Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bugünün Alıcıları Ev Satın Alırken Bu 11 Özelliği İstiyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bugünün Alıcıları Ev Satın Alırken Bu 11 Özelliği İstiyor

Evinizi satmayı mı düşünüyorsunuz? İşte potansiyel alıcıların şu anda alacakları evde aradıkları en önemli 11 özellik.

5eb5bb8b5b0ef.jpg

Konut pazarı, küresel sağlık salgını nedeniyle geçici olarak yavaşlamış olabilir, ancak bu, satıcıların ciddi yükseltmelere ihtiyaç duyan evlerinin güncelleme alanlarını atlaması için bir mazeret değildir. Gayrimenkul, birçok eyalette vazgeçilmez bir iş olarak kabul edilmiştir. Bu, sosyal mesafeli görevleri yerine getirmek için sanal açık evlere katılmak anlamına gelse bile, birçok ev alıcısının hala avda olduğu anlamına geliyor. Kilitlenmeler kaldırıldıktan sonra, sınırlı bir envanter tarafından karşılanan güçlü bir alıcı talebi ile konut piyasasının hızla toparlanacağını tahmin ediyoruz. New York'taki bir emlak firması Compass'ın emlak komisyoncusu Brian Lewis, "Bir ay veya daha uzun süre barınmalarının ardından insanlar evlerinde değişime hazır olacak - ya da yeni bir tane arıyor" diyor.

Remodeling dergisinin 2020 Maliyet ve Değer raporuna göre, satıcılar çoğu yeniden şekillendirme çabasının ev değerlerini ortalama proje maliyetlerinin% 50 -% 80'ini artırdığını bilmelidir. Örneğin, orta sınıf bir banyo tadilatının ortalama maliyeti 21.377 $ 'dır. Yeniden satış sırasında bu tutarın yaklaşık 13.680 $ 'ını (% 64) telafi edersiniz. Ancak, eylemsizlik maliyeti, herhangi bir ev geliştirme projesinde karşılaşacağınız küçük kayıptan çok daha büyük olabilir. Lewis, "Evinizle zamanında takılmak akıllıca bir hareket değil ve satış zamanında nadiren finansal olarak ödüllendiriliyor." Aslında, evinizin piyasada daha uzun süre kalmasına neden olabilir. Sonuç olarak, devam eden ipotek, bakım ve evreleme maliyetlerini ödemeniz gerekecektir.

Paranızın karşılığını en iyi şekilde almak istiyorsanız, çoğu ev alıcısının gerçekten görmek istediği özelliklere odaklanın. Tüketici zevkleri bölgeye göre değişebilir, bu nedenle bölgenizde hangi ev özelliklerinin yüksek talep gördüğünü öğrenmek için emlakçınıza danışın, Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği'nin demografi ve davranış anlayışlarından sorumlu başkan yardımcısı Dr. Jessica Lautz'a tavsiyede bulunur.

2020 için güncellenen slayt gösterimiz, bugünün alıcıları tarafından ülke çapında en çok sevilen ev özelliklerini ortaya koyuyor. Bir göz at.

En son Ev Alıcılarının Gerçekten Ne İstiyorlar raporuna baktık. Ayrıca, birinci ve ikinci kez müstakbel ev alıcıları arasında en çok arzu edilen ev özelliklerini tanımlayan Özellikler Ev Alıcılarını Düşünün Temel Anketini kullandık. Tahmini proje maliyetleri HomeWyse.com'dan gelir ve aksi belirtilmedikçe malzeme ve yüklenici işçiliğinin maliyetini yansıtır.

Çamaşır odası

laundry-room.jpg

Bu özelliği isteyen alıcıların yüzdesi:% 91

Kurulum maliyeti: Küçük ölçekli bir proje için 1.000 ila 10.000 dolar

Her şeyden daha fazla, ev sahipleri nihayet kaldırılıncaya kadar tüm temiz çamaşırları biriktirmek için misafir odası dışında bir oda istiyorlar. Ayrı bir çamaşır odası, alıcılar tarafından en çok aranan ev özellikleri Ulusal Ev Üreticileri Derneği (NAHB) listesinin başında yer alıyor. "Ayrı bir odaya sahip olmak (kıyafetleri katlamak veya ütülemek gibi şeyler için kullanmak), yaşam alanınızın dağınıklığını korumaya yardımcı olur ... Potansiyel alıcılar bunu büyük bir fayda olarak görecek," diyor kurbanın kurucusu ve başkanı Sullivan Company, bir Newton, Mass., Tadilat ve özel yapım şirketi.

Eğer mevcut bir çamaşır odanız yoksa ve bir oda eklemek istiyorsanız, bodrum katı genellikle onu koymak için en kolay (ve en ucuz) yerdir. Fayda hatları zaten orada ve birçok durumda bodrum bitmemiş, bu yüzden önce hiçbir şeyi yıkmak zorunda kalmayacaksınız. Bodrum katında bir çamaşırhane eklemenin 1.000 dolar kadar ucuza mal olabileceğini söylüyor.

Bununla birlikte, yatak odasına yakın bir çamaşır odası veya çamaşır dolabını (sadece bir çamaşır makinesi ve kurutucuya uyan) tercih eden ev sahipleri, kurulumun 10.000 dolar civarında olmasını bekleyebilirler. Evinizin wow faktörünü gerçekten artırmak istiyorsanız, büyük ölçekli bir tam çamaşır odasının (bir lavabo ve depolama dolapları ile birlikte) maliyeti kolayca 15.000 doları aşabilir.

Enerji Verimliliği (Beyaz Ev Eşyaları ve Pencereler)

installing-windows.jpg

Bu özelliği isteyen alıcıların yüzdesi:% 89

Kurulum maliyeti: Cihaza göre değişir

Elektrik faturalarını sınırlamak isteyen alıcılar Energy Star nitelikli pencere ve cihazlarla mülklere çekilecek. Compass'den Lewis, "Bu tür özelliklerin bir anomali olduğu günler geride kaldı. Bugünün ev alıcıları enerji verimliliği bekliyor." Bu özelliklere henüz sahip değilseniz, yeniden düzenleme bütçenizi inceleyin ve nerede harcayabileceğinize karar verin.

Enerji tasarruflu pencereler ısıtma ve soğutma maliyetlerini% 12 oranında azaltırken, Energy Star sertifikalı çamaşır makinesi (Home Depot'ta 598 $ - 1.799 $) gibi bireysel cihazlar, ev sahiplerine yılda 45 $ veya daha fazla tasarruf edebilir. Mevcut bir çamaşır kurutucunun enerji tasarruflu bir sürümle değiştirilmesi, cihazın kullanım ömrü boyunca 245 $ 'a kadar tasarruf sağlayabilir.

Energy Star onaylı pencereler görünmez bir cam kaplamaya, bölmeler arasında inert gazla doldurulmuş vakumla kapatılmış alanlara, normal pencerelerden daha sağlam hava sıyırmalarına ve gelişmiş çerçeveleme malzemelerine sahiptir - bunların hepsi evde istenmeyen ısı kazancını ve kaybını azaltır. Energy Star sertifikalı bulaşık makinesi (Home Depot'ta fiyat 348 $ ila 1.709 $ arasında değişen), bulaşıklarınızın su kullanımını en aza indirmek için bulaşıklarınızın ne kadar kirli olduğunu değerlendirmek için toprak sensörleri kullanır.

Yüklendikten sonra, satıcılar bu para tasarrufu özelliklerini ev listelerinde oynadıklarından emin olmalıdır.

Veranda

patio.jpg

Bu özelliği isteyen alıcıların yüzdesi: 87%

Kurulum maliyeti: Beton veranda için 120 feet kare başına 1.024 $

Kansas merkezli bir gayrimenkul firması olan McGrew Real Estate'in başkanı ve CEO'su Mike McGrew, ev sahiplerinin yeniden satışa hazırlanırken arka bahçe alanını ihmal etmemeleri önemlidir. Günümüz konut piyasasında, açık hava yaşam alanları en çok beğenilen dış mekan özelliği haline gelmiştir.

McGrew, "Çoğu alıcı, gerçekten güzel bir arka bahçeye sahip bir ev gördüğünde, açık havada içki içen arkadaşlarıyla oturmayı düşünmeye başlarlar." Ayrıca, açık alanlar büyük ölçekli bir ev ilavesi maliyeti olmadan daha fazla yaşam alanı sunar.

NAR'dan Dr. Lautz, ev yenileme gerçeklik şovlarının popülaritesiyle, birçok alıcı TV'de gördükleri göz alıcı özellikleri beklemeye geldiğini söylüyor. DIY Network'ün Amerika'nın En Umutsuz Manzarası ve HGTV'nin Gitme Alanı da dahil olmak üzere bu şovlardan bazıları açık hava yaşam alanlarına odaklanıyor. Günümüzde, ev alıcıları oturma alanı olan açık bir ateş çukuru alanından arka bahçedeki ıslak bara kadar her şeyi öngörmektedir.

Tavan pervanesi

ceiling-fan.jpg

Bu özelliği isteyen alıcıların yüzdesi:% 85

Kurulum maliyeti: Işık kiti ve uzaktan kumanda ile fikstür başına 473 $

Bir evin estetik, enerji tasarruflu tavan vantilatörlerini geliştirmenin yanı sıra (Lowe's'de fiyat $ 76 ila $ 1.858 arasında değişen), daha sıcak aylarda bir klima ile birlikte kullanıldığında soğutma maliyetlerini düşürmeye yardımcı olabilir.

Tavan vantilatörleri, odada oturan insanların serinlemesine yardımcı olan bir rüzgar-soğutma etkisi yaratır. Energy.gov'a göre, ev sahipleri fan kullanılırken konforda bir azalma olmadan termostat seviyesini dört derece artırabilmelidir.

Energy.gov ayrıca tavan vantilatörlerinin sadece tavan yüksekliği en az sekiz fit olan odalarda kullanılmasını önerir. Fanlar bu yükseklikte ve tavanın 10 ila 12 inç altına asılırken en iyi şekilde çalışır.

Garaj Depolama Alanı

garage-storage.jpg

Bu özelliği isteyen alıcıların yüzdesi:% 85

Kurulum maliyeti: 380 feet kare için 2.025 $ - 2.363 $

Büyüyen aileleri olan alıcılar çok fazla depolama alanına ihtiyaç duyar. Perakendeci Lewis, "Aerodinamik yaşamın, satış zamanında cebinizde daha fazla dolara eşit olduğunu" akılda tutmalıdır. Konut piyasası normalleşmeye başladığında ve ev sahiplerinin mevcut yaşam alanlarının pratikliğine eriştikleri aylarda bu çok önemli olacak. Garajınızda ana seviyeden uzak durmaya yardımcı olmak için biraz yer açmak, sonuç olarak yardımcı olabilir. Lewis, "Bonus alanının kolayca erişilebilir ve harika bir şekilde organize edildiğinden emin olun."

Çatı katından veya arka bahçe kulübesinden farklı olarak, garaja erişilebilir - genellikle evin geri kalanından sadece birkaç adım ötede - aletler, veranda sandalyeleri veya kutular gibi eşyaların evin diğer kısımlarına taşınmasını kolaylaştırır. ev.

Burada listelenen kurulum maliyeti, dolap ve rafların eklenmesi, takım depolaması için peg duvar panoları, üstten aydınlatma ve ek elektrik devreleri içerir.

Dış Aydınlatma

exterior-lighting.jpg

Bu özelliği isteyen alıcıların yüzdesi:% 85

Kurulum maliyeti: fikstür başına 66.77 $

İyi bakımlı bir çimin dış aydınlatma ile aydınlatılması, potansiyel alıcıların ön kapıya bile basmadan önce dikkatini çekmeye yardımcı olabilir. Aslında, NAHB raporuna göre dış aydınlatma en çok aranan ikinci dış mekan özelliği (veranda ilkdi). Seçenekler spot ışıkları, yürüme lambaları ve sarkıt ışıkları içerir.

Estetik bir yana, dış aydınlatma da eviniz için ek bir güvenlik özelliği olarak hizmet ediyor, diyor Ohio merkezli bir ev tadilat şirketi olan Hurst Design-Build-Remodel'in sahibi ve genel müdürü Daniel Hurst. Örneğin, hareket sensörü ışıkları, evinizin dışında hareket olduğunda otomatik olarak açılır.

Gömme Kiler

walk-in-kitchen-pantry.jpg

Bu özelliği isteyen alıcıların yüzdesi:% 83

Kurulum maliyeti: Tasarıma göre değişir

Gömme bir kiler, NAHB'nin raporunda sorgulanan alıcılar arasında en çok tercih edilen mutfak özelliğidir. Neden? Aileleri olan ev alıcıları, gerekli malzemeleri saklamak için yeterli alan olmadığında mutfağın hızla kalabalıklaşabileceğini biliyorlar (düşünün: konserve ürünler, çeşniler ve gıda saklama kapları). Ve sık sık geziler yapmaktan ve mağaza içi kalabalıklarla yüzleşmekten kaçınmak için depo kulüplerinde veya büyük kutu perakendecilerinde toplu olarak alışveriş yapanlar, mallarını depolamak için mutfak alanında ekstra alana ihtiyaç duyacaktır.

Bir proje tasarımcısı Neil Parsons, sınırlı alan sunan sürgülü kapılara sahip erişilebilen dolap kilerlerinden farklı olarak, gömme versiyonlar, ev sahiplerinin daha büyük miktarlarda bozulamaz gıda maddelerini ve diğer mutfak gereçlerini gıda hazırlama alanından sadece birkaç adım uzakta saklamasını sağlar. Move veya Develop için Matawan, NJ merkezli bir ev tasarım firması.

Gömme kiler tipik olarak 5x5 metredir ve ThisOldHouse.com'a göre U şeklinde açık raflara veya tezgahlı dolaplara sahiptir. Kiler serin ve kuru bir yerde bulunduğundan emin olun.

Parke zemin

hardwood-floors.jpg

Bu özelliği isteyen alıcıların yüzdesi:% 83

Kurulum maliyeti: Ahşap zeminleri döşemek ve bitirmek için 120 feet kare başına 1.800 $

Ahşap döşeme, daha temiz bir görünüm sunar, bakımı daha kolaydır ve 8 ila 10 yılda bir değiştirilmesi gereken halıdan daha dayanıklıdır. Sullivan, "Sertağaç periyodik olarak yenilenebilir ve ömür boyu sürer" diyor.

Bütçedeki satıcılar, işlenmiş ahşap döşeme (kontrplak, sunta ve parke tabakalarının etrafına sarılmış bir ahşap kaplama) satın almak isteyebilir. 120 metrekarelik bitmiş ahşap döşemeyi kurmak için yaklaşık 1.200 dolar ödeyebilirsiniz - saf ahşap döşemeden yaklaşık% 15 daha ucuzdur.

Gömme Dolap (Ebeveyn Yatak Odası)

walk-in-closet-1280x800.jpg

Kurulum maliyeti: Tasarıma göre değişir

Gömme dolaplar tüm ev alıcılarının en büyük talepleri arasında olmasa da, NAHB'ye göre, birinci ve ikinci kez ev alıcıları arasında çok aranıyorlar. Ebeveyn yatak odasında gömme dolap, ilk beş özelliği arasında yer aldı.

Uzanma dolabına sahip eski bir konutta yaşıyorsanız, piyasaya sürmeyi düşünüyorsanız bir yenileme zamanı gelebilir. Çiftler genellikle daha fazla alana sahip bir dolap ister, çünkü paylaşacaklar, Addison, Tex merkezli bir emlakçı olan Maria Zamora'nın bu arada bekarlar, kişisel eşyalarını kıyafetlerden saklayabilme esnekliğini isteyebilirler. ayakkabı ve takılara ve diğer aksesuarlara - tek bir yerde, onları düzenli tutarken. Zamora, "Ebeveyn yatak odasında gömme dolaba sahip olmayan evler satmak ve genellikle daha az alıcı çekmek için daha zorlu bir iştir." Diyor.

Daha az alana sahip eski evleri olan satıcılar için, ana yatak odasında tam bir dolap yenilemesi pratik olmayabilir. Ancak, mülkünüzü daha çekici hale getirmeye yardımcı olacak seçenekleriniz hala var. Raf üniteleri ve giysiler için askı çubukları ile birlikte bir organizasyon sistemi kurarak mevcut bir erişim dolabını güncelleyin. IKEA'dan, 129 $ ile 1.769 $ arasında değişen bir prefabrik sistem satın alabilirsiniz. Biraz para biriktirmek için DIY yoluna gidebilir ve kendiniz kurabilirsiniz. Veya ek bir ücret karşılığında bir IKEA uzmanının sizin için işi yapmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, alanınızı değerlendirmek ve ihtiyaçlarınıza uygun bir organizasyon sistemi tasarlamak için The Closet Factory gibi özel bir dolap tasarım firmasından bir danışman kiralayabilirsiniz. Maliyet gereksinimlerinize göre değişecektir.

Eğer boş bir geceyseniz, yakındaki daha küçük bir odayı özel bir gömme dolaba bile dönüştürebilirsiniz. HomeAdvisor.com'a göre, kullanılan malzemelerin kalitesine bağlı olarak (örneğin, masif ahşap raflara karşı ahşap kaplama rafları), bu tür bir projenin fiyatı 1.000 $ ila 6.500 $ arasında değişebilir.

Mutfakta Küçük Yemek Odası Bölümü

eat-in-kitchen.jpg

Kurulum maliyeti: Tasarım ve yapısal ihtiyaçlara göre değişir

Yemek pişirme mutfakları, NAHB tarafından sorgulanan ikinci kez ev alıcıları için bir zorunluluktur. Özellikle çocuklu aileler için çekici. Burası sabahları kahvaltı için ya da akşamları akşam yemeği için toplanabildikleri bir alandır, böylece herkes kendi günlerinden önemli olayları paylaşabilir.

Mutfağınızdaki küçük bir masa ve sandalyeler için alan oluşturmak için yük taşımayan bir duvarı kaldırmak nispeten ucuzdur (1.000 dolar kadar), ancak yıkımınız sıhhi tesisat, kanal çalışması ve elektrik kablolarını ortaya çıkarırsa bu fiyat hızla yükselebilir kaldırılır, Taşı veya Geliştirin Parsons diyor.

Sıkı bir bütçeniz varsa ve bir masa ve sandalyeler için daha fazla alan yaratmak için bir duvarı devirmeyi göze alamıyorsanız, bar tabureleri için odaya sahip bir merkez ada eklemeyi düşünün. Home Depot (309 $ 'dan başlayan) ve Lowe's (286 $' dan başlayan) oturma alanı olan prefabrik mutfak adaları satın alabilirsiniz.

Yemek odası

dining-room-1280x800.jpg

Kurulum maliyeti: 190 fit karelik mevcut alanı yenilemek için 5.800 $ - 6.800 $

Son yıllarda, resmi yemek odaları (ve kapalı kat planları) bugünün ev modellerinde açık zemin konseptlerini açmak için arka koltuk aldı. Bu düzenler alanı en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olurken, eski evlerle gelen cazibeyi ve benzersiz özellikleri isteyen hala ev alıcıları var. Buna mutfaktan ayrı bir yemek alanı da dahildir. Aslında, ayrı bir yemek odası, birinci ve ikinci kez ev alıcıları için ilk 10 temel unsur arasında yer alıyor.

Açık kat planları ile, "birçok insan kendi mutfak adasında oturma ve gayri resmi yemek için hızlı bir ısırık olacak," diyor Charlotte, N.C. merkezli bir gayrimenkul firması Savvy + Co. Real Estate ile emlakçı Shannon Lynch. “Bir yemek odasında oturmak onun için çok önemli.” Konuklarınızı özel hissettiriyor ”diye ekliyor. Bu özellikle tatil toplantıları veya oturma aile yemekleri için geçerlidir. Kapalı bir kat planına sahip eski bir eviniz varsa, alıcıları çekmeye yardımcı olmak için yemek odası alanınızı modernize etmenin zamanı gelebilir. Küçük ölçekli bir model için burada listelenen maliyet, yeni döşeme, kapılar, santraller, dekoratif donanım ve gömme aydınlatma kurulumunu içerir. Bu özelliklerin çoğu yeni ev modellerinde standart olarak gelir.

Evinizde açık bir kat planı varsa, yine de ayrı hissettiren bir yemek alanı yaratmanın yolları vardır. Masa üstü bir aydınlatma armatürü ekleyebilir veya ana yaşam seviyesinin belirli bir alanını tanımlamaya yardımcı olması için bir tepsi tavanı ekleyebilirsiniz - belki de sadece mutfak dışında. Başka bir seçenek: Düz duvar yerine dekoratif sütunlar takın. Tepsi tavanının veya dekoratif sütunların eklenmesi 6.000 $ 'a kadar mal olabilir ve malzeme, kurulum ve işçilik içerir, Parsons.

Kaynak: Kiplinger - Pocket Worthy

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.