Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dermatologlar Yüzünüze Aloe Vera Jeli Sürmeniz İçin 8 Sebep Gösteriyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dermatologlar Yüzünüze Aloe Vera Jeli Sürmeniz İçin 8 Sebep Gösteriyor

aloe-vera-fresh-slize-on-woonden-backgro

Bu tamamen doğal jel sivilceyle savaşabilir, koyu noktaları önleyebilir ve hatta yaşlanma belirtilerini yavaşlatabilir.

Güneş kremi (elbette ki istemez) eksik ve bir canavar güneş yanığı ile sona erdiğinde şansınız, cildinizi yatıştırmak için aloe vera jeli olur. İyileşme sürecinde çok fazla rahatlama sağladığı için (neredeyse aşırı duygusal bir süper kahraman gibi), muhtemelen aloe vera jelin başka neler yapabileceğini merak etmişsinizdir.

Omaha merkezli kurul sertifikalı dermatolog ve kozmetik cerrahı MD Joel Schlessinger, “Aloe vera, iyileştirici ve tıbbi özellikleri ile bilinen kaktüs benzeri bir bitkidir” diyor. “Sapları suyu depolayarak, yapraklarda vitamin, antioksidanlar, mineraller ve amino asitler içeren berrak, jel benzeri bir madde oluşturur.” Aloe jeli tarih boyunca çeşitli cilt koşullarını tedavi etmek için kullanılmıştır. yanıklar, donma, sedef hastalığı ve soğuk algınlığı, araştırma gösterir.

Öyleyse aloe vera jelini çevreleyen tüm yutturmaca, onu cilt bakım rutininizde kalıcı bir fikstür haline getirmeniz gerektiği anlamına mı geliyor? Aloe vera jelin faydaları üzerine araştırmalar şu anda sınırlı olmakla birlikte, C ve E vitaminleri gibi iyi çalışılmış birçok vitamin ve mineral içermekte olup, uzmanlarınız zaten cephaneliğinizdeki ürünlere yardımcı olabileceğine inanmaktadır.

Kullanımlarını merak ediyor musunuz? Aloe veranın tüm cilt koruyucu faydalarını keşfetmek için okumaya devam edin.

Tam olarak aloe vera jeli nedir?

aloe-vera-leaf-with-aloe-vera-gel-and-sl

Uluslararası Araştırma ve Tıp Bilimleri Dergisi'nde yayınlanan bir incelemeye göre, aloe vera bitkisinin her üçgen yaprağı üç katmandan oluşuyor, en içteki katman yüzde 99 su ve kabaca potansiyel olarak 75 etken madde içeren berrak bir jel içeren berrak bir jel içeriyor . İç yaprak suyu, makine veya el ile kabuğundan çıkarılır ve aktif bileşenleri iyi bir şekilde aktif tutmak için soğuk preslenir.

Belirli cilt sorunlarını çözme söz konusu olduğunda, aloe vera'nın etkinliği hakkında çok kesin kanıtlar yoktur, ancak “aloe veranın biyokimyası bazı anti-viral, anti-fungal ve hücre yenileyici özelliklere sahiptir; Diğer ilaçlara veya ilaçlara ek olarak cildin yardımcı olabileceği kanıtlanabilir ”dedi.

Aloe vera jeli çalışmayı bu kadar zorlaştıran şey, cildi iyileştirebilecek umut verici bileşenlerin sahip olduğu bir çok koku içerdiği gerçeğidir. Ayrıca, her çalışma kendi aloe vera kompozisyonunu kullanmaktadır, bu da yapılan araştırmayı karşılaştırmayı ve karşılaştırmayı zorlaştırmaktadır.

Ancak aloe vera jeli cildinizdeki sorunları kendi başınıza çözmemesine rağmen, diğer ürünlerle birlikte kullanıldığında, süreci hızlandırmaya yardımcı olabilir.

Aloe veranın cilt için faydaları

Güneş yanığı yatıştırır

New York merkezli kurul sertifikalı dermatolog ve Mohs cilt kanseri cerrahı MD Kenneth Mark MD, Aloe vera jelinin cilt onarımını ve yeni cilt hücrelerinin kurulmasını teşvik eden polisakkaritler adı verilen bileşikleri içerdiğini söylüyor. Jel ayrıca, karboksipeptidaz denilen bir ağrı kesici içerir, bu nedenle aloe veranın bu kadar sakinleşmesine neden olabilir.

Cilt tahrişini rahatlatmak

İltihap, pek çok cilt koşulunun altında olduğunu düşünür (düşünmek: sedef hastalığı, egzama ve liken planus), diyor Austin, Teksas'taki Westlake Dermatology'de kurul onaylı dermatolog MD Jennifer Gordon. Aloe vera jeli, patronu tetikleyen enzimleri göstererek iltihaplanmayı baskılayan acemannan gibi bileşikler içerir. (Aloe vera bazı kişilerde alerjik kontakt dermatite neden olabileceğinden, iltihaplı cilde koymadan önce bir yama testi yaptığınızdan emin olun.)

217415-6000x4000-growingaloe.jpg

Nem ekleyin

Aloe vera jeli çoğunlukla su olduğundan, uygulama sonrası yağlılık hissi olmadan cildi nemlendirmeye yardımcı olur, diyor Schlessinger. Cildin içindeki nemi hapsederken aynı zamanda cilt hücrelerinin üst tabakasını birbirine yapışmasını sağlayan ve sonuçta cildinizi pürüzsüzleştiren ve yumuşatan bir yapıştırıcı görevi görür.

Sivilceyle mücadele

Ciddi antibakteriyel becerilere sahip olmasının yanı sıra, aloe vera jeli, gözenekleri tıkayan ve özellikle sivilce ve siyah noktalarla ilgileniyorsanız yardımcı olan salisilik asit içerir. Bonus: Aynı zamanda akneye neden olan yağ bezlerinde iltihap önleyici olarak da işlev görür, Dr. Mark.

Soğuk yaraları tedavi et

Kaliforniya merkezli kurul sertifikalı dermatolog ve Curology CEO'su David Lortscher, “Aloe vera, salisilik asit, fenoller ve kükürt dahil mantarları, bakterileri ve virüsleri engellemeye yardımcı olduğu bilinen altı ajan içeren bir antiseptiktir” diyor. Bağışıklık sisteminin soğuk boğaz virüsüyle savaşmak için kullanabileceği antikorlar oluşturarak iyileşme sürecini de hızlandırabilir.

Yavaş yaşlanma belirtileri

Aloe fibroblast aktivitesini uyarır, diyor derinin daha az buruşuk ve elastik hale gelmesini sağlayan kolajen üretiminde ve elastin liflerinde artışa neden olan Dr. Mark. Bu arada, çinko, gözenekleri sıkılaştırıcı bir rol oynar ve C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar, serbest radikallerin oluşumunu önlemeye yardımcı olur (diğer bir deyişle hücrelerinizde sayılabilecek moleküller).

Koyu renkli lekeleri önleyin (hatta belki solur)

Gordon, “Aloe vera jeli, cilt renginin bozulmasından sorumlu enzim olan tirozinazın, UV ışınlarına bağlı hiperpigmentasyonu ve güneş yanıklarının cilde zarar veren etkilerini baskılamasını engelliyor. Bu mekanizma ayrıca, koyu renkli lekelerin önlenmesinde de yardımcı olabilir, içerdiği çeşitli antioksidanlar (glutatyon peroksit gibi), halihazırda oluşmuş olan güneş hasarını önleyebilir.

Hafifçe pul pul dökülme

Dr. Mark, “Salisilik asit aloe vera, ölü deri hücrelerinde hafifçe dağılmaya yardımcı olan bir eksfoliyatör görevi görüyor. Aynı zamanda, diğer bileşenlerin cilde nüfuz etme etkisini artırabilen bir madde olan lignin içerir.

En iyi aloe vera jeli nasıl seçilir

Bir şişe aloe vermeden önce bu ipuçlarını dermatologların aklında bulundurun.

Yüzde ne kadar yüksek olursa, o kadar iyi

New York merkezli kurul sertifikalı dermatolog Gary Goldenberg, MD, “En saf aloe, sözde" daha iyi hale getirmek için diğer malzemeler gibi, hiçbir şey eklenmeden, her zaman en iyisidir "diyor.

Dr. Gordone, “Aloe veranın yüzdesi düşükse, bu da koyulaştırıcılar, koruyucular, renkler ve koku gibi başka birçok katkı maddesi içerdiği anlamına gelir.” Bu ek (ve gereksiz) bileşenler, aloe vera'yı daha az etkili hale getirebilir. Bir miktar koruma gerekmesine rağmen - bu yüzden neden yüzde 100 aloe vera jeli diye bir şeyin olmadığı - en az miktarda ve en yüksek aloe vera oranına sahip olanı bulmaya çalışın.

Zor ifadelere dikkat edin

Etiket “yüzde 100 jel” derken, saf aloe vera değil, saf jel demektir. Her zaman etiketin “yüzde 99 saf aloe vera” gibi bir şey okuduğundan emin olun veya aloe veranın ilk sırada malzemeler listesinde olduğundan emin olun; listede aloe'den önce ne kadar fazla ürün varsa, o kadar az aloe üründe olur.

Son kullanma tarihini kontrol edin

Gordon, “Raf ömrünü uzatmak ve mikroplardan korumak için genellikle bir tür koruyucu olması gerekir,” diyor Dr. Gordon, ancak daha kısa bir raf ömrüne sahip olarak etiketlenen aloe vera jellerinin daha temiz olduğu anlamına gelebilir ürün.

Alkol, koku ve renk içeren aloe vera jellerinden sakının.

Dr. Lortscher, örneğin alkol denat ve setil alkolün cildi tahriş edici olabileceğini söylüyor. Aynı şey, çoğu zaman kontakt dermatit suçlusu olan esansiyel veya doğal yağlardan bile olsa koku için de geçerlidir. Son olarak, aloe vera açık olmalıdır - yeşil olması için bir neden yoktur.

Aloe vera'yı cilt bakımı rutininize dahil etmenin getirdiği avantajların tadını çıkarmaya hazırsanız, ancak tüm alışverişi atlamak yerine, zamandan tasarruf etmeniz için uzmanlarımızın en iyi seçtikleri:

ALoe.jpg?1463049395

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.