Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bernie Sanders başkanlık yarışından çekildi ve Joe Biden'i Demokratların olası adayı yaptı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bernie Sanders başkanlık yarışından çekildi ve Joe Biden'i Demokratların olası adayı yaptı

BB113QJe.img?h=757&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

WASHINGTON - Vermont Senatörü Bernie Sanders Çarşamba günü yaptığı açıklamada, koronavirüs krizi tarafından dondurulmuş bir yarışta ılımlı rakibi Joe Biden'i yenmek için imkansız bir yoldan geçtikten haftalar sonra Demokratik başkanlık yarışından ayrıldığını duyurdu.

Sanders, destekçilerine ülkenin gelir eşitsizliğine yönelik ilerici arayışında “ileriye doğru büyük bir adım” atmasına yardım ettikleri için teşekkür etti, ancak kampanyasını sonlandırmak için “zor ve acı verici” bir karar verdiğini söyledi.

Sanders'ın canlı yayın konuşmasında “İdeolojik savaşı kazanırken ve ülke çapında çok sayıda genç ve çalışan insanın bu desteğini kazanırken Demokratik adaylık mücadelesinin başarılı olmayacağı sonucuna vardım” dedi. destekçileri Çarşamba günü.

Sanders, şimdiden varsayımsal Demokratik aday olan Biden'i Çarşamba günü “iyi bir adam” olarak adlandırdı, ancak onu açıkça desteklemedi. Sanders, birincil olanı kazanmazsa Demokrat adayı sürekli destekleyeceğini söyledi. Biden, Mart ayı başlarında belirleyici zaferler çılgınlığından bu yana genel seçim zaten devam ediyor gibi davranıyor ve son zamanlarda Sanders'a başkan yardımcısını aramaya başladığını bildirdi.

"Bu ülkenin geleceği bizim fikirlerimizle," dedi Sanders, destekçilerine Biden'e karşı 30 yaşın altında ve hatta 50 yaşın altında seçmenlerin çoğunluğunu kazandığını belirtti. İlerici, partinin platformu üzerinde kaldıraç uygulamak için delegelerin toplanmasına devam etmek için gelecekteki yarışmalarda oy pusulasında kalacağını, ancak “iyi vicdan” a koronavirüs krizi ülkeyi etkilerken kaybedecek bir kampanyaya devam edemeyeceğini kabul etti.

Biden, Sanders'ın çabalarını öven ve destekçilerine hitap eden uzun bir açıklama yaptı. “Destekçilerinize aynı taahhüdü veriyorum: Seni görüyorum, seni duyuyorum ve bu ülkede yapmamız gereken şeyin aciliyetini anlıyorum,” dedi Biden.

2016'da Hillary Clinton'a meydan okuyan demokratik bir sosyalist olan Sanders, 1,5 milyondan fazla küçük dolar bağışçısı tarafından desteklenen Demokratik birincil içindeki en büyük finansal savaş sandığını topladı ve ırkın ağırlık merkezini popülisti ile sola kaydırdı milyoner ve milyarderi hedefleyen retorik. Geçtiğimiz Ekim ayında kalp krizi geçirmesine rağmen, ülkenin dört bir yanındaki mitinglerde binlerce tutkulu genç hayranı cezbetti ve Şubat ayında New Hampshire ve Nevada primerlerini kazandıktan sonra yarışın öncüsü oldu.

Ancak Sanders, 78 yaşında, eski başkan yardımcısı Biden (77), 29 Şubat'ta Güney Carolina birincil bölgesinde bir heyelanla kazandıktan sonra çarpıcı bir servetle karşı karşıya kaldı ve çoğu devletin 3 Mart'ta Süper Salı günü oy kullanması için Sanders'ın toplanmasına neden oldu. koronavirüs salgını sayısız yarışmayı ertelemeden geçemedi. Sanders, delege açısından zengin California eyaletini kazanmasına yardımcı olan Latino seçmenleriyle yollarını açtı, ancak Siyah ve banliyö seçmenleriyle açığını telafi edemedi.

Son haftalarda Sanders, başkanlık teklifi için fon yaratmayı tamamen ve etkin bir şekilde kampanyasını durdurdu. Bunun yerine milyonlarca koronavirüs yardım çabası için çaba harcadı ve kamuoyu ile genişletilmiş işçi hakları ve krizle mücadele etmek için evrensel sağlık bakımı için baskı yaptı.

Demokrat parti içeriden gelen kişiler, Sanders'ın çevresindekilerden bazıları Biden'in aday olarak görünürlük ve beceri eksikliğini keskin bir şekilde eleştirdiği için, devam eden adaylığının gelecekteki adaylara zarar verdiğinden korkuyordu. Ancak Sanders'ın müttefikleri, ilerlemenin hareketi için kaldıraç elde etmek ve partinin platformunun bu yaz ortaya çıktığında sola eğilmeye devam etmesini sağlamak için mücadelede kalmak istediğini söyledi.

Sanders'ın okulu bırakma kararı, Kasım ayında Cumhurbaşkanı Trump'la karşılaşacak olan Biden adaylığını durdurdu. Başkan, Sanders hayranları arasında, Twitter'da kendisine karşı “hileli” olarak adlandırılan kızgınlığı kandırmaya çalıştı. Özel olarak, Trump, Biden'e karşı daha fazla koşmaktan korkuyordu, hatta Ukrayna'ya, Biden ve oğlu Hunter'ı Temsilciler Meclisi tarafından itham edilmesine yol açan gizli bir çabayla soruşturması için bile baskı yaptı.

Sanders'ın ayrılması da, Yeşil Yeni Anlaşma, Herkes için Medicare ve serbest kolej gibi politika önerilerinin 2016 yılından sonra partinin ana akımına nasıl girdiğini sevindiren ilerici hareketi hesaba katıyor. Ancak Demokratların çoğunun Trump'ı yenmenin en önemli önceliği olduğunu söylediği bir yılda Biden, Sanders'ın devrim ve sistemik değişim çağrısı ile ulusun ruhunu “geri yükleme” mesajıyla daha fazla seçmen yakaladı.

Sanders'ın müttefiklerinin çoğu, Nevada galibiyetinden sonra haksız saldırılara maruz kaldığına inanıyor ve düzinelerce süper delege, New York Times'a, çok sayıda delege ve bazı Demokratlar ve Trump'a kaybedeceğini bildiren bazı adaylar adaylığına karşı çıkacaklarını söyledi. çünkü sola çok uzak. Bu destekçiler bunu Sanders'ın paketlenmiş mitinglerinde sık sık kalabalıklar hakkında uyardığı kurumsal “kuruluştan” derin muhalefetin bir tezahürü olarak görüyorlar.

Sanders'a hizalı grubumuz Devrim'in yönetim kurulu üyesi James Zogby, “Tüm bu lobilere dökülen para miktarı üstesinden gelmek için büyük bir yük ve sol, iki başkanlık yarışmasında yakından görüyor” dedi. “Bunların savaşmamız gereken engeller olduğunu biliyoruz.”

Ancak Sanders'ın engelleri arasındaki şef, bu sefer rampa çıkmasına rağmen, 2016'da da onu harekete geçiren birçok Siyah seçmenle birlikte hareket edememesiydi. Bir başka ilerici aday olan Senatör Elizabeth Warren, birçok Siyah seçmeni cezbetmeyi başaramadı ve Beyaz Saray arayışlarında ilericiler için daha büyük bir engel olduğunu düşündürdü.

Sanders'ı destekleyen Popüler Demokrasi Merkezi taban grubunu yöneten Ana Maria Archila, “Solun bir bütün olarak Güney'deki Siyah topluluklarla gerçek bir savunmasızlığı var” dedi. “Orada güçlü bireysel organizasyonlar kurmadık.”

Sanders’in kampanyası baş döndürücü ve bodrumdaki en düşük seviyelerle belirlendi. Kalabalık ve kaotik bir alana atladığını ilk duyurduğunda, birçoğu 2016 yarışının ihtişamını yeniden yaşamak için mahkum bir göreve geldiğine ve bunun yerine ilerleyenlerin genç Warren'ın etrafında akacağına inanıyordu. İlk başta böyle görünüyordu, Warren yaz ve erken sonbaharda Iowa ve New Hampshire'daki sandıklarda onu geçti. Daha sonra, Ekim ayı başlarında Sanders, yoklama sayılarını düşerek kalp krizi için hastaneye kaldırıldı. Birçoğu o noktada yarıştan ayrılmaya hazırlandı.

BB12kFsS.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bunun yerine Sanders, kalbindeki stentler enerji seviyelerini yükseltiyor gibi gözüküyor. New York Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez de dahil olmak üzere Evde en çok tanınan üç liberal renkteki kadının onayını aldı.

Ocasio-Cortez kalp krizinden “Sanırım benim için o an sadece bir bağırsak kontrolü oldu” dedi. Ekim ayında daha sonra Queens'teki bir mitingde 26.000 hayranın ilgisini çekti ve Sanders, yarışta cılız bir underdog olarak yeniden ortaya çıktı.

Aynı zamanda, Demokratik birincil adayın daha ılımlı adayları, Herkes için Medicare planı için Warren'a saldırmaya başladı ve maliyetlerini detaylandırmaya çalışırken, Sanders'ın Herkes için Medicare teklifi incelemeden kaçtı. Anketlerde yükselmeye başladı ve kampanyası, Triden'ı Biden kadar sık dövdüğünü gösteren kafa kafaya devlet yoklaması kullanarak açık bir “seçilebilirlik” argümanı yapmaya başladı.

Sanders, Iowa’nın kusurlu caucus'larındaki eski belediye başkanı Pete Buttigieg ile ilk önce etkili bir şekilde bağlandı ve ardından komşu New Hampshire eyaletini dar bir şekilde kazandı. Nevada'da, Latino taraftarları tarafından güçlendirilen Sanders, oy toplamlarını artırdı ve alanın geri kalanını çift haneli yendi.

Ancak bir sonraki tartışmada, siyasi muhalifleri ilk kez ona saldırdı. Buttigieg, Fidel Castro’nun Küba'sındaki bir okuma yazma programı ve demokratik sosyalist olarak tanınması nedeniyle Sanders'ın 2020'de diğer Demokratları sürükleyeceği konusunda uyardı. Biden, kapsamlı ilerleyen gündeminin ne kadar tutacağını söylemediği için onunla dalga geçti.

Sanders, Nevada galibiyetinden sonra imajını yumuşatmaya çalıştı, kendini kendi devrim çağrılarından uzaklaştırdı ve bazı dış politika konularında Cumhuriyetçilerle çalışma yeteneğini vurguladı. Ancak Biden kararlı bir şekilde Güney Carolina'yı kazandığında, momentum hızla ilerledi, Buttigieg ve Minnesota Senatörü Amy Klobuchar hızla düştü ve onu onayladı.

Zafere rağmen Sanders, Trump'ı yenmek için söz verdiği ilkelerdeki gençler ve diğer seyrek seçmenler arasındaki rekor katılımı artırmıyordu. Bunun yerine, orta salı banliyöleri ve diğerleri Biden'e oy verdiğinden, birçok Süper Salı eyaletinde katılım arttı.

Eski başkan yardımcısı zafer kazanırken, Sanders'ın gündemine bazı tavizler vererek, kamu kolejlerini 2016'da 125.000 $ 'dan daha az para kazanan ailelerden gelen öğrenciler için harçsız hale getirecek bir plan kabul etti - Clinton'un 2016'da Sanders'a verdiği taviz gibi Ayrıca Biden, Warren'a bir onay vererek tüketici iflas revizyonunu da kabul etti.

Ancak Mart ayındaki bir tartışmada Biden, Sanders'ın koronavirüsün ülkenin güvenlik ağında, özellikle sağlık sisteminde, kapsamlı değişiklik yapma ihtiyacını gösterdiğine dair iddiasını reddetti.

"İnsanlar bir devrim değil, sonuç arıyorlar," dedi Biden.

İlerleyiciler, Sanders ve onun daha sert gündeminin gençler arasında daha popüler olduğunu gösteren bir anketten umut alıyorlar - Biden'in Sanders'ın çekmek için yardıma ihtiyacı olabileceği bir seçim bölgesi.

Archila, “Belki de bu sefer seçimi kazanmadık, ancak 45 yaşın altındaki seçmenlerin yüzde 45'i çoğunluk olacak” dedi.

Kaynak: Boston Globe

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.