Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Neden Google yerine DuckDuckGo kullanmalıyım?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Neden Google yerine DuckDuckGo kullanmalıyım?

duckduckgo.jpg

# 1 - Google sizi izler. DuckDuckGo İzlemez

En gizli sırlarınızı, arama motorunuzla bile düşünmeden paylaşıyorsunuz: tıbbi, finansal ve kişisel konular, gün boyunca sizi ve her şeyden daha fazlasını yapan şeyler. Tüm bu kişisel bilgiler özel olmalıdır, ancak Google’da değildir. Google’da, aramalarınız Google’ın büyük reklam ağlarını kullanarak, milyonlarca siteye ve uygulamaya gömülü olan, şimdiye kadar göze çarpan ve sinir bozucu banner reklamları aracılığıyla sizi İnternet'te takip etmeleri için bir veri profiline göre izlenir, çıkarılır ve paketlenir.

Aslında, web aramada para kazanmak için insanları izlemeniz gereken bir efsanedir. ‘Araba’ aradığınızda, hakkınızda hiçbir şey bilmeden bir araba reklamı gösterebiliriz. Para kazanma şeklimiz budur ve izlemeyi gerektirmez, çünkü kişiye değil anahtar kelimeye dayanır. Google bunu da yapabilir; sadece yapmamayı tercih ediyorlar - tüm bu izleme reklam ağlarını güçlendirmek, böylece reklamların arama geçmişinizi ve üzerinizde bulunan diğer bilgileri kullanarak İnternet’te sizi takip edebilmelerini sağlamak.

Sözde gizli mod da sizi korumaz. Bu başka bir efsanedir. “Gizli” mod gerçekten hiç gizli değildir. Bu son derece yanıltıcı bir isim ve bence değişmeli. Tek yapmanız gereken, cihazınızdaki oturumunuzdan sonra yerel tarama geçmişinizi silmek, ancak Google dahil olmak üzere, ziyaret ettiğiniz web sitelerinin sizi IP adresiniz ve tarayıcı parmak izi gibi diğer izleme mekanizmalarından izlemesini engellemekten hiçbir şey yapmıyor. İşte kaliteli baskı:

main-qimg-0eafae625f02d30b21be3316338216

Aramalarınızı gizli tutmak ve veri profilleri, hükümet ve diğer yasal talepler dışında tutmak için DuckDuckGo'yu kullanmanız gerekir. Hangi tarama modunda olduğunuza bakılmaksızın sizi hiç takip etmiyoruz.

DuckDuckGo’da her aradığınızda, daha önce hiç bulunmamışsınızdır. Aramalarınızı kişisel olarak size bağlayabilecek hiçbir şeyi saklamıyoruz, hatta daha sonra size bağlanabilecek bir arama geçmişine bağlayacağız. Daha fazla bilgi için gizlilik politikamıza bakın.

# 2 - Her yerde gizlenen Google izleyicilerini engelle.

Google sizi yalnızca arama motorlarından daha fazla izler. Ayrıca sizi YouTube, Gmail, Chrome, Android, Gmaps ve çalıştırdıkları diğer tüm servislerde de takip ettiklerini fark edebilirsiniz. Onlar için, arama için DuckDuckGo gibi özel alternatifleri kullanmanızı öneririz. Evet, Google ücretsiz yaşayabilirsiniz. Uzun yıllardır yapıyorum.

Ancak, farkedemeyeceğiniz şey, Google izleyicilerinin aslında ilk milyon web sitesinin% 75’inde sahne arkasında gizlendiğidir. Bunun ne kadar büyük olduğu konusunda bir fikir vermek için, Facebook% 25 ile en yakın olanı. İnternete koyacağınız herhangi bir rastgele sitenin gizleyen bir Google izleyicisine sahip olması iyi bir bahis. İkisi arasında, kelimenin tam anlamıyla büyümesinin% 74'ünü oluşturan bazı önlemlerle gerçekten çevrimiçi reklamcılığa hükmediyorlar. Bunu nasıl başardıklarının kilit bir bileşeni tüm bu gizli izleyicilerden geçiyor.

main-qimg-109807effc93555406ede32b7b7d23

Google Analytics, çoğu siteye kurulur, sizi arka planda izler, web sitesi sahiplerinin sitelerini kimlerin ziyaret ettiğini bilmesini sağlar, aynı zamanda bu bilgileri Google'a geri gönderir. Milyonlarca siteye ve uygulamaya yüklenen en büyük arama ağı olmayan üç reklam ağından üçünün yayınlanmasıyla, reklamların kendileri için de aynı: Adsense, Admob ve DoubleClick.

Sizi her yerde gizlice takip eden reklamları biliyor musunuz? Bunların çoğu, aslında reklamverenlerin sizi arama geçmişinize, göz atma geçmişinize, yer geçmişinize ve topladıkları diğer kişisel bilgilere karşı hedeflemelerine izin verdiği bu Google reklam ağları üzerinden yayınlanmaktadır. Daha az bilinen bile olsa, havayolu şirketleri gibi reklamverenlerin kişisel bilgilerinize dayanarak sizden farklı fiyatlar talep etmelerini sağlar.

Bu reklamlar yalnızca can sıkıcı değil aynı zamanda sizi daha fazla şey satın almanız için hedefleme yoluyla yönlendirmek için tasarlandılar ve yalnızca size göstermeleri, Google’ın kişisel bilgilerinizden yararlanma eylemidir.

DuckDuckGo'da, internette nereye giderseniz gidin sizi korumak için arama köklerimizin ötesine geçtik. Bizim DuckDuckGo tarayıcı uzantısı ve mobil uygulaması tüm büyük tarayıcılar ve cihazlar için kullanılabilir ve bu Google izleyicileri, Facebook ve sayısız diğer veri brokerleri ile birlikte engeller. Daha akıllı şifreleme sağlamak gibi sizi korumak için daha fazlasını yapar.

# 3 - Size kontrollü filtreleme sonuçlarını değil tarafsız sonuçlar alın.

Aradığınızda, tarafsız sonuçlar beklersiniz, ancak Google’da elde ettiğiniz şey bu değildir. Google’da, yukarıda anlattığım tüm izlemelerde zaman içinde oluşturdukları veri profiline dayanarak tıklamaları muhtemel olduklarına göre uyarlanmış sonuçlar alıyorsunuz.

Bu ilk bakışta iyi bir şey olarak görünebilir, ancak çoğu kişi arama bağlamında kişiselleştirme istediklerini söylediğinde aslında yerelleştirme istiyorlar. DuckDuckGo'da olduğu gibi, yerel hava ve restoranların takip edilmeden sağlanabilmesini istiyorlar. Bunun nedeni, yaklaşık yerel konum bilgilerinin sizin tarafınızdan otomatik olarak yerel arama sonuçları olarak kullanabileceğimiz ve sizi izlemeden derhal atabileceğimiz arama isteğine otomatik olarak yerleştirilmesidir.

Yerelleştirmenin ötesinde, kişiselleştirilmiş sonuçlar tehlikelidir çünkü size tıklayacağınızı düşündükleri sonuçları göstermek için, atlayacağınızı düşündükleri sonuçları filtrelemeliler. Bu yüzden buna Filtre Balonu deniyor.

Öyleyse, bir şekilde ya da başka bir siyasi eğiliminiz varsa, zaten hemfikir olduğunuz sonuçlara ulaşma ihtimaliniz daha yüksek ve karşıt görüşlerini görme ihtimaliniz daha düşük. Toplamda bu, artan kutuplaşmış toplumumuza önemli ölçüde katkıda bulunan eko odalarının artmasına neden olmaktadır.

Bu Filtre Kabarcık özellikle arama bağlamında çok hassastır, çünkü başkalarının ne gördüğünü, “sonuçları” gördüğünüze dair beklentiniz var. Google’da aynı konuları ve aynı zamanda “Gizli” modda aynı konuları kullandıklarını ve anlamlı bir şekilde uyarladıklarını buldu.

main-qimg-e1f7f73ca70fd955870c456a834bd4

DuckDuckGo'da, sizi Filtre Kabarcığı'na koymayı taahhüt ediyoruz. Açıkça seçilmedikçe, insanları yerel bir ülke endeksine zorlamıyoruz.

# 4 - Dinliyoruz.

Google, haber almak için oldukça zordur. Gmail hesabınız kilitlendi mi? Üzgünüz, size yardımcı olamayız. Bilgi Grafiği öldüğünü mü söylüyor? Bu talihsizlik. Bir gazeteci ya da bir tür etkileyici olmadığınız sürece, Google’da birisinin dinlemesinde başarılı olun.

Bu arada DuckDuckGo'da aldığımız her geri bildirimi okuruz. Sosyal medyaya cevap veriyoruz. Kısacası dinliyoruz. DM'larım açık ve kişisel olarak bana gönderilen tüm e-postaları okudum. Ulaşmaktan çekinmeyin.

# 5 - Sizi “ekosistemimizde” tuzağa düşürmeye çalışmıyoruz.

Eskiden Google’da arama yapıyor ve ardından en iyi sonuca tıklıyormuşsunuz. Zamanla, Google gittikçe daha fazla şirket satın aldı ve kendi rakiplerine göre daha fazla sayıda şirket başlattı ve arama sonuçlarında başkalarını tercih etti. Yelp, TripAdvisor vb. Yerine Google Rehber. Amazon, Target vb. Yerine Google Ürünleri. Seyahat, sağlık ve yakında işler yapıyorlar. Her yerde kazanılacak para var, sonunda onların içine girmelerini bekleyebilirsiniz.

Tıkladığınızda bile, Google AMP sizi Google’da tutmaya çalışır. Ve bu taktikler sadece arama motorunda değil.

Birçok uygulamada Android'de taşınmaz Google arama gereci var ve isterseniz arama motorunu bile değiştiremezsiniz. Yalnızca varsayılan olarak yükleyerek, bu davranış, Microsoft’un 1990’larda Windows’a IE’yi koymasının doğrudan bir benzeridir, ancak daha küçük ekranın çoğunu kapladığı için daha da kötüdür. Aynı şey, Android’deki diğer Google hizmetleri için de geçerlidir, taşıyıcıları paketlemeye ve tanıtmaya zorlar. Chrome arama motoru entegrasyonuyla kişisel olarak benzer sorunlarımız var.

DuckDuckGo'da dünyayı ele geçirmeye çalışmıyoruz. Sizi içine hapsedecek bir "ekosistemimiz" yok. Mümkün olduğu kadar çabuk gitmek istediğiniz yere ulaşmanıza yardımcı olmak ve sizi bu süreçte elimizden geldiğince korumak istiyoruz.

# 6 - Bangs dediğimiz bir yerleşik özelliğe sahibiz!

Bu noktaya devam etmek için, başka sitelerde doğrudan arama yapmanıza olanak sağlayan, isterseniz DuckDuckGo'yu tamamen atlamanıza olanak sağlayan, adı verilen ve adı geçen yerleşik bir özelliğe sahibiz (Ancak unutmayın, diğer sitelerin veri koleksiyonları dahil olmak üzere gizlilik politikalarına tabi olacaksınız) uygulamalar). İşte nasıl çalışıyor. Diyelim ki ördekler için Wikipedia makalesine gitmek isteyin. “! W duck” kelimesini arayabilir ve sizi hemen oraya götüreceğiz.

! DuckDuckGo'ya bir patlama kısayolu kullanmak istediğinizi ve w'nin Wikipedia'nın kısaltması olduğunu söyler. ! Amazon için! Reddit, vs. için bir çok kısayol olmasına rağmen, tam adı kullanabilirsiniz. Gerçekten de bu özelliğin çalıştığı binlerce site var ve bu yüzden muhtemelen düşündüğünüz çoğu site çalışacak. . Aynı zamanda otomatik tamamlama özelliğimizle de çalışır, böylece orada ne olduğunu kolayca görebilirsiniz.

main-qimg-70573596b34d9987661e0eb743ce2a

Düzenli olarak kodlama yanıtları için Yığın Taşması veya istatistikler için Beyzbol Referansı veya yapılacak bir şey için Tüm Tarifler gibi belirli bir siteyi ararsanız, tam oraya gidebilirsiniz.

DuckDuckGo varsayılan arama motorunuzsa, bunu doğrudan tarayıcınızın adres çubuğuna yazabilir ve arama motorumuzu tamamen yüklemeyi atlayabilirsiniz. Sizi doğru yere yönlendireceğiz!

main-qimg-fe9734ba5ec049e875c96e4db5f0b7

# 7 - Kişisel bilgileriniz üzerinde kontrol sahibi olduğunuz bir dünya için çalışıyoruz.

Vizyonumuz çevrimiçi güven standardını yükseltmektir. Bu vizyonu paylaşırsanız, DuckDuckGo'yu desteklemek, bu konuda ilerleme kaydetmemize yardımcı olur. Geçtiğimiz yedi yıl boyunca, kârımızın önemli bir bölümünü, istediğimiz İnternete de çalışan kurumlara - kişisel bilgilerinizi kontrol altına alabileceğiniz açık bir İnternet bağışında bulunuyoruz.

Gizlilik politikalarının varsayılan olarak "hepsini toplamaması" gerektiğine inanıyoruz, bunun yerine kişisel bilgilerinizi vererek ne gibi faydalar elde edeceğiniz konusunda net ve çekici bir durum sunuyoruz. ayaklarınızla oy kullanabilirsiniz.

# 8 - Arama sonuçlarımız reklamlarla yüklenmedi.

Birçok Google araması için, ilk sayfanın tamamı reklamdır. Cep telefonunda daha da kötü olabilir.

DuckDuckGo'da öyle değil. Reklamları minimumda tutarız ve doğal olarak, yalnızca kişisel bir profil veya arama geçmişine değil, yalnızca arama anahtar kelimelerine dayalı olarak takip edilen reklamlardır. Aslında, yukarıda belirtildiği gibi, insanları web aramada para kazanmak için izlemeniz gereken bir efsanedir. ‘Otomobil’i aradığınızda, yazdığınız anahtar kelimelere dayanarak, hakkınızda hiçbir şey bilmeden size bir otomobil reklamı gösterebiliriz.

# 9 - Korkusuzca arayın.

İnsanlar izlendiklerini bildiklerinde davranışlarını değiştirirler. Bu, soğutma efekti adı verilen iyi belgelenmiş bir davranış ve bu da Google'da gerçekleşiyor. Örneğin, bir MIT çalışması, insanların Snowden vahiylerinden sonra Google’da daha az sağlık araştırması yapmaya başladıklarını, kişisel rahatsızlıklarının ortaya çıkabileceğinden korktuklarını gösterdi.

“Sağlık bilgileri aramalarını bastırmak, arama motoru kullanıcılarının sağlığına potansiyel olarak zarar vermektedir ve… Genel olarak, sonuçlarımız, internetteki devlet gözetiminden gelen arama davranışında ürpertici bir etki olduğunu göstermektedir.”

Aramalarınız sizin işinizdir ve ne istersen, ne zaman istersen aramakta özgürsün. Bu ürpertici etkiden, anonim olduğunuz DuckDuckGo üzerinde kolayca kaçabilirsiniz.

# 10 - Google sadece çok büyük ve çok güçlü.

Google, Silikon Vadisi'nin büyük teknolojisinin özü olan GIANT'tır (yaklaşık 750 Milyar Dolarlık bir piyasa değeri ile (yazma sırasında), 75.000 çalışan, arama, tarama, çevrimiçi reklamcılık ve daha pek çok şeyi yapmakta) ve çevrimdışı. Geçen yıl diğer tüm şirketleri Washington'da lobi yapmak için kullandılar.

Buna karşılık, DuckDuckGo küçük. Şu anda dünya genelinde dağılmış yaklaşık 45 kişilik bir ekibiz; Pennsylvania’dayım. Çok dar bir odağımız var: kişisel bilgilerinizi çevrimiçi olarak kontrol etmenize yardımcı oluyor.

Dünya daha fazla rekabet, reklam izlemeye daha az odaklanma ve bir sepette daha az yumurta kullanabildi.

Hadi ne duruyorsunuz Duck Sitesine Katılın..!

Yazar hakkında
Gabriel Weinberg
CEO ve Kurucu DuckDuckGo.com 2008 (Hala Görevde)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Ben de uzun bir süre DDG kullandım ve çok memnundum. Özelllikle Bangs! özelliği çok işime yarıyordu ama "Bir" sorun var. Tarayıcı olarak Brave kullanıyorum ve Brave izlyecileri engelleyen bir tarayıcı. Daha geçen gün DDG'de bir izleyici tespit etti. Bu beni gerçekten çok şaşırttı.

Evet popüler arama motorları yani Google, Bing ve Yandex gibi popüler arama motorlarında onlarca izleyici var ama hiç bir verimizi toplamadığını iddia eden bir arama motoru için bir izleyici kullanmamak için yeter de artar. Aynı durum yine gizlilik odaklı olduğunu iddia eden Qwant için de geçerli. Benim tavsiyelerim  Startpage  ve  Swisscows . Brave arama sonuçlarında ikisinde de bir izleyici bulamadı.

Ayrıca sayfalara daha da gizli bir şekilde girmek için "Gizli önizleme" özellikleri var. Swisscows'unki bir proxy üzerinden izleyiciler ve çerezleri engelleyerek sayfayı gösterir ama herhangi bir etkileşime girmeye imkan tanımaz.

Startpage'ninki biraz daha etkili çünkü proxy'den geçirdikten sonra sayfada etkileşim yapabiliyoruz, üstelik proxysi dns leaks yapmıyor ve hızlı, ayrıca Swisscows'unki kadar iyi olmasa da izleyicileri engelleyebiliyor ama dediğim gibi Swisscows'unki kadar iyi değil bu yüzden Brave ile birlikte kullanıldığında maksimum verim elde edilir. Yani ne Google ne DDG, benim önerilerim Startpage ve Swisscows.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.