Φ GoKYuZu546 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 A ve B kutularının birinin içinde 10 milyar liralık çek bulunmaktadır. A kutusunun üzerinde "B'nin üzerindeki yazı kısmen yanlıştır ve çek B'nin içindedir" yazmaktadır. B kutusunun üzerinde ise "A'nın üzerindeki yazı kısmen doğrudur ve çek B'nin içindedir" yazmaktadır. Buna göre çek hangi kutudadır? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Üzgünüm daha önce soruldu.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Üzgünüm daha önce soruldu.. aaa benim niye haberim yok? Ne ki bu sorunun cevabı soylesene merak ettim şimdi geri donup bakmak cok işime gelmiyorrr.. Azıcık üşeniyom daaa... Benim cevabım eger cevaplanmamış olsaydı bu arada şöyle olacaktı: İki kutunun da üzerinde bakıyorum bakıyorum aynı şey yazıyo... ortak kapıya cıkıyo yani... bu durumda a da da b de de olabilir diyorum... Doğru mu Taurus? Alıntı
Φ VATAN(* Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2006 Buna göre çek B nin içindedir. Cevabı gloria merak etti diye verdim. Yanlışsa tartışalım soru üzerinde Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2006 A ve B kutularının birinin içinde 10 milyar liralık çek bulunmaktadır. A kutusunun üzerinde "B'nin üzerindeki yazı kısmen yanlıştır ve çek B'nin içindedir" yazmaktadır. B kutusunun üzerinde ise "A'nın üzerindeki yazı kısmen doğrudur ve çek B'nin içindedir" yazmaktadır. Buna göre çek hangi kutudadır? B dedir. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 A ve B kutularının birinin içinde 10 milyar liralık çek bulunmaktadır. A kutusunun üzerinde "B'nin üzerindeki yazı kısmen yanlıştır ve çek B'nin içindedir" yazmaktadır. B kutusunun üzerinde ise "A'nın üzerindeki yazı kısmen doğrudur ve çek B'nin içindedir" yazmaktadır. Buna göre çek hangi kutudadır? bu eski sorunun cevabında ben ikna olmadım cevap çek b dedir diye verilmiş. çek A da olsa: Hem Anın hem Bnin üzerinde yazanlardan ilk ifade doğru, ikincisi yanlış olacak ikisinin de ilk kısmında diğerinin üzerinde yazanlar kısmen doğru/yanlış dediğine göre bu ilk ifadeler doğru olacak, hiçbir mantık hatası yok yani çek A da da olabilir Gloria haklı bence ama diğer herkes B dediğine göre bi bildikleri vardır Alıntı
Φ Genco Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 çek nerde çekoslovakyada ıykkk Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.