Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Fransadan gelen vatandaş Subay olabilirmi?


Önerilen İletiler

Arkadaşlar bunun bir imkanı var mı , ben özel kuvvetçi olmak istiyorum ama Fransadan geldim için bana güvenmezler diye Subay olamam belki onun için size soruyorum en azından olamasam boşu boşuna umudum olmaz...

Ola biliyorsam , Lisans Eğitimi almak lazım Türkiyede 4 yıl Franda 3 yılda , diploma oldu sürece bir farklılık olmaz değilimi? 

 

Lütfen yardım edın 😔

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
Alıntı

Muvazzaf/sözleşmeli subaylık başvuru şartları nelerdir?

Muvazzaf/sözleşmeli subay temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinde yayımlanan çevrimiçi (online) başvuru formu doldurularak yapılmaktadır. Bunun dışında (posta veya belgegeçer yoluyla CV, dilekçe vb.) başvurular kabul edilmemektedir.

Muvazzaf/sözleşmeli subaylık için; sınıf ve branşlara göre kaynak okul olarak başvuru kılavuzunda belirtilen en az dört yıllık fakülte ve yüksek okullardan mezun olmak şartı aranmaktadır.

Muvazzaf subay adayları için; Fakülte ve Yüksek Okullar Askerî Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara Ait Yönetmelik'in 25/a ve 26/a maddelerinde düzenlenmiş olan nitelikler ile başvuru kılavuzlarında belirtilen sınıf ve branşlar için gerekli olan başvuru koşullarını taşımaktır.

Sözleşmeli subay adayları için; Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliği'nin 6'ncı maddesinde düzenlenmiş olan "Sözleşmeli subay adaylarında aranacak nitelikleri" ile başvuru kılavuzlarında belirtilen sınıf ve branşlar için gerekli olan başvuru koşullarını taşımaktır.

Muvazzaf/sözleşmeli subay başvurusunda yaş şartı nedir?

Lisans düzeyinde mezunlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşından büyük olmamak, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 32 yaşından büyük olmamak, tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaşından büyük olmamak şartları aranmaktadır.

Muvazzaf/sözleşmeli subay başvurusunda sağlık şartı nedir?

Sınav aşamalarında başarılı olan tüm adaylar, 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği?nde? belirtilen, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşlarına sevk edilecektir. Adayların bu hastanelerden, başvuru kılavuzunda belirtilen sağlık raporunu/raporlarını almaları gerekmektedir.

Muvazzaf/sözleşmeli subaylığa ön başvuru yapan adaylar ön başvuru sonuçlarını (yazılı sınav çağrılarını) nasıl öğrenebilmektedir?

Muvazzaf/sözleşmeli subaylığa ön başvuru sonuçlarının hangi tarihte yayımlanacağı başvuru kılavuzu faaliyet takviminde belirtilmektedir. Ön başvuru sonuçları belirtilen tarihlerde https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanmaktadır.

Fiziki Değerlendirme Aşamasında nelere bakılmaktadır?

Adayların TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde belirtilen boy ve kilo standartları ile adayların TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ve MY 33-2 (C) TSK Personelinin Sağlık Muayene Yönergesi esaslarına göre genel fiziki kusurlarının olup olmadığı kontrol edilmektedir. İlgili şartları taşımayanlar müteakip aşamalara alınmamaktadır. Muayenede hangi hususlara bakıldığı başvuru kılavuzunda belirtilmektedir.

Fiziki yeterlilik testi (FYT) hangi aşamalardan oluşmaktadır ve standartları nelerdir?

Başvuru Kılavuzunda belirtilen ve özel şartlar istenen sınıf/branşlar hariç olmak üzere fiziki yeterlilik testi (FYT) 1500 metre koşu, mekik ve şınav branşlarından oluşmaktadır. Standartları ise başvuru kılavuzunda belirtilmektedir.

Şehit/gazi eş veya çocuklarına ek puan verilmekte midir?

Şehit/Gazi çocuklarına ek puan verilmemekle birlikte, giriş koşullarını taşıyan şehit, malul gazi ve muharip gaziler ile anne, baba, eş ve çocukları, başvuru kılavuzunda belirtilen şartları taşımak ve sınav/seçim aşamalarında başarılı olmak şartıyla şehit, malul gazi ile muharip gazi kontenjanı dâhilinde değerlendirilmekte, bu adaylar arasında yapılacak başarı sıralamasına göre ilgili Kuvvet Komutanlığına ait toplam kontenjanın yüzde beşine kadarı temin edilmektedir. Şehit, malul gazi ile muharip gazi kontenjanına giremeyen adaylar diğer adayların başarı sıralamasına dahil edilmektedir.

İkinci seçim aşaması sınavlarında başarılı olan adaylar sınavdan sonra ne işlem yapacaktır?

Adayların sağlık raporu işlemleri için, kendilerine tebliğ edilen tarihte belirlenen Sağlık Kuruluşuna başvurup muayene işlemlerini başlatmaları ve sağlık kuruluşu tarafından kendilerine verilen Sağlık Kurulu Raporunun kılavuzda belirtilen süre içerisinde MSB Personel Temin Daire Başkanlığına ulaştırılmasını sağlamaları gerekmektedir.

Sözleşmeli subay adaylarının sözleşme süreleri ne kadardır?

Sözleşmeli subay adayları, askerî eğitime alınırken ön sözleşme yapılır. Bu eğitimi başarı ile tamamlayanlardan Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliği'nde belirtilen şartları taşıyanlarla sözleşme yapılır ve bu kişiler teğmen rütbesine nasbedilirler. Sözleşmeler, üç yıldan az ve dokuz yıldan fazla olmamak şartıyla, belirlenen şartları taşıyanların talepleri halinde yenilenir.

Dış kaynaktan muvazzaf/sözleşmeli subayların izin işlemleri hangi esaslara göre yapılmaktadır?

Dış kaynaktan muvazzaf/sözleşmeli subaylığa geçirilenler, temel askerî eğitim ve Sınıf Okulu eğitimi ile özel askerî eğitim süresince izin işlemleri konusunda, Türk Silahlı Kuvvetleri Sınıf Okulları Yönetmeliği hükümlerine tabidirler. Dış kaynaktan muvazzaf/sözleşmeli subaylığa geçirilenlerin izin işlemleri, 926 sayılı TSK Personel Kanunu ve 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği ile TSK İzin Yönetmeliği hükümlerine tabidir.

Değerlendirme/sınıflandırma nasıl yapılmaktadır?

Yapılacak seçim aşaması sınavları sonucunda başarılı olan adaylar, elde ettikleri sınav sonuç puanına göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanmaktadır. Adaylar, puanı en yüksekten başlanmak suretiyle idarenin ihtiyaçları dikkate alınarak kontenjanlar doğrultusunda nitelik durumlarına göre asil/yedek olarak sınıflandırılmakta/yerleştirilmektedir. Sınavların değerlendirilmesinde; fiziki yeterlilik testi notunun % 50'si ve mülakat notunun % 50'si alınarak, toplam 100 puan üzerinden değerlendirme yapılmaktadır.

Sözleşmeli erlikten uzman erbaşlığa geçiş hakkı var mıdır?

Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen personelden, kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyenler veya ayrılanlar ilgili mevzuattaki şartları sağlamak şartıyla, uzman erbaşlığa başvurabilirler. En az üç yıl görev yapmış olanlar, -9 yaşını geçmemiş olanlar müteakip sözleşme süresi içerisinde başvuru yapabilir. Bu durumda olanların, başvurularının kabul edilmesi halinde uzman erbaşlığa geçenlerin sözleşmeleri kendiliğinden son bulur. Başvuruda bulunan sözleşmeli erbaş ve erlere nitelik belgeleri, görev yerleri, hizmet süresi, eğitim durumu, takdir ve ceza durumları dikkate alınarak öncelik verilir. Sözleşmeli çavuşlar, mezuniyet kriterlerini sağlamak şartıyla uzman erbaşlığa uzman çavuş rütbesiyle başlarlar.

Kaynak: Hürriyet

 

Yararlı Olabilir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ayrıca şuraya da bir bak

Alıntı

TSK'ye 'Yabancı' subay

Yasa taslağı, yalnızca Türk vatandaşlarının değil, çifte vatandaşlığı olanların da subay-astsubay olabilmesinin önünü açıyor. General/amirallerin rütbe bekleme süreleri indirilerek TSK gençleştirilecek. Balyoz ve casusluk davalarından yargılananlar tahliye edildiklerinde, rütbe bekleme sürelerini veya rütbe karşılığı yaş hadlerini doldurmuşlarsa emekli olacaklar.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan 247 sayfalık TSK Personel Yasa Taslağı’nda çok köklü değişikliklere gidildi. Subay ve astsubay olabilmek için halen “Türk vatandaşı” olma koşulu aranırken, yeni düzenlemede çifte vatandaşlığa izin verildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın uygun gördüğü ülkelerin vatandaşları TSK’de subay - astsubay olabilecek. Buna göre, hem ABD hem de Türk vatandaşı olan bir yurttaş, Harp Okulu’nu bitirmesinin ardından önce subay, başarılı olması durumunda general, daha da ilerlemesi durumunda Genelkurmay Başkanlığı’na kadar yükselebilecek. General/amirallerin rütbe bekleme süreleri 4 yıldan 3 yıla, albayların rütbe bekleme süresi ise 5 yıldan 4 yıla düşecek. Böylece TSK komuta kademesi 5 yıl gençleşecek. Yasada, Balyoz ve Casusluk davasında yargılananlar tahliye edildiklerinde, rütbe bekleme sürelerini veya rütbe karşılığı yaş hadlerini doldurmuşlarsa emekli olacaklar.

İtibari rütbe geliyor!

/ Yurtdışı görevine atanan personele bulunduğu rütbenin bir üstü “itibari” olarak verilebilecek. Bu rütbeyi alan personel, sahip olduğu yetkileri sadece yabancı ülke personeline karşı kullanabilecek. Görevin bitmesiyle birlikte rütbe de eski haline düşecek.
* Sözleşmeli er ve erbaş olabilmek için “askerliğini yapmış olmak” koşulu kaldırılacak.
* Askeri okullardan ilişiği kesilen şehit ve gazi çocukları artık tazminat ödemeyecek.
* Görevi sırasında kaçırılan veya kaybolan sözleşmeli subay, astsubayların sözleşme süreleri talebe bakılmaksızın uzatılacak.
* Personelin atamasında eşinin iş durumu “aile birliğinin muhafazası” ilkesine uygun olarak gözetilecek.

Komutanlar gençleşecek

* Generallerin rütbe bekleme süreleri 4 yıldan 3 yıla, albayların rütbe bekleme süresi ise 5 yıldan 4 yıla düşecek. Böylece TSK komuta kademesi 5 yıl gençleşecek. Taslak, 30 Ağustos’tan önce yaşama geçirilebilirse bu yıl 2010 yılında bir üst rütbeye yükselen generaller de terfi sırasına girebilecek. Böylece terfi sırasında olan ancak tutuklulukları nedeniyle bir üst rütbeye yükselemeyen generallerin durumundan kaynaklanan kadro sıkıntısı çözülmüş olacak. Generallerin rütbe bekleme süresinin 4 yıl olması bu kişilerin yaş haddine takılmasına ve kuvvet komutanı ve Genelkurmay başkanı olamamasına neden oluyordu. Rütbe bekleme süresinin 3 yıla düşmesiyle bu sorunun aşılacağı belirtildi. Mevcut Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları iki yıllık önlisans mezunu olduğu için yaş haddine takılmıyordu. Harp Okulları’nın 1976 mezunları 3 yıl okudu. Okul 1977’de mezun vermedi ve 1978 yılında ilk defa 4 yıllık mezunlarını verdi. Generallerin her rütbede 10 ay kıta hizmeti yapma şartı kaldırılıyor.

Sanıklara özel düzenleme

* Düzenlemeyle Balyoz ve Casusluk davalarından yargılananlarla ilgili bir hüküm getirildi. “Soruşturma veya kovuşturmasının devamı nedeniyle terfi edemeyen subay ve astsubaylardan; açığa çıkarılanlar, tutuklanan ya da açıkları kaldırılanlar veya tahliye edilenler hakkında, davaları neticeleninceye kadar, bu kanunun 55. maddesinin (b) bendinde yer alan en çok rütbe bekleme süreleri ile 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu’nun 40’ıncı maddesinde belirtilen rütbe karşılığı yaş hadleri uygulanmaz. Bunların silahlı kuvvetlerde kalabileceği azami süre, emsali neşetlerinin silahlı kuvvetlerdeki görev süresi kadardır” hükmüne ekleme yapıldı. Yapılan eklemede, “Açıkta veya tutuklu bulunmaları nedeniyle terfi edemeyenlerden açıkları kaldırılarak göreve başlatılanlar veya tahliye edilmeleri nedeniyle göreve başlayanlar hakkında bu bent hükmü, açık veya tutukluluk halinin devamı süresince uygulanır” dendi. Buna göre, Balyoz davasında tutuklu olarak mahkemesi devam eden muvazzaf personel tahliye edilip görevinin başına dönerse, yargılama sonlanmadığı sürece terfi edemeyecek ama rütbe bekleme süresini veya yaş haddini doldurduğu için emekliye ayrılacak. Yargılamaları süren tutuklu personelin izinleri konusunda da düzenleme yapıldı. Buna göre, tahliye edilen personel 60 güne kadar yıllık izin kullanabilecek. Ancak yargılama süreci sonunda hüküm giyerlerse izin hakları tümden kalkacak.

Kaynak: Cumhuriyet

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Fransadan gelen vatandaş Subay olabilirmi?
  • Admin
3 saat önce, Momo Cnz dedi:

Sağol knk bir şansım varmış

bir şey daha sorucam en az 4 yıl fakülte diyor ama bizim burda Lisans mezunu 3 yıl , diploma aldıktan sonra sıkınta olmaz değil mi? 
 

Gercekten çok sağol

Transkriptini (Transcript) alarak Türkiye de onu çeviri yaptıracaksın ve denklik isteyeceksin. Eğer denklik verilirse sorun yok....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.