Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Tüm bunların sebebi Cumhuriyettir dimi.

Tabi canım Cumhuriyetten önce bu memlekette fuhuş yoktur. İstanbulun her sokağında bir randevu evi yoktur. Parlak oğlanlar ocaklarda satılmamaktadır. Kahvehanelerde bırak içkiyi güpegündüz, afyon tütürülmemektedir. Ne olduysa Cumhuriyetten sonra olmuştur dimi.

şimdi ben buraya bir dosya açarım. ağzınız açık kalır.

Biz daha unutmadık. Tarikatlarda gencecik kızların kandırılıp, kucaktan kucağa dolaştığını. Oşeyh senin bu şeyh benim kullanıldığını. Açtıkları kurslarda erkek çocuklarına tecavüz edildiğini. tekrar söylüyorum bir dosya yaparım şimdi burada. ağzınız açık kalır.

ama yok bunlar önemli mi, iki sevgil bir bankta öpüşmesi midesini bulandırırmış.

Vay efendim kadınların başı açılmışta, ahlaksızlık almış yürümüş. Bu nasıl bir genellemedir ya. İki tane örnek alırlar önlerine başlarlar oradan genelleme yapmaya. İyide siz bu mantığınızla. Eyüp sultan mezarlığında. Bir ölünün mezarının üstünde erkek arkadaşıyla seks yapan türbanlı kızın tv deki görüntüsüne bakıp, bütün türbanlılar böyledir mi diyeceksiniz.

İslami yasalarla yaşayan toplumlara bir bakın. Arabistan da kimse çocuğunu bir iş yerine çırak olarak vermez. Ustası ırzına geçmesin diye. Fuhuş dersen merak etme. Almanyayı aratmaz. Uyuşturucu dersen dünyaya şeriatla yönetilen ülkelerden dağılır.

bir ikincisi nereden çıkardınız Türk kültürü = Osmanlı Kültürü nü ?

Bunun için mi Bütün Türk boyları Osmanlı tarihi boyunca Osmanlıya isyan etti. Hangi Türk kültüründe var, rumdan devşirmeyi Türk iline vali yapmak. Türk beylerini emrine sokmak.

Sonra nedir bu eskiye özlem. Bu mu tarihe sahip çıkmak.

Göktürkler, Hun lara geri dönelim demiş midir ?

Seulçuklu Göktürklere geri dönelim demiş midir ?

Osmanlı selçukluya geri dönelim demiş midir ?

siz hala bir türk sancağında yaşıyorsanız. bu güne getiren devletlerin hepsi geriye değil ileriye baktığı içindir bu.

osmanlı döneminin ahlak anlayışını osmanlıya atmış olduğunuz çamurların kaynağı hiç şüphesiz gene ya ermeni kökenli yada dış kökenli kaynaklardır çünkü bu tür ithamlar kuyruk acısından doğan ithamlardır niye gocunuyorsun ki osmanlının soyu değilmiyiz soyundan niye geri duruyonki üzülme soyumuzun alnı aktır

ama sen soyunu inkar edersen onu bilemem kendine başka bir soy bul

biz osmanlıyız varsa delil kaynaklarıyla koyun yoksa o ağzınız dan çıkan laflar tekrar ağzınıza geri döner

• Cevaplar 58
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Tüm bunların sebebi Cumhuriyettir dimi.

Tabi canım Cumhuriyetten önce bu memlekette fuhuş yoktur. İstanbulun her sokağında bir randevu evi yoktur. Parlak oğlanlar ocaklarda satılmamaktadır. Kahvehanelerde bırak içkiyi güpegündüz, afyon tütürülmemektedir. Ne olduysa Cumhuriyetten sonra olmuştur dimi.

şimdi ben buraya bir dosya açarım. ağzınız açık kalır.

Biz daha unutmadık. Tarikatlarda gencecik kızların kandırılıp, kucaktan kucağa dolaştığını. Oşeyh senin bu şeyh benim kullanıldığını. Açtıkları kurslarda erkek çocuklarına tecavüz edildiğini. tekrar söylüyorum bir dosya yaparım şimdi burada. ağzınız açık kalır.

ama yok bunlar önemli mi, iki sevgil bir bankta öpüşmesi midesini bulandırırmış.

Pes artık diyorum sana çünkü hala sırf muhalefetlik olsun diye yazdığını düşünüyorum yazımı okumadığın nasılda belli oluyor şartlanmış beyin diye ben buna derim kardeşiiimm ben yazımın neresinde tüm bunların suçlusu cumhuriyettir diye bir tabir kullandım tam tersine siz 83 yıldan öncesini kabul etmiyorsunuz ama ben tüm geçmiş tarihimizi göğsümü gere gere kabul ediyorum diyorum,bana dosya açacakmışta ağzımda açık kalacakmış biz ne dosyalar görüp ağzımız açık kalıyor biliyormusun sen?sen gitde asıl tecavüzlerin hangi yurtlarda kimler tarafından yapıldığını araştır önce bana verbileceğin iki örneğe ben 100 lerce örnek gösteririm asıl senin ağzın açık kalır öyle ki alt çenen yere düşer.

Bankta masum bir öpüşmek öylemi öyle ya ben öpüşmeyle sevişmeyi ayrıt edemeyecek bir yaştayım ya o yüzden anlıyamamış olmalıyım.

Birde imzanda neden o muhterem şahısların resimlerini kullanıyorsun madem öyle kimleri kandırmaya çalışıyorsun Şeyh Şamil'i bilmeyen atasını ne bilir bari şeyhlere hakaret ederken düşün biraz genelleme yaparak kimleri kapsıyor yazılarım diye.......

Gönderi tarihi:

Tarikat şeyhi Yaşar Y.'nin tecavüzüne uğradığını öne süren bir kadın, Akfırat Beldesi'nde yaşanan talanı gözler önüne serdi

Tuzla'nın Akfırat Beldesi'ndeki büyük vurgun, bir kadın sayesinde ortaya çıktı. Tecavüz suçlamasıyla gözaltına alınan Nakşibendi Tarikatı şeyhi Yaşar Y.'nin, sayısız usulsüzlükte parmağını olduğu öne sürüldü.

Akfırat Beldesi'nde yaşayan F.Ş, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü tarikat şeyhinin etrafında dönen usul-süzlükleri jandarmaya ihbar etti. Aylar süren titiz bir soruşturma sonunda harekete geçen jandarma, Akfırat Beldesi'nde şok bir operasyon düzenledi

Baskında, Nakşibendi Tarikatı şeyhi 51 yaşındaki Yaşar Y. ile, beldedeki bazı yolsuzlukluklara adı karışan Akfırat Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Çetin, eski Muhtar Dursun Karasu'nun da aralarında bulunduğu 4'ü kadın 13 kişi yakalandı. Başka kadınlarla da ilişkisi olduğu öne sürülen Yaşar Y.'nin, bel- dedeki herkesi etkisi altına aldığı, izin almadan hareket edenleri cezalandırdığı öğrenildi. Yaşar Y.'nin, 'Akfırat Evleri' adı altında 100 lüks konutun inşaatını yaptığı, Darıca'da orman arazisi içinde görkemli bir villasının bulunduğu da öğrenildi.

2003 akşam

"Fadime Şahin adlı bir genç kız, Aczmendi tarikatının şeyhi Müslüm Gündüzle bir evde fuhuş yaparken yakalandı. Aynı genç kızın, daha öncede Ali Kalkancı adlı "hoca" tarafındanda kullanıldığı anlaşıldı"

1997

"Bursada Hidayet Vakfına bağlı İlkgüneş İlköğretim Okulu'nun rehber öğretmeni, Özgen İmamaoğlu, Evinde, çocuklarla cinsel ilişkiye girerken ve çocukların çıplak halde çekilmiş fotoğraflarını internet üzerinden sattığı için inter-pol'ün çocuk ******* birimi ve bursa emniyetinin ortak çalışmasıyla yakalandı"

2001

"Adnan Hoca adıyla bilinen Adnan Oktar'ın villarına ve "pembe evler" ine baskınlar düzenlendi. baskınlarda çok sayıda şantaj amaçlı çekilmiş seks kasetleri, ele geçirildi."

1999

ve tabi, haber bültenlerinde haber programlarında, Kerameti kendinden menkul şeyh bozuntularının kadınları nasıl taciz ve istismar ettiğini her gün izliyoruz.

bu arada, dolandırıcı tacizci şeyh bozuntularıyla, Şeyh Şamil'i mukayese bile etmeyin.

Gönderi tarihi:

İzmir’in Urla ilçesinde örnek proje olarak açılan Barbaros Çocuk Köyü’nde kalan çoğu kız, 12 çocuğa taciz ve tecavüz iddialarıyla ilgili 27 ocak'ta idari soruşturma başlatılmıştı.

Aynı gün düzenlenen operasyonla aralarında köy müdürü ve oğlunun da bulunduğu 12 kişi polis tarafından gözaltına alınmış ve mahkemeye sevkedilen zanlılardan üçü mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

alıntı cnn turk

Taciz skandalını çabuk unuttuk

SHÇEK'te "görevden alınamayan" yöneticilere iki önemli örnek veriliyor. Kurumun bir ildeki yurdunda barınan 22 yaşındaki özürlü kıza tecavüz ettiği iddiasıyla görevden alınan, ardından da belgelerle hakkında suç duyurusunda bulunulan bir yöneticinin, göreve dönmek için açtığı idari davayı kazandığı ve yeniden görev almayı beklediği öğrenildi.

Malatya Çocuk yuvasında ortaya çıkan ve Türkiye'yi ayağa kaldıran şiddet görüntülerinin arkasında, devlet personel sisteminin çarpıklığı yatıyor. Taciz ve şiddet olaylarının yaşandığı çocuk yurtlarında görev yapan yönetici, bakıcı ve diğer görevliler görevden alınamıyor, ihmal veya suçlarının cezasını ancak "sürgüne gönderilerek" çekiyorlar. Şiddet ve tecavüz iddialarıyla açığa alınan yöneticiler bile mahkeme kararıyla tekrar görevine dönebiliyor.alıntı barobirlik.

size böyle 100 lerce örnek verebilirim cyrano üstelik bu duruma mağdur kalan bozuk toplumun hatası olan savunmasız küçücük çocuklar üstüne üstlük devletin koruyun ve eğitin diye teslim ettiği insanlar tarafından bu muamelelere maruz kalıyorlar dedim ya sayfalar yetmez bunları yazmaya neden özgürlük adı altında yapılan zevkin bedelini ödeyen çocuklar yazık değilmi?işte savunduğunuz insanların yol açtığı trajik olaylar.

Ayrıca ben Şeyh Şamilin ayağının tozunu öperim sizin gibi göstermelikte sahip çıkmam.

Gönderi tarihi:

bana sadece Atatürkçü düşünçeye sahip insanların sayısını söyleye bilirmisiniz.. abartılı veya abartısız...

forumdan bunun cevabını bekliyorum...

sevgiler...

gerçi sayısı ne olursa olsun ve kendimide katıyorum bunun içine Atatürk ü kullananlarla aynı safda kesinlikle olamam nasıl dini siyasetde istismar edip kullananlarla aynı safta olamayacagım gibi..

buda ayrı bi konu benim için....

.

.

.

ismi bilinmez sehidleri duasız bırakmadık yürüyorsak bu topraklarda özgürce

biz bu nesil konuşuruz sadece boş boş... lafla pc başında üstüklük sagladın mı Atatürk çü oldugunuzu sanırız. da kendimizi bi nimetden sayarız...

bu milletin cekeçeği ceza büyük.. her şeyi hak ediyoruz...

Gerçekten çok güzel,doğru ve yerinde bir cevap

Sana katılıyprum

Gönderi tarihi:

Tarikat şeyhi Yaşar Y.'nin tecavüzüne uğradığını öne süren bir kadın, Akfırat Beldesi'nde yaşanan talanı gözler önüne serdi

Tuzla'nın Akfırat Beldesi'ndeki büyük vurgun, bir kadın sayesinde ortaya çıktı. Tecavüz suçlamasıyla gözaltına alınan Nakşibendi Tarikatı şeyhi Yaşar Y.'nin, sayısız usulsüzlükte parmağını olduğu öne sürüldü.

.

.

.

1999

ve tabi, haber bültenlerinde haber programlarında, Kerameti kendinden menkul şeyh bozuntularının kadınları nasıl taciz ve istismar ettiğini her gün izliyoruz.

bu arada, dolandırıcı tacizci şeyh bozuntularıyla, Şeyh Şamil'i mukayese bile etmeyin.

biz rejimden bahsediyoruz sizse kişilerden verilecek bir cevap olmayınca artık falan şeyh şunu yaptı filan müğrit bunu yaptı.şahısların yaptığı hatalar kendilerini bağlar.yaptıkları bu hataya yine bu rejim sebebtir

bu kasetlerden bu rejimin kasetleri

nede olsa özgür cumhuriyet ülkesi her türlü ***** film çevirebilirsiniz bahsettiğiniz kasetler hangi rejimin ürünüdür sorabilirmiyim ayıp ayıp diyecek bir şey bulamıyorum sizden ülkücü değil türkücü bile olmaz.bu konuyuda burda kapatıyorum kendi adıma çünkü seviye gittikçe düşüyor

Gönderi tarihi:

selam ve dua Allah ve Resulüne kıyamete kadar tabi olanların üzerine olsun....

Türkiyede pekçok insan, mevcut devleti savunduğu ve İslam Sistemini lanetlediği halde, bir yandan da "müslümanım" demekte bir sakınca görmemektedirler.

Zaten Laik devlet düzeninde, devletin din işlerine karışması sakıncalıdır, müslüman olmayanlara da hakarettir! Bıraksınlar herkes inancını yaşasın ikiyüzlülük yapmanın mertlikte yeri yoktur

İnancını yaşayamayan kim arkadaşım?

Bir kısım farkları burada zikredelim:

1- Allahın Dininde; hâkimiyet kayıtsız şartsız Allahındır, Onun emirleridir. Devletin dininde ise, hâkimiyyet kayıtsız şartsız Atatürk ilkeleri dOĞrultusunda milletindir.

Din Allah'ın olsun, devlet de milletin. Zaten ne Allah ne de bir temsilcisi ortada olmadığına göre devletin hakimi olamaz. Tek ciltlik bir kitapla da devlet idare edilemez. Etmeye kalkarsanız İslam ülkelerine benzersiniz...

2- Allahın gönderdiği Dinin sahası, istisnasız bütün hayat safhaları olup, insanoğlunun söz, fiil ve hareketlerini içine almış ve hepsi hakkında hüküm koymuş, müeyyideler getirmiştir. Devletin tanıdığı din ise; Allah ile kul arasında bir vicdan işi olup camide yapılan bir takım ibadetlerdir, dünya ile bir ilgisi yoktur.

Uydurma uydurma... İstisnasız bütün hayat safhalarıymış... Peah.. İşlerine gelince "Kur'an bir hukuk kitabı değildir" derler, gelmeyince "Her şeyi kapsar"....

3- Allahın dininde; Din devlet bütünlüğü vardır; ibadeti siyaset, siyaseti de ibadettir. Devletin dininde ise; din ayrı devlet ayrıdır, ibadet ayrı siyaset ayrıdır. Bunları birbirine karıştırmak suçtur, ceza gerektirir.

Dinin siyaseti geçerli değildir. Yoksa din yalnızca Allah'ın oluncaya kadar savaşmaya kalkarsanız, elinizdeki din de gider, telef olursunuz...

4- Allahın Dininde; kanun koyma yetkisi yalnız Allaha aittir, uygulayıcısı Peygamber veya halifeleridir. Devletin dininde ise, kanun koyma yetkisi millete ve laik millet meclisine aittir. Uygulayıcısı laik iktidar hükümetidir.

Allah'ın kanunları pek bir sınırlı be kardeş... Değişen Dünya'ya yetişemiyor. Ya sürekli kitap gönderip kanunları yenilesin, ya da Dünya'nın değişimine engel olsun...

5- Allahın dininde; Anayasa Kuran dır. Devletin dininde ise, anayasayı Atatürk ilkeleri doğrultusunda millet ve temsilcileri yapar.

Ama Allah Anayasasını derleyip toparlatamamış... Çok karışık, neyin nerede olduğu belli değil. Başlıklar ve maddeler halinde olsaymış çok daha iyi olurmuş...

6- Allahın dininde; kaynak Kuran, örnek Peygamberdir. Devletin dininde ise, kaynak insan aklı, avrupa kanunları, örnek Mustafa Kemaldir.

Zoruna mı gitti?

7- Allahın dininde; hukuk sistemi İslamdır, İslam hukukudur. Kurana dayanır. Devletin dininde ise, hukuk sistemi İsviçre ve Roma hukukudur.

Uydurma uydurma... İslam hukuku yalnızca Kur'an'a dayanmaz...

8- Allahın dininde din hem dünya hem de ahiret işlerine karışır. Devletin dininde ise sadece ahiret vardır; Din dünyaya, idareye karışmaz.

Ne demek istediğin anlaşılmıyor...

9- Allahın dininde; aile yönetimi Dine, Şeriata bağlıdır. Devletin dininde ise, aile yönetimine din karışamaz. Evlenme ve boşanmalar, karıkoca arasındaki hak, hukuk ve görevler; İsviçre medenî kanunundan gelir, geçer.

Bunun için Atatürk'e ne kadar minnet etsek azdır...

10- Allahın dininde; eğitim ve öğretim sistemi dine göredir. Okul programları yapılırken ibadet saatleri gözönünde tutulur. Devletin dininde ise eğitim sistemine din karışamaz; müfredat programları yapılırken ibadet saatleri nazari itibare alınmaz.

Allah'ın eğitim-öğretimi pek umursadığını sanmıyorum. Zira bu konuda Kur'an'da tek bir ayet yoktur...

11- Allahın dininde; basın-yayın dine göre çalışır. Allaha ve Dinine saldırı yapılamaz. Devletin dininde ise basın-yayına din karışamaz. Atatürk ilkeleri hariç, herkes eleştirilebilir, hatta Allaha küfretmek bile suç deĝildir.

Basın yolu ile Allah'a küfür edilmesine yalnızca 1 (yazı ile "bir") örnek gösterin, ben de sizi bu konuda haklı bulayım

12- Allahın dininde; mahkemeler Kurana göre kurulur; hâkimler hükümlerini Şeriata göre verirler. Devletin dininde ise, İtalya, İsviçre ve benzeri ülkelerden getirilen kanunlara göre kurulur, hüküm ve kararlar da bunlara göre verilir. Tabi araya büyük adamlar ve rüşvet girmezse, aksi takdirde bu hukuk ta geçersiz olur.

Sanki zamanında kadılar hiç rüşvet almamışlar...

13- Allahın dininde; içki haramdır; alım satımı, taşınması ve fabrikası da haramdır. Devletin dininde ise, bunların hepsi, caiz ve serbesttir hatta teşvik edilir.

Sağlığına...

14- Allahın Dininde; faizin alınması da verilmesi de haramdır. Devletin dininde ise bunlar mübahtır, caizdir ve devlet bizzat bunları kendi bankalarında uygulamaktadır. Milleti dolandırıp banka batıranları da kurtarmaktadır.

Enflasyon ve devalüasyondan etkilenmemek için TL yerine altın, dolar ve bilimum değerleri borç verenler müslüman değilmiş gibi... Sanki bu yazıyı yazan da dahil, 3 yıl vadeli sıfır faizle 10 bin YTL borç veren olacakmış gibi. Ekonomiden zerre anlamayanlar bunları savunsa bile, İslam ülkelerinde faizin başka adlar altında uygulandığı yalanmış gibi...

15- Allahın dininde; zina mutlak surette haramdır ve yasaktır. Devletin dininde ise, tarafların rızası olduğu takdirde mubahtır ve caizdir; hatta devlet zina için özel binalar yapmakta, travestilere bile müsaade verilmektedir. İstedikleri kadar yapabilirler ve devlet bundan vergi almakta bütçesini doldurmaktadır.

4 tane eş, sınırsız cariye hakkı olanların zinaya ihtiyacı olacakmış gibi...

16- Allahın dininde; süt anne ve süt kardeşle evlenmek haramdır. Devletin dininde ise, ikisiyle de evlenebilir; hiçbir sakıncası yoktur.

Sanki islam peygamberine teyze, amca çocukları, evlatlığının karısı caiz görülmemiş gibi... Bunları yazanların Kur'an'da ne yazdığından da haberi yok yahu... Susun bari de alay konusu olmayın... Bakın bakalım Kur'an evlilik için kimleri yasaklamış...

17- Allahın dininde; tesettür vardır ve mümin kadınların başlarını örtmeleri farzdır. Devletin dininde ise, tesettür yoktur; kadın başını açar hatta devlet kendi kurum ve kuruluşlarında başörtüsüne müsaade etmemektedir.

Uydurma uydurma...

18- Allahın dininde; Cuma namazına gitmek farzdır. Cuma saatinde herhangi bir iş yapılamaz, günahtır. Devletin dininde ise, işi bırakıp cuma namazına gitmek yasaktır.

Yalan... Külliyen yalan... Cuma vakitlerinde camilere gidenler İran'dan mı geliyor?

19- Allahın dininde; günah işleyenleri kınama ve onlardan nefret etme vardır. Ve bundan müslüman sorumludur. Devletin dininde ise, hoşgörü vardır. Günaha teşvik edilmektedir.

Bağnaz ne anlar hümanizmden...

20- Allahın dininde; kötülükleri elle, dille, kalple engellemek, kerih görmek vardır ve her müslüman bundan sorumludur. Devletin dininde ise, hoşgörü ile karşılanır ve ayıplanmaz, kınanmaz ve hatta günah diye bir şey yoktur. Yasaklar ve serbestlikler vardır.

Devletin kanunu vardır, polisi vardır, jandarması vardır. Suç her zaman vardı, her zaman olacaktır.

21- Allahın dininde; hakkı hak olarak, batılı da batıl olarak tebliğ etmek farzdır. Devletin dininde ise, kimse kimseye karışmamalıdır. Din sadece kul ile Allah arasında vicdani bir meseledir. Evlerde ve camilerde hapsedilmiştir

Ne yazık ki "batıl" ın da müsebbibi devlet değil, dindir. Devletin öyle bir derdi yok. Din düşünsün...

İşte size iki din, biri devlet tarafından kabul edilmekteDiğeri ise Yüce Allahın gönderdii Yüce Sistem. Tercih herkesin hakkıdır ama ikisini de tam bilmek kaydıyla...

Aslında devlet hem kendi dininde ve hem de kendi siteminde şüphededir. Yoksa gerçek İslamın anlatılmasından korkmanın sebebi ne olabilir?

Eğer kendi din ve sistemlerinin doğruluğuna inanıyorlarsa, bıraksınlar müslümanlarda kendi inancını serbestçe yaşasınlar.

Zaten Laik devlet düzeninde, devletin din işlerine karışması sakıncalıdır, müslüman olmayanlara da hakarettir! Bıraksınlar herkes inancını yaşasın ikiyüzlülük yapmanın mertlikte yeri yoktur kardeşler

saygılarımla....

Milletin bu martavallara karnı tok... Ezan da okunuyor, namaz da kılınıyor, oruç da tutuluyor. Sizin amacınız başka.

Gönderi tarihi:

"...Allah'ın kanunları pek bir sınırlı be kardeş... Değişen Dünya'ya yetişemiyor. Ya sürekli kitap gönderip kanunları yenilesin, ya da Dünya'nın değişimine engel olsun..."

"..Ama Allah Anayasasını derleyip toparlatamamış... Çok karışık, neyin nerede olduğu belli değil. Başlıklar ve maddeler halinde olsaymış çok daha iyi olurmuş..."

"..Allah'ın eğitim-öğretimi pek umursadığını sanmıyorum. Zira bu konuda Kur'an'da tek bir ayet yoktur..."

Ama O Allah(C.C.) ki seni yaratandır, O Allah(C.C.) ki seni yaşatandır, O Allah(C.C.) ki seni büyütendir, O Allah(C.C.) ki seni rızıklandırandır, ve O Allah(C.C.) ki canını alacak olandır..bilirsin öleni gömerler dünyaya kimse kazık çakmamıştır bakalım o toprağın altında da böyle diyebilecek misin :excl:

Gönderi tarihi:

İzmir’in Urla ilçesinde örnek proje olarak açılan Barbaros Çocuk Köyü’nde kalan çoğu kız, 12 çocuğa taciz ve tecavüz iddialarıyla ilgili 27 ocak'ta idari soruşturma başlatılmıştı.

Aynı gün düzenlenen operasyonla aralarında köy müdürü ve oğlunun da bulunduğu 12 kişi polis tarafından gözaltına alınmış ve mahkemeye sevkedilen zanlılardan üçü mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

alıntı cnn turk

Taciz skandalını çabuk unuttuk

SHÇEK'te "görevden alınamayan" yöneticilere iki önemli örnek veriliyor. Kurumun bir ildeki yurdunda barınan 22 yaşındaki özürlü kıza tecavüz ettiği iddiasıyla görevden alınan, ardından da belgelerle hakkında suç duyurusunda bulunulan bir yöneticinin, göreve dönmek için açtığı idari davayı kazandığı ve yeniden görev almayı beklediği öğrenildi.

Malatya Çocuk yuvasında ortaya çıkan ve Türkiye'yi ayağa kaldıran şiddet görüntülerinin arkasında, devlet personel sisteminin çarpıklığı yatıyor. Taciz ve şiddet olaylarının yaşandığı çocuk yurtlarında görev yapan yönetici, bakıcı ve diğer görevliler görevden alınamıyor, ihmal veya suçlarının cezasını ancak "sürgüne gönderilerek" çekiyorlar. Şiddet ve tecavüz iddialarıyla açığa alınan yöneticiler bile mahkeme kararıyla tekrar görevine dönebiliyor.alıntı barobirlik.

size böyle 100 lerce örnek verebilirim cyrano üstelik bu duruma mağdur kalan bozuk toplumun hatası olan savunmasız küçücük çocuklar üstüne üstlük devletin koruyun ve eğitin diye teslim ettiği insanlar tarafından bu muamelelere maruz kalıyorlar dedim ya sayfalar yetmez bunları yazmaya neden özgürlük adı altında yapılan zevkin bedelini ödeyen çocuklar yazık değilmi?işte savunduğunuz insanların yol açtığı trajik olaylar.

Ayrıca ben Şeyh Şamilin ayağının tozunu öperim sizin gibi göstermelikte sahip çıkmam.

iyi oldu bunları yazdığın. zira AKP nin atadığı kişilerin icraatlarını yazman benim hoşuma gider

Bu yazdığın olayların hepsinde yargılanan, ceza alan , veya görevden alınan kimseler. AKP hükümetinde atamaları yapılan kimselerdir.

Dolayısıyla anlattıklarıma tamamlayıcı unsur olarka kabul ediyor ve teşekkür ediyorum :)

Ayrıca, bir zat da demişki, biz rejimi tartışıyoruz sen olayları yazıyorsun.

Siz rejimi tartışamazsınız ki. Siz anca " bakın ey ahali, avratların başı açık" nidalarıyla insanları galeyana getirmeye çalışırsınız. Sloganların ötesine geçemezsiniz.

Ki bilmezsinizki. Osmanlı da yıkıldıysa. Batı sanayi devrimini yaparken. Memlekete gelen ger yeni şeye " İSTEMEZUK İSTEMEZUK" diye bağıranlar sayesinde geri kalmıştır.

Kısacası Cumhuriyeti tartışmak vs sizleri aşar.

Gönderi tarihi:

...........

Bu hareketin yanlış arkadaşım. Asıl göstermelik olan bu. Bir kompleks, bir hastalık.

Hangi büyük insan Atatürk, Şeyh şamil vs. ayağının tozunu öpmene/yalamana müsade eder.

Kızarmı, yoksa takdirmi eder. Eğer kızıyorsa o büyük insanın kızdığı şeyi yapmak yanlış olmuyormu ?

Ayak tozu öpen toplum yada kişi değil, düşünen toplum olmalıyız.

Büyük insanlar demiyormu ki ; "bize olan saygınız, bıraktıklarımıza sahip çıkmakla olsun".

Bu göstermelik hareketleri bırakın. İnsanlara bu şekilde yanlış örnek olmayın.

Bu zihniyetle, çözümleriniz de yanlış oluyor...

Gönderi tarihi:

Sevgili Bilimselci bu noktada sana hak veriyorum...

Bırakılanlara sahip çıkmak bırakanlara verilecek en güzel ödüldür..

Kendimiz içinde hakeza öyle..

Ayrıca saygı, sevgi, hürmet, takvaya, ilme, bilim'e ve üstün değerleredir..

Zaten büyük insanlar öyle mütavazidirlerki, bırakın ayağının altını öpmek, yüzünüze bile bakarken erirler hicaplarından, arlarından..

Zaten bu şekilde büyük insan olmuşlardır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

iyi oldu bunları yazdığın. zira AKP nin atadığı kişilerin icraatlarını yazman benim hoşuma gider

Bu yazdığın olayların hepsinde yargılanan, ceza alan , veya görevden alınan kimseler. AKP hükümetinde atamaları yapılan kimselerdir.

Dolayısıyla anlattıklarıma tamamlayıcı unsur olarka kabul ediyor ve teşekkür ediyorum :)

Ayrıca, bir zat da demişki, biz rejimi tartışıyoruz sen olayları yazıyorsun.

Siz rejimi tartışamazsınız ki. Siz anca " bakın ey ahali, avratların başı açık" nidalarıyla insanları galeyana getirmeye çalışırsınız. Sloganların ötesine geçemezsiniz.

Ki bilmezsinizki. Osmanlı da yıkıldıysa. Batı sanayi devrimini yaparken. Memlekete gelen ger yeni şeye " İSTEMEZUK İSTEMEZUK" diye bağıranlar sayesinde geri kalmıştır.

Kısacası Cumhuriyeti tartışmak vs sizleri aşar.

crano ben akp li değilim ki neden bundan gocunayım bu olaylar her hükümet döneminde olmuştur ve olmayada maalesef devam edecektir tekrar söylüyorum bir toplum dini inançlarından taviz verip geleneklerinden koparsa asimile olmaya mahkumdur.

Ayrıca benim rejimle bir derdim yok sadece bazı hukuksal kavramları eleştiriyorum Osmanlının bence yıkılma sebebi senin düşündüğün gibi herşeyi istemezukten değil tam tersi son dönemlerinde herşeye amenna demesinden kaynaklanıyor.

Bu hareketin yanlış arkadaşım. Asıl göstermelik olan bu. Bir kompleks, bir hastalık.

Hangi büyük insan Atatürk, Şeyh şamil vs. ayağının tozunu öpmene/yalamana müsade eder.

Kızarmı, yoksa takdirmi eder. Eğer kızıyorsa o büyük insanın kızdığı şeyi yapmak yanlış olmuyormu ?

Ayak tozu öpen toplum yada kişi değil, düşünen toplum olmalıyız.

Büyük insanlar demiyormu ki ; "bize olan saygınız, bıraktıklarımıza sahip çıkmakla olsun".

Bu göstermelik hareketleri bırakın. İnsanlara bu şekilde yanlış örnek olmayın.

Bu zihniyetle, çözümleriniz de yanlış oluyor...

İşte bu benim tevazumun göstergesidir bilimselci tabiki o insanlar bizden daha çok tevazu sahibi olduğu için böyle şeylere izin vermezler ama onlara olan sevgimiz ve saygımızın sonsuzluğunun işaretidir.söylediğim hiç bir sözüm yada davranışım göstermelik değildir,içimden geldiği gibi davranır içimden geldiği gibi konuşurum kimseye yaranma gibi bir derdim yok çünkü....

Gönderi tarihi:

Allahı Rab İslamı din olarak kabul etmiş arkadaşlar:

1-"Biz bu ülkeyi kan ve irfanla kurduk" bunu unutmayın.

2-Kazım Karabekir şark cephesi komutanıydı ve daha sonra da "terakkiperver halk fırkası adıyla " chp ye ilk muhalif partiyi kurmuş. Neden mi? size ne zaten partisi en kısa sürede kapatıldı.

3-İş bankası sermeyesinin bir kısmı hindistanlı müslümanların kurtuluş savaşı için gönderdiği paralarla kurulmuş ve bankanın gelirlerinden her sene chp ye pay veriliyormuş, hatta chp, tdk ttk nun parasını vermiyormuş iki yıldır size ne?

4-Menemen hadisesinden sonra yüzlerce insan halledilmiş. İstanbuldaki Esad Erbili de 90 yaşında olmasına rağmen idama mahkum edilmişti de yaşlı olduğu için el altından zehirlenmemişmiydi ama oğlunu idam etmiştik ne güzel. zaten iran şahı Atatürk gibi alimleri ortada kaldıramadığım için bunlar başıma geldi dememişmiydi.

5-Beş vakit ezan okunuyor yatıp kalkın dua edin çok bile.

6-hem size ne örtüden yok Alah emretmiş kuranda baş örtüsü varmış açın başınızı gidin okula zaten bu ülkede yaşamanız bile gereksiz ya gidin fransada okuyun okulunuzu orda serbest baş örtüsü.

7-İstiklal mahkemelerinde yüzlerce insan öldürülmüş, kel Ali sadece beş bin kişinin idamına imza attım diyor çok mu yani. zaten osmanlı padişahlarıda 20- 30 civarında hanedandan insanı öldürmüştü ya.

bak ne güzel cumhuriyet idaresi var halkın sectiği temsilciler bizi 83 yıldır ne güzel idare ediyor osmanlı ilk bocunu 1854 te aldı biz 1923 ten beri 300 milyar dolar borç yapmışız çokmu yani.

daha söyleyecek çok söz varda arif olana yeter

arif olan zaten böyle sacmaliklari yazmaz arif olmayan ise bu yazdiklarinizi alkislar.

Siz kendinizi Allahin sözcüleri ilan etmissiniz,oturup kalkip insanlarin neden sizler gibi yasamadiklarinin kavgasini yapiyorsunuz ve akliniz sira insanlari günahkar ilan ediyorsunuz halbuki kendiniz en büyük günah batagindasiniz cünkü Kuranda olmayan bircok hurafeyi Allaha mal ederek resmen onun namina insanlari yargiliyorsunuz.önce tarihi iyice ögrenin,fetulah gülenin veya bilmem hangi Cumhuriyet düsmaninin tarihini okuyup buralarda ahkam kesmeyin.Istiklal mahkemeleri menemen olayiyla ilgili bütün gercekler gercek tarihlerde yazilmistir,sizin tarihinizde zaten bu konular farkli olarak islem görmektedirbu nedenle siz kendi tarihinize inanin,fazla da gocunmayin bizim tarihimizden.biz memnunuz.

Gönderi tarihi:

osmanlı döneminin ahlak anlayışını osmanlıya atmış olduğunuz çamurların kaynağı hiç şüphesiz gene ya ermeni kökenli yada dış kökenli kaynaklardır çünkü bu tür ithamlar kuyruk acısından doğan ithamlardır niye gocunuyorsun ki osmanlının soyu değilmiyiz soyundan niye geri duruyonki üzülme soyumuzun alnı aktır

ama sen soyunu inkar edersen onu bilemem kendine başka bir soy bul

biz osmanlıyız varsa delil kaynaklarıyla koyun yoksa o ağzınız dan çıkan laflar tekrar ağzınıza geri döner

Ben Türküm ve Osmanlinin soyundan degilim,sen Osmanli olabilirsin,ama bu hicbirzaman icin Osmanli dönemindeki ahlak disi davranislari ortadan kaldirmaz,Ermeni veya bilmem ne kökenli diye bir gaf yapmissin,unutmaki osmanlinin saraylarinda padisahla yatsin diye parlak oglanlar yetistirilirdi,heralde buda Ermeni Rum oyunu degildi eger öyle ise bu demektirki Osmanli Rum Ermeni ve Yahudilerle kucak kucaga isler yürütüyodu.Siz gercekler karsisinda asla dik duramazsiniz ve gercekleri hep inkar edersiniz,bu hirsiz bir babanin oglunun babasinin hirsizligini kabul edememesi gibi bir komplekstir.ve maalesef belirli bir kesim bu kompleksten asla kurtulamiyacaktir,

Gönderi tarihi:

Bırakın tozunu öpmeyi arkadaşlar bir ara çoraplarının suyunu bile içtikleri bir dönem yaşadı bu ülke...

Üzücü, eyezan, kompleks, anlaşılmaktan uzak ve akıl sır ermez davranışlar...

Acaba yaradan akıl verdiyse bizlere bunlar için vermedi sanıyorum...

Kaldı ki öyle olmuş olsa bile, Diğer tarafta huzura çıktıklarında, ben tozunu öptüm, çorap suyunu içtim diyemi cennete gideceklerini sanıyorlar...

Yapmayın..

İnsan olarak gerçekten ben ancak ve ancak bundan utanırım...

Ve öyle bir yerde olmayi hiç istemem...

Dost sevgiler...

Gönderi tarihi:

crano ben akp li değilim ki neden bundan gocunayım bu olaylar her hükümet döneminde olmuştur ve olmayada maalesef devam edecektir tekrar söylüyorum bir toplum dini inançlarından taviz verip geleneklerinden koparsa asimile olmaya mahkumdur.

Ayrıca benim rejimle bir derdim yok sadece bazı hukuksal kavramları eleştiriyorum Osmanlının bence yıkılma sebebi senin düşündüğün gibi herşeyi istemezukten değil tam tersi son dönemlerinde herşeye amenna demesinden kaynaklanıyor.

Hadi Canım sende.

Osmanlı yobazlık yüzünden zamanında herşeye "İSTEMEZUK İSTEMEZUK" demeseydi. Son dönemlerindeki gibi herşeye amenna demek zorundada kalmazdı. Önce tarih bilgisi Hiç bir devlet iki günde iki yılda yıkılmaz.

Hazerfan Ahmet Çelebi, Dünyada ilk uçan insandı. Ama "Kuranda insanın uçacağından bahsedilmez, Şirktir bu" diyerek Cezayire sürgüne gönderildi, yolda öldürüldü. Hazerfan öldürülmeseydi. Osmanlı İngiliz savaş uçakları İstanbul semalarında süzülürken korkuyla seyretmezdi belki.

Lagari Hasan tarihteki ilk roketi yaptı. yine yobazlıkla durduruldu. Durdurulmasaydı, Kanal cephesinde İngiliz, bataryalarının yoğun ateşinde ezilmezdi belki Osmanlı ordusu.

Yüzyıllarca, Resim ve heykel Şirktir, Allaha ortak koşmaktır diye yasaktı Osmanlıda. Bunun sonucu resim, heykel gibi sanat dallarında Bir tane bile sanatçı yetiştiremedi osmanlı. Padişahın tablolarını bile hristiyan ressamlara yaptırdı. Cami ve Medrese mimarisi dışında bir tane bile mimari eseri var mı Osmanlı Tarihinin.

Oysa batıda sanatçılar, hem yeni silahların taslaklarını, hem fabrikaların, makinelerin taslaklarını çizdiler. Uçak tank projeleri çizdiler. Evet Osmanlı bir Leonardo yetiştiremedi ama savaşlarda Leonardonun projelerini çizdiği silahlarıyla karşılaştı.

Avrupa sanayi devrimi gerçekleştirmişken. Osmanlı hala matbaa haram mı günah mı diye tartışıyordu.

Osmanlı son döneminde herşeye Amenna dediği için değil. İçtihatları yasakladıktan sonra, Sanatta ve Bilimde, sanayide, silah sanayinde, bunlara bağlı ekonomide geri kaldığı için. Yıkıldı.

Avrupa ise Hristiyan dininin yobazlığı olan skolastik düşünce ve engizisyonu reform ve ronesanla etkisiz hala getirip, Bu günkü dünya devi oldukları süreci başlattılar.

Yani önce bakın. Dini yasalarla devlet yönetmenin Koskoca Osmanlı'yı bile ne hale getirdiğine.

Ondan sonra cumhuriyeti tartışırsınız.

Gönderi tarihi:

Hadi Canım sende.

Osmanlı yobazlık yüzünden zamanında herşeye "İSTEMEZUK İSTEMEZUK" demeseydi. Son dönemlerindeki gibi herşeye amenna demek zorundada kalmazdı. Önce tarih bilgisi Hiç bir devlet iki günde iki yılda yıkılmaz.

Hazerfan Ahmet Çelebi, Dünyada ilk uçan insandı. Ama "Kuranda insanın uçacağından bahsedilmez, Şirktir bu" diyerek Cezayire sürgüne gönderildi, yolda öldürüldü. Hazerfan öldürülmeseydi. Osmanlı İngiliz savaş uçakları İstanbul semalarında süzülürken korkuyla seyretmezdi belki.

Lagari Hasan tarihteki ilk roketi yaptı. yine yobazlıkla durduruldu. Durdurulmasaydı, Kanal cephesinde İngiliz, bataryalarının yoğun ateşinde ezilmezdi belki Osmanlı ordusu.

Yüzyıllarca, Resim ve heykel Şirktir, Allaha ortak koşmaktır diye yasaktı Osmanlıda. Bunun sonucu resim, heykel gibi sanat dallarında Bir tane bile sanatçı yetiştiremedi osmanlı. Padişahın tablolarını bile hristiyan ressamlara yaptırdı. Cami ve Medrese mimarisi dışında bir tane bile mimari eseri var mı Osmanlı Tarihinin.

Oysa batıda sanatçılar, hem yeni silahların taslaklarını, hem fabrikaların, makinelerin taslaklarını çizdiler. Uçak tank projeleri çizdiler. Evet Osmanlı bir Leonardo yetiştiremedi ama savaşlarda Leonardonun projelerini çizdiği silahlarıyla karşılaştı.

Avrupa sanayi devrimi gerçekleştirmişken. Osmanlı hala matbaa haram mı günah mı diye tartışıyordu.

Osmanlı son döneminde herşeye Amenna dediği için değil. İçtihatları yasakladıktan sonra, Sanatta ve Bilimde, sanayide, silah sanayinde, bunlara bağlı ekonomide geri kaldığı için. Yıkıldı.

Avrupa ise Hristiyan dininin yobazlığı olan skolastik düşünce ve engizisyonu reform ve ronesanla etkisiz hala getirip, Bu günkü dünya devi oldukları süreci başlattılar.

Yani önce bakın. Dini yasalarla devlet yönetmenin Koskoca Osmanlı'yı bile ne hale getirdiğine.

Ondan sonra cumhuriyeti tartışırsınız.

Ben Türk'üm ve Osmanlı soyundanım bundanda gurur duyuyorum.

Siz Osmanlıyı herhalde farklı kaynaklardan okuyorsunuz yani anti taraftan bakıyorsunuz ben size diyorum ki dünyada 5-6 kültür vardır bunlardan en önemlisi Osmanlı kültürüdür hiç bir kültür Osmanlı kadar araştırılıp incelenmemiştir ve her seferinde aynı hayranlıkla kaleme alınmıştır elimde bir kitap var bir popüler tarih kitabı UFUKLARIN EFENDİSİ OSMANLI diye yazarı Jason Goodwin tarihçi,yazar ve seyyah okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum yazar bile Osmanlının çöküşünü reform hareketlerine bağlıyor.soruyorum hangi ipmaratorluk 700 yıl hüküm sürdü??

Osmanlıyı bağnazlıkla suçlayan kişilere sorulacak tek soru şu olmalıdır diye düşünüyorum 1500 lü yıllarda İspanya kraliçesi tarafından sürgün edilen ve avrupada hiç bir ülkenin kabul etmediği seferad yani yahudi sürgünlere kapısını bir tek açan Osmanlı değilmiydi?bazı kaynaklara göre 150 bin yahudi bu topraklara sınığıp yerleşti..

Osmanlı ilimde fende astronomide bütün devletlerden daha önde değilmiydi?sanatkarları hekimleri yabancıymış kusura bakmayın ama o yabancılar bile bu topraklarda eğitildi.

Osmanlı sanatta geri kalmış bunu söylerken bile insan düşünüpte söyler çünkü komik ve bir o kadarda inkardır bu söz.

Osmanlı'da Güzel Sanatlar (genel)

Güzel Sanatlar, mimarî, çinicilik, minyatür sahalarında muhteşem, nadide eserler verildi. Mimarlık sahasında, kendine has, estetik mahiyette sanat eserleri yapıldı. Bunu sivil, askerî, dinî, mülkî, adlî, sosyal ve kültürel eserlerde en güzel şekilde başta İstanbul olmak üzere, memleketin her tarafında görmek mümkündür. Topkapı, Yıldız, Çırağan, Göksu Kasrı, Dolmabahçe, Beylerbeyi sarayları, Selimiye Kışlası, Kuleli Askerî Lisesi, Anadolu ve Rumeli Hisarları, Bursa Yeşil, Ulu camileri, Edirne'deki Selimiye Camii, İstanbul'daki Fatih, Mahmud Paşa, Süleymaniye, Şehzadebaşı, Sultanahmed, Nuruosmaniye, Valide Sultan; Manisa'da Muradiye, Hatuniye camileri; Mahmudpasa, Sultan Süleyman, Sultanahmed, Fuadpaşa, Mahmud Şevket Pasa, Hürrem Sultan, Nakşidil Sultan türbeleri; Nilüfer Hatun İmareti, Kapalıçarşı, Sultanahmed Çesmesi, Mimar Sinan Sebili, Fatih, Süleymaniye medreseleri, Haseki, Gureba Hastaneleri Osmanlı mimarî eserlerinin örnekleridir.

Çinicilik; dekoratif şekiller olup yaygın olarak camilerde, saraylarda ve diğer eserlerde kullanıldı.

Minyatür; nakkaşlar tarafından kağıt, duvar, tahta ve taşa zarif şekilde işlenirdi. Kati denilen kağıt oymacılığı sanatı da vardı.

Hat; güzel yazı sanatı olup, yazarlarına hattat denir: Kûfî, Sülüs, Nesih, Muhakkak, Reyhânî, Tevkî', İcâze, Ta'lik, Divânî, Celi, Rik'a, Ma'kili dahil, bin kadar çeşidi vardı.

Halıcılık, kumaşçılık, dericilik, ciltçilik, kitapçılık, tezhipçilik, porselencilik, kehribarcılık, mürekkepçilik, mobilya, sandalcılık da ayrı birer sanat dalı olarak, her sahada eserler verildi.

alıntı osmanlı medeniyeti

Cumhuriyetle Osmanlıyı mukayese etme nedeninizide anlayabilmiş değilim birbirinden tamamen farklı yönetim şekilleri biri İslami kanunlara diğeri laik düzenle yönetiliyor ama illada mukayese edeceğim derseniz bana göre Fatih bu topraklarda yetişmiş en büyük kumandandır bir çağı kapatıp yeni bir çağı açan başka bir hükümdar yoktur çünkü.Osmanlıyı red edip tarihini sadece Cumhuriyetten alan bir topluluk tıpkı babasını kabul edip dedesini red edenlere benzer hepsi bir zincirin halkalarıdır siz kabul etsenizde etmesenizde Osmanlı bizim en şanlı geçmişimizidir sizin kabul etmemenizlede bu gerçek göz ardı edilemez.

İmzasına imam Şeyh Şamilin resmini koyup onun yıllarca savaştığı zihniyetleri savunmak nasıl bir çelişkidir..

Gönderi tarihi:

.

.

.

Halıcılık, kumaşçılık, dericilik, ciltçilik, kitapçılık, tezhipçilik, porselencilik, kehribarcılık, mürekkepçilik, mobilya, sandalcılık da ayrı birer sanat dalı olarak, her sahada eserler verildi.

alıntı osmanlı medeniyeti[/color]

Cumhuriyetle Osmanlıyı mukayese etme nedeninizide anlayabilmiş değilim birbirinden tamamen farklı yönetim şekilleri biri İslami kanunlara diğeri laik düzenle yönetiliyor ama illada mukayese edeceğim derseniz bana göre Fatih bu topraklarda yetişmiş en büyük kumandandır bir çağı kapatıp yeni bir çağı açan başka bir hükümdar yoktur çünkü.Osmanlıyı red edip tarihini sadece Cumhuriyetten alan bir topluluk tıpkı babasını kabul edip dedesini red edenlere benzer hepsi bir zincirin halkalarıdır siz kabul etsenizde etmesenizde Osmanlı bizim en şanlı geçmişimizidir sizin kabul etmemenizlede bu gerçek göz ardı edilemez.

İmzasına imam Şeyh Şamilin resmini koyup onun yıllarca savaştığı zihniyetleri savunmak nasıl bir çelişkidir..

allah razı olsun

Gönderi tarihi:

.

.

.

alıntı osmanlı medeniyeti[/color]

Unutmayinki Osmanlidan önce soyu sopu Türk olan devletler vardi,ve onlarin hem tarihleri hemde kültürleri 2-3000 sene öncesinden basliyor yani 700senelik bir tarih degil.tarihe ya objektif bakacaksiniz veya bakmiycaksiniz baska alternatifiniz yoktur.Osmanlidan bahsederken Osmanlinin sadece halicilik,mimarlik,edebiyat kimya dallarindaki calismalarini degil olumsuz olan diger yönlerinide dile getirebilmelisiniz.ama yapamiyorsunuz ve ben bunu babassi hirsiz olan bir cocugun onu hirsiz olarak görmemesine benzetiyorum.Ayrica Osmanli belirli bir dönem disinda asla Islami kanunlarla yönetmedi.

Saygilarla

Gönderi tarihi:

Siz Osmanlıyı herhalde farklı kaynaklardan okuyorsunuz yani anti taraftan bakıyorsunuz ben size diyorum ki dünyada 5-6 kültür vardır bunlardan en önemlisi Osmanlı kültürüdür hiç bir kültür Osmanlı kadar araştırılıp incelenmemiştir ve her seferinde aynı hayranlıkla kaleme alınmıştır elimde bir kitap var bir popüler tarih kitabı UFUKLARIN EFENDİSİ OSMANLI diye yazarı Jason Goodwin tarihçi,yazar ve seyyah okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum yazar bile Osmanlının çöküşünü reform hareketlerine bağlıyor.soruyorum hangi ipmaratorluk 700 yıl hüküm sürdü??

Osmanlıyı bağnazlıkla suçlayan kişilere sorulacak tek soru şu olmalıdır diye düşünüyorum 1500 lü yıllarda İspanya kraliçesi tarafından sürgün edilen ve avrupada hiç bir ülkenin kabul etmediği seferad yani yahudi sürgünlere kapısını bir tek açan Osmanlı değilmiydi?bazı kaynaklara göre 150 bin yahudi bu topraklara sınığıp yerleşti..

Osmanlı ilimde fende astronomide bütün devletlerden daha önde değilmiydi?sanatkarları hekimleri yabancıymış kusura bakmayın ama o yabancılar bile bu topraklarda eğitildi.

Osmanlı sanatta geri kalmış bunu söylerken bile insan düşünüpte söyler çünkü komik ve bir o kadarda inkardır bu söz.

Osmanlı'da Güzel Sanatlar (genel)

Güzel Sanatlar, mimarî, çinicilik, minyatür sahalarında muhteşem, nadide eserler verildi. Mimarlık sahasında, kendine has, estetik mahiyette sanat eserleri yapıldı. Bunu sivil, askerî, dinî, mülkî, adlî, sosyal ve kültürel eserlerde en güzel şekilde başta İstanbul olmak üzere, memleketin her tarafında görmek mümkündür. Topkapı, Yıldız, Çırağan, Göksu Kasrı, Dolmabahçe, Beylerbeyi sarayları, Selimiye Kışlası, Kuleli Askerî Lisesi, Anadolu ve Rumeli Hisarları, Bursa Yeşil, Ulu camileri, Edirne'deki Selimiye Camii, İstanbul'daki Fatih, Mahmud Paşa, Süleymaniye, Şehzadebaşı, Sultanahmed, Nuruosmaniye, Valide Sultan; Manisa'da Muradiye, Hatuniye camileri; Mahmudpasa, Sultan Süleyman, Sultanahmed, Fuadpaşa, Mahmud Şevket Pasa, Hürrem Sultan, Nakşidil Sultan türbeleri; Nilüfer Hatun İmareti, Kapalıçarşı, Sultanahmed Çesmesi, Mimar Sinan Sebili, Fatih, Süleymaniye medreseleri, Haseki, Gureba Hastaneleri Osmanlı mimarî eserlerinin örnekleridir.

Çinicilik; dekoratif şekiller olup yaygın olarak camilerde, saraylarda ve diğer eserlerde kullanıldı.

Minyatür; nakkaşlar tarafından kağıt, duvar, tahta ve taşa zarif şekilde işlenirdi. Kati denilen kağıt oymacılığı sanatı da vardı.

Hat; güzel yazı sanatı olup, yazarlarına hattat denir: Kûfî, Sülüs, Nesih, Muhakkak, Reyhânî, Tevkî', İcâze, Ta'lik, Divânî, Celi, Rik'a, Ma'kili dahil, bin kadar çeşidi vardı.

alıntı osmanlı medeniyeti

Birincisi insanların yazılanları anlıyabilmesi gerekir.

Osmanlı geri kalmıştır, ve yıkılmıştır. Denilince bundan Osmanlıyı reddetmek sonucuna varan kişi. Gerçekten tartışabilecek bir kişi değildir.

Zira adama daha ilkokulda öğretirler Osmanlının dönemlerini.

Kuruluş

Yükselme

Duraklama

Gerileme

Yıkılış

Ama bu arkadaşımıza göre. Osmanlı Kurulmuştur, Yükselmiştir. Sonra bir şey olmuş yıkılıvermiştir. Yani duraklamamış , Gerilememiş birden bire yıkılmıştır.

Şimdi Osmanlı'nın bir döneminin adı vardır " Gerileme Devri".

Yani bunlara göre. Osmanlıda herşey hep süper olmuştur. Çağın en gelişkin devleti olmuştur. Hep bütün milletlerden ve devletlerden ileri olmuştur.

İyide neden durakladı osmanlı, neden geriledi ve neden yıkıldı ?

Madem Osmanlı da bağnazlık olmadı. Hep yenilikçiydi, çağa ayak uydurdu. Herşey süperdi. Pardon Osmanlı neden geriledi ?

Tarihine sahip çıkmak bu yaptığınız değildir.

Osmanlıda bağnazlık yokmuş, hep ileriymiş.

İyide güzel kardeşim neden o zaman sanayi devrimini osmanlı yapmadı ? Neden batı buhar gücüne geçmişken Osmanlı matbaaya izin verelim mi vermiyelim mi yi tartışıyordu.

Osmanlı tarihini bilmeden iki satır yazı okuyup ikide sloganla tartışmaya çalışmak.

Osmanlıda yüzyılalr boyunca, Yenilikçi vezirlerin ve kimi zaman padişahın dahi kellesi alınmadı mı ?.

Genç Osman neden idam edildi ?

Osmanlı İçtihatları neden yasakladı ?

Sonra bana kalkıp. İtalyan mimarisinin en bilinen örneklerinden Dolmabahçe sarayını . Osmanlı mimarisi diye sunmanın. Bizanslıların manastır olarak kullandıkları Kuleli askeri lisesini Osmanlı mimarisi diye anlatmanın. Camiler ve medreseler dışındaki O saydığın eserlerin hepsinin yabancı mimarlar tarafından yapıldığını bilmeden Osmanlı Mimarisi diye anlatmanın mantığı nedir. Zanaat la sanatlın farkını bilmeden. Zannat dallarını sanat diye yutturmaya çalışmanın mantığı nedir ? Tarihine sahip çıkmak tarihi çarpıtmak mıdır ?

Kanuni döneminde İspanyadan kaçan yahudiler Osmanlıya kabul edilmiş. Edilmişte ne olmuş ? Memleket abad mı olmuş ? Yoksa o tarihten beri sabetayistler memleketin başına bela mı olmuş. Kanuninin vezilerinin yahudi devşirmesi olmasının bir payı yok mu. Büyük yahudi göçünde.

Ne büyük yüce gönüllülük. Ama Osmanlı tebaasındaki bütün türk boyları istisnasız isyan etmiş, sürülmüş, kırılmış o ayrı konu dimi.

Çandarlı Halil paşanın idamından sonra. 400 yıl boyunca. Türkler vezir olamamış. Yeniçeri ocağına girememiş. Yüksek devlet kademesinde bulunamamış. Selçuklu devletinin parçası olanlardan. Osmanoğulları hariç bütün türk boyları sürgüne gönderilmiş, isyan etmiş

bizim tarihimiz Osmanlıyla başlamaz onlada bitmez. Miladdan öncesine dayanır. Osmanlı bu tarihte bir kesittir. Onun ileri olduğu dönemler de vardır geri kaldığı dönemlerde. Neticede tarih sabittir. Osmanlı Devleti. Çağın gerisinde kalmış. Bağnazlıktan kurtulamamış.Sanat, ekonomi, sanayi alanlarına dünyayı yüz yıl geriden takip eder hale gelincede. Çökmüştür.

Şükretmeniz gereken şeyde bellidir. Çöken bir imparatorluğun küllerinde güçlü bir cumhuriyet yaratanlardır. Bu cumhuriyeti güçlendirmek ilerletmek yerine. Osmanlı düşleri gören zihniyet. Tarihi hiç anlıyamamıştır. Tarih geriye hiç bir zaman dönmez. Osmanlı Selçukluya geri dönmeyi düşünmemiştir. Selçuklu karahanlılara, karahanlılar göktürklere, Göktürkler Hunlara.

Osmanlı 700 yıllık bir devlettir.ilerlemiş, İlerlemesi durmuş , duraklamış ve çağa ayak uyduramadığı için gerilemiş ve çökmüştür.

Ayrıca düşünülmelidir.

Neden Osmanlı tarihinde, ünlü mimarların, sanatçıların hiç biri türk değildir. ?

Neden medreselere, eğitim kurumlarına türkler değilde devşirmeler seçilmektedir. ?

Türkler neden yeniçeri ve vezir olamamaktadır.?

Türkler neden Osmanlı devlet kademelerinde yüksek memur olamamaktadır?

Neden Osmanlıda var olan türk boylarının hepsi isyan etmiş, sürülmüştür ?

Ve neden Osmanlı çöktüğünde, Sanayi, ticaret türk olmayanların hakimiyetindedir ?

200 yıldır Osmanlı'nın gerileme dönemi.

Ama tabi bazı arkadaşlarımıza göre. Osmanlı hep Kanuninin bıraktığı gibi kalmıştır yıkılana kadar.

Tarihine sahip çıkmak bu değildir. Kaldı ki tarih sahip çıksanda çıkmasanda senin tarihindir. Tarihine bakarken Geçmişinin doğrularını hatalarını, iyilerini kötülerini incelersin. Ve geriye değil hep ileriye bakarsın. Eskiye özlem duymak yerine. İleriye nasıl güçlü girerim diye düşünürsün.

Osmanlı imparatorluğu, Kanuni nin ölümüne kadar süren tarihi boyunca, Dünyanın en ileri devletlerinden birisi olmuştur. Ki Avrupa ortaçağ ve Skolastik düşünce yapısı altında ezilirken Osmanlı bir motor gücü görevi görmüştür. Ancak kanuniden sonra girdiği duraklama devrinde statükoyu korumuş ardından başlayan gerileme döneminde. Hızla gelişen ve ilerleyen dünyayı yüz yıldan geriden takip edebilir hale gelmiştir. Bağnazlık devletin tüm kademelerinde koyu bir şekilde yer tutmuş. Ve bu süreç yıkıldığı tarihe kadar, Tanzimat fermanı gibi son kurtarma çabalarına rağmen durmamuştır. Çünkü artık çok geçtir. Magna Cartayı 13. yy da kabul eden İngilizler bu gün yine bir dünya devi imparatorluktur. Ama tanzimat fermanıyla Magna Carta arasında tam 6 yy fark vardır. Dünya fransız ihtilalinin yaydığı akımla şekillenirken. Osmanlının batıya gönderdiği aydınları bile Gittikleri ülkelerde Fransız ihtilalini araştırma gereği bile duymamışlardır.

Netice Ortadadır. Osmanlı Ömrünü tamamlamış ve tarihe karışmış bir devlettir. Tekrar onun rüyalarını görmek. Bu eksende cumhuriyeti tartışmaya sorgulamay çalışmak, akla mantığa ve tarihe aykırıdır.

Tarihine sahip çıkmak. Geçmişin özlemiyle yanıp tutuşmak değil. Geleceğin heyacanına sahip olmaktır. Bunu yapamayan milletlerin ise. Kurduğu dev imparatorluklar. Bu gün ancak arkeologlar tarafından hatırlanmaktadır. Bunlardan olmamak gerekmektedir.

Gönderi tarihi:

Birincisi insanların yazılanları anlıyabilmesi gerekir.

Osmanlı geri kalmıştır, ve yıkılmıştır. Denilince bundan Osmanlıyı reddetmek sonucuna varan kişi. Gerçekten tartışabilecek bir kişi değildir.

.

.

.

Tarihine sahip çıkmak. Geçmişin özlemiyle yanıp tutuşmak değil. Geleceğin heyacanına sahip olmaktır. Bunu yapamayan milletlerin ise. Kurduğu dev imparatorluklar. Bu gün ancak arkeologlar tarafından hatırlanmaktadır. Bunlardan olmamak gerekmektedir.

Güleyimmi ağlayayımmı bilemiyorum hayatta en sinir olduğum insanlar herşeyi bildiğini sanan insanlardır Sokratın dediği gibi "bildiğim bir tek şey var oda hiç birşey bilmediğimdir"

Osmanlının tarih boyunca yaptığı en büyük hata yahudi sürgünlere kapılarını açmaktır zaten dikkat edin bakın bunlar Osmanlıya gelip yerleştikten sonra Osmanlı gerileme dönemine girip ve sonrasındada yıkılmıştır Kanuninin ölümünden sonra binbir entrikayla tahta çıkarılan oğlu sarı Selimin babasının koyuduğu tüm kanunları hiçe sayması Osmanlının duraklama dönemini başlatmıştır okuyunuz BU MÜLKÜN SULTANLARI yazarı Necdet Sakaoğlu.

Osmanlının gerilemesini çağa ayak uyduramadığından çıkaran mantık ancak ve ancak dümdüz bir mantıktır Osmanlının gerilemeside tıpkı yıkılması gibi siyasi komplolardan olmuştur dediğim gibi Kanuniden sonra Osmanlı tahtına devşirme sadrazamlar ve vezirlerin baskısıyla getirilen sultanlar kendi parmak uçlarında oynattıkları sultanlardır,Genç Osmanın Kapıkulu ocaklarını kaldırarak, yerine Anadolu, Suriye ve Mısır Türklerinden müteşekkil, sadece askerlikle uğraşan, padişahın emirlerine itaat eden bir ordu kurmak istiyordu buna karşı gelen yeniçeri ve sipahilerin ayaklaması ile başlayan isyan dahada büyüyüp onu tahtan indirip yedikule zindanlarında boğulmasına kadar vardı.

Dolmabahçe sarayı ve İtalyan mimarisi öylemi komik olmayın cyrano benim yazdığım yazıda alıntı yaptığım yerin adreside yazıyor dikkatinizi çekerim ama gözünüzden kaçmış olmalı,Dönemin önde gelen Osmanlı mimarları Karabet ve Nikogos Balyan tarafından yapılan saray dikkatinizi çekerim Osmanlı mimarları deniliyor.Ayrıca size gene bir tavsiyede bulunacağım bu tip yerleri rehber eşliğinde gezin ama rehber seçiminize dikkat edin çünkü ben en az 4 kez rehberle gezdim fakat aradığım tüm sorulara en iyi cevabı veren rehber bu yıl gezdiğim rehberdi düşünürseniz size yardımcıda olabilirim.

Osmanlıda en yüksek kademeye gelenlerin devşirme olması hep benimde aklımı kurcalayan bir soru olmuştur kimilerine göre sonradan İslamiyete geçenlere verilen değerler kimilerine göre kellesi alınırken tereddüt edilmeyecek kişiler.

Emin olun aklınızın alamayacağı kadar Osmanlı tarihi ile ilgili kitap okudum keşke zamanım vaktim bol olsada size okuduklarımı aktabilsem ben Osmanlı hayranıyım yani atalarımla gurur duyuyorum eleştirdiğim yönleride var beğenmediğim yanlış bulduğum uygulamalarıda ama hepsine rağmen Osmanlı gerçekten hayran olunacak bir imparatorluktur.

Osmanlının duraklamasıda gerilemeside yıkılmasıda siyasi nedenlerden dolayı olmuştur kim ne derse desin ne zaman ki yahudi hegomanyası altına girdik çöküşümüz başladı.

Ben cumhuriyete karşı bir insan değilim bu topraklarda ve bu ülkede yaşamaktan ve bu kimliği taşımaktan gurur duyuyorum ben milliyetçi muhafazakar bir insanım her ne kadar modern görünsemde özümde tutucuyumdur ve inandığım tek bir şey var dinde taviz olmaz olursa sonu tıpkı Osmanlı gibi olur.

Gönderi tarihi:

Hala Osmanlı'nın geri kalmadığını iddia eden bir kişi . Osmanlı hakkında hiç bir şey okumamıştır.

Osmanlıyı bırak tarih hakkında hiç bir şey okumamıştır.

Avrupada modern matbaa 15. yy da kullanılmaya başlanmıştır. Osmanlıya 18. yy da gelmiştir 300 yıl sonra.

Magna Carta 13, yy da ilan edilmiştir. Tanzimat Fermanı ise, 19. yy da 600 yıl sonra

Avrupada Sanayi devrimi 18. yy da gerçekleşmiş, ve buharlı makine ile manifaktür üretime geçilmiştir. Osmanlıda ise Osmanlı devleti dağılana kadar, Sanayi devrimi olmamıştır.

1800 lü yıllardan sonra, Avrupada demir yolu her ülkeyi baştan başa dolaşan bir ağ haline gelmiş. Temel sivil askeri ve yük taşımacılığı sistemi olmuş. Osmanlıda ise, son günlerinde bile. Tüm imparatorluk sınırlarında en küçük avrupa devletinin sahip olduğu demiryolu ağının yarısı bile yoktur.

Avrupada Aydın- Entellektüel kesim 17. yy dan itibaren toplumsal bir zümre haline gelmişken. Osmanlıda 19. yy ın sonların Avrupaya gönderilen (özellikle Fransa ve Almanya) öğrencilerin yurda dönmeleriyle böyle bir zümre oluşmuştur.

Ronesanstan sonra, Avrupada Sanatçılar, Yine bir toplumsal zümre haline gelmişken. Müzik, resim , heykel gibi alanlarda Dünyada bu günde var olan akımların yaratıcısı sanatçılar ağırlıklarını hissetirirken. Osmanlıda Cumhuriyet dönemine kadar. Böyle bir sanatçı tabakası olmamıştır.

Avrupa 18. yydan itibaren Tarım toplumundan, Sanati toplumuna geçmişken. Osmanlı hala tımar sisteminin hakim olduğu bir tarım toplumu olarak kalmıştır

Avrupada Milliyetçilik akımları 18,yy da doğup. Fransız ihtilaliyle, Tüm avrupa ülkelerinde yaygın bir ideoloji haline gelmişken. Bu akım Osmanlıya 20. yy ın başına kadar gelmemiştir. Milliyetçilik akımlarıyla Osmanlıya karşı balkanların bağımsızlığıyla sonuçlanacak isyanlar başladığında dahi Osmanlıda milliyetçilik halen bilinmemektedir.

bu liste uzar gider.

Bu gün kimse Osmanlı'nın geri kalıp kalmadığını tartışmamaktadır. Tartışılan konu Osmanlı'nın geri kalma sebepleridir. Osmanlı hakkında çok kitap okudum dedikten sonra " Osmanlı Geri Kalmamıştır" demek. Anca sloganla tartışmak olabilir.

Tarihine sahip çıkmak böyle bir şey değildir. Tarihe sahip çıkmak bilgiyle bilinçle olur.

Her şeyi "siyasi komplolar " öcüsüyle açıklamaya çalışmak bu gün en saçma şeylerden birisidir. Zira siyasi komplolar tarihin her anında vardır. Osmanlı kurulurkende, yükselirkende vardı.

Kaldı ki bu gün herkesin değil Osmanlı bütün İslam devletlerinin neden tarihte geri kaldığını tartışmaktadır.

Gönderi tarihi:

Hala Osmanlı'nın geri kalmadığını iddia eden bir kişi . Osmanlı hakkında hiç bir şey okumamıştır.

Osmanlıyı bırak tarih hakkında hiç bir şey okumamıştır.

Avrupada modern matbaa 15. yy da kullanılmaya başlanmıştır. Osmanlıya 18. yy da gelmiştir 300 yıl sonra.

Magna Carta 13, yy da ilan edilmiştir. Tanzimat Fermanı ise, 19. yy da 600 yıl sonra

Avrupada Sanayi devrimi 18. yy da gerçekleşmiş, ve buharlı makine ile manifaktür üretime geçilmiştir. Osmanlıda ise Osmanlı devleti dağılana kadar, Sanayi devrimi olmamıştır.

1800 lü yıllardan sonra, Avrupada demir yolu her ülkeyi baştan başa dolaşan bir ağ haline gelmiş. Temel sivil askeri ve yük taşımacılığı sistemi olmuş. Osmanlıda ise, son günlerinde bile. Tüm imparatorluk sınırlarında en küçük avrupa devletinin sahip olduğu demiryolu ağının yarısı bile yoktur.

Avrupada Aydın- Entellektüel kesim 17. yy dan itibaren toplumsal bir zümre haline gelmişken. Osmanlıda 19. yy ın sonların Avrupaya gönderilen (özellikle Fransa ve Almanya) öğrencilerin yurda dönmeleriyle böyle bir zümre oluşmuştur.

Ronesanstan sonra, Avrupada Sanatçılar, Yine bir toplumsal zümre haline gelmişken. Müzik, resim , heykel gibi alanlarda Dünyada bu günde var olan akımların yaratıcısı sanatçılar ağırlıklarını hissetirirken. Osmanlıda Cumhuriyet dönemine kadar. Böyle bir sanatçı tabakası olmamıştır.

Avrupa 18. yydan itibaren Tarım toplumundan, Sanati toplumuna geçmişken. Osmanlı hala tımar sisteminin hakim olduğu bir tarım toplumu olarak kalmıştır

Avrupada Milliyetçilik akımları 18,yy da doğup. Fransız ihtilaliyle, Tüm avrupa ülkelerinde yaygın bir ideoloji haline gelmişken. Bu akım Osmanlıya 20. yy ın başına kadar gelmemiştir. Milliyetçilik akımlarıyla Osmanlıya karşı balkanların bağımsızlığıyla sonuçlanacak isyanlar başladığında dahi Osmanlıda milliyetçilik halen bilinmemektedir.

bu liste uzar gider.

Bu gün kimse Osmanlı'nın geri kalıp kalmadığını tartışmamaktadır. Tartışılan konu Osmanlı'nın geri kalma sebepleridir. Osmanlı hakkında çok kitap okudum dedikten sonra " Osmanlı Geri Kalmamıştır" demek. Anca sloganla tartışmak olabilir.

Tarihine sahip çıkmak böyle bir şey değildir. Tarihe sahip çıkmak bilgiyle bilinçle olur.

Her şeyi "siyasi komplolar " öcüsüyle açıklamaya çalışmak bu gün en saçma şeylerden birisidir. Zira siyasi komplolar tarihin her anında vardır. Osmanlı kurulurkende, yükselirkende vardı.

Kaldı ki bu gün herkesin değil Osmanlı bütün İslam devletlerinin neden tarihte geri kaldığını tartışmaktadır.

Hala Osmanlının yılkılma sebebini ısrarla gericiliğine bağlayan bir zihniyet bence Osmanlıyı lise döneminde okuduğumuz tarih kitabları ile biliyordur ben ısrarla Osmanlının gerilemesini ve yıkılmasını siyasi nedenlere bağlarken arkadaşın gösterdiği mazaretlere bakın.

Matabanın Osmanlıya geç gelemesimi yıkılmasına sebeb olmuştur geldide ne oldu yahudi cemiyeti çalışmalarını daha güzel ve sistemli bir şekilde sürdürmüştür tıpkı o günden bugüne kadar gelen medyamız gibi her dönem yahudiye hizmet.Geçinizz..

Manga carta İngiliz kralının yetkilerini kıstlamak için yazılmış bir kanundur bu kanunun bir kopyası olan tazminat fermanı Osmanlının sonumu olmuştur yoksa ayakta durabilmesi içinmi getirilmiştir oysaki İngiliz kralı ile Osmanlı sarayı yönetimi arasında dağlar kadar fark vardı İngiliz yönetimi tamamen krala dayalı bireysel bir yönetim şekliyidİ Osmanlıda ise Sultan zaten tek başına karar almazdı geçiniz...

Buharla işleyen makineler sayesindemi şuanda dünyanın en güçlü ülkesiyiz ana yurdu demirağlarla ördükte ne oldu bu bizi geri kalmışlıktan kurtarabildimi hala az gelişmiş bir ülke değilmiyiz dikkat edin az gelişmiş yani barbar tabirinin kibarcası dünyada sanayide ekonomide her türlü yenilikte bizden çok geri kalmış ülkeler gelişmiş ama biz hala az biraz gelişmiş bir ülkeyiz.

Osmanlı hiç bir zaman sanatın gerisinde kalmış bir ülke değildi bizzat sultanların kendileri sanatçıydı zaten bakınız..

Sultan Abdülaziz hem Türk hem Batı müziği bestekárı olmasının yanısıra bir de ressamdı. Hükümdarın bugün Türkiye'de tek bir tablosu bulunmuyor ama onun elinden çıkma 67 adet çizimin yeraldığı bir desen defteri Polonya'da, Krakov Ulusal Müzesi'nde saklanıyor.

Sanat, Osmanlı hanedanında bir aile geleneği gibiydi ve birçok padişah sanatın çeşitli dallarında üstadlık derecesine gelmişti.

Meselá Kanuni Süleyman kuyumcu, İkinci Abdülhamid büyük bir ince marangoz, İkinci Mahmud zamanının en büyük hattatlarından biri, Üçüncü Selim çok seçkin bir bestekárdı.

Bazı padişahlar ise sanatın bir değil, birkaç dalıyla uğraşırlardı. Sultan Abdülaziz bunlardan biriydi ve bestekárlığının yanısıra ressamdı. Hem Türk hem Batı müziğiyle ilgilenmişti ve bu ilgisi her iki musikide de bestekárlık edecek seviyedeydi. Türk Müziği'nin en meşhur oyun havalarından biri Sultan Abdüláziz'in imzasını taşır ve 'Valse Davet' isimli orkestra eseri nadir de konser salonlarında icra edilir

alıntı..

Gelelim milliyetçilik olayına..

Osmalıda milliyetçilik akımları

Lise düzeyinde eğitim almış her Avrupa vatandaşının bileceği üzere "milliyetçilik" akımları Rusların teşvikiyle öncelikle Balkanlar'da, ardından da "Sömürge İmparatorlukları" olarak tanımlanabilecek İngiltere ve Fransa'nın da etkisiyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da, genelde Osmanlı İmparatorluğu'na karşı yürütülen bağımsızlık savaşlarına dönüşmüştür.

Birinci Dünya Savaşı'nın çıkış nedeni, yaygın olarak bu ulusçu kabilelerin yeni devletler olarak sahneye çıkması ve sömürenler tarafından paylaşılamaması olarak bilinir. alıntı

Çünkü Osmanlı hiç bir zaman tebaası altında ki ülkeleri zorla Türkleştirme yada İslam dinine sokmaya çalışmadı kendi halinde bağımsız bıraktı buda Osmanlının hiç bir zaman sömürgeci bir tutumdan yana olmamasından kaynaklanıyordu...

Gördüğünüz gibi öyle sıradan tarih kitapları okumakla tarih öğrenilmiyor Üstadın dediği gibi "inanmıyorum bana öğretilen tarihe"ve dünyanın en büyük imparatorluklarından biri olan Osmanlı öyle sizin dediğiniz gibi eften füften nedenlerle yıkılmadı geçiniz yıllardır beynimize sokulmaya çalışılan tarih anlayışından.

Bakın Üstad nasıl anlatıyor bunu

Ve Gelir

Bu yurda her bela içinden gelir;

'Hep'leri hep, hiçin hiçinden gelir.

Gelemez bir ithal malidir akil,

Kaf dağından, Cinden, Macinden gelir.

Dünküne eş, bu gün küfür yobazı;

Bütün derdi festen, lap cinden gelir.

'Allah vardır! ' dersin; sorarlar: Niçin?

Sonra tokat, puta 'niçin' den gelir.

Benim nur mayama pislik atanlar,

Şeytan, senin büyük elcinden gelir!

Biricik selamet yolu tarihte,

'Sormayın, görmeyin, geçin! ' den gelir.

Genç Osman’ı lif lif yolan o güruh,

****** devşirmenin **********inden gelir.

Bir gün bu gidişle çatlarsa yürek,

Dile vurdukları perçinden gelir...

Necip Fazıl Kısakürek

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.