Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 bu son olsun-ilkay akkaya Dağlar dolandı yollarım Bir kez düze varamadım Kuş olup da uçamadım eyvah! Denizim hep fırtınalı Rüzgarlar almış başımı Bir limana sığamadım eyvah! Sesim ağrır, şarkım ağlar Akıp, giden günler ağlar Saklısında yüreğimin Koruduğum umut ağlar Kabuk bağladı derken tam En güçlü yerinden kanar Yralarım göz göz oldu eyvah! Her gün yeniden sarsam da İyi olur umuduyla Araftayım, çok dardayım eyvah! Kim bilir daha neler bekler Nelerin neresindeyim Bu son olsun çok yoruldum Paramparça oldu kalbim Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 <<<aşık Veysel - Uzun İnce Bir Yoldayım >>> -------------------------------------------------------------------------------- Uzun ince bir yoldayım Gidiyorum gündüz gece Bilmiyorum ne haldeyim, gidiyorum gündüz gece Gündüz gece, gündüz gece vay Dünyaya geldiğim anda Yürüdüm hayli zamanda İki kapılı bir handa, yürüyorum gündüz gece Gündüz gece, gündüz gece vay Alıntı
Φ militan Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Yavuz Bingöl : Zifir Saçların Giderken hazandı bir usul yağmur Bıraktı elimi o hüzzam şarkı Zifir saçlarını savur içimde Küller havalansın yürek tutuşsun Bölsün soluğumu paslı bir bıçak Hayalin içimde düşün yorulsun Çok uzaklardan bir türkü geçiyordu Bir şarkı kemanların tellerini eskitiyordu Zifir saçlarını savur içimde Küller havalansın yürek tutuşsun Bölsün soluğumu paslı bir bıçak Hayalin içimde düşün yorulsun Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Dağlara Çen Düşende Dağlara Çen Düşende Bülbüle Gam Düşende Ruhum Bedenden Oynar Yadıma Sen Düşende Bu Gala Daşlı Gala Cıngıllı Daşlı Gala Gorkaraam Yar Gelmiye Gözlerim Yaşlı Gala Kızıl Gül Olmayaydı Sararıp Solmayaydı Bir Ayrılık Bir Ölüm Heç Biri Olmayaydı Bu Gala Daşlı Gala Cıngıllı Daşlı Gala Gorkaraam Yar Gelmiye Gözlerim Yaşlı Gala Bulağ Başı Buz Olar Üstü Dolu Gız Olar Eğil Desmalın Götür Ben Götürsem Söz Olar Bu Gala Daşlı Gala Cıngıllı Daşlı Gala Gorkaraam Yar Gelmiye Gözlerim Yaşlı Gala Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 Çökertme Çökertme den çıktım da Halilim Aman başım selamet Bitez de yalısına varmadan Halilim Aman koptu kıyamet Arkadaşım İbram Çavuş Yoldaşlara emanet Burası da Aspat değil Halilim Aman Bitez yalısı Yüreğime sancı saldı Aman kurşun yarası Gidelim gidelim Halilim Çökertme ye varalım Kolcular geliyor Halilim Nerelere kaçalım Teslim olmayalım Halilim Aman kurşun saçalım Burası da Aspat değil Halilim Aman Bitez yalısı Yüreğime ateş saldı Aman kurşun yarası Alıntı
Φ yok_artik2 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 efkan şeşen:vakitsiz bir sonbahar... SELAMLAR... Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2006 Badem-Kara Değil mi? Bana kara diyen dilber Gözlerin kara değil mi Yüzünü sevdiren gelin Kaşların kara değil mi Beni kara diye yerme Mevlâ'm yaratmış, hor görme Ala göze siyah sürme Çekilir, kara değil mi Hind'den, Yemen'den çekilir İner Bağdad'a dökülür Türlü taama ekilir Biber de kara değil mi İller de konup göçerler Lâle sünbülü biçerler Ağalar, beyler içerler Kahve de kara değil mi Karac'oğlan der, inşallah Görenler desin maşallah Kara donlu Beytullah Örtüsü kara değil mi Bana kara diyen dilber Gözlerin kara değil mi Yüzünü sevdiren gelin Kaşların kara değil mi SEVVALE Gelsin Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2006 canım teşekürler .. walla bende özlemişim sizi Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 Cevizin yaprağı dal arasında Güzeli severler bağ arasında Üç beş güzel biraraya gelmişler Benim sevdiceğim yok arasında Cevizin önünde zerdali dalı Pencereden gördüm kınalı eli Benim sevdiceğim tomurcuk gülü Sensiz odalara giremez oldum... Cevizin Yaprağı Dal Arasında_Anonim Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Gel Gör Beni Aşk Neyledi Ben yürürem yane yane Aşk boyadı beni beni kane Ne akılem ne divane Gel gör beni aşk neyledi Derde giriftar eyledi Gah eserim yeller gibi Gah tozarım yollar gibi Gah coşarım seller gibi Gel gör beni aşk neyledi Derde giriftar eyledi Ben Yunus-i bi-çareyim Dost elinden avareyim Baştan aşağa yareyim Gel gör beni aşk neyledi Derde giriftar eyledi Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 KALP AĞRISI ey kalbimin ağrısı ver elini çıkalım seninle soluksuz kalmadan sessizce bu karanlık ve uğultulu ormandan işte yine başbaşayız içimin acısı yine birlikteyiz ver elini sus ve ne olur incitme beni içimin acısı, kalbimin ağrısı, aşkım işte yine başbaşayız ver elini sus ve ne olur incitme beni İLKAY AKKAYA Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 aşık mahsuni şerif'ten. imbikten süzülmüş olup, ciğere aparkat makamındandır. işte gidiyorum çeşm-i siyahım aramıza dağlar sıralansa da sermayem derdimdir; servetim, ahım karardıkça bahtım karalansa da haydi dolaşalım yüce dağlarda dost beni bıraktı ah ile zarda ölmek istiyorum viran bağlarda ayağıma cennet kiralansa/sıralansa da bağladım canımı/ömrümü zülfün teline yar beni bıraktın elin diline güldün mahzuninin garip haline mervanın elinde parelense de Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Hatırandır Hatırandır gündüzümde ah gecemde Hatırandır rüyam bile Gülde kokun dağda ateş yana yana Akan ırmak hatırandır Ben o kavak ağacın,yollarında Yaprak yaprak ardımda,rüzgarında Yol tutkusu düş yolcusu Rüzgarı hatırla Güzeldi yollar,yolcusuyla Güzeldi düşler,yoldaşıyla Kalbimde hala o şarkılar Bulut bulut ağırlar bak gözlerim seni Yalnızlıktır,hatırandır Gecem üzgün rüyam üzgün sora sora Yola düşen hatıramdır Ben o kavak ağacın,yollarında Yaprak yaprak ardımda,rüzgarında Yol vurgunu düş tutkunu Rüzgarı hatırla Güzeldi yollar,yolcusuyla Güzeldi düşler,yoldaşıyla Kalbimde yine o şarkılar Alıntı
Φ apolyont Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 NİYE ÇATTIN KAŞLARINI / AYŞEGÜL niye cattin kaslarini bilmiyom yar suclarimi ölursem ben saclarimi yolma gayri yolma leyli leyli ben yandim askin narina meyletmem dunya malina ölürsem ben mezarima gelme gayri gelme leyli leyli bir garib'im dustum dile gerceklerde olmaz hile zalimlar elinden bile almam beni alma leyli leyli Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Sevgili birce ,gülsün ,hakan abi ve martı_name için gelsin ve yazdıklarınız için teşekürler Hakan Yeşilyurt / acıya gülmek Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 aynur'un derlediği, sivas yöresinden bir şarkı; sözleri şöyle: dibe lê lê çiyây me bi hobe bi ava gundê me bi nobe bi mala me li çenga mala we bi duware orte bila tune bi dewo dewo bibe ez te dakim bejna fitoz paş te bakim van cahilan ji xewê rakim van xortikhan ji xwê şakim dibe lê lê bin ê malan çam e min lê rakir sogi dergam e ar bi jina koti kevi rabisana xwe weki postik e toraqa xam e lê lê bi e malan kaş û kaşe baran dibari hewa xwaş e ar bi merê koti kewi bi şev, bi ro cem jina rındikta nexweşe ___________________________ derler ki dağlarımız oba olsun köyümüzün suyu nöbetle olsun evimiz evinizin yanında olsun ortada ki duvar da olmasın ayranım, ayranım ol ki seni süzeyim güzel boyumu ardında sallayayım bu cahilleri uykudan uyandırayım bu gençleri kendime sevindireyim derler ki evlerin önü çamdır ondan aldım giriş resmini kötü kadını ateş yaksın öpücüğü çökelik postu gibi hamdır evlerin önü çakıl ve taştır yağmur yağıyordu, hava güzel kötü erkeği ateş yaksın gece gündüz güzel kadınların yanında hastadır Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 yarim gezer düşünde türkü dizer kışında ay dünyayı dolanır ben güneşin peşinde bir rüzgar eser uzaktan bir ışık vurur ocaktan yarin üstü açılsa öpsem çıplak ayaktan boşboşuna söylüyorum şarkımı kimseler duymaz ben boşuna seyrediyorum güzelliğine kimse doymaz su uyur, düşman uyur haste-i hicran uyumaz Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2006 özlenen Anneler için gelsin Zara / Kızım Diyor kaldın ana gurbet elde hasret sabrımı deniyor yüzünü göreyim gelde elleri beni göndermiyor nerde bir yolcu görsem aklıma sılam geliyor ben ne zaman bir of çeksem hatrıma anam geliyor kızım diyor anam diyor ağlama sus kuzum diyor benden garip dertli anam senden ayrı olmaz yaram ne saran ne seven var eller sen değil ki anam ne arayan ne soran var çaresizim halim yaman Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2006 mardin kapısından atlayamadım Liralarım Döküldü Toplıyamadım O Yare Mektup Yazdım Yollıyamadım Vurmayın Arkadaşlar Ben Yaralıyam El Alem Al Geymiş Ben Karalıyam Mardin Kapısından Endim Aşağı Belime Bağladım acem Kuşağı İmdada Yetişin Evse Uşağı Vurmayın Arkadaşlar Ben Yaralıyam El Alem Al Geymiş Ben Karalıyam Mardin Kapısında Vurdular Beni Evsel Bahçasına Koydular Beni ölmeden mezara koydular beni Vurmayın Arkadaşlar Ben Yaralıyam El Alem Al Geymiş Ben Karalıyam Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2006 benden ciğerime gelsin (umarım anlamıştır ) uzundur bu yollar giderim gözüm kara sanma ki dönmem sana beni bekle seni ben alam olaki vurulmuşum senden beterim yalnız vurulmuşum dağ başına nöbetteyim sevdalı yaralıdır can'ı yüreğim hasretinle erir giderim seni nasıl unutsun bedenim gözüm dalar gariplenirim vurulmuşum besbelli dolanmışım yar beline bir türkü tutturmuşum ağlamaklı hasrete... Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Hazin Esen Seher Yeli Al Yanına Götür Beni Kurban Olam Karlı Dağlar Verin Benim Sevdiğimi Sen Küçüksün Ölemezsin Kefen Bile Giyemezsin Karlı Dağlar Aldı Seni İstesen De Dönemezsin Yüce Dağlar Dizi Dizi Viran Ettin Hanemizi Kime Diyek Derdimizi Verin Bana Yiğidimi (küçüğümü) Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 al gonca gül deremedim yar uzaktı varamadım yar ben sensiz bu dünyanın bir tadını alamadım al gonca gül deste deste sevdam bitmez son nefeste niye vardın bir zalıma garip gönlüm gene yasta neşet ertaş... türkülere gönül verenlere gitsin Alıntı
Φ UnHaPPY Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2006 Haram Olasın Ben seni alamadım Param yok idi param Seni benden alana Haram olasın haram Haram olasın haram Ellerini tutana Gözlerine bakana Yatağında yatana Haram olasın haram Yanarım ateşine Deli olmuşum deli Ellerini tutanın Eli kırılsın eli Gözlerine bakana Saçlarını tutana Yatağında yatana Haram olasın haram Söz-Müzik: Reşit Aslan Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Dersimin altı kelek Harputa gidek gelek Eli elimde olsun Kapı kapı dilenek Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 elmaların yongası haydi sağ cebinde aynası iki duvar arası haydi hovardalar yaylası hoptara leyli leyli leyli ellerine sarılaydım o incecik bellerine vay elmaların incesi haydi dibindedir goncası diz dize otururken haydi çıkageldi amcası hoptara leyli leyli leyli ellerine sarılaydım o incecik bellerine vay Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.