Φ gloria Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 ilk sen ülkeyi sevmediğini ilan ettiğin için son cevabı yazmak bize düşüyor(eşit sayıda yazı yazmak için ) Ben ülkeyi sevmediğimi ilan etmedim, bu ülkeyi yönetenleri sevmediğimi soyledim... Bir daha okur musun ilk yazdığım yazıyı... Yok okuyamam dersen dur ben seni uğraştırmayayım ve alıntı yapıp, buraya ekleyeyim... "Ülkemi seviyorum ama ülkemi yönetenleri sevmiyorum... " Anladın sanırım, aksine bu ülkeyi cok seviyorum, gerekirse canımı verecek kadar hem de... (şimdi sen eşit sayıda yazmak için buna da cevap yazarsın ee yaz bari ne diyim... Yaz da bana cevap hakkı düşmeyecek şekilde yaz ki ben de sana karşılık vermeyeyim o zaman senin bir daha yazmana da gerek kalmaz artık) Ben de bu arada sana sabahtan beri birşey anlatmaya çalışıyorum ama sen de hep aynı şeyleri tekrar ediyorsun Sana da sevgiler madem... Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 sevmiyorum;ben kpss de .........yırtıp ,84 alıp,yetmezz seneyee denmesini,ama diğer yanda Jersey adalarında sınavsız torpilli "yandaş" alınmasını...ama terketmiyorumda. sevmiyorum;hergün "dünyanın en ucuz doğlagazı ve elektriğini kullanıyoruz"yalanını duyup ta,en pahalı faturayı ödemeyi....ama terketmiyorumda. sevmiyorum; benim ve benim gibi milyonlarcasının diplomasının hiçbir işe yaramamasını...ama terketmiyorumda. sevmiyorum;karış karış tepelerin sahillerin peşkeş çekilmesini...ama terketmiyorumda. sevmiyorum;fındık protestosunda o kadar insan arasında trafiği kapatmakla suçlananların sadece 2 solcu olmasını ve tutuklanmasını ve bu sol a karşı olan ön yargıyı....ama terketmiyorumda. sevmiyorum;burada bu kadar yazmanın bir anlamı olmadığını bile bile yazmayı...ama terketmiyorumda. İşte milyonların haykırışı İşte güzel insanların söylemeye çalıştığı İşte söylenen lafın içeriğine bakılmadan sırf yazmak için yazanlara cevap İşte bu kadar ötesi yok BENDE SEVMİYORUM............BENDE GİTMİYORUMMMM Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Ya seveceksin Ya gideceksin. Kurtuluş savaşında oluduğu gibi. Haçlıların başına gelenler gibi. Ya sev ya terk et. İŞTE YÜZMİLYONLARIN SÖYLEDİĞİ.........YA SEV YA TERKET!! Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Ya seveceksin Ya gideceksin. Kurtuluş savaşında oluduğu gibi. Haçlıların başına gelenler gibi. Ya sev ya terk et. İŞTE YÜZMİLYONLARIN SÖYLEDİĞİ.........YA SEV YA TERKET!! galiba ölüleride sayıyorsun doğmamış olanlarıda.Burada ciddi bir matematik hatası var ama bunu anlamak için matematik bilmekte gerekiyor.Ama bunu orta asya için söylüyorsan o başka tabii.Hemen gidebilirsin. Fiatlar konusunda da çokkk tutarsız ifaedeleriniz var.Bu ülkede yetişen ve bizim tükettiğimiz bir şey söyleyin ki(elbette kalibrasyonları atlayarak değil)avrupa'dan ucuz olsun. Eskiden vardı ama şimdi yok. İnanmayanlar Avrupa'daki migros fiatlarına baksın. Deveci armudu kg fiatı 3.45 ytl santa maria :1.65 ytl Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 galiba ölüleride sayıyorsun doğmamış olanlarıda.Burada ciddi bir matematik hatası var ama bunu anlamak için matematik bilmekte gerekiyor.Ama bunu orta asya için söylüyorsan o başka tabii.Hemen gidebilirsin. soruyosan türkmenistandan geldim,ben hepimizi bir olarak görüyodum ama senin gibiler ayırıyor işte... korkma ben sürekli gidiorum oraya,giderken de sana mı sorcam bilgeç?? ben de diyordum niye Kazaklar-Özbekler-Türkmenler Türklerden nefret ediyor??? ne kadar safmışım böyleleri yüzündenmiş... hadi yoluna kardeşim bu ülkeden beni yollamak senin gibilere mi kaldı Alıntı
Φ aramis Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 sevmiyorumda terketmiyorumda.......!!!!!!!! Keşke bunu böyle yazıp diğer arkadaşları germeden önce sebeplerini de yazsaydın.. sevmiyorum;ben kpss de .........yırtıp ,84 alıp,yetmezz seneyee denmesini,ama diğer yanda Jersey adalarında sınavsız torpilli "yandaş" alınmasını...ama terketmiyorumda. b] Seninki ne ki?Ben 2000 KPPS de 395000 küsur kişi arasında 112. oldum ve 40.000 memurun alınmasına rağmen ben alınmadım.Evet yaptıklarından nefret ediyorum ama ülkemi seviyorum.. sevmiyorum;hergün "dünyanın en ucuz doğlagazı ve elektriğini kullanıyoruz"yalanını duyup ta,en pahalı faturayı ödemeyi....ama terketmiyorumda. sevmiyorum; benim ve benim gibi milyonlarcasının diplomasının hiçbir işe yaramamasını...ama terketmiyorumda. sevmiyorum;karış karış tepelerin sahillerin peşkeş çekilmesini...ama terketmiyorumda. sevmiyorum;fındık protestosunda o kadar insan arasında trafiği kapatmakla suçlananların sadece 2 solcu olmasını ve tutuklanmasını ve bu sol a karşı olan ön yargıyı....ama terketmiyorumda. sevmiyorum;burada bu kadar yazmanın bir anlamı olmadığını bile bile yazmayı...ama terketmiyorumda. Ok.Peki bunların değişmesi için ne yapıyorsun sevmemekten başka.Herhangi bir çözüm önerin oldu mu yada herhangi bir katkın.? 1-doğuda kardeşlerimiz bir dilim ekmek bir ceketle büyük bir profesör olabiliyorken, kendisi 84 alabilen kpssden ardından devleti sevmeyen bir insan sevmesin zaten istemeyiz... 2-bura türkmenistan değil,tabi doğalgaz paralı olcak, sen içtiğin suya şükredeceğine devlete sövüyorsun, git bakalım türkmenistana içtiğin suya şükretme sana ne yaparlar...sevme bu ülkeyi istemeyiz... 3-git küba ya yaşa orda sen,sen bu ülkeyi sevme istemeyiz... 4-seni neden sevicem ben dediiğine göre hiç mevlana yunus emre tanımamışsın sen... YARADILANI SEVERİZ YARADILANDAN ÖTÜRÜ....İŞTE BU YÜZDEN SEVECEN.. AMA SEVMEZSİN SEN... İSTEMEYİZ... : Öncelikle kimin adına yazabiliyorsun bu istemeyiz lafını.Benim istemediğim falan yok,ülkemi ve insanlarını da severim üstelik.Ben demokrasiye inanıyorum ya sen?Çokta önemli değil aslında neye inandığın.Bak demokrasi sayesinde;dilediğin gibi atıp tutuyor,dilediğini Küba'ya yolluyor,sanki kendin anlamış gibi,Yunus Emre'nin lafını örnek verebiliyorsun.. Eğer kovabiliyorsan,binlerce insanımın kanına girmiş olan ve şu anda benim ödediğim vergilerle ağalar gibi bakılan Abdullah Öcalan'ı kov bu ülkeden.Bak o bile demokrasinin nimetlerinden faydalanıyor.. 7-bir karşılık bekleyerek seven bu ülkeyi sevmesin istemeyiz... BİZ BU ÜLKEYİ KARŞILIKSIZ SEVDİK......... BİZ BU ÜLKEYİ KARŞILIKSIZ SEVDİK......... BİZ BU ÜLKEYİ KARŞILIKSIZ SEVDİK......... bu ülkeyi karşılıksız seven herkese Yani beni de istemiyorsun!!uz!!.. Ben gece ve gündüz çalışacağım.Kazandığımın 3/1 ini devlete vergi vereceğim ve bir karşılık beklemeyeceğim ha..Eminim sen beklemiyorsundur.Ben hakettiğim hizmeti,hakettiğim refahı sağlaması için,siyasi partilere oy veriyorum.İktidarsa seçtiğim parti bun sağlayacak.Yok muhalefette kaldıysa ozaman da iktidarın bunu gerçekleştirmesi için baskı yapacak.Kendine gel arkadaşım,neden oy kullanıyorsun.Bastığın mühürün bu ülkenin geleceğini oluşturacağını düşünerek kullanmıyorsan oyunu,böyle dersin tabi.. Bu ülkenin bayrağı altında seve seve 20 ay askerlik yaptım.İşte vatan sevgisini o zaman hissettim.Allah vermesin bir savaş durumu olursa işte o zaman karşılıksız seveceğiz bu ülkeyi.Siyasilerin hüküm sürdüğü,Türkiye'nin en büyük patronlarından birinin dünya turuna çıktığı teknesinde Türk bayrağı yerine İngiliz bayrağını tercih ettiği şu günlerde değil.. Usta ÖNCE VATAN... Bu ne biçim tabir ya,konuştuğun bir hanım.Lütfen azıcık üslubuna dikkat et.. sen devlete petrol fiyatı yüksek diye kızamazsın... Pekala kızarım..Bu ülkeye hizmet etmekse mesele niye tren yolları gelişmiyorda kara taşımacılığı devam ediyor düşündün mü hiç.RANT arkadaşım rant.Önce petrol devleri,ardından otomotiv sanayinin patronları buna izin vermez.Oldu ya izin verecek olsalar iktidarlar istemez:Zira pastadan en büyük payı aldıkları fahiş vergiyle hükümetler alır.Sen sakin olmaya devam et ben kızarım arkadaşım,hem de baya kızarım.. HER 3 KİŞİDEN BİRİ ZAMANINDA SEÇİMDE BU İKTİDARA GÜVENDİ TÜRKİYEDE... şimdi durum farklı olabilir o ayrı,bidahaki seçimde cevablarını verirsin, ama onlar iktidardan inene kadar onlara destek olmak hepimizin borcu Şunu gör artık.Bu ülkedeki seçimler ''Ölümlerden ölüm beğen'' mantığıyla yapılır.Seçeneklerin neki neyi/kimi seçeceksin.Belki bunlar çalışır,birde bunları deneylim diye veriliyor oylar.Uyan artık.. Borcu olan biz değiliz,onlar.Yani iktidardakiler.Aldıkları oyların hakkını bizlere vermek zorundalar.Beklentilerimizi gerçekleştirmek zorundalar..Bu olmaza diğerini seçeriz diyebilecek kadar lüksümüz yok,göremiyormusun.. 2-senin oy verip vermemen önemli değil,.....,işte senin söylediğin gibi düşünenler yüzünden 80lerde sağcı solcu çatışmaları çıktı... 4-ben zaten burda kimsenin görüşünü değiştirmeye çalışmıyorum,zaten kim isterse istesin birbirlerinin görüşünü değiştiremez,herkesin görüşüne saygılıyız,ama ortaya çok yanlış bir tez gelince tartışılacak elbet.. bence de bidaha cevap yazma,kalp malp kırılır Aksine çokta önemli oy vermesi.Demokrasi böylece ayakta durur.. Sağcı solcu çatışmalarını körükleyen yine iktidardaki ve muhalefetteki siyasilerin kışkırtmalarıdır,iyi araştır sonra yaz.. Gelelim kap malp kırma mevzusuna.Hele bir kalbimizi kırda görelim arkadaşım kalp nasıl kırılıyormuş.İşte bu noktada asıl karakterini ortaya koymuşsun.Seninki ülkücülük değil kendi egonu tatmin.Bakalım bu sözü kime demişsin?Aaa hem de bir hanım.Cık cık cık,hiç yakıştıramadım.Bence sözlerini toparla yazdıklarını oku ve iletini öyle yolla.Enazından forumun seviyesini düşürme.. SAĞCISI SOLCUSU KİM İKTİDARA GELİRSE GELSİN, tüm 70 milyon onlara destek verirse bu ülke ileriye adım atar... yok akp gitsin yok şu gelsin bu gelsinle olmaz bu iş kardeşim...anlatabildim heralde kim başa gelirse gelsin destek olmalıyız Yani oldu ya seçimlerde Pkk nın desteklediği bir parti başımıza geldi.Destekleyeceğiz ha.. Ya seveceksin Ya gideceksin. Kurtuluş savaşında oluduğu gibi. Haçlıların başına gelenler gibi. Ya sev ya terk et. İŞTE YÜZMİLYONLARIN SÖYLEDİĞİ.........YA SEV YA TERKET!! 2286 sayımı sonuçlarına göre mi yazdın bunu.. Yaw sen kim oluyorsun ki birilerini kovup duruyorsun Allah aşkına.Sevmeyen sevmez,seven sever sanane.İnasnlar illa senin gibi mi düşünmeli.Çıkart kafanı pencereden bir dışarıya bak.Kaç insan görürsen o kadar da düşünce görüyorsundur.Yaşadığın rejimden memnunsan,rejimin getirdiği düşünce özgürlüğünüde hazmetmelisin.Yoksa 2 gün sonra git dediklerin sana git derler.. Sonuç olarak ben ülkemi ve insanlarımı seviyorum.Bana ihiyaç duyulduğunda en önde gidecekler arasında olacağım.Gerekirse sevmiyorum diyenleri de ben ve benim gibiler savunacak.Ama gönül isterki omuz omuza,çözüm üretelim.Böyle kısır tartışmalar değil.Bir söz var hoşuma giden,onunla bitirmek istiyorum: Eğer çözümün bir parçası değilseniz,sorunun bir parçasısınızdır.. Saygı ve sevgilerimle.. Alıntı
Φ erkalist Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 dostlar kavgaya ne hacet ..elbetteki bu vatan hepimizin ve seviyoruz..seveceğiz.ama birbirimizide seveceğiz..türk kürt laz çerkes demeden birbirimize destek olacağız...bu topraklarda mevlana yaşadı yunus yaşadı çanakkalede dedelerimiz ırkına bakmadan savaştı sırf bizler rahat edelim diye ama bugün biz rahat durmuyor sen türksün sen lazsın sen kürtsün diye birbirimizi yiyoruz yazık değil mi onların emeklerine mevlananın sevgisine yunus emre nefesine yazık değilmi yazık değilmi bu vatana, birbirimizi yemeye değermi ,kime faydası var gelin birleşelim,gelin güzelleşelim Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Keşke bunu böyle yazıp diğer arkadaşları germeden önce sebeplerini de yazsaydın.. Seninki ne ki?Ben 2000 KPPS de 395000 küsur kişi arasında 112. oldum ve 40.000 memurun alınmasına rağmen ben alınmadım.Evet yaptıklarından nefret ediyorum ama ülkemi seviyorum.. Ok.Peki bunların değişmesi için ne yapıyorsun sevmemekten başka.Herhangi bir çözüm önerin oldu mu yada herhangi bir katkın.? Öncelikle kimin adına yazabiliyorsun bu istemeyiz lafını.Benim istemediğim falan yok,ülkemi ve insanlarını da severim üstelik.Ben demokrasiye inanıyorum ya sen?Çokta önemli değil aslında neye inandığın.Bak demokrasi sayesinde;dilediğin gibi atıp tutuyor,dilediğini Küba'ya yolluyor,sanki kendin anlamış gibi,Yunus Emre'nin lafını örnek verebiliyorsun.. Eğer kovabiliyorsan,binlerce insanımın kanına girmiş olan ve şu anda benim ödediğim vergilerle ağalar gibi bakılan Abdullah Öcalan'ı kov bu ülkeden.Bak o bile demokrasinin nimetlerinden faydalanıyor.. Yani beni de istemiyorsun!!uz!!.. Ben gece ve gündüz çalışacağım.Kazandığımın 3/1 ini devlete vergi vereceğim ve bir karşılık beklemeyeceğim ha..Eminim sen beklemiyorsundur.Ben hakettiğim hizmeti,hakettiğim refahı sağlaması için,siyasi partilere oy veriyorum.İktidarsa seçtiğim parti bun sağlayacak.Yok muhalefette kaldıysa ozaman da iktidarın bunu gerçekleştirmesi için baskı yapacak.Kendine gel arkadaşım,neden oy kullanıyorsun.Bastığın mühürün bu ülkenin geleceğini oluşturacağını düşünerek kullanmıyorsan oyunu,böyle dersin tabi.. Bu ülkenin bayrağı altında seve seve 20 ay askerlik yaptım.İşte vatan sevgisini o zaman hissettim.Allah vermesin bir savaş durumu olursa işte o zaman karşılıksız seveceğiz bu ülkeyi.Siyasilerin hüküm sürdüğü,Türkiye'nin en büyük patronlarından birinin dünya turuna çıktığı teknesinde Türk bayrağı yerine İngiliz bayrağını tercih ettiği şu günlerde değil.. Bu ne biçim tabir ya,konuştuğun bir hanım.Lütfen azıcık üslubuna dikkat et.. Pekala kızarım..Bu ülkeye hizmet etmekse mesele niye tren yolları gelişmiyorda kara taşımacılığı devam ediyor düşündün mü hiç.RANT arkadaşım rant.Önce petrol devleri,ardından otomotiv sanayinin patronları buna izin vermez.Oldu ya izin verecek olsalar iktidarlar istemez:Zira pastadan en büyük payı aldıkları fahiş vergiyle hükümetler alır.Sen sakin olmaya devam et ben kızarım arkadaşım,hem de baya kızarım.. Şunu gör artık.Bu ülkedeki seçimler ''Ölümlerden ölüm beğen'' mantığıyla yapılır.Seçeneklerin neki neyi/kimi seçeceksin.Belki bunlar çalışır,birde bunları deneylim diye veriliyor oylar.Uyan artık.. Borcu olan biz değiliz,onlar.Yani iktidardakiler.Aldıkları oyların hakkını bizlere vermek zorundalar.Beklentilerimizi gerçekleştirmek zorundalar..Bu olmaza diğerini seçeriz diyebilecek kadar lüksümüz yok,göremiyormusun.. Aksine çokta önemli oy vermesi.Demokrasi böylece ayakta durur.. Sağcı solcu çatışmalarını körükleyen yine iktidardaki ve muhalefetteki siyasilerin kışkırtmalarıdır,iyi araştır sonra yaz.. Gelelim kap malp kırma mevzusuna.Hele bir kalbimizi kırda görelim arkadaşım kalp nasıl kırılıyormuş.İşte bu noktada asıl karakterini ortaya koymuşsun.Seninki ülkücülük değil kendi egonu tatmin.Bakalım bu sözü kime demişsin?Aaa hem de bir hanım.Cık cık cık,hiç yakıştıramadım.Bence sözlerini toparla yazdıklarını oku ve iletini öyle yolla.Enazından forumun seviyesini düşürme.. Yani oldu ya seçimlerde Pkk nın desteklediği bir parti başımıza geldi.Destekleyeceğiz ha.. 2286 sayımı sonuçlarına göre mi yazdın bunu.. Yaw sen kim oluyorsun ki birilerini kovup duruyorsun Allah aşkına.Sevmeyen sevmez,seven sever sanane.İnasnlar illa senin gibi mi düşünmeli.Çıkart kafanı pencereden bir dışarıya bak.Kaç insan görürsen o kadar da düşünce görüyorsundur.Yaşadığın rejimden memnunsan,rejimin getirdiği düşünce özgürlüğünüde hazmetmelisin.Yoksa 2 gün sonra git dediklerin sana git derler.. Sonuç olarak ben ülkemi ve insanlarımı seviyorum.Bana ihiyaç duyulduğunda en önde gidecekler arasında olacağım.Gerekirse sevmiyorum diyenleri de ben ve benim gibiler savunacak.Ama gönül isterki omuz omuza,çözüm üretelim.Böyle kısır tartışmalar değil.Bir söz var hoşuma giden,onunla bitirmek istiyorum: Eğer çözümün bir parçası değilseniz,sorunun bir parçasısınızdır.. Saygı ve sevgilerimle.. Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 ŞEREFLİ TÜRK BAYRAĞINA YAPMAYA ÇALIŞTIKLARI SAYGISIZLIĞA KARŞI BÜTÜN BÖLÜCÜLERE SESLENİYORUM ! HADDİNİZİ BİLİN! ŞANLI ORDUMUZ DEMİŞ Kİ; TÜRK MİLLETİNİN BAYRAK SEVGİSİNİ ÖLÇMEYE ÇALIŞANLARA TARİHİN SAYFALARINI BAKMALARINI ÖNERİRİZ. EĞER BU BAYRAĞA SAYGISIZLIK YAPTIYSANIZ, BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE YAŞAMA HAKKINIZ DA YOKTUR! YA ŞEREFLİ TÜRK BAYRAĞINA SAYGI DUYUP BİAT EDECEKSİNİZ YA DA YERYÜZÜNDEN SİLİNECEKSİNİZ.. NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE ! BU TOPRAKLARDA DOĞANLARIN BİLEKLERİ TUNÇ OLUR; TÜRK'E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR. saygılarımla Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Öncelikle kimin adına yazabiliyorsun bu istemeyiz lafını.Benim istemediğim falan yok,ülkemi ve insanlarını da severim üstelik.Ben demokrasiye inanıyorum ya sen?Çokta önemli değil aslında neye inandığın.Bak demokrasi sayesinde;dilediğin gibi atıp tutuyor,dilediğini Küba'ya yolluyor,sanki kendin anlamış gibi,Yunus Emre'nin lafını örnek verebiliyorsun.. Eğer kovabiliyorsan,binlerce insanımın kanına girmiş olan ve şu anda benim ödediğim vergilerle ağalar gibi bakılan Abdullah Öcalan'ı kov bu ülkeden.Bak o bile demokrasinin nimetlerinden faydalanıyor.. Yani beni de istemiyorsun!!uz!!.. Ben gece ve gündüz çalışacağım.Kazandığımın 3/1 ini devlete vergi vereceğim ve bir karşılık beklemeyeceğim ha..Eminim sen beklemiyorsundur.Ben hakettiğim hizmeti,hakettiğim refahı sağlaması için,siyasi partilere oy veriyorum.İktidarsa seçtiğim parti bun sağlayacak.Yok muhalefette kaldıysa ozaman da iktidarın bunu gerçekleştirmesi için baskı yapacak.Kendine gel arkadaşım,neden oy kullanıyorsun.Bastığın mühürün bu ülkenin geleceğini oluşturacağını düşünerek kullanmıyorsan oyunu,böyle dersin tabi.. Bu ülkenin bayrağı altında seve seve 20 ay askerlik yaptım.İşte vatan sevgisini o zaman hissettim.Allah vermesin bir savaş durumu olursa işte o zaman karşılıksız seveceğiz bu ülkeyi.Siyasilerin hüküm sürdüğü,Türkiye'nin en büyük patronlarından birinin dünya turuna çıktığı teknesinde Türk bayrağı yerine İngiliz bayrağını tercih ettiği şu günlerde değil.. Bu ne biçim tabir ya,konuştuğun bir hanım.Lütfen azıcık üslubuna dikkat et.. Pekala kızarım..Bu ülkeye hizmet etmekse mesele niye tren yolları gelişmiyorda kara taşımacılığı devam ediyor düşündün mü hiç.RANT arkadaşım rant.Önce petrol devleri,ardından otomotiv sanayinin patronları buna izin vermez.Oldu ya izin verecek olsalar iktidarlar istemez:Zira pastadan en büyük payı aldıkları fahiş vergiyle hükümetler alır.Sen sakin olmaya devam et ben kızarım arkadaşım,hem de baya kızarım.. Şunu gör artık.Bu ülkedeki seçimler ''Ölümlerden ölüm beğen'' mantığıyla yapılır.Seçeneklerin neki neyi/kimi seçeceksin.Belki bunlar çalışır,birde bunları deneylim diye veriliyor oylar.Uyan artık.. Borcu olan biz değiliz,onlar.Yani iktidardakiler.Aldıkları oyların hakkını bizlere vermek zorundalar.Beklentilerimizi gerçekleştirmek zorundalar..Bu olmaza diğerini seçeriz diyebilecek kadar lüksümüz yok,göremiyormusun.. Aksine çokta önemli oy vermesi.Demokrasi böylece ayakta durur.. Sağcı solcu çatışmalarını körükleyen yine iktidardaki ve muhalefetteki siyasilerin kışkırtmalarıdır,iyi araştır sonra yaz.. Gelelim kap malp kırma mevzusuna.Hele bir kalbimizi kırda görelim arkadaşım kalp nasıl kırılıyormuş.İşte bu noktada asıl karakterini ortaya koymuşsun.Seninki ülkücülük değil kendi egonu tatmin.Bakalım bu sözü kime demişsin?Aaa hem de bir hanım.Cık cık cık,hiç yakıştıramadım.Bence sözlerini toparla yazdıklarını oku ve iletini öyle yolla.Enazından forumun seviyesini düşürme.. Yani oldu ya seçimlerde Pkk nın desteklediği bir parti başımıza geldi.Destekleyeceğiz ha.. 2286 sayımı sonuçlarına göre mi yazdın bunu.. Yaw sen kim oluyorsun ki birilerini kovup duruyorsun Allah aşkına.Sevmeyen sevmez,seven sever sanane.İnasnlar illa senin gibi mi düşünmeli.Çıkart kafanı pencereden bir dışarıya bak.Kaç insan görürsen o kadar da düşünce görüyorsundur.Yaşadığın rejimden memnunsan,rejimin getirdiği düşünce özgürlüğünüde hazmetmelisin.Yoksa 2 gün sonra git dediklerin sana git derler.. Sonuç olarak ben ülkemi ve insanlarımı seviyorum.Bana ihiyaç duyulduğunda en önde gidecekler arasında olacağım.Gerekirse sevmiyorum diyenleri de ben ve benim gibiler savunacak.Ama gönül isterki omuz omuza,çözüm üretelim.Böyle kısır tartışmalar değil.Bir söz var hoşuma giden,onunla bitirmek istiyorum: Eğer çözümün bir parçası değilseniz,sorunun bir parçasısınızdır.. Saygı ve sevgilerimle.. Ne Mutlu Türküm Diyene.... Tanrı türkü Korusun Ve Yüceltsin... Amin... ortalık baya karışmış yaf 1-Bana Türk kardeşlerim "USTA" kelimesinin bir sevgi sıfatı olduğunu söylemişlerdi..ve ben tartıştığım kişilerin cinsiyetini bilemiyorum aramış........ emin ol yazdığım kişinin bayan olduğunu bilsem daha farklı bir üslupla yazardım.. 2-türkiyede demir yollarının gelişememesinin sebebini araştırdınmı hiç de ne demek??? Türkiyedeki eğimli arazi hiç bir ülkede yok nerdeyse..Türkiyenin ort.yüksekliği avrupa ve asyanın tamammından fazla...bu yüzden demir yolları yapımının maliyeti fazla oluyor...dediğin doğru demir yolları az ancak avrupadaki kadar da demir yolu bekleme... 3-bu ülke yıllardır ---bir arkadaşımın tabiriyle--- diyarbakırlılar mantığıyla yaşıyor "devlet versin" tabiriyle yani... yıllardır devletin bize borcu var denildi..elbette devlet verecek ancak halk da destek olmalı yeri geldiğinde... yanlışmıyım ustat?? 4-gelelim kalp malp kırılma mevzusuna...burda haddini aştın bak işte...benim orda onu yazmamın sebebi o yazımdan önce arkadaşımızın "böyle yazışırsak kalplerimizi kırarız" demesiydi yani ilk ben demedim onu.. ozaman senin dediğine göre o hanım arkadaş da benimle aynı kişiliğe sahip!!! Yuh yane.... bir cümleyle 2 kişinin kişiliğini anladın HELALL.... diğer dediklerinin doğruluk payı var ama burda çizgiyi aştın.. sen benim kişiliiğimi nerden biliyorsun oturduğun yerden?? 5-tekrar söyleyelim: ben yazıştığım kişinin hanım olduğunu bilmiyordum..bilgisayarımın başından milletin cinsiyetini anlayamıyorum kusura bakma!!! cık cık cık oturduğun yerden benim kişiliğim hakkında yorum yapıyor ahkam kesiyorsun.. 6-arkadaşlar biliyorum Türkçem sizin kadar iyi değik ama bu kadar da yanlış anlaşıldığımı sanmıyorum çünkü diyorumki iktidardakine köstek değil destek olmalıyız diyorum pkk gelse ona da mı destek olacaksın diye bir soru geliyor karşıma.. askeriye orda devreye girer merak etme..iş sana bana kalmaz... son olarak arkadaşlar Türkçem bozuksa affedin ama bu kadar da kötü konuşup yanlış anlaşıldığımı bilmiyordum..hanım arkadaşımızdan da özür diliyorum çünkü hanım olduğunu bilmiyordum ama kimse burda benim kişiliğim hakkında yorum yapamaz bu arada TURK kardeş... son yazında Türk'ün T harfi küçük olmuş...aman dikkat kardeş ha sevgilerimle Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Bir milletin ruhu zaptolunmadıkça, bir milletin azim ve iradesi kırılmadıkça o millete hâkim olmanın imkânı yoktur. Halbuki asırların yarattığı millî bir ruha, kuvvetli ve daimi bir millî iradeye hiçbir kuvvet karşı koyamaz. Alıntı
Φ erkalist Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 arkadaşlar gözünüzü seveyim..devran birlik vaktidir ..ayrılıkları olan milletleri yoketmek daha kolaydır..gelin birlik olalım...mevlanada yunusta birleşelim... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Şimdi gelelim önce benim bayan olma meseleme... Ne olacak ki bayansam küfür yemedikçe bu çok önemli degil bence Fikirlerimi söylüyorum karşılığında fikirlerinizi alıyorum ben daha ılımlıyım siz biraz daha sert belki... Uslubunuz, beni utandırmadıgı müddetçe ben önce insanım... Ama Berker sen önce sanırım Türk'üm dememi isterdin çünkü sanırım bu insanlığımdan da önce gelir değil mi? Aramis, yazdıklarını okuyorum gayet mantıklı geliyor ben soyleyecek tek kelime bulamıyorum ama bulanlar var işte hiçbir şey bulamıyorlarsa Türk kelimesinin baş harfini küçük yazdın diye bulurlardı yine bulurlardı nitekim bunun dışında da bulmuşlar (bu arada Berker de özel isimdir o zaman niye küçük harflerle yazıyorsun ki?) Demiryolları orada aslında sembolik bir örnekti anlatmak istediğin dev otomotiv sanayinin, petrol devlerinin ve devletin yapmaya çalıştığıydı ki bu diğer başka bir çok gelişmeyi engellemeye çalışan başka bir çok örnekle de anlatılabilirdi ama sadece sembole takılıp kalınmış, asıl anlatılmak istenen anlaşılmamış ona da bir sebep bulunmuş... Aman ne güzel keşke herşeyin boyle bir mantıklı gelen sebebi de olsa da biz de "yaaa devlet ne yapsın işte doğa kanunları buna izin vermiyor" diyebilseydik... Demez misiniz "imkansız diye birşey yoktur imkansız ancak zaman" alır diye... Nerede hani zaman alan ve imkansızlığı imkana dönüştüren... Aramis demişsin ki "PKK devletin başına gelse ona mı oy vereceğiz" cevap olarak asker ona engel olur zaten bize birşey kalmaz demiş Berker'de ... Eee hatırlarım sen hatırlatmıssın ya benim bir önceki yazdığım maildeki kalp malp(bu biraz kaba tabirdir ben daha kibarca yazmıştım ama bunun da sebebi varmış sen Türkçe'yi bizim kadar iyi bilmiyormussun buna da hee diyorum" kırma mevzusunu ben de bi hatıratayım dedim sen de demişsin ki: "senin oy verip vermemen önemli değil, ben de ülkücüyüm oy vermedim akpye ve sevmiyorum akp yi ama iktidara ister sosyalist ister komünist ister ülkücü kim gelirse gelsin bu vatan için çalışmıyormu?? kim gelirse gelsin iktidardan inene kadar destekleriz..açık konuşalım sırf kendi görüşleri için iktidardaki partiye köstek olan bir insan bu vatanı değil,kendini seviyordur.." eee nerde kaldı senin desteğin Bu ne yaman çelişkidir anneee... Tabiki de PKK'yı destekelemeyeceğiz ama önce söylediğinle sonra söylediğin birbiriyle çelişmesin ki "ha soylediginin arkasında duruyor" diyelim buna saygı duyalım en azından... Tan Vakti şimdi biraz da sizin söyledikleriniz üzerinden gidelim... Bayrağa saygı meselesi... Çok şükür ki bu zamana kadar bayrağıma saygısızlık yapacak tek bir hamlem olmadı... üstelik de mesleğim gereği haftanın iki günü o bayrağın karşısına geçip, hazırolda bekler, İstiklal Marşımı da gururla soyler, saygısızlık yapanı da yaşı kaç olursa olsun önce ben uyarırım... Ben o bayrağı sadece milli maçlarda, sadece önemli günlerde, sadece bir ülkenin yaptığı haksızlığı protesto ederken hatırlamıyorum... Ben o bayrak her karşıma çıkarıldığında, bu ülkeyi kurtarmak için çalışan, kurtuluşu için uğraşan insanların kanından bir parçanın o bayrakta var olduğunu, ve onların kanından bu ülkenin doğduğunu bilirim... Yazık üzülüyorum ki bayrağa saygısı olmayanların eline düşmüşüz ve onları destekleyeceğiz diye uğraşanlara birşeyler anlatmak zorunda kalmışız... Bölücülük, neye göre bölücülük, kim bölücü bir de buna bir el atsak örneğin ben Berker'e göre bölücüyümdür de herhalde şimdi, neden çünkü komünistimdir, sosyalistimdir veya anarşistimdir herneysem neyimdir ama bölücüyümdür çünkü devleti benim görüşlerime uymadı diye desteklemiyorum... Bu bölücülük mevzusu böyle göreceli birşey midir? Bu vatan benim vatanım... Ülkemi seviyorum... bayrağımı seviyorum... Bayrağıma saygısızlık yapanı, Ata'ma saygı göstermeyeni, Atam'ın bu ülke için yaptıklarını hiçe sayıp, düzenini geliştirmeye değil değiştirmeye çalışanını sevmiyorum... Atam'ın olmasını istediği gibi bir insanım o yüzden söyleyebilirim Ne mutlu senin istediğin gibi bir Türk olduğuma... Saygım senin için... Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 o kadar çok cevap yazmam gerekir ki ama yetiştireemem.bayadır girmediğim için tek tek cevap veremicem. zaten benim yazıma bazı cevaplar verilmiş ..o arkadaşlar beni görse kesin sultanahmette sallandırırlar. mesela; berker 18 1-doğuda kardeşlerimiz bir dilim ekmek bir ceketle büyük bir profesör olabiliyorken, kendisi 84 alabilen kpssden ardından devleti sevmeyen bir insan sevmesin zaten istemeyiz... 2-bura türkmenistan değil,tabi doğalgaz paralı olcak, sen içtiğin suya şükredeceğine devlete sövüyorsun, git bakalım türkmenistana içtiğin suya şükretme sana ne yaparlar...sevme bu ülkeyi istemeyiz... 3-git küba ya yaşa orda sen,sen bu ülkeyi sevme istemeyiz... 4-seni neden sevicem ben dediiğine göre hiç mevlana yunus emre tanımamışsın sen... --------------------------------------------------------------------- doğalgaz konusunda türkmenistan mıı burası demiş .ben bedava olsun demedim.parayla olsun tabiki ama utanmadan dünyanın en ucuz doğalgazı denmesin bari. küba ya mı gidiyim neden.....???? ya zaten bu benim listem içi boş ağlamalar dimi...nolacak işsizlik %8 azalmış galiba öyle bi duydum ama uyuyodum galiba rüyada olabilir. bir de başbakanın gezmesine laf ettim ona çok kızmışlar.Devlet ilişkileri haklısınız.Zanzıbar'a gitmedi galiba oralarda önemli.Özür dilerim laf etmem bir daha. ------------------------------------------------------------------ son olarak Tufan Türenç in yazısından kısa bir bölüm Vurdumduymazlık RAHMETLİ Turgut Özal çok cesurdu. Aklına koyduğunu yapacak kadar da gözü karaydı. "Anayasa bir kere delinmekle bir şey olmaz" derdi. Bugünkü başbakan bu konuda Turgut Bey’i bile fersah fersah geride bıraktı. Antalya’da çoluk çocuğuyla birlikte bir günlüğü binlerce Euro olan 7 yıldızlı Rixos Otelleri’nin en muhteşem villasında tatil yaparken buranın sahibi Lara Park ihalesini kazanıyor. Bırakın Batı ülkelerinin başbakanlarını, dünyadaki muz cumhuriyetlerinin diktatörleri bile böyle bir şeye cesaret edemez. İnanın böyle bir olay dünyanın beş kıtasındaki herhangi bir ülkede yaşansın, oradaki devlet başkanı, başbakan kim olursa olsun bunun hesabını öder. TÜRK TOPLUMU AKIL ALMAZ BİR VURDUMDUYMAZLIK İÇİNDE... Baksanıza bir tek CHP bu işi Meclis’e taşıdı. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek soru önergesi verdi ve olayın siyasi ahlakla bağdaşıp bağdaşmadığını Başbakan’a sordu. Bu kadar tepkisiz bir toplumda doğal olarak başbakan da istediğini yapar. -------------------------------------------------------------------------------- ve halen diyorum: Sevmiyorumda terketmiyorumda!!! Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 1- Vatanını sevmeyebilirsin. 2- Sevmiyorsan kaladabilirsin burada 3- Kalabilirsin ama vatana dair siyaset yapamazsın Hepsinden çıkan sonuç vatanını sevmeyen veya orayı vatan görmeyen oraya dair değişim fikireleri öne süremez. fikir de beyan edemicez demek vay beeee!!! -benim vatanımı sevmediğimi nereden çıkardın sevmediğim vatan değil "vatan vatan" diyip vatan üzerine yatan siyasetçiler ve siyasetleri.Gabon'da yaşasam aynı şeyler Gabon da olsaydı orayıda sevmezdim(oluyosada bilmem ) -burada kalmama izin verdiğin için teşekkürler. -vatanı benden çok sevdiğini sandığın kişiler siyaset yapıyorsa ben onlardan daha çok yaparım....müsadenle benim vatan sevgimii(bu milliyetçi ağızlarınıda hiç sevmiyorum yaa neyse) neye göre mükayese ediyosun. başbakanına bir not ulaştırabilirsen 7 yıldızlı otelinin odasına. O çok sevdiği vatanının Doğu'daki yollarını bir ara asfalt yaptırsın.Malum seçim de yaklaşıyor. Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Üslubunu düzelt başbakanın laflarını bırak öyle konuşalım seninle. yok teşekkür ederim konuşmayacağım seninle.çünkü konuşmaya niyetin yok.cevap verirmisin bazılarına.benim üslubumu bırakta cevap ver.ama diyosun ki ben böyle konuşan biriyle konuşmam diyosan tamam. "başbakanım" değil de ondan "başbakanın" diyorum(ama özür dilerim şimdi nolur nolmaz döverler) Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 doğalgaz konusunda türkmenistan mıı burası demiş .ben bedava olsun demedim.parayla olsun tabiki ama utanmadan dünyanın en ucuz doğalgazı denmesin bari.ve halen diyorum: Sevmiyorumda terketmiyorumda!!![/b] Ama Berker sen önce sanırım Türk'üm dememi isterdin çünkü sanırım bu insanlığımdan da önce gelir değil mi? Aramis, yazdıklarını okuyorum gayet mantıklı geliyor ben soyleyecek tek kelime bulamıyorum ama bulanlar var işte hiçbir şey bulamıyorlarsa Türk kelimesinin baş harfini küçük yazdın diye bulurlardı yine bulurlardı nitekim bunun dışında da bulmuşlar (bu arada Berker de özel isimdir o zaman niye küçük harflerle yazıyorsun ki?) Aramis demişsin ki "PKK devletin başına gelse ona mı oy vereceğiz" cevap olarak asker ona engel olur zaten bize birşey kalmaz demiş Berker'de ... Eee hatırlarım sen hatırlatmıssın ya benim bir önceki yazdığım maildeki kalp malp(bu biraz kaba tabirdir ben daha kibarca yazmıştım ama bunun da sebebi varmış sen Türkçe'yi bizim kadar iyi bilmiyormussun buna da hee diyorum" kırma mevzusunu ben de bi hatıratayım dedim sen de demişsin ki: "senin oy verip vermemen önemli değil, ben de ülkücüyüm oy vermedim akpye ve sevmiyorum akp yi ama iktidara ister sosyalist ister komünist ister ülkücü kim gelirse gelsin bu vatan için çalışmıyormu?? kim gelirse gelsin iktidardan inene kadar destekleriz..açık konuşalım sırf kendi görüşleri için iktidardaki partiye köstek olan bir insan bu vatanı değil,kendini seviyordur.." eee nerde kaldı senin desteğin Bu ne yaman çelişkidir anneee... Tabiki de PKK'yı destekelemeyeceğiz ama önce söylediğinle sonra söylediğin birbiriyle çelişmesin ki "ha soylediginin arkasında duruyor" diyelim buna saygı duyalım en azından... Bu vatan benim vatanım... Ülkemi seviyorum... bayrağımı seviyorum... Bayrağıma saygısızlık yapanı, Ata'ma saygı göstermeyeni, Atam'ın bu ülke için yaptıklarını hiçe sayıp, düzenini geliştirmeye değil değiştirmeye çalışanını sevmiyorum... Atam'ın olmasını istediği gibi bir insanım o yüzden söyleyebilirim Ne mutlu senin istediğin gibi bir Türk olduğuma... Saygım senin için... ben kendime suç bulmuştum Türkçeyi düzgün kullanamıyorum diye ama yanlış anlaşılıyormuşum bunu anladım demek istediğim sabahtan beri; biz petrol fiyatlarına kızarsak,araplar su fiyatlarına isveçliler sauna fiyatlarına kızar,bu böyle gider, ucuz gıdalara şükredeceğimize hala devlete sövüyoruz.. ayrıca gloria;ben Türkmenim niye Türklüğün insanlığından önce olsun ki??? benim onlarca Kürt arkadaşım onlarca Türk arkadaşımdan daha iyi...ben faşist değilim... ben devlet için çalışan iktidarlara destek olalım dedim ama pardon bilemedim sizin yanlış anlayacağınızı.... ben solcusu sağcısı iktidara destek olalım dedim siz pkk ya da destek ol ozaman dediniz...sonra beni çelişkili olmakla suçladınız...yuh derim başka birşey demem.. ayrıca ben aramışa TÜRK kelimesiyle ilgili bir şey söylemedim,TÜRK e söyledim sevgili gloria.... o TÜRK LE BENİM ARAMDA YANİ... konu iyice çarpıtılıyor... ben burda yazan herkesin vatanı sevdiğini biliyorum ama sırf kişisel çıkarlar için iktidarlara laf atmak yüzyıllardır geliyor...bunu değiştirmek lazımdır benim görüşüm saygılar Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Ben son sözümü yukarda soylemiştim... Daha da-bana söz hakkı düşmediği müddetçe- tek kelime etmeyeceğim. Alacağımız aldım, öğreneceğimi öğrendim, söyleyeceğimi de söyledim... Bu başlığın da benim için artık miadı doldu... Bundan sonrası yılan hikayesi... Hoşçakalın Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Ben bu başlığı birileri üzerinde tahakküm kuralım vaya ajitasyona neden olsun diye açmadım. Ayrıca ajitasyon hiç tarzım değildir. Mevzu çarpıtıldı. İktidar seven kişiler başlığı gibi gösterilmek isteniyor. Ülküdaşım diye hitap ettiğimiz arkadaşlarımızı bazıları görmelerine rağmen senin başbakanın falan gibi amacı ne olduğu belirsiz laflar ediyorlar. Bu alıntı gloria kardeşimden ama lafım başlık genelinde aldığımı aldım lafınadır. Bizden iktidar aşkı alamazsınız Gloria milliyettten başkaca derdimiz yoktur. Herkese saygı ve selam ederim alacağımı aldım, öğreneceğimi öğrendim derken ben bu başlıktaki işime yarayan bilgilerden bahsetmiştim Türki.. Beni bir gun daha iyi tanırsan alatmak istedigimin senin anladığın gibi olmadığını da anlarsın Burada her başlıktan birşeyler öğrenmeye çalışıyorum ben buradan da öğrendiklerim oldu ve aldım işte bu kadar basitti söylemek istediğim. Bundan başka sana söyleyeceğim hep ama hep sevgiyle kal... Çünkü sevgi çözümsüz görünen her türlü sorunun, halledilebilir, uzlaştırabilir bir noktasının var olduğunu insana gösterir... Konu başlığına da bakış açım şu şekildedir ben giderken artık ; Sev ya da terket değil, SEV seni terketse de terketmese de Alıntı
Φ erkalist Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2006 biz vatan ve milet için can vermeye her an hazır gençleriz.. azınlıkta olsakta Alıntı
Φ aramis Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2006 Böğğker yazsam sana,ardından da türkçem bozuk yanlış anlaşılıyorum desem nasıl olur arkadaşım.Aramış değil Aramis.Bunu görmekte,nicki Gloria olan bir hanımı tanıyamamak kadar zor mu.? Sadece trenler konusuna değineceğim.Engebeli arazi safsatasını belki sen yutarsın ama ben yutmam.Sen biliyormusun ki,sırf servis otobüslerini çalıştırabilmek adına,zamanında Bursa-Mudanya arasındaki mevcut çalışan tren yolu kaldırılmıştır Koç'ların baskısıyla.Sen ne anlatıyorsun bana.. ... Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2006 Böğğker yazsam sana,ardından da türkçem bozuk yanlış anlaşılıyorum desem nasıl olur arkadaşım.Aramış değil Aramis.Bunu görmekte,nicki Gloria olan bir hanımı tanıyamamak kadar zor mu.? Sadece trenler konusuna değineceğim.Engebeli arazi safsatasını belki sen yutarsın ama ben yutmam.Sen biliyormusun ki,sırf servis otobüslerini çalıştırabilmek adına,zamanında Bursa-Mudanya arasındaki mevcut çalışan tren yolu kaldırılmıştır Koç'ların baskısıyla.Sen ne anlatıyorsun bana.. ... kardeşim benimle uğraşmayı bırak... ben Türkmenistandan geldim sizin kadar iyi Türkçe konuşamayabilirm onu demek istedim ben oturduğum yerden gloria nickinin HANIM tabir ettiğini anlayamıyorum kusra bakma....ve burda anlayabilen olduğunu sanmıyorum... laf salatası yapmaya kalkma bana... ben sana demir yolları hakkında senin dediklerin yanlış demedim DiKKATİNİ ÇEKERİM..ben sana demir yollarının yapılamamasıyla ilgili onlarca delil getiririm..sen sadece koç gibilerine yükleniyorsun... amannn...işin gücün laf cambazlığı yapıp insanları polemiğe çekmek...ne uğraştırıyorsun beni Alıntı
Φ ironworker Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2006 Son günlerde yaşananlardan sonra tekrar irdelenmesi gerektiğini düşündüğüm slogan. tekrar düşünülmesi gerekiyor, çünkü artık sadece azgın faşistler değil, hiçbir politik, sosyal olay hakkında bilgisi olmayan, daha da acısı bilgi sahibi olmamayı tercih eden gençlerimiz taraıfndan da kullanılıyor. yazdıkları,(TURK umuzlu arkadas gibi) attıkları sloganın ne anlama geldiğini düşünmeyen, düşünmek istemeyen, gündelik milliyetçi yönlendirmelerden sonuna kadar etkilenen bir kuşağa da mal olmaya başlayan bu sloganın tehlikeli yaklaşımlarından bahsetmek gerekir. "ya sev ya terk et", bu ülkede fasist güruhun bulduğu en tehlikeli sloganlardan biri. sağın doğası gereği statükoyu savunması, farkli olan her seyin anında reddedilmesi , aksi yönde düşünen, davrananların (ölüm zikredilemeyince) sürgünle cezalandırılması bu sloganın temellerini oluşturuyor. bu slogan solculara, kürtlere, tüm diğerlerine, ötekilere karşı atılıyor. ülkesini sevmek ne demek, olduğu gibi kabul edip vatan millet nutukları atmak mı, yanlışlarını bulup değiştirmeye çalışmak mı? solcular bu ülkedeki gelir dağılımı adaletsizliklerine, yüzbinlerce işsiz aça, eğitimin bilimin satılmasına, özgürlüklerin sadece demagojiden ibaret olmasına karşı çıkıp kendilerince bir çıkış yolu önerince "ya sevsinler ya terk etsinler" kürtler kendi haklarını savunmayı denediklerinde (kimse demagoji yapmasın, tartiştiğimiz pkk ya da silahli eylemler değil burada), var oldukalrını söylediklerinde, "kart kurt sesi değiliz" dediklerinde "türkce konuş çok konuş" tabelalarının altında kürtçe konuşanların dövülerek öldürülmelerine "hayır" dediklerinde, "ya sevsinler ya terk etsinler" iki yüzlülüğe inanamıyorum. filistin'de taş atan çocuklara "arafat'ın generalleri" diye manşet atan basın, olay bizde yaşanınca "terör örgütü çocukları öne sürüyor" diye manşet atıyor. insanlar da bunu sorgulamadan yutuyorlar, alıyorlar. bu ülkede milliyetçi, muhafazakar sağ politikaların aksini düşünen herkes, solcular, kürtler, aleviler, eşcinseller "ya sevsinler ya terk etsinler" faşizmin kendini bu kadar deşifre ettiği, tektipleşmenin, diktatoryanın, eleştiriye bu kadar karşı olmanın simgesi olan bu slogan ne yazık ki gittikçe kitleselleşiyor. kitleselleşiyor, çünkü sokağımızda egsoz patlayınca sucu atacağımız bir pkk var. (1984 okuyan herkes goldstein'i hatirlasin) misir çarsisi'ndaki gaz patlaması yüzünden bir insanimiz yillarca hapis yatti bu ülkede. ortada bir türlü paylaşilamayan otuzbin ölü var. "apo 30.000 kişinin katili", ama nedense o ölen insanlardan 20.000'i kürt. gelelim daha ciddi dertlere bugün faşizmin bu en katı sloganını defterine, msn'ine orasına burasına yazan, ama aslında politikadan nefret eden, siysetten anlamak istemeyen, parti tutmayan insanlar en tehlikeli partiyi tutuyorlar. statükoyu. elbette hicbiri ocak tosuncukları değil. onlar bilmeden daha tehlikeli bir kitle. sıradan faşizmin bilgisiz destekcileri. gazetelerin verdiği gazlarla, televizyondan gördükleriyle bilmeden düşmanlıkla besleniyorlar. gecen hafta son derece ortada, kimseye nefret beslemeyen bir arkadaşaım bana "kürtler şöyle, kürtler böylee" diye bir mail gönderdi, verdiğim cevap kavga sebebi oldu. bugün sevdiğim bir arkadaşımın msn'inde `ya sev ya terk et" sloganını gördüm, duyduğum şeyler beni şok etti. ki bu kitlelerin cahilleri "cami bombalandi" haberiyle (ki oyle bir olay olmadi) kahramanmaras katliamini gerçekleştirdiler bu ülkede. sivas katliamı böyle yaşandı. almanya'da 1933'te nsdapyi iktidara getirenler birkac onbin nazi uyesi değil, aksine okumuş, yorgun, gaza gelmiş, gündelik milliyetçi dalgalardan etkilenmiş alman halkıydı. sonuç elli milyon ölü oldu. şimdi bu yaziyi okuyanlar diyecek ki, "ben gaza gelmiyorum, askerim ölüyor, polisim ölüyor". dogrudur, haklilar. düşünlmeyen tek şey, gerçeğin birden fazla yönü olduğu. oradaki insanlar her şeyi farkli yaşiyorlar. polisi de, eylemcisi de, kürtü de, türkü de, büyüğü de, çocuğu da. oradaki insanın "benim köyüm yakıldı, çocuklarım işkencede öldü" yakınmalarını televizyonda ya da hürriyet gazetesinde göremeyiz. şimdi bu yazıyı okuyanlar diyecek ki, "ben gaza gelmiyorum, onlar bu ülkenin ekmeğini yeyip nankörlük ediyorlar", yanliştir, sonuna kadar haksizlar. kim neye nasıl karar veriyor. eğer sen bu ülkenin vatandaşalrının ciddi bir kısmına kendi dillerini konuşmayı yasaklarsan, kökenin inkar edip "sen dağ türküsün, salaksin, dağda gezerken duydugun kart kurt sesini keni adin sandin" dersen, diyarbakır cezaevini tornaci gibi kullanirsan, bu insanlarin hakkini istemeleri, "biz de variz" demeleri nankörlük olmaz, demokratik hak olur. (polemikçiler için ikinci not, hala pkk'dan değil, bu ülkenin kürtlerinden, yani vatandaşlarından bahsediyoruz) Sorun bir, insanlar tek bir gerçeğin olduğunu, onu da televizyondan ögrendiklerini zannediyorlar. sorun iki, eğitim sistemimizin fasizan yaklasimlari, daha ilkokulda herkesi düşman bellemeyi öğretiyor bize. 20, 30 yasina gelse bile çoğu arkadaşımız ilkokul mantiginin ve paranoyanin ötesinde hayati değerlendiremiyor. sorun üç, her baskici yonetim gibi biz de paranoya kontrolünde yönetiliyoruz. Sonuc bir, insanlar fasizmin en azılı sloganı olan ya sev ya terk eti büyük bir rahatlıkla kolaylıkla zikredebiliyorlar sonuc iki, evet, gaza gelen aslan parçaları ellerinde sopalarla dolapdere'de kimlik kontrolü yaparak insanalara irklarini soruyorlar, polis de seyrediyor. sonuç üç, yakinda göreceğiz, ama bu faşizmin ve milliyetçiliğin yükselişiyle sonumuz iyi değil, hem de hiç iyi değil. Son sonuç, bu memleketin tapusu hiçkimsede değil. hem de fasist tosuncuklarda hiç değil. bu ülkede her seyi tartismadan kabul eden yarım akıllılar kadar eleştiren, tartişan düzeltmeye çalışanlar da hak sahibi. Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2006 Son günlerde yaşananlardan sonra tekrar irdelenmesi gerektiğini düşündüğüm slogan. tekrar düşünülmesi gerekiyor, çünkü artık sadece azgın faşistler değil, hiçbir politik, sosyal olay hakkında bilgisi olmayan, daha da acısı bilgi sahibi olmamayı tercih eden gençlerimiz taraıfndan da kullanılıyor. yazdıkları,(TURK umuzlu arkadas gibi) attıkları sloganın ne anlama geldiğini düşünmeyen, düşünmek istemeyen, gündelik milliyetçi yönlendirmelerden sonuna kadar etkilenen bir kuşağa da mal olmaya başlayan bu sloganın tehlikeli yaklaşımlarından bahsetmek gerekir. "ya sev ya terk et", bu ülkede fasist güruhun bulduğu en tehlikeli sloganlardan biri. sağın doğası gereği statükoyu savunması, farkli olan her seyin anında reddedilmesi , aksi yönde düşünen, davrananların (ölüm zikredilemeyince) sürgünle cezalandırılması bu sloganın temellerini oluşturuyor. bu slogan solculara, kürtlere, tüm diğerlerine, ötekilere karşı atılıyor. ülkesini sevmek ne demek, olduğu gibi kabul edip vatan millet nutukları atmak mı, yanlışlarını bulup değiştirmeye çalışmak mı? solcular bu ülkedeki gelir dağılımı adaletsizliklerine, yüzbinlerce işsiz aça, eğitimin bilimin satılmasına, özgürlüklerin sadece demagojiden ibaret olmasına karşı çıkıp kendilerince bir çıkış yolu önerince "ya sevsinler ya terk etsinler" kürtler kendi haklarını savunmayı denediklerinde (kimse demagoji yapmasın, tartiştiğimiz pkk ya da silahli eylemler değil burada), var oldukalrını söylediklerinde, "kart kurt sesi değiliz" dediklerinde "türkce konuş çok konuş" tabelalarının altında kürtçe konuşanların dövülerek öldürülmelerine "hayır" dediklerinde, "ya sevsinler ya terk etsinler" iki yüzlülüğe inanamıyorum. filistin'de taş atan çocuklara "arafat'ın generalleri" diye manşet atan basın, olay bizde yaşanınca "terör örgütü çocukları öne sürüyor" diye manşet atıyor. insanlar da bunu sorgulamadan yutuyorlar, alıyorlar. bu ülkede milliyetçi, muhafazakar sağ politikaların aksini düşünen herkes, solcular, kürtler, aleviler, eşcinseller "ya sevsinler ya terk etsinler" faşizmin kendini bu kadar deşifre ettiği, tektipleşmenin, diktatoryanın, eleştiriye bu kadar karşı olmanın simgesi olan bu slogan ne yazık ki gittikçe kitleselleşiyor. kitleselleşiyor, çünkü sokağımızda egsoz patlayınca sucu atacağımız bir pkk var. (1984 okuyan herkes goldstein'i hatirlasin) misir çarsisi'ndaki gaz patlaması yüzünden bir insanimiz yillarca hapis yatti bu ülkede. ortada bir türlü paylaşilamayan otuzbin ölü var. "apo 30.000 kişinin katili", ama nedense o ölen insanlardan 20.000'i kürt. gelelim daha ciddi dertlere bugün faşizmin bu en katı sloganını defterine, msn'ine orasına burasına yazan, ama aslında politikadan nefret eden, siysetten anlamak istemeyen, parti tutmayan insanlar en tehlikeli partiyi tutuyorlar. statükoyu. elbette hicbiri ocak tosuncukları değil. onlar bilmeden daha tehlikeli bir kitle. sıradan faşizmin bilgisiz destekcileri. gazetelerin verdiği gazlarla, televizyondan gördükleriyle bilmeden düşmanlıkla besleniyorlar. gecen hafta son derece ortada, kimseye nefret beslemeyen bir arkadaşaım bana "kürtler şöyle, kürtler böylee" diye bir mail gönderdi, verdiğim cevap kavga sebebi oldu. bugün sevdiğim bir arkadaşımın msn'inde `ya sev ya terk et" sloganını gördüm, duyduğum şeyler beni şok etti. ki bu kitlelerin cahilleri "cami bombalandi" haberiyle (ki oyle bir olay olmadi) kahramanmaras katliamini gerçekleştirdiler bu ülkede. sivas katliamı böyle yaşandı. almanya'da 1933'te nsdapyi iktidara getirenler birkac onbin nazi uyesi değil, aksine okumuş, yorgun, gaza gelmiş, gündelik milliyetçi dalgalardan etkilenmiş alman halkıydı. sonuç elli milyon ölü oldu. şimdi bu yaziyi okuyanlar diyecek ki, "ben gaza gelmiyorum, askerim ölüyor, polisim ölüyor". dogrudur, haklilar. düşünlmeyen tek şey, gerçeğin birden fazla yönü olduğu. oradaki insanlar her şeyi farkli yaşiyorlar. polisi de, eylemcisi de, kürtü de, türkü de, büyüğü de, çocuğu da. oradaki insanın "benim köyüm yakıldı, çocuklarım işkencede öldü" yakınmalarını televizyonda ya da hürriyet gazetesinde göremeyiz. şimdi bu yazıyı okuyanlar diyecek ki, "ben gaza gelmiyorum, onlar bu ülkenin ekmeğini yeyip nankörlük ediyorlar", yanliştir, sonuna kadar haksizlar. kim neye nasıl karar veriyor. eğer sen bu ülkenin vatandaşalrının ciddi bir kısmına kendi dillerini konuşmayı yasaklarsan, kökenin inkar edip "sen dağ türküsün, salaksin, dağda gezerken duydugun kart kurt sesini keni adin sandin" dersen, diyarbakır cezaevini tornaci gibi kullanirsan, bu insanlarin hakkini istemeleri, "biz de variz" demeleri nankörlük olmaz, demokratik hak olur. (polemikçiler için ikinci not, hala pkk'dan değil, bu ülkenin kürtlerinden, yani vatandaşlarından bahsediyoruz) Sorun bir, insanlar tek bir gerçeğin olduğunu, onu da televizyondan ögrendiklerini zannediyorlar. sorun iki, eğitim sistemimizin fasizan yaklasimlari, daha ilkokulda herkesi düşman bellemeyi öğretiyor bize. 20, 30 yasina gelse bile çoğu arkadaşımız ilkokul mantiginin ve paranoyanin ötesinde hayati değerlendiremiyor. sorun üç, her baskici yonetim gibi biz de paranoya kontrolünde yönetiliyoruz. Sonuc bir, insanlar fasizmin en azılı sloganı olan ya sev ya terk eti büyük bir rahatlıkla kolaylıkla zikredebiliyorlar sonuc iki, evet, gaza gelen aslan parçaları ellerinde sopalarla dolapdere'de kimlik kontrolü yaparak insanalara irklarini soruyorlar, polis de seyrediyor. sonuç üç, yakinda göreceğiz, ama bu faşizmin ve milliyetçiliğin yükselişiyle sonumuz iyi değil, hem de hiç iyi değil. Son sonuç, bu memleketin tapusu hiçkimsede değil. hem de fasist tosuncuklarda hiç değil. bu ülkede her seyi tartismadan kabul eden yarım akıllılar kadar eleştiren, tartişan düzeltmeye çalışanlar da hak sahibi. genel manada dediklerinin doğruluk payı var haklısın ama bazı yerlerde ölçü kaçmış ve yanlış şeyler yazmışsın mesela faşistlik nedir??hepimizn Hz.Ademin torunu olduğunu unutup kendi ırkını üstün tutmadır bi bakıma.. milliyetçilikten farklıdır yani... burda sağcı solcu tartışması yapılmıyor, hepsi bu vatanı seviyor bazı yerlerde koparmışın olayı, kürtlerle filistinlileri bir tutmuşsun,buna söylenecek söz yok....saçmalamışsın bu ülkeyi bu topraklarda yaşayan herkes sevdi,seviyor,sevecek de....Türk alevi kürt laz çerkes eşcinsel farketmez...biz bunların hiçbirine karşı çıkmadık.. ammmaaa.... birisi bu vatanı sevmiyorum dediği anda linç edilir... linç edilmektense terketsin burayı daha iyi... biz de milliyetçiyiz ama bizim diğer sayfalardaki yazılarımızı görseydin onlarca yerde kürtleri yeri geldiğinde savunduğumuzu görürdün... milliyetçilikle faşistliği aynı kefeye koyuyorsun Türkiye ye gelen yüzlerce siyahi futbolcu aynı şeyi söylüyor.."Türkiye de faşistlik yok" eğitim sisteminin faşizm yaklaşımları da ne demek?????? sen git yunan ilkokul kitaplarına bak da ondan sonra konş...Türklerle köpekler bir tutuluyor o kitaplarda ... sen faşistlik görmemişin... Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2006 soruyosan türkmenistandan geldim,ben hepimizi bir olarak görüyodum ama senin gibiler ayırıyor işte... korkma ben sürekli gidiorum oraya,giderken de sana mı sorcam bilgeç?? ben de diyordum niye Kazaklar-Özbekler-Türkmenler Türklerden nefret ediyor??? ne kadar safmışım böyleleri yüzündenmiş... hadi yoluna kardeşim bu ülkeden beni yollamak senin gibilere mi kaldı Bu ülkede, bu ülkeye zarar vermediğin müddetçe elbette kalabilirsin.Bu haykırışların Türkmenistan için ise buna bir sözümüz yok. Ama sen oradan kaçacaksın geleceksin bu ülkeye,gireceksin bir foruma,bu ülke için canlarını kanlarını evlatlarını kaybetmiş,çılgın vergiler ödemiş(sen bunu bilemezsin konuya münhasır derin bir mevzuu'dur)insanları bir kenara atıp,sanki kurtuluş savaşında dedesini kaybetmiş birisi gibi ortalıkta eseceksin. Ya sev ya terket diyeceksin. Hadi yoluna kardeşim diyeceksin. Bu show'u ülkende yapmalısın.Orada haykırmalısın. Bizim ülkemizde değil. Kazaklar Özbekler Türkmenler türklerden nefret etmiyor sen hiç merak etme. Onların gönlündeki TÜRKİYE ile Gördükleri TÜRKİYE'nin arasındaki farka kızıyorlar. Sevmiyorum derken onların da sevmedikleri şeylerden bahsettiğimizi anlayamayacak ölçüde gençsin. Belli ki lisanınız yetmiyor . Bu Cografyayı seviyoruz.Bnu ne özbeklere,ne ruslara,ne türkmenlere,ne kürdlere,ne ingilizlere ne de diğerlerine kaptıracak,hediye edecek te değiliz. Senin türkmenistan vatandaşı olman bu ülkenin de vatandaşı olmanı yaratmıyor.Tıpkı benim türkmenistan yada özbekistan vatandaşı olmadığım gibi. yani arkadaş,bu ülkenin sıkıntıları seni hiç ilgilendirmez.Bu ülkenin vatandaşlarını ilgilendirir. Daha ötesi canını kanını,hayallerini bu ülke için seve seve verecek milyonlar var.Sizlere pek ihtiyacımız yok. Ucuz milliyetcilik naraları ile ancak antipati toplarsın ki zaten yazılanlardan da pek sempati topladığın çıkmıyor. sevgilerimle Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.