Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Liselilerin 'çığlığı'

 

ANKA

 

17 ilde bin 850 lise öğrencisi arasında yapılan ankete göre gençlerin yüzde 72’si sigara kullanıyor, yüzde 65’i de bir kere bile olsa uyuşturucu kullanmış. İdolleri Polat Alemdar. İsmail YK dinleyip, kitap okumak yerine chat yapmayı tercih ediyor. Allah'tan daha çok hayattan ve ÖSS sınavından korkuyorlar.

 

 

Uluslararası Politik ve Strateji Araştırmalar Merkezi (UPSAM), 17 ilde 1850 lise 1,2,3.sınıf öğrencilerine ucu açık 38 soru yöneltti. Haziran ayında yüz yüze yapılan “Gençler Hayatı Nasıl Algılıyor” başlıklı anket sonuçları, UPSAM tarafından “çığlık” olarak nitelendirilerek açıklandı.

 

EN BÜYÜK KORKU ÖSS

 

“Hayatta en çok korktuğunuz şey” sorusuna gençler sırasıyla, “Sevdiklerimi kaybetmekten, ÖSS’den, yalnızlıktan, açlıktan, hayattan, Allah’tan, yükseklikten, kalabalıktan, karanlıktan, ölmekten, başarısızlıktan, cin ve periden, böcekten, sınıfta kalmaktan” yanıtını verdiler. Bu durum, anketi düzenleyenler tarafından “Gençlerin hayatta en çok korktukları şey olarak ÖSS’yi ifade etmesi, eğitim kurumunun gerek öğretmenler gerekse öğrenciler açısından üniversiteye hazırlık kurumu olarak gördüklerini düşündürmektedir” diye yorumlandı.

 

YÜZDE 72’Sİ SİGARA KULLANIYOR

 

Gençlerin yüzde 72’si sigara kullandığını söylerken, yüzde 24’ü kendini tiryaki olarak niteledi. Yüzde 22’lik bir kesim ise günde bir paket sigara içtiğini söyledi. “Hiç alkol kullandınız mı” sorusuna yüzde 66’sı evet dedi. Yüzde 40’lık kesim özel günlerde, yüzde 35’i arada sırada alkol aldığını söylerken, yüzde 17’lik kesimin her gün demesi ise dikkat çekti.

 

YÜZDE 65'İ UYUŞTURUCUYU DENEMİŞ Uluslararası Politik ve Strateji

Araştırmalar Merkezi (UPSAM)

 

UPSAM, “Küresel Terör Tırmanıyor, PKK’nın AB Karşıtı Eylemleri ve Terörle Mücadele, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Rusya’yı ziyareti ve Bu Ziyaretten Moskova’nın beklentileri, Danıştay Olayının Yansımaları ve Türk-Amerikan İlişkileri, Danıştay Olayına Karşı Savunma ve Saldırı Stratejileri” başlıklı rapor ve anketleriyle biliniyor.

 

 

 

 

“Hiç uyuşturucu kullandınız mı” sorusuna gençlerin yüzde 26’sı evet derken, yüzde 65’i ise bir kere denediğini söyledi. “Bunları kullanırken sizi etkileyen faktörler neydi” sorusuna ise “Okul ve ailevi problem (yüzde 28), arkadaş çevresi ve özenti (yüzde 25), merak (yüzde 17), canım istedi (yüzde 10), çaresizlik (yüzde 6), sorunlardan kurtulmak için (yüzde 5)” yanıtı verildi.

 

İDOL POLAT ALEMDAR VE HÜLYA AVŞAR

 

“Kendinize yetişkin olarak kimi örnek alırsınız” sorusuna verilen yanıtlar ise oldukça ilginç, gençlerin idolleri sırasıyla “Polat Alemdar, anne, baba, öğretmen, teyze, dayı, abi, Atatürk, Hülya Avşar, Recep Tayyip Erdoğan, Alpacino, Hz.Muhammed, kuzen, Seray Sever, Aziz Yıldırım” olarak belirlendi.

 

UPSAM, gençlerin idollerine ilişkin soruya verilen yanıta ilişkin “Birinci sırada Polat Alemdar’ın ifade edilmesi bu yüzden şaşırtıcı değildir. Polat Alemdar az konuşan, mesafeli, sabırlı, sabrı taşınca şiddet kullanarak problem çözen babalarını hatırlatıyor olabilir” değerlendirmesi yaptı.

 

MİNİK SERÇE İLK SIRADA

 

Gençlerin en çok beğendiği sanatçılar sırasıyla Sezen Aksu, İsmail YK ve Tarkan olurken, İsmail YK’nın “Allah Belanı Versin” parçasının revaçta olmasına dikkat çekildi.

 

HER 10 ÖĞRENCİDEN 1'i İNTİHARA KALKIŞMIŞ

 

Gençlerin yüzde 74’ü şiddet gördüklerini dile getirirken, şiddeti en çok baba, abi, öğretmen, anne ve arkadaşlarının uyguladığını ifade etti. Gençlerin yüzde 46’sı ise kendisine zarar verdiğini söyledi. “Kendinize nasıl zarar verdiniz” sorusuna “Psikolojik olarak (yüzde 27), duvara kafamı vurdum ya da yumruğumu vurdum (yüzde 26), jiletle kendime zarar verdim (yüzde 14), intihar ettim (yüzde 11), cevap vermek istemiyor (yüzde 21)” karşılığı verildi.

 

“Okulda herhangi bir çetenin içinde misiniz” sorusuna yüzde 26’lık bir kesim evet derken, yüzde 12’si ise yanıt vermek istemediğini söyledi.

 

KİTAP OKUMUYOR, CHAT YAPIYOR

 

Ankete katılan gençlere “En son ne zaman kitap okudunuz” sorusu da yöneltildi. Gençlerin yüzde 46’sı en son ne zaman kitap okuduğunu hatırlamazken, yüzde 33’ü ise uzun zaman önce demekle yetindi. Buna karşılık gençlerin yüzde 43’ü internette chat yaptıklarını, yüzde 23’ü ***** sitelerine girdiklerini, yüzde 15’i ise oyun oynadıklarını belirtti.

Gönderi tarihi:

Farkında olmadan bende bu gün aynı konuyu foruma taşıdım..

Cloudun uyarısıyla aynı yazıyı sildiler. Gerçekten çok ilginç

bir araştırma yapılmış.Ama nedense pek bir rağbet görmemiş.

Aynalardan kaçmaya başladık farkındaysanız. Bu tip haberleri

nedense yazılı medyada görür olduk. Görsel medya bu konuya

ilgisiz kalınca.Görsele düşkün insanımızda kaynattı gitti bu önemli

konuyu. Arkadaşlar gençlerin vehameti ortada. Buradan sulu

sepken sözüm ona kadın programları yapan görsel medyaya

ne kadar sopa atsak azdır.Güya TV yayıncılığı yapıyorlar.

Ama asıl pinokyoya selamün aleyküm dedirten eğitim

bakanına sormak lazım. :D Ne iş diye :)

Gönderi tarihi:

sevgili marcus bizler bile kafamızı kuma gömmüşüz hiç bir şey yok diye kendimizi kandırıyoruz sanki.nereyi tutsak elimizde kalmaya başladı.televizyonlar uyutma ve uyuşturma politikasına devam ediyorlar hız kesmeden,tv de kadın programlarında yozlaşmış aile örneklerini anlattırıp neler varmış yahu dedirtip, magazin programlarıyla yine yozlaşmış hayatlara özendirip, dizilerde ağalara,mafya babalarına prim verdirip, haberleri hırsız kaçtı polis kovaladı,avrupa birliğine nasıl yamanırız niçin yamanmalıyız sorularını kendileri sorup kendileri cevaplayarak şu yalı bu köşk kaça satılıyor, hülya avşarın aşk üçgeninden dakikalarca bahsedip bide alt yazılarla vererek duyma ve yorumlama yeteneğimizi elimizden alarak...vs türkiyenin sorunlarını buralara indirgeyip asıl meselelere odaklanamayan bir toplum yaratmaya başladılar.

 

böyle yönlendirilen bir toplumun geleceği olan gençlerden daha fazlasını va farklısını beklemeye hakkımız varmı ki zaten.

 

sevgiler.

Gönderi tarihi:

İyide sevgili frozen,tüm bu yaşananlara tepki göstermiyeceksek.Varolanı kabullenip

köşede sinsice çıkar hesabı yapacaksak.Nerde kaldı o yaldızlı milliyetçilik nutukları.

Gönderi tarihi:

haklısın marcus varolanı kabullenmememiz lazım bende kabullenelim demiyorum zaten ne bekliyebilirizki diyorum.herkes bireysel olarak tepkisini koysa,demokratik haklarımızı kullanıp sesimizi duyursak,ne olacak bu milletin hali deyip oturmak yerine şöyle bir silkelensek zaten sesimizi duymak zorunda kalacaklar.bu vatan bizim, koltuk sevdalısı çıkarcıların değil.artık seyretmemek lazım yoksa çok geç olacak gibi geliyor.atı alan üsküdar yolunu yarıladı bile.

Gönderi tarihi:

Lise öğrencisi, öğretmenini bıçakladı

 

Mersin'de bir lise öğrencisi, derste tartıştığı öğretmenini koridorda bıçakladı. 3 bıçak darbesiyle ağır yaralanan öğretmen Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, öğrenci kayıplara karıştı.

(28 Eylül 2006 Perşembe)

 

İHA - Alınan bilgiye göre, olay Akbelen Mahallesi'nde bulunan Nihal Erdem Anadolu Ticaret, Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi muhasebe öğretmeni Cafer Karaoğlu (34), 11-B sınıfında yoklama yapıldığı sırada öğrencisi M.E. (17) ile oturduğu sırayı düzeltmesi konusunda tartıştı. Dışarı çıkmasını istediği öğrencisiyle yaptığı tartışmayı koridora kadar devam ettiren Karaoğlu, koridorda öğrencisi M.E. tarafından 3 yerinden bıçaklandı. Ağır yaralanan öğretmen, meslektaşları tarafından öğretmenler odasına götürüldükten sonra çağrılan ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sırtından ve sağ koltuk altından olmak üzere 3 bıçak darbesi alan Karaoğlu, yoğun bakım servisinde tedavi altına alınırken, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

 

Bu arada, şüpheli M.E, olayın ardından kayıplara karıştı. Polis, öğrencinin yakalanması için çalışma başlattı.

  • 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:

her geçen gün okullardaki şiddet olayları artmakta ama milli eğitim ve hükümet gerekli adımları atmıyor her okulun içerisinde bir danışman, psikolog, güvenlikçi olmalı kapı önlerine kameralar konmalı, aileler bilinçlendirilmeli ve devlet okulları sık sık denetlemeli, atanmışlar görevini yapmazsa kaos artarak devam edecektir. görünen o ki, pek niyetli değiller. bedava kitap dağıtmakla eğitimde reform yapılmaz, yetişen nesil boş hayellere, özentilere, boşluğa itiliyor bir nesil kötü eğitilip, kötü yetişiyor. o çocuklar erişkin olduklarında toplumda nasıl bir sorun haline geleceklerini bilmek için kahin olmakta gerekmez.

Gönderi tarihi:

günümüzde aileler çocuklarına en iyi oyuncakları alıyor, en iyi markaları giydiriyor, en pahalı telefonlar ellerinde ama aynı çocuklar aslında hep tüketime özendiriliyor ve o aileler oyuncağa verdiği para kadar çocuğuna alaka göstermiyor. öğretmenlerinde işi zor öğretmen çocuğa öğretim yapar oldu ama eğitim yapamıyor çünkü eğitirken zaman zaman ebeveynler gibi ceza vermesi gereksede veremiyor çünkü aileler müsade etmiyor. bir çocuk yetişirken hayırı bilmeli, tüketmeye yönelik değil üretmeye yönelik eğitilmeli, çocuğa boş zamanlarını iyi değerlendireceği aktiviteler kazandırılmalı. ve internet ortamında çocuklar başıboş bırakılmamalı.

 

ailelerin pek çoğu bilinçsiz ve kendi alemlerinde çocuğunun başına birşey gelene kadar hiç bir şey anlamadan yaşıyor, bir sorunla karşılaşınca suçluyu dışarıda arıyorlar. sevgi, ilgi, alaka, ahlak, verilmeyen ve öğretilmeyen çocuklar aradıkları mutluluğu olumsuz yerlerde bulabiliyor.

Gönderi tarihi:
bu hale geldik değil mi?

yazık çok yazık!!!

 

hem öğrencilerin tvde gördüklerinden etkilenip bu hale geldiklerine yanacaksın.

 

Hemde şiddete yönelen liseli ve ortakokul öğrencilerinin, en çok etkilendiği bir mafya dizisinin yayından kaldırılmasına, özgürlük kısıtlaması diyeceksin.

 

Sence ne kadar tutarlı bir bakışaçısı bu?

 

Lise ve ortaokul öğrencileri arasında yapılan araştırma neyi göstermiş? İdolleri Polat Alemdar. Bir dizi yayınlanınca. Bu yaştaki gençlerin idolu bir mafya babası oluyorsa. Elbette böyle bir şeye izin verilmemeli.

 

Çocukları kollayacak, zihinsel ve psikolojik gelişimlerini ilk gözetecek olan Aileden çok devlettir.

Gönderi tarihi:

en kolay şey eleştirmektir en zoru ise birşey yapmış olmaktır

her hükümet bir öncekini ve politikalarını eleştirir, ancak kendisi göreve geldiğinde eleştirdiği konulara eğilmez, okulların sorunları ile ilgilenmez, hatta okula hizmetli bile atamaz olur, sonra okullardaki görevli müdürler bağış toplamak zorunda kalır, (burada tartışılır) ve bağış vermeyen öğrencilere ikinci sınıf öğrenci muamelesi yapılır, şans oyunlarından elde edilen gelirin ne kadarı eğitime ayrılıyor ve devlet ne kadarını eğitime harcıyor, ve devlet vatandaşlar okul yapıp milli eğitime bağışlamazsa okulda inşa etmez oluyor, bazı okullarda kütüphane bile bulunmuyor, dersler boş geçiyor, eğitilmeyen çocuklar okula gidiyor. :)

Gönderi tarihi:
Marcus sana katiliyorum ben konuyu daha yeni gordum....

Lise ogrencisiyim....

Hic sigara,uyusturucu kullanmadim...

Dizi saplantilarim yok....

Kitaplarida cok severim.....

Ancak Turkiyedeki Oss gercekten de korkulacak cinsten,

Ve bole sacma bir sistem dunyanin neresinde var acaba?

Butun hayatlarini (tam olarak bilmiyorum)2 saate bagliyorlar...

Yahu ya bu gunde hasta olduysa...Gitti 1 yil...

Herkez liseyi bitirebiliyor,ama Unu giremiyor...

Ya dar gelirli aile cocukalri ne yapicak...

Burada Dershane sistemi yok...

Geliri cocugunu dershaneye gondermeye yetmiycek aile cocuklarinin gelecegi peki ne olucak...

Her okul lisesi biten zuccaciyelere mi girecek...

Gencleri egitime iticeklerine onlari kendi elleriyle yanlisliga atan devlet...

Uyusturuce icen genclere gelince bu tamamen ozenti tipki sigara gibi....

Burada ben goruyorum 12 yasindalar iciyorlar...

Aileleride biliyor cogunun....

Uyusturucu ya kisinin istegiyle olur ya da o farketmeden....

Benim arkadas grubumda icenler de var.

Ama kimseye ille sende ic denmez....

Diziler,ben bu konuda cok yorum yaptim aslinda...

Ntv'de bir programda izlemistim hatirladigim kadariyla bir haftada 50 nin uzerinde dizi cikiyormus....

Bizim evimizde internetten dolayi Turk kanallarida var...

Ve annem dizilere bakicak diye ben de Turk kanallarina bakmak zorunda kaliyorum...

Ve verdigi hic bir sey yok...

Kanallarin reyting amaclarken genclerin egitimi pek de umurlarin da degil bence....

Televizyon hayatimizin bir parcasi olmusken kanallarin daha duyarli yayin yapmasi gerekir..

Ben susam sokagiyla buyumustum...

Cok da guzeldi...

 

Butun her seyi genclere yuklemeden once yanlisliklarin hatalarin kokune insek belki

sucun sadece genclerde degil,herkezin biraz da olsa sucu oldugu ortaya cikar....

 

Annem kardeslerimin yanin da dizi izliyorsa annnem yanlis bence....

Biz bir kere bile Kurtlar Vadisini izlemedik...

Ki ben demistim ki"Keske su polatin eline bir kitap verselerdi de,hic yoktan silaha degilde ona ozenirlerdi....."

Sizler cocuklarini dinlemiyorsaniz,onlara surekli sorumluluklarindan bahsediyorsaniz sizde hatalisiniz...

Cocuklariniz kizmadan once kendinizi onun yerine koyamazsaniz hatalisiniz demektir..

Onu surekli baskasiyla karsilastirirsaniz cok cok hata yapmissiniz demektir....

Cocugunuz sizin cocugunuz Ayse'nin Fatma'nin degil....

 

Afferim kız ne güzel şeyler yazmışsın bayıldım...Keşke polatın eline kitap verselerdi....

Doğru söze ne denir.Bu güne kadar yazdığın yazılardan en çok bu hoşuma gitti.

Umarım devamını getirirsin sevgili dostum la bohame. :clover:

Gönderi tarihi:

lise öğrencileri çoğu boşlukta dolaşıyor okuldan çok cafelerde takılıyorlar kız ve erkek öğrenciler hayatı eğlence ve takılma olarak görüyor ve rakipler arasında kavgalar çıkıyor

haraç kesen öğrencilere kimse bişey yapmıyor

Gönderi tarihi:

Aslında bu sadece liseler değil toplum olarak bizimde nereye doğru yöneldiğimizin bir göstergesi .

bizler eğitimde,sosyal ve kültürel davranışlarımızla yaşantımızla herşeyimizle insanlara örnek olmak zorundayız.

ne yazıkki şimdi liselerdeki olaylar davranışlar hayatın onlar açısından nasıl görüldüğü ve yaşama biçimi olarak benimsendiğinin

küçük bir götergesidir.bunun içinde şiddet ve diğer unsurlarda var.sevgi ,anlayış,hoşgörü ve diğer sevginin temeli olan unsurlar

ne yazıkki hayatımızdan soyutlanmış ve güvensizlik sadece kendini tanıma ve benimseme yolunda ilerliyor .diğer insanları dışlıyoruz.

bu sorun üzerine eğilmek ve bununla yüzleşmemiz gerekiyor.gerçekleri görmezden gelemeyiz ......!

  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

dün sevgili arkadaşım sedelina ile buluşmuştuk, kendiside bir öğretmen ve okullarda yaşanan olayların canlı şahidi...

çocuklar okul basıyor, bıçak ve silahla okula girebiliyor, birbirine saldırıyor, kapı önlerinde ekmek arası uyuşturucu satılabiliyor, küçücük çocukların ellerinde sigara sokak aralarında tüttürüyor...

 

geçtiğimiz günlerde bende şahit oldum, bir grup öğrenci başka bir okulun öğrencileri ile çatışmak için toplanmışlar ve sopa, falçata ellerinde okul önüne pusu kurup bekliyorlar... bu durumda öğretmenler ne yapabilir, aileler çocuklarının okullarda ki yapıp ettiklerinen habersiz ve sorumsuz... her okulun önüne güvenlik gücü şart ve okul giriş çıkışlarında polis ya da jandarma beklemeli... ancak bunlar çözüm değil tabiki, sadece tedbir... çözüm için veliler ve okul yönetimi iş birliği yapmalı, devlet bu konuda yol gösterici ve eğitici rol almalı... gençlerimizi ve çocuklarımızı bu ortamda başıboş bırakamayız ve sürekli okul önünde bekleyemeyiz...

 

acil önlem alınmalı...

Gönderi tarihi:
hem öğrencilerin tvde gördüklerinden etkilenip bu hale geldiklerine yanacaksın.

 

Hemde şiddete yönelen liseli ve ortakokul öğrencilerinin, en çok etkilendiği bir mafya dizisinin yayından kaldırılmasına, özgürlük kısıtlaması diyeceksin.

 

Sence ne kadar tutarlı bir bakışaçısı bu?

 

Lise ve ortaokul öğrencileri arasında yapılan araştırma neyi göstermiş? İdolleri Polat Alemdar. Bir dizi yayınlanınca. Bu yaştaki gençlerin idolu bir mafya babası oluyorsa. Elbette böyle bir şeye izin verilmemeli.

 

Çocukları kollayacak, zihinsel ve psikolojik gelişimlerini ilk gözetecek olan Aileden çok devlettir.

 

ya arkadaşım konu başlığı ne?yine kurtlar vadisi'ni eleştiriyorsun ....

ben 90 lı yıllar arasında lise okudum o dönemlerde uyuşturucu yoktu ama, çetleşmeler'in haddi vardı hesabı yoktu ...

okullar arası çeteler,mahalle arası çeteler vb.

üstelik çelerdeki olaylar büyüyüp büklerin(velileri'nin)kavgasına dönüşürdü...

ama O ZAMAN POLAT ALEMDAR'LAR YOKTU.

Şimdi ne alaka polat'a özenmişler falan....

tek sorun var o' da eğitim ............eğitim aileden başlar ve okuldan devam eder.........

eğitimden başka birşey bunun önüne geçemez......yoksa böyle gelmiş böyle gider...........

Gönderi tarihi:
ya arkadaşım konu başlığı ne?yine kurtlar vadisi'ni eleştiriyorsun ....

ben 90 lı yıllar arasında lise okudum o dönemlerde uyuşturucu yoktu ama, çetleşmeler'in haddi vardı hesabı yoktu ...

okullar arası çeteler,mahalle arası çeteler vb.

üstelik çelerdeki olaylar büyüyüp büklerin(velileri'nin)kavgasına dönüşürdü...

ama O ZAMAN POLAT ALEMDAR'LAR YOKTU.

Şimdi ne alaka polat'a özenmişler falan....

tek sorun var o' da eğitim ............eğitim aileden başlar ve okuldan devam eder.........

eğitimden başka birşey bunun önüne geçemez......yoksa böyle gelmiş böyle gider...........

 

önce git bir zahmet konuyu açan arkadaşımızın yazısını oku.

 

İDOL POLAT ALEMDAR VE HÜLYA AVŞAR

 

“Kendinize yetişkin olarak kimi örnek alırsınız” sorusuna verilen yanıtlar ise oldukça ilginç, gençlerin idolleri sırasıyla “Polat Alemdar, anne, baba, öğretmen, teyze, dayı, abi, Atatürk, Hülya Avşar, Recep Tayyip Erdoğan, Alpacino, Hz.Muhammed, kuzen, Seray Sever, Aziz Yıldırım” olarak belirlendi.

 

anladınmı neden eleştirdiğimi ve konuyla ne kadar alakadar olduğunu.

 

ayrıca sanamı soracam arkadaşım neyi eleştireceğimi. varsa eleştiriye cevabın yaz :)

 

bende doksanlı yıllarda lise okudum. Liselerde öğrenciler silah taşımıyordu, silahla öğretmenlerini vurmuyordu dimi.

 

 

 

Ülkenin gençlerin çocuklarının ruhsal sağlığı konusunda uzman olan bütün kurumları ortak bir bildiri yayınlayıp. O dizinin gençlerin ruhsal sağlığında sorunlara yol açtığını ve şiddete sevkettiğini anlatmış.

 

ben ülkenin bu konudaki uzmanlarını dinliyorum seni değil :)

 

gerçi şaşırmıyorum bu topicte. Liselilerin şiddet eğilimleri konusunda şikayette bulunup. sonra uzmanların sebebi olarak gösterdikleri diziyi savunanlarda var :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.