Φ pi_ramitler Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Küçük bir çocuk bir alışveriş merkezinin yürüyen merdivenlerinde oynamaktadır. Orada bulunan görevli şahıs dikkatini çocuğa verince, merdivenin iniş kısmının başında duran ve inmeye başlayan çocuğun 40 adım attığında (ki bu arada merdivende yürümektedir) alt kata indiğini fark eder. Aynı iniş merdiveninden bu kez yukarıya doğru hızla çıkmaya çalışan çocuğun, yukarıya 100 adımda ulaştığını görür. Çocuğun yukarı çıkışındaki adım hızı, aşağı inişinden 5 misli daha fazladır. Yürüyen merdivenin hızının sabit, çocuğunda her adımda bir basamak ilerlediğini göz önünde bulundurun. Bu durumda, merdivenin çalışmadığı anda kaç basamağı vardır ?? Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Küçük bir çocuk bir alışveriş merkezinin yürüyen merdivenlerinde oynamaktadır. Orada bulunan görevli şahıs dikkatini çocuğa verince, merdivenin iniş kısmının başında duran ve inmeye başlayan çocuğun 40 adım attığında (ki bu arada merdivende yürümektedir) alt kata indiğini fark eder. Aynı iniş merdiveninden bu kez yukarıya doğru hızla çıkmaya çalışan çocuğun, yukarıya 100 adımda ulaştığını görür. Çocuğun yukarı çıkışındaki adım hızı, aşağı inişinden 5 misli daha fazladır. Yürüyen merdivenin hızının sabit, çocuğunda her adımda bir basamak ilerlediğini göz önünde bulundurun. Bu durumda, merdivenin çalışmadığı anda kaç basamağı vardır ?? 80 basamak Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 80 basamak Aranılan basamak sayısı= x olsun. aşağı inerken 40+40x (çocuğun attığı basamak sayısı + aynı zamanda yürüyen merdiven sayısı) yukarı çıkarken de 100-20x (20x sayısı çocuğun yukarı çıkarken aşağı inişine göre 100 adımda ulaşması ve hızının 5 misli daha fazla olmasına bakılarak 100x/5: 20X şeklinde bulunmuştur.) 40+40x=100-20x 40x+ 20x = 100-40 60X = 60 x=1 bu durumda çocuk bir adım atıyor aynı zamanda yürüyen merdiven de bir basamak ilerliyordu. 100-(20.1) 100-20=80 basamak sağlayalım: 40+(40.1)= 80 basamak a=100-(20.1) a=100-20=80 basamak olarak bulunur. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.