Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
"kâfir icadıdır, istemezük

Metod hatasına aynen devam ediliyor...!

Yine kişilere göre islam değerlendiriliyor..

"Kafir icadıdır istemezük" sözüde islamı bilmeyenlerin sözüdür.

Dinimize göre Müslüman omayanlarla ticaret haram değildir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Gönderi tarihi:

Sayın Dipnot

Yazılarınızın bir kısmında haklısınız, bugüne kadar sizi haklı bulduğum noktalarda yanınızda olmaya çalıştım. Ancak size katılmadığım yazılarınıza tepki gösterdiğimde anlaşılmaz bir saldırı ile karşılaştım. Bu demek oluyor ki, biz sizin her söylediğinizi koşulsuz kabul edersek siz bizi gerçek kemalist sayacaksınız aksi takdirde biz size göre takiyeciyiz öylemi? Hiç kusura bakmayın sizi bu konuda HAKSIZ çıkartacağım.

Hep dikkat ettiğim husus aşırıya kaçmamaktır. Her türlü savunuda bu böyledir. Ama size göre anlamsız olsada bir inancımız var bu inanç bizi bağlıyor ve hiç bir zaman iddia edemezsiniz ki biz burada kimseye din tüccarlığı yapmadık. Ama kimin ne yaptığını, satır aralarında kime ne söylemek istediğini anlamaya yetecek zekaya sahibiz.

İnanca saygı duyarız demekle inanca saygı duyulmuyor... Bunu gösterebiliyormusunuz? Hayır... İnançsızlığa saygı duyuyormusunuz? Evet... Bunu gösterebiliyorsunuz... Demokrasimi hani nerde göremiyorum...

İşimize geldiği gibi, sıkıştığımızda "ben öyle demek istememiştim" diyerek yapılır takiye... Biz ne dediğimizi ve ne demek istemediğimizi biliyoruz... Bilmeyenler düşünsün...

Saygı karşılıklıdır... Bana ve inancıma saygı duymayana bende saygı duymam...

Gönderi tarihi:

Sayın Dipnot

Yazılarınızın bir kısmında haklısınız, bugüne kadar sizi haklı bulduğum noktalarda yanınızda olmaya çalıştım. Ancak size katılmadığım yazılarınıza tepki gösterdiğimde anlaşılmaz bir saldırı ile karşılaştım. Bu demek oluyor ki, biz sizin her söylediğinizi koşulsuz kabul edersek siz bizi gerçek kemalist sayacaksınız aksi takdirde biz size göre takiyeciyiz öylemi? Hiç kusura bakmayın sizi bu konuda HAKSIZ çıkartacağım.

Hep dikkat ettiğim husus aşırıya kaçmamaktır. Her türlü savunuda bu böyledir. Ama size göre anlamsız olsada bir inancımız var bu inanç bizi bağlıyor ve hiç bir zaman iddia edemezsiniz ki biz burada kimseye din tüccarlığı yapmadık. Ama kimin ne yaptığını, satır aralarında kime ne söylemek istediğini anlamaya yetecek zekaya sahibiz.

İnanca saygı duyarız demekle inanca saygı duyulmuyor... Bunu gösterebiliyormusunuz? Hayır... İnançsızlığa saygı duyuyormusunuz? Evet... Bunu gösterebiliyorsunuz... Demokrasimi hani nerde göremiyorum...

İşimize geldiği gibi, sıkıştığımızda "ben öyle demek istememiştim" diyerek yapılır takiye... Biz ne dediğimizi ve ne demek istemediğimizi biliyoruz... Bilmeyenler düşünsün...

Keşke herkes senin inancının zerresini taşısa..

Dost sevgilerimle..

Gönderi tarihi:

Dost sevgilerimle..

İyide sardunyam farklı bir inançmı taşıyor..

İslamın özünden bahsediyor..

Deminden beri neyi tartışıyoruz..

Siz "Kafir icadıdır istemezük" sözünü islama atfettiniz..

Bense hayır o sözü kullananalar hatalıdır, islam hatalı değildir dedim..

İslamda Müslüman olmayanlarla ticaret haram değildir dedim..

Burada islamı yanlış yorumlayanları değil, islamın özünü yazmaya çalışıyoruz..

Bu durumda benide taktir etiniz mi şimdi..:))

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Sevgili sardunya,

Son zamanlarda neden bu kadar hırçınlaştın.

"Güzel dost"a "aydın sardunya"ya ne oldu ?

""kör bir inançsızlıkla" saplantılı bir savunma içindesin.", "Musluk örneği ise çok komik,"

Benim yazılarımı kontrol edersen, sana hiç böyle davranmadım.

Herkes özünü temsil edermiş. Umarım hırçınlığın kısa zamanda geçer.

Bir nesnenin varlığını yokluğunu ispat etmeye çalışmak bile alay konusu oluyor sana.

Sonrada, şöyle bir mantık kuruyorsun.

"su neden oluşuyor H2O değil mi, oksijenin sesi geliyor yani yakında sular akacak demek oluyor bu..."

Göya H2O nun tahlilini yapıyorsun. Ama ben bunu alay konusu yapmayacağım.

Bilgiçlik sende kalsın. Ben, bilimi sadece öğreniyorum.

Gayet az ve öz yazacağım uzun yazıyı sevmiyorsun.

Çok basit konuları bile çarpıtmaya çalışıyorsunuz.

"tısss sesi de musluktaki havadan kaynaklanıyor değil mi, demek ki su olmasa da muslukta görünmez bir şey var "hava" su neden oluşuyor H2O değil mi, oksijenin sesi geliyor yani yakında sular akacak demek oluyor bu..."

Çarpıtma ne kadar bariz değilmi sevgili sardunya.

Ben diyorumki, "o an tıss sesi varsa su yok demektir".

Sende diyorsunki, "su yoksa bile hava vardır".

Bu çarpıtma değilde nedir sevgili sardunya ?

Daha basitleştirelim de çarpıtma daha da ortaya çıksın.

Vatandaşın birisinin boğazına bir şey tıkanmış boğuluyor morarmış.

Ağzına yarım bardak su vereceksin koşyorsun musluğa bardak elinde su için.

Açıyorsun musluğu tıss. Ne yapacaksın boğulana su yok ama bardağa havamı dolduracaksın.

Su o anda varmı ?

Yapmayın nolursunuz insanlar ancak bu kadar inatçı olur.

Konu, "yokluğun dneysel tanımı" idi.

**** ******* biriside çekilin yoldan tam bilimsel açıklamayı ben yapacağım diyerek;

İçeri giren hava farklı dışarı çıkan farklı tıss sesi çıkarır diye bir tanımlama yapmış ve sonuçta,

"Gördüğünüz gibi bu konudaki bilimsel dediğiniz saptamalarınız yanlıştır..."

"Bu bilgiler tamamen mantığımda oluşturduğum ve aklederek ulaştığım bilgilerdir..

Biraz akıl yürütme, biraz tefekkür, biraz mantık, biraz bilgi ve hem bilimselcilik hemde inanç, hayat bundan ibaret arkadaşalr.."

Diyerek büyük buluşu(!) için, kendisine "nobel ödülü" beklemektedir haklı olarak.

Alkışlayın arkadaşımızı. Kimbilir ne kadar emek sarfetti bu buluşu(!) işin.

Ama suyun olmadığından adam boğuldu ne yapacağız şimdi ?

Biz buralarda azmı okuduk, istanbulluların yakarışlarını. Su yerine tıss sesine vergi ödüyoruz diye.

"Muslukta tıss sesi varsa, su yoktur."

Aramızdaki fark bu işte sevgili sardunya.

Biz olayları deneysel (görsel) mantıkla açıklarız.

Sizler ise sadece akılcı mantıkla (deneyden, görsellikten kopuk)

Bu durumda havayıda bizlere H2O değilmi diye yutturmaya kalkarsınız.

Veya, "hava varsa su da vardır" diye.

Susuzluktan boğulan vatanandaşın gerçeğini de hiç görmezsiniz.

Metafizik mantık..

"Arkadaşım Sedat, Ya aklıma geldide bir topic mi açsak, "tıss sesi yokluk sesi midir?" diye iyi ve faydalı bir tartışma olur diye düşünüyorum..."

Sonrada işi "alay"a dökersiniz.

Yakışır size...

Selamlar... :clover:

Gönderi tarihi:

İyide sardunyam farklı bir inançmı taşıyor..

İslamın özünden bahsediyor..

Deminden beri neyi tartışıyoruz..

Siz "Kafir icadıdır istemezük" sözünü islama atfettiniz..

Bense hayır o sözü kullananalar hatalıdır, islam hatalı değildir dedim..

İslamda Müslüman olmayanlarla ticaret haram değildir dedim..

Burada islamı yanlış yorumlayanları değil, islamın özünü yazmaya çalışıyoruz..

Bu durumda benide taktir etiniz mi şimdi..:))

Saygılar..

Biz durumun çok iyi farkındayız sevgili xlark tades...

Kimin neden bahsettiğini ve kimlerin ne düşündüğünü çok iyi biliyoruz merak etme...

Burda da kimse islamın özünden falan bahsettiği yok, herkes kendine göre bir inanç tutturmuş ve onun sonucuyla ve kişisel etkimelerle birşeylerde var olma çabası içinde...

O nedenle de bu gibi insanlara birşeyler veremezsiniz...

Ne diyelim onları da öyle kabul eder geçeriz...

Dolayısıyla onlar gibi sizide tabiki TAKDİR ederim sevgili dostum...

Biz önce yobazlık ve gericilik dedik, din bu değil dedik, yorumlar yanlış dedik ve inancını sade birşekilde yaşayan vatandaşlarımızla herhangi bir kavgamız yok dedik anlayan çıkmadıysa suç bizim değil be sevgili dostum.

Bizim okuyucularımız belli...

Bizi anlayan yürekli ve aydınlık birçok insan var ve bunlarla sürekli irtibat halindeyiz ve takdirler alıyoruz.

Varsın birileri de böyle olsun ki biz zaten bunun böyle olacağını başında beri biliyor ve bekliyorduk..

Yani biz yolumuz uzun soluklu bir maraton ve öyle ucuz bir hayat değil hani...

Bu nedenle yolunuz açık olsun ne diyelim...

Sevgi ve saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Sayın Dipnot

Bakın sevgili sardunya..

Bana destek verip vermemeniz benim için önemli değil.

Yazılarımın bir kısmında size göre haklı olup olmadığımında önemli değil çünkü bu bir ölçüt olamaz..

Bakın tekrar açık açık belirtiyorum.

Benim için önemli olan şu.

Bir insan öncelikle içinde bulunduğu düşünsel yapının içerisinde ister bir dine inanalım, ister inanmayalım. Bugun biliyoruz ki tanrısal iletiler de insaninin aklını kullanması gerektiğini buyurmaktadırlar doğrumu?.. Doğru.

O nedenle bir insan nasıl olurda hem aklını tanrıya borçlu olduğunu ileri sürer ve hemde Tanrı kullarının kendisini aklıyla tartışmasını istemiyor olmasını ister veya düşünebilir...

Bu bana göre ya o insanın akıl güçünden yoksun olduğunu, ya da Tanrı'nın ikiyüzlülüğünü kabul etmektir.

O nedenle aklımızı kullandığımız ölçüdü sorguluyor olmak bu bizim düşünen, araştıran, inceleyen insanlar olarak en doğal hakkımız değilmi...

Diyorum ki İNANÇLAR DAHİL herşey ama herşey sorgulanmalı,

Akıl ve mantık süzgecinden geçirilmeli,

Günümüz koşullarına cevap verilebilir hale getirilmeli,

Birkaç ulemanın, tahrikatın ve cemiyetin elinde evrilip çevrilen ve kendi çıkar ve düşünsel yapı üzerinde kurulduğu bilincini taşıyıp bu kısır döngüden derhal kurtarılmalı.

Şimdi burda sormazlarmı;

-Peki bir kemalist biri olarak söylebilirmisin bunlarda ne aykırılıklar görüyorsunuz?.

-Kemalist biri olan sizler inananlar kadar inançsıza da saygı duymanız gerekmiyormu ki bu kemalizmin laiklik ilkesinin olmazsa olmaz sebeplerinden biri değilmidir?.

-Diyorsunuz ki birşey aşırıya kaçmamalı. Pekala, o zaman aşırıya kaçan taraflarımızın günümüz gerçekleri karşısında ses ve yürek olmak kemalizmle tıpatıp benzer tarafları varken, siz yukarıdaki olumsuzluklara karşı çanak açanlara paratoner olma sebebiniz nedir?

-Son olarak söylermisin bütün bunlar takiye kavramı dailine girermi/girmezmi?...

......................................................

....

Gönderi tarihi:

Enam 50 De ki: Ben size, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size, ben bir meleğim de demiyorum. Ben, sadece bana vahyolunana uyarım. De ki: Kör ile gören hiç bir olur mu? Hiç düşünmez misiniz

Meryem 67 İnsan düşünmez mi ki, daha önce o hiçbir şey olmadığı halde biz kendisini yaratmışızdır

Ahkaf 33 Gökleri ve yeri yaratan, bunları yaratmakla yorulmayan Allah'ın, ölüleri diriltmeye de gücünün yeteceğini düşünmezler mi? Evet O, her şeye kadirdir.

Rad 4 Yeryüzünde birbirine komşu kıtalar, üzüm bağları, ekinler, bir kökten ve çeşitli köklerden dallanmış hurma ağaçları vardır. Bunların hepsi bir su ile sulanır. (Böyle iken) yemişlerinde onların bir kısmını bir kısmına üstün kılarız. İşte bunlarda akıllarını kullanan bir toplum için ibretler vardır. *

Bu ve benzer bazı ayetlerde kuranın,sorgulamaya, düşünmeye aklı kulllanmaya teşvik ettiği görülmektedir. Ancak bu söylemlerin ne kadar samimi olduğunu anlamak için elbette sorgulayan birine karşı kuranın tavrı nedir ? ona bakmak gerekir.

Müddesir

11- Tek olarak yarattığım o kimseyi bana bırak.

12- Hem ona bol servet verdim.

13- Hem göz önünde oğullar verdim.

14- Hem ona büyük imkânlar sağladım.

15- Sonra da şiddetle arzu eder ki daha da artırayım.

16- Hayır, çünkü o bizim âyetlerimize karşı bir inatçı kesildi.

17- Ben onu dimdik bir yokuşa sardıracağım.

18- Çünkü o bir düşündü, ölçtü, biçti.

19- Kahrolası nasıl da ölçtü, biçti.

20- Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti.

21- Sonra baktı.

22- Sonra kaşını çattı, surat astı.

23- Sonra arkasını döndü ve büyüklük tasladı.

24- "Bu, dedi, başka değil öğretilegelen bir sihirdir."

25- "Bu, sadece bir insan sözüdür."

26- Ben onu Sekar'a (cehenneme) sokacağım.

27- Bilir misin sen, nedir o sekar?

28- Ne geriye bir şey kor, ne bırakır.

29- Durmadan derileri kavurur.

Gönderi tarihi:

Bakın sevgili sardunya..

Bana destek verip vermemeniz benim için önemli değil.

Yazılarımın bir kısmında size göre haklı olup olmadığımında önemli değil çünkü bu bir ölçüt olamaz..

Şimdi burda sormazlarmı;

-Peki bir kemalist biri olarak söylebilirmisin bunlarda ne aykırılıklar görüyorsunuz?.

-Kemalist biri olan sizler inananlar kadar inançsıza da saygı duymanız gerekmiyormu ki bu kemalizmin laiklik ilkesinin olmazsa olmaz sebeplerinden biri değilmidir?.

-Diyorsunuz ki birşey aşırıya kaçmamalı. Pekala, o zaman aşırıya kaçan taraflarımızın günümüz gerçekleri karşısında ses ve yürek olmak kemalizmle tıpatıp benzer tarafları varken, siz yukarıdaki olumsuzluklara karşı çanak açanlara paratoner olma sebebiniz nedir?

-Son olarak söylermisin bütün bunlar takiye kavramı dailine girermi/girmezmi?...

......................................................

....

Sayın Dipnot

Bırakın artık kemalist sözleri, konu burada kemalizm değil, ama siz hep bunu bir kalkan olarak kullanıyorsunuz. Sizin kemalist anlayışınızı benimsemiyorum zaten böyle bir anlayışta yok. İnançsızlığa saygı duyabilen biriyim bu konuda da haksızlık yapıyorsunuz.

Sizin beğenmediğiniz inançlı insanlar Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal'in en yakın silah arkadaşlarıydılar. Onlarda müslümandı ve ellerinde Kuran ile cepheye koştular. Siz ve biz o inanan insanların gayretleri sayesinde Türkiye Cumhuriyetinde özgür, laik ve bağımsız(!) yaşıyoruz.

Laiklik inanca ve inançsızlığa saygı duymaktır. Siz inançsızlığa saygı olarak görüyorsanız onu bilemem. Ancak sizin bu sözleri bize söylerken bir de kendinize bakmanızı tavsiye ederim. Siz hangi inanca saygı duydunuz bu güne kadar. :excl:

Bu topic inanç topici, burada Allah'tan söz edilmesi neden size ters geliyor. Aksine siz inanç topicinde siyaset yapıyorsunuz...

Bu konu amacını aşıyor size cevap vermeyeceğim artık...

Saygılar

Gönderi tarihi:

Kesinlikle yanlış.Hiç bir ateist körükörüne değil, aksine yıllarca islamı sorgulayan, kafa patlatan ve bilinçli bir şeklide bu tercihi yapan insanlardır.Size göre an cahil olarak gördüğünüz bir ateist, yine size göre en alim kabul ettiğiniz birinden, islamı çok daha iyi bilir.En kral alim geçinen bir ilahiyatcı bile, bir ateistin karşısında islami konularda tartışamaz.Zira müslümanlara pompaladıkları makyajları onlara söktüremeyeceklerini gayet iyi bilirler.

Burdan öyle atıp tutması kolay.Denemek isteyen gitsin ateist forumlara bakalım becerebilecek mi?

Yine ateistler,müslümanların sıkça karaladığı gibi, ahlaksız,sadist hiç bir kural tanımayan canavarlar değil. En ahlaklı geçinen bir müslümandan bile daha çok ahlaki değerleri savunan erdemli ve dürüst insanlar.

Ben ateist değilim.Ama kim olursa olsun haksız yere çamur atılmasına razı olmadığım için bunları yazmak zorunda kaldım

Al işte, söz konusu iddiaya örnek bir tanımlama, aslında fazla söze gerek yok... Yıllarca İslamı sorgulayıp, öyle atezmi seçen kişlermiş... Öyle olmayan, hiç araştırmadan, sadece İnanç ağır geldiği yada işine gelmediği için, zere kadar din konusunda bilgisi olmadan Ateizmi seçen Cahil Ateist olduğunu sana kanıtlarsam ne yapacaksın peki? Tükürdüğünü yalayacak mısın? İstersen birebir tanıştırabilirim seni böyle kimselerle... Hayır, anlamadığım, neye dayanarak savunuyosun bu görüşünü? Tüm Ateistleri tanıyarak mı vardın bu genellemeye? Çok merak ediyorum doğrusu, oldukça güldürdün beni, sağol... Bide demiş ki, isteyen tartışsın bi Ateistle, merak etme, çok Ateist susup kalmıştır bir Müslümanın karşısında, çokta Müslüamna bi Ateistin karşısında susup kalmıştır... Nedeni Ateizmin yada İslamın çok tutarlı olması değildir ki bunun? Hangisi daha kıvrak bir zekaya ve daha çok tutarlı bilgiye sahipse, o kazanır? sizin hiç bir şey bilmeyen bir Müslümanı düşüncenizle ezebilmeniz, sizin haklı olduğunuzu göstermeyeceği gibi, tersi de geçerlidir... Zira, burada kimin ne kadar bilgi sahibi olduğunu görüyoruz... Ama merak ediyorum, siz Ateist değilseniz nesiniz yaa... Hem tüm inançları birbiriyle aynı görüyosunuz, Al birini vur ötekine diyosunuz hem Ateist değilsiniz, Deistte değilsiniz anladığım kadarıyla, Teist olmadığınız zaten açıktır... E bütün inanç kategorilerini saymayayım di mi ama?

Gönderi tarihi:

Sayın Dipnot

Bırakın artık kemalist sözleri, konu burada kemalizm değil, ama siz hep bunu bir kalkan olarak kullanıyorsunuz. Sizin kemalist anlayışınızı benimsemiyorum zaten böyle bir anlayışta yok. İnançsızlığa saygı duyabilen biriyim bu konuda da haksızlık yapıyorsunuz.

Sizin beğenmediğiniz inançlı insanlar Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal'in en yakın silah arkadaşlarıydılar. Onlarda müslümandı ve ellerinde Kuran ile cepheye koştular. Siz ve biz o inanan insanların gayretleri sayesinde Türkiye Cumhuriyetinde özgür, laik ve bağımsız(!) yaşıyoruz.

Laiklik inanca ve inançsızlığa saygı duymaktır. Siz inançsızlığa saygı olarak görüyorsanız onu bilemem. Ancak sizin bu sözleri bize söylerken bir de kendinize bakmanızı tavsiye ederim. Siz hangi inanca saygı duydunuz bu güne kadar. :excl:

Bu topic inanç topici, burada Allah'tan söz edilmesi neden size ters geliyor. Aksine siz inanç topicinde siyaset yapıyorsunuz...

Bu konu amacını aşıyor size cevap vermeyeceğim artık...

Saygılar

Sevgili sardunya, sevgili bilimselci arkadaşımın da belirttiği gibi bu hırçınlığınıza anlam vermek mümkün değil..

İnancım konusundaki düşünceleremi söylememe rağmen ve mücadelemin ne olduğunu açık açık belirtmeme rağmen tahammülsüzlüğünüzün sebebini ise hiç anlamış anlamış değilim...

Ama her ne olursa olsun ben bildiğim yolda inancımı yaşamaya ve inandığım kriter ve ölçülerde de fikirlerimi her koşulda ve her yerde açıklamaya devam edeceğim..

Bu benim yaşam biçimim..

Bu benim özgürlüğüm, var olma sebebim...

Benim için herşeyden önce insan vardır..

Onun inancı daha sonra gelir.. Ama bu inançları da sorgulamayacağız anlamına da gelemez...

Bugün Ülkemiz öyle bir hale getirildi ki herşeyin üzerinde din ve inaç gösterilmekte ve bu da yobaz, bağnaz, tutucu, şeriatçi düşüncelerin ekmeğine gün ve gün yağ sürmektedir.

Bugün tartışımız konular ülke meseleleri, bilimsel gelişmeler, toplumsal duyarlılıklarımız, genel yapı üzerindeki örgütlerin ve kurumların katkısı, sağlıklı bir nesil yetiştirebilme, eğitimi seferberliği, ekonomik kalkınmada öncelikler ve yatırımlar, sağlık sorunlarının artan yoğunluktaki baskısı, Ülkesel aydınlanma, çağdaş bir yapı, modern ve uygarlık yolunda ilerlemeyi hayatımızın her alanında konuşmamız gerekirken...

Maalesef bugün geldiğimiz nokta bu kertede ve doğma ülkemizin üzerine kara bir bulut gibi çullanmış ve bundan çıkış yolu arar duruma gelmişiz.

Bunu görmezlikten gelemeyiz ve bu tehlikeyi yok sayamayız...

Eğer bu bilinç ile birşeyleri savunmak, karşı durmak suç ise,

Kusura bakmayın ama kim olursa olsun ve her ne pahasına olursa olsun suç işlemeye devam edeceğim...

Sevgiyle kalın...

(Bu konu ile ilgili olarak bende kişisel polemiği kapatıyor ve size önümüzdeki süreçte başarılar diler ve yolunuzun aydınlık olmasını temenni ederim...)

Gönderi tarihi:

Bakın, şuna dikkat ettim; insanların inancıyla alay edilmemesi konusunda duyarlı olan arkadaşlarımız dahi, kimi zaman bu yargısına ters düşüp, aşşağılama eğilimine girişmiş ve o yönde cümleler kurmuştur, bunlar vakidir... bu bir yana, aşşağılayan yargılar sunmuşlar yada sunanlara tiryakilikle destek vermişlerdir... Her zaman diyorum ki, yeterli yöntemlere sahip olduğu sürece elde edilmiş her bilgi Değerlidir... Ancak burada İslam olmayan arkadaşların, İslam'la ilgili herhangibir düşünceye, saygıyla yaklaştıklarını pek görmedim açıkçası... genelde hep İslam olanların inançları yadırganıyor... Neyse, bu bir yana, asıl öze geleyim... Şimdi bir Ateizmdir, Müslümandır, Bilicidir, Değildir tartışması vardı, bide Kemalisttir tartışması çıktı... Şimdi, bakınız, diyorum ki, İnanmamakta yerden göğe kadar haklı olabilirsiniz, ancak insanları inançlarıyla yargılamayın... Öyleki en Bilime duyarlı arkadaşlar bile, gayet bilim dışı davranarak her İnananı aynı kefeye koyabilmekte... Hiç bir şey bilmeyenler de, çok şey bilirmişçesine ahkam kesebilmekte... Arkadaşlar, siz inanmamakta ne kadar haklıysanız, merak etmeyin, inananlarda inanmakta o kadar haklıdır... Tek düşünebilen insanlar İnanmayanlar değildir... Bunun aksini savunmak Tarihte görülmüş bir çok Evliya-İlim adamına çok büyük haksızlık olur kanaatindeyim... Bilim ve Bilimsel düşünce İnanmayanların mülkü de değildir ve öyleymiş gibi ima da yaratmayın... Neyse asıl söylemek istediğim şu ki, Bilimselci arkadaşımız hakkındaki görüşüm yazdım, ancak burada da bir eleştiri yapmak istiyorum.... Bakın, İnanmıyo olablirsiniz ancak o "Ünlem İşareti" dolu yazınız son derece Bilim dışı... Tamam, belki burada bulunanan tüm inançlılardan daha zekisinizdir, onu bilemem ama, ben o ünlemleri bir inanan olarak, açıkçası alındım ve İslamı hiç eleştirmeyen, Doğmatik kabul eden, Yobaz bir kisvedeymişim hitabın bulunduğunuzu anladım... Şimdi bakınız, Bilime gönül vermiş olabilirsiniz ancak sizinde tekrar tekrar söylediğiniz gibi, inandıkğımız şey, Deney ve Gözlemle kanıtlanacak bir şey değil... Öyle değil mi? Yani buradan inanç meselesinin kişinin bir iç hesaplaşması yani vicdani bir eylemi olduğu kanaatini ortaya çıkarmış oluruz... Özellikle siz kabul edersiniz ki, Din, sandığınız gibi, diyelim ki İnsanların düşünsel çabalarının bir ürünü olsun, yani felsefi çabaların bir sonucu... İşte Bilim İnsanı olarak öncelikle sizin insanların Düşün çabalarına saygı duymanız ve öyle "Ünlem İşaretleri" ile falan küçümsememeniz gerekir... Her Müslüman, sizin rastladığınız Müslümanlar gibi Doğmatik kaba taslak bir inanca sahip olmayabilir çünkü... Her inananı aynı kefeye koymamanın İlim gereği olduğunu düşünüyorum... Özellikle şu da var ki, hala Tanrı'dan "Göremedik, Edemedik" diye bahsediyosunuz ki, bu bence Bilime inanmış biri olarak, öncelikle size yakışmıyor... Çünkü, Allah'ın İslam inancına göre Görünmez olduğunu ve İnancın en başta Hissiyattan kaynaklandığını biliyor olmanız gerekir... Soyun bir İnanç içinde devamlı Bilimsel olarak kanıtlanamayacağından dem vurmanız açıkçası garip... Kimse deneyle falan Allah'ın yada diğer ruhani varlıkların ispat edilebileceğini iddia edemez zaten... Edene deli derler... Ancak şu var ki, İnanç bir Vicdan meselesidir ve Vicdanı İnanmakla yada İnanmamakla Rahat olan kimseyi, kimse yargılayamaz... O kimsenin İnancına da, diğer kimselerin inançlarına kastetmediği sürece, kimse laf dahi söyleyemez... Buradan hareketle, kimlerin inançlarının daha saygıdeğer olduğu görülmektedir... Rica ederim, kimsenin inancını, yada inandığı değerleri küçümsemeyin aşşağılamayın... çünkü, herkes, emin olun ki inandığı şeyi biraz da olsa anlama çabasındadır... ve, diyorum ya, Kur'an, islama Doğmatik inanan Müslüman ile Akıl ile inanan Mümin ayrımı yapar... Kimin Mümin olduğunu Allah bilir ama, olur ya, aramız da, belki Hakkını vererek, gerçekten düşünerek inanan insanlarda vardır mutlaka... Bilmem anlatabildim mi...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
***** ****** biriside çekilin yoldan tam bilimsel açıklamayı ben yapacağım diyerek;

İçeri giren hava farklı dışarı çıkan farklı tıss sesi çıkarır diye bir tanımlama yapmış ve sonuçta,

Bunu yazanın bilimselci olduğuna inanamıyorum..

Size bilimsellikte kar etmedi..

Pekiala.. :)

Ama şunu unutma bilimselci..

Ben kraldan çok kralcılardan değilim...

Bilim edebiyatı yapmam..

Ayrıca o mantığı kurmak sadece iki dakikamı aldı..

Çok uğraşmadım..

O bir buluşta değil..

Var olan bir gerçeğin bilimsel analiziydi..:)

Bana ****** gibi hakaret vari sözler sarfedeceğine kurduğum bilimsel mantığa cevap verseydin, seni gerçekten bilimselci diye taktir edecektim..

Ama tam tersini yazarak ve hakaret ederek herzamanki gibi konuyu yavaşça saptırmışsınız..

Herneyse zaten ağzımızla kuş tutsak kimseye bir faydamızın olmayacağını çok iyi biliyorum..

Ne biz değişeceğiz nede siz..

Herşeye rağmen saygılar..

Gönderi tarihi:

Kamer 10

ŞABAN PİRİŞ

Yemin edip duran alçağa itaat etme!

G. ONAN

Şunların hiçbirine itaat etme: Yemin edip duran, *****,

ALİ BULAÇ

Şunların hiçbirine itaat etme: Yemin edip duran, *********,

Y. NURİ

10 Şunların hiçbirine eğilme, uyma: Çok yemin eden, ********,

ELMALILI

Şunların hiçbirine boyun eğme: Yemin edip duran *********,

E.YÜKSEL

Şunların hiçbirine uyma: yemin edip duran, ******,

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Aradığınız kelime : andolsun Aranan Meal : Diyanet Vakfı Meali

SONUÇ : İçinde andolsun kelimesi geçen 209 adet ayet bulunmuştur.

http://www.kuranmeali.com/arama.asp

209 kere yemin eden bir tanrı

Gönderi tarihi:
Düzeltme; Kalem 10

Anlayan anladı dostum.

evet;mealin kuran olmadığı sadece onun bir çevirisinin olduğu,ayrıca orjinal metindeki vurgu ve kelime kuvvetinden yoksun olduğu ama bakılacak olursa değişmenin değiştirmenin olmadığını aksine sadecece metinsel ifadenin bazı yerlerinin değişik fakat mananın tamamen aynı olduğunu anladım.nasıl haksöz iyi anlamışmıyım...gerçi senin işine gelmeyecek bir anlamayla anladıkya neyse...

Gönderi tarihi:
Düzeltme; Kalem 10

Anlayan anladı dostum.

Anlayan anladı onu bliyoruz..

Sonuç ne diyorum..

Cevabı verilmiş iddaların başka bir versiyonu..

Böyle böyle nereye gidecek bu iş..

Cevap veriyoruz görmezden geliyorsun..

Aynı soruyu tekrar soruyorsun..

Ne biliyim yani ne yapmaya çalıştığını anlayamadım haksöz..

Saygıalr..

Gönderi tarihi:
evet;mealin kuran olmadığı sadece onun bir çevirisinin olduğu,ayrıca orjinal metindeki vurgu ve kelime kuvvetinden yoksun olduğu ama bakılacak olursa değişmenin değiştirmenin olmadığını aksine sadecece metinsel ifadenin bazı yerlerinin değişik fakat mananın tamamen aynı olduğunu anladım.nasıl haksöz iyi anlamışmıyım...gerçi senin işine gelmeyecek bir anlamayla anladıkya neyse...(gılgames)

Maalesef sende anlamamışsın. Ben değişiklikten değik çelişkiden bahsediyorum

Anlayan anladı onu bliyoruz..

Sonuç ne diyorum..

Cevabı verilmiş iddaların başka bir versiyonu..

Böyle böyle nereye gidecek bu iş..

Cevap veriyoruz görmezden geliyorsun..

Aynı soruyu tekrar soruyorsun..

Ne biliyim yani ne yapmaya çalıştığını anlayamadım haksöz..(kıral)

Sayın kıral sonucu yazmama bu forumun kuralları müsati değil. Baksanıza ayetlerdeki bazı kelimeleri bile yöneticiler editliyorlar. Bu şartlar altında yazsam bile çıkmayacak

Gönderi tarihi:

Sadece şunu söylemek isterim sevgili Sardunya...

Sizi hiç anlayamıyorum...

Birkere bu düşüncelerinizin nedenini bile inanın bilmiyorum...

Bu durumda şunu söyleyebilirim..

Seninle burada çok kısa süre içinde tanışmış olmanın sonucunda bir insan hakkında böyle şeyler düşünüyor ve karar veriyorsan gerçekten sizi alkışlamaktan başka çarem yok çünkü bu görülmemiş birşey..

Diğer dostlarımız ve arkadaşlarımız ile mükemmel bir paylaşım ve düşünsel etkileşim içindeyken bundan böyle bunların üzerinde durma gibi bir lüksüm yok, olamazda...

Son olarak; önyargısal düşüncelerinizin benim için ne kadar yersiz ve anlamsız olduğunu çok iyi biliyorum...

Ve biliyorum ki bu düşünceler gerçekten benden birşey kaybettirmeyeceği gibi sana da hiç ama hiçbirşey kazandırmayacaktır...

O nedenle bu son yazım ve şu saatten sonra size kesinlikle cevap vermeyeceğim...

Sevgiyle kalın...

.

Gönderi tarihi:

Kamer 10

ŞABAN PİRİŞ

Yemin edip duran alçağa itaat etme!

G. ONAN

Şunların hiçbirine itaat etme: Yemin edip duran, *****,

ALİ BULAÇ

Şunların hiçbirine itaat etme: Yemin edip duran, *********,

Y. NURİ

10 Şunların hiçbirine eğilme, uyma: Çok yemin eden, ********,

ELMALILI

Şunların hiçbirine boyun eğme: Yemin edip duran *********,

E.YÜKSEL

Şunların hiçbirine uyma: yemin edip duran, ******,

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Aradığınız kelime : andolsun Aranan Meal : Diyanet Vakfı Meali

SONUÇ : İçinde andolsun kelimesi geçen 209 adet ayet bulunmuştur.

http://www.kuranmeali.com/arama.asp

209 kere yemin eden bir tanrı

Bu sizi neden şaşırtıyor ki? Allah ta yemin eder, üstelik yukarda verdiğiniz meallerde hiç bir tutarsızlık yok. Ama siz bakmayı bilmiyorsunuz!

Gönderi tarihi:

Bu sizi neden şaşırtıyor ki? Allah ta yemin eder, üstelik yukarda verdiğiniz meallerde hiç bir tutarsızlık yok. Ama siz bakmayı bilmiyorsunuz!

sana katılıyorum keskinkalem bana görede hiç bir tutarsızlık ama ama dediğiniz gibi bakmayı bilmeyenler için bir tutarsızlık vardır çünki bakış açıları sabit. :clover:

Gönderi tarihi:

Dost sevgilerimle..

sevgili dipnot

bir yandan bunu söyleyip diger yandan samimiyetsizlikle suçlamak çelişkili değilmi? ne yapmak istiyorsunuz yada ne söylemek istiyorsunuz??

bir yerde diyorsunuzki (önce insan) bunu söyleyip insanları inançlı inançsız diye ayırmak ne demek oluyor.

insan bir bütündür inançlarıyla yada inançsızlığıyla ikiside düşünce ürünüdür bu demek oluyorki sizin düşünceye saygınız yok.

böyle bakarsak bir birimizi düşüncesizlikle suçlamış olmazmıyız?

benim kanaatimce siz inançlı insanların inançlarına saygı duymuyorsunuz ve demokrasiden bahsediyorsunuz peki nerde kaldı demokrasi. özgür bir ülkede yaşamıyormuyuz insanları suturmaya çalışmak çağ dışı bir davranış değilmi.

sevgiler

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.