Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

COVID-19 Çalışması gösteriyor ki Bu Devirdeki İnsanlar Daha Az Bağışık ve Bulaşıcı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

COVID-19 Çalışması gösteriyor ki Bu Devirdeki İnsanlar Daha Az Bağışık ve Bulaşıcı

Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ilk COVID-19 vakaları tespit edildiğinden, araştırmacılar çocukların virüsü yayma konusunda etkilerini anlamaya çalışıyorlar. Daha önce, gençlerin yaşlılara kıyasla ciddi enfeksiyondan kurtulduğu ve çok az çocuğun enfeksiyon sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi.

BB16XTpI.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bununla birlikte, çocukların sıfır semptom göstermelerine rağmen başkalarını enfekte ederek asemptomatik yayıcılar olabileceği belirlenmiştir. Şimdi, çocukların ne kadar bulaşıcı olduğunu ve virüsü yetişkinlerle aynı oranda bulaştırabilecekleri yeni bir çalışma.

Güney Kore'den ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Dergisi Yükselen Bulaşıcı Hastalıklar dergisinde yayınlanan yeni araştırmaya göre, 10 ve 19 yaşları arasındaki çocuklar COVID-19'u yetişkinlerle aynı oranda yayma yeteneğine sahiptir. 10 yaşın altındaki kişiler de virüsü yayabilir, ancak bunu yapma oranları önemli ölçüde düşüktür.

Çocuklar Başkalarını Bulaştırabilir

Araştırmacılar 10.592 hane halkının% 11,8'inde ve 48,481 hane halkının olmayan kişilerin% 1,9'unda COVID-19 saptayan 5,706 koronavirüs hastasının 59,073 temasını analiz ettiler. Hasta 0 10 yaşın altındayken, hane halkı içindeki temasların% 5,3'ünün pozitif olduğunu test ettiler. Ancak, bu hasta 10-19 yaşındayken, yüzde üç kat artarak% 18.6'ya yükseldi.

"Çocukların temasları için oranlar yetişkinlerden daha yüksekti," diye açıkladı çalışma yazarları - yani bu yaş grubunun başkalarına bulaşma olasılığı yetişkinlerden daha fazla.

Türünün en büyük çalışması olan bu yeni araştırma, bir pandeminin ortasında yeniden açılan okulların sağlık krizini nasıl etkileyebileceğinin bir göstergesi olabilir, çünkü araştırmacılar 10-19 yaşlarındaki çocukların ev içi iletişimi için en yüksek COVID-19 oranını ve 9 yaşın altındakiler için en düşük oranlar okul kapanışlarının ortasındaydı.

Çalışmada, "Okul öncesi yaştaki çocukların temasları için tespit oranı daha düşük olmasına rağmen, küçük çocuklar okul kapanması sona erdiğinde daha yüksek saldırı oranları gösterebilir ve bu da COVID-19'un toplum iletimine katkıda bulunur." Dedi.

Araştırmacılar, temas izlemenin "sosyal uzaklığın ve kişisel hijyenin önleme için en uygun seçenek olarak kalacağı gelecek gelecek SARS-CoV-2 dalgaları ışığında özellikle önemli olduğunu belirtiyorlar. Buna ek olarak, "hijyen ve enfeksiyon kontrol önlemlerinin rolünü anlamak hanehalkının yayılmasını azaltmak ve özellikle de herhangi bir aile üyesi yüksek risk altındaysa, ev içinde maskeleme rolünü kritik hale getirmektedir".

Etki Azaltma Stratejisi Temel

Çalışma aynı zamanda fiziksel uzaklığı içeren, birey, aile ve toplum hastalıklarını azaltma olasılığını optimize eden mevcut azaltma stratejisinin önemini de not ediyor. "El ve solunum hijyeni de dahil olmak üzere halk sağlığı önerilerinin uygulanması, etkilenen hanelerde SARS-CoV-2 bulaşını azaltmak için teşvik edilmelidir."

Kendinize gelince: Yaşınız ne olursa olsun sağlıklı kalmak için, kalabalıktan (ve barlardan ve ev partilerinden) kaçının, bir yüz maskesi takın, sosyal mesafeyi uygulayın, sadece gerekli işleri yapın, ellerinizi düzenli olarak yıkayın ve bu salgıntan kurtulmak için en sağlıklı, kaçırmayın Bu Yakalamak Coronavirus En Çok Muhtemelen 37 Yer.

BB16vdJ1.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: EATTHISNOTTHAT-HEALTH

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.