Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Göktürklerden ve hatta Hunlardan bu yana Çinlilerin Türk Milletinin düşmanı olduğunu gizleyelim mi, görmemezlikten mi gelelim? Orhun abidelerindeki nasihatı silelim, göç destanın sebeplerini hatırlamayalım, bugüne kadar Doğu Türkistan’daki katliamları unutalım ve hatta günümüzün iktadırının yaptığı gibi Devlet Nişanıyla ödüllendirelim. Böyle daha mı iyi olur? Acemlerin asırlardır Doğu ve Batı Türklüğü arasında bir hançer gibi bulunduğunu bilmiyor muyuz? 34 milyon Azeri 3 milyon civarındaki Türkmen, Kaşgay ve Halaç Türklüğüne Türkçe eğitim veren bir tek okul açılmazken 400 000 Ermeniye 12 okul açtıracak kadar dost (!), Karabağ savaşında Aras köprüsünden Ermenistan’a her türlü yardımı yapan müslüman (!) Acemleri bağrımıza basalım onlar da Nizamü’lmülk’ten bu yana yaptıkları düşmanlıklara devam etsinler ne dersiniz? Yunanlıları “aramızda bir deniz\ kıyısında iki kardeş millet” olarak romantik duygularla görelim onlar da PKK ve diğer her türlü melaneti yapsınlar daha mı iyi olur? Bulgarların yüzbinlerce Türk’ü daha bundan 15 yıl evvel evlerinden köylerinden sürdüklerini unutalım mı? 75 000 nüfuslu Kırcaali’de bugün 25 000 kişi yaşamaktadır bunları hiç görmeyelim. Almanlar’ın Orta Asya ve Kafkaslar’daki menfaatlerine karışmayalım. İtalyanlar gemilerini edip de fora gelsinler bizim yeşil Bosfor’a İstiklâl Harbindeki gibi işgal kuvveti olarak yurdumuza girsinler ne mahsuru var! İngilizler, Fransızlar yurdumuzdan koparılcak toprakları Ermenilere ve PKK’ya peşkeş çeksinler ne olacak değil mi? Araplar 11 milyonluk Türk nüfusu zamanında 3 milyon Türk askerinin kanına girdi ne yapalım olur böyle şeyler mi diyelim? Sırplar, Hırvatlar Balkanlarda yaşayan Türkleri katletsinler ne olacak zaten bu Türklerin orada ne işi vardı, böyle mi düşünelim. Endülüs’ü unutalım Transilvanya’da yaşayan Hunların torunları Sekellere yapılan katilamları hiç bilmeyelim o zaman İspanyollarla, Portekizlilerle ve Romenlerle armız iyi olur. Ermeniler eski dostumuzdur, Karabağ, Hocali tarihte kaldı hele hele İstikâl Harbindeki hainliklerini biz çoktan unuttuk hatta onları biz soy kırımına tabii tuttuk mu diyelim? Medlerden geldiklerini bir kavim olduklarını iddia eden Kürtler’in sebep olduğu 30 000 şehidimizin daha kanları bile kurumadı biz bunlardan özür dileyelim, sizleri üzdük alın nereyi istiyorsanız diyelim her halde daha güzel olur! Çerkez ve Abazalar’ı Rusların elinden kurtardık alıp namuslarına sahip çıktık, yurt verdik ev verdik aş verdik ama onlar Büyük Adige diye yanıp tutuşuyorlar yıllardır içten içe Türk düşmanlığı yapıyorlar ne yapalım dünya halidir diye aldırış etmeyelim. Arnavutların biraz hürriyetlerine kavuştuklarında Sırpların bile dokunmadıkları Türkçe eğitim haklarını Türklerin ellerinden aldıklarını ise hiç bilmeyelim daha iyi olur! Lezgilerin, Azerbaycan’ın kuzeyinde müstakil bir devlet kurma isteklerinden dolayı Azerbaycan’da sebep oldukları karışıkları ve ihanetlerini Ruslar aldatmıştır abisi bunlar yapmaz mı diyelim? Gürcülerin sınırlarını Samsun’dan başlattıklarını hiç öğrenmeyelim. Çeçenler’in Mohaçkale’de Kumuk Türklerinin evlerini, iş yerlerini Vahabilik adına yağmaladıklarını ise dünyaya duyurmayalım. Bir Türk ata sözü şöyle der; “Yılan eğri akar büğrü akar, deliğine geldi mi dosdoğru akar” Hiç değilse yılanlar kadar milletimize ve ülkemize sahip çıkalım. Togan Yılmaztürk Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Bazı şeyler hiç değişmiyor ajite yazılar ve anlamamazlıktan gelme.... İşte örneği: CYRANO NE YAZMIŞ: Ne kadar güzel değilmi ama cevaba bakın nasıl çarpıtılıyor ve hala aynı hain ve düşman damgası... Anlamamazlıktan gelmenin başka bir yoluda bu heralde... Kendinden başkasını bu ülkeye layık görmeyen zihniyet kendinden başkasını Türk addetmeyen bu güruh kendinden başkasını sevmeyen ve bu ülkede istemeyenler.... Güzel yurdum hiç bir zaman bu kadar faşist milliyetçiliğin altında ezilmemişti... Bakin cok basit,yine ayni seyi yaptiniz ve isinize gelmedigi icin bizleri fasist milliyetci olarak adlandirdiniz,gercekleri bir türlü kabullenemiyorsunuz.Sizin iddialarinizin tamamen aksine ben sizin iddia ettiklerinizden hicbirini iddia etmedim.Yani ne LAz,a ki ben kendimde Laz'im-ne cerkeze ne Gürcüye,ne kürde ne Arnavuta nede bir baskasina burada tek bir kelime yazmadigim halde siz israrla beni Fasizmfobinize alet etmeye calisiyorsunuz. Ben tekrar ediyorum ben Atatürk milliyetcisiyim sizin icin bu Fasistlikse bende bundan gurur duyarim. Bilmem anlatabildim mi? Anlamadinizsa lütfen beni ima ederek bir daha yazmayin. saygilarla Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Bakin cok basit,yine ayni seyi yaptiniz ve isinize gelmedigi icin bizleri fasist milliyetci olarak adlandirdiniz,gercekleri bir türlü kabullenemiyorsunuz.Sizin iddialarinizin tamamen aksine ben sizin iddia ettiklerinizden hicbirini iddia etmedim.Yani ne LAz,a ki ben kendimde Laz'im-ne cerkeze ne Gürcüye,ne kürde ne Arnavuta nede bir baskasina burada tek bir kelime yazmadigim halde siz israrla beni Fasizmfobinize alet etmeye calisiyorsunuz.Ben tekrar ediyorum ben Atatürk milliyetcisiyim sizin icin bu Fasistlikse bende bundan gurur duyarim. Bilmem anlatabildim mi? Anlamadinizsa lütfen beni ima ederek bir daha yazmayin. saygilarla Değerli politika bizim bişey anlamadığımızdan değil aksine anladığımızdan cevap vermediğimizi arkadaşlar anlamıyor. biz kimseyi vatan haini ilan etmedik bizide kimse faşist ilan edemez. görüşlerimizi ve düşüncelerimizi ortaya koyuyoruz herkes kendi fikrince doğrularını aktarıyor ama hoşa gitmeyen kelimelerin üzerinden kişilikler hedef alınıyor sonra değerli admin bizi uyarmak zorunda kalıyor. herhangi birini rencide etmek için yorum yapmıyorum aynı şeyin banada yapılmamasını isterim. bu forumda ne sen ne ben Turancılık yapmadık ırkçılık yapmadık ama bazı arkadaşlardan farklı düşündüğümüz için çeşitli şekillerde hakkımızda yorumlar yapılmakta. bende kendi adıma bu kişiselleştirilmiş kısır tartışmalardan uzak durmak için yorumlarımı ortaya yapıyorum. herhangi birini hedef almıyorum, hedef göstermiyorum, keşke bizide hedef göstermeseler diyorum. cyrano arkadaş aynı yazısını bize daha öncede sordu aslında bize bunu sormasına gerek yok ne söylediğimiz anlaşılmıyormu? selametle dostum Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Dogru yaziyorsunuz sayin Keskinkalem,yazilarinizi ictenlikle takip ediyorum.Katkilariniz icin tesekkürler, Hersey Türkiye icin... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Neyin Irkçılık adledildiği Ortadadır. "Çerkesler, Lazlar, Kürtler, Pomaklar, Ermeniler, lezgiler, arnavutlar türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" Hüseyin Nihal Atsız Bu Irkçılıktır "Türk Irkından gelenler, kanı ve soyu Türk olanlar. Tek bir devlet altında toplanmalı ve dünyaya hükmetmelidir (Turancılık)" Bu Irkçılıktır. "Maraşta sırf alevi oldukları için, yeni doğmuş bebekler bacaklarından ikiye ayrılarak, hamile kadınlar karınları kazmalarla deşilerek, kadın çocuk yaşlı demeden yüzlerce kişi silahlarla, bıçaklarla, baltalarla katledilmesi" Bu Irkçılıktır "Sadece Türk anadan ve Türk babadan doğanlar, ve kanı türk olanlar Türk'tür" Bu Irkçılıktır. Yukarıda saydıklarımın Atatürkçülükle bir alakası yoktur. Ki bunu savunan dernekler "Türk Ocakları" gibi Atatürk tarafından kapatılmış. Bu görüşleri savunanlar Atatürk yaşadıkça ülkeye girememiştir. Bu yukarıda sayılanların Irkçılık olmadığını düşünenler önce fikrini açık olarak ortaya koysun. Biz bunları eleştirdikçe, bunu Atatürkçülük ve Türk Milliyetçiliği eleştiriliyormuş gibi yansıtmaya çalışanların amaçları ortadadır. Zira onlar Atatürkçülüğü böyle algılamaktadır. yazdışım şey hala duruyor. Hala cevap yok. bazı insanlara zor geliyor. Irkçıya ırkçı demek. yada açık açık bunlar ırkçılık değildir demek. Bu forumda diyelimki siz Irkçılığı eleştirdiniz. Hemen ezbere üç beş slogan yazılır. Adama sorarlar madem ırkçı değilsin. Ne diye ırkçılığı eleştirenlere saldırıyorsun diye. Ha derseki adam ben Irkçılığın eleştirilmesini, milliyetçiliğin eleştirilmesi olarak algılıyorum. O zaman bunu söyleyenin milliyetçilik anlayışı ırkçılıktır. Kısacası insan boşuna bir şeyi savunmaz. Atıp Tutarlar, CYRANO şuna Irkçı dedi, "Türklüğü savunuyor diye şuna saldırdı". Göster örneğini kardeşim dersin. Sesleri çıkmaz. CYRANO, Bu forumda, "Türk olmak için Türk anadan babadan doğmak gerekir " diyeni eleştirir. CYRANO Bu Forumda, Atatürkün kesin bir dille reddettiği, ve hatta yurda sokmayıp derneklerini kapattığı Turancılığı savunanları eleştirir. CYRANO Bu Forumda, Kendisinin çeçenistan göçmeni bir ailenin soyundan geldiği için, kendisine "Sen Çeçensin Türk gibi hissedemezsin" diyenlerinde, Ne Atatürkçülüğünü ne milliyetçiliğini ciddiye alır. CYRANO Bu Forumda kendisi gibi düşünmeyen herkese, "Türk Düşmanı, Vatan Haini vs" diye saldırarak rahatlamaya çalışanları eleştirir. Haa birileri bu yazdıklarımın adını "Türklüğü savunmak" olarak koyuyorsa o başka tabi. O düşüncenin adıda bellidir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Türkes veya Orhan Pamuk bence hicbir fark olmayan iki ayri kisi,birisi ölmüs ve Türkiyenin siyasi tarihinde rol almis birisi digeri ise Türkiyenin kültür alaninda rol alan birisi,birisi Ermenilerle dostluk fotograflari cektirmis digeri ise Ermenileri katlettik demistir.Türkiye karsiti her girisim her söz her iddia nereden gelirse gelsin eger gercekleri yansitmiyorsa bu girisimlerde bulunan,söz söyleyen kitap yazan iddia eden gazete köselerinden mesajlar veren kim olursa olsun Türkiyenin Türk milletinin dostlari olamazlar. sayygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 önce uslubuna bir dikkat et bakalım. sen kimi neyle suçluyorsun. Adam gibi sorarsın kaynağı ne diye bizde söyleriz. İthamla soru sorulmaz “Ne İslamcı bir birlik, ne de Turancılık bizim için bir öğreti ya da mantıklı siyasa oluşturamaz” Mustafa Kemal Atatürk 1921 Eskişehir konuşması. "İslamcılık ve Turancılık siyasasının başarı kazandığına ve dünyayı uygulama alanı yapabildiğine tarihte rastlanamamaktadır" M. Kemal Atatürk Nutuk "Dahası, hiçbir sınır tanımayarak, dünyadaki bütün Türkleri de bir devlet olarak birleştirmek, ulaşılamayacak bir amaçtır. Bu, yüzyılların ve yüzyıllarca yaşamakta olan çok acı, çok olaylar ile ortaya koyduğu bir gerçektir" M. Kemal Atatürk Nutuk Atatürk Turancılığa kesin bir dille karşı olduğu gibi. Yaşadığı süre boyuncada berlinde ve moskovada olan turancıların ülkeye girişine izin vermemiştir. 1931 Yılında Türk ocalarını Turancılık fikrini yaymaya çalıştığı için kapatmıştır. ben sizden ''Bizim içiin, turancılıkta, islamcılıkta mantıkli birer siyasa olamazlar" sözünü nerde söylemiştir diye sordum?ama sen başaka sözlerle bena cevap veriyorsun....... Ne İslamcı bir birlik, ne de Turancılık bizim için bir öğreti ya da mantıklı siyasa oluşturamaz” Mustafa Kemal Atatürk 1921 Eskişehir konuşması.demişsin...........nerden aldınız bu kaynağı acaba.... Atatürk 1923’te Eskişehir’de şu konuşmaları yapmıştır. 1- İstikrarlı bir eğitim politikamız yoktur. "Bundan önce her maarif nazırının birer programı vardı. Memleketin maarifinde çeşitli programların tatbiki yüzünden öğretim berbat hale geldi. Efendiler! Bu seyahatim sırasında görüştüğüm 25 Yıllık bir Milli Eğitim Müdürü memleketin çeşitli yerlerini dolaşmış; dediğine göre birbirine zıt birçok programlar almış, uygulamış ve uygulattırmıştır. Çünkü, hükümete gelen her nazır kendine göre bir program yapıyor, onu uygulatıyor, bir müddet sonra başka bir nazır geliyor, onu beğenmiyor, başka bir program uygulatıyordu." 2- Eğitimimizin amacı kendini, hayatı bilmeyen, her konuda yüzeysel bilgi sahibi, tüketici insan yetiştirmek olmuştur. "Bütün bu uygulama ve programlar ne veriyordu? Çok bilmiş çok öğrenmiş bir takım insanlar, Amma neyi bilmiş efendiler! Bir takım teorileri bir takım nazariyeti sadece ezberlemiş kişiler. Amma neyi bilmemiş efendiler? Kendini bilmemiş, hayatın ihtiyacını bilmemiş, yaşamak için hiçbir şeyi bilmemiş ve aç kalmış insanlar."Bundan sonra eğitimde izlenecek yol, her an değişmeyen belirli çizgisi olan eğitimdir. Bu eğitimden amaç, bilgiyi insan için bir süs, uygar bir zevk olmaktan çok, maddi hayatta başarı sağlayan pratik ve işe yarar bir araç haline getirmektir. İlk ve orta öğretim, mutlaka insanlığa, medeniyetin gerektirdiği bilim ve tekniği versin, fakat o kadar pratik ve zevkli versin ki çocuk okuldan çıktığı zaman aç kalmaya mahkum olmadığına emin olsun. Çünkü maarifin gayesi sadece hükümete memur yetiştirmek değildir." İslamcılık ve Turancılık siyasasının başarı kazandığına ve dünyayı uygulama alanı yapabildiğine tarihte rastlanamamaktadır İslamcılık ve Turancılık siyasasının başarı kazandığına ve dünyayı uygulama alanı yapabildiğine tarihte rastlanamamaktadır" Dahası, hiçbir sınır tanımayarak, dünyadaki bütün Türkleri de bir devlet olarak birleştirmek, ulaşılamayacak bir amaçtır. Bu, yüzyılların ve yüzyıllarca yaşamakta olan çok acı, çok olaylar ile ortaya koyduğu bir gerçektir" Türkçülük ile Turancılık birbirinden farklı kavramlar değildir.Birbirini tamamlayıcı kavramlardır.Türkçülük büyük Türk elinde Türk milletinin kayıtsız şartsız hakimiyeti ve bağımsızlığı ile Türk'ün diğer bütün milletlerden üstün olmasını sağlamaktır ,Bu ülkü tarihte gerçekleşmiştir.Ancak değişen dünya şartlarına ayak uyduramadığımız için maalesef şu an böyle bir durumdan söz etmek zor. Türkçülük bütün Türkleri kapsar.Karay,Gagavuz,Hamse,Kaşgay,Azeri,Türkmen,Tu va,Uygur,Saka(Yakut),Başkurt....vs....vs. Turancılık da bütün Türkleri bir bayrak altında birleştirmek ülküsüdür.Yani Türkçülükle Turancılık birbirinden farklı düşünülemez. Ziya Gökalp ,Turan'a "bir hayal" demiştir.Turan'a "Hayal" derken "saçmalık" değil,şimdi gerçekleşemeyecek kadar büyük,Türkçülerin hayallerini süsleyen bir ülkedir demeye getiriyor. Ayrıca Osmanlı'nın tek başına bırakması neticesinde kültürlerinde yozlaşmalar başlayan Türklerin,önce tek yumruk olması,tam anlamıyla Türk olmaları,sonra da dünyada (şimdiki ABD gibi) tek söz sahibi bir Türkiye'nin önderliğinde birleşmeleri gerektiği anlaşılmıştır.Atatürk:'ün "NUTUK"ta eleştirdiği Enver Paşa'nın politikasıdır.Turancılık değildir.Ayrıca Yusuf Akçura'nın en önemli makalesi "üç Tarz-ı Siyaset"te Pan-Türkizm'i önermiştir Atatürk Turancılığa kesin bir dille karşı olduğu gibi. Yaşadığı süre boyuncada berlinde ve moskovada olan turancıların ülkeye girişine izin vermemiştir. Demiş siniz bunu nereden çıkardınız? Atatürk adana türk ocağı defterine 1923 yılında şunları yazmıştı; Türk ocağı,yürklükgüneşinin ocağıdır.asırlarca bunu söndürmek için çalıştılar .bu hepimiziaydınlattı. 29 ekim 1930 Atatürk anakara Türk ocağı’nda arşivler. Türkiye bir maymun değildir.hiçbir milleti taklit etmeyecektir Türkiye ne Amerikalaşacak ne batılılaşacaktırtır.o sedece özleşecektir. bu arada yine beni ocakların savunucusu durumuna soktun...ama gerçekğin söylenmesi gerekiyorsa söylenmelidir. bu savunma değilayrıca bilgi paylaşımı olarak kabul edin......... türk ocakları'nın kapatılması'nın sebi ise........... Dış Türkler konusunda hem Batılı ülkelerin ve hem de komşularımızın düşmanlığını çekmemek için, uygulama yerine sadece "boşboğazlık" derecesinde "Turancılık" söylemleri yapan ve böylesine görüntü çizen Türkocakları'nı kapatan Atatürk, Türkçülüğün duygusal boyutlardan çıkarılıp eylem boyutuna geçirilmesinin bir örneği olmak üzere de, kapattığı Türkocakları'nın Başkanı Hamdullah Suphi Tanrıöver'e yepyeni bir görev vermiştir: Türkiye Cumhuriyeti'nin Romanya Büyükelçiliği!.. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Türklük bilincinin oluşumunda inkâr edilemez hizmetleri bulunan Türk Ocakları, Cumhuriyet ile birlikte değişime ayak uyduramaması; yöneticilerinin, Türkçülüğü ölçüsüz ve duygusal söylemlerden ibaret bir siyasal rant kaynağı biçiminde kullanmaya kalkışması gibi nedenlerle kapatılmıştır ve kapatılırken de spekülasyonlara neden olmaması için esas resmi gerekçe açıklanmamıştır. Bu kapatma işlemi bağlamında, Atatürk'ün Türkçülüğe karşı olduğunu iddia etmek elbette ki mümkün değildir . Nitekim, Atatürk, Türkçülüğü sadece olağanüstü söylevlerinde "terennüm eden" ama uygulamaya geçiremeyen Tanrıöver'i Büyükelçiliğe atarken, sadece kendisini taltif etmekle kalmamış; üstelik tam bir destekle, ülküsünü hayata geçirme şansını vermiştir. N.HABLEMİTOĞLU ÖNEMLİ OLAN ŞEY ,OLAYI ANLAMAYA ÇALIŞMAKTIR..... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Neyin Irkçılık adledildiği Ortadadır. "Çerkesler, Lazlar, Kürtler, Pomaklar, Ermeniler, lezgiler, arnavutlar türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" Hüseyin Nihal Atsız Bu Irkçılıktır "Türk Irkından gelenler, kanı ve soyu Türk olanlar. Tek bir devlet altında toplanmalı ve dünyaya hükmetmelidir (Turancılık)" Bu Irkçılıktır. "Maraşta sırf alevi oldukları için, yeni doğmuş bebekler bacaklarından ikiye ayrılarak, hamile kadınlar karınları kazmalarla deşilerek, kadın çocuk yaşlı demeden yüzlerce kişi silahlarla, bıçaklarla, baltalarla katledilmesi" Bu Irkçılıktır "Sadece Türk anadan ve Türk babadan doğanlar, ve kanı türk olanlar Türk'tür" Bu Irkçılıktır. Yukarıda saydıklarımın Atatürkçülükle bir alakası yoktur. Ki bunu savunan dernekler "Türk Ocakları" gibi Atatürk tarafından kapatılmış. Bu görüşleri savunanlar Atatürk yaşadıkça ülkeye girememiştir. Bu yukarıda sayılanların Irkçılık olmadığını düşünenler önce fikrini açık olarak ortaya koysun. Biz bunları eleştirdikçe, bunu Atatürkçülük ve Türk Milliyetçiliği eleştiriliyormuş gibi yansıtmaya çalışanların amaçları ortadadır. Zira onlar Atatürkçülüğü böyle algılamaktadır. Çerkesler, Lazlar, Kürtler, Pomaklar, Ermeniler, lezgiler, arnavutlar türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" Hüseyin Nihal Atsız demişse bu nihal atsızın sorunu'dur....bu sitede nihal atsızı ve diğerlerini savunan yok......görmedim....ama siz başkalarını savunamları için çaba gösteriyorsunuz. nihal atsızın savunucu'su durumuna getirmeye çalışıyorsunuz, milliyetçi demek NİHAL ATSIZ YADA o'nun gibi kişilerin düşüncelerini benimsemekmi oluyor.yoksa milliyetçi olunmazmı!!!!!!!!? onların düşüncelerini savunmadan milliyetçilik olmuyormu? Maraşta sırf alevi oldukları için, yeni doğmuş bebekler bacaklarından ikiye ayrılarak, hamile kadınlar karınları kazmalarla deşilerek, kadın çocuk yaşlı demeden yüzlerce kişi silahlarla, bıçaklarla, baltalarla katledilme.... diyorsunuz iy'de arkadaşım bunu savunan kim?bu sitede, kim iyi olmuştur,doğru yapılmıştır diyor?neyin cevabını bekliyorsunuz.... ''BUNU YAPANLARI VE YAPTIRANLARI ESEFLE KINIYORUM'' ve şiddetle lahnetliyorum .......şimdi ben milliyetçi değilmiyim!!!!!??? NE ANLATMAYA ÇALIŞIYORSUN?????????? GERÇEK bir milliyetçinin bu olayları tavsip etmediğini sizde bal gibi biliyorsunuz... rahmetli NECİP HABLEMİTOĞLU'nun dediği türkiyede yaşayan halkın 4/1 i ajandır. türkiyeyi bölmek isteyen ve kaosa sürüklemeye çalışan güçlerin olduğunu herkes tarafından bilkinmektedir. bunların ULUASLCI VE MİLLİYETÇİ maskesi adı altında yapması,GERÇEK ulusalcı ve milliyetçileri bu şekilde (sizler gibi)halkımızın düşünmesine sebep olmaktadır...BU OLAYLARLA MİLLİYETÇİLER SUÇLANAMAZ.... ÇÜNKÜ MİLLİYETÇİLER BU OLAYLARI TAVSİP ETMİYOR........YİNE SİZ ANLAMAK İSTEMEZSİNİZ ....NAFİLE AMA.........BİLESİNİZ.. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Türkes veya Orhan Pamuk bence hicbir fark olmayan iki ayri kisi,birisi ölmüs ve Türkiyenin siyasi tarihinde rol almis birisi digeri ise Türkiyenin kültür alaninda rol alan birisi,birisi Ermenilerle dostluk fotograflari cektirmis digeri ise Ermenileri katlettik demistir.Türkiye karsiti her girisim her söz her iddia nereden gelirse gelsin eger gercekleri yansitmiyorsa bu girisimlerde bulunan,söz söyleyen kitap yazan iddia eden gazete köselerinden mesajlar veren kim olursa olsun Türkiyenin Türk milletinin dostlari olamazlar. sayygilarla aynen altına imzamı atıyorum sevgili politika. ayrıca neden biz arkadaşların sorularına yanıt vermek zorundaymışız gibi ifadeler kullanılıyor bizde sorular soruyoruz ama yanıtlayan yok, ne yapmak istiyorlar? Çerkesler, Lazlar, Kürtler, Pomaklar, Ermeniler, lezgiler, arnavutlar türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" Hüseyin Nihal Atsızdemişse bu nihal atsızın sorunu'dur....bu sitede nihal atsızı ve diğerlerini savunan yok......görmedim....ama siz başkalarını savunamları için çaba gösteriyorsunuz. nihal atsızın savunucu'su durumuna getirmeye çalışıyorsunuz, milliyetçi demek NİHAL ATSIZ YADA o'nun gibi kişilerin düşüncelerini benimsemekmi oluyor.yoksa milliyetçi olunmazmı!!!!!!!!? onların düşüncelerini savunmadan milliyetçilik olmuyormu? Maraşta sırf alevi oldukları için, yeni doğmuş bebekler bacaklarından ikiye ayrılarak, hamile kadınlar karınları kazmalarla deşilerek, kadın çocuk yaşlı demeden yüzlerce kişi silahlarla, bıçaklarla, baltalarla katledilme.... diyorsunuz iy'de arkadaşım bunu savunan kim?bu sitede, kim iyi olmuştur,doğru yapılmıştır diyor?neyin cevabını bekliyorsunuz.... ''BUNU YAPANLARI VE YAPTIRANLARI ESEFLE KINIYORUM'' ve şiddetle lahnetliyorum .......şimdi ben milliyetçi değilmiyim!!!!!??? NE ANLATMAYA ÇALIŞIYORSUN?????????? GERÇEK bir milliyetçinin bu olayları tavsip etmediğini sizde bal gibi biliyorsunuz... rahmetli NECİP HABLEMİTOĞLU'nun dediği türkiyede yaşayan halkın 4/1 i ajandır. türkiyeyi bölmek isteyen ve kaosa sürüklemeye çalışan güçlerin olduğunu herkes tarafından bilkinmektedir. bunların ULUASLCI VE MİLLİYETÇİ maskesi adı altında yapması,GERÇEK ulusalcı ve milliyetçileri bu şekilde (sizler gibi)halkımızın düşünmesine sebep olmaktadır...BU OLAYLARLA MİLLİYETÇİLER SUÇLANAMAZ.... ÇÜNKÜ MİLLİYETÇİLER BU OLAYLARI TAVSİP ETMİYOR........YİNE SİZ ANLAMAK İSTEMEZSİNİZ ....NAFİLE AMA.........BİLESİNİZ.. +1 gel görki anlamazlar anlasalarda anlamazlar selametle Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Sayin Keskinkalem,biz onlarin gazina gelmeyelim ve milletimizin iyiligi icin dogru olanlari yani bizim icin dogru olanlari yazalim.Insani insan olarak görüp sevdigimize göre o zaman yanlis yolda degiliz demektir. yüzde yüz benim olduguna emin oldugum ama belki benzer sözlerin de olabilecegi bir sözle hersey iyiler ve haklilar icin güzel olsun diyorum. *Ben beni bildikten sonra,baskasinin beni bilip bilmemesi pekte önemli degil* saygilarla Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Sayin Keskinkalem,biz onlarin gazina gelmeyelim ve milletimizin iyiligi icin dogru olanlari yani bizim icin dogru olanlari yazalim.Insani insan olarak görüp sevdigimize göre o zaman yanlis yolda degiliz demektir.yüzde yüz benim olduguna emin oldugum ama belki benzer sözlerin de olabilecegi bir sözle hersey iyiler ve haklilar icin güzel olsun diyorum. *Ben beni bildikten sonra,baskasinin beni bilip bilmemesi pekte önemli degil* saygilarla teşekkür ediyorum sevgili dostum. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Çerkesler, Lazlar, Kürtler, Pomaklar, Ermeniler, lezgiler, arnavutlar türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" Hüseyin Nihal Atsızdemişse bu nihal atsızın sorunu'dur....bu sitede nihal atsızı ve diğerlerini savunan yok......görmedim....ama siz başkalarını savunamları için çaba gösteriyorsunuz. nihal atsızın savunucu'su durumuna getirmeye çalışıyorsunuz, milliyetçi demek NİHAL ATSIZ YADA o'nun gibi kişilerin düşüncelerini benimsemekmi oluyor.yoksa milliyetçi olunmazmı!!!!!!!!? onların düşüncelerini savunmadan milliyetçilik olmuyormu? Maraşta sırf alevi oldukları için, yeni doğmuş bebekler bacaklarından ikiye ayrılarak, hamile kadınlar karınları kazmalarla deşilerek, kadın çocuk yaşlı demeden yüzlerce kişi silahlarla, bıçaklarla, baltalarla katledilme.... diyorsunuz iy'de arkadaşım bunu savunan kim?bu sitede, kim iyi olmuştur,doğru yapılmıştır diyor?neyin cevabını bekliyorsunuz.... ''BUNU YAPANLARI VE YAPTIRANLARI ESEFLE KINIYORUM'' ve şiddetle lahnetliyorum .......şimdi ben milliyetçi değilmiyim!!!!!??? NE ANLATMAYA ÇALIŞIYORSUN?????????? GERÇEK bir milliyetçinin bu olayları tavsip etmediğini sizde bal gibi biliyorsunuz... rahmetli NECİP HABLEMİTOĞLU'nun dediği türkiyede yaşayan halkın 4/1 i ajandır. türkiyeyi bölmek isteyen ve kaosa sürüklemeye çalışan güçlerin olduğunu herkes tarafından bilkinmektedir. bunların ULUASLCI VE MİLLİYETÇİ maskesi adı altında yapması,GERÇEK ulusalcı ve milliyetçileri bu şekilde (sizler gibi)halkımızın düşünmesine sebep olmaktadır...BU OLAYLARLA MİLLİYETÇİLER SUÇLANAMAZ.... ÇÜNKÜ MİLLİYETÇİLER BU OLAYLARI TAVSİP ETMİYOR........YİNE SİZ ANLAMAK İSTEMEZSİNİZ ....NAFİLE AMA.........BİLESİNİZ.. Arkadaşım "büyün milliyetçiler böyledir" diyen varmı. yada yazımdan bu sonuç mı çıkıyor? Nihal Atsız gibi kişilerin görüşlerinin milliyetçilikle alakası yoktur. Irkçılıktır. Peki söyler misisn bana. Ben "bu ülkede bir tane milliyetçilik anlayışı yok, Atatürk milliyetçiliğinden kafatası milliyetçiliğine kadar çok farklı milliyetçilik anlayışları var dediğimde" yalan söylüyorsun diyen ve hala bana cevap vermeye çalışan birileri ( ki yazdıklarımla değil tabi ) Nihal Atsız bir ırkçıdır. Bu adam Irkçı görüşleri yüzünden yargılanmıştır, bölücülük suçuyla. Peki söylermisin bana. Bu gün neden MHP ve benzeri partiler tarafından bu adam "Büyük Türkçü, Fikir Babamız" olarak anılmaktadır. Neden Nihal Atsız'ın o alıntı yaptığım yazılarından dolayı "ırkçılık ve bölücülük" suçlamasıyla yargılandığı gün. bu gün "3 mayıs Türkçülük Bayramı" olarak kutlanmaktadır ? "Çerkesler, Lazlar, Kürtler, Pomaklar, Ermeniler, lezgiler, arnavutlar türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" Hüseyin Nihal Atsız" Bu sadece Nihal Atsız'In sorunu değildir. Ona övgüler düzenlerin ona "türkçülüğün babası" diyenlerin. Onun yargılandığı günü, Türkçülük bayramı olarak kutlayanlarında sorunudur. Ülkü ocakları ve MHP her 3 mayısı "Türkçülük bayramı" olarak kutlar. Nedir bu günün içeriği. Hüseyin Nihal Atsız ve diğer turancıların. Nazi Almanyası taraftarlığı yapmak, Türkiyede nazizmi yaymaya çalışmak, bölücülük yapmak, halkı isyana teşvik etmek, iç savaş çıkarmak gibi suçlardan yargılandıkları gün. Bunu Savunan kim mi ? Bunları yazanlara "Türk düşmanı vs" diye saldıran kimse, savunanda odur. Sen bir fikrin veya bir adamın görüşünden rahatsız olup onu teşhir eden veya eleştirenlere saldırırsan. O adamın fikirlerini eleştirmeyi, türklüğü eleştirmek olarak gösterirsen. Sen o adamı savunuyorsundur. karşısındakinin ne yazıp ne anlattığnı anlamak üstün bir beceri gerektirmez. Benim sürekli eleştirdiklerim, bu türk ırkçı fikirler, bu türk Atatürkçülük maskesi arkasına saklanmış ancak onun milliyetçilik anlayışıyla bağdaşmayan ideolojilerdir. Ve bunların savunucularıdır. Ve ben her bunları eleştirdiğimde, ezbere yazılmış üç eş sloganla, "benim türklüğe saldırdığım" gibi bir argüman kullananlar elbette bu ideolojilerin ve adamların savunucularıdır. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 ben sizden ''Bizim içiin, turancılıkta, islamcılıkta mantıkli birer siyasa olamazlar" sözünü nerde söylemiştir diye sordum?ama sen başaka sözlerle bena cevap veriyorsun....... Ne İslamcı bir birlik, ne de Turancılık bizim için bir öğreti ya da mantıklı siyasa oluşturamaz” Mustafa Kemal Atatürk 1921 Eskişehir konuşması.demişsin...........nerden aldınız bu kaynağı acaba.... tabiki kaynağı normal bir şekilde sorunca cevap vermekten zevk duyarım. Aldığım kaynak, Atatürk Araştırma Merkezidir. http://www.atam.gov.tr/index.php?Page=Derg...mp;IcerikNo=377 (gov uzantısının anlamını bildiğine eminim) Atatürk Turancılığa kesin bir dille karşı olduğu gibi. Yaşadığı süre boyuncada berlinde ve moskovada olan turancıların ülkeye girişine izin vermemiştir.Demiş siniz bunu nereden çıkardınız? Atatürk adana türk ocağı defterine 1923 yılında şunları yazmıştı; Türk ocağı,yürklükgüneşinin ocağıdır.asırlarca bunu söndürmek için çalıştılar .bu hepimiziaydınlattı. 29 ekim 1930 Atatürk anakara Türk ocağı’nda arşivler. Türkiye bir maymun değildir.hiçbir milleti taklit etmeyecektir Türkiye ne Amerikalaşacak ne batılılaşacaktırtır.o sedece özleşecektir. Bunu nereden çıkardığım çok açık. Birinci dünya savaşındaki yenilginin ardından yurtdışına kaçan, moskova ve berlinde ağırlıklı olarak toplanan turancıların. Yurda girişlerine Atatürk yaşadığı süre boyunca izin vermemiştir. Türk Ocağı, 1931 de turancıların bir örgütlenme merkezine döndüğü ve Türk Ocakları'nın artık Turancılık propagandası yapılan merkezler gibi hareket ettiğini gören Ata buraları kapatmış. Yerine Halkevlerini açmıştır. bu arada yine beni ocakların savunucusu durumuna soktun...ama gerçekğin söylenmesi gerekiyorsa söylenmelidir. bu savunma değilayrıca bilgi paylaşımı olarak kabul edin......... türk ocakları'nın kapatılması'nın sebi ise...........Dış Türkler konusunda hem Batılı ülkelerin ve hem de komşularımızın düşmanlığını çekmemek için, uygulama yerine sadece "boşboğazlık" derecesinde "Turancılık" söylemleri yapan ve böylesine görüntü çizen Türkocakları'nı kapatan Atatürk, Türkçülüğün duygusal boyutlardan çıkarılıp eylem boyutuna geçirilmesinin bir örneği olmak üzere de, kapattığı Türkocakları'nın Başkanı Hamdullah Suphi Tanrıöver'e yepyeni bir görev vermiştir: Türkiye Cumhuriyeti'nin Romanya Büyükelçiliği!.. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Türklük bilincinin oluşumunda inkâr edilemez hizmetleri bulunan Türk Ocakları, Cumhuriyet ile birlikte değişime ayak uyduramaması; yöneticilerinin, Türkçülüğü ölçüsüz ve duygusal söylemlerden ibaret bir siyasal rant kaynağı biçiminde kullanmaya kalkışması gibi nedenlerle kapatılmıştır ve kapatılırken de spekülasyonlara neden olmaması için esas resmi gerekçe açıklanmamıştır. Bu kapatma işlemi bağlamında, Atatürk'ün Türkçülüğe karşı olduğunu iddia etmek elbette ki mümkün değildir . Nitekim, Atatürk, Türkçülüğü sadece olağanüstü söylevlerinde "terennüm eden" ama uygulamaya geçiremeyen Tanrıöver'i Büyükelçiliğe atarken, sadece kendisini taltif etmekle kalmamış; üstelik tam bir destekle, ülküsünü hayata geçirme şansını vermiştir. N.HABLEMİTOĞLU ÖNEMLİ OLAN ŞEY ,OLAYI ANLAMAYA ÇALIŞMAKTIR..... Gerçekler diyorsun ve benim söylediğim aynısını alıntılıyorsun hablemitoğlu'ndan. ""boşboğazlık" derecesinde "Turancılık" söylemleri yapan ve böylesine görüntü çizen Türkocakları'nı [/b]kapatan Atatürk," Evet Türk Ocakları böyle bir yapıya dönmüştür. Birer Turancılık üslerine. Avrupada gittikçe yayılan, Irkçı ideolojiler başta berlin olmak üzere ( ki berlin o yıllarda ırkçı görüşlerin merkezidir) üniversitelerde eğitim alıp yurda dönen Turancı kadrolarca türkiyede yayılmaya başlanmıştır. Bu kadrolar 2. Dünya Savaşında açık bir şekilde Nazileri desteklemiş. Türkiyenin Nazi Almanyası yanında, savaşa katılması için kampanyalar başlatmış. Naziler Türkiyeyi işgal edince, idam edilecek kişilerin listelerini hazırlayıp kendi gazetelerinde yayınlamışlardır. Atatürk öngörü sahibi bir liderdir.Başta İtalya ve Almanya olmaz üzre Avrupadaki Irkçı cereyanların Türkiyeye sirayet etmemesi için büyük çaba göstermiş. en büyük korkusunun "Bir diktatör" imajı vermek olduğunu her fırsatta en yakın arkadaşlarına söylemiştir. Sorun başlıbaşına odur, Türk Ocakları artık Hamdullah Suphi Tanrıöver'in kontrolunden çıkmıştır. Zira Atatürk Türk Ocakları'Nı artık kontrol edilemez merkezler olarak görmeseydi. kapatırmıydı? Türkçülükle Turancılık aynı şeydir gibi bir iddiada bulunmak, çok büyük bir hatadır. Turancılık kan ve ırk esasına göre Türkleri tasnif edip birleştirmeyi savunur. Bu açık bir şekilde Irkçılıktır. Irkçılık demek sadece birilerini öldürmek, yada birilerini katletmek demek değildir. Bu ırkçı siyasetlerin eninde sonunda kaçınılmaz yapacağı şeylerdir. Ancak Irkçılık, ırki ayrımları gözetmek bunları dışlayıcı veya bütünleyici faktörler olarak baz almaktır. Irk kimseye üstünlük veya aşağılık atfedemez. Bunun aksini iddia eden ideolojiler Irkçı ideolojilerdir. Turancılık bu birliğinin amacının dünyanın efendisi olmak olduğunu söyler. Bu gün türkleri ırk esasına göre birleştirmek veya tasnif etmenin neresi akıl işidir. Bütün türkleri bir araya toplamak ülküsünde, baz alınan ırksa buna başka birad veremezsiniz. Şüphesizki bu gün Türklere , 1000 yıldır bir arada yaşamadığı moğol değil, lazlar daha yakındır. Oğuz diper boylarından kazaklar mı daha yakındır türklere yoksa, çerkeslermi ? Irki tasniflerin dünyada yarattığı tablo ortadadır. Ben bir Galiyevciyim. Galiyev'in milli komunizm doktorininde, milli unsurları bir arada tutan veya birbirine yaklaştıran şeyin, yaşanılan coğrafya ve ortak tehditler olduğundan dem vurulur. Ancak ırki tasniflere giderek, yakın bir tehlike yaratmanın milli unsurlara sağlayacağı bir katkı yoktur Hüseyin Nihal Atsız'ın sözleri için o onu bağlar derken. Onun bir Turancı olduğunu neden yoksayıyoruz yada unutuyoruz ? (not: itham veya sloganlara başvurulmadığı sürece bu tartışmayı bu seviyede devam ettiririm. Tartışan kişilerin değil, tartışılan konunun üzerinde durulduğu sürece) Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Arkadaşım "büyün milliyetçiler böyledir" diyen varmı. yada yazımdan bu sonuç mı çıkıyor? Nihal Atsız gibi kişilerin görüşlerinin milliyetçilikle alakası yoktur. Irkçılıktır. Peki söyler misisn bana. Ben "bu ülkede bir tane milliyetçilik anlayışı yok, Atatürk milliyetçiliğinden kafatası milliyetçiliğine kadar çok farklı milliyetçilik anlayışları var dediğimde" yalan söylüyorsun diyen ve hala bana cevap vermeye çalışan birileri ( ki yazdıklarımla değil tabi ) Nihal Atsız bir ırkçıdır. Bu adam Irkçı görüşleri yüzünden yargılanmıştır, bölücülük suçuyla. Peki söylermisin bana. Bu gün neden MHP ve benzeri partiler tarafından bu adam "Büyük Türkçü, Fikir Babamız" olarak anılmaktadır. Neden Nihal Atsız'ın o alıntı yaptığım yazılarından dolayı "ırkçılık ve bölücülük" suçlamasıyla yargılandığı gün. bu gün "3 mayıs Türkçülük Bayramı" olarak kutlanmaktadır ? "Çerkesler, Lazlar, Kürtler, Pomaklar, Ermeniler, lezgiler, arnavutlar türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" Hüseyin Nihal Atsız" Bu sadece Nihal Atsız'In sorunu değildir. Ona övgüler düzenlerin ona "türkçülüğün babası" diyenlerin. Onun yargılandığı günü, Türkçülük bayramı olarak kutlayanlarında sorunudur. Ülkü ocakları ve MHP her 3 mayısı "Türkçülük bayramı" olarak kutlar. Nedir bu günün içeriği. Hüseyin Nihal Atsız ve diğer turancıların. Nazi Almanyası taraftarlığı yapmak, Türkiyede nazizmi yaymaya çalışmak, bölücülük yapmak, halkı isyana teşvik etmek, iç savaş çıkarmak gibi suçlardan yargılandıkları gün. Bunu Savunan kim mi ? Bunları yazanlara "Türk düşmanı vs" diye saldıran kimse, savunanda odur. Sen bir fikrin veya bir adamın görüşünden rahatsız olup onu teşhir eden veya eleştirenlere saldırırsan. O adamın fikirlerini eleştirmeyi, türklüğü eleştirmek olarak gösterirsen. Sen o adamı savunuyorsundur. karşısındakinin ne yazıp ne anlattığnı anlamak üstün bir beceri gerektirmez. Benim sürekli eleştirdiklerim, bu türk ırkçı fikirler, bu türk Atatürkçülük maskesi arkasına saklanmış ancak onun milliyetçilik anlayışıyla bağdaşmayan ideolojilerdir. Ve bunların savunucularıdır. Ve ben her bunları eleştirdiğimde, ezbere yazılmış üç eş sloganla, "benim türklüğe saldırdığım" gibi bir argüman kullananlar elbette bu ideolojilerin ve adamların savunucularıdır. evet arkadaşım yazınızdan bu çıkıyor çünkü siz yazılarınızda hedef olarak milliyetçiler ve ulusalcıları hedef alıyorsun....milliyetçi ve ulusalcı kimliğine sığınmış, asıl amaçları milliyetçi ve ulusalcıları bu düşüncelere sevk etmek ve yükselen milliyetçilikve ulusalcılığı engelemektir. 3-5 kişinin milleytçiler adına yaptıkları,söyledikleri bütün milliyetçileri ve ulusalcıları kapsamaz...evet yazınızdan öyle anlaşılıyor örn:nihal atsızı,türkeşi vs..vs..bunları eleştirenlerenlere, bu sitede vatan haini denildiğine 'de rasatlamadım.. ayrıca... Atatürk çülük milliyetçiliğini kendi milliyetçilik anlayışınızla görürseniz, tabiki diğer arkadaşların milliyetçilik anlayışını anlayamasınız... yine örneğin: size göre atatürk inançsız ve ayrıca bütün dünya görüşüne açık liderdir...ama bana göre öyle değil.... atatürk islami bir aileden geldiği gibi inançlı olduğu gibi,islama'da hizmetleri olmuştıur. Ayrıca kominizme kati birşekilde karşı bir liderdi... şimdi bunlara karşı gelmek sizi vatan hatini ilan etmek değildir...belkide bu sizde olan bir komplekstir.. Peki söylermisin bana. ''Bu gün neden MHP ve benzeri partiler tarafından bu adam "Büyük Türkçü, Fikir Babamız" olarak anılmaktadır. Neden Nihal Atsız'ın o alıntı yaptığım yazılarından dolayı "ırkçılık ve bölücülük" suçlamasıyla yargılandığı gün. bu gün "3 mayıs Türkçülük Bayramı" olarak kutlanmaktadır .... ya arkadaşım ben neden söyleyeyim ...........anlamakmı istemiyorsun yoksa benimle dalgamı geçiyorsun....anlamıyorum... eğer ben nihal atsız'a fikir babası deseydim sana bunun cevabını verirdim. yine söylüyorum .......nihal atsız yada mhp'li olmadan milliyetçi olunmazmı?ayrıca.........Turancılık'ta vatana, milete, bayrağa,toprağa bağlılıkla bağlanan ve ben türküm diyen herkes türktür....ilkesi vardır...(Turancılık'ta türk kavimlerini evet TÜRK'leri bir arada toplamak din dil,meshep ayırmadan ) Turancılık, Türk kavimlerini bir devlet veya birlik içinde birleştirmeyi amaçlayan, "bir olmak, hür olmak" şeklinde özetlenen bir ideolojidir. Türk kelimesinin kökü olan güçlü ve yöneten olmanın verdigi sorumlulukla dünya düzenini kurma ve koruma amacı gütmekte olan bir ideolojidir. Bu bağlamda dünyaya barış ve huzur getireceğini söyleyen diğer ideolojilerden farkı yoktur. Evet bugün abd ve ab nin amacı ne?gayet açık................ Evet çok zor bir durum belki imkansız ama keşke olabilse..... bütün dünya ülkelerinin en çok korkusu büyük islam birliği ve türk islam birliği bu nednle fırsat verilmiyor.....biliyorsunuz sanırım.... pkk başı apo yakalandığında, verdiği ifadelerinde türk devletleri dışında, bütün dünya devletleri ve örgütleri tarafından destek aldığı'nı söyledi ve görüldü, gazeteleler tarfından'da yayınlandı ......o nedenledir'ki Türk'ün Türkden başka dostu yoktur..........sözü bir kez daha kanıtlanmış oldu......... Turancıların fikirlerinin çerçevesini çizdiği ve ana hatlarını oluşturduğu söylenen Ziya Gökalp'in ünlü sözü: "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbed bir ülkedir: Turan Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Değerli politika bizim bişey anlamadığımızdan değil aksine anladığımızdan cevap vermediğimizi arkadaşlar anlamıyor. biz kimseyi vatan haini ilan etmedik bizide kimse faşist ilan edemez. görüşlerimizi ve düşüncelerimizi ortaya koyuyoruz herkes kendi fikrince doğrularını aktarıyor ama hoşa gitmeyen kelimelerin üzerinden kişilikler hedef alınıyor sonra değerli admin bizi uyarmak zorunda kalıyor. herhangi birini rencide etmek için yorum yapmıyorum aynı şeyin banada yapılmamasını isterim. bu forumda ne sen ne ben Turancılık yapmadık ırkçılık yapmadık ama bazı arkadaşlardan farklı düşündüğümüz için çeşitli şekillerde hakkımızda yorumlar yapılmakta. bende kendi adıma bu kişiselleştirilmiş kısır tartışmalardan uzak durmak için yorumlarımı ortaya yapıyorum. herhangi birini hedef almıyorum, hedef göstermiyorum, keşke bizide hedef göstermeseler diyorum. cyrano arkadaş aynı yazısını bize daha öncede sordu aslında bize bunu sormasına gerek yok ne söylediğimiz anlaşılmıyormu? selametle dostum Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 23 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2007 Bir ulusun var olabilmesini sürdürebilme olgusuna milliyetçilik denir.Kendi cografyasını,ananelerini ,kültürünü,genetik yapısını korumanın yegane yolu budur.Hiçkimsenin bunu eleştirmesi mümkün değildir.Hatta korunması ve kollanması gerekir. Irkçılık ise,kendi ulusundan başka ulusların kabullenilemezliğidir. O halde ırkçılığın çıkış noktası milliyetçiliktir.Irkçılık var olma güdüsünü yok etme güdüsüne çevirir.FAŞİZM işte budur. CYRANO'nun ; "bu ülkede bir tane milliyetçilik anlayışı yok, Atatürk milliyetçiliğinden kafatası milliyetçiliğine kadar çok farklı milliyetçilik anlayışları var dediğimde" sözü fevkalade dogrudur.zira kendisinin olağanüstü bilgilere ulaşabilmesi ve burada bunları ifade edebilmesi bizlerinde bu bilinmeyenlerden faydalanmamızı sağlamaktadır. Milliyetçilik yada ulusculuk,liderleri yada kahramanları aşan bir kavramdır.Aslında onları var eden kaynakta budur.Sapmasıda ırkçılıktır. Milliyetciliği siyasal bir kimliğe,bir iktidar gücüne dönüştürdüğünüz takdirde bu oluşum, sapmanın ta kendisidir.Bu fikri birtakım degerlerle ambalajlamak, kuzu postundaki kurd hikayesinin siyasal bir versiyona dönüştürülmesinden başka birşey değidir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2007 DÜnya üzerindeki bütün ülkelerde o bahsettiginiz milliyetcilik türleri var sadece Türkiye'ye özgü degil.Ne varki dünyanin hic bir ülkesinde her milliyetciyim diyeni Fasism veya Irkcilikla suclamazlar.Veremediginiz bir cevap var;Atatürk'ün ben Türk milliyetcisiyim sözünü neden Irkcilikla bagdastiramiyor ama birisi ben Türk milliyetcisiyim dediginde onu fasistlikle Irkcilikla sucluyorsunuz,amaciniz nedir.Atatürk'cü görünüp Türkiyeyi sevenleri karalamakmi yoksa Atatürk'ükendi ideolojilerinize cekme cabasimi.Atatürk'ün konusmalari söyledikleri hepsi ortada biliniyor gizli sakli da degil veya Atatürk sizler icin özel konusmalarda yapmis degil.Atatürk'ün ben Türk milliyetcisiyim sözünü kendinize göre cevirip ona apayri anlamlar vermenizin amaci nedir. Eger milliyetcilik ülkesini milletini sevmekse ,ülkesinin refahini istemekse ülkesinin insaninin egitimli kültürlü olmasindan yana ise bu milliyetcilikten neden rahatsiz olmaktasiniz.Belki asiri düsünen kafatasciliga yaklasan baska uluslari hor gören anlayislar vardir olmamasi zaten mucize olur,ama bunlar var diye her milliyetciye Fasist damgasini vurmak bence art niyettir. saygilarla Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 23 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2007 DÜnya üzerindeki bütün ülkelerde o bahsettiginiz milliyetcilik türleri var sadece Türkiye'ye özgü degil.Ne varki dünyanin hic bir ülkesinde her milliyetciyim diyeni Fasism veya Irkcilikla suclamazlar.Veremediginiz bir cevap var;Atatürk'ün ben Türk milliyetcisiyim sözünü neden Irkcilikla bagdastiramiyor ama birisi ben Türk milliyetcisiyim dediginde onu fasistlikle Irkcilikla sucluyorsunuz,amaciniz nedir.Atatürk'cü görünüp Türkiyeyi sevenleri karalamakmi yoksa Atatürk'ükendi ideolojilerinize cekme cabasimi.Atatürk'ün konusmalari söyledikleri hepsi ortada biliniyor gizli sakli da degil veya Atatürk sizler icin özel konusmalarda yapmis degil.Atatürk'ün ben Türk milliyetcisiyim sözünü kendinize göre cevirip ona apayri anlamlar vermenizin amaci nedir. Eger milliyetcilik ülkesini milletini sevmekse ,ülkesinin refahini istemekse ülkesinin insaninin egitimli kültürlü olmasindan yana ise bu milliyetcilikten neden rahatsiz olmaktasiniz.Belki asiri düsünen kafatasciliga yaklasan baska uluslari hor gören anlayislar vardir olmamasi zaten mucize olur,ama bunlar var diye her milliyetciye Fasist damgasini vurmak bence art niyettir. saygilarla Milliyetcilik siyasallaştığında ulaşabileceği mevki ırkçılıktır. Milliyetçi olmayan insan olabilir mi?Bu mümkün değil. Ama siyasallaşmış milliyetcilik çok farklı bir şey. Demokratik olması mümkün değil. Elbette demokrasiye karşı değil iseniz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2007 Nedir Türk milliyetciliginin Demokratik olmayan yani.Kürtlere özerklik tanimamasimi,Ermeni soykirimini tanimamasimi,yoksa Komünizme karsi olusumu.Sizce demokrasinin ölcüleri nelerdir.Millete küfretmek sizin demokratik ölcülerinizin icindemidir.Millete katil yaftasi soykirim yaftasi yakisrtirmak sizin demokratik ölcülerinizmidir.50 yildir, Türkiyede demokrasi olmadigindan bahsediliyor,kimdir bahsedenler;Kürtler(PKK yani ayrilikcilar);Komünistler,köktendinciler,Komünistlere ve kökten dincilere yani Cumhuriyet karsitlarina fikir babaligi yapan aydinlar!! Atatürk'ün milliyetciligi siyasi degilmiydi,yoksa onun kisisel ideolojisimi milliyetcilikti.Siyasi olmadigi icinmi Kürdistanin kurulmasina karsi cikmisti,Atatürk cagdas medeniyetlerin üstüne cikmaliyiz demistir.Milliyetciligi siyasi olmadigi icinmi böyle demistir? Sayin gugukcuk,bir takim kavramlarin arkasina saklanarak,Türkiyeyi sevenleri baska adlarla adlandirmayin,böyle yaptiginiz sürece Türkiyeye iyilik degil kötülük yapmaktasiniz.Zehir tohumlari ekiyorsunuz.Artik o ideolojilerin devri kapandi,Proletarya diktatörlgü veya egemenligi adi altinda yürütülen insanlik disi siyasetlerin devri kapandi artik.Siniflara ayirmayin insanlari.Milliyetci fasist Irkci sagci solcu birakin artik bunlarida ülkenin icinde bulundugu kritik sartlari tartisin.Ona milliyetci ona fasist ona irkci ona sosyalist diye diye insanlari artik kavramlastirmayin.Elimizden kacacak olan bircok seyin pesinden bakakaliriz sonra.. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 50 yildir, Türkiyede demokrasi olmadigindan bahsediliyor,kimdir bahsedenler;Kürtler(PKK yani ayrilikcilar);Komünistler,köktendinciler,Komünistlere ve kökten dincilere yani Cumhuriyet karsitlarina fikir babaligi yapan aydinlar!! Yine aynı şey. İnsanlara yafta vurmak, belli suçlamaları yöneltmek. Bu seferde Türkiyede 50 yıldır demokrasi yoktur diyenlerin hepsi komunist, şeriatçı ve pkk lı oldu. Bu nasıl bir mantık ya, bir insandan herhangi bir konuda farklı düşünen herkese bir kulp takmak. Türkiyede 50 yıldır demokrasi yoktur. Atatürk devrimleri DP iktidarıyla birlikte durmuştur. Bu devrimler tamamlanmalı Türkiye terkrar, cağdaş, demokratik, laik ve tam bağımsız bir ülke olmalıdır diyenlerde pkk'lı komunist, yada şeriatçı öylemi. Madem türkiyede demokrasi var ve işliyor, Kemalistler neden kemalist devrimlerin tamamlanmasını savunuyor o zaman. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 Yine aynı şey. İnsanlara yafta vurmak, belli suçlamaları yöneltmek. Bu seferde Türkiyede 50 yıldır demokrasi yoktur diyenlerin hepsi komunist, şeriatçı ve pkk lı oldu. Bu nasıl bir mantık ya, bir insandan herhangi bir konuda farklı düşünen herkese bir kulp takmak. Türkiyede 50 yıldır demokrasi yoktur. Atatürk devrimleri DP iktidarıyla birlikte durmuştur. Bu devrimler tamamlanmalı Türkiye terkrar, cağdaş, demokratik, laik ve tam bağımsız bir ülke olmalıdır diyenlerde pkk'lı komunist, yada şeriatçı öylemi. Madem türkiyede demokrasi var ve işliyor, Kemalistler neden kemalist devrimlerin tamamlanmasını savunuyor o zaman. Ben farkli bir konuya degindim,neden yazdigim tek bir cümleyi alip irdeliyorsunuz.Kimdir Türkiyede devrimlere karsi cikanlar,kimdir bu devrimlerin yerlesmesi icin mücadele verenler,Atatürk'ün devrimlerine sahip cikacagiz diyen TSK ya saldiranlar kimlerdir,yukarida saydigim cepheler degilmidir.Konulari sizler kadar bizlerde degerlendirebiliyoruz sayin Cyrano,********************.*************************************************** Atatürk devrimlerinin ne zamandan beri durdugunu biliyorum.Ama Türkiyede insanlarin arzuladiklari cagdaslik demokratlik Laiklik ve bagimsizlik belirli bazi odaklarin anlayisinda cok farkli mecralara giriyor,bunu sizde biliyorsunuz. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 nedense insanlar, kişiselleştirmeden tartışmayı zor öğreniyorlar galiba. *********************** **************************** eleştirdiğim nokta ortadadır. 50 yildir, Türkiyede demokrasi olmadigindan bahsediliyor,kimdir bahsedenler;Kürtler(PKK yani ayrilikcilar);Komünistler,köktendinciler,Komünistlere ve kökten dincilere yani Cumhuriyet karsitlarina fikir babaligi yapan aydinlar!! Türkiyede demokrasi olmadığından bahseden herkese, pkk lı, şeriatçı, komunist diye yaftalar giydiren kişi. Önce insanlara saldırmamayı, kendinden farklı düşünen herkese, hakaret derecesidne kulplar takmamayı öğrenmeli ve ondan sonra, Fikre saygıyı ağzına almalıdır. Zira alıntıda oldukça güzel bir "Fikire saygı" örneği görülmektedir. Gerçekten artık sıktı bu forumda. Tartışılan konuyu değilde, kişileri tartışma konusu yapma sevdası. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 nedense insanlar, kişiselleştirmeden tartışmayı zor öğreniyorlar galiba.*********************** **************************** eleştirdiğim nokta ortadadır. Türkiyede demokrasi olmadığından bahseden herkese, pkk lı, şeriatçı, komunist diye yaftalar giydiren kişi. Önce insanlara saldırmamayı, kendinden farklı düşünen herkese, hakaret derecesidne kulplar takmamayı öğrenmeli ve ondan sonra, Fikre saygıyı ağzına almalıdır. Zira alıntıda oldukça güzel bir "Fikire saygı" örneği görülmektedir. Gerçekten artık sıktı bu forumda. Tartışılan konuyu değilde, kişileri tartışma konusu yapma sevdası. Afedersiniz ama kisisellestiren sizsiniz,yoksa bizim susmamizimi bekliyorsunuz. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 nedense insanlar, kişiselleştirmeden tartışmayı zor öğreniyorlar galiba.*********************** **************************** eleştirdiğim nokta ortadadır. Türkiyede demokrasi olmadığından bahseden herkese, pkk lı, şeriatçı, komunist diye yaftalar giydiren kişi. Önce insanlara saldırmamayı, kendinden farklı düşünen herkese, hakaret derecesidne kulplar takmamayı öğrenmeli ve ondan sonra, Fikre saygıyı ağzına almalıdır. Zira alıntıda oldukça güzel bir "Fikire saygı" örneği görülmektedir. Gerçekten artık sıktı bu forumda. Tartışılan konuyu değilde, kişileri tartışma konusu yapma sevdası. Evet Arkadasim ne yazikki öyle konuyu tam cözemeden.,.,!!! karsi panik ataga gecen Arkadaslar var Saygilar Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 Insanlara saldiranin kim oldugunu akli basinda olan herkes bu forumlarda yasamaktadir,her fikre saldiran sizsiniz ve siz maalesef saldirinizla kalmaktasiniz,saldirdiklariniz ise uyarilar almaktadir.Ben size hakaret etmedim ama yazdiklarim sansürlendi maalesef sizin hakaretleriniz hala durmaktadir.Ve siz resmen benim kisiligime saldiriyorsunuz. ben kişileri tartışma konusu yapmam. Fikirleri tartışırım. Kişilerin yazdıklarıyla ilgilenirim. Kişinin yazdığına cevap veremeyince. Cyrano sen zaten şöylesin, böylesin vs gibi tarzları kullanmam. sonra ben örneklerim. İthamda bulunanlarada örneklemelerini tavsiye ederim. Zira bu forumda böyle herkese kulp takmaya, yada ithamda bulunanlara dersinizki. "Göster kardeşim hangiz yazımda kime hakaret etmişim". Öyle ya dünyanın en basit işidir. İddiada bulunan lafının arkasındaysa ispat etmesi Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.