Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ASGARİ MÜŞTEREKLERİMİZ


nizamulmulk

Önerilen İletiler

Arkadaşlar hepinizce malumdur ki Aynı ülkenin insanları olmamıza aynı kültürü paylaşmamıza Binlerce noktada ortak düşünmemize rağmen Malesef Sürekli Förüşlerimizdeki farklılıklara değinerek bir anlamda birbirimize yabancılaşmaktayız. Yine Marksist, liberalist, Milliyetçi, şeriatçı Görüşe sahip olanlarla bu ülkede yaşamak zorunda isek daha doğrusu birlikte yaşabiliyorsak Asgari müşterekler üzerinde birleşmemiz gerekir. Gelin görüşlerimizdeki ortak noktalara dikat çekelim ve göreceğiz ki Sürekli hasım(düşman) olarka gördüğümüz görüş sahipleri de bir çok noktada bizleri dahi bırakacak kadar güzel yanlara sahipler..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Savaşa, emperyalizme, kapitalizme, din sömürücülerine, sahte kemalistlere, Ülkemin onuruyla oynayan siyasetçilere, baskıcı totaliter rejimlere, Egemenliklerini kan ve göz yaşına borçlu olan katil Amerika ve İsrail'e, Petrolden başka hiç bir şeyleri olmayan Amerikan ve İngiliz manda devletlere karşıyım.

 

Ya siz?

 

Nelere karşısınız?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SAyın cloud söyler misin Amerikan ve ingiliz mandası tabirinin neresi küçük düşürücü bir ifade? Manda'nın ne anlama geldiğini bilmiyorsan ben ne yapabilirim? ayıp ya ayıp valla? Bir de manda kelimesinin üstünü karalamışsın. Arkadaşım Orada kullandığım manda kelimse bir hayvan adı değil anlamıyor musun? neyse uyarı sayım 7 oldu ama böylesi uyarılar canımı yakmaya başladı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet asgari müştereklerimiz var var olmasına. Sayın Nizamulmulk,

Ama saydıklarınız kadarmı temel asgari müşterekler?

Nihayetinde insanız en azından insani duygularımız, asgari müştereklerimiz.

Saydığınız asgari müştereklere bir aydın olarak katılmaMAmız mümkün değil.

Ama saydığınız olgulara karşı olabilmek hangi ilkelerle mümkündür ?

Hiç araştırdınızmı, hiç düşündünüzmü ?

 

Sonradan altından çapanoğlu mu çıkacak acaba ?

Bu ittifak çağrısı bana İran İsalm devrimini hatırlattı.

 

Milli demokratik devrimi amaç edinmiş İran aydınları (Tudeh),

ne yazıkki İranın kökten dinci gerici gücü (Halkın mücahitleri) tarafından aynı niyetlerle aldatıldı.

 

Benim bildiğim kadarıyla asgari müşterekte birlikte olamak,

ilkeli birliklerle mümkün olabilir.

Bizlerin ilkelerini de bal gibi biliyorsunuz sanırım.

Temeli sağlam olmayan bir binanın içerisinde oturulabilirmi ?

 

İlkeli birliktelik (asgari müşterek) için olmazsa olmazlarımız.

 

* En yüksek değer insan ve onun emeğinin değeri.

* Hedef kesinlikle Cumhuriyet ve evrensel yapıda milli demokratik laik sistem (Atatürk'ün öngördüğü)

 

Sencede evetmi ?

Selamlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

iyi güzelde şimdi sıralamışsın, Milliyetçi , Marksist, Liberal , Şeriatçı görüşte olanlar diye.

 

peki o zaman önce Şeriatçı görüşte olanlar çıkıp bir söylesin ben şeriatçıyım diye o zaman ortak payda bulunur :)

 

liberalistim diyenini çok gördüm. Marksistim diyenini de, Milliyetçiyim diyenini de.

 

28 Yaşındayım daha "Ben Şeriatçıyım" diyenini görmedim :)

 

şimdi daha fikrini söylemeye korkan utanan adamla ne ortak noktam olur benim. anca takkiye dinlerim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben şeriatçı bir görüşe sahibim yalnız ne İran ne de Dünyadaki diğer İslam devletlerinin Kuran ve Sünnette öngörülen Devlet şekline uymadıklarını, İslam devleti olma iddiasındaki devletlerde kadınların Hala köle olarak kullanıldıklarını, Yönetimlerinin İlahi prensiplere göre değil Amerikan ve ingiliz Yönetimlerinin dikta ettikleri kurallarla bağlı olduğunu yine İslamda öngörülen Sisteme aykırı olarak Saltanat sisteminin olduğunu bununla birlikte Bilimsel alanlardaki gelişmelerin takip edilemediğini de belirtmek isterim.

 

Şimdi gelelim sebeplere: öncelikle islam devletleri Amerika ve yandaşlarınca sürekli baskı altında bırakılmaktadır. Günümüzde cari ekonomik sistem olan kapitalizme kapalı devletler doğal olarak gelişme noktasında problem yaşarlar. Kapitalist devletlerle ilişkiye girmenin yolu İslam dinine aykırı şekilde yürütülen ekonomik kaidelerin kabulünü gerektirir. Yani sizler kapitalist devletlerden mal ithal etmek istiyorsanız ya da mal ihraç edecekseniz faiz vermek ya da almak durumundasınız. bu nedenle İran gibi takdir edilebilecek nadir yönlerinden biri bağımsızlık olan devletler Kapitalist devletlerce Ekonomik ambargoya tabi tutuluyorlar. Çünkü Amerika gibi devletler Türkiyede olduğu gibi İran gibi devletlerde istedikleri gibi fabrikalar açamıyor ve o ülkelerin ekonomilerini yönlendiremiyorlar.

 

şimdi sağ duyulu arkadaşlara sormak isterim Afganistan Irak İran Suriye Lübnan Filistin Cezayir Tunus gibi devletlerin 50 yıllık geçmişlerine bakın Tarihlerinde savaştan başka bir şey görmüşler mi diye? Yani arkadaşlar söz konusu ülkelerdeki geriliğin sebebi Bir anlamda batılı politikalar ve savaştır.

Bazı devletler ise sahip oldukları petrolle dünya devleri arasına girebilecekken Söz konus devletlerin iktidarları satın alınarak İStenildiği gibi yönlendirilebilmektedir.

 

Bu nedenle islam ülkelerinde savaş ve ekonomik ambargoılar nedeniyle yaklaşık 70 yıldır bilimsel gelişmelerin olmadığı bir gerçektir. Fakat geriliği islama bağlamak ise en açık ifadeyle bağnazlıktır.

Şeriat kelimesi: doğrudan islama saldıramayan bunun karşılığında çok ciddi tepki göreceğini bilen çevrelerce İSlamdan farklı bir kavrammış gibi sunulmaktadır. Oysa ki şeriat islamın ta kendisidir.

 

İslamda öngörülen devlet şekli Cumhuriyettir. Cumhuriyet Egemenliğin Bişr sınıf zümreye değil bütün millete ait olmasıdır. İslamda Hakimiyet Allah'ındır. Egemenliği kullananlar ise insanlardır. ve egemenliği kullanan kişiler Onun gerçek sahipleri değildir. Cumhuriyet sisteminde Halk adına kullanılan egemenlik İslam Devletinde Allah adına kullanılır. Bu anlamda iki sistemde de Belirli bir sınıf veya zümrenin kayırılması söz konusu olmaz. Egemenliğin Allah'a ait olması ne kadar soyut bir ifade ise Egemenliğin toptan halka ait olması da o kadar soyut bir ifadedir. NEtice de egemenliği kullananlar Halkın tamamı olamaz.

 

İslam Demokraisyle de bir çok noktada birleşir. İslamda öngörülen şura sistemi seçim ilkesine dayanır. Fakat demokrasilerde herkesin oy kullanabilmesine karşın şura sisteminde sadece belirli kişiler "ki bunlar belirli eğitim seviyesine gelmiş kişilerdir" oy kullanabilir.

 

Hasılı Arkadaşım ben bir şeriatçıyım Şeriat islamın ta kendisidir. Ben bu knaatteyim. Ama sizin tarif ettiğiniz şeriatı sahiplenme durumunda da değilim. Sizlerin kafalarındaki şeriat sistemine en az ben de sizler kadar karşıyım. Dahası ne ben ne de benim giibiler sizin düşündüğünü zgibi bir devlette yaşamayı düşünecek kadar a.tal değiliz. İslam insanları bilme teşvik eder. Sevigli bilimselci Bilme karşı olan bir insan müslüman olamaz.

 

Allah bir Ayetinde " kalem üzerinde Andolsun ki" demektedir.

 

Hasılı değerli arkadaşlarım Bunları yukrarıda bir arkadaşımızın sorularına cevap mahiyetinde yazdım.

sayın bilimselci görüşlerinizin altına imzamı çekincesiz olarak atıyorum. HEr satırına ve her kelimesine katılıyorum. Ayrıca Laiklik kavramını Anglo sakson hukuk sistemlerinde uygulanan şekliyle çekincesiz oalrak da kabul ediyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.