Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

1'den 9'a kadar bütün rakamları bir defa olmak koşuluyla kullanarak bu çarpma işlemini tamamlayınız

3* (düzeltemedim birler ve sonlar basamağında olacak)

----

Gönderi tarihi:

uğraşmam lazım ...hemde çok.....

uğraş.. hem de çok

Gönderi tarihi:

anladiim kadariyla

ABC

D3E

*

-----

FGHI

fakat benim anlayamadigim sey 3 basamakli en kucuk 2 sayiyi carpsak bile cikacak sayi 4 degil 5 basamakli oluyor.

100

101

*

-------

10100

yani bu sekilde...

Gönderi tarihi:

anladiim kadariyla

ABC

D3E

*

-----

FGHI

fakat benim anlayamadigim sey 3 basamakli en kucuk 2 sayiyi carpsak bile cikacak sayi 4 degil 5 basamakli oluyor.

100

101

*

-------

10100

yani bu sekilde...

Soruda sorulan farklı kardeşim bende onu sordum zaten:

Altta işlem tanımlanmıyor. Çarpma sonrası alt alta toplama kısmı yok soruda.....

Üç haneye iki hane çarpıp dört rakamlı tek bir sayıyı hemen elde ediyorsun. (ekstra işlem yazılmamış ;) )

Bu sayılarda ayrıca sona eklenecek 0 değeri de yok Gloria bunu sormuş ama bende onu bir açarmısın gloria demiştim. ;)

Gönderi tarihi:

3* (düzeltemedim birler ve sonlar basamağında olacak)

----

Gloria beni biliyorsun ukalalık için yazmam.... Ama matematikte böyle tanımlı bir işlem olamaz. 1 den 9 a kadar yani 0 kullanılmıyor ayrıca işlemde. ;)

Gönderi tarihi:

bi daha anlatıyorum

adszpc6.jpg

buradaki harflerin her biri bir rakamı temsil ediyor. 1 ile 9 arasındaki bütün rakamları kullanarak (3 hariç onu ben kullandım :) )bu çarpma işlemini tamamlamanız gerekiyor. Şimdi daha anlaşılır oldu mu acaba?

Gönderi tarihi:

Bak gloria 1*x gene o sayılardan birini verir soru hatalı olmasın. ;)

hata yok valla veririm cevabı haaa uğraşın biraz yaaa

Gönderi tarihi:

Akıl akıldan üstündür. Bükemediğin bileği öpeceksin. Çözene saygım var. Bu soru hakkında çok kısa bir hata yazıp çözemediğimi belirtiyorum:

1- 0 soruda yok.

2- A*B=B gibi bir sayı verir. Çünkü mutlaka 1 rakamı kullanılacak. O halde iki adet B olur.

3- 3 haneli 0 olmayan sayı ile iki haneli bir sayıyı çarpıp hiç toplama yapmadan ve sonuna 0 koymadan dört haneli rakamları farklı bir sayı elde ediyorsunuz.

Çözemedim saygılar...

Gönderi tarihi:

soruda hata yok. ama bana zaman verin :D

Gönderi tarihi:

186 sayısı ile 39 sayısını alt alta çarpınca toplama yapmadan eşittir bu diyemezsin. Ben diyemem sen diyemezsin dünya üzerindeki kimse diyemez... Derse matematik bilgisi=0 dır. O ifade tarzı abc*de=fghi gibi yazılabilir ama gene burada bile toplama vardır. Alt alta gösterimde toplamaların alanlarındaki rakamlardan örnek vermen lazım. Olmayan önermeden çıkarım yapılmaz. Benim itirazım soruda buraya oldu. Alt alta çarpma tanımlıyorsun işlemde 0 yok dikkat edin hatayı göreceksiniz. ;)

Gönderi tarihi:

baba satırları sormuyor ki sonucu soruyor istiyorsan oraları bulmak zor değil.yada bekle akşam yorum gelir soruya burada tartışmaya gerek yok.

Gönderi tarihi:

kahin kardeşim benim itirazım şu alt alta tanımlı işlemde üç hane*iki hane=dört hane olur tamam. ;)

üçhane

ikihane

--------

dört hane olmaz yazım hatası ;)

üç hane

ikihane

--------

dört hane ve sıfır var çözüme bu şekil gider ;) tamam kardeşim ;)

hatalar bunlar açık yazdım şimdi bak ;)

Gönderi tarihi:

vatan arkadasim soru dogru.. cevap da dogru :D

soruda 1 den 9'a kadar sayilardan diye sormus. yani 0 olmasina gerek yok.

ayrica carpma isleminde once birler sonra onlar hanesinin carpilmasinin nedeni carpma islemini kolaylastirmak ve ilkokul , ortaokul seviyesindeki insanlarin da yapabilmesini saglamaktir.

yani toplama yapmak zorunlu degildir :D

ama uzuldum ben bilemedim diye. (bakamadigim icin bilemedim. bugun is yerinde co kis vardi) :(

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.