Φ kontrsağduyu Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Türkiye yılın ilk 6 ayında yüzde 7,5 büyüdü Türkiye, bu yılın ikinci üç aylık döneminde (Nisan, Mayıs, Haziran) yüzde 8.5 oranında, geçen ilk altı ayda ise yüzde 7.5 oranında büyüdü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'ten yapılan açıklamada, 2006 yılı ikinci üç aylık döneme ilişkin hesaplanan Gayrı Safi Milli Hasıla (GSMH) değeri bir önceki yıla göre sabit fiyatlarla yüzde 8.5 arttı. Üretim yöntemi ile hesaplanan GSMH tahmininde, 2006 yılının ikinci üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre cari fiyatlarla GSMH yüzde 21.3'lük artışla 132 milyar 861 milyon YTL, ABD doları cinsinden ise yüzde 14.2'lik artışla 91 milyar 624 milyon dolar oldu. 2006 yılının ikinci üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla GSMH yüzde 8.5'lik artışla 37.2 milyon YTL olurken, 2006 yılının ilk altı aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre cari fiyatlarla GSMH yüzde 17.7'lik artışla 240.158 milyon YTL, ABD doları cinsinden yüzde 13.6'lık artışla 172 114 milyon dolar oldu. TÜİK açıklamasında, 2006 yılı ikinci döneme ilişkin hesaplanan Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) değeri ise bir önceki yıla göre sabit fiyatlarla yüzde 7.5 artış gösterdi. Üretim yöntemi ile hesaplanan GSYH tahmininde, 2006 yılı ikinci üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre cari fiyatlarla GSYH yüzde 20.4'lük artışla 132 milyar 652 milyon YTL, ABD doları cinsinden yüzde 13.3'lük artışla 91 milyar 470 milyon dolar oldu. TÜİK'ten yapılan açıklama şöyle: "2006 yılının ikinci üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla GSYH yüzde 7.5'lik artışla 37.3 milyon YTL olmuştur. 2006 yılının ilk altı aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre cari fiyatlarla GSYH yüzde 17.2'lik artışla 240 074 milyon YTL, ABD doları cinsinden yüzde 13.0'lık artışla 172 054 milyon dolar olmuştur. 2006 yılının ilk altı aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla GSYH yüzde 7.0'lik artışla 69.3 milyon YTL olmuştur. 2006 yılı ikinci döneminde harcama yöntemiyle GSYH tahmininde özel nihai tüketim harcamaları sabit fiyatlarla yüzde 10.1, devletin nihai tüketim harcamaları yüzde 18.0, gayri safi sabit sermaye oluşumu yüzde 10.9, mal ve hizmet ihracatı yüzde 4.3, mal ve hizmet ithalatı yüzde 10.0 artış göstermiştir." Alıntı
Φ asil1453 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 güzel yazmışsın ama işte buradaki cumhuriyet okurlarına ters düşersin.. onlara göre gündem başörtüsü, islamın açığını aramak gibi konulardan oluşuyor.. bir anda gerçek olayları yazıpta onları inciltme... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2006 bu buyumeler halkın cebıne bır turlu yansımıyor.Turkıyede 10-15 tane holdıngler var hep holdıng patronları zengın oluyor.ekonomı bunlara gore yazılıp cızılıyor.halk kan agladıktan sonra ıstersek %50 buyuyelım neye yarar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 bu buyumeler halkın cebıne bır turlu yansımıyor.Turkıyede 10-15 tane holdıngler var hep holdıng patronları zengın oluyor.ekonomı bunlara gore yazılıp cızılıyor.halk kan agladıktan sonra ıstersek %50 buyuyelım neye yarar Evet haklisin Jön,bu holdinglerden biriside 3 sene öncesine kadar iflas etmenin esigine gelen fakat simdi ise Ihlas holding diye anilan holdingtir,gelin görün isterseniz,Yalovanin Armutlu ilcesinin neredeyse yarisini satin almis tatil köyü diye tesettür kampi yapmis ve bu araziyi ayrica kaplica suyunu evlerine getirebilmek icinde AKP li Belediye baskanlarini avucuna almistir.siradan bir vatandasa imar izni vermeyen bu isbilir belediyeler maalesef adi IHLAS holding olunca neredeyse Armutluyu onlara peskes cekecek kadar isin icindeler.Evet büyüyen Türkiye degil Ihlas gibi holdinglerdir. saygilarla Alıntı
Φ commandante Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 evet %7.5 büyüdük(!) bu haberin çıktığı gün atv haberi izledim sokakta röportaj yapmışlar en azından 20 kişiye sordular hepsi de güldü ve geçti demek ki bu büyümeden bayağı bi etkilendi esnafın,işçinin,emeklinin kısacası halkın cebi. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 Neremizle gülsek acaba Bu çok açık bir yalandır.Cari açık bize gerçeği fazlasıyla söylüyor.DİE demişki % 7 büyüdünüzü cari açığa bakın o büyümeyi o büyümeden çıkarın.işye gerçek büyümemiz budur Alıntı
Misafir seyrekler Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 Bu büyüme nerede görüldü. Konuyu açan arkadaş inandımı acabaa...? Alıntı
Φ asil1453 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2006 evet büyüdük ben inanıyorum.... en azından kendi işlerim acısından bakınca bayağı fark oldugunu görüyorum. antalyaya yapılan yatırımın bile haddi hesabı yok. diğer konudada yazdım fiyat farklarını önceden neydi şimdi ne kadar düştü diye... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.