Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İlginç..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bir ağaç var ki insan gibi;

*Tepesi kesildiğinde ,kafası kesilen insan gibi ölüyor..

*İnsan ömrü gibi ortalama 60 sene yaşıyor..

*Erginliğinde meyva vermeye başlıyor..

*'Bu biraz uçuk ama insan gibi hayz hali oluyor..(Bu bilginin doğruluğu tartışılır..)

Ne ağacı bu..?

Gönderi tarihi:

HURMA AĞACI olabilir mi?

Hurma ağacı bildiğim kadarıyla Hz. Muhammed tarafından sadece insana değil müslüman insana da benzetildiğine dair hadisler varmış.

İbni Ömer'in anlattığına göre

Efendimizin yanında otururken hurma ağacının közü getirildi. Efendimiz şöyle bir soru sordu. “Ağaçlardan bir ağaç aynen Müslüman adama benzer Yaprağı düşmez. Söyler misiniz bana hangi ağaçtır o?

Orada bulunanlar çöl ağaçlarına daldılar benim aklıma hurma olduğu geldi. Söylemeye niyetlendim ama baktım ki ben orada olanların en küçüğüyüm sustum. Efendimiz buyurdular ki “o ağaç hurma dır.”

senin bu sorun aklıma bu bilgiden yola çıkarak aklıma hemen hurmayı getirdi... Hatta daha sonra emin olmak adına hurma ağacıyla ilgili bir iki sayfaya daha baktım, gerçekten de çok enteresan bilgilerle karşılaştım... cevap hurma mıdır bilmem ama ben bu bilgileri sizlerle de paylaşmak istiyorum

Hurmanın yetişebilmesi için en önemli iki şey güneş ve sudur. Bunlardan biri olmazsa hurma ağacı da yetişmez. Bundan dolayı hurmalar için şöyle de denirmiş. KÖKÜ SUDAN, TEPESİ GÜNEŞTEN AYRILMAMALIDIR.. hatta bu durum şu cümlelerle de açıklanmaktadır. HURMANIN AYAĞI CENNETTE BAŞI CEHENNEMDE OLMALIDIR. Bu gerçekten doğrudur. Diylelim ki bol sulu bir yere ekilmiş hurma ağacı, güneşi yeteri kadar göremiyorsa meyvesi de olmazmış. hadi oldu diyelim bu sefer de meyveler güdük kalırmış. Aynı şekilde güneş varsa su yoksa yine bu mümkün olmazmış.

Hurmanın insana benzeyen bir diğer özelliği de yavrularının topraktan değil bizzat ağacın bünyesinden çıkmasıymış. Belli bir zaman sonra yani tabir caizse doğum vakti geldiğinde o, adeta bir sezaryen ameliyatı gibi bir ameliyatla alınır ve annenin yakınında bir yere dikilirmiş.

yavrudan alınacak olan bu meyve hem annenin verdiği meyvenin aynısı olur hem de daha kısa bir sürede alınırmış. Ayrıca ağaç çekirdekten yetişen ağaçtan daha sağlıklı olurmuş.

Daha da ilginci ne biliyor musunuz hurma ağacının meyve verebilmesi için insan eliyle döllenme yapılması gerekirmiş. Erkek hurma ağcından alınan erkeklik polenleri dişinin konması gereken noktasına belli miktarda konularak döllenme sağlanırmış böylece de hurma ağacının parça ve bölümleri başka ağaçlara hiç benzemezmiş

bu da başka bir hadis-i şerif: “Halanız olan hurma ağacına saygı gösteriniz! Çünkü, ilk hurma ağacı, Âdem aleyhisselâmın çamuru artıklarından yaratıldı” buyuruldu.

BU KADARRRR :clover:

Gönderi tarihi:

zbildga6.jpg

Tebrikler..:):clover:

ya var ya sen bugünlede beni acaip şaşırtıyorsun tebrik şekillerinle... Ellerine sağlık ne diyeyim yine muhteşem olmuş.. Bayıllldımmmmmmmmmmmmmmm... Teşekkür ederim arkadaşım, eline, emeğine, güzel gönlüne sağlıkkkk :clover:

Gönderi tarihi:

aklima hurma gelmedi degil,ne de olsa etrafimda en cok o var.ama ben seni tebrikten de ote,ozellikle tesekkur edecegim gloriacimm,cunku benim aradigim ve bulamayacagimi sandigim bir sorunun cevabini bana bulmussun."yeryuzunde koklesen ilk agac hangisidir?"sanirim o da hurma..cok tesekkurler bilgilerin icin :clover:

Gönderi tarihi:

Bir bilgi daha aktaralım o halde;

Pazardan aldığınız ve hatta Medine'de satılan hurmanın

yetiştirildiği/geldiği yeri biliyormusunuz..İSRAİL..Şaşırdınız mı.? ;)

Gönderi tarihi:

Bir bilgi daha aktaralım o halde;

Pazardan aldığınız ve hatta Medine'de satılan hurmanın

yetiştirildiği/geldiği yeri biliyormusunuz..İSRAİL..Şaşırdınız mı.? ;)

ben şaşırmadım çünkü biliyordum iktisasımı hurmalar üzerine yaptım da :w00t:

Gönderi tarihi:

ben şaşırmadım çünkü biliyordum iktisasımı hurmalar üzerine yaptım da

Hurmaloji Ağaç Meyvaları Denetleme İdaresi,yani kısaca HAMDİ..:w00t::D

Yakında HAMDİ Profösörü olursun sen..:D:laughing::stuart:

ay alemsin gloria yaw

Alem..? Yani bayrak mı?.. :unsure:

O zaman Prof HAMDİ BAYRAK oluyor yaa.. :w00t::D:laughing:

Gönderi tarihi:

Hurmaloji Ağaç Meyvaları Denetleme İdaresi,yani kısaca HAMDİ..

Yakında HAMDİ Profösörü olursun sen..:D:laughing::stuart:

Alem..? Yani bayrak mı?.. :unsure:

O zaman Prof HAMDİ BAYRAK oluyor yaa.. :w00t::D:laughing:

hayır bilemedin canımmmm

Hurmoloji Ağaç Meyvaları Denetleme İdaresi Yanısıra Elmadansorumlu bakanım ben yaniii:

HAMDİYE BAYRAK :):w00t:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.