Φ lena Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Bu yazdiklarinin birisi haric karsi görüsde deyilim- ALINTI Yüce Allah madde ötesi olan tek varlıktır ve tüm kainatı yokten var etmiştir. Melekler,uzaylılar ve cinler bile O'nun yarattığı maddi varlıklardan,kullardan başka birşey değildirler. Yüce allah madde ötesi olamaz, aksi taktirde yokluk iki kutupludur bu da imkansizdir, yoklugun iki kutuplu olmasi varliga ihtiyac duymuyacak konumda olmasi gerekir. Hublo teloskopu big bang deliginden 14 milyar sene gecmesine ragmen hagla madrigal geldigini resmen gösterdi, demekki allah madde ötesi olamaz,kaginat ötesi made alanlarinin yaraticisi madde olmadan madde ötesi anti maddeyi düsünmek zor. (Yokluk) ne demek bilim daha ilk harfini bile kesfedemedi, ama biz rahatlikla izafe ediyoruz. Alıntı
Φ Emre_1974tr Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Sevgili lena, sen yaratılmışları Tanrı zannetmeye devam ettikçe böyle çıkmazın içinde kalırsın sürekli... Allah enerjiyi yoktan var ediyor sonra da dönüşümleri ilk yarattığı alanlardan yaratıyor. Kendisi tüm yarattıklarından ayrı ve madde ötesi. Bu yüzden O'na şirk koşmak büyük günah. Çünkü kainatta O'na ortak yok. Uzaylılar da, enerji alanları da , maddenin başlangıcı da hep sonradan yaratılma olayı. Allah madde olmadığı gibi bu kainatın içinde falan da değildir. Yönetici olarak her yerde ,zerrede olması varlık olarak ayrı olmasına tezat da değildir. Sen kainatın içindekiherhangibi birşeyi, hatta kainatın kendisini bile tanrı olarak görürsen(vahdeti vücud) , sadece yaratılmışlara tapınmış olursun ki şeytanların isteği de budur zaten. Ne kainat, ne kara delikler, ne enerji alanları,ne de uzaylılar. her biri bizim gibi gariban bir kuldan başka birşey değiller. ha bahçendeki ağaca tapmışsın ha bunlara....tamamiyle aynı şeydir. Kuran'ın senden istediği tüm madde alemini yaratan ve "ayrı" olan tek tanrıya iman etmen.Ortaksız,uzaylısız....herhangibi yaratılmış yaratıksız....... Selam ve sevgiler. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 la_böheme ve emre_1974tr: Sizlerin anlatim tarziniz bir vücutun icinde baktari konumuna girdigimiz asikär, düsünceniz bu durumda ise bende desteklerim, hayir denilirse (ILK BASLANGIC) izzahi gerekli, anlasilan varlik vardir sorgulanmazmi. Alıntı
Φ Emre_1974tr Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 la_böheme ve emre_1974tr: Sizlerin anlatim tarziniz bir vücutun icinde baktari konumuna girdigimiz asikär, düsünceniz bu durumda ise bende desteklerim, hayir denilirse (ILK BASLANGIC) izzahi gerekli, anlasilan varlik vardir sorgulanmazmi. Sevgili lena, Allah'ın başlangıcı veya bir zamanı yok. Aynı anda tüm sonsuz zaman noktalarındadır. Yani zamansızdır. Aynı zamanda da mekansızdır.Hele ki kainatın içinde hiç değildir. Kainat da değildir. Evrenin ise bir başlangıcı var. Sonu da olacak. İşte bu evreni yaratan, yok edecek ve son olarak yaratıp sonsuza dek yaşatacak(ahiretteki yaşam) olan Allah'tır. İçindeki uzaylılar da, karadelikler de,insan ve melekler de hep birer yaratılmış kuldur. Hiçbiri tanrı falan değildir. Senin İçindeki moleküler yapılardan kainatın devasa sistemlerine kadar heşeyi düzeninde-yörüngesinde tutup yaşatan ve vakti gelince sonlandıran da O'dur. Senden istenen bu kainattan ayrı, tek Allah'a, herşeyi yaratana iman etmen Kuran'da. Selam ve sevgiler. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Sevgili emre zaman bir enerji foksuyonudur zamani olmiyan bir yaratici O enerjidir bu sifir enerji zaman enerjili bir evreni hülasa etmesi sizce nasil olur. Birde bu hülasayi mekansizdir demektesiniz mekanda enerjik ortam deyilmidir, bunlar O enerjisi olan yaratci nasil olurda kendisi ikamet edebilir, veya kendi kandini yaratabilir????. Alıntı
Φ Emre_1974tr Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 sayin 'Emre_1974tr' sizce kuran pozitif bilimlerle ilgili bazi dusunceler veriyor mu???? Elbette sevgili La boheme 1-Kuran'ın verdiğ bilgiler pazitif bilimler tarafından gün geçtikçe keşfedilmektedir. 2-Allah birçok ayetinde bilimsel araştırmayı istediği gibi, birçok ifadesi de bu alanlarda ilerlemiş,bilgi sahibi kimselere yöneliktir: ENBİYÂ (30) İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı? Bu evrenin ve ayrıca canlıların başlangıcını araştırıp bulanlara yönelik bir ifadedir. Yoksa bu bilgilere ulaşamaımş insanlar için "göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi" demenin bir anlamı kalmazdı.Ayette söylenen bilgileri "görebilmenin" yolu bilim ve teknolojide ileri gitmektir. DİŞİ (ankebut) 29:19 ALLAH`ın yaratılışı nasıl başlatıp, nasıl tekrarladığını görmediler mi? Bu, elbette ALLAH için kolaydır. 29:20 De ki, "Yeryüzünü dolaşın ve yaratılışın nasıl başladığını görün."6 Sonra, yine ALLAH (ahiretteki) son yaratılışı başlatacaktır. ALLAH`ın her şeye gücü yeter. Allah bizden canlıların ve tüm kainatın yaratılışının araştırılmasını istiyor. Bu da bilimsel araştırmayla olabilecek birşey tabii ki.Sadece yaratılışın başlangıcı değil, günümüzde süregelen tekrarların da araştırılmasını istiyor.Ondan sonraki aşamada evrenin sonu geldikten sonra ikinci yaratılışın olup olamayacağı üzerine kafa yormamız. KAMER (49) Gerçekten biz, her şeyi bir ölçü ve dengede yarattık. İşte bu ölçü ve denge sayesinde bilimsel araştırma, deney vb. şeyler yapabiliyoruz. Kaos denilen şey de bile uzun vadede kendince bir düzen vardır. MÜ`MİN (57) Elbette göklerin ve yerin yaratılması, insanların yaratılmasından daha büyük bir şeydir. Fakat insanların çoğu bilmezler. Yine ilim sahibi insanların gerçekleri görebilecekleri, akletmeye daha yakın oldukları söylenir: FATIR SURESİ 27. ALLAH'ın gökten bir su indirdiğini görmedin mi? Onunla çeşitli renklerde ürünler çıkarırız. Hatta dağlarda bile beyaz, kırmızı veya rengarenk katmanlar vardır. Kargalar ise siyahtır. -------------------------------------------------------------------------------- 28. Aynı şekilde, insanlar, hayvanlar, çiftlik hayvanları da çeşitli renklerdedir. Bundan dolayıdır ki kulları arasında ALLAH'ı gereği gibi sayanlar bilim adamlarıdır. ALLAH Üstündür, Bağışlayandır. Neml 40. Kitap bilgisine sahip olan birisi de, "Ben onu, gözünü kırpman için geçen süreden daha çabuk getirebilirim," dedi. Onu yanında duruyor görünce, "Bu Rabbimin bir lütfudur. Şükür mü, yoksa nankörlük mü edeceğimi sınıyor. Şükreden kendisi için şükretmişolur. Nankörlük eden de, bilsin ki benim Rabbim Zengindir, Şereflidir," dedi. Burada kitap bilgisi bilimde ileri derece olmadan başka birşey değildir. maddeyi gözünü kırpma süresinde naklediyor. Kötülüklerin-yobazlığın kaynağı olarak cehalet ve ilimsizlik gösteriliyor ayetlerde: Enam Suresi 139. Şunu da söylediler: "Şu hayvanların karınlarındakiler erkeklerimize özgülenmiştir; kadınlarımıza haramdır. Yavru ölü doğarsa kadın-erkek hepsi onda hak sahibidir." Bu nitelendirmeleri yüzünden Allah cezalarını verecektir. Hakîm'dir O, Alîm'dir. 140. Şu bir gerçek ki, ilimsizlik yüzünden öz evlatlarını beyinsizce katledenlerle Allah'ın kendilerine verdiği rızıkları, Allah'a iftira ederek haramlaştıranlar gerçekten hüsrana uğramışlardır. İnan olsun, sapıtmışlardır onlar; hiçbir zaman doğruyu ve güzeli bulamazlar. Sadece ve sadece delillerin ve aklın peşinden gitmemiz emredilmektedir: İsra suresi 36. Bilmediğin bir şeye inanıp ardına düşme, çünkü işitme, görme duyusu ve beyin, hepsi ondan sorumludur. 6. Ey iman sahipleri! Özü-sözü bozuk birisi size bir haber getirdiğinde, hemen araştırıp inceleyin/delil arayın! Yoksa bilgisizlikle bir topluluğu suçlar da yapmış olduğunuza pişmanlık duyar hale gelirsiniz. Bunlar sadece birkaç örnek. Sayısız bu yönde ayet var. Ne kişi sayısı ne duygular-zanlar, ne de hurafeler geçerlidir.bunların hiçbir hükmü yoktur.. Sadece akıl, ispat,araştırma ve sorgulama sonucu gerçek bilgilere-inanca kavuşmamız istenmektedir bizden. Selam ve sevgiler. Alıntı
Φ Emre_1974tr Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Sevgili emre zaman bir enerji foksuyonudur zamani olmiyan bir yaratici O enerjidir bu sifir enerji zaman enerjili bir evreni hülasa etmesi sizce nasil olur. Birde bu hülasayi mekansizdir demektesiniz mekanda enerjik ortam deyilmidir, bunlar O enerjisi olan yaratci nasil olurda kendisi ikamet edebilir, veya kendi kandini yaratabilir????. Sevgili Lena, yaratmıyor ki kendini. Sonsuzdan beri zaten var. geçmiş zaman.....şimdiki zaman...........gelecek zaman Biz şimdiki zaman noktasınd bulunuyoruz ve adım adım gelecek zaman noktalarına doğru yolculuk yapıyoruz. Ama Allah ise aynı anda tüm bu sonsuz zaman noktalarındadır. O'nun bizim gibi şu an noktasından geleceğe doğru bir yolculuğu falan yoktur.Çünkü aynı anda hem sonsuz geçmişte, hem sonsuz gelecekte hem de şu andadır. Ne başlangıcı ne de sonu vardır. ne zamanı ne de mekanı vardır.Hiçbirşey onu çevreleyemez. Selam ve sevgiler. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 cunku bir kitap hem bilimici hemde bilim disi olamaz Çok doğru çok sevgili la_bohéme, Çünkü bilimde yarım yamalak işler yapılmaz. Ya bilim içidir yada dışıdır. Ayrıca bilim dahilinde olan işlerin içinde ruhlar, periler, cinler, fallar gibi insan ötesi metarialler kullanılmaz. Bu ürünleri ancak dinler kullanır. Tekrar tebrikler. Alıntı
Φ Emre_1974tr Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Sevgili Boheme, Hayır yarım yamalak falan değil, tamamiyle ispata dayalı kesin bilgiler veriyor Kuran. Ve bilim bu bilgileri doğrulamaktan başka birşey yapamayacaktır. Çünkü sadece doğru bilgiler yer alıyor kitapta. Sadece şu olur.Bugün kabul edilen bir teoriyle uyuşmuyor olabilir kitaptaki bilgiler. Ama yıllar sonra o teorinin yanlışlığı görülüp çöpe atılınca, Kuran'ın doğruluğu bir kez daha ispatlanmış olur. Big Bang de bunlardan biri. Eskiden bilim adamları evreni durağan,ezeli ve ebedi kabul ediyorlardı ve iddiaları kuran'la çelişiyordu. Anma sonra ne oldu. Kuran'ın dediğinin doğru olduğu ispatlandı. Evrenin bir başlangıcı vardı ve sonu da olacaktı. Hayır Kuran hem bilimsel hem de bilim dışı değildir. Tamamiyle gerçek somut bilgileri verir.Yarın cinler, bilim ve teknolojiyle gözlemlenebilir hale geldiğinde , yeni bir Kuran bilgisi onayına şahit olmuş olacğız.Ve daha da sonra evrenin kıyameti gelip çattığında yine Kuran'ın bilgisi bilimsel olarak onaylanmış olacak. Kısacası Kuran müspet bilimleri emreder. Çünkü doğruluğunun anlaşılması,artı, insanların daha bu dünyada cennetimsi güzellikler yaşayabilmesinin yolu bilim ve teknolojide ilerlemektir. Selam ve sevgiler. Alıntı
Φ Emre_1974tr Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Sevgili La Bohome; Kuran meydan okuyor. Bilim Kuran'ın verdiği bilgileri er ya da geç doğrulayacak. Birçoğu doğrulandı bile. Bu yüzden çürütme değil, tasdikleme gerçekleşecektir her zaman. Hayır cinler metafizik varlıklar değiller. Bizler topraktan yaratıldıysak onlar da ateşten yaratılmıştır. Yani tamamiyle maddi, fiziksel varlıklar. Zaten Kuran'a göre melekler de dahil olmak üzere tüm yaratılmışlar maddidir ve Allah'tan ayrıdırlar. Bilim ötesi değil, henüz bilimin keşfetmediği şeylerdir bunlar. İşte ayet ışınlanmayı da veriyor. Yarın madde nakli gerçekleşirse yine Kuran onaylanmış olacak.Yarın cinler gözlemlenirse bilim adamları tarafından, yine aynı şekilde...... Bilim ötesi olan hiçbirşey yok. Sadece henüz ulaşılamamış bilgiler var. Cennet ve cehenneme gelecekte tanık olunca o da ispatlanmış olacak sizin için gelecekte, hiç tasalanmayın Evrim teorisinden bahsetmişsin. Bir zamanlar da evrenin ezeli ebedei olduğu teorisini benimsiyordu bilim dünyası. Ama 20. yüzyılda bu teorinin yanlışlığı ispatlandı. Ve ne oldu? Tıpkı Kuran'da bahsedilen şekilde big bang ile evrenin başladığı ve sonra tekrar yok olacağı gerçeği öğrenildi. Evrim teorisi de böyle olacak..... Geçen zaman her zaman Kuran'ı haklı çıkartıyor. Kuran ayetleri hem meydan okuyor hem de bunların araştırılmasını emrediyor. Selam ve sevgiler. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Evrim teorisine gelince eger buna karşı çıkan bir din adamiysa ve evrim teorisiyle ilgili biraz bilgiye sahipsepekala bunun aksini iddia edebilir... Bilimde deneme ve yanilma yontemi esas alinir. Kuranin musbet bilimlere eğilimine inanin bir karsi dusuncem yok. ama eger kuranda kendini bu katogoriye koyuyorsa o zaman kurandaki bilim dışı mucizeler nedir ki? saygilarimla.... Herşey bilimle bilinmez..! Daha öncede örnek vermiştim.. Kimyada eksi 273 derece ne keşfedilebilmiş nede ölçülebilmiştir.. Fakat vardır.. Ve kimya için önemlidir.. Geçmişte uzay teleskopları yoktu ve görünmeyen bilinmeyen gök adaları, galaksiler vardı, o zamanlarda bilim bunlara ulaşamıyor diye bunlar yok değillerdi. Fakat bugün bilim bunları görebilecek aletler keşfetmiştir.. Dün görülmeyenler bugün görülüyorlar ama hep varlardı..! Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Jeologlar,paleontoglar,fizikciler,biyologlar kutsal kitaplara itibar etmis olsalardi ve yillarca yaptiklari zahmetli calismalarla ortaya koyabildikleri belirli ve belirsiz uc milyar yil oncesine ait su tabloya hic varmiyacaklardi:Lav ve kayalardan olusmus tumuyle yesilsiz manzaralar,patlayan yanardaglar,alcak bulutlar,buharlasan denizler,surekli yagan yagmurlar ve deniz suyunda erimis halde bulunan karbon,hidrojen,oksijen,nitrojen ve fosfor iceren bilesikler.....Ultraviole isinlari... Ve simdi siz bunlarin hepsinin kuranda oldugunu iddia ediyorsunuz....Var yada yok eger bunlardan bahsediliniyorsa lutfen bana belgelerle sununuz.... Ve gercekten varsa benim diyebilecegim tek soz.... ''Helal olsun insanliga'' olur...Cunku tanrinin karmakarisik gonderdigi bir kitabin yardimi olmadan kendi zekalariyla bu noktaya gelmek gercekten kutlanmali bir davranis.. saygilar... Arkadaşım her yazdığım iletiyi tekrar açıklattırmak çok mu hoşuna gidiyor.. Dikkatli bir şekilde tekrar oku, senin söylediğin gibi bir şey söylemişmiyim.. Yazıda işlenen tema ne..? Daha sonra ikinci konu olarak açtığın Din ve Bilim yada Kur'an ve Bilim konusuna gireriz.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Bahsettiğim iletiyi tekrar oku ve orada ne kastettiğimi anla.. Konu dağılmaz korkma, cevapsız sorunuz kalmaz..! Artık öğretmen gibi "ben ne anlattım anlat bakalım" dicez bu gidişle.. Çünkü iletiler okunmadan ilk paragrafı alınıp hemen savunma iletisine geçiliyor.. Ve tabi yazdığımız yazı ve emek havaya uçup gidiyor.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Tamam okuduğun.. Ama kısa bir tekrar yapayım.. Herşey bilimle bilinemez... Bilim tabulaştırılamaz.. Labratuvar ortamında incelenemiyor diye, fiziki aletlerle yada gözle görülmüyor diye, yada diğer deneysel gereçlerle bulunmuyor diye bir olgu yok demek değildir.. Eğer bu mantıkla hareket ederseniz bir arpa boyu yol katedemezsiniz.. Din insanlara bilim konusunda yüzyılarca ilham kaynağı olmuştur... Özellikle müslüman bilim adamları Allah'ın emri gereği, canlıların yaratılşılşından, evrenin yaratılışına kadar her şeyi didik didik etmiş araştırmışlardır.. Ve bugün hala dünyanın belli üniversitelerinde bu insanlar konuşuluyor.. Kur'an-ı Kerim sadece bilim kitabı olmadığı gibi, sadec ibadet kitabı da değildir.. Kur'an-ı KErim yol gösterici ilham edicidir.. Mesela bir atomun nötronlarını protonlarını elektronlarını açık açık yazmaz fakat ima eder, işaret eder, ilham eder.. Arama motorlarında müslüman bilim adamlarını arattırıp, hangi alanlarda çalışmalar yaptıklarını ve çalışmlarının sonuçlarını görmenizi öneriyorum.. Saygılar.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Kiral: mersedesin fabrikasinin arabistanda oldugunu bile bize inandiricak haldesin. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 ben anlamıyorum saygıdeğer arkadaşlar. illa bir ilahın nesnel olması mı gerekir. ya da ben yazılardan eksik birşeyler mi çıkartıyorum. şimdi bir ressamı ya da bir müzisyeni nasıl tarif edersiniz? nötronları şöyle elektronları böyle vesairesi öyle falan diye mi? bu insanlar tamamen sezgisel davranan insanlardır. bir müzik eserinin ortaya çıkması ne bir deneyle ne de labaratuar ortamında oluşur ya da bir resmin tuale dökülmesi bunlar tamamen sezgiseldir. ve sezgisel şeyler de vardır bunlar için ne bir labaratuar ortamına ne de deney araç gereçlerine ihtiyaç vardır. illaki Allah'ın da tanımında sezgiye yer verilir. onun ispatı için haşa tutup deney tüpünde kaynatmak elektronlarına nötronlarına ayırmak mı gerekir? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Sevgili Lena.. Mercedes fabrikası bir kaç ülkede var biliyorum.. Ama Arabistanda varmı yokmu haberim yok.. FAKAT AŞAĞIYA YAZACAKLARIMI LÜTFEN İYİ OKU.. Ali Kuşçu, İbni Sina, Harezmi gibi isimleri duydun dimi.. Akşemsettin'in Pasteurdan 400 sene önce ilk mikrobu bulduğunu biliyormuydun.. Trigonometri’de tanjant, cotanjant, sekant, kosekant ’ı Ebul-Vefa nın bulduğunu biliyormuydun..? Dünyanın döndüğünü ilk tespit eden ve bildirenin Biruni olduğüunu biliyormuydun.. Med-Cezir (Gel-Git) olayını Ebu Ma’şer'in keşfettiğini biliyormuydun.. Ses olayını ilk defa fiziki yönden açıklayan, sesin fiziki izahını ilk defa yapanın Farabi olduğunu duydun mu..? Lütfen bir şeyi eleştirirken biraz bilgi ve birazda vicdanlarımıza başvuralım.. Çünkü İslama karşı gerçekten acımasız ve yanlış yargılar yapıyorsunuz.. Saygılar-sevgiler.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Sevgili Lena.. Mercedes fabrikası bir kaç ülkede var biliyorum.. Ama Arabistanda varmı yokmu haberim yok.. FAKAT AŞAĞIYA YAZACAKLARIMI LÜTFEN İYİ OKU.. Ali Kuşçu, İbni Sina, Harezmi gibi isimleri duydun dimi.. Akşemsettin'in Pasteurdan 400 sene önce ilk mikrobu bulduğunu biliyormuydun.. Trigonometri’de tanjant, cotanjant, sekant, kosekant ’ı Ebul-Vefa nın bulduğunu biliyormuydun..? Dünyanın döndüğünü ilk tespit eden ve bildirenin Biruni olduğüunu biliyormuydun.. Med-Cezir (Gel-Git) olayını Ebu Ma’şer'in keşfettiğini biliyormuydun.. Ses olayını ilk defa fiziki yönden açıklayan, sesin fiziki izahını ilk defa yapanın Farabi olduğunu duydun mu..? Lütfen bir şeyi eleştirirken biraz bilgi ve birazda vicdanlarımıza başvuralım.. Çünkü İslama karşı gerçekten acımasız ve yanlış yargılar yapıyorsunuz.. Saygılar-sevgiler.. İyide kardeşim, sözünü ettiğin kişiler bunları kurandan mı bulmuş. Ne alaka desem ? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 İyide kardeşim, sözünü ettiğin kişiler bunları kurandan mı bulmuş. Ne alaka desem ? Önce konuya vakıf olmalısınız.. Kur'anda bulmuşlar demedim..! Bunlar müslüman bilim adamlarıydı dedim.. Kur'an'ın yol gösterici, ilham kaynağı ve ilmi emirleri gereği bir hareket noktası olduğunu söylüyorum... Sanırım bundan daha anlaşılır bir şekilde yazamazdım.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Kur'an-ı KErim yol gösterici ilham edicidir..Mesela bir atomun nötronlarını protonlarını elektronlarını açık açık yazmaz fakat ima eder, işaret eder, ilham eder.. Arama motorlarında müslüman bilim adamlarını arattırıp, hangi alanlarda çalışmalar yaptıklarını ve çalışmlarının sonuçlarını görmenizi öneriyorum.. Saygılar.. Bu yazı size ait değilmi ? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Icragat varmi kiral icragat bize lagzim olan biz bilim adami yok demedik. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Bu yazı size ait değilmi ? Evet o yazı bana ait.. O yazıyı tekrar okurmusun bilim adamları bütün bu keşiflerini Kur'anda bulmuşlar yazıyormu... Ve arkasından şu yazıyı yazdım.. Önce konuya vakıf olmalısınız.. Kur'anda bulmuşlar demedim..! Bunlar müslüman bilim adamlarıydı dedim.. Kur'an'ın yol gösterici, ilham kaynağı ve ilmi emirleri gereği bir hareket noktası olduğunu söylüyorum... Sanırım bundan daha anlaşılır bir şekilde yazamazdım.. Ve sevgili lena.. Bu alimlerin buluşlarını hafife mi alıyorsun..? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Yukarda icragat dedik ya bu yeteli deyilmi, kore dün harpden cikti bu gün dünyaya kafa tutuyor, masal deyil bunlar. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Arkadaş ya bende bir anlama proplemi var yada siz anlatamıyorsnuz. gelelim yazınıza Kur'an-ı KErim yol gösterici ilham edicidir..Mesela bir atomun nötronlarını protonlarını elektronlarını açık açık yazmaz fakat ima eder, işaret eder, ilham eder.. Arama motorlarında müslüman bilim adamlarını arattırıp, hangi alanlarda çalışmalar yaptıklarını ve çalışmlarının sonuçlarını görmenizi öneriyorum.. Kuran açık açık yazmaz ama ima eder diyorsnuz değilmi. Ne şeklide olursa olsun kaynağı yine kurana bağlıyorsunuz değilmi ? Sonrada diyorsnuz ki Evet o yazı bana ait..O yazıyı tekrar okurmusun bilim adamları bütün bu keşiflerini Kur'anda bulmuşlar yazıyormu... Ve arkasından şu yazıyı yazdım.. Önce konuya vakıf olmalısınız.. Kur'anda bulmuşlar demedim..! Bu nasıl oluyor ? İmalı bir şeklide de olsa kaynak kuran, ama kuranda bulmuyorlar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2006 İma etmek dolaylı yönden bir şeye dikkat çekmektir.. Ve o dikkati çekilen şeye yoğunlaşılır.. Ayrıca ima ediliyor'un yanında ilham ve emirdende bahsettim.. Yetrince açık yazdım artık anlarsınız heralde.. Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.