Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Aracımın Klimasını Nasıl Şarj Ederim?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Aracımın Klimasını Nasıl Şarj Ederim?

BB17qaE9.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yani klimanız (AC) yeniden seçilmeyi ümit eden bir politikacıdan daha sıcak hava üfliyor Bummer! Pencereleri aşağı yuvarlamak şimdiye kadar devam ediyor ve uyluk altı ter ve yağ açısından zengin egzoz dumanlarının durgun bir koku havuzunda oturmak, rahatsız edici ve mide bulandırıcı bir sürüş için bir reçetedir.

AC'nin kabine buzlu hava enjekte ettiği düşüncesinin aksine, bir AC sistemi sıcak havayı daha az sıcak hale getirerek soğuk hava hissi yaratır. Soğuk eklemek yerine ısıyı uzaklaştırır. Bu, hem bir kompresör hem de bir kondansatör içeren ve ısıyı emen soğutucuya dayanan bir sirkülasyon sistemi ile gerçekleştirilir. Bir AC sisteminin ısınmasının en sık nedeni o soğutucunun düşük seviyesidir.

Neyse ki, bu da düzeltilmesi en kolay şey. Yaz sıcağında buzlu ve havalı hissetmenizi sağlamak için Drive'ın bilgilendirme ekibi tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu, ne yapacağınızı ve nasıl yapacağınızı göstermek için burada.

Şimdi, araç AC'sinin nasıl şarj edileceğini öğrenmek için bu adımları takip edelim.

Araba AC Temellerinin Şarj Edilmesi
Tahmini Gerekli Süre: Yarım saat

Beceri Seviyesi: Başlangıç Seviyesi

Araç Sistemi: AC Sistemi

Araba AC Nasıl Çalışır?
Bir otomobilin AC sisteminin yedi ana bileşeni vardır. Sistem kapalı döngü formatı kullanır ve soğutucu akışkan boyunca çalışır. İşte bulmacanın her parçasının rolü:

Kompresör: Kayış tahrikiyle çalışan kompresör, soğuk gaz soğutucu akışkanını çeker, soğutucu akışkanı sıcak hale getirir ve soğutucu akışkanı AC sistem döngüsü üzerinden pompalar. Kompresörden basınçlı soğutucu, yüksek basınçlı borudan kondensere geçer.

Kondansatör: Kondansatör gaz soğutucu akışkanını sıvı soğutucu akışkan haline getirir. Kondansatörden geçen hava, sıcak soğutucu akışkanın soğutulmasına ve klimadaki ısının alınmasına yardımcı olur. Bu, soğutucuyu bir sıvıya soğutur. Kondansatörden soğutucu akışkan alıcı / kurutucuya gider.

Alıcı / kurutucu: AC sistemindeki nemi gidermeye yardımcı olan bir teneke kutu veya rezervuar. Sisteme su girerse, donabilir ve AC sisteminin bileşenlerine zarar verebilir.

Termal genleşme valfi / delikli boru: Kurutucu ve evaporatör arasında sıvı soğutucu akışkan akışını kısıtlayan ve sıcaklığını düşüren bir valf bulunur. Bu, soğutucunun genişlemesine ve basıncın düşmesine izin verir.

Evaporatör: Evaporatör tipik olarak aracın içindeki ön panelin altında bulunur. Soğuk alçak basınçlı soğutucu evaporatöre girer ve kabinin içinden ısıyı emdiği için bir gaza dönüşür.

Akümülatör: Tipik olarak buharlaştırıcı ile kondenser arasında bir akümülatör bulunur. Bir alıcı / kurutucuya benzer şekilde, bir sistem filtresi görevi görür ve su veya soğutucu akışkan olsun, nemin giderilmesine yardımcı olur.

Soğutucu akışkan: Otomotiv AC sistemlerine giren soğutucu akışkan R134a veya 1,1,1,2-tetrafloroetan olarak adlandırılır. Sıfırın altında 15 Fahrenheit kaynama noktasına sahip bir kimyasal gazdır. Ancak bu kaynama noktası basınç altında yükselir ve bir sıvı haline gelir.

BB17q3yc.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Araba AC Güvenliği

Arabanız üzerinde çalışmak tehlikeli ve dağınık olabilir, bu yüzden ölmemenizi, sakat kalmanızı veya bir parmağınızı kaybetmemenizi sağlamak için tam olarak ihtiyacınız olan şey.

Koruyucu gözlük

Mekanik Eldivenler

Ayrıca, basınçlı hava kutuları ile çalışmak kendi güvenlik endişelerini de ortaya koymaktadır. Basınçlı kutuyu asla doğrudan ısıda veya sıcak motor bloğunun üstünde bırakmayın. Çok nadir durumlarda, kutu basınçlı havanın patladığı noktaya kadar ısıtılabilir.

NOT: Soğutucu akışkanın havaya püskürtülmesi ILLEGAL'dir.

AC'nizi şarj etmek için ihtiyacınız olan her şey
Yerel otomobil parçaları mağazasına hızlı bir şekilde gidin, gitmeye hazırsınız.

Parça listesi

Soğutucu bidon

Hortum konektörü, soğutucu akışkanla birlikte verilmezse.

Ya da bir grup parça ile uğraşmak istemiyorsanız ve ihtiyacınız olan her şeyin tek bir yerde organize olmasını istiyorsanız, bir AC Şarj Kiti kullanabilirsiniz.

Aletlerinizi ve ekipmanlarınızı AC'nizi şarj etmek için ihtiyacınız olan her şeye kolayca erişilebilecek şekilde organize etmek, kullanışlı züppe çocuğunuzun veya dört ayaklı yardımcınızın zımpara kağıdı veya lehim lâmbası getirmesini beklerken değerli dakikalardan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. (Bu iş için lehim lâmbasına ihtiyacınız olmayacak. Lütfen çocuğunuzun lehim lâmbası vermesini istemeyin - Ed.)

Ayrıca, AC'nizi düzgün bir şekilde şarj etmek için bir garaj zemini, araba yolu veya cadde otoparkı gibi düz bir çalışma alanına da ihtiyacınız olacak. Caddeyi kullanırken herhangi bir kodu ihlal etmediğinizden emin olmak için yerel yasalarınızı kontrol edin, çünkü sürüşünüzü tıkanıklıktan çıkarmıyoruz.

Araba AC Şarj Etme İşte

Talimatları izleyebilen herkes araba AC'sini şarj edebilir. Gözlüklerinizi ve eldivenlerinizi alın, soğutucu akışkan ve bağlantı hortumunu alın ve soğumaya başlayın!

Arabayı açın, parkta olduğundan emin olun ve park frenini çekin.

AC'yi en soğuk ayara getirin, fanı en yüksek ayara getirin ve havayı devridaim etmek için düğmeye basın.
Kaputu açın, kompresör ve evaporatör arasındaki AC düşük basınçlı servis portunu bulun ve plastik kapağı çıkarın. Servis portunu bulamıyorsanız, A / C Pro kullanışlı bir çevrimiçi port bulucu sunar. İkincil bir yöntem, soğutucu akışkan hortumundaki konektör parçasını kullanmaktır, çünkü sadece düşük basınç portuna sığacaktır.

Bağlantı hortumu soğutucu kutusundan ayrılmış durumdayken, hortumu düşük basınç noktasına bağlayın.
Kompresör devri ile birlikte verilen göstergeye bakın ve sıcaklık kadranını mevcut sıcaklığa çevirin.
Basınç değeri göstergenin kırmızı kısmındaysa, şarj etmeyin. Bu, daha büyük bir sorunun, muhtemelen hatalı veya arızalı bir kompresörün belirtisidir.
PSI, göstergede belirtilen "dolu" alandan daha düşükse, daha fazla soğutucuya ihtiyaç duyar.
Hortumu servis portundan ayırın.

Güvenlik tırnağını soğutucu kutusundan çıkarın, kutuyu sallayın ve mastarı ve hortumu kutuya tekrar takın.
Hortumu düşük basınçlı servis portuna bağlayın ve sistemi soğutucu ile şarj etmeye başlamak için tetiği kullanın. İyi soğutucu akışını sağlamak için kutuyu yukarı ve aşağı döndürün.

Sistemin ne zaman dolu olduğunu belirlemek için yerleşik göstergeyi kullanın. Aşırı şarj etmeyin.
Konektörü bağlantı noktasından çıkarın ve boş kutuları yerel geri dönüşüm yasalarına göre geri dönüştürün.

Başardın tebrikler!

BB17pVQj.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

JustAnswer'da Mekanik'ten AC Şarj Etme Hakkında Yardım Alın

Drive, Nasıl Yapılır kılavuzlarımız ayrıntılı ve kolayca takip edilirken paslı bir cıvatanın, doğru konumda olmayan bir motor bileşeninin veya her yere sızan yağın bir projeyi rayından çıkarabileceğini kabul eder. Bu yüzden sizi en zorlu işlerden bile geçirebilmeniz için dünyanın dört bir yanındaki sertifikalı mekaniklere bağlayan JustAnswer ile ortaklık kurduk.

Eğer bir sorunuz varsa veya takılırsanız, buraya tıklayın ve yakınınızdaki bir tamirciyle konuşun.

Araba AC Şarj Pro İpuçları

Yıllar içinde, Drive'ın editörleri düzinelerce araç üzerinde çalıştılar ve floresan garaj ışıkları altında yüzlerce saat sürdü. Deneyimlerimiz sırasında birkaç ipucu aldık ve önemli şeyleri not ettik. İşte araba AC şarj zamanlarımızda öğrendiklerimiz.

Sistemi çok fazla soğutucu ile aşırı şarj etmeyin. Bu, sistemin dahili bileşenlerine zarar verebilir.
Bir sistem şarj olduktan sonra soğuyor ancak ılık havayı dışarı pompalamaya geri dönüyorsa, sistemde bir sızıntı olabilir. Bunu tespit etmenin kolay bir yolu, bir soğutucu kaçak detektörü kullanmaktır.
İlgili Mesaj: En İyi RV Klimalar

Ne kadar sıklıkla araba AC şarj etmek gerekir?

Soğutucu yavaşça aracın AC sisteminden dışarı sızıyor, ancak AC bakımı için izlenecek bir program yok. AC basınç göstergelerinden birine sahipseniz, AC soğumasını kaybettiğinde sistemi kontrol etmek için bunu kullanın.

Araba AC şarj etmek için maliyeti ne kadardır?
Temel bir soğutucu akışkan kutusu maliyeti 10 $ 'dan azdır. Hortum ve gösterge içeren bir kutu muhtemelen yaklaşık 40-50 dolara mal olacaktır.

Araba AC Şarj Can Hacks
Doğru araçlara erişemeyebileceğiniz ya da bir anahtardan çıkabileceğiniz bir arkadaşınız olabileceğinden, hayatınızı kolaylaştırmak ve cebinizi daha az boşaltmak için en iyi saldırılarımızı derledik.

O'Reilly's, Autozone veya Advanced Auto Parts gibi bir zincir otomobil parçaları mağazasına erişiminiz varsa, soğutucuyu yerleşik hortumla satın almanız gerekmez. Bu mağazalar, yeni satın aldığınız soğutucu kutu ile kullanılacak aleti ödünç verecektir.

Kaynak: The Drive

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.