Φ jeune Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Niye canına kıydıklarını şimdi daha iyi anlıyorum.. evet sevgılı marcus bu ınsanlar ınancları ugruna bagımsız Turkıye ıcın olduler.bazı ınsanlar halkın bu ınsanları unuttugunu soyluyorlar ama bız unutmadık.tamam etıyle kemıgıyle topraga gomduk ama acısını kalbımıze,fıkırlerını ve dusuncelerını ıse beynımıze gomduk.cıkıp laflar soyluyorlar halk devrımı bulmamıstır devrım halkı bulmustur dıye.tum okulların kapısına asılsın dıyorlar. bu da benı bır sozum olsun bu da tum okulların kapısına asılsın o zaman.DEVRIMCILER OLUR AMA DEVRIMLER YASAR Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Sevgili DIPNOT;Insanlar konusa konusa anlasirlar diye bir laf vardir ve cokta dogrudur.Biz ayni topraklarin genelde ayni fakat bazen farkli düsünen insanlariyiz.Bu farkliliklar olmadan da olmuyor,size ve düsüncelerinize saygim sonsuzdur,ve birbirimizi tanimasak bile dostlugunuzdan ve samimiyetinizden zerre kadar kuskum yoktur.Önemli olan ayni temelde yani ülkemizi ve insanlarimizi sevme bazinda birlesebilmemizdir,nüans farklari bir vitrin dekorunun degisik zaviyelerden görünüsünden ayri birsey degildir,Bu vatan bizimdir yanlislarini dogrularini konusacak olanlarda bizleriz. Ben baska baska konularda bulusmak umuduyla size basarilar diliyorum, saygilarla Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Sayın Dipnot Ben almam gereken mesajı aldım. Açıklama yapmanıza gerek yok, sen ülkeme işte bu kadar değer veriyorsun, başörtülü kızlara gösterdiğin tepkiyi vatanhainlerine gösteremiyorsun. Çünkü amacın belli. Orhan Pamuk bu millet hakkında affı mümkün olmayan sözler söylemiştir ve satılık bir kalemdir. Ama nasılsa dindar değil ya alkışlayın bol bol. Göklere çıkartın kendi milletine sırtını dönen adamı. Demek o sözler sadece Orhan Pamuk'u bağlar bunu söyleyecek kadar tepkisizsiniz. Senin için önemli olan inanan insanların değerleri ile uğraşmak ama senin için bir millete iftira atanlar tebrik edilmeliler. Peh peh peh. Sayın dipnot hiç inandırıcı değilsiniz. Alıntı
Φ buraks Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Sayın Dipnot Ben almam gereken mesajı aldım. Açıklama yapmanıza gerek yok, sen ülkeme işte bu kadar değer veriyorsun, başörtülü kızlara gösterdiğin tepkiyi vatanhainlerine gösteremiyorsun. Çünkü amacın belli. Orhan Pamuk bu millet hakkında affı mümkün olmayan sözler söylemiştir ve satılık bir kalemdir. Ama nasılsa dindar değil ya alkışlayın bol bol. Göklere çıkartın kendi milletine sırtını dönen adamı. Demek o sözler sadece Orhan Pamuk'u bağlar bunu söyleyecek kadar tepkisizsiniz. Senin için önemli olan inanan insanların değerleri ile uğraşmak ama senin için bir millete iftira atanlar tebrik edilmeliler. Peh peh peh. Sayın dipnot hiç inandırıcı değilsiniz. eğer gercekten o.pamuk birşeyler söylemek zorunda hissediyorsa kendini pkk nın yaptığı katliamlardan söz etseydi. bunların kanıtıda var belgeside var. fakat nobeli alamazdı ama nobelden fazlasını bu Türk halkı ona verirdi. artık onun nobeli var ama bağrına basacak bir milleti yok. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Sayın Dipnot Ben almam gereken mesajı aldım. Açıklama yapmanıza gerek yok, sen ülkeme işte bu kadar değer veriyorsun, başörtülü kızlara gösterdiğin tepkiyi ********** gösteremiyorsun. Çünkü amacın belli. Orhan Pamuk bu millet hakkında affı mümkün olmayan sözler söylemiştir ve ******** bir kalemdir. Ama nasılsa dindar değil ya alkışlayın bol bol. Göklere çıkartın kendi milletine sırtını dönen adamı. Demek o sözler sadece Orhan Pamuk'u bağlar bunu söyleyecek kadar tepkisizsiniz. Senin için önemli olan inanan insanların değerleri ile uğraşmak ama senin için bir millete iftira atanlar tebrik edilmeliler. Peh peh peh. Sayın dipnot hiç inandırıcı değilsiniz. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Sayın Dipnot Ben almam gereken mesajı aldım. Açıklama yapmanıza gerek yok, sen ülkeme işte bu kadar değer veriyorsun, başörtülü kızlara gösterdiğin tepkiyi ********** gösteremiyorsun. Çünkü amacın belli. Orhan Pamuk bu millet hakkında affı mümkün olmayan sözler söylemiştir ve ******** bir kalemdir. Ama nasılsa dindar değil ya alkışlayın bol bol. Göklere çıkartın kendi milletine sırtını dönen adamı. Demek o sözler sadece Orhan Pamuk'u bağlar bunu söyleyecek kadar tepkisizsiniz. Senin için önemli olan inanan insanların değerleri ile uğraşmak ama senin için bir millete iftira atanlar tebrik edilmeliler. Peh peh peh. Sayın dipnot hiç inandırıcı değilsiniz. Sevgili arkadaşlar ve keskin kalem... Bana göre Orhan Pamuk bu ödülü niçin aldı yaygaralarının tümü abesle iştigaldir, zira bu gereksiz sorunun basit bir cevabı var: Açıkçası başkaları bu ödülü nasıl aldıysa o da öyle aldı. Ödülün alanı edebiyattır, Orhan Pamuk da edebiyatçıdır. Kırk yılda bir söylediği birkaç siyasi/toplumsal lâfın dışında bir sürü roman ve yazı yazmıştır. Bu romanlar dünyanın neredeyse kırk diline çevrilmiştir. Hayrıca bakın Orhan Pamuk bu romanlarında futbol maçı anlatmıyor: Kendisini ve toplumunu anlatıyor. İnsanın şöhreti arttıkça, her lâfında keramet bulanların sayısı da artar, onun için bazan hiç anlamadığı konularda da lâf etmenin cazibesine karşı koyamaz. Bakın burası Türkiye Cumhuriyeti ve öyle veya böyle demokrasisi olan bir ülkede yaşıyoruz... Artık padişah yok. Cumhuriyeti ilân edeli seksen seneyi geçti. Artık hür bir toplumuz; başarı için, nimetlerden yararlanmak için, adam olmak için, padişahın lûtfuna ihtiyacımız yok! Tek yapılacak iş bireysel olarak ne iistediğimizi bilip, o amaca doğru çalışmaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Orhan Pamuk, Atatürk'ün kurduğu bu cumhuriyette, hür olarak çalışıp, hedefin varmıştır. Yapabileceğimiz tek şey, hepimiz adına dünyada alnımızı ak çıkaran bu yaptığı için onu tebrik etmek, vatandaşımız olarak can-ı gönülden kucaklamaktır. ...... Hayrıca sevgili keskinkalem... Benim başından beri anlatmaya çalıştığımı anlayamamanı çık iyi anlayabiliyorum.. Sizin sorununuz edebiyat falan değil.. Dünya çabında böyle bir başarıya imza atılması ile de değil... Buna katılmayabilirsiniz ve sizi anlarım.. Ama bu forumda yazmaya başladığımdan beri insanların her türlü giyim özgürlüğüne sahiptir ve buna hakları vardır dememe rağmen ve ancak laik devletin kurumlarında ve eğitim alanında bu olmamalı diye düşünce beyan etmeme rağmen siz burada bunu bölücükle, ödülle falan bütünleştirip ele alırsanız işte o zaman sizi anlayamam... Çünük üçüde farli şeyler.. Tabiki bu da hayrıca tartışılır... Bu konuda sizi sabırla ve büyük bir mutlulukla dinlerim... Fakat hiçbir zaman müslüman olan biri karşısındakini "Peh peh peh. Sayın dipnot hiç inandırıcı değilsiniz." şeklinde bir tabirle alaycı yaklaşırsanız kimse sizi kaale almaz ve aynı yanıtla karşılaşabilirsiniz... Eminim aynı duyguları taşıyor olmanın ötesinde bu sizin için de hiç hoş olmaz... Sevgi ve saygılarımla... İLAVE... Nobel Edebiyat ödülü ile ilgili olarak Meksika basını sayfalar ayırdı. Boy boy resimleri basıldı. Ülkem yazarının hakkında Türk basınından yıllarca öğrenemediğim detayları şu bir haftada çıkan sayfalarca yazıyla öğrendim. Inanılmaz gurur verici! Yurt dışında yaşayanların çok iyi bildiği ve ıkına sıkına açıklamaya çalıştıkları Kürt sorunu, Ermeni sorunu, güzel Istanbul, başkent Ankara, Türkiye’de islamiyet, Gece Yarısı Expresi’nin yanında bir gül gibi açıp elimizi yüzümüzü aydınlattı Orhan Pamuk. Zeynep Bel / http://www.acikgazete.com/?action=journalist&aid=2230 ______________________________________________ C. Şengör'e sevgi ve saygılarımızla... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Tamam işte sayın dipnot siz kutlayın, biz kutlamama hakkımızı kullanıyoruz ben sizden öğrenmem gerekeni öğrendim bundan sonra benim için sizin sözlerinizin bir değeri yoktur . biliyorum ki siz ülke menfaatine yorum yapmıyorsunuz tek sorun yaptığınız mesele İslam dini. bu açık ve net görünüyor. ülkenin sorunları ya da uğradığı hakaretler sizi alakadar etmiyor. buda umurumuzda değil bundan sonra. birileri ******** ********** teşekkür edebilir ama biz etmiyoruz. buda bizim ayrıcalığımız olsun. vatan sağolsun. selametle Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Tamam işte sayın dipnot siz kutlayın, biz kutlamama hakkımızı kullanıyoruz ben sizden öğrenmem gerekeni öğrendim bundan sonra benim için sizin sözlerinizin bir değeri yoktur . biliyorum ki siz ülke menfaatine yorum yapmıyorsunuz tek sorun yaptığınız mesele İslam dini. bu açık ve net görünüyor. ülkenin sorunları ya da uğradığı hakaretler sizi alakadar etmiyor. buda umurumuzda değil bundan sonra. birileri yüzüne tükürene teşekkür edebilir ama biz etmiyoruz. buda bizim ayrıcalığımız olsun. vatan sağolsun. selametle Orhan Pamuk'un da pekala yanlışlıklarını ve affedilemeyecek düşüncelerini biliyoruz... Fakat bu ülkede Orhan Pamuk'tan önce Sivasları, Kubilayları yaratanlar, ülkeyi ortaçağ karanlığına götürmek istiyen şeriatçi yobazlar, bölücüler bircinci derecede öncelikli tehlikelerdir... Siz kalkın ülkeyi dini devlete doğru götürmeye çalışan şeriatçi güçleri görmezlikten gelin... Ve bu ülkeyi dini sömürü altında cemaatleri, tahrikatları bir fabrika gibi kullanan adnan hocaları, fethullah denen o ABD emrindeki adamlara dahi tek kelime etmeyin.. Sonra kalkın bize ve başarıları karalamaya, çamurlamaya kalkın.. Sevgili keskinkalem... Öncelikle sunu bilmeni isteriz... Bizler ülke menfaatleri adına sonuna kadar bu tür karanlıklarla ve sömürünen her türlüsüyle, takiyenin her çeşidiyle, emperyalist saldırılar kaşsında her şeyimizle sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz... Diğer taraftan madem siz bizi öğrenmiş oldunuz... Bizde sizi çok yakından ve çok iyi tanıyoruz buna emin olun... Hayrıaca düşüncelerimize katılmışsınız, katılmamışsınız bunlar bize bir artı katmaz/katamaz... Yinede düşüncelerinize saygı duyuyor ve yolunuzda başarılar diliyorum... Sevgiyle kalın... Unutmadan yüze tükerenin ne menen bir kişilik olduğunu da bilmiyor değiliz ve onlarla da hiçbir işimiz olmaz... Çünkü o salya öncelikle onun özünden geldiğini çok iyi biliriz... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 sayın dipnot tanışmış mı olduk şimdi ben sizin ne demek istediğinizi anladım diyorum siz biz sizin kim olduğunuzu biliriz diyorsunuz. gülünç ben bu ülkede vatana ve millete zarar verenler arasında fark görmüyorum birini kınarken diğerine övgüler yağdırmıyorum. bana göre hain haindir onun dini mezhebi ya da milleti bile olmaz. orhan pambuk ödülüne kavuşmak için kırk takla atmıştır bu kadar taklaya ödül vermeseler ayıp olurdu. anlayamazsınız da son olarak şunu söyleyim ben bu vatana ihanet edenin dinini, milletini ve de kim olduğunu mesele yapmıyorum. ben vatanıma hakaret edene sevinmeyecek kadar onurluyum. selametle Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Yaşayan, hem de iyi yaşayan, En büyük şairimiz Can Yücel' den güncel konuyo ışık tutacan bir şiiri... (Rahmetle anıyoruz kendisini...) Güncel bir konu... Sepetinde üç dirhem pamuğu olmayan takımı Fena halde tebelleş oldu Orhan Pamuk'a... Yok efendim, bu Nişantaşı çayırı ****** -Romancılık ne gezer serde!- Reklam yazarıymış düpedüz Veya son model helikopteriyle kapı kapı dolaşan Post-modern bir seyyar satıcı... Ben ki pre-modern bir şairim, diyorum ki size: Bakmayın Orhan'ın hep geçmişe mazilerden dem vurduğuna Harem dairelerinde oryantâl göbekler attığına! O mu sanki edebiyatımızda tek yağmur kaçağı Üslûbu bihoş mesleği nakkaş muşambası makintoş! Bakmayın sokaklarda bir müze bekçisi gibi dolaştığına! O tam Günün Adamı Antika olan biziz asıl Gırtlağına kadar beyaz eşyaya kara paraya batmış Bu tüketim toplumunun has çocuğu o! Bir kalemde yeni bir kalem sürdü piyasa ekonomisine Kitapsızlar mahallesinde salyangoz bellenen, o yasaklı O tu kaka KİTAP kapış kapış gidiyor sapamarketlerde Orhan eskiden yok olan bir şeyi yok satıyor Biz ne kızıllar gördük kızılı yok pahasına satan... Varsın o da Kırmızı'yı okutsun ateş pahasına! Can Yücel/31.12.1998/Datça ______________________________________________________ http://www.radikal.com.tr/1999/01/01/arka/can.html Alıntı
Φ ÇINAR Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Sayın Dipnot Ben almam gereken mesajı aldım. Açıklama yapmanıza gerek yok, sen ülkeme işte bu kadar değer veriyorsun, başörtülü kızlara gösterdiğin tepkiyi ********** gösteremiyorsun. Çünkü amacın belli. Orhan Pamuk bu millet hakkında affı mümkün olmayan sözler söylemiştir ve ******** bir kalemdir. Ama nasılsa dindar değil ya alkışlayın bol bol. Göklere çıkartın kendi milletine sırtını dönen adamı. Demek o sözler sadece Orhan Pamuk'u bağlar bunu söyleyecek kadar tepkisizsiniz. Senin için önemli olan inanan insanların değerleri ile uğraşmak ama senin için bir millete iftira atanlar tebrik edilmeliler. Peh peh peh. Sayın dipnot hiç inandırıcı değilsiniz. Tamam işte sayın dipnot siz kutlayın, biz kutlamama hakkımızı kullanıyoruz ben sizden öğrenmem gerekeni öğrendim bundan sonra benim için sizin sözlerinizin bir değeri yoktur . biliyorum ki siz ülke menfaatine yorum yapmıyorsunuz tek sorun yaptığınız mesele İslam dini. bu açık ve net görünüyor. ülkenin sorunları ya da uğradığı hakaretler sizi alakadar etmiyor. buda umurumuzda değil bundan sonra. birileri yüzüne tükürene teşekkür edebilir ama biz etmiyoruz. buda bizim ayrıcalığımız olsun. vatan sağolsun. selametle Alıntı
Φ bir umut kayası Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 eğer bir insan kendi düşüncelerinden dolayı böyle bir tepki alıyorsa ne özgürlüğünden bahsediyoruz biz. hep orhan pamuk bu sözleri söylemeseydi ona nobel verirler miydi diyorsunuz. ama ben şu soruyu soruyorum eğer orhan pamuk nobel almasaydı orhan pamuğun sözlerine bu kadar tepkili olur muydunuz???? Alıntı
Misafir seyrekler Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Son yorum... Bu konudaki son yorumumu hiçbir arkadaştan alıntı yapmadan yapacağım. Sayın arkadaşlarım; Başkalarının düşünceleri, kendi düşünceleri ile uyuşmadığında,en iyi arkadaşlarını bile kıracak durum'a gelindiği görüldü. Orhan Pamuk'un Ermeni soykırımı hakkındaki söylediklerine,bir kişi bile onay vermediği halde, hala orada kalan arkadaşlar var. O sözleri bizi değil, kendisini bağlar. Şimdi bir yanlışta, bütün doğruları götürelimmi? Bu adamdan yazar olmaz,edebiyatçı olmaz... Bu adamdan yazar olmaz,edebiyatçı olmazda,eserleri 40 dil'e laf olsun diye çevrilmedi herhalde. Almanya'da "kar" ençok okunan eserler arasında yerini almış durumda.Bu eserler'i para verip satın alanlar,herhalde okumak için para veriyorlar. Bu adamdan insan olmaz... Nedir insan, insanlığın tarifi nedir? Birilerine göre insan'ın tarifi. 1-Düşünen hayvandır. 2-Benim gibi düşünendir. 3-Benim ırkımdan olandır. 4-Benim dinimden olandır. 5-Benim fikirlerimi benimseyendir. 6-Vs. Vs. gibi uzayıp gider. Bence insan; Din,dil,ırk gözetmeksizin, tüm insanlığı aynı seviyede gören,hiçbir kimseyi küçümsemeyen,emeğe ve görüşlere saygı duyan yaratıklara insan denir. (Benim için) Arkadaş'ın biri Nazım Hikmet'i misal vermiş,birileride hemen karşı atağa geçmişler.Yok N.Hikmet öyle söylememişmiş. Yok türban meselesi gibi Vs.Vs. ...... Şimdi bu olanlar yaşanırken,birileride çıkıp alkış tutuyorlar (Haklılar.Yoksa daha nasıl yakalarlar bu pozisyon'u)bu yorumlar'a. Bir oduncu hikayesi vardı;Bilirsiniz... Adamın biri uzun bir yolun sonunda,yorgun ve bitkin ormanda bir oduncuyla karşılaşır. Aralarında sohbet başlar. Yolcu: Dayı ne yapıyorsun? Oduncu: Odun ediyoeum evlat. Yolcu: Ne yapacaksın odun'u? Oduncu: Şehir'e götürüp satacaşım. Yolcu: Kaç liraya satacaksın? Oduncu: 5 liraya. Yolcu: Ben sana 10 lira vereyim,odun'u bırak,beni götür şehir'e. Oduncu: Tamam evlat der,yolcu eşeğe biner ve şehir'e varırlar. Yolcu: Al dayı 10 liranı. Oduncu: 5 lira daha vereceksin. Yolcu: o neden? Oduncu: Odunumun parası. Yolcu: Dayı 10 lira verdim ya. Oduncu: o para senin içindi,5 lirada odunum için vereceksin. İllede odunumun parası... Verdik işte odun parasını;Daha ne yapalımki? Orhan Pamuk'un o sözlerini onaylamıyoruz.Ama bu ipi alıp idam etmemizi gerektirmez diye düşünüyorum. Saygılar tüm arkadaşlar'a. Alıntı
Φ bir umut kayası Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Orhan Pamuk'un da pekala yanlışlıklarını ve affedilemeyecek düşüncelerini biliyoruz... Fakat bu ülkede Orhan Pamuk'tan önce Sivasları, Kubilayları yaratanlar, ülkeyi ortaçağ karanlığına götürmek istiyen şeriatçi yobazlar, bölücüler bircinci derecede öncelikli tehlikelerdir... Siz kalkın ülkeyi dini devlete doğru götürmeye çalışan şeriatçi güçleri görmezlikten gelin... Ve bu ülkeyi dini sömürü altında cemaatleri, tahrikatları bir fabrika gibi kullanan adnan hocaları, fethullah denen o ABD emrindeki adamlara dahi tek kelime etmeyin.. Sonra kalkın bize ve başarıları karalamaya, çamurlamaya kalkın.. Sevgili keskinkalem... Öncelikle sunu bilmeni isteriz... Bizler ülke menfaatleri adına sonuna kadar bu tür karanlıklarla ve sömürünen her türlüsüyle, takiyenin her çeşidiyle, emperyalist saldırılar kaşsında her şeyimizle sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz... Diğer taraftan madem siz bizi öğrenmiş oldunuz... Bizde sizi çok yakından ve çok iyi tanıyoruz buna emin olun... Hayrıaca düşüncelerimize katılmışsınız, katılmamışsınız bunlar bize bir artı katmaz/katamaz... Yinede düşüncelerinize saygı duyuyor ve yolunuzda başarılar diliyorum... Sevgiyle kalın... Unutmadan yüze tükerenin ne menen bir kişilik olduğunu da bilmiyor değiliz ve onlarla da hiçbir işimiz olmaz... Çünkü o salya öncelikle onun özünden geldiğini çok iyi biliriz... size sonuna kadar katılıyorum. bu ülkede her zaman çağdaşlarını ezmek isteyenler olacaktır önemli olan birkaç kişi de olsa doğruyu alkışlayıp orhan pamukların yok olmasını önlemektir Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Çağdaşlaşmak Batı''nın gözü ile Türkiye''ye bakmakmıdır... Batı''ya ağiz olmakmıdır.. SayGıLar.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 eğer bir insan kendi düşüncelerinden dolayı böyle bir tepki alıyorsa ne özgürlüğünden bahsediyoruz biz. hep orhan pamuk bu sözleri söylemeseydi ona nobel verirler miydi diyorsunuz. ama ben şu soruyu soruyorum eğer orhan pamuk nobel almasaydı orhan pamuğun sözlerine bu kadar tepkili olur muydunuz???? biz burda neyi ifade ettik sayın bir umut kayası başkalarının görüşlerinimi.peki sizin bize bu tepkiniz özgürlükte bizim fikrimizi beyan etmemizmi yanlış hata...bravo doğrusu. evet orhan pamuk nobeli almasaydıda bu sözlerine aynı oranda tepkiliydik.... Son yorum... Bu konudaki son yorumumu hiçbir arkadaştan alıntı yapmadan yapacağım. Sayın arkadaşlarım; Başkalarının düşünceleri, kendi düşünceleri ile uyuşmadığında,en iyi arkadaşlarını bile kıracak durum'a gelindiği görüldü. Orhan Pamuk'un Ermeni soykırımı hakkındaki söylediklerine,bir kişi bile onay vermediği halde, hala orada kalan arkadaşlar var. O sözleri bizi değil, kendisini bağlar. Şimdi bir yanlışta, bütün doğruları götürelimmi? Bu adamdan yazar olmaz,edebiyatçı olmaz... Bu adamdan yazar olmaz,edebiyatçı olmazda,eserleri 40 dil'e laf olsun diye çevrilmedi herhalde. Almanya'da "kar" ençok okunan eserler arasında yerini almış durumda.Bu eserler'i para verip satın alanlar,herhalde okumak için para veriyorlar. Bu adamdan insan olmaz... Nedir insan, insanlığın tarifi nedir? Birilerine göre insan'ın tarifi. 1-Düşünen hayvandır. 2-Benim gibi düşünendir. 3-Benim ırkımdan olandır. 4-Benim dinimden olandır. 5-Benim fikirlerimi benimseyendir. 6-Vs. Vs. gibi uzayıp gider. Bence insan; Din,dil,ırk gözetmeksizin, tüm insanlığı aynı seviyede gören,hiçbir kimseyi küçümsemeyen,emeğe ve görüşlere saygı duyan yaratıklara insan denir. (Benim için) Arkadaş'ın biri Nazım Hikmet'i misal vermiş,birileride hemen karşı atağa geçmişler.Yok N.Hikmet öyle söylememişmiş. Yok türban meselesi gibi Vs.Vs. ...... Şimdi bu olanlar yaşanırken,birileride çıkıp alkış tutuyorlar (Haklılar.Yoksa daha nasıl yakalarlar bu pozisyon'u)bu yorumlar'a. ............... İllede odunumun parası... Verdik işte odun parasını;Daha ne yapalımki? Orhan Pamuk'un o sözlerini onaylamıyoruz.Ama bu ipi alıp idam etmemizi gerektirmez diye düşünüyorum. Saygılar tüm arkadaşlar'a. ben kendi adıma kimseyi kırdığımı düşünmüyorum.doğru bildiğimizi savunuyoruz karşımızdaki kim olursa olsun. sözleri bizi değil kendisini bağlar demişsiniz siz öyle düşünebilirsiniz ama ben kesinlikle böyle düşünmüyorum ve bunu ifade etme özgürlüğüm tıpkı sizin gibi vardır sayın seyrekler. iyi bir yazar olup olmadığı kişilere göre değişir ne kadar çok sattığıda bunun bir göstergesi olamaz.... alkışlamak isteyenler buyursun alkışlasın ama bunu yaparken alkışlamayanlara ahkam kesip sataşmadan... kısaca bizi yargıladığınız şeyi siz yaparken neyin haklılığından bahsedip rahatsız oluyorsunuz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2006 eğer bir insan kendi düşüncelerinden dolayı böyle bir tepki alıyorsa ne özgürlüğünden bahsediyoruz biz. hep orhan pamuk bu sözleri söylemeseydi ona nobel verirler miydi diyorsunuz. ama ben şu soruyu soruyorum eğer orhan pamuk nobel almasaydı orhan pamuğun sözlerine bu kadar tepkili olur muydunuz???? Bir insanin düsünceleri,kendisi ile kaldigi sürece tepki alamaz böyle bir tepkiyi verme hakki kimsede olamaz,eger bu düsünceler,bir ülkeyi bir milleti hedef alarak uluorta söyleniyorsa verilen tepkiler dogrudur,kimsenin bir ulusu karalamaya hakki yoktur.Sonsuz bir özgürlük anlayisi haddini bilmezlerde vardir,herseyi yapip konusabilecegi fikrine saplanmistir,medeni insanlar hem baskalrinin hemde bir ulusun onur ve serefini karalamaya haklari olmadigini bilenlerdir.Hele birde bu karalamaya neden olan kavramlar düzmece ve art niyetlerse bunlari gercek diye özgürlügün arkasina saklanarak ifade etmezler. Hedef Orhan Pamuk degildir,sizler bunu hala anlayamadiniz veya anlamamakta israr ediyorsunuz,Orhan Pamuk o ödülü almasaydida tepki koyulacakti,tepki aldigi ödüle degildir tepki onun Türk ulusu icin sarfettigi gercek disi ve Ermeni diaspora yanlisi aciklamalaridir.Bilmiyoruz belkide ona ödül veren komisyon,Ermeni diasporasinin tavsiyeleri ilede yönlendirilmis olabilir.Cünkü diaspora ve Türkiye üzerinde oyun oynayan cevreler böyle Orhan Pamuk,Yasar Kemal gibi isimleri kendi davalari icin sembollestirmekten büyük bir güc alirlar,ve nitekimde Orhan Pamuk'a Ermenistandan gelen kutlamalar diasporanin basarisinin bir tezahürüdür. Vatani ve Milleti icin degilde kendi cikarlari icin calisan ve kendi cikarlarini ulusun cikarlarindan üstün görenler Ulusun degil kendisini alkislayanlarin dostu olabilirler. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2006 Son yorum... Bu konudaki son yorumumu hiçbir arkadaştan alıntı yapmadan yapacağım. Sayın arkadaşlarım; Başkalarının düşünceleri, kendi düşünceleri ile uyuşmadığında,en iyi arkadaşlarını bile kıracak durum'a gelindiği görüldü. Orhan Pamuk'un Ermeni soykırımı hakkındaki söylediklerine,bir kişi bile onay vermediği halde, hala orada kalan arkadaşlar var. O sözleri bizi değil, kendisini bağlar. Şimdi bir yanlışta, bütün doğruları götürelimmi? Bu adamdan yazar olmaz,edebiyatçı olmaz... Bu adamdan yazar olmaz,edebiyatçı olmazda,eserleri 40 dil'e laf olsun diye çevrilmedi herhalde. Almanya'da "kar" ençok okunan eserler arasında yerini almış durumda.Bu eserler'i para verip satın alanlar,herhalde okumak için para veriyorlar. Bu adamdan insan olmaz... Nedir insan, insanlığın tarifi nedir? Birilerine göre insan'ın tarifi. 1-Düşünen hayvandır. 2-Benim gibi düşünendir. 3-Benim ırkımdan olandır. 4-Benim dinimden olandır. 5-Benim fikirlerimi benimseyendir. 6-Vs. Vs. gibi uzayıp gider. Bence insan; Din,dil,ırk gözetmeksizin, tüm insanlığı aynı seviyede gören,hiçbir kimseyi küçümsemeyen,emeğe ve görüşlere saygı duyan yaratıklara insan denir. (Benim için) Arkadaş'ın biri Nazım Hikmet'i misal vermiş,birileride hemen karşı atağa geçmişler.Yok N.Hikmet öyle söylememişmiş. Yok türban meselesi gibi Vs.Vs. ...... Şimdi bu olanlar yaşanırken,birileride çıkıp alkış tutuyorlar (Haklılar.Yoksa daha nasıl yakalarlar bu pozisyon'u)bu yorumlar'a. Bir oduncu hikayesi vardı;Bilirsiniz... Adamın biri uzun bir yolun sonunda,yorgun ve bitkin ormanda bir oduncuyla karşılaşır. Aralarında sohbet başlar. Yolcu: Dayı ne yapıyorsun? Oduncu: Odun ediyoeum evlat. Yolcu: Ne yapacaksın odun'u? Oduncu: Şehir'e götürüp satacaşım. Yolcu: Kaç liraya satacaksın? Oduncu: 5 liraya. Yolcu: Ben sana 10 lira vereyim,odun'u bırak,beni götür şehir'e. Oduncu: Tamam evlat der,yolcu eşeğe biner ve şehir'e varırlar. Yolcu: Al dayı 10 liranı. Oduncu: 5 lira daha vereceksin. Yolcu: o neden? Oduncu: Odunumun parası. Yolcu: Dayı 10 lira verdim ya. Oduncu: o para senin içindi,5 lirada odunum için vereceksin. İllede odunumun parası... Verdik işte odun parasını;Daha ne yapalımki? Orhan Pamuk'un o sözlerini onaylamıyoruz.Ama bu ipi alıp idam etmemizi gerektirmez diye düşünüyorum. Saygılar tüm arkadaşlar'a. Sayin Seyrekler,Erik von Däniken dünyada encok okunanlar yani bestseller sinifinda bir yazardir,ama bence öyle olaganüstü büyük bir yazar degildir,cünkü hep hayaller ve varsayimlarla ugrasir,Orhan Pamuk'unda yazdigi kitaplar gercekten güzel eserler olabilir veya tam tersi.Bugün sayisiz yazarlarin -Dünya capinda-kitaplari her dile cevrilerek dünya piyasalarinda satilmakatadir,bu bir basari örnegi olamaz.Bu bir organize olayidir.Ha diger yanda bir yazarimizin dünya capinda ün yapmasi benim gibi bütün Türk ulusunu gururlandiracak bir gelisme olur,ama o yazar hangi ulusa ait oldugunu unutarak birilerinin sözcülügünü üstlenebiliyorsa Türk ulusunun öyle bir yazara ne ihtiyaci vardir nede onun kendisi icin kazzandigi nobele ihtiyac hisseder.Türk ulusunun onuru öyle nobellerle esdeger tutulamaz.nobel icin onurunu feda etmez Türk ulusu. saygilarla Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2006 Sayin Seyrekler,Erik von Däniken dünyada encok okunanlar yani bestseller sinifinda bir yazardir,ama bence öyle olaganüstü büyük bir yazar degildir,cünkü hep hayaller ve varsayimlarla ugrasir,Orhan Pamuk'unda yazdigi kitaplar gercekten güzel eserler olabilir veya tam tersi.Bugün sayisiz yazarlarin -Dünya capinda-kitaplari her dile cevrilerek dünya piyasalarinda satilmakatadir,bu bir basari örnegi olamaz.Bu bir organize olayidir.Ha diger yanda bir yazarimizin dünya capinda ün yapmasi benim gibi bütün Türk ulusunu gururlandiracak bir gelisme olur,ama o yazar hangi ulusa ait oldugunu unutarak birilerinin sözcülügünü üstlenebiliyorsa Türk ulusunun öyle bir yazara ne ihtiyaci vardir nede onun kendisi icin kazzandigi nobele ihtiyac hisseder.Türk ulusunun onuru öyle nobellerle esdeger tutulamaz.nobel icin onurunu feda etmez Türk ulusu. saygilarla Sevgili politika tamda benim düşüncelerimi dillendirmişsiniz.Şahanesiniz Alıntı
Φ bir umut kayası Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2006 kardeşim bu ülkede oynanan oyunlar söylemi artık sıradışılığını yitirdi belki ama eğer artık sıradansa oynanan oyunlar arttığı içindir ayrıca düşüncenizi savunmanız gerekir bunu engellemek isteyen olursa yanınızdayım fakat ben sizin gibi düşünmüyorum bu senin de benim gibi düşünmen gerektirdiği anlamına gelmez ki. ancak bütün bu olayların türkiyenin derdi sanki azmış gibi üstüne tuz biber olsun diye gerçekleştiğini düşünüyorum. ve biz dış güçlere tepki dururken başarılı olan insanları eziyoruz. konuya takılmış gibi oldum farkındayım ama nobel ödülünün tarihi çok önceden bellidir. ancak yasa tasarısının bu tarihe gelmesi fransanın planıdır diye düşünüyorum. Alıntı
Φ kibrit Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2006 Orhan PAMUK Nobel'i almıştır.Milli bir gururdur. Meyve veren ağaç taşlanır. Gerisi boş arkadaşlar. Onu bunu boşverinde edebiyatını tartışın. Ulusunu satana Nobel veriyorlarsa bu memleketten en az 100 tane nobel adayı çıkar. Hiçbirisi aday listesinde değil Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Ödül siyaset kokuyor;hem de bize ters cinsinden; tebrik edemem... O ödülü aldı ama önce kendisini bilsin... Bu ödülü "hoş" karşılayanlara tek sözüm ise "bu kadar da olmaz be kardeşim" dir... Alıntı
Φ Anakonda Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Orhan Pamuk denen zat görevini yapmış ve "ÜCRETİNİ" almıştır. Ve bir defa daha ayaklar baş edilmiştir.... Alıntı
Φ KaTiLBeNiM Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Adam sırf bu ödülü alabilmek için ülkesini sattı. YAZIKLAR OLSUN... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.