Φ mosyna Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 TABAK + - EZBER + BİLET + + EYVAH - TAMAM + + yukarudaki kelimelerin içindeki harflerin beş tanesini kullanarak yeni bir kelime oluşturacaz. kural şu: yukarıdaki harflerden aradığımız harf var ve doğru yerde kullanılmış ise +,aradığımız harf var ama yanlış yerde kullanılmış ise - işareti ile ifade ediliyor. bu verilere dayanarak yeni kelimemizi bulabilir misiniz? umarım anlatabilmişimdir? (aynı harfi iki kere kelime için de kullanmıyoruz) Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 TABAK + - EZBER + BİLET + + EYVAH - TAMAM + + yukarudaki kelimelerin içindeki harflerin beş tanesini kullanarak yeni bir kelime oluşturacaz. kural şu: yukarıdaki harflerden aradığımız harf var ve doğru yerde kullanılmış ise +,aradığımız harf var ama yanlış yerde kullanılmış ise - işareti ile ifade ediliyor. bu verilere dayanarak yeni kelimemizi bulabilir misiniz? umarım anlatabilmişimdir? (aynı harfi iki kere kelime için de kullanmıyoruz) kafama bişi takıldı cevaplamadan önce bi yardımcı olsannn örneğin EZBER (+) EYVAH (-) ya hani bu durumda e harfinin birinci sırada ve 4. sırada kullanılması mümkün degil degil mi? soruyu yanlış anlamamış di mi? çünkü ezber kelimesinde bir doğru var eyvah kelimesinde de bir yanlış var ve diyelim ki düşündüğüm kelime e harfi olsun her ikisinde de birinci sırada kullanıldığına göre ve + ile - durumuna da bakıldıgında e harfi kesinlikle bu kelimenin içinde 1. ve 4. sırada yer almaz oluyor di mi bu? anlatabildim mi? Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 TABAK + - EZBER + BİLET + + EYVAH - TAMAM + + yukarudaki kelimelerin içindeki harflerin beş tanesini kullanarak yeni bir kelime oluşturacaz. kural şu: yukarıdaki harflerden aradığımız harf var ve doğru yerde kullanılmış ise +,aradığımız harf var ama yanlış yerde kullanılmış ise - işareti ile ifade ediliyor. bu verilere dayanarak yeni kelimemizi bulabilir misiniz? umarım anlatabilmişimdir? (aynı harfi iki kere kelime için de kullanmıyoruz) anlatamamışsın galiba bi problem var 2. sıradaki soruma cevap verebilir misin? Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 TABAK + - EZBER + BİLET + + EYVAH - TAMAM + + yukarudaki kelimelerin içindeki harflerin beş tanesini kullanarak yeni bir kelime oluşturacaz. kural şu: yukarıdaki harflerden aradığımız harf var ve doğru yerde kullanılmış ise +,aradığımız harf var ama yanlış yerde kullanılmış ise - işareti ile ifade ediliyor. bu verilere dayanarak yeni kelimemizi bulabilir misiniz? umarım anlatabilmişimdir? (aynı harfi iki kere kelime için de kullanmıyoruz) helak ettim soruyu yaaaaa... şimdi TABAK kelimesine bi göz atalım bu kelimede bir harf doğru yerde bir harf yanlış yerde kullanılmış T 1. kelimede 1. sırada 3. kelimede 5. sırada 5. kelimede 1. sırada kullanılmış aynı harfi sadece bir kere kulandığımıza göre o halde hem 1. hem 5. sırada kullanamayız bu durumda T harfinin olduğu kelimelere diğerlerinde + konulmuşsa ben şu sonucu çıkarıyorum, her kelime için ayrı ayrı düşüneceğiz biri, diğerini bağlamıyor... BALET diyorum o zaman 1 B – (1. kelimedeki) + (3. kelimedeki) 2 A + (1. kelime ve 5. kelimedeki) – (4. kelimedeki) 3 L + (3. kelimedeki) 4 E + (2. kelimedeki) 5 T + (5. kelimedeki) Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 helak ettim soruyu yaaaaa... şimdi TABAK kelimesine bi göz atalım bu kelimede bir harf doğru yerde bir harf yanlış yerde kullanılmış T 1. kelimede 1. sırada 3. kelimede 5. sırada 5. kelimede 1. sırada kullanılmış aynı harfi sadece bir kere kulandığımıza göre o halde hem 1. hem 5. sırada kullanamayız bu durumda T harfinin olduğu kelimelere diğerlerinde + konulmuşsa ben şu sonucu çıkarıyorum, her kelime için ayrı ayrı düşüneceğiz biri, diğerini bağlamıyor... BALET diyorum o zaman 1 B – (1. kelimedeki) + (3. kelimedeki) 2 A + (1. kelime ve 5. kelimedeki) – (4. kelimedeki) 3 L + (3. kelimedeki) 4 E + (2. kelimedeki) 5 T + (5. kelimedeki) özür biraz geç kaldım.kusura bakma. şöyle basit bir örnek olsun. kelimemiz bizim aradığımız kelime = YALIN olsun ben sana ÇARIK kelimesini verdim.şimdi iki kelimede ortak olan ne? A ve I değilmi.ikisi de aynı yerde kullanıldığı için + + oluyor. örneğin KATİL kelimesini verdim.KATİL ve YALIN da ortak olan ne. A ve L değilmi.A harfi aynı yerde kullanıldığı için +,L harfi de kullanılmış ancak aynı yerde olmadığı için - ile ifade ediliyor umarım olmuştur sana bir de ipucu:T harfine takılma:) Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 1.t 2. 3.m 4.e 5 birazdaha uğraşmam lazım. Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 kalem tebrikler gloria arkadaşım.... demekki soruyu doğru sormuşum Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 tebrikler gloria arkadaşım.... demekki soruyu doğru sormuşum harbiden kalem miydi cevap yaaa? Valla bu defa tamamen iç güdülerimi kullandım oyle hesapla kitapla uğraşmadım vayyy beeeeeeeeeee Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 harbiden kalem miydi cevap yaaa? Valla bu defa tamamen iç güdülerimi kullandım oyle hesapla kitapla uğraşmadım vayyy beeeeeeeeeee bu matematikteki bir soru tipine benziyordu.boş derslerde arkadaşlarla oynuyorduk. tamamen mantık ve yorum sorusu.tekrar tebrikler. Alıntı
Φ medikal Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 bu matematikteki bir soru tipine benziyordu.boş derslerde arkadaşlarla oynuyorduk. tamamen mantık ve yorum sorusu.tekrar tebrikler. TABAK + - EZBER + BİLET + + EYVAH - TAMAM + + bu sorunun mantıklı çözümünü açıklayabilirmisiniz. TABAK + - de EZBER + da A ve E iki kez geçiyor mesela. bu sorunun mantıkla çözülebileceğini daha doğrusu tek çözümünün olduğunu gösterebilirmisiniz. benim bulduğum HAKEM de kurallara uyuyor gibi. Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 TABAK + - EZBER + BİLET + + EYVAH - TAMAM + + bu sorunun mantıklı çözümünü açıklayabilirmisiniz. TABAK + - de EZBER + da A ve E iki kez geçiyor mesela. bu sorunun mantıkla çözülebileceğini daha doğrusu tek çözümünün olduğunu gösterebilirmisiniz. benim bulduğum HAKEM de kurallara uyuyor gibi. cevap HAKEM olsa idi EYVAH - - - olurdu A ve E içinde - kullanırdı sen yine birz uğraş.olmazsa ben yazarım. teşekkürler şimdiden Alıntı
Φ medikal Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 EYVAH - kalem cevabına göre EYVAH- - olması gerekmezmi. hem e var hem a. ikiside yanlış yerde olduğu için 2 adet - olmalı. soru hatalı. Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 EYVAH - kalem cevabına göre EYVAH- - olması gerekmezmi. hem e var hem a. ikiside yanlış yerde olduğu için 2 adet - olmalı. soru hatalı. çok özür dilerim soruyu tekrar inceledim.ve dediğn gibi EYVAH - - imiş.çok özür.. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Ya,no problem.. Amaç eğlenmek değil mi?Canın sağolsun.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Ya,no problem.. Amaç eğlenmek değil mi?Canın sağolsun.. zaten ben de bilmişim o zaman hiç no problem Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 zaten ben de bilmişim o zaman hiç no problem ben artık senden korktum gloria.senden hiçbişiy kaçmıcanı anladım. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 ben artık senden korktum gloria.senden hiçbişiy kaçmıcanı anladım. kaçmazzzz bendennn Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.