Φ marti_name Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 İmam cinayeti soruşturmasında 1 tutuklama İstanbul Fatih’te emekli imam Bayram Ali Öztürk’ün öldürülmesiyle ilgili soruşturma çerçevesinde 1 kişi tutuklandı İSTANBUL - Sauna çetesi elebaşı Kasım Zengin’in İsmailağa cemaatince sorgulandığı iddiaları üzerine Mütahhit Muzaffer Ergin’in talimatla ifadesi alındı Emekli imam Bayram Ali Öztürk’ün öldürülmesi ve katil zanlısı Mustafa Erdal’ın linç edilmesiyle ilgili olarak İrfan Can adlı bir kişi bugün adliyeye çağırıldı. İRFAN CAN CEZAEVİNDE Savcılıkça ifadesi alınan İrfan Can, Mustafa Erdal’ın öldürülmesi olayına iştirak ettiği iddiasıyla tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Burada sorgulanan İrfan Can tutuklanarak, Bayrampaşa Cezaevi’ne götürüldü. TANIKLARA DNA TESTİ Aynı soruşturma çerçevesinde şu ana kadar 24 kişinin de tanık olarak ifadesine başvuruldu. İfadesi alınanların tümünün DNA örnekleri de alınıyor. Bu örnekler, linç olayı sırasında yaşanan arbede sonucu düşürülen 8 sarıkta bulunan kıllarla karşılaştırılıyor. Tanık olarak ifadesi alınanların bir kısmı DNA testi sonucuna göre sanık durumuna düşecek. KASIM ZENGİN SORUŞTURMASI Öte yandan, Sauna Çetesi elebaşı Kasım Zengin’in İsmailağa cemaati üyelerince kadı mahkemesinde sorgulandığı iddialarına ilişkin soruşturma da sürüyor. Zengin, sorgulandığı sırada yanında bulunan müteahhit Muzaffer Ergin, Ankara Cumhuriyet Savcısına talimatla ifade verdi. İstanbul savcılığının gönderdiği 13 soruyu yanıtlayan Ergin, can güvenliği sağlanması halinde Kasım Zengin’in sorgulandığı yeri İstanbul’da göstereceğini söyledi. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 ne imamım ne de devletle veya bahsi gecen cemaatle ilgim var... ama aynı cemaati tanıyan içinde olan ve olmayan yakın arkadaşlarım var bahsettiğiniz türden insanlar değil.. herkes bireysel olarakda dinini öğrenebildigi gibi cemaatlede öğrenebilir. tv ve gazetelerden öğrenecekseniz o cemaati yanılırsınız çünkü ali kalkancı nın görüntüleriyle o cemaatten bahsediliyor onlar çok farklı tv de görülenler farklı sizde tv lerden bilgi edinirseniz büyük yazarlar gibi ***** olursunuz... ayrıca imam villada alır arabada demekki hesabını verebiliyor karışan yok... 2 tane öğretmen senelerce çalışmış şimdi 2 milyon $ okul yaptırıyor şimdi öğretmen nerden buldumu parayı diye sormamız mı gerekiyor demekki verebiliyorsa hesabını alırda yaptırırda... imam diye gecekondudamı yaşaması mı gerekiyor? Gerekirse ögretmenlerede sorulur nerden buldun bu parayi diye.ama surasi bir gercekki,bazi dini vakiflar ve üyelerinin illegal kazanclari olduguda inkar edilemez.Türkiyede bence,ideolojik yayinlar yapan görsel ve yazili medyanin kimlere hizmet ettikleri biliniyor,kimlerden icazet aldiklarini saklamiyorla yani gayet bilincli ve maksatli yayinlar yapiyorlar,onlarin disinda yayin yapan görsel ve yazili medyanin görevide dini yönden sömürülen saf insanlari mümküm oldugunca ahlaki yönden dejenere edebilmektir.maalesef iki tarafta gayelerine erismislerdir, saygilarla Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Her kim neye ve kime hizmet ediyorsa gereken hesaplaşma ile yüzyüze gelecektir. Bundan en ufak bir şüpheniz olmasın sevgili forum dostları.Bu yaralı aslan bir kaç yıl daha devam eder.Gerisi hem bizi hemde yerli işbirlikçilerini ilgilendirir.... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 eşelendikçe daha beter pislik çıkıyor, bu olayın altından bakalım nerede bitecek dibi. Birde tarikatın bir sözcüsü Linç olayıyla ilgili bir kişinin tutuklanması için adaletsizlik falan diyor. Yahu kardeşim cinayet varsa katil de vardır. Senin aradığın şey adaletse. Gidersin savcıya kimlerin linç ettiğini anlatırsın. Adalette gereken cezay verir. Sonra birini linç ederek öldüren kişilerin "Adalet" ten bahsetmesi sizcede baya komik durmuyor mu allah aşkına Alıntı
Φ asil1453 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gerekirse ögretmenlerede sorulur nerden buldun bu parayi diye.ama surasi bir gercekki,bazi dini vakiflar ve üyelerinin illegal kazanclari olduguda inkar edilemez.Türkiyede bence,ideolojik yayinlar yapan görsel ve yazili medyanin kimlere hizmet ettikleri biliniyor,kimlerden icazet aldiklarini saklamiyorla yani gayet bilincli ve maksatli yayinlar yapiyorlar,onlarin disinda yayin yapan görsel ve yazili medyanin görevide dini yönden sömürülen saf insanlari mümküm oldugunca ahlaki yönden dejenere edebilmektir.maalesef iki tarafta gayelerine erismislerdir, saygilarla bazı dini vakıflar demişsin ama burada tartışılan Ahmet Mahmut Ünlü hocadır şuan diğerleri bizi bağlamaz bu adamda veremecegi hesabı yok kendi savunmasınıda dinle taraflı gazete ve tvlere bakacagına birde kendi ağzından dinlesen cok mu zor... yargısız infaz daha mı basit senin için.. saygılarımla Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 bazı dini vakıflar demişsin ama burada tartışılan Ahmet Mahmut Ünlü hocadır şuan diğerleri bizi bağlamaz bu adamda veremecegi hesabı yok kendi savunmasınıda dinle taraflı gazete ve tvlere bakacagına birde kendi ağzından dinlesen cok mu zor... yargısız infaz daha mı basit senin için.. saygılarımla dediğimiz gibi kardeş bunların derdi bağcı üzüm bahane kaç kere dedik ki iddialarınıza cevap istiyorsanız resmi site olan www.ahmetmahmutunlu.com adresinden net cevap alabilirsiniz diye ama kimin umrunda vur çamuru izi kalsın Alıntı
Φ glikoz Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 İsmailağa Cemaati öyle sıradan tırt bir cemaat değil.Ehl-i sünnet itikadı hak bir cemaat.İbda-c ye kayıyor yalanlarıda dünden bugüne süregelen yahudi güdümlü medyanın füzeleri.C.Ahmed Mahmud Ünlü hakkında bir kaç yıl önce yapılan karalama girişimleri bu girişimlerin cevap vermemesi ve bugünki olaylar. Herşey ap açık ortada,olay tamamen ''camide adam öldürüyorlar'' provakasyonu ile bu ceaati dağıtmak,en azından kötü göstermek. Türkiye'deki Müslüman Otağı belli başlı çevreler ve bunların çanak yalayanları tarafından illegal bir şekilde panetre edilmeye çalışılıyor.Keza cami imamını öldüren kafir sünnetsiz çıktı. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Sünnetsiz olunca kafir yada gayrimüslümmü oluyor.? Adı üstünde sünnet.Yani farz değil.Bir insanın müslüman olması için sünnetli olması şartmı? Örneğin yahudilerinde büyük çoğunluğunun sünnetli olduğu düşünülürse. Bu neyi anlamamıza yardımıcı olur sizce.? Sadece meraktan soruyorum. Yani bu kişi sizce kimdi ? ve ne yapmak istemişti...? Alıntı
Φ glikoz Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Sünnetsiz olunca kafir yada gayrimüslümmü oluyor.? Adı üstünde sünnet.Yani farz değil.Bir insanın müslüman olması için sünnetli olması şartmı? Örneğin yahudilerinde büyük çoğunluğunun sünnetli olduğu düşünülürse. Bu neyi anlamamıza yardımıcı olur sizce.? Sadece meraktan soruyorum. Yani bu kişi sizce kimdi ? ve ne yapmak istemişti...? Dinimizde tabikide Müslüman bir insanın sünnetli olması gerekmektedir.Ki Peygamber efendimiz bile sünnetli bi şekilde doğmuştur.Adı üstünde sünnet yani farz değil demişsiniz,bahsettiğiniz iki kavram aynı anlama gelmemektedir.Once kelimenin anlamını yada birden cok olan anlamlarını bilmek gerekir. Benim düşüncelerim yukarda belirttiğim gibi bu sadece o Hocamızı öldürmek amacıyla yapılmamıştır,bir cok amac var bunların içinde ve coğuda vatikan destekli bunların bana göre. Fakat İsmailağa cemaatinin bir başka özelliği var ki, bu da Fener Patrikhanesi’yle ilgilidir. Bilindiği üzere cemaatin binlerce üyesinin kümelendiği İsmailağa ile Fener Patrikhanesi arasında birkaç metrelik mesafe vardır. Öteden beri bazıları, Fener’in bu cemaat tarafından adeta muhasara altına alındığını, boğulduğunu, gelişmesinin engellendiğini iddia etmektedirler. Fener’in rahatlatılması, bu cemaatin dağıtılması ile ilişkili görülmektedir. Cemaatin dağıtılması yetmez, aynı zamanda mekan olarak tuttuğu Çarşamba semtinin tarihi Bizans kimliğiyle yeniden restore edilmesi, Bizans kimliğinin ortaya çıkarılması gerekir. Bu Yunanistan’ın en büyük arzusu ve isteğidir. Yunanistan’ın arzuları ve istekleri genellikle AB üyelik sürecinde karşımıza çıkar. Son cinayetin cemaatin dağıtılmasını hedefleyen bir provokasyon olduğu her halinden belli. Bu olay ilk önce kemalistlerin,atatürkçülerin,laikçilerin,sebatayla rın,müslüman düşmanlarının,siyonistlerin,ateistlerin vs vs çok hoşuna gidiyor. Ve başlıyorlar ''İsmailağa'da cinayet!!Camide suçsuz günahsız katili öldürdüler!!Öcü bu İslamcılar!!Laiklik elden gidecek!Pis radikal dinciler!!Busunuz!!'' şeklinde sloganlar türetmeye. Benim güzel yurdum hala uyuyor. İsmailağa'ya bir katil gönderiliyor ve ardından bir grup. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 İyide sevgili arkadaşım.Kanunlar var neden böyle bir olaya karşı kayıtsız kalsınlarki.... Eğer dedikleriniz gerçekse bunların araştırılıp ortaya çıkarılması gerekir. yoksa adam sünnetliymiş sünnetsizmiş.Katilin sünnetliside sünnetside aynı değilmidir.... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Üç beş kerameti kendinden menkul şeyh bozuntusundan bahsediş şekillerine bakın hele. Ahmet Ünlü hakkında karalama ne demek ya. Adam çıkıyor, 17 Ağustos depreminde ölenler için "Allah tarafından cezalandırıldılar" diyor. Onunla da yetinmiyor " Deprem az mı geldi size" diyor. Bunun haber yapılmasıda karalama oluyor öyle mi ? On binlerce canımızı yitirdiğimiz depremden bile kendilerine malzeme çıkarmak için halkın inançlarını sömüren bu şeyh bozuntularını bu savunma gayreti niye. Cüppeli Ahmet denen zevat cevap vermiştir "ÖZÜR DİLERİM" diyerek. Yani kendisi suçunu kabul etmiş ve özür dilemiştir. Bu gün ntv de tartışma programında bir hoca çok güzel bir şey söyledi. "Bu tarikatların şeyhlerine biçtikleri misyonu, Allah peygamberine biçmedi" Eşeledikçe cinayetin altından Tarikat-Siyaset-Mafya ilişkileri hergün çıkıyor. Ama bazılarının savunması hazır. KOMPLO Hırsız hırsızlık yaparken yakalanır komplo der. Adam fuhuş yaparken yatakta yakalanır komplo der. Ne güzel istanbul. Alıntı
Φ glikoz Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 17 ağustos depremi için soylediklerinde doğru demiş evet bunda pek bisey goremiyorum. cyrano depremin olma sebepi nedir???? Alıntı
Φ sule70 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 İsmailağa’da esrarengiz tanık ! İsmailağa Camii’nden Hamit Alpaya ilginç iddialar ortaya attı.. İsmailağa Camii'ndeki çifte cinayetle ilgili olarak 22 yaşındaki Hamit Alpaya, SABAH'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bingöl doğumlu olan Alpaya, imam Bayram Ali Öztürk'ü öldürme görevinin önce kendisine verildiğini ancak kabul etmediğini söyledi. 10 yaşından beri cemaatin içinde olduğunu iddia eden Hamit Alpaya, "Benden, önce Menzil Tarikatı Şeyhi Abdülbaki Erol'u öldürmemi istediler. Ama kabul etmedim. Sonra da İsmailağa Camii imamı Öztürk'ü. Ama görevi Mustafa Erdal üstlendi" dedi. İşte Alpaya'nın şok açıklamaları: Cinayetlerin ardında İsmailağa Cemaati'ne yakın Fatih hoca diye bilinen bir kişi var. 34 yaşlarındaki Fatih hoca, beni cinayete ikna etmek için ise 'İçinde cin var. Bu cinlerden kurtulman için sana söylediğim adamı öldürmen gerekli' dedi. Öztürk'ü öldürme emri Çarşamba'daki Beyceğiz Camisi'nin bodrumundaki gizli bölümde verildi... Caminin bodrumuna girdik. 10-15 kişi vardı. Yurtdışında ve askerde olduğum için Fatih Hoca beni oradakilerle tanıştırdı. 'Bu arkadaşımız hasta. Askerden de yeni geldi. Çaresini bulup arkadaşımızdaki cinleri alacağız. Onu kollayıp bakacağız' dedi... Beyceğiz Camisi'nin alt katı tıpkı birkaç sokak ötedeki Acemoğlu Camisi'nin bodrum katı gibi işkence ve dayak için kullanılıyor. Burada şeriat mahkemeleri kuruluyor... Görevi veren Fatih hocaydı. Ancak bu kez benimle Mustafa Erdal konuştu: 'Burada bir hoca var, onu vurmamızı istiyorlar. Gel sen yap. Zaten hastasın. Kimse sana bir şey yapmaz. Ben yaparsam başımı kopartırlar" dedi ama kabul etmedim." NEDEN KONUŞTUM? Hamit Alpaya bu açıklamaları yapmasının nedeni olarak sıranın kendisine gelmiş olmasını gösteriyor. Cemaatin kendisini mutlaka öldüreceğini söyleyen Alpaya, bu nedenle sakalını kestiğini, giyimini değiştirdiğini belirtiyor. Sabah Yavuz Rençberler Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 17 ağustos depremi için soylediklerinde doğru demiş evet bunda pek bisey goremiyorum. cyrano depremin olma sebepi nedir???? Hadi ordan be!Iste ipliginiz hergün biraz daha pazla pazara cikiyor ve hala Allahi kendinize ortak tutuyorsunuz.yok müslümsnlari karalamakmir yok müslüman olan sünnetli olurmus-Kuranda müslümanlar sünnet olacak diye bir ayet mevcut degildir.bunlarin hepsi Yahudilerden esinlenerek dine sokulmus geleneklerdir,saglik yönünden tavsiye edilir-Dini kimlerden ögrendiginiz apacik ortadadir.Yüce peygamberi bile yanlislariniza ortak etmekten geri kalmiyorsunuz.Din adina hergün onlarca cinayetler isleniyor masum insanlarin kanlari dökülüyor ama hala ögrenemediniz hala insanlarin yaklarindan düsemediniz yatip kalkip camur az izi kalsin diye kliselesmis sloganlarla güya birseyleri kutarmaya calisiyorsunuz,tevekkeli degil sizlersiniz müslümanlari hiristiyanlara kücük düsüren,Papa denilen o kisinin yüce peygambere dil uzatabilmesinin nedenleri sizlersiniz,Dinini adam gibi ögrenmek isteyenlerin karsina cikip öyle degil böyledir diye hurafelerle beyinlerini doldurmaya calisanlar sizlersiniz,hala kalkmissiniz cemaatleri savunuyosunuz.Birakin artik insanlarin yakasinida insanlar Allaha kendi bildiklerine göre iclerinden nasil geliyorsa öyle tapsin ibadet etsinler.sarta surta baglamayin herseyi ve Yüce peygamberin giyimini,sakalini degil kendisini örnek alin. saygilarla Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Hadi ordan be!Iste ipliginiz hergün biraz daha pazla pazara cikiyor ve hala Allahi kendinize ortak tutuyorsunuz.yok müslümsnlari karalamakmir yok müslüman olan sünnetli olurmus-Kuranda müslümanlar sünnet olacak diye bir ayet mevcut degildir.bunlarin hepsi Yahudilerden esinlenerek dine sokulmus geleneklerdir,saglik yönünden tavsiye edilir-Dini kimlerden ögrendiginiz apacik ortadadir.Yüce peygamberi bile yanlislariniza ortak etmekten geri kalmiyorsunuz.Din adina hergün onlarca cinayetler isleniyor masum insanlarin kanlari dökülüyor ama hala ögrenemediniz hala insanlarin yaklarindan düsemediniz yatip kalkip camur az izi kalsin diye kliselesmis sloganlarla güya birseyleri kutarmaya calisiyorsunuz,tevekkeli degil sizlersiniz müslümanlari hiristiyanlara kücük düsüren,Papa denilen o kisinin yüce peygambere dil uzatabilmesinin nedenleri sizlersiniz,Dinini adam gibi ögrenmek isteyenlerin karsina cikip öyle degil böyledir diye hurafelerle beyinlerini doldurmaya calisanlar sizlersiniz,hala kalkmissiniz cemaatleri savunuyosunuz.Birakin artik insanlarin yakasinida insanlar Allaha kendi bildiklerine göre iclerinden nasil geliyorsa öyle tapsin ibadet etsinler.sarta surta baglamayin herseyi ve Yüce peygamberin giyimini,sakalini degil kendisini örnek alin. saygilarla valla saygılarla diyorsun ama saygıdan eser yok..peygamberim benim önderimdir giyiminden saç tıraşına tırnakkesiminden abdest alışına namaz kılışından sadaka verişine kadar her yönüyle efendimdir sen hiç cemaatle kılınan namaz tekbaşına kılınandan 27 kat daha ecirlidir diye bir hadis okumadın mı? demekki cemaat ruhu birlik ruhu ümmet ruhu önemli..işinize gelmeyen şeylere hurafe deme hastalığından lütfen kaçının zira kabak tadı verdiniz Alıntı
Φ glikoz Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 saygılar diyip saygının ne demek olduğunu öğrenemediğin gibi,gerçek Müslüman nası olur kimi örnek alır onuda öğrenememişsin.gerekli cevap zaten bir baskası tarafından sana gereğiyle verilmiş. Peygamberimizin kendisini örnek almamız demek zaten onun yaptığı herseyi kendimize örnek tutmak demektir.Sünnet nedir?Farz nedir? Bunları bil sonra ahkam kes. Kimsenin beynini hurafalerle doldurduğumuz yok senin o hurafe dediğin şeyler dinimizin emirleri gerekleri.Senin sorunun aynı saygının ne demek olduğunu bilmemen gibi dinimizin gereklerini sartlarını bilmemendir. Bak mesela Hindistan'da ineğe tapılıyo demekki içlerinden öylemi geliyo senin düşüncene göre öyle yazık ya hala sen ve senin gibi insanları görmek beni insanlığımdan utandırıyo. Görelim senide saygı abidesi. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 peki glikoz bize sünneti ve farzı anlatabilirmi? Nerde eksiliğimiz var bilmek istiyoruz.... Alıntı
Φ glikoz Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 glikoz tabi anlatır size sunneti farzı ama karsımda bunu anlayabilcek nitelikte insan olursa.Ben sana burda ne kadarda sünnet sudur sunları gerektirir yada farz böyle olmalıdır kelime manasıyla budur desem bile, sen mutlaka buna karsıcak aksi bi fikir (yanlıs bile olsa) soylemek durumundasın.İmzanda atatürkün dediği gibi yapman gerekmezmi senin?? gerçeği kendin aramalısın. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 glikoz tabi anlatır size sunneti farzı ama karsımda bunu anlayabilcek nitelikte insan olursa.Ben sana burda ne kadarda sünnet sudur sunları gerektirir yada farz böyle olmalıdır kelime manasıyla budur desem bile, sen mutlaka buna karsıcak aksi bi fikir (yanlıs bile olsa) soylemek durumundasın.İmzanda atatürkün dediği gibi yapman gerekmezmi senin?? gerçeği kendin aramalısın. Bu kavram kargaşaları bir yere kadar glikoz. Olması gereken benim sana ne cevap yazacağımın analizini yapıp hipotezler üretmen değil. Yada imzanda olduğu gibi gerçeği sen bulda değil. Ben zaten bana göre gerçeği söylüyorum.Sende sana göre gerçeği söylemelisinki bir yerde mutabık kalalım.... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 İsmailağa Cemaati öyle sıradan tırt bir cemaat değil.Ehl-i sünnet itikadı hak bir cemaat.İbda-c ye kayıyor yalanlarıda dünden bugüne süregelen yahudi güdümlü medyanın füzeleri.C.Ahmed Mahmud Ünlü hakkında bir kaç yıl önce yapılan karalama girişimleri bu girişimlerin cevap vermemesi ve bugünki olaylar. Herşey ap açık ortada,olay tamamen ''camide adam öldürüyorlar'' provakasyonu ile bu ceaati dağıtmak,en azından kötü göstermek. Türkiye'deki Müslüman Otağı belli başlı çevreler ve bunların çanak yalayanları tarafından illegal bir şekilde panetre edilmeye çalışılıyor.Keza cami imamını öldüren kafir sünnetsiz çıktı. Cemaatin kendi içindeki gruplar ve eğitim bölümleri dışarıdan anlaşılması zor bir düzen içinde çalışıyor ve bunu herkes biliyor. Hayrıca verilen dersler, namaza gelen cemaate yapılan konuşmalar sadece dini içerikli değil... Aynı zamanda devlet yapısının, toplum düzeninin nasıl olması gerektiğini de öngörüyor. Bu anlamda cemaatin nihai amacı İslam devleti kurmak olduğu herkes tarafından biliniyor ve belirli kesim hala maalesef bunları savunma gibi reflekse giri dine hizmet ettiklerini sanıyorlar... Hiç alakası yok ve onlar dine enbüyük kötülük yapanlardır aynı zamanda... Yine dini eleştirel yaklaşan birilerine hemen çamur atılır ve bunlardan biride SÜNNETSİZLİĞİDİR... Ve bu ilk yapılmıyor ki biz buna alıştık ve çok üzücü buluyoruz... Neyse kardeşim; şöyle bir araştır bakalım; müslümanlık başlar başaman herkes sünetlimiydi ve sünnet oldumu sizce... Lütfen bir bak ve sünnetin tarihsel geçmişini bir araştır bakalım... Alıntı
Φ glikoz Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Bende zaten bana göre olan doğruları yukarıda yeteri kadar belirttiğimi düşünüyorum. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Bende zaten bana göre olan doğruları yukarıda yeteri kadar belirttiğimi düşünüyorum. TEKRAR SORUYORUM... Cemaatin kendi içindeki gruplar ve eğitim bölümleri dışarıdan anlaşılması zor bir düzen içinde çalışıyor ve bunu herkes biliyor. Hayrıca verilen dersler, namaza gelen cemaate yapılan konuşmalar sadece dini içerikli değil... Aynı zamanda devlet yapısının, toplum düzeninin nasıl olması gerektiğini de öngörüyor. Bu anlamda cemaatin nihai amacı İslam devleti kurmak olduğu herkes tarafından biliniyor ve belirli kesim hala maalesef bunları savunma gibi reflekse giri dine hizmet ettiklerini sanıyorlar... Hiç alakası yok ve onlar dine enbüyük kötülük yapanlardır aynı zamanda... Yine dini eleştirel yaklaşan birilerine hemen çamur atılır ve bunlardan biride SÜNNETSİZLİĞİDİR... Ve bu ilk yapılmıyor ki biz buna alıştık ve çok üzücü buluyoruz... Neyse kardeşim; şöyle bir araştır bakalım; müslümanlık başlar başaman herkes sünetlimiydi ve sünnet oldumu sizce... Lütfen bir bak ve sünnetin tarihsel geçmişini bir araştır bakalım... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 valla saygılarla diyorsun ama saygıdan eser yok..peygamberim benim önderimdir giyiminden saç tıraşına tırnakkesiminden abdest alışına namaz kılışından sadaka verişine kadar her yönüyle efendimdir sen hiç cemaatle kılınan namaz tekbaşına kılınandan 27 kat daha ecirlidir diye bir hadis okumadın mı? demekki cemaat ruhu birlik ruhu ümmet ruhu önemli..işinize gelmeyen şeylere hurafe deme hastalığından lütfen kaçının zira kabak tadı verdiniz Hadislerle müslümanlik olmuyor Allahin emrettigiyle müslümanlik o9luyor,sizler ancak cemaatlerden cübbelilerden Fetullahlardan ögrendiginiz müslümanligi satmaya ugrasiyorsunuz.Bana müslümanlii ögretmeye kalkismadan önce al eline Allah rizasi icin Kurani Kerimi ve oku,belki birseler ögrenirsin.Sahtekarliklara Yüce peygamber bile ortak edilmeye calisiliyor,her aklina esen bu hadistir diye birseyler yumurtladigi icin iste müslümanligi bu acinacak durumlara düsürdünüz.Müslümanlik ilim dinidir hurafe dini degil,ama asirlardan beri cikarcilar insanlarin beyinlerini hurafelerle doldurdular.Camilere dolup yatip kalkmakla müslümanlik olmaz müslüman akli ile hareket eder,Peygamberimdir taklit ederim derken bile nekadar taklitci oldugunuzuda itiraf etmis oluyorsunuz,evet giyim kusam sakal salvar müslümanligi.Rejimi hazedememek müslümanim diye asirlar öncesine dönmek yeniliklere karsi cephe almak istesizlerin müslümanligi.Kabak tadini sizler vermeye basladiniz hala yalan ve batillarla insanlari aldatmaya calisiyorsunuz,insanlar biktik artik dedikce siz bir türlü rahat durmuyorsunuz,icinizdeki kavgalar artik ayyuka cikmis hala müslümanlara camur atiliyor diye yaygara yapiyorsunuz.gercek müslümana kimse camur atamaz cünkü gercek müslüman dogrudur,gercek müslüman taklitci degildir gercek müslüman bozguncu degildir gercek müslüman fitneden kacar gercek müslüman ülkesini yikmaya degil yapmaya calisir,tarikat köselerinde bilmem hangi cemaatlerle oturup kalkip Laik rejimi nasil yikariz,Seriati nasil geri getiririz planlari yapmaz.Ben herkese saygi duyarim,saygim baskadir yazilan saygisiz iletilere verdigim cevaplar baskadir.kimin daha saygili oldugunu yazdiklarinizi okuyarak yeniden karar verebilirsiniz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2006 glikoz tabi anlatır size sunneti farzı ama karsımda bunu anlayabilcek nitelikte insan olursa.Ben sana burda ne kadarda sünnet sudur sunları gerektirir yada farz böyle olmalıdır kelime manasıyla budur desem bile, sen mutlaka buna karsıcak aksi bi fikir (yanlıs bile olsa) soylemek durumundasın.İmzanda atatürkün dediği gibi yapman gerekmezmi senin?? gerçeği kendin aramalısın. Iste sizin insanlara bakis aciniz!-karsimda anliycak nitelikte insan olursa-Sünneti Farzi nekadaar bilip bilmedigini sormama degmez ama su kadarini sormam gerekiyor,hangi din aliminden ögrendin insanlari kücümsemeyi!! ha bu arada sünnet Kuranin icindedir,Peygamber s.a.Kurana ters düsecek insanlari yanlis yönlendirecek tarzda hicbirsey söylememistir,söyleyemezdi cünkü buna yetkisi yoktu,söylediklerinin yazilmasini bile yasaklayan bir peygamberin ölümünden sonra milyonlarca Hadisin ortalikta dolasmasi gösteriyorki Hadislerle birileri ekonomik cikarlar saglamaktadir,cikari olmayanlar yüzbinleerce hadis kitabini piyasaya sürerek Kurana rekabet olusturmaya calismazdilar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 Üç beş kerameti kendinden menkul şeyh bozuntusundan bahsediş şekillerine bakın hele. Ahmet Ünlü hakkında karalama ne demek ya. Adam çıkıyor, 17 Ağustos depreminde ölenler için "Allah tarafından cezalandırıldılar" diyor. Onunla da yetinmiyor " Deprem az mı geldi size" diyor. Bunun haber yapılmasıda karalama oluyor öyle mi ? On binlerce canımızı yitirdiğimiz depremden bile kendilerine malzeme çıkarmak için halkın inançlarını sömüren bu şeyh bozuntularını bu savunma gayreti niye. Cüppeli Ahmet denen zevat cevap vermiştir "ÖZÜR DİLERİM" diyerek. Yani kendisi suçunu kabul etmiş ve özür dilemiştir. Bu gün ntv de tartışma programında bir hoca çok güzel bir şey söyledi. "Bu tarikatların şeyhlerine biçtikleri misyonu, Allah peygamberine biçmedi" Eşeledikçe cinayetin altından Tarikat-Siyaset-Mafya ilişkileri hergün çıkıyor. Ama bazılarının savunması hazır. KOMPLO Hırsız hırsızlık yaparken yakalanır komplo der. Adam fuhuş yaparken yatakta yakalanır komplo der. Ne güzel istanbul. sözlerine katılıyorum arkadaşım. Depremin sebebi ne diyen arkadaşa da sormak lazım, tektonik hareketlerden haberiniz var mı? Nasıl bu kadar saplantılı yaşayabiliyorsunuz? Deprem öldürmüyor arkadaşım, kumdan demirden çalınan bina öldürüyor. Sen inşaatını sağlam yap sonra Allah'a emanet et. Yok öyle değil siz kumdan, çimentodan ve demirden çalın depremde bina yıkılsın ardından Allah cezalandırdı deyip çıkın işin içinden. Aşın artık kendinizi. Japonya'da yılda bir kaç defa 7 şiddetin üzerinde deprem olmakta peki o zaman ölüm oranı orada neden bu kadar az. Yoksa Allah, Japonları daha mı çok seviyor? Ne denir düşünün biraz... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.