Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

NEYDİ BU ASKER HASTALIĞI?


zzeytin

Önerilen İletiler

son 10 yılda.panik atak hastalığı ne kadar arttı öyle diğilmi biranda herkesten duyar olduk.peki bu hastalık neydi neden bukadar popüler olmuştu? aslında bu hastalık ilkzamanlarda doktora gidildiğinde ASKER HASTALIĞI adıyla biliniyordu.

Güneydoğuda terörün en kötü olduğu dönemlerinde.orda görev yapan askerler bir süre sonra terhis tayin, yada emekli olarak döndüler ancak hayat artık onlar için eskisi gibi diğildi.konuşmayan uyuyamayan sosyalliğini tamamen yitirmiş bir grup insan vardı ortada. Bir kısmı doktorlara gitti ve bir şans eseri hastalığının panik atak olduğunu öğrendi. Bir kısmı ise bunu hiç öğrenemeden kabus gibi yaşadı.en ufak bir sesde örneğin bir kapı çarpmasında kendini yere atıp silahına sarıldı,sustu.evden dışarı çıkamaz herhangi bir iş yapamaz oldu..neden peki? neden dönen askerlerin büyük bir çoğunluğu bu hastalığa yakalanmıştı. çünki orda başka bir dünya vardı .silah seslerinden kan kokusundan oluşan bir dünya..bizim askerlerimiz canlarını feda ettiler kahramanca teröre karşı durdular sadece yaşamaya çalşıyorlardı kahramanlardı.onlar için en önemli şey bu savaşı kazanmaktı. sonra ne oldu peki geri döndüler başka bir dünyaya geldiler önceleri bir kahraman gibi tebrik edildiler ama sonra kimse hatırlamadı herkes kendi işine gücüne döndü konuşulmadılar bile ..kulaklarında hep mermi sesleri kaldı..ordaki dünyalarını burdada yaşamak istediler olmadı. birer birer intihar haberleri duyulmaya başlandı televizyonlarda .sonra cinnet geçirip silahı elinde ben gaziyim diye bağıran dedeler...kimse onları anlayamadı.onları ve ailelerini ..parçalanmış bir çok asker ailesi var şu anda türkiyenin bir çok ilinde .düşünün 10 yıl süren bir savaş ve ordan dönen binlerce subay ve asker ,,,aynı yıllar önce korede savaşan amerikalı askerlerde ortaya cıkan rahatsızlık gibi.ama orda bu askerler için eğitim ve destek veren dernekler kuruldu onalrı tedavi etmenin yolları arandı .ya bizde ne oldu güneydoğudan dönen askerler bu rahatsızlıklarını ücretsiz tedavi bile ettiremiyorlar..devlet ordan dönenlere psikolojik destek sağlayamazmıydı.bu kadar ucuzca kahramanlarımızı kaybediyoruz .

Bir not daha :yapılan bir araştırmada dönen bir çok askerde bu rahatsızlıkların görüldüğü ve askeriyenin bu yüzden tedavi yolarını araması gerektiği saptanmış ancak bizim ülkemizde büyüklerimiz buna türk askeri tarihinde hep savaşçı bir yapıda olmuştur dolayısıyla bu durumu kaldırabilir şeklinde cevap verilmiş.yorum sizin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.