Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

18 Metrekare Yurt Odalarından Öğrendiğimiz Küçük Ev / Oda Düzenlemeleri


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

18 Metrekare Yurt Odalarından Öğrendiğimiz Küçük Ev / Oda Düzenlemeleri

Burası dünyanın en havalı öğrenci evi mi?

5eb02c3101b33.jpg

Yurt odanız nasıldı? Amerikan kamu üniversitelerinin çoğunluğu gibi bir şeyse, muhtemelen tasarım hayallerinize cüruf blok duvarlı, muşamba tabanlı bir tehdit; Sırlar Odası'na benzeyen çok eski bir ortak banyo ile potansiyel olarak tamamlandı. Şık bir dekorla deneyebilirsiniz, ancak korkunç kemikleri ve verimsiz bir düzeni maskelemek zordur.

Bu nedenle, herhangi bir üniversite öğrencisi Rotterdam'da yurtdışında eğitim görmek isteyebilir. Hollanda'da bulunan şehir, Amsterdam merkezli Standard Studio tarafından tasarlanan yepyeni bir öğrenci konut kompleksine ev sahipliği yapıyor - her biri yaklaşık 200 metre kare olan 218 modern ve stil odaklı ünite.

5eb02c517f0c2.jpg

Ortak mimar Marc Brummelhuis küçük öğrenci hareketini “Öğrenci Oteli” olarak adlandırılan projeye ilham kaynağı olarak belirtiyor. Özellikle, küçük ev hareketinin bir kolu: “Gerçekten karavanlara baktık,” diyor Domino. “Bundan [öğrendiğimiz], dayanabileceğiniz her alanın lavabo gibi başka bir özellik için de kullanılması gerektiğidir. Ancak çoğunlukla tasarım, alanın iyi bir analizinin ve akıllı bir imar bulmacasının bir sonucudur; Öğrenci Oteli'nin küçük ev hareketinin de bir iş modeli olabileceğini gerçekten gösterdiğini düşünüyoruz. ”

5eb02c637ff56.jpg

Ekip daha sonra küçük alanlara daha uygun olacak şekilde konut projelerine yaklaşımını uyarladı. Maksimum çok yönlülük için nötr ahşap tonlarında aşınma için inşa edilmiş dayanıklı malzemelere odaklanan her alan, geçici aksanlarla kişiselleştirilecek sağlam bir fondur, ancak sakinler uyum sağlar. Ana yaşam alanındaki doğal ışık ve yüksek tavanlar (daha sonra daha fazla), her birimin gerçekte olduğundan daha büyük olduğunu düşünmek için gözü kandırır.

5eb02c712e45b.jpg

Dikkat edilmesi gereken bir başka akıllı küçük alan kesmek? Brummelhuis, “En eşsiz olanı, bir yandan mutfak perspektifinden kullanılabilen büyük lavabo ve diğer yandan, dişlerinizi fırçalayabileceğiniz makyaj ünitesi için lavabo” diyor. “Bunu yaparak ve askıya alınmış bir kara tahta / ayna ekleyerek, alan hala ferah hissediyor.”

5eb02e382021f.jpg

Bu banyo-mutfak kombinasyonu ile çok işlevli parçaları uç noktaya çıkarmanın yanı sıra, üniteler de genellikle kullanılmayan tavan alanını kullanır. Yaşam alanındaki bu yüksek tavanlar, asma bir çift kişilik yatak için yeterli alana sahip bir çatı katı tarafından kesilir. Bu, her birimin standart yurt odanızdan daha çok bir daireye benzediği, bir banyo, bir yatak odası, bir mutfak ve en az metre kare bir yaşam alanına sahip olduğu anlamına gelir.

Bu askıdaki çift kişilik yatağa nasıl ulaştığına gelince, dolap sistemi olarak iki katına çıkan bir dizi merdiven var. Hiçbir potansiyel kullanılmadan bırakılır, ancak hiçbir şey bir uzlaşma gibi hissetmez.

5eb02e49d7634.jpg

“Harika olduğunu düşündüğümüz şey, herhangi bir katlama veya hareket tekniği kullanmadan harika bir yere sahip olmayı mümkün kıldığımızdır; deneyimlerimiz, katlanabilir bir yatağın çoğu zaman açık kalması nedeniyle uğraşmanın zorluğundan dolayı açık kalmasıdır ”diyor Brummelhuis, genellikle geri dönen küçük bir alan" kesmek "örneği veriyor.

Çağdaş, temiz hatlar ve özelleştirme için yeterli alan arasında, bu küçük dairelerin ortalama öğrenci konaklamasının çok üstünde olduğunu söylemek güvenlidir. Standard Studio'nun üniversiteye yönelik bir sonraki projesi için odak noktasını kaydırmasını umuyoruz.

Kaynak: Pocket Worthy

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.