Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bırakmak istediğiniz 11 verimsiz alışkanlık


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bırakmak istediğiniz 11 verimsiz alışkanlık

unproductive.jpg?fit=665%252C665%26ssl=1

Hadi başlayalım.

    Fazla Çalışmak

    Bazı günler 12 veya 13 saat çalışabilirim. Sadece egzersiz yapmak ve yemek yemek için mola veriyorum. Ve bunu birkaç gün devam ettirebilirim. Ancak birkaç gün sonra her zaman bir kaza meydana gelir. Büyük zaman. Mücadele ediyorum İşleri halledemiyorum. İşlerin yapılmasını bile istemiyorum. Bu iyi değil. Böylece ne kadar çalıştığımla daha hesaplanmayı öğrendim. Ernest Hemingway gibi, günün zirvesinde çalışmayı bırakın.

    Endişelenmek

    Ya ben kırılırsam? Ya işimi kaybedersem? Ya beni sevmiyorsa? Ya kanser olursam? Ya bu uçak düşerse? Ya görüşümü kaybedersem? Eğer ben…? Kafanızı bir devekuşu gibi kuma soktunuz, bu düşünce biçiminin ne kadar özümsediğini göremezsiniz. İşte size bir şey var: BU İKİNCİ DOĞRU KALMAYACAKSINIZ. Kendini aş. Endişelenmeyi bırak. Ve yararlı bir şeyler yapın.

    inatçılık

    Her zaman insanlarla uğraşıyoruz. Hiç düşündünüz mü: “Neden bu adamı dinlemeliyim?” Veya: “Ne biliyor?” Bilmiyorum. Belki senden daha fazla? Sadece başkalarını dinleyene kadar bilemeyiz. Her zaman alaycı ve inatçı olduğunda, aslında kendini sabote ediyorsun.

    Sağlığınızı Yok Saymak

    Hissetme şekliniz işinizin kalitesini belirler. Her zaman yorgun ve kendini kötü hissediyorsan, iyi iş çıkmasını nasıl beklersin? İyi durumda olduğunuzda ve iyi yediğinizde, çalışmanız bunu yansıtacaktır.

    Şuna Bakıyorum - Şunu Kontrol Ediyorum

    Ne yapıyorsun? Sık sık “Sadece Instagram'ı kontrol ediyordum” ya da onun gibi bir şey söylüyoruz. Ancak “kontrol etmek” faydalı bir faaliyet değildir. Bir fiil olabilir, ancak gerçek bir eylem değil. Bloglamaya başladığımda, istatistiklerimi daima sebepsiz yere kontrol ettim. Sonra düşündüm: Kontrol etmenin sonucu nedir? Hiçbir şey değil. Öyleyse yapmayı kes.

    Hedefinin Olmaması

    Başarılı insanlar her defasında “Hedeflerim yok” der, her şeyin berbat olduğunu biliyorum. Bunu hedeflemeden kim bir şeyde başarılı olabilir? Hikayelere inanma. İnsanlar sadece çaba harcamadan başarılı olduklarına inanmanızı sağlamak istiyor. Bir hedef belirleyin ve daha sonra ona doğru çalışın.

    Evet demek

    Çoğu insan hayır demekten korkar. Belki insanları hayal kırıklığına uğratmak istemezsin. Belki de hayır kelimesinden rahatsızsındır. Bilmiyorum. Önemli değil, gerçekten. Önemli olan şudur: Eğer evet demeye devam edersen, başka birinin hayatını yaşıyorsun. Bunu düşün. Derinden, hepimiz bunun doğru olduğunu biliyoruz. Kendi zamanımızı bile kontrol edemiyoruz. Hayatının tam kontrolünde olmak ister misin? Milyonlarca şeye hayır, önemli olan birkaç şeye evet deyin.

    Hafızanıza Güvenmek

    Düşüncelerinizi, fikirlerinizi, görevlerinizi vb. Yazmamak delidir. Neden? Çünkü hafızanıza güvenirken çok fazla beyin gücü harcıyorsunuz. Her şeyi yazdığınızda, beyin gücünüzü başka şeyler için kullanabilirsiniz. Problem çözme gibi. Bu gerçekten yararlı ve kariyerinizi geliştiriyor.

    Kişisel Eğitiminizi İhmal Etmek

    “Bravo! Üniversiteyi bitirdim. Hoşçakal, eski kitapları toparla! ”Kim bir şey öğrenir ve sonsuza dek durur? Beynimize neden bu fikrin yerleştirildiğini bile bilmiyorum. Okuldan çıkınca öğrenmenin durduğunu hep düşündüm. Ama gerçek şu ki: Öğrenme durduğunda hayatın durur. Kendine yatırım yap. Birşey öğren. Kitapları oku. Dersleri alın. Video izleyin. Evden yap veya yerlere git. Önemli değil. Sadece yeni şeyler öğren. Yaşam konusunda daha üretken ve daha heyecanlı olacaksın.

    Şikayet Etmek / Yakınmak

    Hepimiz biliyoruz ve yine de hepimiz yapıyoruz. Şikayet, her zaman bırakmaya çalıştığımız alışkanlıklardan biridir. Ama asla bitmez. Ben farklı değilim Bu yüzden kendime her zaman şikayetin bir çaba kaybı olduğunu hatırlatırım. Sadece bunun farkındalığı durmanıza yardımcı olacaktır.

    Odak eksikliği

    Birçok başarılı insan odaklanma yeteneğinin büyük olmasının bir numaralı nedeni olduğunu söylüyor. Ve bu sürpriz değil. Her yerdeki insanlar hiçbir zaman bir yere varamazlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sağlığı yok saymak diyor ya ben de tam tersine sağlıkla kafayı bozmuş durumdayım..Sürekli verdiğim sağlık öğütlerinden etrafındakiler bunaldı..😀

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.