Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslamda Üzümcülük


saklıgerçek

Önerilen İletiler

Bugün ilginç bir yazı elime geçti sizlerle paylaşayım dedim.

 

 

Şark-İslam klasiklerinin bir grubu da Peygamber hadislerinin toplandığı koleksiyonlardır.

 

 

Bunlarda bir çok konuda çeşitli sözler yer alır.

Hemen her konunun yer aldığı hadis koleksiyonlarında seks konularının da bulunduğu herkesce bilinir. Fakat nedense bazı hadisler pek revaçta değildir. Bu koleksiyonları esas alarak hazırlanmış bir kitapta hadis kitaplarının Türkce çevirilerinde metinden çıkartılmış izlenimi uyandıran bazı hadislerle karşılastık.

 

Bizi şaşırtan bu hadisler, cocukları dudaklarından öperek, hatta onların dudaklarını emerek sevgi göstermeyi içeriyordu. Fakat normal karşılanabilecek bu sevgi gösterisiyle yetinilmiyor, onların "üzümcükleri"ni öpmeye kadar varan sevgi gosterileri söz konusu oluyordu.

 

 

"Üzümcük" nedir, hemen açıklayalım: "çocuklarin cinsel organı"

 

 

Konuyla ilgili hadisleri söz konusu kaynaktan alarak aynen aktarmak istiyoruz;

 

"Ebu Hureyre'nin bir rivayetinde Hz.Peygamber'in iki omuzundaki Hasan ve Hüseyin'in sırasıyla dudaklarından öptüğünü, diğer bir rivayetinde "Hasan'ın dilini kişinin kuru hurmayı emdiği gibi emdiğini", Muaviye'nin bir rivayetinde de "acıtmaksızın Hasan'ın dudağını emdiğini" görüyoruz.

 

 

Bu hususta şu iki rivayet de son derece enteresan görünüyor;

 

"Ebu Hureyre bir gün Hasan İbni Ali'ye rastlar ve "Elbiseni kaldır, ta ki Hz.Resulullah'ın öptüğünü gördüğüm yerden öpeyim" der. Hz.Hasan elbisesini karnından yukarı alır. Ebu Hureyre göbeğinin üzerine dudaklarını koyar ve öper."

 

İbni Abbas da sunu nakleder;

 

"Hz. Peygamber'i gördüm; Hüseyin'in bacaklarını ayırdı, üzümcüğünden öptü." (1)

 

 

Mustedrek, Musned, Taberani gibi önemli hadis kaynaklarından yapılan bu alintılar, alıntıyı yapan yazarın da belirttigi gibi "son derece enteresan"dir, hatta şaşırtıcıdır.

 

 

Peygamber, torunlarının dudaklarından, göbeklerinden ve üzümcüklerinden öpüyor öpmesine ama, böylesine bir davranışı günümüzde sergilemek cesaret isteyecektir. Hele kendi çocuğuna degil de bir başkasının çocuğuna böyle bir sevgi gösterisinde bulunmaya kalkışmak mutlaka 'sapıklık' olarak görülecektir.

 

Gerçekten şaşırtıcı; Peygamber'in bir arkadaşı, onun torununa rastlıyor, "Elbiseni kaldır" diyor ve onu göbeğinden öpüyor. Yani yetişkin bir erkek, bir başkasının çocuğunu göbeğinden öpüyor!

 

 

Peki ulemanın bunları nasıl karşıladığı meraka değmez mi? Yine şaşırtıcı gelebilir ama, İbni Battal adlı bir bilgine göre; "çocuğun bütün uzuvlarından öpmek caizdir". Ulemanın ekserisine göre "avret olmadıkça büyüklerin de bütün uzuvlarından öpmek caizdir." (2) Ulema, öpmeyi "sevgi öpmesi, merhamet öpmesi, şefkat öpmesi, hürmet öpmesi, şehvet öpmesi" diye beş kategoride değerlendiriyormuş. İbni Hacer adlı bir bilginin de bu konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle: "öz çocukların, akraba ve yabancı çocukların öpülmesi şefkat ve rahmet içindir; lezzet ve şehvet için değildir. Bağrına basmak, koklamak ve kucaklamak da böyledir." (3)

 

 

Bu alıntılardan çıkan sonuçları şöyle sıralayabiliriz:

 

-Çocukları, bütün organlarından, bu arada üzümcüklerinden (yani cinsel organlarından) de öpmek dince sakıncalı değildir. Çünkü bizzat Peygamber, torunlarını üzümcüğünden öpermiş.

 

 

-Çocukların dili ve dudakları sadece öpülmekle yetinilmeyip emilebilir de.

 

 

-İster öz çocuk olsun, isterse yabancıların çocukları olsun bunlar yapılabilir.

 

-Avret mahalli olmadıkça büyüklerin de bütün organlarından öpülebilir.

Burada büyüklerin dudakları sanırız avret mahalli sayılmıyor. Avret mahalli tabiri daha çok örtülmesi gereken organlar için kullanılmaktadır. Öyleyse büyüklerin de dudaklarından öperek sevgi göstermek dince sakıncalı olmayacaktır.

 

 

Görüldüğü üzere iki erkeğin veya iki kadının, birbirini dudaklarından öpmesi, aslında bir sevgi gösterisidir. İşin içine şehvet ne zaman karışır, onu saptamak ise yerine göre hem zor, hem de kolay olabilir.

Ayrıca insanların birbirlerine sevgi göstermek amacıyla vucutlarının herhangi bir yerinden, bu arada "üzümcüğünden" yani cinsel organından öpmesi de sakıncalı olmamalıdır.

 

 

Şu bir gerçek: öpüşmek gerçekten bir sevgi gosterisidir. Dudaktan, yanaktan, göbekten ve nihayet "üzümcük"ten.

 

 

 

Kaynakça:

 

 

Doç. Dr. İbrahim Canan, "Hz. Peygamber'in Sünnetinde Terbiye"

 

 

(1)Canan, a.g.e., s.153.

 

 

(2)Canan, a.g.e., s.154

 

 

(3)Canan, a.g.e., s.154

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

HZ. RESUL HAKKINDA BATILI AYDINLARIN BAZI SÖZLERİ:

 

Thomas Carlyle:’İnsanlar her şeyden daha fazla Muhammed’e kulak vermelidir. Diğer bütün sözler, onun karşısında boş sözlerdir.’

 

Prof.Dr.H. Mones:’O’nun her sözü bir vecizedir.’

 

Jane Pelo:’O’nun davasında heyecanı asildi.’

 

Aleksi Lovazon:’O Allah tarafından gönderilmiş bir hak peygamberdir.’

 

G’la Faytt:’Ey şanlı arap!Aşk olsun sana....Adaletin ta kendisini bulmuşsun.’

 

Raymons Leronge:’14 asır geçmesine rağmen Hz. Muhammed bu zamanın tek rehberi,tek hidayet resulüdür.’

 

Sosyolog V.D.Eratsen:’Ben şahsen Hz. Muhammed’in hayranıyım.’

 

Prof.Jules Masserman:’Bütün zamanların en büyük lideri Muhammed idi.’

 

Prof.Dr. Michael Hart:Muhammed tarihte dini ve dünyevi açılandan en üstün başarıya ulaşmış tek kişidir.’

 

Tolstoy: Muhammed, hürmet ve saygıya fazlasıyla lâyıktır.

 

Gibson: Hz. Muhammed’i sevmeyenler onu yeterince tanımayanlardır.

 

Dostyoyevski: Büyük İslâm Peygamberi yüce yaratıcının katına çıkıp onunla buluşmuştur. Ben Mirac’a bütün kalbimle inanıyorum.

 

B. Smith: Büyük liderlerin hayat ve karakterleri ile yapılan eleştiriler İslâm Peygamberi için yapılamaz.

 

Prens Bismark: Senin asrında yaşayamadığımdan dolayı çok üzgünüm Ey Muhammed. Kur’an Allah’ın kitabıdır. İnsanlık senin gibi bir kabiliyeti bir defa görmüş bir daha göremeyecektir. Ben senin önünde hürmet ve saygı ile eğilirim.

 

Geothe: Hiç kimse Muhammed’in kurallarından daha ileri bir adım atamaz. Biz Avrupa Milletleri medeni imkânlarımıza rağmen Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız. Şüphe yok ki bu yarışmada kimse onu geçemeyecektir.

 

Shebol: Hz. Muhammed insan olması itibari ile bütün insanlık onunla övünür. Biz Avrupa’lılar 2000 sene sonra onun kıymetine ve hakikatine yetişsek en mesut ve en bahtiyar nesiller oluruz.

 

Bernard Shaw: Ben bu hayret uyandırıcı insanın hayatını inceledim. Benim görüşüme göre onu insanlığın kurtarıcısı olarak tanımamız lâzımdır.

 

Voltaire: Türk kardeşime diyeceğim ki; senin dinin bana çok saygı değer bir din görünüyor... senin dinin çok asil.

 

Lamartine: İnsan büyüklüğü hangi ölçüyle ölçülürse ölçülsün acaba ondan daha büyük bir insan bulunur mu?

 

Knematirul: Herkesin itiraf etmekten çekindiği şeyi ben haykırıyorum. Hz. Muhammed hiç kimse ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir devrimcidir.

 

BATILI İNSANLAR KADAR İSLAM PEYGAMBERİNE OBJEKTİF YAKLAŞABİLSEK VE O'NU ÖRNEK ALABİLSEK YETER ... !

 

 

 

 

 

senin çapın yetmez kavramaya saklı gerçek(müfteri)... sen kim hatta bu iftiraları atanlar kim...o yüce rasulu anlamak kim...hadi hadiiiii

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

I. Öyküler II. Mevâid'de eşcinsel kültür III. Şeker Dudaklı Ay Yanaklı Oğlan Öyküsü IV. Nâima Tarihi’nden Eşcinsel Bir Anekdot

V. Aşk Tanrıya Ortak Koşmaktır VI. "ÜZÜMCÜK" Diye Bir Şey Var... VII. Leyla ile Leyla VIII. Eşcinsel Aşk Zinciri IX. Nedim'in "Serv-i Revan

kaynakların cidden harika...o ki birşeyler yazıp çizecektin bari oturup araştırsaydın az.alıntıcııııı

 

arkadaşımızın alıntı yaptığı pardon tamamen kopyalayıp yapıştırdığı bu bilgiler ateist bir sitenin hazırladığı ve tamamen öykülerden alıntılar yapılarak derlenen yazılardır. ibrahim canan adı geçiyor bazı yerlerde ve fakat teferruata kopyanın alındığı site dahi girememiş giremezde.zira tutupta tam bir alıntı haysiyetiyle derlenmiş olsaydı yalanları ortaya çıkacaktı doğal olarak her neyse...

bizde kimi zaman bir şeyleri ifade ederken kopyalamak durumunda kalıyoruz fakat dediğim gibi bu işinde bir haysiyeti vardır.doğru dürüst olmak gerekiyor değil mi...çarpıtmamak lazım...

SENİ GEÇİYORUM ŞU ANA KADAR NİCE MÜDAKKİK ZATLAR GELMİŞTİR Kİ İNCELEYİPTE BİR AÇIĞINI BULAMAMIŞLARDIR , BULDUKLARINI SANDIKLARI ŞEYLERSE YA İFTİRACI BİR KAYNAKTAN YANİ ASLI OLMAYAN BİR KAYNAKTAN VEYA YANLIŞ YORUMLAMALARA DÜÇAR OLMUŞ ESERLERDEN DEVŞİRİLMİŞ FİKİR PARDON FİRİKİKLERDİR.TAMAM MI . GİTTE TÜM ZAMANLARA SORDA GEL , ACABA GELMİŞ MİDİR ONUN GİBİ HARİKA-İ BEŞER? YORULMA BEN SÖYLEYEYİM HAYIR GELMEDİ VE GELMEYECEKTE...

 

 

Sath-ı arz bir mescid, Mekke bir mihrab, Medîne bir minber; o bürhan-ı bâhir olan Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselâm bütün ehl-i imâna imam, bütün insanlara hatip, bütün enbiyâya reis, bütün evliyâya seyyid, bütün enbiyâ ve evliyâdan mürekkeb bir halka-i zikrin serzakiri. (R.Nur'dan)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sekp habire ****** sağdan soldan aldığın yazılarla bana bilgin varsa ayet yaz bak ben diğer sayfalarda hep ayetlerden örnekler veriyorum.

 

SENİ GEÇİYORUM ŞU ANA KADAR NİCE MÜDAKKİK ZATLAR GELMİŞTİR Kİ İNCELEYİPTE BİR AÇIĞINI BULAMAMIŞLARDIR , BULDUKLARINI SANDIKLARI ŞEYLERSE YA İFTİRACI BİR KAYNAKTAN YANİ ASLI OLMAYAN BİR KAYNAKTAN VEYA YANLIŞ YORUMLAMALARA DÜÇAR OLMUŞ ESERLERDEN DEVŞİRİLMİŞ FİKİR PARDON FİRİKİKLERDİR.TAMAM MI . GİTTE TÜM ZAMANLARA SORDA GEL , ACABA GELMİŞ MİDİR ONUN GİBİ HARİKA-İ BEŞER? YORULMA BEN SÖYLEYEYİM HAYIR GELMEDİ VE GELMEYECEKTE

 

demişsinde cehaletin burdan belli Kuranı iyice oku akıl ve mantık süzgecine vur açık bulamazsan bana müracat edebilisin ama kafanı kuma gömmekle olmuyor bu işler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sekp habire ****** sağdan soldan aldığın yazılarla bana bilgin varsa ayet yaz bak ben diğer sayfalarda hep ayetlerden örnekler veriyorum.

 

SENİ GEÇİYORUM ŞU ANA KADAR NİCE MÜDAKKİK ZATLAR GELMİŞTİR Kİ İNCELEYİPTE BİR AÇIĞINI BULAMAMIŞLARDIR , BULDUKLARINI SANDIKLARI ŞEYLERSE YA İFTİRACI BİR KAYNAKTAN YANİ ASLI OLMAYAN BİR KAYNAKTAN VEYA YANLIŞ YORUMLAMALARA DÜÇAR OLMUŞ ESERLERDEN DEVŞİRİLMİŞ FİKİR PARDON FİRİKİKLERDİR.TAMAM MI . GİTTE TÜM ZAMANLARA SORDA GEL , ACABA GELMİŞ MİDİR ONUN GİBİ HARİKA-İ BEŞER? YORULMA BEN SÖYLEYEYİM HAYIR GELMEDİ VE GELMEYECEKTE

 

demişsinde cehaletin burdan belli Kuranı iyice oku akıl ve mantık süzgecine vur açık bulamazsan bana müracat edebilisin ama kafanı kuma gömmekle olmuyor bu işler.

 

ya birileri banamı seslenmiş yoksa banamı öyle geldi...

bana ******* diyen şahsa bir kaç sözden öteye birşey demeyeceğim.

gerci ''cevab_ı ahmak essukut'' (ahmaka en güzel cevap susmaktır. ) diye bir söz geldi aklıma acaba neden...

bana kaynaksız yazıyorsun diyor kendisi kalkmış kendi kaynaklarından bahsetmiyor tamamen şark islam klasıklerınde bazı meselelere mısal olsun diye nakledilen olayları ki ( azıcık bilen anlar) tamamen alıntı yapılan sitenin yanlı yorumlamalarına maruz kalmış şeyler...

 

bak ben bu vatandaşı bilirim bi arada aklınyoluislam mıydı neydi öyle bir adla yazıyordu...ve dediğine göre ben artık inanmıyorum bu adı değişiyorum dedi bir yazısında...acaba bunu okuyan kaç kişi inandı dersin bu basit numarana ? sen önceden de inanmıyordun ve bu formada sırf birilerinin kafasını çelerim diye böyle bir giriş yaptın . gözümden kaçmadı yani ...şimdi sana şu kadarını söyleyeyim kuranı esereleriyle mat etmek isteyen nice insanlar geldi bırak iş bu asra kadar da uzamazdı yani ,eğer mümkün olsaydı...araplardan nice dahi insanlar vardıki hem hitabetçede çok meşhur kimselerdi bunlar .hatta bunlardan beğenilen bir eser yazan olursa kabenin duvarına muallakat_ ı seb'a (yedi askı) ya eklenirdi.bu insanlardan niceleri iman etti ve hatta örnekleri çoktur,mesela benim şuan aklıma gelen lebid adlı bir edibin kızı gidip babasının eserini oradan indiriyor sen ne yapıyorsun dediklerinde de; ayete karşı bunun kıymeti kalmadı diyor...buyur bakalım hatta tarihçilerden bazıları derlerki eğer muharebeyi bilhuruf mümkün olsaydı muharebeyi bissüyufa gerek kalmazdı .yani eğer kitabetle ilimle mücadele imkanı olsaydı kimse tutupta kılıçla mücadele etmeye kalkışmazdı...

şimdi ben sana neyi müdafa edeyim . kur'anın getirdikleri ortada,senin saçmalamaların ortada...benim bahsini edip sözlerinden alıntı yaptığım şahsiyetleride laf atıp ordan burdan aşırma demişsin .ona aşırma denmez alıntı denir...ve şuda bir gerçektir kim ne derse desin ben HZ. peygamber aleyhisselam dururken başkasının medhine ve senasına beş para vermem ama şu kadarki insanın elinde değil bir yabancının onu kendi çapında medh ve sena etmesi,elbette hoşuma gitti bende bu sebeple alıntı yaptım.ve yine yaparım

 

HZ. RESUL HAKKINDA BATILI AYDINLARIN BAZI SÖZLERİ:

 

Thomas Carlyle:’İnsanlar her şeyden daha fazla Muhammed’e kulak vermelidir. Diğer bütün sözler, onun karşısında boş sözlerdir.’

 

Prof.Dr.H. Mones:’O’nun her sözü bir vecizedir.’

 

Jane Pelo:’O’nun davasında heyecanı asildi.’

 

Aleksi Lovazon:’O Allah tarafından gönderilmiş bir hak peygamberdir.’

 

G’la Faytt:’Ey şanlı arap!Aşk olsun sana....Adaletin ta kendisini bulmuşsun.’

 

Raymons Leronge:’14 asır geçmesine rağmen Hz. Muhammed bu zamanın tek rehberi,tek hidayet resulüdür.’

 

Sosyolog V.D.Eratsen:’Ben şahsen Hz. Muhammed’in hayranıyım.’

 

Prof.Jules Masserman:’Bütün zamanların en büyük lideri Muhammed idi.’

 

Prof.Dr. Michael Hart:Muhammed tarihte dini ve dünyevi açılandan en üstün başarıya ulaşmış tek kişidir.’

 

Tolstoy: Muhammed, hürmet ve saygıya fazlasıyla lâyıktır.

 

Gibson: Hz. Muhammed’i sevmeyenler onu yeterince tanımayanlardır.

 

Dostyoyevski: Büyük İslâm Peygamberi yüce yaratıcının katına çıkıp onunla buluşmuştur. Ben Mirac’a bütün kalbimle inanıyorum.

 

B. Smith: Büyük liderlerin hayat ve karakterleri ile yapılan eleştiriler İslâm Peygamberi için yapılamaz.

 

Prens Bismark: Senin asrında yaşayamadığımdan dolayı çok üzgünüm Ey Muhammed. Kur’an Allah’ın kitabıdır. İnsanlık senin gibi bir kabiliyeti bir defa görmüş bir daha göremeyecektir. Ben senin önünde hürmet ve saygı ile eğilirim.

 

Geothe: Hiç kimse Muhammed’in kurallarından daha ileri bir adım atamaz. Biz Avrupa Milletleri medeni imkânlarımıza rağmen Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız. Şüphe yok ki bu yarışmada kimse onu geçemeyecektir.

 

Shebol: Hz. Muhammed insan olması itibari ile bütün insanlık onunla övünür. Biz Avrupa’lılar 2000 sene sonra onun kıymetine ve hakikatine yetişsek en mesut ve en bahtiyar nesiller oluruz.

 

Bernard Shaw: Ben bu hayret uyandırıcı insanın hayatını inceledim. Benim görüşüme göre onu insanlığın kurtarıcısı olarak tanımamız lâzımdır.

 

Voltaire: Türk kardeşime diyeceğim ki; senin dinin bana çok saygı değer bir din görünüyor... senin dinin çok asil.

 

Lamartine: İnsan büyüklüğü hangi ölçüyle ölçülürse ölçülsün acaba ondan daha büyük bir insan bulunur mu?

 

Knematirul: Herkesin itiraf etmekten çekindiği şeyi ben haykırıyorum. Hz. Muhammed hiç kimse ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir devrimcidir.

 

 

 

 

sana gelince aslında seni muhatap bile kabul etmiyorum ama gel görki ulu orta yazıp çizince birileride bir şeyler söyleme gereğini duyuyor.yoksa islamdan yana nasibi olmayan senin gibi çapsız nasipsiz kimseler ha desin dursun.

 

sen kesinlikle meseleleri ilim edasıyla değil saldırı edasıyla ele almışsın bu ortada...ama bu formda dahil çok az insan hariç şu zırvalarına kimse on para vermeyecek emin olabilirsin... B)

 

SELAM HİDAYETE TABİ OLANLARA OLSUN ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugün ilginç bir yazı elime geçti sizlerle paylaşayım dedim.

Şark-İslam klasiklerinin bir grubu da Peygamber hadislerinin toplandığı koleksiyonlardır.

Bunlarda bir çok konuda çeşitli sözler yer alır.

.

.

.

Şu bir gerçek: öpüşmek gerçekten bir sevgi gosterisidir. Dudaktan, yanaktan, göbekten ve nihayet "üzümcük"ten.

Kaynakça:

Doç. Dr. İbrahim Canan, "Hz. Peygamber'in Sünnetinde Terbiye"

(1)Canan, a.g.e., s.153.

(2)Canan, a.g.e., s.154

(3)Canan, a.g.e., s.154

 

 

 

:excl: bu saklı gerçek denen vatandaşa kimse cevap yazmasın .adam resmen islam düşmanı ve dedikleride ipe sapa gelmez şeyler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Himyata

 

bana islam düşmanı demişsinde yanlış değerlendirme yapmışsın ben sadece islama değil tüm dinlere düşmanım bu dinler ve bunları yaymaya çalışan kişiler Allahtan vahy aldıklarını söyleyerek tüm insanları kandırmışlardır ama sizler kafanızı kuma soktuğunuz için ve dahası Kurandaki ve diğer kitaplardaki bilgilerin allahtan geldiğine kendinizi şartlandırdığınız için bunları görmezsiniz.Dinler efsundur beyninizi uyuşturur ve kaderciliğe sevkeder aklın çalışmasına mani olur öyle olmasa idi 6.000.000 yahudi 1.500.000.000 müslümana kan kusturtmazdı.Allahtan bahsedersiniz ama her türlü melanet sizi bulur ozaman allah sizi cezalandırmaktamı cennette bal akan süt akan şarap akan ırmaklarla tomurcuk memeli hurileri beklersiniz.Bu zamanda hala böyle masallara nasıl inanmaktasınız uyanın artık dinlerin hepsi ortadoğu ve yakın civarında çıkmış peygamberlerin hepsi akraba dahası kutsal kitap sadece sami ırkına gelmiş araplarla yahudiler aynı ırk amcaoğulları biraz düşünde öyle yaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Himyata

 

bana islam düşmanı demişsinde yanlış değerlendirme yapmışsın ben sadece islama değil tüm dinlere düşmanım bu dinler ve bunları yaymaya çalışan kişiler Allahtan vahy aldıklarını söyleyerek tüm insanları kandırmışlardır ama sizler kafanızı kuma soktuğunuz için ve dahası Kurandaki ve diğer kitaplardaki bilgilerin allahtan geldiğine kendinizi şartlandırdığınız için bunları görmezsiniz.Dinler efsundur beyninizi uyuşturur ve kaderciliğe sevkeder aklın çalışmasına mani olur öyle olmasa idi 6.000.000 yahudi 1.500.000.000 müslümana kan kusturtmazdı.Allahtan bahsedersiniz ama her türlü melanet sizi bulur ozaman allah sizi cezalandırmaktamı cennette bal akan süt akan şarap akan ırmaklarla tomurcuk memeli hurileri beklersiniz.Bu zamanda hala böyle masallara nasıl inanmaktasınız uyanın artık dinlerin hepsi ortadoğu ve yakın civarında çıkmış peygamberlerin hepsi akraba dahası kutsal kitap sadece sami ırkına gelmiş araplarla yahudiler aynı ırk amcaoğulları biraz düşünde öyle yaz.

 

O resulu zişandır ki ; bir gün mekkede bir tepeye çıkıp insanlara seslenip onları kendisine çağırır normal zamanlarda yapılmayan bir çağrıdır bu ve bunu mekke halkı savaş gibi olağanüstü hallerde yapardı.ve toplandıklarında resulullahı görüyorlar ve bizi ne için çağırdın diyorlar .

Muhammed aleyhisselam buyuruyor ki:

_ size bu tepenin ardında bir ordu var ve size saldıracaklar desem ne dersiniz , mekke halkı :

 

_ sen emin insansın ağzında işinde şimdiye kadar şaka bile olsa yalan duymadık elbette inanırız diyorlar . bunun üzeri hz. resul buyuruyor ki:

_EY insanlar öyleyse bilinki Allah birdir ve hepiniz ölümünüzün ardından diriltileceksiniz...

bunun üzerine mekke halkı orayı terkediyor ve bizi ne için çağırmış diyorlar ama demiyorlarki yalancıdır yalan konuşuyor...

 

O öyle bir muhbiri sadıktı kı hayatı şahadet ettiki O resulullahtır, emindir doğru söylüyor ve peygamberdir...

 

şimdi adamın biri kalkmış bana din efsundur diyor.bu lafı bir yerden hatırlıyorum sanki,lenin miydi ne...din afyondur demişti ve stalinle birlikte giriştikleri kıyımda her ne hikmetse dinlerin tamamına karşıyız deyip kıyımada evvela müslümanlardan başlamışlardı?

ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz şahsın görünür suret_İ aklı eserinde...bak bakalım ateizm komünizm mücadelesi uğrunda kimler ne kadar insanı mahvetti bu zihniyetler hala vatanımızı başta olmak üzere bir çok dünya ülkesini anarşist faaliyetlerle tehdit ediyor ben şimdi nerden başlayıp neresini anlatayım sizin dünya görüşünüz insanların evlerinden ve namuslarından olmasına neden oldu stalinin koyduğu üretim kotalarının ardından yaşanan açlıkla evladını arkadaşını yiyen inasanlarmı dersin yoksa korkuyla dünyası kendisine zindan olanlarmı dersin ben şimdi hangisini yazıp çizeyim burada.

ateizmi en hafif atlatan insanlar dahi en azaından depresyonlara ve panik ataklara düçar oluyor bunu çevremizde de görüyoruz belkı sizde gördünüz.şimdi bana biri deseki güneş yarın doğmayacak derim olur eyvallah güneşin rabbi var o nasıl isterse der ve yalansız konuşuyorum rahatça yatağıma yatarım bilirimki işleri idare eden bir zat var bu ve bunun gibi misalleri arttırabiliriz...dolayısıyla hayat din ile ihya olur , insan din ile neşvü nema bulur, bu budur yani...

 

ayrıca ne cahilce hükmetmişsin demişsinki : Allahtan bahsedersiniz ama her türlü melanet sizi bulur ozaman allah sizi cezalandırmaktamı cennette bal akan süt akan şarap akan ırmaklarla tomurcuk memeli hurileri beklersiniz bu zamanda varmı böyle şeyler...

 

Allah hiç bir şekilde kulları arasında dünya nimetlerine kavuşmaları hususunda ayrım yapmaz hatta bir hadisi şerifte: eğer dünyanın Allahın yanında sinek kadar kıymeti olsa ondan kafirlere su bile içirmezdi...bizler biliyor ve inanıyoruzki başımıza hayırda gelse şerde gelse rabbimiz bizi imtihan ediyor sabredip etmeyeceklermi unutup inkaramı sapcaklar yoksa sadıklar olarakmı can verecekler...imtihan olmasaydı işte senin gibi kömür yüreklilerle mümin bir elmas yürek aynı kefede tartılacaktı bunuda Allah yapmayacaktır zira vadinde cennet ve nice nimetleri biz müminler için cehennem gibi aynı adalet olan bir cezayıda senin gibi inançsızlar için hazırlamıştır. doğal olarak bizler Allaha iman eden kimseler olarak o muazzam günü beklemekteyiz. o halde sizde bekleyin.kim haklı kim haksız yakında bileceksiniz...

vesselam...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

********** ********* *********

 

Gelelim yazdığın laf salatasına evet din afyondur demişim insanı kaderciliğe sevkeder herşey rabbimizden diyerek imtihanda olduğunuz düşüncesiyle ya sabır dersiniz.Tekrar yeniliyorum dünyadaki müslümanların görüntüsüne bir bak hoşuna gidecekmi? Gidiyor dersen zaten problem yok.

 

 

bana biri deseki güneş yarın doğmayacak derim olur eyvallah güneşin rabbi var o nasıl isterse der ve yalansız konuşuyorum rahatça yatağıma yatarım bilirimki işleri idare eden bir zat var bu ve bunun gibi misalleri arttırabiliriz...dolayısıyla hayat din ile ihya olur , insan din ile neşvü nema bulur, bu budur yani...

 

Sadece gülüyorum.Müslümanların çoğunluğu yalancıdır ve bitmekte olan dinlerini,evsunlarını kurtarmak için olmadık yalanlar söylerler.Mesela patricia piccinini nin yaptığı balmumu heykelleri bile yok kızın annesi kuran okuyormuş kızda kuranı alıp atmış sonra yanmaya başlayıp şekil değiştirmiş gibi akıl mantık dışı masallarla süslerler.Linki aşşağıda dilersen bak.

 

-http://www.patriciapiccinini.net/wearefamily/index.php?sec=ll&pg=01-

 

Kurtuluş,çanakkale,kıbrıs savaşını evliyalarla kazandıklarını iddia ederler.Hz.Muhammedin yazdığı kuranda bile muhammedin olağanüstü gücü yokken ona olağanüstülük yakıştırır.Allah'ın ol deyince olduğunu kabul eder ama dünyayı neden dörtgünde kainatı iki günde toplam 6 günde oluşturduğunu açıklayamaz.Kuranda ilmi ayetler arar ama

 

81/1. Günes büzülüp dürüldügünde,

81/2. Yıldızlar ısıklarını yitirdiginde,

81/3. Daglar yürütüldügünde,

81/4. O bakmaya kıyılmayan develer kendi hallerine bırakıldıgında,

81/5. Vahsi hayvanlar bir araya toplandıgında,

 

Bu ayette güneşin yufka ekmeği gibi (tepsi gibi düz) anlatılmasını görmez.

 

8/1. Sana harp ganimetlerini sorarlar. De ki: "Onlar Allah ve Resul içindir. O halde Allah'tan korkun ve aranızda barıs ve esenligi

kurun. Ve eger müminler iseniz Allah'a ve O'nun Resulü'ne itaat edin!"

 

8/41. Dogru ile yanlısın ayrılıs günü, iki toplulugun karsılastıgı gün, kulumuza indirmis oldugumuza inanıyorsanız sunu bilin:

Ganimet/kazanç olarak elde ettiginiz seylerin beste biri Allah'a, resule, yakınlara, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmısa aittir. Allah

herseye kadirdir.

 

Bu ayette mırıldanmalar başlayınca Allah ve resul un payının 5/1 e indirildiğini görmez.Sınırsız mal mülk veren,verebilen Allahın neden müslümanların ganimetle (gece baskınları,kervan soymalar vs.vs) geçinmesine izin verdiğini ve bu geçinmenin altındaki gerçeğin Allah kelamı değil kul kelamı olduğunu düşünmez.

 

59/6. Allah'ın onlardan resulüne aktardıgı ganimetlere gelince, siz onun için ne at bindiniz ne deve sürdünüz; ama Allah, resullerini

diledigi kimselerin üzerine salar. Allah her seyi yapmakta sonsuz kudret sahibidir.

 

 

59/7. Allah'ın, kentler halkından resulüne zahmetsizce aktardıgı mal ve nimetler sunlar içindir: Allah, Peygamber, yakınlar, yetimler,yoksullar, yolda kalmıslar. Bu böyle düzenlenmistir ki, o mal ve nimetler sizden yalnız zengin olanlar arasında dönüp duran bir

kudret aracı olmasın. Resul size ne verdiyse onu alın; sizi neden yasakladıysa ona son verin ve Allah'tan korkun. Hiç kuskusuz,Allah'ın azabı çok siddetlidir.

 

 

59/8. Sözü edilen o mallar, göçmen yoksullar içindir. Onlar ki, yurtlarından çıkarılıp mallarından yoksun bırakılmıslardır; Allah'tan bir

lütuf ve bir hosnutluk pesindedirler; Allah'a ve resulüne yardım ederler. Ýste onlardır, özü-sözü dogru olanlar.

 

Haşr suresindeki garipliği görmez Yapılan herşeyi Allahtan bilir böyle bir surenin Allahtan gelmeyeceğini düşünemez.

 

Allah hiç bir şekilde kulları arasında dünya nimetlerine kavuşmaları hususunda ayrım yapmaz hatta bir hadisi şerifte: eğer dünyanın Allahın yanında sinek kadar kıymeti olsa ondan kafirlere su bile içirmezdi...bizler biliyor ve inanıyoruzki başımıza hayırda gelse şerde gelse rabbimiz bizi imtihan ediyor sabredip etmeyeceklermi unutup inkaramı sapcaklar yoksa sadıklar olarakmı can verecekler...imtihan olmasaydı işte senin gibi kömür yüreklilerle mümin bir elmas yürek aynı kefede tartılacaktı bunuda Allah yapmayacaktır zira vadinde cennet ve nice nimetleri biz müminler için cehennem gibi aynı adalet olan bir cezayıda senin gibi inançsızlar için hazırlamıştır. doğal olarak bizler Allaha iman eden kimseler olarak o muazzam günü beklemekteyiz. o halde sizde bekleyin.kim haklı kim haksız yakında bileceksiniz...

vesselam...

 

Böyle beklemekteysende çok beklersin diyip sözlerimi Mustafa Kemalle bitiriyorum.

 

 

 

'' Kuran diyor ki:

 

 

" Allah’ın kanununda asla bir değişme bulamazsın, Allah’ın kanununda kesinlikle bir sapma da bulamazsın." Kuran - Fatır/43.

 

Atatürk diyor ki:

 

Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur.." Atatürk

 

 

Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..” Atatürk''

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

******** ********* ************

 

Gelelim yazdığın laf salatasına evet din afyondur demişim insanı kaderciliğe sevkeder herşey rabbimizden diyerek imtihanda olduğunuz düşüncesiyle ya sabır dersiniz.Tekrar yeniliyorum dünyadaki müslümanların görüntüsüne bir bak hoşuna gidecekmi? Gidiyor dersen zaten problem yok.

 

___________________________________________________________________________________

 

____Şu yazdığın cümle için bişey demiyorum sadece terbiyeni sergileşmişsin...

 

 

 

 

 

'' Kuran diyor ki:

 

 

" Allah’ın kanununda asla bir değişme bulamazsın, Allah’ın kanununda kesinlikle bir sapma da bulamazsın." Kuran - Fatır/43.

 

Atatürk diyor ki:

 

Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur.." Atatürk

 

 

Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..” Atatürk''

 

 

 

Burda yaptığın alıntı ve bu alıntıya getirdiğin yorum cidden kapasiteni ortaya koymuş...

 

zira yukardaki ayette buyrulan'' Allahın kanunu '' ibaresi teknik bir terimdir.Sünnetullah arabça karşılığıdır bunun...Dilimizdeki tam karşılığıda Allahın varlık aleminde orataya koyduğu kanunlarıdır.yani tabii kanunlar veya birtakım sebeplerin yine bir takım sonuçları doğurmasını ifade etmektedir.burda bilgi eksikliğin söz konusu olmasına rağmen araştırma zahmetinde bulunmamışsın ayrıca bulunsan bile şartlanmış olduğundan yine aynı sonucu çıkartmanda mukadderdir yani...Atatürkün naklettiğin sözüne gelince; bu söz ililm noktasındaki ilerlemenin gereğini vurgulamaktadır açık ve net... tevile gerek kalmayacak derecede yani...

 

ve peygamber efendimizin ''ilim (hikmet) müslümanın yitik malıdır nerde bulursa alsın'' ,,,hatta ''ilim çinde olsada gidin alın'' ... hatta sahih hadislerde ilme dair nice kaynak söz bulunabilir...

şimdi bu iki söz birbirine zıtmış gibi neden gösterilmek isteniyor anlamış değilim...

ayrıca sözünü bir senet gibi naklettiğin kişi yani Atatürk bir ateist değildi...bunu da hatırlatırım...

 

***bir şey ifade etmek istiyorum tartışırken uslubuna biraz daha dikkat etmelisin olayı benim ismime ve şahsıma yönelik değil fikre yönelik sunmalısın...devam edecek

 

vesselam....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Himyata sen kendine peygamberin ibranilerce kullanılan ismini koymuşsun onu belirttim neden o kısmı silmişler anlamadım.

 

 

Burda yaptığın alıntı ve bu alıntıya getirdiğin yorum cidden kapasiteni ortaya koymuş...

 

zira yukardaki ayette buyrulan'' Allahın kanunu '' ibaresi teknik bir terimdir.Sünnetullah arabça karşılığıdır bunun...Dilimizdeki tam karşılığıda Allahın varlık aleminde orataya koyduğu kanunlarıdır.yani tabii kanunlar veya birtakım sebeplerin yine bir takım sonuçları doğurmasını ifade etmektedir.burda bilgi eksikliğin söz konusu olmasına rağmen araştırma zahmetinde bulunmamışsın ayrıca bulunsan bile şartlanmış olduğundan yine aynı sonucu çıkartmanda mukadderdir yani...Atatürkün naklettiğin sözüne gelince; bu söz ililm noktasındaki ilerlemenin gereğini vurgulamaktadır açık ve net... tevile gerek kalmayacak derecede yani...

 

Demişsinde Kuran Müslümanlığa göre Allah kelamı Allah şeriatı Allah yolu ve yasasıdır onda değişme bulunmaz demiş kuran sen Allahın sünnetini dar manada alıyorsunki oysaki kuranda yazanlarda allah sünneti ve değişmemesi gerekir şimdi bakalım zinaya verilen 80/100 sopayı uygulayabiliyormusun,Evlatlığının karısını boşatıp alabiliyormusun,kadına kurandaki mirası ve erkekten bir derece düşük olduğunu kabul ettirebiliyormusun ne olmuş sünnetullah güme gitmiş çünki o güme gitmese biz gideceğiz.Biraz aklınla yaz kafanı kim yıkıyor bilemem ama azıcık mantıklı düşün.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

.

Demişsinde Kuran Müslümanlığa göre Allah kelamı Allah şeriatı Allah yolu ve yasasıdır onda değişme bulunmaz demiş kuran sen Allahın sünnetini dar manada alıyorsunki oysaki kuranda yazanlarda allah sünneti ve değişmemesi gerekir şimdi bakalım zinaya verilen 80/100 sopayı uygulayabiliyormusun,Evlatlığının karısını boşatıp alabiliyormusun,kadına kurandaki mirası ve erkekten bir derece düşük olduğunu kabul ettirebiliyormusun ne olmuş sünnetullah güme gitmiş çünki o güme gitmese biz gideceğiz.Biraz aklınla yaz kafanı kim yıkıyor bilemem ama azıcık mantıklı düşün.

 

 

 

Arkadaşım öncelikle şunu belirtmek istiyorum ;

 

sana konuları dağıtmadan kısa kısa soru cevap şeklinde tartışırsak memnun olurum demiştim beni kırmayıp kısa bir karşılıkla cevap verdiğin için teşekkür ederim...bundan sonrada mümkünse konu bütünlüğünü korumak adına kısa kısa yazarsak karşılıklı olarak bu konuları daha rahat tartışabiliriz.unutmadan aynı yazı içinde birden çok konu olmazsa daha iyi olur...aşama aşama gidelim...olurmu ?

 

tavrımı senden alcağım cevaba göre belirleyeceğim...bekliyorum

 

Himyata sen kendine peygamberin ibranilerce kullanılan ismini koymuşsun onu belirttim neden o kısmı silmişler anlamadım.

 

 

 

 

Demişsinde Kuran Müslümanlığa göre Allah kelamı Allah şeriatı Allah yolu ve yasasıdır onda değişme bulunmaz demiş kuran sen Allahın sünnetini dar manada alıyorsunki oysaki kuranda yazanlarda allah sünneti ve değişmemesi gerekir şimdi bakalım zinaya verilen 80/100 sopayı uygulayabiliyormusun,Evlatlığının karısını boşatıp alabiliyormusun,kadına kurandaki mirası ve erkekten bir derece düşük olduğunu kabul ettirebiliyormusun ne olmuş sünnetullah güme gitmiş çünki o güme gitmese biz gideceğiz.Biraz aklınla yaz kafanı kim yıkıyor bilemem ama azıcık mantıklı düşün.

 

 

 

arkadaşım şu sorduğun sorularını tane tane herkesin daha net anlayabileceği ve hakaret etmeyen saygılı bir uslupla sormanı bekliyorum...zira cevap yazacam konuyu dağıtmaktan endişe ediyorum...

 

Lütfen okuyun...

 

Hicretin 5. senesi, Zilkâde ayı.

Hz. Zeynep binti Cahş, Resûl-i Ekrem Efendimizin halası Ümeyme binti Abdülmuttalib'in kızı idi. Daha önce Peygamber Efendimizin evladlık edindiği Hz. Zeyd bin Hârise ile evlenmişti. Bu evliliğin dünürlüğünü de bizzat Resûl-i Ekrem Efendimiz yapmıştı.

Hz. Zeynep ve ailesi böyle bir evliliği istemedikleri halde sırf Peygamber Efendimizin ısrarı üzerine rıza göstermişlerdi.

Hz. Zeyd, izzetli zevcesi Hz. Zeynep'i kendisine mânen küfüv (denk) bulmuyordu. Bu durum mânevî imtizaçsızlığa sebep oluyordu. Nitekim evliliklerinin birinci yılı henüz bitmişken, Hz. Zeyd, Peygamber Efendimize gelerek, "Yâ Resûlallah! Ben, âilemden ayrılmak istiyorum" dedi.

Peygamberimizin cevaben, "Zevceni tut boşama! Allah'tan kork" buyurdu.63

buna rağmen hz. Zeyd hanımını boşadı.Peygamber Efendimiz, mânevî geçimsizlik sebebiyle Hz. Zeyd ve Hz. Zeynep arasındaki evliliğin son bulmasından son derece üzüldü. Çünkü, bu evliliği kendisi arzu etmişti. Durumun düzeltilmesi, mahzun Zeynep (r.a.) ile hâdiseden dolayı üzülen akrabalarının gönlünün alınması gerekiyordu.

Hz. Zeynep'in iddeti (boşandıktan sonra beklemesi gereken müddet) dolmuştu.

Resûl-i Ekrem Efendimiz birgün Hz. Âişe Validemizle oturmuş sohbet ediyordu. Bu esnada kendisine vahiy geldi. İnen âyetlerde Cenâb-ı Hak şöyle buyuruyordu:

"Zeyd o hanımla alâkasını kesince Biz onu sana nikâhladıktâ ki evlâtlıklarının boşadığı hanımlarla evlenmenin mü'minler için günah olmayacağı anlaşılsın. Allah'ın emri işte böylece yerine getirilmiştir.

"Allah'ın kendisi için takdir ettiği şeyi yerine getirmesinde Peygamber için bir vebâl yoktur.

 

 

Peygamberlerin, ümmetlerine bir baba gibi nazar ve hitapları risâlet vazifesi itibariyledir, beşeri şahsiyetleri itibariyle değildir. Bu bakımdan, elbette onlardan zevce almanın uygun olmayacağından bahsedilemez. Kur'ânı Kerim, zihinlerde bu hususta uyanacak herhangi bir istifhamı bertaraf etmek maksadıyla, meâlini aldığımız son âyet-i kerime ile mânen şöyle demektedir:

"Peygamber rahmeti İlâhiye hesabıyla size şefkat eder, pederâne muâmele eder ve risâlet namına siz Onun evlâdı gibisiniz. Fakat şahsiyeti insaniye itibariyle pederiniz değildir ki, sizden zevce alması münasip düşmesin! Ve sizlere 'oğlum' dese, ahkâmı şeriat itibariyle siz onun evlâdı olamazsınız!

 

Cidden çok kısa yazmaya çalışmama rağmen uzadı…sonuş olarak Peygamber aleyhisselamın hakkında yapılan bu isnat ve kurana yapılan haksız yakıştırmanın perde arkasındaki durum budur…(Şu son yazdıkalrına cevap verdikten sonra tüm konuları bölüm bölüm inceleriz)

 

Devam edecek…

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kadın niçin mirastan üçtebir pay alır?

Kadının mirastan erkek kardeşine göre yarım pay alması gizli bir adalettir.

 

Çünkü:

Erkek kardeş 2 pay alır ve mirastan 1 pay alan kadınla evlenir yine 3 eder. Kadın da aynı şekilde mirastan 2 pay almış erkekle evleneceği için yine 3 pay eder. Adaletin bu tarzda olmasının hikmeti ise;

 

Ailede ekonomik işler erkeklerin sorumluluğundadır. Erkek hanımının ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür.(evlenirken mehir verilmesi, evlendikten sonra hanımına, çocuklarına bakması ve boşanmalarda nafaka yükümlülüğü erkeğe aittir.)(mehir başlık parası değildir. Kadının kendisine herhangi bir olumsuz duruma karşı güvence olması için erkeğin vermek zorunda olduğu paradır.) Bu mehir zaten kadının miras aldığı paya eklenince ve erkeğin aldığı paydan düşülünce eşitlik yine ortaya çıkar. Ticaret gibi sermaye gerektiren işler ise erkeklerin görevidir. Erkek aile reisi olduğu için anne babasının bakımını üstlenmesi de kadına göre daha uygundur. Kadın ise ekonomik olarak bakmakla yükümlü olduğu kişiler bulunmadığı gibi kendi ihtiyaçları kocasının sorumluluğu altındadır.

 

Bu konuyuda kısaca böyle özetlenebilir deyip geçiyorum…

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Himyata sen kendine peygamberin ibranilerce kullanılan ismini koymuşsun onu belirttim neden o kısmı silmişler anlamadım.

 

 

 

 

Demişsinde Kuran Müslümanlığa göre Allah kelamı Allah şeriatı Allah yolu ve yasasıdır onda değişme bulunmaz demiş kuran sen Allahın sünnetini dar manada alıyorsunki oysaki kuranda yazanlarda allah sünneti ve değişmemesi gerekir şimdi bakalım zinaya verilen 80/100 sopayı uygulayabiliyormusun,Evlatlığının karısını boşatıp alabiliyormusun,kadına kurandaki mirası ve erkekten bir derece düşük olduğunu kabul ettirebiliyormusun ne olmuş sünnetullah güme gitmiş çünki o güme gitmese biz gideceğiz.Biraz aklınla yaz kafanı kim yıkıyor bilemem ama azıcık mantıklı düşün.

 

 

 

Kadınlarınızdan fuhuş yapanların aleyhinde olmak üzere içinizden dört şahid tutun. Eğer şehadet ederlerse, onları, ölüm alıp götürünceye veya Allah onlara bir yol kılıncaya kadar evlerde alıkoyun.

 

 

Kadınlarınızdan yani müslüman kadınlarından zina yapanlar, Allah'ın çizdiği nikah hududunu aşıp onun zıddı olan, o bilinen çok kötü işi kendi isteği ile yapanlar oldu mu siz erkeklerden şahitlik etmeye ehil dört şahidin o kadınlara karşı şahitlik etmeleriyle ispatlamayı isteyiniz olaydan sonra zaman aşımı olmadan derhal şahitlik ederlerse -ki bunda zaman aşımı şehirlerde bir ay, biraz uzak köylerde dört ve en fazla altı ay olmak üzere belirlenmiştir.- Kadınların bu şekilde suçlulukları sabit olduktan sonra o kadınları, ölüm canlarını alıncaya veya Allah kendilerine bir yol açıncaya kadar evlerde hepsediniz. Bununla zina eden kadının cezası, Allah'ın diğer bir hükmü ininceye kadar bir müddet için "ölünceye kadar ebedî hapis cezası" olmak üzere belirlenmiştir. Bundan dolayı Nûr sûresindeki: "Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüzer değnek vurun." (Nûr 24/2) âyetleri indirilince bu ebedî hapis cezası hükümsüz olmuştur ki kaydının gereği de budur. Şahitlik hakkındaki hüküm ise, zinanın tesbit edilmesi hususunda sağlam bir esas olarak kalmaktadır.yani buradaki nesh edilen ayette dikkat edilirse açıkça zaten ayetin kendisinde ‘’Allah onlara bir yol kılıncaya kadar’’iafdesi vardırki buda bu hükmün kaldırılacağına zaten işaret etmektedir yani…doğal olarak kuranın nuzulunde olan esaslardan biride toplumu tedricen alıştırarak tebliğ etmesidirki bu alıştırmanın içinde aynı zamanda toplumun işleye geldiği işlerin bizzat toplumun yaşayarak öğrenmeside esas alınmış ve bir husus daha bizzat Allahın elçisinin başında olduğu bir terbiye eğitim …metodu uygulanmıştır…devam edecek…

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Himyata bana cevap verirken kopyala yapıştır veya harun yahyadan yardım alacaksan hiç cevap verme işine kalkışma bana kendi düşüncelerinle yaz.

 

-http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=article&aid=5526-

 

yazdığın belge mesnetsiz bu iki sebebine gelince.

 

33/36. Allah ve resulü bir iste hüküm verdiklerinde, inanmıs bir erkekle inanmıs bir kadının, islerini kendi isteklerine göre belirleme

hakları yoktur. Allah'a ve resulüne isyan eden, açık bir sapıklıga batıp gitmis demektir.

 

 

33/37. Hani sen Allah'ın nimetlendirdigi, senin de lütufta bulundugun kisiye "Esini yanında tut, Allah'tan kork!" diyordun ama, Allah'ın

açıklayacagı bir seyi de içinde saklıyordun; insanlardan çekiniyordun. Oysaki kendisinden korkmana Allah daha layıktır. Zeyd o

kadından ilisigini kesince onu sana nikâhladık ki, evlatlıkları esleriyle iliskilerini kestiklerinde, müminler için o kadınlarla evlenmede

bir güçlük olmasın. Zaten Allah'ın emri yerine getirilmistir.

 

Ben sana ayetle konuşuyorum ahzap 36 yı iyi okursan ve o ayete rağmen zeyd hanımını boşamıştır dersen bu düpedüz güneşi balçıkla sıvamaktır.

 

Ama kitabınıza eline alıp okuma yerine başka kaynaklardan bilgilenme yoluna gittiğiniz için komik duruma düşüyorsunuz.

 

Kırmızıyla işaretli bölgede zaten tüm gerçeği gözler önüne sermekte bilmem fazla söze gerek varmı.var dersen konunun devamınıda kurandan ayetlerle anlatırım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Himyata bana cevap verirken kopyala yapıştır veya harun yahyadan yardım alacaksan hiç cevap verme işine kalkışma bana kendi düşüncelerinle yaz.

 

-http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=article&aid=5526-

 

yazdığın belge mesnetsiz bu iki sebebine gelince.

 

33/36. Allah ve resulü bir iste hüküm verdiklerinde, inanmıs bir erkekle inanmıs bir kadının, islerini kendi isteklerine göre belirleme

hakları yoktur. Allah'a ve resulüne isyan eden, açık bir sapıklıga batıp gitmis demektir.

 

 

33/37. Hani sen Allah'ın nimetlendirdigi, senin de lütufta bulundugun kisiye "Esini yanında tut, Allah'tan kork!" diyordun ama, Allah'ın

açıklayacagı bir seyi de içinde saklıyordun; insanlardan çekiniyordun. Oysaki kendisinden korkmana Allah daha layıktır. Zeyd o

kadından ilisigini kesince onu sana nikâhladık ki, evlatlıkları esleriyle iliskilerini kestiklerinde, müminler için o kadınlarla evlenmede

bir güçlük olmasın. Zaten Allah'ın emri yerine getirilmistir.

 

Ben sana ayetle konuşuyorum ahzap 36 yı iyi okursan ve o ayete rağmen zeyd hanımını boşamıştır dersen bu düpedüz güneşi balçıkla sıvamaktır.

 

Ama kitabınıza eline alıp okuma yerine başka kaynaklardan bilgilenme yoluna gittiğiniz için komik duruma düşüyorsunuz.

 

Kırmızıyla işaretli bölgede zaten tüm gerçeği gözler önüne sermekte bilmem fazla söze gerek varmı.var dersen konunun devamınıda kurandan ayetlerle anlatırım.

 

bak arkadaşım 33/36 nolu ayette açıklanacak bir durum yoktur...bir ayette ; peygamber heva ve hevesinden konuşmaz denmektedir.dolayısıyla peygamberimizin konuşmalarıda tamamen vahy iledir.ve kendiside kanun koyabilir.çünkü kuranın ifadesiyle o hevasından değil Allahın vahyi ile konuşuyordu...tabiki bu vahy, -kanun-bildiren ifadeler içindir..

 

33/37 nolu ayeti izah ettim ama kırmızıyla işaret ettiğin yerde ise işareti yanlış yerden almışsın ben yazayım Allah'ın açığa vuracağı şeyi kendi nefsinde saklı tutuyordun; oysa Allah, Kendisi'nden çekinmene çok daha layıktı.ifadesinde Allahın açıklayacağı yani''Allah önceden resulullaha bildirmişti zeydin hanımından boşanacağını fakat henüz vahyetmemişti ''...ama insanlar yanlış anlarlar diye içinde tutuyordu ve zeyde onu boşama diye nasihat ediyordu...bunu nasıl çarpıtabildiğinize şaşıyorum ki ben sonra meseleyi tefsiriyle birlikte alıntı yapacağım...Fakat Allah için korkacak bir durum yok iken sırf insanlardan korkarak gizlemek veya Allah korkusuyla birlikte bir de halk korkusu gözetmek, işte hatırlatmanın sebebi budur.

 

1_ayrıca peygamberimiz zeydi bizzat kendisi evlendirmiş zeynep ve ailesi istememişler fakat peygamberimizi kırmamak adına bu nikah olmuştur.

 

2_boşama olayından sonra zaten gönlü olmadan kızlarını veren ailenin gönlü alınmalıydı çünkü peygamberimizin hatrı için bu nikah olmuştu...ve resulullah ailenin gönlünü almak ve taltif etmek hem ortada kalan zeyneb anamıza sahip olmak adına nikahına aldı.(ki zeyd kölelikten azad olmuş bir kimseydi zeyneb kendisini daha soylu görüyordu)

 

ayrıca evlatlığın kendi çocuğu sayılayacağı

 

3_"Zeyd o hanımla alâkasını kesince Biz onu sana nikâhladıktâ ki evlâtlıklarının boşadığı hanımlarla evlenmenin mü'minler için günah olmayacağı anlaşılsın. Allah'ın emri işte böylece yerine getirilmiştir.

"Allah'ın kendisi için takdir ettiği şeyi yerine getirmesinde Peygamber için bir vebâl yoktur.

şimdi dar anlayışınıza bir misal vereyim.(haşa yüzbin kere haşa) ben sahte bir peygamber olsam böyle bir dedikoduya mahal vermemek için bu işe girişmezdim...Hey hat gel gör ki resulullaha Allah vahy ediyor ne yapsın yok diyemez zira o bir uyarıcıdır...Allah bu ayetle önceden kabul gören bir inancı bizzat habibi ekremiyle onun fiiliyle yıkmıştır.(önceden evlatlığın boşadığı hanımı almak günah addedeliyordu...peygamberimizde zeyde evladım demişti...oysa peygamber size nübüvvet cihetiyle babadır gerçek babanız değildir ki sizden kız almasın...mantığı verilmiştir...

 

neyse...anlayana yeter...

 

saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yecgga nikli arkadaşımın yazısı

 

 

Evet Himyata beyefendi dediğin kişinin gerçek yüzü.

 

 

Evet. Hayatlarında bilim adına okudukları tek şey HY'nın zırvalıkları olan arkadaşlara soruyorum.

 

 

HY'nın deli raporu ile hapisten kurtulduğunu biliyormusunuz?

 

7 sağlık kurumundan tescilli şizofren raporunun olduğunu biliyormusunuz?

 

Adnan oktarın askere gitmediğini biliyormusunuz?

 

Nasılmı? Tabiki deli raporu alarak.

 

İsterseniz size raporu aldığı hastaneleri yazayım.

 

"1İlk rapor Şişli Etfal Hastanesi'nden 1983 yılında verildi. Bu raporda Oktar'a şizofren tanısı kondu.

 

2İkinci raporu 1984 başında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi verdi. Buradaki tanı "paronoid" idi.

 

31985 yılında son yoklamayı yapan Beşiktaş Askerlik Şubesi'nin gönderdiği İstanbul Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nden üçüncü raporu aldı. Bu raporda teşhis "ayırt edilemeyen tip" şeklindeydi.

 

4 1986 sonunda tutuklanan Oktar'a bu kez Adli Tıp Kurumu rapor verdi. Rapordaki teşhis "Paranoid" oldu.

 

51987'de hapishaneden gönderildiği Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 7 aylık tedaviden sonra 5'inci raporu aldı.

61988'de yeniden Beşiktaş Askerlik Şubesi'ne müracat eden Oktar bu kez ileri tetkik için GATA'ya gönderildi ve 6'ncı raporunu aldı. Teşhis "Hastalık müzminleşmiş" şeklindeydi.

 

71993'te ihbar üzerine Eskişehir Hava Hastanesi'ne yeniden sevkedilen Adnan Oktar son raporunu aldı. Raporda "Askerliğe elverişli değildir" deniliyordu.

 

İşte son rapor!

(31 Mayıs 1988 tarihli Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) raporu)

 

http://arsiv.sabah.com.tr/1999/11/20/g07.html

"

 

En son raporu (gata) işte şöyledir:

 

"

Ayakta, yaşında, ciddi ve kendine bakımlı görünümde, giyiniş ve tuvaletine özeni çok iyi, çevresinde olup bitenlerden haberdar olma isteği tarzında artmış, mizacı şüpheci, sosyabilitesi son derece kibar, alıngan, konuşma ve ses tonu normal, mimik ve jestleri, düşünce içeriğindeki patolojilere uygun, mağrur ve kendine güven ifade eder tarzda, hareketleri düşünce içeriğindeki patolojiler yoğun artmış, serbest zamanları diğer hastalar ile sohbet etme, odasında temizlikle uğraşma tarzındadır.

 

Uyku, yeme, işeme, dışkılama alışkanlıkları tabii yönelimli. Hastalığı hakkında bozuk ağlı, şuur açık. Fikir akış, hız ve ritmi normal olup amaca varmakta, fikir içeriğinde obsesyon, megalomani ve mistik hezeyan ve referans fikirler tarzında bozulma mevcuttur.

 

Spontan dikkat normal, volenter dikkatte artma mevcuttur. Hafıza tabii, yargılama tam, effektivite neşesizlik tarzında artmış, zaman zaman kuşku tarzında bozulmuştur. Davranışları klinik gözleme göre genel aktivitesi normal düzeyde olup, kendi halinde odasında oturma, ibadet etme, hastalarla konuşma tarzındadır.

 

Yaşam öyküsünden ve eldeki belgelerden anlaşıldığı üzere 10 yılı aşkın süredir hasta olduğu, Şişli Etfal Hastanesi'nden Şizoid, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Atipik depresson (Paranoid hastalığı) dolayısıyla 1984-1985 ders yılına devam edemez. Bulvar gazetesinde çıkan yazılarından ötürü tutuklandığı, avukatının isteği üzerine Adli Tıp Kurumu rapor no: 32.2.2.1987 Paranoid, TCK'nun 46'ncı maddesinden istifade eder, tanı ve kararı aldığı bilahare Bakırköy Hastanesinde 9-10 aylık bir tedavi programına alındığı, Antipsikotik ilaçların kullanıldığı, kendisine verilen dini yayma görevine engel olmak isteyen esaslı bir grubun olması nedeni ile devamlı yollarını değiştirdiği, sık sık adres değiştirdiği, kamuoyunda sık sık tartışma ve açık oturumlara girdiği şeklinde ifade edilmektedir.

"

 

 

Şimdi bu arkadaşlar hayatları boyunca evrim ile ilgili hiçbirşey okumamış. Okudukları tek şey Amerikadaki (direkt Bush'un maddi ve manevi desteği ile çalışmalarını sürdüren) Akıllı Tasarım enstitü lerinin çıkardığı yayınları birebir kopyalayıp, aralarına kurandan ayetler koyup, ciltkeyip süsleyip, başına da kendi ismini koyan HY(adnan)'nın kitapları.

 

Tabiki onca kitabı HY tekbaşına yazmamışdır. Bu aftirik sarkadaşların zannettiğinin aksine kitapların çoğu, neredeyse tümü maaşa bağlanmış müritleri tarafından kaleme alınmaktadır.

 

Şimdi bir durum değerlendirmesi yapalım.

 

Bu adamı hapisten ve askerden kurtaran 7 adet deli raporu vardır.

 

Olası itirazları değerlendirelim:

 

1- O raporları hapise ve askere gitmemek için almıştır. Aslında deli değildir.

 

Sonuç 1-

 

Ozaman bu adam katıksız bir sahtekardır. Bugün evlatlarımız doğuda can verirken bu sahtekar sahte deli raporu ile askerlikten yırtmış, villalarda motorları ile gönül eylendiren bir ****** ***** dir.

2- Deli raporu aldığı, kendisini karalamak için ortaya atılmış iftiralardır.

 

Sonuç 2-

 

Acaba bu iftiralar karşısında kendisinin herhangi bir tazminat davası girişimi olmuşmudur. Tüm raporların gerçek olduğu tastiklenmiştir. Hastaneler ve tarihleri bellidir.

 

 

Yani evrim teorisini çürüttüğünü iddia eden kişi, tastiklenmiş 7 deli raporu olan(bu raporlar sayesinde hapis ve askerlikten yırtmıştır) bir delidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kendi görüşünü kanıtlayamayıp kişiye yönelen bir insan daha...

 

Buyrun;izleyin;nasıl da sadece karalamaya yönelik;başlıkta gerçekçi bir yan olmadığını kendisi ispat etti;daha bu başlığa yazdığım ilk iletide kendisinden "adam" gibi kaynak istedim ama yok;bu kadardır fikirlerinin ömürleri işte...

 

Şimdi der bi de daha ne kaynağı diye;ben de derim ki: Göster bana Kur'an'dan;ya da güvenilir hadis kitaplarından dedim; bana yaşımı getirdin...

 

:sorcerer:

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kendi görüşünü kanıtlayamayıp kişiye yönelen bir insan daha...

 

Buyrun;izleyin;nasıl da sadece karalamaya yönelik;başlıkta gerçekçi bir yan olmadığını kendisi ispat etti;daha bu başlığa yazdığım ilk iletide kendisinden "adam" gibi kaynak istedim ama yok;bu kadardır fikirlerinin ömürleri işte...

 

Şimdi der bi de daha ne kaynağı diye;ben de derim ki: Göster bana Kur'an'dan;ya da güvenilir hadis kitaplarından dedim; bana yaşımı getirdin...

 

:sorcerer:

 

:zorro:

 

:clover::clover::clover::clover::clover::clover::clover::clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.