Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

arkadaşlar bir padişah bir adama ceza vericek. padişah adil gözükmek için bu cezayı kumar şeklinde vermek istiyo ama hileli kumar! padişah iki eline birer kağıt alıyor ve diyoki bunların birinde "kurtuldun", diğerinde "öldün" yazıyo seç bakalım! ama adam padişahın iki kağıda da ölüm yazdığını biliyor. adam bu kumarın sonunda kurtuluyor ama nasıl?

kolay gelsin...

Gönderi tarihi:

arkadaşlar bir padişah bir adama ceza vericek. padişah adil gözükmek için bu cezayı kumar şeklinde vermek istiyo ama hileli kumar! padişah iki eline birer kağıt alıyor ve diyoki bunların birinde "kurtuldun", diğerinde "öldün" yazıyo seç bakalım! ama adam padişahın iki kağıda da ölüm yazdığını biliyor. adam bu kumarın sonunda kurtuluyor ama nasıl?

kolay gelsin...

kağıdın birini eline alıp elimdekine razıyım ama heyecandan açamıyorum. kalan kağıdı siz açarmısınız? soruldu :P

Gönderi tarihi:

yok öyle değil kağıdın birini seçip, yutmuş diğerini de açtırmış ve orda ölüm yazıdğı için doğal olarak kurtuldun yazısını yuttuğu kabul edilmiş veee deeee kurtulmuş

Gönderi tarihi:

yok öyle değil kağıdın birini seçip, yutmuş diğerini de açtırmış ve orda ölüm yazıdğı için doğal olarak kurtuldun yazısını yuttuğu kabul edilmiş veee deeee kurtulmuş

bence yutması için bir neden yok ortada.koskoca padişah hile yaptığının anlaşılmasını istermi?diğer kağıdı'da açta bi bakalım diyecek hali yok :lol::P

karnı açsa ona sözüm yok :w00t::w00t:

Gönderi tarihi:

bence yutması için bir neden yok ortada.koskoca padişah hile yaptığının anlaşılmasını istermi?diğer kağıdı'da açta bi bakalım diyecek hali yok :lol::P

karnı açsa ona sözüm yok :w00t::w00t:

şimdi senin söylediğin yöntem risk teşkil eder yanii ya padişah "aç bakalım elindekini de ne varmış bir görelim" derse ne olacak hııı... al başına belayı yani.. ama benim soyledigim mantıkta risk yoktur yani kesin çözümmm :)

Gönderi tarihi:

gloria benim bildiğim cevap da seninki gibiydi oyüzden tartışmayı konuyu açan çözsün bari ama bodrumlu mantık yürüttüğün için teşekkürler :clover::rolleyes:

ben sanki bu tartışmayı yukarda çözmüştüm gibi amaaa :unsure::unsure:

Gönderi tarihi:

şimdi senin söylediğin yöntem risk teşkil eder yanii ya padişah "aç bakalım elindekini de ne varmış bir görelim" derse ne olacak hııı... al başına belayı yani.. ama benim soyledigim mantıkta risk yoktur yani kesin çözümmm :)

aç bi bakalım elindeki kağıtta neyazıyor demesi padişahın aptal olduğunu gösterir.çünkü foyası ortaya çıkacaktır. yani'' padişah adil görünmek istiyor deniyor'' soruda.padişahın diğer kağıdı da açtırması risktir. :unsure:üstelik benim cevabımda da bunu belirtmiştim gözünden kaçtı herhalde. :lol::P

Gönderi tarihi:

gloria benim bildiğim cevap da seninki gibiydi oyüzden tartışmayı konuyu açan çözsün bari ama bodrumlu mantık yürüttüğün için teşekkürler :clover::rolleyes:

arkadaşım herzaman bildiğin cevap doğru olacak diye bir kural yok.genelde mantıklı olan doğru olur.birden fazla mantıklı cevap varsa bunlarda doğru olur.yanlııııız bunların içinde en mantıklısı kabul görmesi lazımdır. :):)

Gönderi tarihi:

ozaman ben de şöyle söylim adam padişaha heyecandan açamıyorum siz açın diyebilir ama padişah kendini kurtarmak için padişahlığını ortaya koyup sen kimsin benim emrime karşı geliyosun aç diyosam aç! açın şu sefilin kağıdını diye yaptırımı çok rahat yapabilir :)

Gönderi tarihi:

ya bişey daha yazcaktım "yanıt ekle" ye erken basmışım:) yani bence bu yöntem adamın aleyhine padişah hertürlü bu işin içinden çıkabilir ama adam kağıdı yutarsa padişahın yapacağı hiçbişey kalmıyo yutma mantığı da ordan geliyo zaten

Gönderi tarihi:

ya bişey daha yazcaktım "yanıt ekle" ye erken basmışım:) yani bence bu yöntem adamın aleyhine padişah hertürlü bu işin içinden çıkabilir ama adam kağıdı yutarsa padişahın yapacağı hiçbişey kalmıyo yutma mantığı da ordan geliyo zaten

[/quo

1-)sorudan anlaşılacağı üzere padişah adil görünmek istiyor.demekki kurayı izleyen bir topluluk var.

2-)eğer adama adil görünmek istiyorsa,bu mantıksız olur.çünkü adamı öldürmek istiyor.(ölü bir sempazitan ne işe yarar)

3-)ölmek üzere olan bir insanın ricasını geri çevirmek(üstelik imkansızı rica etmiyor) padişahın asaletine ters

4-)senin mantığınla hareket edersek,o zaman adam da kağıdı açarsam'' son arzum diğer kağıdında açılması olsun hiç olmassa ölmeden kaçırdığım fırsatı son kezde olsa göreyim''diyebilir.padiŞAHı-MAT eder :lol::w00t:

şansımı amma zorladım beee :lol::P kağıdı yutsaydım daha kolay olacakmış beeee :lol::w00t:

Gönderi tarihi:

ormanlar kralı ferman çıkarmış,''bundan sonra hiçbir hayvan gerekçesiz başka hayvanı yemeyecek''Kurt'un karnı acıkmış akarsudan su içen bir kuzuyu gözüne kestirmiş.hemen yanına gelerek su içmeye başlamış.bir ara kuzuya:

-seni yiyecegim,demiş.kuzu:

-ya kralın fermanı?

-doğru söylüyorsun.işte gerekçem:suyumu bulandırıyorsun,demiş.

-iyi ama su senden bana doğru akmakta! desede kurt oracıkta saldırıp yemiş kuzuyu(ölü kuzu krala bir şey söyleyemez)burada da adamın kağıdı yutması''sen benim kağıdımı nasıl yutarsın tez vurun kellesini''de diyebilir padişah :P:lol: padişahın yapacağı hiç birşey kalmıyor diyorsun padişah her türlü işin içinden çıkabilir diyorsun. biraz çelişmiyormu? nedersin? :stuart::lol:

Gönderi tarihi:

harbiden keşke kağıdı yuttursaydın be bodrumlu yada ben kağıdı saklatsaydım :lol: çelişmiyomu diyosun padişah imkansız bişey olmadıkça durumu düzeltebilir ama kağıt midedeyken bişey yapamaz. kelleyi vurdurtur diyosun ama bu da halka adil gözükmez. kağıdı açmadan halka gerçeği göstermeden öldürmek haksızlık olur ama bi şekilde gücünü kullanıp sakladığı kağıdı zorla da olsa göstertmek haksızlık değil zorbalık olur bu da konumuzla alakası olmayan bi kavram ve padişah dediğin biraz zorba olmalı koca devlet yönetiyosun :D ikincisi burdaki konumuz adamın son isteğinin yapılması değildi yani bu durum konu dışı sadece halkın önünde bi kumar bu yüzden rica etme, geri çevirme gibi durumlar olamaz. gel he de şu işe yapma be devletlum :lol: ama şu lafına bayıldım " hiç olmazsa ölmeden kaçırdığım fırsatı son kez de olsa göreyim" nasıl bi hayal gücü bu direk kendini adamın yerine koymuşsun we bu durumda padişah da ben olsaydım direk vezirim olurdun :P:lol:

Gönderi tarihi:

harbiden keşke kağıdı yuttursaydın be bodrumlu yada ben kağıdı saklatsaydım :lol: çelişmiyomu diyosun padişah imkansız bişey olmadıkça durumu düzeltebilir ama kağıt midedeyken bişey yapamaz. kelleyi vurdurtur diyosun ama bu da halka adil gözükmez. kağıdı açmadan halka gerçeği göstermeden öldürmek haksızlık olur ama bi şekilde gücünü kullanıp sakladığı kağıdı zorla da olsa göstertmek haksızlık değil zorbalık olur bu da konumuzla alakası olmayan bi kavram ve padişah dediğin biraz zorba olmalı koca devlet yönetiyosun :D ikincisi burdaki konumuz adamın son isteğinin yapılması değildi yani bu durum konu dışı sadece halkın önünde bi kumar bu yüzden rica etme, geri çevirme gibi durumlar olamaz. gel he de şu işe yapma be devletlum :lol: ama şu lafına bayıldım " hiç olmazsa ölmeden kaçırdığım fırsatı son kez de olsa göreyim" nasıl bi hayal gücü bu direk kendini adamın yerine koymuşsun we bu durumda padişah da ben olsaydım direk vezirim olurdun :P:lol:

teşekkür ederim, uyku sersemi çok saçmalamışım nekadar gereksiz şeyler yazmışım vaktinizi çalan akılsızlar durumuna düşmüşüm.sorry! :angry::(

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.