle be siz 10.000 yıllık bir geleneği yıkarsanız, sizi yıkmak hiç zor olmaz... Anadolu'da 1000 yıldır aşağılanan milletse Türklerdir... Özellikle Yavuz Sultan Selim'den itibaren Türkler aşağılanmış, savaşlara sürülmüş, Alevi-Türkler hep dışlanmıştır... ta ki Cumhuriyete kadar. Doğu Anadolu'da Kürtleşen Alevi-türk ve Alevi-Arapların sayısı belli değil... Niye? çünkü Yavuz Sultan Selimden itibaren, Kürtler bölgede kayırılmış ve üstün tutulmuştur. nedeni ne peki sizce? Yerleşik hayata geçemeyen Alevi-Türkmenlere karşı bir koşut oluşturmak? Selçukluyu'da bu düşünce yıkmıştır... Selçuklularda Türkmenlere, Oğuzlara baskı uygulamış, Göçebe Oğuzlara karşı Kürtleri kayırmışlardır... Yavuzdan itibaren Osmanlı da aynısını yapmış, Türkmenleri taa Balkanlara sürmüştür... Savaşlara sürüp katletmiştir... hayır efendim, gidin okuyun tarihi... Bu topraklarda 1000 yıldır bırakın baskı görmeyi, katledilenler hep Türkmenlerdir, Yörüklerdir, Alevi-Türklerdir... Bügun Alevi sorunu yoktur, Alevilerin desteği ile de kurulmuştur bu Cumhuriyet... Ama Kürt sorunuda yoktur... Yapılandırılmaya çalışılan Yapay bir Kürt topluluğu vardır...

Ahmet Taner Kışlalı'nın çok sevdiğim iki tesbiti vardır Kürt konusunda:

1- Toplumlar, akarsular gibi, dağın bir yerinden dağın içine girip, ortadan kaybolup, diğer yamacından çıktığı gibi; Tarih sahnesinden kaybolup, yüzlerce, binlerce yıl sonra "Biz Anadolunun Gerçek Sahibiyiz" diye ortaya çıkamaz... yok olmuşlardır bir kere...

2- Nedense, Kürtleri; aynı kökenden geldiklerini söyledikleri İranilerin (Farsilerin) arasına koyuyorsunuz, ama Kürtlüklerini kaybetmiyorlar. Arapların arasına koyuyorsunuz, yine aynı sonuç... Türkler de öyle... Benliklerini yitirmiyorlar... Ancak Türklerle, Kürtleri bir araya koyduğunuzda, en fazla bir nesil sonra birbirinden ayırt etmek nedense imkansız oluyor... Bunun nedeni köklerinin aynılığıdır.

Gönderi tarihi:

Bakın şu da var ki, kimselerin Kürt kimliğine gelelim... daha 1925lere kadar, Anadolu'daki herhangi bir Kürt'e Kürtlüğün manası sorulduğunda verdikleri cevap, bir yörükün verdiği cevaptan farksızdır. Ancak 1925ten sonra Türklerle Kürtler, nedense ayrılmaya başlamıştır... Bazılarının dediği gibi, 1925e kadar da Kürtler kimsede baskı görmemişlerdir... Bunu Tarihsel tek bir kanıtı dahi yoktur... 1925ten sonra ise, isyancıların üzerine gidlmiştir... Tarihi çarpıtmayalım...

Gönderi tarihi:

Hadi ya Ignostist güldürmeyin,gercekten tarih bilginizi iyice yoklayin,Dünyanin hicbir tarihi Medleri Kürt olarak vermezken siz bu zahmete katlandiniz,bir Nobelde size versinler bari.

Iste bu yalanlarla yikanmis beyinler 15 yildir bu ülkede Türk kani iciyorlar,ve Demokrat oldugunu söyleyen siz tarihe dagdakilerin gözleriyle bakmaktasiniz.

Bakiniz kardesim,Türkler hicbir Kürt devletini yikimadilar ele gecirmediler olmayan birsey ele gecirilmez.

Kürt devletinin olup olmamasi önemlimi diye sorarak bir cevher daha attiniz ortaya.Evet cok önemlidir.Cünkü ancak devlet sahipleri hak iddiasinda bulunabilirler.

Kürtler o zaman gitsin Medleri ortadan tarihten kim sildi ise onlardan haklarini alsinlar,Türklerden degil.Hem oralar Kürtlerede ait degil ki,Ermenilerde Ermenistan diyorlar heralde onlarda Medlerin baska bir kolu olmali.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Dinler tarihinde Yahudilerden ve onlara vadedilen topraklardan bahsedildigini cok okudum biliyorum ama Kürtlerede vadedilmis topraklarmi varmis acaba?

sayin Ignostist,ne alaka yani Yahudilerle Kürtleri karistirmak ne amacla bunu yazdiniz bilemiyorum,ama su kadarini söyleebilirim,Ingilizlerin oyunlari ile Araplardan kopartilan topraklar Yahudilere verilerek bir Israil kurduruldu, fazla tarih süzgecine gitmiyorum,ama eger bu mukayeseyi yaparak Türkiyedende toprak alinarak Kürdistan kurulacak imasini yapiyosaniz ben buna sdece dereyi görmeden pacalari sivamaktir derim.Ve size Türk Kurtulus savasini iyice etüd etmenizi salik veriyorum.

Dost ve kardesce yasamak dururken-hep yasiyorduk,taki birileri bu barisi ve kardesligi sabote edene kadar-neden kan akiyor bilinmez.

Ilk iletinizde,Kürtler Lazlar gibi Türk olmayi kabul etmediler diye yazmistiniz.Laz derken kimleri kastettiginizi yazmamissiniz,yani onu kapali gecmissiniz.Her ne ise bu topraklarda yasayan herkes Türktür,eger kimliginde baska bir milletin adi gecmiyorsa,Tükler Anadoluyu Kürtlerden almadilar ama onlarida bagirlarina basarak kendilerinden saydilar,yukarida yazdigim gibi,arada bir sabotörlerin cikmasina ragmen asirlar boyunca kardesce yasandi,kan dökmeye onlar basladilar biz bu kana taraf degildik ama olmak durumunda kaldik cünkü teroristler hem Türk hemde Kürt avina cikmislardi bunu önlememiz gerekiyordu.15 mil.Kürt yurttasimiz maalesef sizin bilincli olarak yazdiginiz gibi dehapa oy vermiyor,Dehapa oy verenlerin nekadar oldugunu bütün Türkiye bilior yani dehap kürtleri degil pkk yi temsil etmektedir,ayrica mecliste tam olmasa bile 150 kürt kökenli milletvekilimiz vardir.bunlar kürtlüge sonradan gecmediler dogma büyüme kürt kökenli vatandaslardir.Kürtler icin yasalarimizda hibir ayricalik yoktur,cünkü Onlarinda cebinde Türkiye Cumhuriyetinin kimligi vardir,ha birileri baska kimlik istiyorlarsa bu onlarin bilecegi bir istir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

yahudiler de asırlarca devletsiz dolaştılar ama şimdi israili kurdular.dünyaya kafa tutuyorlar.

Yahudilerin devletlerini meşru mu görüyoruz sizce? yada o devlet baki kalabilecek mi acaba? tarihi temellere sahip olmayan hiç bir devlet ayakta duramaz... İsrail kurulmuş bir devlet değildir, dayatılmış bir devlettir... İsrail Tarihi hakkında bilgi eniniz... Zorla, Kanla ve Toprak Satın alınarak kurulmuş bir devlettir... Ayrıca Yahudilerin asıl vatanı Amerika'dır... İsrail sadece bölge de bir Üs'tür... Bildiğiniz gibi Yahudiler Devlet kurma amacı bakımında ikiye ayrılırlar... Siyonistler, İsrail'de bir devlet kurulmasını istemişler, diğer ABD'ye egemen ve siyonist olmayan Yahudiler ise, bulundukları devletler hükmetmeyi tercih etmişlerdir... Siyonist Yahudiler, İsrail devletini kurdurmuşlar ancak ABD'nin sıçrama tahtası olmuşlardır... İsraildeki yahudiler aç ve fakirdirler... Dünyanın en zengini olan diğer Yahudiler hemen tüm güçlü ülkelere dağılmışlar ve o ülkelerin yönetimlerini ele geçirme çabasına girmişlerdir... Dolayısıyla İsrail devleti, dediğimiz gibi kurulmuş bir devlet değil, dayatılmış, kukla bir devlettir... Bugün esas Yahudi tehlikesi ABD'yi yöneten, Türkiye'ye tesir eden Yahudi tehlikesidir... Para babası olan Yahudi tehlikesidir... Geçmişte Yurt tutunamamış, devlet geleneği edinememiş hiç bir toplum, bundan sonra da Devlet kurabilme yetisi oluşturamaz... Ve kimse Türkiye'nin Üniter yapısını sorgulayamaz... O kadar çok isteyen varsa Kürt devleti, buyrun Irak'ta kendi paraları bile var, oraya alalım sizi... yada batıda, büyük şehirlerde Esnaflık, pazarcılık yapan, zenginleşmiş kürtlere soralım bakalım Doğu Anadolu'ya, Güneydoğu'ya gitmek istiyorlar mı? eğer gitmek istiyorlarsa, merak etmeyin kimse onlara dur demez... gidemezler... çünkü hiç birisi Güneydoğuyu artık görmek bile istemiyor... Batı'daki rahatlık işlerine geliyor... Bırakın kardeşim... hiç bir Kürt, bir kürt devleti kurulsun istemiyor... Damarlarına Hanilik işlemiş olanlar hariç tabi...

Gönderi tarihi:

politika;

ben toprak verelim de israil gibi kürt devleti kurulsun demek istemedim.

siz tarihte hiç kürt devleti yok dediniz ben de israili örnek verdim.onların da hiç devleti olmamıştı.tarihte devlet kurmamak devlet kuramazlar asla demek değildir.

Gönderi tarihi:

saygılar...

Dehapa oy çıkması,kürt sorunu olduğunu göstermez. Mademki oy veriliyor,meclis'e girip sorunlar orada tartışılır. Milletvekili,Başbakan,Cumhurbaşkanı olamaz diye de bir madde yoktur. (Olmuşlardır)

Türk, Kürt halkları ve diğerleri,kardeşçe, birlikte yaşamak varken,bu kavga neden?

Saygılar.

Gönderi tarihi:

sevgili seyrekler;

anlamadığım tamam turgut özal cumhurbaşkanı olmuş ta devletin adı neden türkiye?neden türk-kürtiye değil? :)

okullarda kürt ve zaza çocuklarına neden zorla türküm doğruyum çalışkanım dedirtiliyor, neden ne mutlu türküm diyene lafları öğretiliyor?

bunları anlamakta zorlanıyorum.

saygılar...

Gönderi tarihi:

sevgili seyrekler;

anlamadığım tamam turgut özal cumhurbaşkanı olmuş ta devletin adı neden türkiye?neden türk-kürtiye değil? :)

okullarda kürt ve zaza çocuklarına neden zorla türküm doğruyum çalışkanım dedirtiliyor, neden ne mutlu türküm diyene lafları öğretiliyor?

bunları anlamakta zorlanıyorum.

saygılar...

Bu devlete Türkiye adı, Cumhuriyetle beraber verilmemiştir arkadaşım... Bu topraklar 1000 yıldır Türkiye adı ile anılıyor...Türkler buralara Rum-İli (Dikkat edin, hiç bir zaman Ermeni yada Kürt ili denmemiştir) derlerken, Malazgirt zaferinden itibaren, Avrupalılar buraya "Turchia" demişlerdir... Selçukluların hükümdarının ünvanı "Rum-İli'nin hakimi"dir. Ama Bizans bile, bir zamanlar kendi toprakları Anadolu'yu "Turchia" olarak nitelemiştir... yani bu topraklar hiç bir zaman Kürt İli olmamıştır... Selçuklularla beraber, Devrin en büyük devletince "Türkiye" olarak adlandırılmıştır bu topraklar... Osmanlı yıkılmadan önce bile her belge, Anadolu'dan Türkiye diye bahseder... Anadolu adı art niyetli ve Rumlaştırma amaçlı olarak Yunan işgali zamanında falan yoğun olarak kullanılmış hatta İzmir'e "Smyrna" demiştir Yunanlılar... Şimsi sizin "Niye Türkiye Deniyor, Türk Kürt devleti densin" çabanız, Yunanlıların İzmir'e Smyrna demeleri kadar başarılı olacaktır ancak... denize dökülecektir o düşünce... Bu topraklar 85 yıldır değil, 1000 yıldır Türkiye'dir... ve bu gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetmez... ne Avrupalıların daha 15 yıldır güneydoğuya Kürdistan demeleri, nede doğu Anadoluya Ermenistan demeleri yetmez... Osmanlı paşasından savaşarak aldığımız bir adayı istiyor avrupa ve paşa şu cevabı veriyor "Aldığımız fiyata veririz." kanla aldık, kanla veririz... Kürtlerin bayrakları yokken, biz bin yıl bu topraklarda Bayrağımızı dalgalandırdık ve Kürt kardeşlerimizi kucakladık... kimse bu birlikteliği bozamaz... Kanımızın işlediği bu toprakları kimse kanımızı dökmeden alamaz... Kürt sorunu nasıl mı çözülür? evinizi elinizden almak isteyen birisine nasıl karşılık vermeyi düşünüyorsanız öyle çözülür...

Türklüğün ne demek olduğnu öğrenmeniz gerekiyor... Türk adı hem bir menşei hemde bir Kimlik adıdır... hem alt kimlik, hem üst kimliktir... gidin İskitleri, Gök-Türkleri, Selçukluları, Hunları, Avrupa Hunlarını, Türkiye'yi, Osmanlıyı, Memlükleri, Hindistan Memlük Devletini, Hazarları... bu devletlerin Yönetim Geleneklerini çok iyi özümseyin, görün bakalım Türklük, Yönetim geleneği bakımında Irkı mı temsil ediyomuş yoksa Milleti mi? Hunlar şöyle der, aldığı topraklardaki insanlar için... "Onlar artık Hun oldu"... yani ırk olarak değil... Üst kimlik olarak artık Hun'durlar.. ama asılları Vizigot, Ostrogot, Viking, Germen falandır...

*İskitlerin halkının çoğunluğu Soğd'dur, yani Fars kökenlidir, ama devlet Türk devletidir ve Halkıda Türktür...

*Selçuklu Türk, Kürt, Ermeni, Arap ve Rumların yaşadığı bir ülkedir ama toprakları Türk toprağıdır ve Halkıda o yüzden Türktür...

*Memlükler, Araplara hakim bir devletti, ancak toprakları Türk toprağı olmuştur ve halkıda Türktür...

*Hindistan Memlük/kölemen devleti pek bilinmez ama babürlülerden önce kurulmuş küçük bir devlettir ve halkı Hintlidir ama toprakları Türk toprağıdır ve Halkıda Türktür...

**Bunun gibi, ne kadar Türk devleti varsa o kadar örnek vardır... Gidin o topraklardaki Milletlere bakın bakalım, kaç bin yıldır varlıklarını kaybetmişler mi? kaybetmezler, çünkü Türkler hiç bir zaman ırkla falan ilgilenmemişler ki! sadece Devlete bağlılık olarak Türk olmaları yetmiştir... Memlüklerin Türk Halkı hala Araptır. Hint-Kölemen Devletinin Türk Halkı bugün hala Hintlidir. Selçukluların Türk Halkı hala bugün Arap, Ermeni, Kürt'tür. Osmanlı'yı zaten biliyorsunuz. Avrupa Hunlarının Türk halkı hala Rus, Germendir... İskitlerin Türk Halkı hala Farstır, Ermenidir...

En önemli örneği ise Türkiye Cumhuriyeti devletidir... öyle ki Atatürk şöyle der "Türkiye Cumhuriyetini kuran halka -Türk- denir". ve millet tanımı şöyledir: "Geçmişte birlikte yaşamış, bugün birlikte yaşayan ve gelecekte de birlikte yaşama azminde olan topluluğa -Millet- denir. Gördüğünüz gibi Türk devletleri Irki bir amaç gütmezler ve vatandaşı olan herkes üst Kimlik olarak Türktür... Bakın bunu ırk adı olarak ve "Türkler 1-0 galip" olarak gurur meselesi yapmayın... Sizin ırkınız yada menşeiniz Ermeni, Kürt, Laz, Çerkes, Arnavut, Rum vs. olabilir.... ancak Bu topraklarda ve bu toprakların halklarıyla gelecekte birlikte yaşama azmindeyseniz, sizde Türksünüz ve bu milletin şerefli bir ferdisiniz... Eğer bu amaç size batıyorsa, o zaman yeriniz Irak'taki Sözde Kürt Devletidir... ama biz burada, bu toprakların her karışında emeği geçen ve gelecekte birlikte yaşama azminde olan her ferdiyle mutluyuz ve tek Bir Türk Milletiyiz... Türk Milletiyiz... O yüzden "Niye Türkiye deniyor" art niyetli sorunuzun cevabını insafınıza ve vicdanınıza bırakıyorum... Yazıyı okuyanlar ve yeterince bilinç sahibi olanlar demek istediklerimi anlayacaklardır...

Gönderi tarihi:

Anladım ki sen art niyetlisin. Her postunda ortaya yeni birşey kusuyorsun :excl:

Ulus devletler ismini çoğunluk unsurundan alır. Fransa'nın ismi neden Fransa-Korsika-Bask-Breton... değilse

Türkiye'nin ismi de Türk-laz-çerkez-gürcü-kürt-iye OL-MA-YA-CAK-TIR :excl:

Anlamakta zorlandığın şeyleri boşver, anlamaya zorlama kendini...

Yukardaki mesajımı agnostist'e cevaben attım. Pantheaa'nın mesajının altına gelmiş yanlış anlaşılmasın... ;)

Gönderi tarihi:

politika;

ben toprak verelim de israil gibi kürt devleti kurulsun demek istemedim.

siz tarihte hiç kürt devleti yok dediniz ben de israili örnek verdim.onların da hiç devleti olmamıştı.tarihte devlet kurmamak devlet kuramazlar asla demek değildir.

Önce bana hitap tarziniza dikkat edin,ben hep saygiyla hitap ettim size,

yahudilerinde vatani yoktu ama oldu,kürtlerinde olamazmi derken,eger baska bir ülkeden bahsediyorsaniz diyecegim olamaz ama Türkiyeden bahsediyorsaniz Türkiye hem bizim hem Kürtlerinde vatanidir hep beraber sahip cikmaliyiz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sevgili agnostist burada yazılanları okudum ve bi kaç şey eklemek istedim.Türk ve kürt milleti asırlardır beraber dost olarak yaşamış bir toplum. Son yuzyılda çıkan bu ayrımcılık hareketi sadece dış güçlerin işi. Tarihe bakarsan Ermeniler Osmanlı dev.nin en sadık dostu idiler.Rusların kışkırmalrıyla şuandaki duruma gelindi.Aynı şey kürtler içinde geçerli.Ama çelişkiye bakarmısın ki Ermenilerin ozamanki katledikleri insanların çoğunluğu kürtlerdi.En büyük çelişki ise barzanin Yakın zamnda yazdığı kitabında saklı idi. kitabında yazdığı sözler şunlar:'' Dedem ve ileri gelen aşiret üyeleri ile Birlik oluşturularak Kürdistan amacını gerçekleştirmek için Ermeni çeteleriyle birlikte harekete geçtiler.Bunun için yola düşen kürt birlikleri Yol boyunca Bize nereye giddiğimizi soran yerli halka Ermeniler ile savaşmak için gittiğimiz söylenmişti'' Halbuki kürtleri savunma yolundaki Osmanlı birllikleri bu derece aşağılık bir şekilde satılmıştı.Aynı zmanda kendi öz halkını da.Umarım buradan bişiler çıkartabilmişsiznizdir.Ben ayrıca şunuda belirtmek isterim.Toplumların birbiryle beraber yaşamalarının en önemli nedeni din ve kültürel bağlardır.Günümüzde ikinci plana atılan din gelcekte ne gibi sorunlar çıkaracağı bariz bi şekilde ortadadır..!

Gönderi tarihi:

panthea;

osmanlı döneminde doğudan kürdistan diye söz edilirdi.istediğin kaynağa bak.

kartal ilhan;

sana gelince güzel bir örnek verdin fransa örneğiyle.

beni az da olsa ikna ettin.tşk

Kürdistan diye, Kürtlerin hakim olduğu bir devlet, kavim yada milletten bahsedildiğine yine rastlamadım... illa ki her kelimemizin böyle uzun uzadıya açıklamasını mı yapacağız? Anadolu toprakları her zaman Türkiye olarak anılmıştır... Kürdistan tanımı sadece coğrafi bir bölge olmaktan öteye gidememiş ve hiç bir zaman siyasi, kültürel, toplumsal yada kurumsal olarak anılmamıştır... yani bir kurumdan bahsedecekseniz eğer, yada Kürtlerin o bölgede siyasi varlık olarak bulunduklarını iddia edecekseniz, Kürdistan adının, saydığım manalardaki bir kullanımını örnek göstermelisiniz... Kürtler, hiç bir zaman aşiret yapısını aşıp, dediğim manayı taşıyabilecek bir yapılanmaya girmemişler ve girememişlerdir... Bugün bile bu yapıyı aşabilmiş değillerdir...

Gönderi tarihi:

Kavramlarin hangi amaclarla kullanilmis oldugunu arastirmayan,sadece maksatli propagandalara alet olarak konusup yazanlar herhekadar bilmeden bu yanlisliga düsmüsler gibi algilansalarda ben bunuda bir art niyet olarak görürüm.Düsününki onbinlerce insanimizin hayatina mal olan bu terör olaylarindan sonra eger birisi hala kalkip cografi kavramlari baska anlamlara cekiyorsa ben buna saflik diyemem.Insan en azindan merak eder ve kendisini objektif sayilabilecek kaynaklardan bilgilendirebilir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Milletvekili,Başbakan,Cumhurbaşkanı olamaz diye de bir madde yoktur. (Olmuşlardır)

Doğru olmuşlardır. Artı mecliste biz temsiledilmiyoruz diye bas bas bağıran adamlara şunu sormak istiyorum.Bir adamın kürt sayılabilmesi için illa hadepten mi aday olması gerekiyor yada diğer partilerden aday olan ve o bölgeden seçilenlerin hepsi Türk müdür.? Cevap hayır ise; o halde mecliste bir sürü kürt asıllı milletvekili vardır.Peki adama sormazlar mı neden bölgenin veya seçildiğin şehrin gelişmesi için kılını kıpırdatmazsın ve buradaki insanları emperyalist güçlerin maşası haline getirip ülkenin bölünmesi için katkıda bulunursun.

Bir arkadaşımız diyor ki kültürel haklar verilsin kendi dillerinde eğitim yapılsın.Ne çabuk unuttun bu konuda kurslar açıldığını ve talep azlığından kapandığını ve kürt dilinin kültürel bir zenginliği olmadığından edebi anlam taşımadığını bunu söyleyen ben değilim çok sevgili avrupalılar.Ayrıca bilirmisiniz ki sevgili fransız dostlarımızn????? çıkarmış olduğu meydan larouse da kürtler için Türklüğün bir koludur der.

Birde şunu söylemek istiyorum.Tv lerde kendi dilinde bazı etnik gruplar için yayınlar başlamıştı.Ertesi günü ülkemizde yaşayan boşnaklardan şöyle bir basın açıklaması gelmişti.Bizi kürtlerle karıştırmayın biz kendimizi bu ülkenin vatandaşı sayıyoruz ve bunu kabul etmiyoruz diye.

Sonuç olarak olay kansız çözüme ulaştırma aşamasını geçmiştir.Akıllarını başlarına toplayıp emperyalist güçlerin maşası olmaktan vazgeçip bu ülkeye hep birlikte üniter niteliğini bozmadan sahip çıkacak sak ne ala .Aksi takdir de kansız çözüm biraz zor görünüyor.

Gönderi tarihi:
Milletvekili,Başbakan,Cumhurbaşkanı olamaz diye de bir madde yoktur. (Olmuşlardır)

Doğru olmuşlardır. Artı mecliste biz temsiledilmiyoruz diye bas bas bağıran adamlara şunu sormak istiyorum.Bir adamın kürt sayılabilmesi için illa hadepten mi aday olması gerekiyor yada diğer partilerden aday olan ve o bölgeden seçilenlerin hepsi Türk müdür.? Cevap hayır ise; o halde mecliste bir sürü kürt asıllı milletvekili vardır.Peki adama sormazlar mı neden bölgenin veya seçildiğin şehrin gelişmesi için kılını kıpırdatmazsın ve buradaki insanları emperyalist güçlerin maşası haline getirip ülkenin bölünmesi için katkıda bulunursun.

Bir arkadaşımız diyor ki kültürel haklar verilsin kendi dillerinde eğitim yapılsın.Ne çabuk unuttun bu konuda kurslar açıldığını ve talep azlığından kapandığını ve kürt dilinin kültürel bir zenginliği olmadığından edebi anlam taşımadığını bunu söyleyen ben değilim çok sevgili avrupalılar.Ayrıca bilirmisiniz ki sevgili fransız dostlarımızn????? çıkarmış olduğu meydan larouse da kürtler için Türklüğün bir koludur der.

Birde şunu söylemek istiyorum.Tv lerde kendi dilinde bazı etnik gruplar için yayınlar başlamıştı.Ertesi günü ülkemizde yaşayan boşnaklardan şöyle bir basın açıklaması gelmişti.Bizi kürtlerle karıştırmayın biz kendimizi bu ülkenin vatandaşı sayıyoruz ve bunu kabul etmiyoruz diye.

Sonuç olarak olay kansız çözüme ulaştırma aşamasını geçmiştir.Akıllarını başlarına toplayıp emperyalist güçlerin maşası olmaktan vazgeçip bu ülkeye hep birlikte üniter niteliğini bozmadan sahip çıkacak sak ne ala .Aksi takdir de kansız çözüm biraz zor görünüyor.

:clover::clover::clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.