Φ yam_yam Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 3 lü koalisyon döneminde alınan karar ile sabittir.. resmi nikahın yok ise eğer, imam nikahı ile yaşıyorsan hakkında dava açılır ve 6 aydan 3 yıla kadar bir ceza uygulanır.. yine resmi nikahın yok ise eğer, dost hayatı yada metres tuttuysan buna bir ceza uygulanmaz, çünkü zina suç kapsamından çıkarıldı.. evet yalandan ölen yok ama, .... den ölen var. araştıralım- öğrenelim- öğretelim.. yoksa konuşmayalım da adam sansınlar. yada kendini ihbar et "imam nikahıyla yaşayan bir çift var" diye, konuya daha bir vakıf olursun ve tecrübe kazanırsın:) Hah şöyle yola gel biraz... "İmam nikahı yasaktır" demeyeceksin o zaman... Resmi nikah yapmamak yasaktır diyeceksin. Ne oldu ? Resmi nikah işinize gelmiyor değil mi? Siz ne biçim insansınız yahu? Bir taraftan 4 kadınla evliliği doğal sayacaksınız, diğer taraftan dost hayatını, metresliği eleştireceksiniz... Önce ne olduğunuza bir karar verin, sonra dert yanın... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 ALLAH'ın izin verdiği ölçüde evlilik mübahtır, fakat ALLAH ve resulu'nun tavsiyesi "tek eşlilik" tir.. bizi boşverde, siz nebiçim insansınız.? yurt genelinde yüzlerce genelev, pavyon, randevu evi, yollarda otostopçu kadınlar, metresler üçer beşer.. o genelevlerde kullanılan kadınlar (sizin tabirinizle mallar) birilerinin annesi, bacısı, teyzesi olabilirmi acaba..? yoksa marslımı onlar.? kadını aşağılayan- mallaştıran bizmiyiz.? pardon.? sizin için, yukarıdaki modern(!)likler nekadar doğalsa, bizim içinde bizim dinimizin emirleri okadar doğal.. "helal daire keyfe kafidir" Sen beni güldürdün, tanrında seni güldürsün Söyleyecek bir şey bulamayınca "bizi boşver" oluyor... Yollardaki otostopçu kadınları, ya da üçer beşer metres sahibi olmayı benim fikirlerimmiş gibi göstermeye kalkma... Bilakis onlar sizin zihniyetinize göredir... Ha metres, ha kuma... Benim için hepsi aynı... Genelevlerin olması gerektiğini daha önce de söylemiştim . Genelevler şu an için sağlıklı bir toplum için gereklidir. Yalnız koşulların ve denetimlerin iyileştirilmesinden yanayım... Kadını mallaştıran, cariye zihniyeti ile sizlersiniz... Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2006 Asıl söylemek istediğim ; din artık yavaş yavaş toplum üzerindeki etkisini kaybetmektedir. Dine bağımlılık "Elhamdülillah müslümanım" düzeyindedir. Sevgili yam yam; Söylediklerinizde kesinlikle haklısınız.Her ne kadar müslümanlar bu tabloyu görmek istemeseler bile zorla güzellik olmuyor.O kadar korkunç cehenem tehditleri bile artık kar etmiyor. Dinin toplum üzerindeki etkisini kaybetme sürecini, Allah daha da hızlardırsın. amin. Alıntı
Φ muta Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Sevgili yam yam; Söylediklerinizde kesinlikle haklısınız.Her ne kadar müslümanlar bu tabloyu görmek istemeseler bile zorla güzellik olmuyor.O kadar korkunç cehenem tehditleri bile artık kar etmiyor. Dinin toplum üzerindeki etkisini kaybetme sürecini, Allah daha da hızlardırsın. amin. İnsan sokağa çıkar güneşe bakar güneş orada fakat görmek istemez elleri ile gözlerini kapatır ama fayda etmez çünki güneş orada dır ve ısıtır. Hiç bir şeyin farkına varmadan yaşıyoruz. Unutturuyor yıldızları lambalar !!!!!!!!!! (alıntı) MUTA. Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Allah ın olmadığı artık her haliyle bellidir.Var olsaydı şu anki kan gözyaşı ve düzen bozukluğu olmazdı.Allah var diye zamanında kendisini peygamber ilan eden muhammed o zamanki bilinmezlik olgusu ile kendi yarattığı Allaha çevresindekileri inandırmıştır.Ancak kendisine inanmayan cinli olarak görende muazzam bir topluluk vardır.Zaten islamın ilk dönemlerine bakarsanız çoğu para ile kalpleri ısındırılmışki bu aynen ayette de böyle geçer.Ganimet kazanmak uğruna ki buda ayette mevcuttur muhammedi destekleyen insanlar topluluğudur.Bu gurup zaman içinde güç kazanıp çevreyi cizyeye (başlık parası haraç) bağlayınca çok kişide vergi vermemek için islama girdi.Bunların çoğu ayet arap tarihi,hadislerle mevcuttur.Çağ islamın değil ilim ve bilimin devridir ki zaten bilim sayesinde internetin yayılmasıda islamın sonu olacaktır.Saygılarımla. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Allah ın olmadığı artık her haliyle bellidir.Var olsaydı şu anki kan gözyaşı ve düzen bozukluğu olmazdı.Allah var diye zamanında kendisini peygamber ilan eden muhammed o zamanki bilinmezlik olgusu ile kendi yarattığı Allaha çevresindekileri inandırmıştır.Ancak kendisine inanmayan cinli olarak görende muazzam bir topluluk vardır.Zaten islamın ilk dönemlerine bakarsanız çoğu para ile kalpleri ısındırılmışki bu aynen ayette de böyle geçer.Ganimet kazanmak uğruna ki buda ayette mevcuttur muhammedi destekleyen insanlar topluluğudur.Bu gurup zaman içinde güç kazanıp çevreyi cizyeye (başlık parası haraç) bağlayınca çok kişide vergi vermemek için islama girdi.Bunların çoğu ayet arap tarihi,hadislerle mevcuttur.Çağ islamın değil ilim ve bilimin devridir ki zaten bilim sayesinde internetin yayılmasıda islamın sonu olacaktır.Saygılarımla. Ne diyelim allah akıl fikir versin Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Masal islamin sonu olucak da diyer dinlerin dokunulmazligimi var yani, sakligercek bunlari yazarken egosu agir basmis galiba. bu arada kilaviya deyisti köln den arkadaslara selam- Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Allah ın olmadığı artık her haliyle bellidir.Var olsaydı şu anki kan gözyaşı ve düzen bozukluğu olmazdı.Allah var diye zamanında kendisini peygamber ilan eden muhammed o zamanki bilinmezlik olgusu ile kendi yarattığı Allaha çevresindekileri inandırmıştır.Ancak kendisine inanmayan cinli olarak görende muazzam bir topluluk vardır.Zaten islamın ilk dönemlerine bakarsanız çoğu para ile kalpleri ısındırılmışki bu aynen ayette de böyle geçer.Ganimet kazanmak uğruna ki buda ayette mevcuttur muhammedi destekleyen insanlar topluluğudur.Bu gurup zaman içinde güç kazanıp çevreyi cizyeye (başlık parası haraç) bağlayınca çok kişide vergi vermemek için islama girdi.Bunların çoğu ayet arap tarihi,hadislerle mevcuttur.Çağ islamın değil ilim ve bilimin devridir ki zaten bilim sayesinde internetin yayılmasıda islamın sonu olacaktır.Saygılarımla. Ya tabi ne demezsin... O yüzden mi kendinizi paralıyorsunuz burada yokluğunu ispat etmek için mi? Bunlar boş hevestir saklıgerçek, Hz.Muhammed (s.a.v) ne kadar çok şey biliyormuş 1400 sene evvel, Allah'ı biliyormuş, anakarnında ki cenini biliyormuş, embriyonun oluşumunu biliyormuş, evrenin genişlemesini biliyormuş, yani demekki peygamber hem tıp doktoru, hem biyolog, hem uzay bilimciymiş....v.s. Sizin söylediklerinizden bu mana çıkıyor, size göre o çağda ve o coğrafyada bir insanın bu kadar ilmi bilmesinin mümkünü varmı? Tam tersi Ki Kuran Resule sana ve insanlara bilmediklerini biz öğrettik diyor. Allah yarattı denilince size inandırıcı gelmiyor ama nedense tesadüflere inanmayı daha mantıklı buluyorsunuz. Oysa sizde biliyorsunuz ki, evinizde oraya kendiliğinden gelen hiç bir eşya yok. Dışarı bakmanıza gerek yok odanıza bir bakın o eşyaların her birinin bir ustası var ve odanıza kendi kendilerine gelmediler. Yoksa tersi mi olacaktı. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Olmayan bir Ş için neden peki o zaman bu çırpınışlar... -Bizlere göre var amenna dedik kabul ettik peki siiz rahatsız eden nedir..?? -Bizlerin Allah'a inanmasının sizlerin açısından ne sakıncası var açıklarmısınız..?? Saklıgerçek İnternet yayılınca demek İslam'ın sonu olacak hee aç tawuk seni darı ambarımı sandın dünyayı... Haksöz Bizler korktuğumuz için Allahı sewmiyoruz sewdiğimiz için korkuyoruz.. Misal tıpkı bir anne çocuguna bir Ş olacak diye korkar ya..neden korkar?? sewdiğinden tabi ki.. SayGıLar.. Alıntı
Φ agnostist Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2006 değil. ancak yüzde 25 i beş vakit namaz kılan oruç tutan, yüzde 35 i içki içen, geneleve giden müslüman olmak üzere yüzde 60 ı müslümandır.geriye kalan yüzde 40 ı agnostik, ateist veya diğer felsefe-din sahibidir. Alıntı
Φ obscuritycode2a Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Şimdiye kadar yazılan yorumların hepsini okudum ve birkaç cevap dışında çok da konuyla alakalı birşeyler bulamadım.Dolayısıyla -ikna edici bir cevap bulamadığımdan- konunun dışında olmayan birşeyler yazmak istiyorum. Öncelikle Türkiye'nin %98-99 unun müslüman olup olmadığını bir tartışalım.Yıllardan beridir dine inanan insanların hatta sıkı bir din fanatiği olan hacı hoca dediğimiz insanların ağızlarından düşürmediği şey nasıl olsa bu oranda bir müslüman kitleye sahibiz o zaman bizim istediğimiz olur (olmalıdır) mantığıdır.Çoğu zaman da bu oranın varlığı dinsel propagandalara giden yolda büyük bir araç olarak kullanılmış,Türk tarihi boyunca din birçok alanda gelir sağlamak,istediğini yerine getirmek gibi nedenlere alet edilmiştir.Peki gerçekten yüzde 98-99 luk bir oranda müslüman kitlesi mi var? Bildiğim kadarıyla 2001 yılında yapılmış bir araştırma bu (tarih yinede yanlış olabilir) --Türkiye %99 müslümandır-- Şimdiye kadar çoğu araştırmalara ve anketlere inanmadım çünkü yapılan oylamalar ve savunulan iddalar tüm kitleyi temsil edemez.Çoğu zaman bir anket yapılırken belli bölgede yaşayan belli sayıda insana sorular sorulup genel bir fikir çıkarılmak hedeflenir.Bu tür iddaaların tam olarak doğruyu yansıttığını düşünmüyorum ve söyleyenlere de pek aldırış etmiyorum. İkincisi,bu iddaa nüfus cüzdanlarında yazan İslam ibaresiyle mi ölçülmüştür? (aklıma geldi) Kimliğimizde bulunan din ibaresini "Islam" olarak yazar ve yabancı uyruklu vatandaşları saymazsak büyük ihtimalle yüzde 98-99 oranında müslüman-Türk elde ederiz.Eğer bu yoldan bir genelleme yapılmışsa bu da gerçeği yansıtamaz ve doğduğunda hayattan bir haber bebekleri onlara dinleri tanıma ve hür iradelerini kullanma özgürlüğünü vermeden müslüman olarak nüfusa kaydettirmek de araştırmanın dürüstlüğünü yitirmesine neden olur. Üçüncüsü diyelim ki bu oranda müslüman olan bir halka sahibiz.Peki sizce yüzde 98-99 müslümana mı sahibiz yoksa sözde müslümana mı? Yolda geçen kime sorsan müslümanım der geçer ve büyük ihtimalle sordugunuz kişi ne diğer dinler hakkında bilgiye sahiptir ne de dinsel bir anlamda sorgulama,merak etme,cevap arama isteği içerisindedir çünkü ne kendi işi,dertleri,ve diğer şeyler o insanı dinsel araştırmaya iter ne de küçüklüğünden beri aldığı ve toplumun benimsemiş olduğu dinsel eğitim onu soran ve merak eden bir birey olarak olarak topluma sunar. Bu oran yeterince doğru olsa bile,ben Türk halkının müslümanlığına güler geçerim.Ha bu arada müslümanım diyen herkes müslümandır önce niyet gerek gibi şeyler söyleyebilirsiniz ama bu da sizi Islamiyetin emrettiği gerçek birer müslüman yapmaz,sizinki halen sözden ileri gitmeyen bir dindarlık olur. Bana soracak olsanız bu kadar koca bir iddaayı ortaya atmak inandırıcı ispatlar gerektirir. % 99 luk bir müslüman kitlesine sahip olduğumuzu zannetmiyorum ve içimdeki bir ses özellikle ateist ve agnostik bireylerin arttığını söylüyor. İnsanları bir akım altında etiketlemezsek bile "acaba?" sorusunu soranların sayısının katlanarak arttığını ve yüzyıllardan beri "bu budur soru sorma senin aklın almaz" tabusunun kırılmaya başlandığını düşünüyorum. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.