Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 bu yazarcıkların derdi başka hayranları başka, ya gerçeklerin farkında değiller ya aynı yola hizmet ediyorlar. Konu Azerilerin uğradığı katliyam ama birileri bu konuya değinemiyor ne kadar milliyetçi varsa hepsini karalama kampanyasını elele yürütüyorlar. bunun sebebide bu vatan başka türlü bölünmez onu biliyorlar o yüzden milli değerlerden söz etmiyorlar, emperyalizmin en büyük düşmanı milli olana sahip çıkmaktır. ama antiemperyalist olduğunu söyleyen bir kısım kahraman milli değerleri yermeyi seçiyor. aslında her şey açıkça ortada, falanca zamanda şu kadar şey söyledim en kahraman milliyetçi benim geri kalan kafatasçıdır, demek kimsenin aslını gizlemez. milli olan hiç bir değere hakkını vermemek yeterli kanıttır. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 bir insan. Irkçılar eleştirildiğinde, Milliyetçileri eleştiriyorlar diyorsa. O insanın mantığına göre milliyetçilik = ırkçılıktır. Bir insan, ırkçıların eleştirilmesini, türklerin eleştirilmesi olarak algılıyorsa o insana göre Türklük= ırkçılıktır Irkçıları kafatasçıları koruma savunma derdine düşüp. Bunu yaparkende Atatürkün arkasına saklanmak, bu ülkede yeni bir şey değildir. Bülent Ecevit'İn çok güzel bir sözü vardı: "Türkiyede Faşist vardır ama faşizm olmayacaktır" Bu türler bilsinlerki. Atatürkün hiç bir ilkesi, hiçbir sözü ırkçı emellere alet edilemez. Türk halkı ırkçı yaklaşımlara herzaman gereken cevabı vermiştir. Atatürkün hayatı boyunca mücadele ettiği, çağdışı, geri, ırkçı fikirleri ülkemizde yaymak için. Ülkenin her vatandaşını aynı derecede değerli gören Atatürkün arkasına saklanmasınlar boşuna. Çünkü hurda arabada nikelaj tutmaz. Sloganların peşinden koşup ne Atatürkçülüğü nede savunduğu şeyi bilmeyenlere tavsiyem ise. Atayı biraz okumaları. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 bir insan. Irkçılar eleştirildiğinde, Milliyetçileri eleştiriyorlar diyorsa. O insanın mantığına göre milliyetçilik = ırkçılıktır. Bir insan, ırkçıların eleştirilmesini, türklerin eleştirilmesi olarak algılıyorsa o insana göre Türklük= ırkçılıktır Irkçıları kafatasçıları koruma savunma derdine düşüp. Bunu yaparkende Atatürkün arkasına saklanmak, bu ülkede yeni bir şey değildir. Bülent Ecevit'İn çok güzel bir sözü vardı: "Türkiyede Faşist vardır ama faşizm olmayacaktır" Bu türler bilsinlerki. Atatürkün hiç bir ilkesi, hiçbir sözü ırkçı emellere alet edilemez. Türk halkı ırkçı yaklaşımlara herzaman gereken cevabı vermiştir. Atatürkün hayatı boyunca mücadele ettiği, çağdışı, geri, ırkçı fikirleri ülkemizde yaymak için. Ülkenin her vatandaşını aynı derecede değerli gören Atatürkün arkasına saklanmasınlar boşuna. Çünkü hurda arabada nikelaj tutmaz. Sloganların peşinden koşup ne Atatürkçülüğü nede savunduğu şeyi bilmeyenlere tavsiyem ise. Atayı biraz okumaları. Türkiye bir .......... değildir. Hiçbir milleti taklit etmeyecektir. Türkiye ne Amerikanlaşacak, ne batılılaşacaktır.o sadece özleşecektir. M.K.ATATÜRK biz türk'üz tam manası ile türküz .işteokadar. bizeiyi müslüman olmak olmak kafidir.asya için avrupa için bizim konumumuz aynıdır.Dostlarashipbulunmak,istiklalitmımızı muhafaza etmek, herşeyitürkcephesinde mütaala etmek. M.K.ATATÜRK Söylevleri h.tanyu. sayfa 18 Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 bu yazarcıkların derdi başka hayranları başka, ya gerçeklerin farkında değiller ya aynı yola hizmet ediyorlar. Konu Azerilerin uğradığı katliyam ama birileri bu konuya değinemiyor ne kadar milliyetçi varsa hepsini karalama kampanyasını elele yürütüyorlar. bunun sebebide bu vatan başka türlü bölünmez onu biliyorlar o yüzden milli değerlerden söz etmiyorlar, emperyalizmin en büyük düşmanı milli olana sahip çıkmaktır. ama antiemperyalist olduğunu söyleyen bir kısım kahraman milli değerleri yermeyi seçiyor. aslında her şey açıkça ortada, falanca zamanda şu kadar şey söyledim en kahraman milliyetçi benim geri kalan kafatasçıdır, demek kimsenin aslını gizlemez. milli olan hiç bir değere hakkını vermemek yeterli kanıttır. teşekkürler keskin kalem.. azerilerin atatürksevgisi: "Biz aynı kökden boy atmışık" adlı bu yazıda Mustafa Kemal'ın Türk halkı üçün özünü şam gibi yardırmasından söhbet açılır. "70 yıl bundan önce dahi ve böyük önder Mustafa Kemal Atatürk Böyük Millet Meclisi'nin esasını koymuş, Türkiye Cumhuriyeti'ni yaratmışdı." Azerbaycan prezindenti H. Aliyev Türkiye'nin millî meclisinden çıhış ederken Mustafa Kemal'ı ehtiramla hatırlayır: "Böyük insan, bütün Türk dünyasının dahi şahsiyeti Mustafa Kemal Atatürk'ü ehtiramla yad edirem, onun gördüyü işlere, onun başladığı yola öz hörmet ve ehtiramını ve bildirirem, hatiresi karşısında baş eyirem" Azerbaycan'ın resmi gazeti olan "Azerbaycan" da Cümhurbaşkanı H. Aliyev'in çeşitli toplantılardan çıhışları verilib. Bu çıhışlarda prezident çok zaman M. Kemal'in divletçilik sahesindeki tecrübesine esaslandığını söyleyir. Beşerin yoludur Atatürk yolu Yağsa da yıldırım, boran, kar, dolu Yar bu covğunları , ey genç Koroğlu, Smaşsın Od yurdu, kardeş Türkiye Türkseverler tacı Mustafa Kur'an, Ölmez millet üçün yaradan, kuran Sensen arkamızda dağ kibi duran Dayağım, Od Yurdum, arkam Türkiye Mustafa Kemal Atatürk'ün en böyük arzusu Türksoylu, Türkdilli halkları kovuşmuş görmek idi. Türk dünyasının ölmez şair Halil Rıza da, önderin bu fikrini misralara çevirir: Birleşse türkuyğur, türközbek, tatar, Elim Aya, Marsa Zöhre'ye çatar Haray, ey gagauz, türkgazah, balkar Ey başkırt, ey türkmen, susursam niye? Kovuşsun Türkistan, Atatürkiye Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 "Bizim içiin, turancılıkta, islamcılıkta mantıkli birer siyasa olamazlar" M. Kemal Atatürk Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 7 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2007 Süpersin Cyrano.... Devamm..... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 kaynak ne? belge olarak ne gösterceksin? kendi fikirlerinizi atatürk adına yutturmaya çalışmayın. bakın ben nerede ne zaman söylediğini yazdım. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Atatürk milliyetci idi yani Türk milliyetcisi,bunun lami cimi olmaz,birileri yürekleri yetmedigi icin Atatürk'ün adını kullanmadan milliyetcilere Irkci demektedir,Milliyetci olmak Irkci olmak anlamina gelmez,bu anlami verenler Atatürk karsiti olanlardir.Atatürk ne sagci idi nede solcu,önce bunu kavramak gerekiyor. saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2007 "Bizim içiin, turancılıkta, islamcılıkta mantıkli birer siyasa olamazlar" M. Kemal Atatürk kaynak ne? belge olarak ne gösterceksin? kendi fikirlerinizi atatürk adına yutturmaya çalışmayın. bakın ben nerede ne zaman söylediğini yazdım. ee kaynağı bekliyorum.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2007 Turancilik ve islamcilik iki farkli kavram bilende bilmeyende fikir yürütür.Sanki Atatürk milliyetcisi olmak Turancilikmis veya sanki dindar olmak islamcilikmis gibi.Turan nedir,Turan mümkünmüdür,kim turanciliktan bahsetmektedir? ha.. Camur at izi kalsin..Komünistlerin-mezhepci tarikatcilarin sloganlari..modasi gecmis Dev-sol yaftasi. Islamci-Islam gibi görünen demektir.Dinci-dindar gibi görünen.. Hepsini bir kenara koyalimda,simdi Azerbaycanda Ermeni lerin yaptigi katliamle Turanciligin ne alakasi var,bu resmen Türk düsmanligi olmuyormu,yani sen Ermenilerin yaptiklarindan bahsedenleri Turancilikla sucla Ermenileri savunanlari ise devrimci ve Atatürkcü göster.Hadi ya güldürmeyin insani..! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 kaynak ne?belge olarak ne gösterceksin? kendi fikirlerinizi atatürk adına yutturmaya çalışmayın. bakın ben nerede ne zaman söylediğini yazdım. ee kaynağı bekliyorum.... önce uslubuna bir dikkat et bakalım. sen kimi neyle suçluyorsun. Adam gibi sorarsın kaynağı ne diye bizde söyleriz. İthamla soru sorulmaz “Ne İslamcı bir birlik, ne de Turancılık bizim için bir öğreti ya da mantıklı siyasa oluşturamaz” Mustafa Kemal Atatürk 1921 Eskişehir konuşması. "İslamcılık ve Turancılık siyasasının başarı kazandığına ve dünyayı uygulama alanı yapabildiğine tarihte rastlanamamaktadır" M. Kemal Atatürk Nutuk "Dahası, hiçbir sınır tanımayarak, dünyadaki bütün Türkleri de bir devlet olarak birleştirmek, ulaşılamayacak bir amaçtır. Bu, yüzyılların ve yüzyıllarca yaşamakta olan çok acı, çok olaylar ile ortaya koyduğu bir gerçektir" M. Kemal Atatürk Nutuk Atatürk Turancılığa kesin bir dille karşı olduğu gibi. Yaşadığı süre boyuncada berlinde ve moskovada olan turancıların ülkeye girişine izin vermemiştir. 1931 Yılında Türk ocalarını Turancılık fikrini yaymaya çalıştığı için kapatmıştır. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 Turancilik ve islamcilik iki farkli kavram bilende bilmeyende fikir yürütür.Sanki Atatürk milliyetcisi olmak Turancilikmis veya sanki dindar olmak islamcilikmis gibi.Turan nedir,Turan mümkünmüdür,kim turanciliktan bahsetmektedir?ha.. Camur at izi kalsin..Komünistlerin-mezhepci tarikatcilarin sloganlari..modasi gecmis Dev-sol yaftasi. Islamci-Islam gibi görünen demektir.Dinci-dindar gibi görünen.. Hepsini bir kenara koyalimda,simdi Azerbaycanda Ermeni lerin yaptigi katliamle Turanciligin ne alakasi var,bu resmen Türk düsmanligi olmuyormu,yani sen Ermenilerin yaptiklarindan bahsedenleri Turancilikla sucla Ermenileri savunanlari ise devrimci ve Atatürkcü göster.Hadi ya güldürmeyin insani..! Kimin turancılıktan bahsettiğini yukarıları okursan görürsün. Ben bir şeyi gerçekten anlamıyorum. daha önce söyledim Bir kişi Irkçılık eleştirildiğinde, hemen Atatürkçülük eleştiriliyormuş gibi davranırsa. Atatürkçülükle ırkçılığı aynı kefeye koyan o olur. Turancılık eleştiriliyor şimdi, bunu Atatürk Milliyetçiliği eleştiriliyor gibi göstermek niye ? üstüne basa basa Atatürk'Ün turancı olmadığını ve turancılığa karşı olduğunu söyleyen benim. Bir tane ileti göster bana Ermenilerin savunulduğu burada gerçekten merak ediyorum. Bu kadar mı zor insanlara saldırmadan, onlar hakkında asılsız iddialarda bulunmadan tartışmak. Ben iddia ederim kimse bu forumda, Ermenilerin ve rusların kafkasyada yaptıklarını benden daha fazla anlatmamıştır. [/b ben resimleriyle belgeleriyle göstermişim. Hocalı katliamından sonra, Türkçü milliyetçi geçinenlerin nasıl. Pariste Hocalı'nın katilleriyle gizli gizli görüşüp. El ele kol kola, gülücükler saçarak pozlar verdiğini. Evet soruyorum. Bir tane ileti göster Ermenilerin savunulduğu. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 Kimin turancılıktan bahsettiğini yukarıları okursan görürsün. Ben bir şeyi gerçekten anlamıyorum. daha önce söyledim Bir kişi Irkçılık eleştirildiğinde, hemen Atatürkçülük eleştiriliyormuş gibi davranırsa. Atatürkçülükle ırkçılığı aynı kefeye koyan o olur. Turancılık eleştiriliyor şimdi, bunu Atatürk Milliyetçiliği eleştiriliyor gibi göstermek niye ? üstüne basa basa Atatürk'Ün turancı olmadığını ve turancılığa karşı olduğunu söyleyen benim. Bir tane ileti göster bana Ermenilerin savunulduğu burada gerçekten merak ediyorum. Bu kadar mı zor insanlara saldırmadan, onlar hakkında asılsız iddialarda bulunmadan tartışmak. Ben iddia ederim kimse bu forumda, Ermenilerin ve rusların kafkasyada yaptıklarını benden daha fazla anlatmamıştır. [/b ben resimleriyle belgeleriyle göstermişim. Hocalı katliamından sonra, Türkçü milliyetçi geçinenlerin nasıl. Pariste Hocalı'nın katilleriyle gizli gizli görüşüp. El ele kol kola, gülücükler saçarak pozlar verdiğini. Evet soruyorum. Bir tane ileti göster Ermenilerin savunulduğu. Sizinle daha fazla tartismayacagim,cünkü anlayabildigim kadari ile sizler elit tabaka olarak bu forumlarda herkese satasabilme hakkina sahipsiniz,benim böyle bir ayricaligim olmadigi icin havlu atiyorum.Kutlarim. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 ben insanlara saldırarak, onlara "vatan haini , türk düşmanı bilmemne"diyerek tartışmam. Karşımdakinin yazdıkları ne olursa olsun. Ezberlernmiş üç dört sloganı yazarakta tartışmam. Ben savunduğum şeyi anlatırım, örneklerim, sonuca vardırırım. Turancilik ve islamcilik iki farkli kavram bilende bilmeyende fikir yürütür.Sanki Atatürk milliyetcisi olmak Turancilikmis veya sanki dindar olmak islamcilikmis gibi.Turan nedir,Turan mümkünmüdür,kim turanciliktan bahsetmektedir?ha.. Camur at izi kalsin..Komünistlerin-mezhepci tarikatcilarin sloganlari..modasi gecmis Dev-sol yaftasi. Islamci-Islam gibi görünen demektir.Dinci-dindar gibi görünen.. Hepsini bir kenara koyalimda,simdi Azerbaycanda Ermeni lerin yaptigi katliamle Turanciligin ne alakasi var,bu resmen Türk düsmanligi olmuyormu,yani sen Ermenilerin yaptiklarindan bahsedenleri Turancilikla sucla Ermenileri savunanlari ise devrimci ve Atatürkcü göster.Hadi ya güldürmeyin insani..! yazdığı tek bir iletide bile. Kendinden farklı düşünenleri "komunist, mezhepçi, devsolcu, ermenileri savunan, türk düşmanı" ilan eden bir kişiyle elbette aynı konumda olamam ve hissetmem kendimi. Benim kendimi savunmak için düşüncelerim yeterim. Fazladan hakaret etmeye, ithamda bulunmaya ihtiyacım yok. ama sorarım tabi. mesela, yazdığı şeyin arkasında durabilen bir insana sorarım. - bu topiğin neresinde, Ermenilerin yaptıklarını anlatanlara Turancı demişim. -Bu topiğin neresinde Ermenileri savunmuşum. - Bu topiğin Neresinde Atatürkçülük Turancılıktır demişim (kaldıki okuma yazma bilen herkesin görebileceği gibi. aksini savunan benim topicte) bu ithamlarını ispat edebilene ne bileyim, alıntı yapıp gösterebilene saygı duyarım. Yok yapamayanada, tartışmayı öğrenmesini tavsiye ederim naçizane. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 bir insan. Irkçılar eleştirildiğinde, Milliyetçileri eleştiriyorlar diyorsa. O insanın mantığına göre milliyetçilik = ırkçılıktır. Bir insan, ırkçıların eleştirilmesini, türklerin eleştirilmesi olarak algılıyorsa o insana göre Türklük= ırkçılıktır Irkçıları kafatasçıları koruma savunma derdine düşüp. Bunu yaparkende Atatürkün arkasına saklanmak, bu ülkede yeni bir şey değildir. Bülent Ecevit'İn çok güzel bir sözü vardı: "Türkiyede Faşist vardır ama faşizm olmayacaktır" Bu türler bilsinlerki. Atatürkün hiç bir ilkesi, hiçbir sözü ırkçı emellere alet edilemez. Türk halkı ırkçı yaklaşımlara herzaman gereken cevabı vermiştir. Atatürkün hayatı boyunca mücadele ettiği, çağdışı, geri, ırkçı fikirleri ülkemizde yaymak için. Ülkenin her vatandaşını aynı derecede değerli gören Atatürkün arkasına saklanmasınlar boşuna. Çünkü hurda arabada nikelaj tutmaz. Sloganların peşinden koşup ne Atatürkçülüğü nede savunduğu şeyi bilmeyenlere tavsiyem ise. Atayı biraz okumaları. "Bizim içiin, turancılıkta, islamcılıkta mantıkli birer siyasa olamazlar" M. Kemal Atatürk önce uslubuna bir dikkat et bakalım. sen kimi neyle suçluyorsun. Adam gibi sorarsın kaynağı ne diye bizde söyleriz. İthamla soru sorulmaz “Ne İslamcı bir birlik, ne de Turancılık bizim için bir öğreti ya da mantıklı siyasa oluşturamaz” Mustafa Kemal Atatürk 1921 Eskişehir konuşması. "İslamcılık ve Turancılık siyasasının başarı kazandığına ve dünyayı uygulama alanı yapabildiğine tarihte rastlanamamaktadır" M. Kemal Atatürk Nutuk "Dahası, hiçbir sınır tanımayarak, dünyadaki bütün Türkleri de bir devlet olarak birleştirmek, ulaşılamayacak bir amaçtır. Bu, yüzyılların ve yüzyıllarca yaşamakta olan çok acı, çok olaylar ile ortaya koyduğu bir gerçektir" M. Kemal Atatürk Nutuk Atatürk Turancılığa kesin bir dille karşı olduğu gibi. Yaşadığı süre boyuncada berlinde ve moskovada olan turancıların ülkeye girişine izin vermemiştir. 1931 Yılında Türk ocalarını Turancılık fikrini yaymaya çalıştığı için kapatmıştır. Kimin turancılıktan bahsettiğini yukarıları okursan görürsün. Ben bir şeyi gerçekten anlamıyorum. daha önce söyledim Bir kişi Irkçılık eleştirildiğinde, hemen Atatürkçülük eleştiriliyormuş gibi davranırsa. Atatürkçülükle ırkçılığı aynı kefeye koyan o olur. Turancılık eleştiriliyor şimdi, bunu Atatürk Milliyetçiliği eleştiriliyor gibi göstermek niye ? üstüne basa basa Atatürk'Ün turancı olmadığını ve turancılığa karşı olduğunu söyleyen benim. Bir tane ileti göster bana Ermenilerin savunulduğu burada gerçekten merak ediyorum. Bu kadar mı zor insanlara saldırmadan, onlar hakkında asılsız iddialarda bulunmadan tartışmak. Ben iddia ederim kimse bu forumda, Ermenilerin ve rusların kafkasyada yaptıklarını benden daha fazla anlatmamıştır. [/b ben resimleriyle belgeleriyle göstermişim. Hocalı katliamından sonra, Türkçü milliyetçi geçinenlerin nasıl. Pariste Hocalı'nın katilleriyle gizli gizli görüşüp. El ele kol kola, gülücükler saçarak pozlar verdiğini. Evet soruyorum. Bir tane ileti göster Ermenilerin savunulduğu. ben insanlara saldırarak, onlara "vatan haini , türk düşmanı bilmemne"diyerek tartışmam. Karşımdakinin yazdıkları ne olursa olsun. Ezberlernmiş üç dört sloganı yazarakta tartışmam. Ben savunduğum şeyi anlatırım, örneklerim, sonuca vardırırım. yazdığı tek bir iletide bile. Kendinden farklı düşünenleri "komunist, mezhepçi, devsolcu, ermenileri savunan, türk düşmanı" ilan eden bir kişiyle elbette aynı konumda olamam ve hissetmem kendimi. Benim kendimi savunmak için düşüncelerim yeterim. Fazladan hakaret etmeye, ithamda bulunmaya ihtiyacım yok. ama sorarım tabi. mesela, yazdığı şeyin arkasında durabilen bir insana sorarım. - bu topiğin neresinde, Ermenilerin yaptıklarını anlatanlara Turancı demişim. -Bu topiğin neresinde Ermenileri savunmuşum. - Bu topiğin Neresinde Atatürkçülük Turancılıktır demişim (kaldıki okuma yazma bilen herkesin görebileceği gibi. aksini savunan benim topicte) bu ithamlarını ispat edebilene ne bileyim, alıntı yapıp gösterebilene saygı duyarım. Yok yapamayanada, tartışmayı öğrenmesini tavsiye ederim naçizane. :clover: :clover: Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 Bana tartismayi ögretmeye kalkmayin, ben tartismadanda kacmadim ve sonuna kadarda söylediklerimin arkasindayim, Otuzrup kalkip burada Türk milliyetcisiyim<diyenleri fasistlikle irkcilikla suclayan ben degildim,inkar etmenize gerek yok yazdiklarinizi birkac kez daha okuyun kafi. Sizinle tartismayi sona erdirmemin nedeni kacmak degildir,ben asla kacmam, ben sizinle tartismayi kesmek durumundayimda ondan, sanirim beni cok iyi anlamissinizdir. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 hala asılsız iddia ve saldırıya devam görüyorum. hakkımda bir ithamda bulunuyorsan bunu kanıtlamak zorundasın. Çok açık ve net soruyorum. Kime burada faşist veya ırkçı demişim.? iddiada bulunuyorsan, göstereceksin. CYRANO bu forumda şu kullanıcıya faşist demişsin şu kullanıcıya Irkçı demişsin diye. evet bekliyorum. Gerçekten tek tartışma kültürü, karşısındakina asılsız ithamlarla tartışarak haklı çıkmaya çalışanlar olmasa. Tüm tartışma platformları bir tartışma ortamı işlevi görebilir. Görüldüğü gibi bazı insanlar. Sadece iddialarıyla vardır. Onlardan kişiler hakkındaki iddialarını ve ithamlarını kanıtlamalarınızı istediğinizde. söyleyecek şeyleri yoktur. Çünkü bu dünyanın en kolay şeyi birilerini bir şeyle itham etmektir. Burası insanlara saldırarak, onlara asılsız iddialarla ithamlarda bulunarak kişinin kendini savunacağı bir tartışma platformu değildir. İddiada bulunan yada birisini bir şeyle itham eden ise. Bilirki burada herkesin yazdıkları ortadadır. İddia sahibi bir yalancı değilse, itham ettiği şeyi göstermek zorundadır. Bu işin hakkı ve formatı budur kanımca. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 ‘‘Aziz milletvekilleri, Bizim yolumuzu çizen, içinde yaşadığımız yurt, bağrından çıktığımız Türk Milleti ve bizde milletler tarihinin bin bir facia ve ızdırap dolu yapraklarından çıkardığımız sonuçlardır. Yasaların ruhu bizim yalnız bir kısım vatandaşla ilgilenmemizi yasaklar. Biz bütün Türk Milletine hizmet veriyoruz.’’1 Kasım 1937 T.B.M.M ‘‘ Yabancı bir devletin himaye ve sahipliğini kabul etmek insanlık niteliklerinden yoksunluğu, aciz ve beceriksizliği itiraftan başka bir şey değildir.’’ Mayıs 1919 ‘ ‘ Aciz ve korkak insanlar herhangi bir felaket karşısında milletin de korkuya düşmesine ve çekingen bir hale gelmesine sebep olurlar.’’ 4 Mart 1937 Ankara ‘‘ Emniyet ve hak işleriyle alakalı usullerde ve kanunlarda, kolaylık, çabukluk, açıklık ve kesinlik esas olmalıdır.’’1 Kasım 1937 Ankara ‘‘ Terbiyedir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir sosyal toplum halinde yaşatır. Veya bir milleti esaret ve felaket terk eder. Eylül 1925 ‘‘ Aydınlarımız içinde çok iyi düşünenler vardır. Fakat umumiyet itibariyle şu hatamız da var ki, tetkikat ve etraflı araştırmalara yer olarak ekseriyetle kendi memleketimizi ve ihtiyaçlarımızı almalıyız, Aydınlarımız belki bütün cihanı, bütün diğer milletleri tanır, lakin kendimizi bilmeyiz.’’ 20,03,1923 Konya ‘‘Halka yaklaşmak ve halkla kaynaşmak daha çok ve daha ziyade aydınlarımız düşen bir vazifedir. Gençlerimiz, aydınlarımız ne için yürüdüklerini ve ne yapacaklarını evvela kendi dimağlarında iyice kararlaştırmalı ve onları halk tarafından iyice anlaşılıp kabul edilecek bir hale getirmeli ve ancak ondan sonra ortaya atmalıdır.’’1923 - Doğuşumdaki tek fevkaladelik Türk olarak dünyaya gelmemdir. - Bir Türk dünyaya bedeldir! - Türk öğün, çalış, güven,! - Ne mutlu Türküm diyene! - Türke müspet ve iyi bir şey veriniz. Bunu reddetmesi ihtimali yoktur. - Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. - Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. - Türk milletinin tabiat ve şiarına en mutabık olan idare Cumhuriyet idaresidir - Benim hayatta yegane övüncüm Türklükten başka şey değildir. ‘‘ Bizimle barış yapmak istediklerini söyleyenler, görüşlerinde ayak diretmeden, bu meselede Türk milletinin azim ve iradesi aleyhine yürümek kabil olmayacağını anladıklarını yakında göstermekle acele edeceklerdir.’’ 25,12,1922 Ankara ‘‘ Ey Türk Gençliği; birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini sonuna kadar muhafaza ve savunmaktır.’’ 20,10,1927 Ankara ‘‘ Her Türk kişisinin son nefesi, Türk ulusunun son nefesinin sönmeyeceğini, onun daimi olduğunu göstermelidir.’’ 01,11,1935 Ankara ‘‘ Yüksel Türk, senin için yüksekliğin sınırı yoktur.’’ 11,12,1935 Ankara ‘‘ Asla şüphem yoktur ki Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafıyla, atinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.’’ M. K. Atatürk ‘‘ Açık ve salim düşünmek, açık ve salim hareket etmek ve bu suretle Türk’ün yüksek siyasi müessesesi Cumhuriyeti yükseltmekle beraber bu konudaki düşüncelerini açıkça ileri sürenler asla birbirlerine karşı değildirler.’’ 10,08,1930 Yalova ‘‘ Az zamanda çok ve büyük işler yaptık bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir.’’ Atatürk'çü olduğunu idda ederek onun felsefesi ve mesajını saptırmak isteyenler bu sözlerin Atatürk'e ait olduğunu bilmiyorlar mı? Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı herkes Türk Vatandaşıdır ama kendisini ne kadar bu vatana ait hissetmektedir ve bununla övünmektedir. Bununla övünmeyi bile ırkçılık addetmek isteyenler Atatürkçü olamazlar. Türklüğü aşağılayanlara şakşak tutanlar Türklüğü anlamışlarmıdır? Atatürkü anlamış olabilirlermi? Hatta Atatürkçü olabilirlermi? Sanki Atamızın ne söylediği açıkça belli değilmiş gibi Türk ve Türklük hakkında başka yorumlar getirmeye çabalayan aydınlar!!! amaç olarak neyi hedeflemektedirler. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Neyin Irkçılık adledildiği Ortadadır. "Çerkesler, Lazlar, Kürtler, Pomaklar, Ermeniler, lezgiler, arnavutlar türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" Hüseyin Nihal Atsız Bu Irkçılıktır "Türk Irkından gelenler, kanı ve soyu Türk olanlar. Tek bir devlet altında toplanmalı ve dünyaya hükmetmelidir (Turancılık)" Bu Irkçılıktır. "Maraşta sırf alevi oldukları için, yeni doğmuş bebekler bacaklarından ikiye ayrılarak, hamile kadınlar karınları kazmalarla deşilerek, kadın çocuk yaşlı demeden yüzlerce kişi silahlarla, bıçaklarla, baltalarla katledilmesi" Bu Irkçılıktır "Sadece Türk anadan ve Türk babadan doğanlar, ve kanı türk olanlar Türk'tür" Bu Irkçılıktır. Yukarıda saydıklarımın Atatürkçülükle bir alakası yoktur. Ki bunu savunan dernekler "Türk Ocakları" gibi Atatürk tarafından kapatılmış. Bu görüşleri savunanlar Atatürk yaşadıkça ülkeye girememiştir. Bu yukarıda sayılanların Irkçılık olmadığını düşünenler önce fikrini açık olarak ortaya koysun. Biz bunları eleştirdikçe, bunu Atatürkçülük ve Türk Milliyetçiliği eleştiriliyormuş gibi yansıtmaya çalışanların amaçları ortadadır. Zira onlar Atatürkçülüğü böyle algılamaktadır. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Irkçılık nedir kimler ırkçıdır öğrendik öğrenmeye devam ediyoruz. Milliyetçilik nedir ve gerçek vatanseverler neyi destekler bu konu hakkında da kim ne düşünüyorsa açıkça ortaya koysun. Vatan adına mücadele nasıl verilir, hainler nasıl ayırt edilir, bu milleti kim *****lar kim onere eder nasıl anlaşılır, vatan bütünlüğü üzerinde içinde ve dışında eylemler gerçekleştirenler kimliklerinde TC vatandaşı yazıyor olsada ve hatta kendilerine vatanperver desede asıl önemli olan ne yaptıklarıdır, kimleri destekledikleridir. bütün enerjisini milli birliği bozmaya ve Türklüğü *****lamaya harcayanlar, olumlu tek bir söz söylemezken nasıl oluyorda vatandaş ve vataperver oluyor? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Sayin Keskinkalem,Atatürk milliyetciligini hazmedemeyenler,her milliyetcilik kelimesini kullananin üzerine cullanarak onu susturmaya calismislardir,gercekler yüzlerine haykirildigi zamanda,-biz Irkcilardan bahsetmistik-diye milliyetcilere yaptiklarini inkara kalkismislardir.Bunlarin kimler oldugunu herkes bilmektedir. Ben yine ayni seyi söylemek istiyorum,hangi tarafta olursa olsun,kimki Atatürk'ü kullanarak onu kendi asiri ideolojisine ortak etmeye calisiyorsa oTürk dostu degildir. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Neyin Irkçılık adledildiği Ortadadır. "Çerkesler, Lazlar, Kürtler, Pomaklar, Ermeniler, lezgiler, arnavutlar türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" Hüseyin Nihal Atsız Bu Irkçılıktır "Türk Irkından gelenler, kanı ve soyu Türk olanlar. Tek bir devlet altında toplanmalı ve dünyaya hükmetmelidir (Turancılık)" Bu Irkçılıktır. "Maraşta sırf alevi oldukları için, yeni doğmuş bebekler bacaklarından ikiye ayrılarak, hamile kadınlar karınları kazmalarla deşilerek, kadın çocuk yaşlı demeden yüzlerce kişi silahlarla, bıçaklarla, baltalarla katledilmesi" Bu Irkçılıktır "Sadece Türk anadan ve Türk babadan doğanlar, ve kanı türk olanlar Türk'tür" Bu Irkçılıktır. açık ve net olarak soruyorum. Bunlar Irkçılıkmıdır değilmidir. ? ve hakkımda iddiada bulunanları bir kez daha ispata çağırıyorum. alıntı yaparak vs. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Sayin Keskinkalem,Atatürk milliyetciligini hazmedemeyenler,her milliyetcilik kelimesini kullananin üzerine cullanarak onu susturmaya calismislardir,gercekler yüzlerine haykirildigi zamanda,-biz Irkcilardan bahsetmistik-diye milliyetcilere yaptiklarini inkara kalkismislardir.Bunlarin kimler oldugunu herkes bilmektedir. Ben yine ayni seyi söylemek istiyorum,hangi tarafta olursa olsun,kimki Atatürk'ü kullanarak onu kendi asiri ideolojisine ortak etmeye calisiyorsa oTürk dostu degildir. saygilarla haklısınız dostum saygılar söylediklerinize gönülden katılıyorum. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Neyin Irkçılık adledildiği Ortadadır. "Çerkesler, Lazlar, Kürtler, Pomaklar, Ermeniler, lezgiler, arnavutlar türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" Hüseyin Nihal Atsız Bu Irkçılıktır "Türk Irkından gelenler, kanı ve soyu Türk olanlar. Tek bir devlet altında toplanmalı ve dünyaya hükmetmelidir (Turancılık)" Bu Irkçılıktır. "Maraşta sırf alevi oldukları için, yeni doğmuş bebekler bacaklarından ikiye ayrılarak, hamile kadınlar karınları kazmalarla deşilerek, kadın çocuk yaşlı demeden yüzlerce kişi silahlarla, bıçaklarla, baltalarla katledilmesi" Bu Irkçılıktır "Sadece Türk anadan ve Türk babadan doğanlar, ve kanı türk olanlar Türk'tür" Bu Irkçılıktır. gerçekten merak ediyorum Bunları söyleyenlere Türk düşmanı diyenler. Bu sayılanlar Irkçılıkmı değilmi ? çokmu zor oldu soru ? Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Irkçılık nedir kimler ırkçıdır öğrendik öğrenmeye devam ediyoruz. Milliyetçilik nedir ve gerçek vatanseverler neyi destekler bu konu hakkında da kim ne düşünüyorsa açıkça ortaya koysun. Vatan adına mücadele nasıl verilir, hainler nasıl ayırt edilir, bu milleti kim *****lar kim onere eder nasıl anlaşılır, vatan bütünlüğü üzerinde içinde ve dışında eylemler gerçekleştirenler kimliklerinde TC vatandaşı yazıyor olsada ve hatta kendilerine vatanperver desede asıl önemli olan ne yaptıklarıdır, kimleri destekledikleridir. bütün enerjisini milli birliği bozmaya ve Türklüğü *****lamaya harcayanlar, olumlu tek bir söz söylemezken nasıl oluyorda vatandaş ve vataperver oluyor? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.