Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dedikoduya Göre Microsoft TikTok'u Satın Almak İçin Harekete Geçmiş


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dedikoduya Göre Microsoft TikTok'u Satın Almak İçin Harekete Geçmiş

Microsoft ve Tiktok'un birlikteliği bir anlam taşımasa da eğer önerilen para iyiyse bu olabilir

Trump yönetiminin, Çin merkezli ByteDance'in güvenlik nedenleriyle ABD operasyonlarını TikTok'u elden çıkarmasını emretmesi bekleniyor.

Microsoft, TikTok'u satın almak için görüşmelerde bulunuyor.

TikTok'u satın almak, mevcut şirketle çok az sinerji olsa bile Microsoft için bir değerleme darbesi olabilir.

BB174195.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Stratejik olarak, bu, İcra Kurulu Başkanı Satya Nadella altında kurumsal yazılımlara sürekli olarak odaklanan ve piyasa değerleme balonunu 1.5 trilyon dolardan fazla gördüğü Microsoft için çok mantıklı değil.

Ancak Microsoft kesinlikle TikTok'u edinmeye çalışmalıdır. Bunu yapmak için araçlara sahip herhangi bir şirket olmalıdır.

TikTok, bir değerleme açısından patlayacak şekilde konumlandırılmıştır. Artık büyük kitlesinden reklamlarla para kazanmaya başlıyor ve küratörlü, hedeflenmiş, akıllı kısa biçimli video reklamlar, geleneksel TV reklamlarını atlayan veya görmezden gelen genç bir kitle için mükemmel. ByteDance, TikTok havalanmak üzereyken satış yapıyor olacaktı. Maalesef Çin merkezli şirket için ABD başkanı Donald Trump'ın ByteDance'ın güvenlik nedeniyle işletmelerin ABD bölümünü elden çıkarmasını emretmesi bekleniyor.

Cuma günü yaptığı açıklamada TikTok, "Söylentiler veya spekülasyonlar hakkında yorum yapmasak da, TikTok'un uzun vadeli başarısından eminiz." Dedi. "Platformdan geçim kaynakları inşa eden yaratıcılar ve sanatçılar topluluğumuz da dahil olmak üzere yüz milyonlarca insan eğlence ve bağlantı için TikTok'a geliyor. Tutkuları ve yaratıcılıklarıyla motive oluyoruz ve gizlilik ve güvenliklerini korumaya kararlıyız platformumuzda yaratanlara ailelere neşe ve anlamlı kariyer getirmek için çalışıyoruz. "

Bazen, bir varlık yeterince ucuzsa, sinerjilerin önemi yoktur. CNBC'nin 2009 mali krizi sırasında NBCUniversal'in% 51'ini 13.75 milyar $ 'lık şu anda gülünç düşük fiyatla General Electric'ten satın alan ana şirketi Comcast'i alın. İki yıl sonra, Comcast diğer% 49'u 16.7 milyar dolara satın aldı. Geçen yıl, NBCUniversal FAVÖK'ü 8,7 milyar dolar olarak açıkladı ve 60 milyar dolarlık bir pandemi öncesi değerleme önerdi.

Morgan Stanley Başkan Yardımcısı Robert Kindler'in bu hafta söylediği gibi, TV içerik reklamı dağıtımı arasında belirgin bir sinerji yoktur. Ancak bu, Comcast'in NBCUniversal'i satın alırken bir hata yaptığı anlamına gelmez.

Bunun karşıtı Microsoft, TikTok'u mahvedebilir. Skype ve Mixer gibi tüketici ile yüz yüze gelen satın alımlar konusunda bazı geçmişlere sahip. Ama sadece TikTok'u getirmek ve işini yapmasına izin vermek aşırı karmaşık değil.

TikTok'un ABD operasyonlarının maliyetinin ne olacağı belli değil, ancak Reuters, TikTok yatırımcılarının tüm işletmeye 50 milyar dolar değerinde olduğunu bildirdi. Bugün Facebook'un yaklaşık 725 milyar dolar değerinde olduğu göz önüne alındığında, reklamcılıktan para kazanabilen popüler küresel sosyal ağların bazı önemli büyüme olasılıklarına sahip olduğuna dair kanıtlar var.

Microsoft, Minecraft ve XBox gibi tüketiciye dönük bazı ürünlere sahiptir. Ama en önemlisi, Kongre'den önce çok fazla güce sahip olduğu konusunda tanıklık eden büyük dört teknoloji şirketinden biri olan Apple, Amazon, Facebook ve Google değildi. Belki de öyle olmalıydı. Son birkaç yıldır, gezegendeki en değerli şirketlerden biri olarak Apple'ın hemen yanındaydı.

Ancak Microsoft, ABD hükümetinin Çin'e karşı bir zafer elde etmesine yardımcı olacak bir pencere görürse, antitröst konuları büyük olasılıkla devreye girmeyecek. Nadella işletmelere odaklanmış olabilir, ancak muhtemelen bir iş gördüğünde iyi bir anlaşma biliyordur.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Graham, TikTok'ta Trump'ı savunuyor ve Microsoft'un satın almasını destekliyor

Senato Yargı Başkanı Lindsey Graham (R-S.C) Başkan Trump'ın sosyal medya platformu TikTok'un ABD'de faaliyet göstermesini yasaklama planlarını savundu.

BB17sDEW.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump, bir Cuma gecesi Hava Kuvvetleri ile ilgili gazetecilere, Çin hükümetine Amerikan kullanıcı verilerini veren Çinli şirkete ilişkin ulusal güvenlik kaygılarını dile getirerek planını açıkladı.

"#TikTok hayranları ve kullanıcıları için endişelerinizi anlıyorum," diye Graham kampanyadan tweet attı. "Ancak Başkan Trump, Çin Komünist Partisinin TikTok'a ve en önemlisi - tüm özel verilerinize sahip olmadığından emin olmak istemektedir."

O zaman, bir TikTok sözcüsü Trump'ın tehdidine Amerikan kullanıcı verilerinin ABD'de saklandığını ve uygulamaya önemli Amerikan yatırımı olduğunu göstererek yanıt verdi.

Trump'ın duyurusu, başkanı konuşma ve ifade özgürlüğünü tehdit etmekle suçlayan TikTok kullanıcılarından derhal eleştiri yarattı.

TikTok'un Çinli ana şirketi ByteDance'in Cumartesi günü yayınlanan Rueters tarafından yayınlanan bir rapora göre, Trump'ın yasağı açıklamasının ardından uygulamanın ABD operasyonlarındaki payını Microsoft'a kaybetmeye istekli olduğu bildiriliyor.

Cuma gününün erken saatlerinde, raporlar Başkan Trump'ın ByteDance'ın ABD operasyonlarını satmasını gerektireceğini bildirmişti. O zamanlar başkan, şirket hakkındaki planında "TikTok'a baktığını" söyleyerek kararsız kaldı.

Graham, TikTok'un Microsoft'a potansiyel satışını "kazan-kazan" olarak nitelendirdiğini söyledi.

"Microsoft gibi Amerikalı bir şirketin TikTok'u ele geçirmesini sağlayın," diye tweet attı Graham.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

TikTok ve Trump arasındaki drama: Açıklıyoruz...

BB17qKBA.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump yönetimi, uygulamanın Çin hükümeti ile olan ilişkisi hakkındaki ulusal güvenlik kaygılarının yanı sıra, gençlerin kısa videolar yayınlayabileceği bir yer olarak bilinen çılgınca popüler sosyal medya uygulaması TikTok'u yasaklamayı planladığını söyledi.

Cuma akşamı, Trump Hava Kuvvetleri bir gazetecilere yaptığı açıklamada, “TikTok söz konusu olduğunda, onları ABD'den yasaklıyoruz” diyerek acil durum ekonomik güçlerini veya bir idari emri kullanarak yapacağını söyledi. Trump'ın yasağı nasıl yürürlüğe koymayı planladığı tam olarak belli değil - muhtemelen ciddi yasal ve teknik zorluklarla karşı karşıya kalacaktır.

Bloomberg'den Cuma gününün erken saatlerinde yayınlanan bir rapora göre, Başkan Trump, TikTok’un ana şirketi Çin merkezli ByteDance’i ABD operasyonlarını satmaya zorlayan bir sipariş imzalamayı düşünüyordu. Bazıları potansiyel bir alıcı olarak Microsoft'u geziyordu. Ancak Cuma akşamı, Trump gazetecilere böyle bir anlaşmaya karşı olduğunu söyledi - Wall Street Journal'a göre Microsoft'un TikTok'u satın alma müzakerelerini durdurdu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, uygulamanın Çarşamba günü ulusal güvenlik nedeniyle hükümet tarafından incelenmekte olduğunu ve hafta sonuna kadar bir öneri getirileceğini doğruladı. TikTok'u yasaklayan veya ana şirketini satmaya zorlayan bir hükümet kararı, sosyal medya endüstrisi için bir oyun değiştirici olacak ve ABD'deki 80 milyon kullanıcısıyla uygulamanın olağanüstü popülaritesini bozmakla tehdit edecekti. Ve ABD'nin yerleşik sosyal medya devleri Facebook ve Google için bu karar en sert yeni rakiplerini önemli ölçüde zayıflatabilir.

Trump ve diğer politikacılar aylardır potansiyel bir ulusal güvenlik tehdidi olarak TikTok ile ilgili endişelerini dile getirerek şirketin Çin Komünist Partisi'nin adına içeriği sansürleyebileceği veya kullanıcı verilerine erişebileceğinden endişe duyuyorlardı. TikTok, Çin hükümetinden içeriği denetlemek için emir almayı reddetti ve ABD'deki veya Singapur'daki tüm Amerikan kullanıcı verilerini Çin dışında sakladığını söyledi. Ancak geçen yılki raporlar, TikTok'un Hong Kong protestolarıyla ilgili içeriği ve Çin hükümeti ile Tiananmen Meydanı ve Tibet bağımsızlığı gibi tartışmalı diğer konuları sansürlediğini gösterdi. Bu raporlar, özellikle Çin'in son yıllarda gözetim durumunu genişletmesi ve ABD-Çin diplomatik ilişkilerinin soğuması nedeniyle ABD hükümetinin şüphelerini artırdı.

Cumhuriyetçiler, bu yaz TikTok'a yönelik saldırılarını tırmandılar, ayrıca Demokratlardan iki taraflı bir destek aldılar. Perşembe günü Sens. Richard Blumenthal (D-CT) ve Josh Hawley (R-MO), Adalet Bakanlığı'na ajansın TikTok ve Zoom hakkında “Amerikalıların sivil özgürlükleri” ve ulusal bu şirketler ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerle ilgili güvenlik endişeleri. Bunu Temmuz ayında Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun her ikisi de Trump yönetiminin TikTok'u tamamen yasaklamayı düşündüğünü açıklayan açıklamalar izledi.

TikTok'un zorla yasaklanması veya satılmasının da TikTok'u çalıştıranların ötesinde olumsuz sonuçları olabilir. Bu hareket, göreceli bir underdog'dan dünyanın en çok indirilen uygulamalarından birine meteorik bir artış gösteren bir uygulamanın başarısını tehlikeye atmakla tehdit ediyor. TikTok, Facebook gibi teknoloji devleriyle rekabet eden son sosyal medya girişimlerinden biri olduğu için, TikTok'u zayıflatmak, ABD teknoloji ekonomisinin tekelci doğası olan birçok tartışmayı daha da güçlendirebilir.

“Söylentiler veya spekülasyonlar hakkında yorum yapmasak da, TikTok'un uzun vadeli başarısından eminiz,” diyor TikTok sözcüsü Recode'a, şirketin “getirmek için çalışmaya devam ederken gizliliklerini ve güvenliğini korumaya kararlı olduğunu ekledi. aileler için neşe ve platformumuzda yaratanlar için anlamlı kariyer. ”

İşte neler olup bittiğini ve bundan sonra ne beklendiğini gösteren bir döküm.

Bu nasıl çalışır?
Trump'ın TikTok kadar popüler bir şirketi nasıl satmaya zorlayabileceğini soruyor olabilirsiniz. Cevap karmaşık ve bürokratik.

Bildirilenler doğruysa, Trump, ByteDance'in ABD'deki Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS) aracılığıyla TikTok'tan elden çıkarılması emrini, ABD şirketlerinde ulusal güvenliği tehdit edebilecek yabancı satın alımları ve yatırımları gözden geçiren bir kurumlar komitesi aracılığıyla yayınlayacak. Mnuchin başkanlığındaki komite, ABD ve yabancı şirketleri kapsayan birleşme ve devralmaları engelleme veya geri alma gücüne sahiptir.

Ajans giderek artan bir şekilde ABD'de faaliyet gösteren yabancı teknoloji şirketleri üzerinde yetki kullanıyor. Geçen yıl, CFIUS, Trump'ın Singapur merkezli Broadcom'u ABD yarı iletken şirketi Qualcomm'u satın almasını durdurmak için önerilerini izledikten sonra teknoloji tarihindeki en büyük anlaşmalardan birinin engellenmesine yardımcı oldu. Komite ayrıca Çinli sahiplerini flört uygulaması Grindr'den ve sağlık şirketi PatientsLikeMe'den mahrum bırakmaya zorladı.

Ancak Brookings üyesi Geoffrey Gertz'in yazdığı gibi, teknoloji şirketleri her zaman CFIUS'un hedefi değildi. Geçmişte, komite “askeri veya istihbarat bağlantısı olan şirketlere odaklanma eğilimindeydi”, ancak son zamanlarda kişisel veriler ve yüksek teknoloji fikri mülkiyeti daha büyük endişe kaynağıdır.

Geçen yıl, CFIUS, 2017 yılında Çin'e ait dudak senkronizasyonu video platformu Musical.ly'yi satın alan ve ABD'de TikTok adıyla benzer bir uygulamayı yeniden markaladı ve başlattı. Bu soruşturma sona erdiğinde, komitenin önerilerinin Trump’ın ByteDance'ın TikTok'u satması veya ABD operasyonlarını elden çıkarması emrini vereceği bildiriliyor.

CFIUS'un ByteDance ve TikTok'un potansiyel bir gevşemesini nasıl uygulayacağı belli değil, ancak geçen yıl komite, açıklanmayan bir şirkete, bu tür bir ilk cezayı, bir azaltma anlaşmasını takip etmediği için 1 milyon dolar para cezası verdi.

Sırada ne var
Trump, ByteDance'in içinde elden çıkarmasını emretmeye karar verirse, ABD'de basitçe kapanacağını bildiğimiz için bu TikTok anlamına gelmez. TikTok kazançlı bir sektörde değerli bir markadır. Bunun yerine, uygulamanın arkasındaki şirket muhtemelen sahipliğini değiştirecek.

TikTok ABD operasyonlarını satmaya mecbur kalırsa, bir alıcı bulması gerekir. Facebook veya Google gibi teknoloji devleri başka türlü şiddetli bir rakip satın alma şansına sahip olabilirken, karşılaştıkları antitröst incelemesi bunu yapmayı zorlaştırabilir. Microsoft bu noktada devreye girebilir.

Diğer büyük teknoloji şirketlerinin aksine, Microsoft'un sosyal medya alanında büyük bir payı yok, bu da düzenleyicileri rahatlatabilir ve anlaşmanın onaylanma olasılığını artırabilir. Daha sonra Microsoft, teknoloji şirketi standartlarına göre bir dinozor ve katılımı, sosyal medyanın icadı olan TikTok için bir ölüm öpücüğü olarak görülebilir.

Ancak Microsoft iyi çalışırsa, TikTok büyümeye devam edebilir ve büyük bir ABD teknoloji şirketinin desteğiyle, Facebook da dahil olmak üzere diğer sosyal medya şirketlerini daha ciddiye alabilir. Ve Microsoft hiçbir şekilde tek seçenek değil - diğer firmalar TikTok'u satın almaya çalışabilir.

TikTok’un ABD operasyonlarını kimin alacağını söylemek için henüz çok erken. Bu arada, yapmak için bol miktarda Clippy şakaları var.

Güncelleme 1 Ağustos 15:10 PT: Bu makale, Başkan Trump'tan bir açıklama ve TikTok'a karşı potansiyel hükümet eylemi hakkında yeni bir rapor içerecek şekilde güncellendi.

Kaynak: Vox

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ABD Başkanı Trump, TikTok'a 15 Eylül'e kadar Microsoft ile anlaşma süresi tanıdı

ABD Başkanı Donald Trump, kısa video paylaşımı uygulaması TikTok'un Microsoft tarafından satın alınmasına karşı çıkmayacağını ancak satın almanın 15 Eylül'e kadar tamamlanması gerektiğini söyledi.

Başkan Trump, bilgi güvenliği gerekçesiyle Çin menşeili uygulamayı ABD'de yasaklayacağını duyurmuştu.

TikTok'un ABD'de 80 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

Reuters haber ajansı, TikTok'un sahibi olan ByteDance'in, şirketin ABD'deki tüm yatırımlarından vazgeçmenin yanında, ABD'li kullanıcıların bilgilerini devretmek için Microsoft ile görüşmelerin sürdüğünü bildirmişti.

Çin merkezli ByteDance firmasına ait olan uygulama, verileri Çin hükümetiyle paylaştığı iddialarını reddetmişti.

TikTok'un CEO'su Kevin Mayer, "Biz siyasetle ilgilenmiyoruz, siyasi reklam kabul etmiyoruz ve herhangi bir ajandamız yok - tek hedefimiz herkesin hoşuna giden enerjik, dinamik bir platform olarak kalmak" mesajını paylaşmıştı.

Çin ile ABD arasında süren ticaret savaşının teknolojik cephesinde TikTok'tan farklı uygulamaların da hedef alınması mümkün.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Pazar günü bazı Asyalı teknoloji firmalarının, elde ettikleri verileri direkt olarak Çin Komünist Partisi'ne aktardıklarını iddia etmişti.

Pompeo, bu açıklamasında TikTok'un yanı sıra, mesajlaşma uygulaması olan WeChat'in de ismini andı.

Bir sosyal medya uygulaması olarak tanımlanan WeChat aslında bundan çok daha fazlasını yapabiliyor. Mesajlaşma uygulaması olarak çalıştığı gibi ödeme sistemi işlevi de yerine getirebiliyor.

BBC'nin teknoloji editörleri Chris Baraniuk ve Leo Kelion, olası yasaklarla ilgili kaleme aldıkları makalede, WeChat'i, iOS veya Android işletim sistemleri üzerindeki ikincil bir işletim sistemi olarak tanımlıyor.

WeChat uygulamasına, Çin hükümetinin, ülke genelinde işlev gören bir istihbarat aygıtı olarak bakılıyor.

Ülke dışında yaşayan Çinlilere Komünist Parti propogandası için kullanıldığı da öne sürülüyor.

Başka hangi uygulamalar yasak kapsamına girebilir?

Hindistan, Çin menşeili 59 uygulamaya, "güvenlik ve egemenlik" amaçlı olarak yasaklamıştı. TikTok ve WeChat'in de yer aldığı bu listenin, ABD'nin hangi uygulamaları yasaklayabileceği noktasında bir işaret fişeği olabileceği değerlendiriliyor:

Baidu Haritalar ve Baidu Çeviri: Google uygulamalarına rakip olan bu uygulama, Çin'in ana arama motoru olarak işlev görüyor.

Weibo - Twitter gibi çalışan bir mikro blog uygulaması

Clash of Kings ve Mobile Legends Bang Bang video oyunları

CamScanner - Belge scan uygulaması

QQMail - Belge transfer uygulaması

Dışişleri Bakanı Mike Pence, yüz tanıma teknolojisi kullanan Çin merkezli uygulamaların da özellikle endişe kaynağı olduğunu belirtmişti.

Koronavirüs döneminde büyük değer kazanan Zoom isimli video konferans uygulamasının da endişeleri olabileceği değerlendiriliyor.

Çin doğumlu girişimci Eric Yuan tarafından kurulan şirket, Çin merkezli server'ları kullandığının ortaya çıkması sonrası, bunun "sehven" yaşandığını açıklamıştı.

Şirket, Çin ile arasına mesafe koymak amacıyla bir takım adımlar atıyor. Bunların arasında Çinli kullanıcılara başka ortaklar aracılığıyla hizmet vermek de yer alıyor.

Kaynak: BBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

2018'de 12 milyar doları aşan geliri ve Trump'ın satın alma taleplerini 'mantıksız' bulan TikTok'un arkasındaki gizli Çin milyarderi Zhang Yiming ile tanışın

BB17BEeg.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Zhang Yiming, TikTok'un arkasındaki Çinli yazılım geliştiricisi ByteDance'i kurduktan sonra 16,2 milyar dolarlık bir servet inşa etti.

Çin'deki en zengin insanlardan biri olmasına rağmen, Zhang son derece özeldir ve kişisel hayatı hakkında çok az şey bilinir.

TikTok şu anda ABD operasyonlarını Başkan Trump'ın yasaklanması tehdidiyle Microsoft'a satma ve Çin sosyal medyasında Yiming'in şiddetli eleştirilerine yol açıyor.

TikTok'un yaygın popülaritesi sadece yeni nesil sosyal medya yıldızları yaratmakla kalmadı, aynı zamanda bir sosyal medya milyarderi de yarattı.

Forbes, uygulamanın ana şirketini kuran 36 yaşındaki yazılım mühendisi Zhang Yiming'in şu anda 16,2 milyar dolarlık net değere sahip olduğunu tahmin ediyor. Bloomberg Milyarderler Endeksi sıralamasında Çin'deki en zengin insanlardan biri olmasına rağmen, Zhang son derece özeldir ve kişisel hayatı hakkında çok az şey bilinmektedir.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Habere Göre: TikTok önümüzdeki hafta Trump yönetimine dava açacak

NPR'ye verdiği demeçte, TikTok'un Trump yönetimine Perşembe günü Çin'in sahip olduğu uygulamayı hedefleyen idari emri nedeniyle dava açmayı planladığını söyledi.

BB17xr7z.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

NPR'nin kaynağı, çılgınca popüler olan video uygulamasının davayı Salı günü kadar erken açabileceğini söyledi ve davanın, şirketin Amerikan merkezinin bulunduğu Kaliforniya Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesine açılacağını ekledi.

Trump'ın yürütme emri temelde TikTok'un sahibi olan Çinli teknoloji şirketi ByteDance'i uygulamayı 45 gün içinde satmaya veya uygulamanın ABD'de yasaklandığını görmeye zorluyor.

Yürütme emri, "Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki şirketler tarafından geliştirilen ve sahip olunan mobil uygulamaların Amerika Birleşik Devletleri'nde yaygınlaşması, ABD'nin ulusal güvenliğini, dış politikasını ve ekonomisini tehdit etmeye devam ediyor" diyor. "Şu anda, özellikle bir mobil uygulama olan TikTok'un oluşturduğu tehdidi ele almak için harekete geçilmesi gerekiyor."

Beyaz Saray, TikTok'un Amerikan kullanıcı verilerini Çin hükümetine sattığını iddia eden yönetim ile TikTok'tan giderek daha fazla bıktı. TikTok, bunu asla yapmayacağını defalarca söyledi.

Kaynak NPR'ye "Saf spekülasyon ve varsayıma dayanıyor" dedi. "Emirde hiçbir bulgu yok, sadece etrafta dolaşan Çin hakkındaki retoriği yineliyor."

TikTok, The Hill'i başkanın yürütme emri hakkında yaptığı daha önceki bir açıklamaya atıfta bulunarak yorum yapmayı reddetti.

"Herhangi bir yasal süreç olmaksızın yayınlanan son İcra Kararı bizi şok etti. Yaklaşık bir yıldır, ifade edilen endişelere yapıcı bir çözüm sağlamak için ABD hükümeti ile iyi niyetle ilişki kurmaya çalışıyoruz." önceki açıklamada söylendi. "Hukukun üstünlüğünün göz ardı edilmemesini ve şirketimize ve kullanıcılarımıza - eğer İdare tarafından değilse ABD mahkemeleri tarafından - adil muamele görmesini sağlamak için elimizdeki tüm çareleri takip edeceğiz."

Beyaz Saray sözcüsü Judd Deere, bildirilen dava hakkında yorum yapmayı reddetti, ancak radyo istasyonuna şunları söyledi: "Yönetim, Amerikan halkını kritik altyapı, halk sağlığı ve güvenliği ile ekonomik ve ulusal güvenliğimize yönelik siberle ilgili tüm tehditlerden korumaya kararlıdır. "

Hill, daha fazla yorum için Beyaz Saray'a ulaştı.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, TikTok Satışı İçin Son Tarihi Belirledi

WASHINGTON - Başkan Trump, Cuma günü geç saatlerde TikTok’un Çinli sahibine video paylaşım uygulamasının ABD operasyonlarından kendisini geri çekmesi çağrısında bulunan bir emir verdi ve işlemin tamamlanması için 90 günlük bir son tarih belirledi.

Bay Trump, emriyle Pekin merkezli ByteDance Ltd.'nin "Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal güvenliğini bozma tehdidinde bulunabileceğini" söyledi ve ByteDance'in TikTok'u içinde ülkenin sınırları.

Bir TikTok temsilcisi siparişe doğrudan yanıt vermedi, ancak şirketin "gelecek yıllar boyunca platformumuzda yaratanlara ailelere neşe ve anlamlı kariyerler getirmeye devam etmeye kararlı olduğunu" belirten bir açıklama yaptı.

Şirket, ABD'nin Amerikalı kullanıcılar hakkındaki bilgileri Çin hükümeti ile paylaşacağı iddialarına defalarca itiraz etti.

Politika, politika, ulusal güvenlik ve daha fazlasıyla ilgili haberleri ve analizleri doğrudan gelen kutunuza teslim alın

Cuma günü geç saatlerde verilen sipariş, ABD'deki Yabancı Yatırım Komitesi tarafından olası güvenlik risklerine karşı yabancı kuruluşların ABD şirketlerinin satın almalarını inceleyen bir soruşturmayı sonuçlandırıyor. Bu, Beyaz Saray'ın TikTok'a karşı son zamanlarda yaptığı bir dizi eylemin sonuncusu.

7 Ağustos'ta Bay Trump, bir Amerikan şirketinin TikTok'un ABD operasyonlarını satın alması için 45 günlük bir süre belirleyen bir idari emir imzaladı.

Bu görüşmeler, Bay Trump'ın bir hafta önce gazetecilere TikTok'u ABD'de yasaklamaya hazır olduğunu söylemesi ile çoktan başlamıştı.

Microsoft Corp. ve Twitter Inc. bir satın alma hakkında konuştu ve birkaç yatırım ve teknoloji firması da potansiyel bir anlaşmayı araştırıyor.

Cuma günkü emir ayrıca ByteDance'in Cfius panelinde oturan ulusal güvenlik yetkililerine TikTok kullanıcılarından aldığı verileri yok ettiğini veya 2017'de Musical.ly adlı benzer bir uygulamayı satın aldığında edindiği bilgisini vermesi için çağrıda bulundu.

Ülkenin ulusal güvenliğini riske atmamalarını sağlamak için yabancı para içeren anlaşmaları gözden geçiren bir federal kurumlar paneli olan Cfius, ByteDance'ın güçlü bir ABD kullanıcı tabanı oluşturan Şangay merkezli bir platform olan Musical.ly'yi satın almasını inceledi. .

Satın alma işleminden sonra Musical.ly'nin platformu durduruldu ve video paylaşmak isteyen kullanıcılar bunu TikTok platformunda yapmaya devam edebildi.

Satın alma, TikTok’un ABD TikTok’un kullanıcı yapımı dans ve müzik videolarıyla dolu platformu içindeki büyümesini hızlandırdı, pazar araştırma firması Sensor Tower'a göre ABD'de 180 milyondan fazla indirildi.

ABD yetkilileri, ByteDance yetkililerinin Amerikalılardan topladıkları verileri TikTok'ta yayınlayarak Çin hükümetine aktarabileceğinden endişe duyduklarını söylüyor. TikTok asla bunu yapmayacağını söyledi.

Kaynak: The Wall Street Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.