Φ KaLdeRa Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 selam arkadaşlar foruma yeni geldim eli boş gelmiyim dedim sorum şu(umarım daha önce sorulmamıştır): bir adam bir odada mahsur kalıyor. odada 2 kapı var. kapılardan biri kurtuluş kapısı diğeri ölümüne sebep olacak kapı. bunlara doğru kapı ve yanlış kapı diyelim. kapıların önünde birer adam duruyor ve bu adamların biri herzaman dürüst diğeri de herzaman yalancıdır. yalnız kurtulmak isteyen arkadaş hangi adamın dürüst yada yalancı olduğunu ve hangi kapının doğru yada yanlış kapı olduğunu bilmiyor. yani adamlardan da kapılardan da bi bilgisi yok. bizim elemanın bu adamların herhangi birine sadece 1 soru sorma hakkı var ve bu soruya gelecek cevaptan doğru kapıyı bulması gerekiyor. acaba hangi soruyu sorarsa bu adam doğru kapıyı bulur? not: kapılarda duran adamların hangi kapının önünde durduğu önemli değil, yanlızca soruya verilen cevap önemli... kolay gelsin arkadaşlar. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 selam arkadaşlar foruma yeni geldim eli boş gelmiyim dedim sorum şu(umarım daha önce sorulmamıştır): bir adam bir odada mahsur kalıyor. odada 2 kapı var. kapılardan biri kurtuluş kapısı diğeri ölümüne sebep olacak kapı. bunlara doğru kapı ve yanlış kapı diyelim. kapıların önünde birer adam duruyor ve bu adamların biri herzaman dürüst diğeri de herzaman yalancıdır. yalnız kurtulmak isteyen arkadaş hangi adamın dürüst yada yalancı olduğunu ve hangi kapının doğru yada yanlış kapı olduğunu bilmiyor. yani adamlardan da kapılardan da bi bilgisi yok. bizim elemanın bu adamların herhangi birine sadece 1 soru sorma hakkı var ve bu soruya gelecek cevaptan doğru kapıyı bulması gerekiyor. acaba hangi soruyu sorarsa bu adam doğru kapıyı bulur? not: kapılarda duran adamların hangi kapının önünde durduğu önemli değil, yanlızca soruya verilen cevap önemli... kolay gelsin arkadaşlar. kaldere öncelikle hoşgeldin... sonralıkla da bu sorunun bi kaç versiyonu soruldu ve cevaplandı üzgünüm Alıntı
Φ SeRGeN Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 yaLan oLana, kardeşin hanqi kapıyı söyLer der. yaLan söyLeyeceqi için tam tersi kapıya qider. cevap ßudur. Alıntı
Φ KaLdeRa Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 hoşbulduk ama daha önce sorulduğu için üzüldüm walla neyse Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 hoşbulduk ama daha önce sorulduğu için üzüldüm walla neyse hoşgeldin.birdahaki sorulara artık.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.