Φ gloria Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 1'den 9'a kadar bütün rakamları bir defa olmak koşuluyla kullanarak bu çarpma işlemini tamamlayınız *** 3* (düzeltemedim birler ve sonlar basamağında olacak) ---- **** Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 uğraşmam lazım ...hemde çok..... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 uğraşmam lazım ...hemde çok..... uğraş.. hem de çok Alıntı
Φ VATAN(* Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 soruyu anlıyamadık açık ifade edermisin gloria Alıntı
Φ MouSTaPHa Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2006 anladiim kadariyla ABC D3E * ----- FGHI fakat benim anlayamadigim sey 3 basamakli en kucuk 2 sayiyi carpsak bile cikacak sayi 4 degil 5 basamakli oluyor. 100 101 * ------- 10100 yani bu sekilde... Alıntı
Φ VATAN(* Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2006 anladiim kadariyla ABC D3E * ----- FGHI fakat benim anlayamadigim sey 3 basamakli en kucuk 2 sayiyi carpsak bile cikacak sayi 4 degil 5 basamakli oluyor. 100 101 * ------- 10100 yani bu sekilde... Soruda sorulan farklı kardeşim bende onu sordum zaten: Altta işlem tanımlanmıyor. Çarpma sonrası alt alta toplama kısmı yok soruda..... Üç haneye iki hane çarpıp dört rakamlı tek bir sayıyı hemen elde ediyorsun. (ekstra işlem yazılmamış ) Bu sayılarda ayrıca sona eklenecek 0 değeri de yok Gloria bunu sormuş ama bende onu bir açarmısın gloria demiştim. Alıntı
Φ VATAN(* Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2006 *** 3* (düzeltemedim birler ve sonlar basamağında olacak) ---- **** Gloria beni biliyorsun ukalalık için yazmam.... Ama matematikte böyle tanımlı bir işlem olamaz. 1 den 9 a kadar yani 0 kullanılmıyor ayrıca işlemde. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 bi durun tekrar anlatcam Alıntı
Φ VATAN(* Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 *** 3* (düzeltemedim birler ve sonlar basamağında olacak) ---- **** Matematikte böyle bir soru tipi olamaz ( 0 kullanılmıyor.) Cevabı alırsak aydınlanıcaz. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 bi daha anlatıyorum buradaki harflerin her biri bir rakamı temsil ediyor. 1 ile 9 arasındaki bütün rakamları kullanarak (3 hariç onu ben kullandım )bu çarpma işlemini tamamlamanız gerekiyor. Şimdi daha anlaşılır oldu mu acaba? Alıntı
Φ VATAN(* Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 Bak gloria 1*x gene o sayılardan birini verir soru hatalı olmasın. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 Bak gloria 1*x gene o sayılardan birini verir soru hatalı olmasın. hata yok valla veririm cevabı haaa uğraşın biraz yaaa Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 Bi turk vardı,her soruya hatalı derdi.Onu hatırladım birden nedense.. Alıntı
Φ VATAN(* Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2006 Akıl akıldan üstündür. Bükemediğin bileği öpeceksin. Çözene saygım var. Bu soru hakkında çok kısa bir hata yazıp çözemediğimi belirtiyorum: 1- 0 soruda yok. 2- A*B=B gibi bir sayı verir. Çünkü mutlaka 1 rakamı kullanılacak. O halde iki adet B olur. 3- 3 haneli 0 olmayan sayı ile iki haneli bir sayıyı çarpıp hiç toplama yapmadan ve sonuna 0 koymadan dört haneli rakamları farklı bir sayı elde ediyorsunuz. Çözemedim saygılar... Alıntı
Φ MouSTaPHa Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 soruda hata yok. ama bana zaman verin Alıntı
Φ VATAN(* Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 soruda hata yok. ama bana zaman verin yahu şaka yapmayın allah aşkına Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 186 çarpı 39 eşittir 7254 oldumu. Alıntı
Φ VATAN(* Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 kardeşim olmuş olsun diyelim hani toplama nerde? Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 baba ne toplaması ya. çarpmayı soruyorrrrrrr. Alıntı
Φ VATAN(* Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 186 sayısı ile 39 sayısını alt alta çarpınca toplama yapmadan eşittir bu diyemezsin. Ben diyemem sen diyemezsin dünya üzerindeki kimse diyemez... Derse matematik bilgisi=0 dır. O ifade tarzı abc*de=fghi gibi yazılabilir ama gene burada bile toplama vardır. Alt alta gösterimde toplamaların alanlarındaki rakamlardan örnek vermen lazım. Olmayan önermeden çıkarım yapılmaz. Benim itirazım soruda buraya oldu. Alt alta çarpma tanımlıyorsun işlemde 0 yok dikkat edin hatayı göreceksiniz. Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 baba satırları sormuyor ki sonucu soruyor istiyorsan oraları bulmak zor değil.yada bekle akşam yorum gelir soruya burada tartışmaya gerek yok. Alıntı
Φ VATAN(* Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 kahin kardeşim benim itirazım şu alt alta tanımlı işlemde üç hane*iki hane=dört hane olur tamam. üçhane ikihane -------- dört hane olmaz yazım hatası üç hane ikihane -------- dört hane ve sıfır var çözüme bu şekil gider tamam kardeşim hatalar bunlar açık yazdım şimdi bak Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 diğer arkadaşlar baksın gerekirse bir daha uğraşırız.vatan sağolsun. Alıntı
Φ MouSTaPHa Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 vatan arkadasim soru dogru.. cevap da dogru soruda 1 den 9'a kadar sayilardan diye sormus. yani 0 olmasina gerek yok. ayrica carpma isleminde once birler sonra onlar hanesinin carpilmasinin nedeni carpma islemini kolaylastirmak ve ilkokul , ortaokul seviyesindeki insanlarin da yapabilmesini saglamaktir. yani toplama yapmak zorunlu degildir ama uzuldum ben bilemedim diye. (bakamadigim icin bilemedim. bugun is yerinde co kis vardi) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.