Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

TABAK + -

EZBER +

BİLET + +

EYVAH -

TAMAM + +

yukarudaki kelimelerin içindeki harflerin beş tanesini kullanarak yeni bir kelime oluşturacaz.

kural şu: yukarıdaki harflerden aradığımız harf var ve doğru yerde kullanılmış ise +,aradığımız harf var ama yanlış yerde kullanılmış ise - işareti ile ifade ediliyor.

bu verilere dayanarak yeni kelimemizi bulabilir misiniz?

umarım anlatabilmişimdir?

(aynı harfi iki kere kelime için de kullanmıyoruz)

Gönderi tarihi:

TABAK + -

EZBER +

BİLET + +

EYVAH -

TAMAM + +

yukarudaki kelimelerin içindeki harflerin beş tanesini kullanarak yeni bir kelime oluşturacaz.

kural şu: yukarıdaki harflerden aradığımız harf var ve doğru yerde kullanılmış ise +,aradığımız harf var ama yanlış yerde kullanılmış ise - işareti ile ifade ediliyor.

kafama bişi takıldı cevaplamadan önce bi yardımcı olsannn :)

örneğin

EZBER (+)

EYVAH (-) ya hani bu durumda e harfinin birinci sırada ve 4. sırada kullanılması mümkün degil degil mi? soruyu yanlış anlamamış di mi? çünkü ezber kelimesinde bir doğru var eyvah kelimesinde de bir yanlış var ve diyelim ki düşündüğüm kelime e harfi olsun her ikisinde de birinci sırada kullanıldığına göre ve + ile - durumuna da bakıldıgında e harfi kesinlikle bu kelimenin içinde 1. ve 4. sırada yer almaz oluyor di mi bu? anlatabildim mi?

Gönderi tarihi:

TABAK + -

EZBER +

BİLET + +

EYVAH -

TAMAM + +

anlatamamışsın galiba bi problem var 2. sıradaki soruma cevap verebilir misin?

Gönderi tarihi:

TABAK + -

EZBER +

BİLET + +

EYVAH -

TAMAM + +

helak ettim soruyu yaaaaa...

şimdi TABAK kelimesine bi göz atalım bu kelimede bir harf doğru yerde bir harf yanlış yerde kullanılmış

T 1. kelimede 1. sırada 3. kelimede 5. sırada 5. kelimede 1. sırada kullanılmış aynı harfi sadece bir kere kulandığımıza göre o halde hem 1. hem 5. sırada kullanamayız bu durumda T harfinin olduğu kelimelere diğerlerinde + konulmuşsa ben şu sonucu çıkarıyorum, her kelime için ayrı ayrı düşüneceğiz biri, diğerini bağlamıyor...

BALET diyorum o zaman

1 B – (1. kelimedeki) + (3. kelimedeki)

2 A + (1. kelime ve 5. kelimedeki) – (4. kelimedeki)

3 L + (3. kelimedeki)

4 E + (2. kelimedeki)

5 T + (5. kelimedeki)

Gönderi tarihi:

helak ettim soruyu yaaaaa...

şimdi TABAK kelimesine bi göz atalım bu kelimede bir harf doğru yerde bir harf yanlış yerde kullanılmış

T 1. kelimede 1. sırada 3. kelimede 5. sırada 5. kelimede 1. sırada kullanılmış aynı harfi sadece bir kere kulandığımıza göre o halde hem 1. hem 5. sırada kullanamayız bu durumda T harfinin olduğu kelimelere diğerlerinde + konulmuşsa ben şu sonucu çıkarıyorum, her kelime için ayrı ayrı düşüneceğiz biri, diğerini bağlamıyor...

BALET diyorum o zaman

1 B – (1. kelimedeki) + (3. kelimedeki)

2 A + (1. kelime ve 5. kelimedeki) – (4. kelimedeki)

3 L + (3. kelimedeki)

4 E + (2. kelimedeki)

5 T + (5. kelimedeki)

özür biraz geç kaldım.kusura bakma.

şöyle basit bir örnek olsun.

kelimemiz bizim aradığımız kelime = YALIN olsun

ben sana ÇARIK kelimesini verdim.şimdi iki kelimede ortak olan ne?

A ve I değilmi.ikisi de aynı yerde kullanıldığı için + + oluyor.

örneğin KATİL kelimesini verdim.KATİL ve YALIN da ortak olan ne.

A ve L değilmi.A harfi aynı yerde kullanıldığı için +,L harfi de kullanılmış ancak aynı yerde olmadığı için - ile ifade ediliyor

umarım olmuştur

sana bir de ipucu:T harfine takılma:) :lol::D:):P

Gönderi tarihi:

tebrikler gloria arkadaşım....

demekki soruyu doğru sormuşum :D:D:D:D:P

harbiden kalem miydi cevap yaaa? Valla bu defa tamamen iç güdülerimi kullandım oyle hesapla kitapla uğraşmadım vayyy beeeeeeeeeee :):lol:

Gönderi tarihi:

harbiden kalem miydi cevap yaaa? Valla bu defa tamamen iç güdülerimi kullandım oyle hesapla kitapla uğraşmadım vayyy beeeeeeeeeee :):lol:

bu matematikteki bir soru tipine benziyordu.boş derslerde arkadaşlarla oynuyorduk.

tamamen mantık ve yorum sorusu.tekrar tebrikler.

Gönderi tarihi:

bu matematikteki bir soru tipine benziyordu.boş derslerde arkadaşlarla oynuyorduk.

tamamen mantık ve yorum sorusu.tekrar tebrikler.

TABAK + -

EZBER +

BİLET + +

EYVAH -

TAMAM + + bu sorunun mantıklı çözümünü açıklayabilirmisiniz. TABAK + - de EZBER + da A ve E iki kez geçiyor mesela. bu sorunun mantıkla çözülebileceğini daha doğrusu tek çözümünün olduğunu gösterebilirmisiniz. benim bulduğum HAKEM de kurallara uyuyor gibi.

Gönderi tarihi:

TABAK + -

EZBER +

BİLET + +

EYVAH -

TAMAM + + bu sorunun mantıklı çözümünü açıklayabilirmisiniz. TABAK + - de EZBER + da A ve E iki kez geçiyor mesela. bu sorunun mantıkla çözülebileceğini daha doğrusu tek çözümünün olduğunu gösterebilirmisiniz. benim bulduğum HAKEM de kurallara uyuyor gibi.

cevap HAKEM olsa idi

EYVAH - - - olurdu

A ve E içinde - kullanırdı

sen yine birz uğraş.olmazsa ben yazarım.

teşekkürler şimdiden

Gönderi tarihi:

EYVAH - kalem cevabına göre EYVAH- - olması gerekmezmi. hem e var hem a. ikiside yanlış yerde olduğu için 2 adet - olmalı. soru hatalı.

çok özür dilerim soruyu tekrar inceledim.ve dediğn gibi

EYVAH - - imiş.çok özür.. :blushing::sweatingbullets::blushing:

Gönderi tarihi:

Ya,no problem.. :thumbsup: Amaç eğlenmek değil mi?Canın sağolsun.. :clover:

Gönderi tarihi:

Ya,no problem.. :thumbsup: Amaç eğlenmek değil mi?Canın sağolsun.. :clover:

zaten ben de bilmişim o zaman hiç no problem :):lol:

Gönderi tarihi:

zaten ben de bilmişim o zaman hiç no problem :):lol:

ben artık senden korktum gloria.senden hiçbişiy kaçmıcanı anladım. :P:stuart::lol:

Gönderi tarihi:

ben artık senden korktum gloria.senden hiçbişiy kaçmıcanı anladım. :P:stuart::lol:

kaçmazzzz bendennn

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.